2013 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi graf
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Bebeğinizin cinyeti ne olacak

• Ankete Katılan
    530

Arkadaşlar bu konuda bende fikrimi söylemek istiyorum :)Haram olduğu konu doğrudur,haram olan davranışlardan kaçınmakta fayda var.Ha ben lazerle kurtuldum allah affetsin beni ne diyim.Ancak bilmelisinizki ağda çok sağlıklı bir uygulama değil.Benim tavsiyem jiletle eşinizden yardım alarak halletmeniz.Hiç bir dr ağdayı tavsiye etmiyor.Özellikle hamilelikte ağdayı düşünmek cesaret ister.Çünkü mikroplara en açık sistem bizim organlarımız.

ne güzel öğle arasında eve gidebilmek keşke benimde öyle olsaydı. bende kafamı bi yere koyabilsem uyucam valla
helede bugün hiç iş yapasaım yok. bi sürüde beni bekleyen iş var ooffff

senin görüşün olduğunu söylemedim ki canım ben. senden duyduğumu belirttim

saydamım lafına çok güldüm .benim eşim de bazen üstüne ışık tutsam için gözükür senin der.esmer arkadaşlarda bile belli olmuş sonuçta.doğumdan sonra geçer takma.

benim eşimde vişne suyu içerken boğazından geçerken görürsem şaşmam der

cevaplar için sağolun kızlar,demek hepimiz türkiye haritası olduk :))

bu arada keyfimbilir arkadaşın yazdıklarına katılıyorum bende çok araştırdım.çaresi olmayan durumlar dışında göstermek haram fetvası çıkıyor en güvenilir

ben o zaman jilet fikrine yeniden alıştırayım en iyisi kendimi sağol tatlım

tüy dökücüler kimyasal oldugu için asla tavsiye edilmiyor gebelik döneminde . benim doktorumda jileti yapmayin diyor , ben şuan kendi imkanlarimla zaten bi şekilde çözüyorum ayna vs eşim .

dinde haramin helalin yorumu olmadigini en az sizin kadar bende biliyorum , ancak bazı zorunlu hallerde yapilabilen şeyler var ,

ben daha once bir yazi okumustum , ona istinadenyaptigim bir yorumdu ,

KADIN KUAFÖRDE AĞDA YAPTIRABİLİR Mİ? / İlahiyat profesörü Ali Rıza Demircan Hoca
Müslüman bir bayan, kadın kuaförüne üreme, koltukaltı ve bacak bölgesi kıllarına yönelik işlem yaptırabilir mi?
CEVAP: Müslüman kadınlar, uyluk dahil üreme bölgesi ve yakın çevresi anlamına gelen Ferc'lerini Rabbimizin Kur'ânî emri gereği korumak; kızları ve kardeşleri dahil hiç kimseye açmamakla yükümlüdürler. (Nur 31) Bu sebeple bu bölgelerini açarak bir işlem yaptıramazlar. Ancak, kırk gün aşılmaksızın yapılması gereken temizliklerini, hastalık ve yaşlılık gibi her hangi bir sebeple bizzat yapamıyorlarsa, kadın kuaförü yanı sıra bir başka kadına da yaptırabilirler. Koltuk altı ve bacak bölgesi işlemlerinde ise dini bir sakınca yoktur. Erkekler de Ferc'lerini korumakla yükümlü olduklarından yukarıda kadınlara ilişkin olarak açıklanan hükümler, erkekler için de geçerlidir.(Nur 30) Zaruret halleri dışında doktorlar, kuaförler ve çocuklarımız dahil hiçbir Müslüman da bir başkasının üreme bölgesi çevresine bakamaz ve işlem yapamaz.

ya benim annem bu tarz konularda çok hassastır. ben düğünden önce tanıdığım birine ağda yaptırmıştım. annem bişey demeyince araştırmadım bende açıkçası. :26:
ilk kez duyduğum bişey yani. zaten çok çekiniyordum başkasına ağda yaptırmaya. bende evde kendim halletmeye çalışıcam artık

canim zaten kadın doktor bile haram , kız kardeşin bile görmesi haram :))

ama herseyin bi kolayligi var , verilen fetvalar vs var bun agörede zorunlu durumlarda vs vs diye uzayip giden bitmek bilmeyen yorumlar başliyor.

ben o zaman jilet fikrine yeniden alıştırayım en iyisi kendimi sağol tatlım

Temiz bir jiletle yapabildiğin kadar yap canım.Hatta bayanlar için üretilmiş jiletlerden kullanırsan daha rahat edersin.Zorlandığın zaman eşinden yardım alırsın.Ama ayna kullanırsan hiç zorlanmıyor kolaylıkla temizlenebilirsin.

canım bak hastalık ve yaşlılık sebebiyle YAPAMIYORSA diyor yani hiçbir şekilde çözüm bulunamıyorsa.gayet açık ve net.ben jilet yapıp zarar göreni görmedim.biraz dikkat ayna hijyenik aletlerle hallolabilir birşey bana göre.

esımmııı o korkar kesrımfılan dıye ben enn ıyısıı aynamla bas basa 1 st lık suren bır cabalama ya gırerımgeen dedım gıbı sık sıkk her dus da bır el atıgında uzamaya vaktıları olmuyor ve her an sancı tuttugna ıse temıs sınnhhee

ne güzel öğle arasında eve gidebilmek keşke benimde öyle olsaydı. bende kafamı bi yere koyabilsem uyucam valla

rabbı yesseır vala tuaassır rabbı tenmın bın hayr dua sını oku boll caaaaaaaaaa

ben cıkıyorum paşmlar yapraklarımı sarayım mutfagı toplayım bır kac komsuma haber salayım da hemen saralımda bıtsınnn

canim zaten kadın doktor bile haram , kız kardeşin bile görmesi haram :))

ama herseyin bi kolayligi var , verilen fetvalar vs var bun agörede zorunlu durumlarda vs vs diye uzayip giden bitmek bilmeyen yorumlar başliyor.

cnm sağlık durumunda ruhsat vardır dinimizde.sağlıkta haram falan yoktur.napıcaksın kendi kendine mi doğuracaksın :)
hamdolsun dinimiz herşeye bir kolaylık vermiş.jilet denen alet bu işin çözümü.
bunu tervih eden eder,diğerine gitmek kişilerin tercihi saygı duyarız.

ama çok net bir konu hiç karışık değil.çare olan her yöntemi deneyeceksin yoksa ruhsata başvuracaksın

ben kendimde jilet kullaniyorum şuan , hemde bayanlar için olandan , ama benim cildim hassas belki ondandir , kıl dönmesi , sivilce gibi seyler oluyor , kaşıntı yapıyor , ama mecbur yapiyorum diğer türlü gezmektense . ben helal demiyorum zaten , ama hamilelikte bir hastalik sayilmazmi , sonucta her işini kendin göremeyebiliyosun , abimin eşi hafiz ona bi sorayım ben bu konuyu iyice meraklandim :))) bakalim ne diycek , ben hiç ağda için kuaföre gitmedim şimdiye kadar , bacakalrim dışında ilk defa deneyecektim , iyice stres yaptim gidemiycem sanirim :18::18::18::18:

valla ne beceriklisin sen ya birşeye de üşenmiyorsun.şimdi ben hayatta oturup da ne sarma sarabilirim ne mantı açabilirim.gerçi normalde de açamam ya neyse.

Canım nice yıllara doğum günün kutlu olsunn

bence güzeeeeeeeeeeeeeelll
hiç aklın takılmasın senin beğenmen önemli zaten
şahsen ben kızımda da oğlumda da kullanırım bu tonu nolcakki?

Bende beyendim canım cumartesi baktım güzel çokda hoşuma gitti ve yıkanabiliyormuş her bir parçasıı değiştirmeyeceğim o yüzdennn

Öyle cnm da gidip bakma imkanım yok zaten almış annem sağolsun ve bende beyendim çok güzell hayırlısı artıkkk

valla ne beceriklisin sen ya birşeye de üşenmiyorsun.şimdi ben hayatta oturup da ne sarma sarabilirim ne mantı açabilirim.gerçi normalde de açamam ya neyse.

Suzana maşşallah onun yazılarını okuyunca mantı açasım sarma sarasım temizlik yapasım geliyor.Benim gibi miskini beceriksizi bile gaza getiriyorsa bu hatunda iş var

Suzancığım sana

gerçekten nimett sırf o yüzden 4 ayda işyerimin yakınına taşındım hamile kalınca eve gider gelirim sağlıklı beslenirim hem araba kullanmam die herkese afiyet olsun kaçtık kızımla acıktık

Kızlar allah affetsin o zaman beni her ay gidiyorum bilmiyodum ama sonuçta niyetimiz temiz olmak için namaz kılarkende doktora giderkende allah korusun her an bişey olursa diye ağdayı yaptırıyoruz.Vallahi her gün yola çıkarken duamı okuyup iç çamaşırlarımı değiştiriyorum .sonuçta 7 buçuk aylık hamileyim ne olacağı belli diil yold aişyerinde evde .Onun için allah biliyo benim ne için ağdayı yaptırdığımı o kıza gösterdiğim günah olabilir ama ona göstermesem arkadaşıma göstericem aynı şey kocama yaptıramam hayatta birde her banyoda ben nasıl jilet kullanayım.Ama araştırıcam bene iyice şu konuyu kızlarr :)

araştırın kızlar en azından içinize sinen cevap bulursunuz.dini konular hepsinden önemli.ne güzel birbirimizi uyarıp bilinçleniyoruz bu şekilde

sorduktan sonra banada söylermisin canım cevabını

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…