bunun haram olduğunu ben söylemiyorum.. bu kişisel bir bilgi değil yani... güvenilir islam kaynaklarından araştırabilirsiniz.. herşeyi araştırıyoruz, bunları da araştıralım arkadaşlar... bizim düşüncemiz fikirlerimiz değil, hadislerde kaynaklarda yazanlardır esas olan.
çıkardığımda burşuk gibi geldi bana bende katladım tekrar koydum haftasonu ütüleyeceğim buruşuk değilse seninki gernk yok zaten kargoyla geldi benim ondandır belki de
yarım saat bile uyumak güzel yaa bende arada öğle arası eve gittiğimde uyuyorum geç kalıyorumişe gelince kafayı masaya koyamıyorum artık göbüşten aradakestiriyordum oda olmuyor artık
bunun haram olduğunu ben söylemiyorum.. bu kişisel bir bilgi değil yani... güvenilir islam kaynaklarından araştırabilirsiniz.. herşeyi araştırıyoruz, bunları da araştıralım arkadaşlar... bizim düşüncemiz fikirlerimiz değil, hadislerde kaynaklarda yazanlardır esas olan.
saydamım lafına çok güldüm .benim eşim de bazen üstüne ışık tutsam için gözükür senin der.esmer arkadaşlarda bile belli olmuş sonuçta.doğumdan sonra geçer takma.
Arkadaşlar bu konuda bende fikrimi söylemek istiyorum :)Haram olduğu konu doğrudur,haram olan davranışlardan kaçınmakta fayda var.Ha ben lazerle kurtuldum allah affetsin beni ne diyim.Ancak bilmelisinizki ağda çok sağlıklı bir uygulama değil.Benim tavsiyem jiletle eşinizden yardım alarak halletmeniz.Hiç bir dr ağdayı tavsiye etmiyor.Özellikle hamilelikte ağdayı düşünmek cesaret ister.Çünkü mikroplara en açık sistem bizim organlarımız.
gerilmene hiç gerek yok canım, bir sürü çözümü var tüy dökücüler jilet vs.. tanıdık tanıadık farketmez.. eşinden başkas herkese haram.. eşin de yardımcı olabilir bu konuda sana.. hayat müşterek sonuçta:)
hamilelikte de olsa çözümü var yukarıda da yazdım... en kötü ihtimalle jiletlersin.. haram helal konuları yoruma açık olmazki.. haramsa haramdır... eğer hamilelikte mübah olsaydı, bu zaten hadislerde geçerdi... peygamber efendimiz sav herşeyi en ince ayrıntısına kadar düşünüp tarif etmiş bir insan, bunu düşünemedi mi yani?
üstelik çözümsüz olmadığını sen de biraz düşünürsen hak verirsin zaten... jiletleme konusunda bile yetersiz kalıyorsan eşin yardımcı olabilir... veya aynayla halledebilirsin...
benim eşimde vişne suyu içerken boğazından geçerken görürsem şaşmam der
cevaplar için sağolun kızlar,demek hepimiz türkiye haritası olduk :))
bu arada keyfimbilir arkadaşın yazdıklarına katılıyorum bende çok araştırdım.çaresi olmayan durumlar dışında göstermek haram fetvası çıkıyor en güvenilir
benim eşimde vişne suyu içerken boğazından geçerken görürsem şaşmam der
cevaplar için sağolun kızlar,demek hepimiz türkiye haritası olduk :))
bu arada keyfimbilir arkadaşın yazdıklarına katılıyorum bende çok araştırdım.çaresi olmayan durumlar dışında göstermek haram fetvası çıkıyor en güvenilir
ben o zaman jilet fikrine yeniden alıştırayım en iyisi kendimisağol tatlım
tüy dökücüler kimyasal oldugu için asla tavsiye edilmiyor gebelik döneminde . benim doktorumda jileti yapmayin diyor , ben şuan kendi imkanlarimla zaten bi şekilde çözüyorum ayna vs eşim .
dinde haramin helalin yorumu olmadigini en az sizin kadar bende biliyorum , ancak bazı zorunlu hallerde yapilabilen şeyler var ,
ben daha once bir yazi okumustum , ona istinadenyaptigim bir yorumdu ,
KADIN KUAFÖRDE AĞDA YAPTIRABİLİR Mİ? / İlahiyat profesörü Ali Rıza Demircan Hoca
Müslüman bir bayan, kadın kuaförüne üreme, koltukaltı ve bacak bölgesi kıllarına yönelik işlem yaptırabilir mi?
CEVAP: Müslüman kadınlar, uyluk dahil üreme bölgesi ve yakın çevresi anlamına gelen Ferc'lerini Rabbimizin Kur'ânî emri gereği korumak; kızları ve kardeşleri dahil hiç kimseye açmamakla yükümlüdürler. (Nur 31) Bu sebeple bu bölgelerini açarak bir işlem yaptıramazlar. Ancak, kırk gün aşılmaksızın yapılması gereken temizliklerini, hastalık ve yaşlılık gibi her hangi bir sebeple bizzat yapamıyorlarsa, kadın kuaförü yanı sıra bir başka kadına da yaptırabilirler. Koltuk altı ve bacak bölgesi işlemlerinde ise dini bir sakınca yoktur. Erkekler de Ferc'lerini korumakla yükümlü olduklarından yukarıda kadınlara ilişkin olarak açıklanan hükümler, erkekler için de geçerlidir.(Nur 30) Zaruret halleri dışında doktorlar, kuaförler ve çocuklarımız dahil hiçbir Müslüman da bir başkasının üreme bölgesi çevresine bakamaz ve işlem yapamaz.
esımmııı o korkar kesrımfılan dıye ben enn ıyısıı aynamla bas basa 1 st lık suren bır cabalama ya gırerımgeen dedım gıbı sık sıkk her dus da bır el atıgında uzamaya vaktıları olmuyor ve her an sancı tuttugna ıse temıs sınnhheeArkadaşlar bu konuda bende fikrimi söylemek istiyorum :)Haram olduğu konu doğrudur,haram olan davranışlardan kaçınmakta fayda var.Ha ben lazerle kurtuldum allah affetsin beni ne diyim.Ancak bilmelisinizki ağda çok sağlıklı bir uygulama değil.Benim tavsiyem jiletle eşinizden yardım alarak halletmeniz.Hiç bir dr ağdayı tavsiye etmiyor.Özellikle hamilelikte ağdayı düşünmek cesaret ister.Çünkü mikroplara en açık sistem bizim organlarımız.
ne güzel öğle arasında eve gidebilmekkeşke benimde öyle olsaydı. bende kafamı bi yere koyabilsem uyucam valla
helede bugün hiç iş yapasaım yok. bi sürüde beni bekleyen iş var ooffff
canim zaten kadın doktor bile haram , kız kardeşin bile görmesi haram :))
ama herseyin bi kolayligi var , verilen fetvalar vs var bun agörede zorunlu durumlarda vs vs diye uzayip giden bitmek bilmeyen yorumlar başliyor.
canım bak hastalık ve yaşlılık sebebiyle YAPAMIYORSA diyor yani hiçbir şekilde çözüm bulunamıyorsa.gayet açık ve net.ben jilet yapıp zarar göreni görmedim.biraz dikkat ayna hijyenik aletlerle hallolabilir birşey bana göre.
gunaydınlarr
bıs ıkıncı kahvaltımızı yaparakdan sıze bakıyoruzz ama gecmıs cokkkkkkkk hıc vaktımde yok bakmaya ozur olsunn hepınızee ınsll.. dun aksam 11 de geldık kaynımlardan öle dolanıp duruyoruzz bugunde buzluga atmak ıcın yaprak sarcam gene bundan sonrda mantı yapcam ve o tur hazırlık btecekkı pat dıye mısfır geldıgınde cucugumlee elım ayagıma dolanmasın dıye ınsll
bu arada bız her hafta daha farklıyız sızler naıslsınız sımdı 33 + 4 duz ve 4 gundur erkekım daha farklı daha hıssttırıyor kendını tıpkı bunu gıbısureklı bu halde cok sukrrr
bence güzeeeeeeeeeeeeeelll
hiç aklın takılmasın senin beğenmen önemli zaten
şahsen ben kızımda da oğlumda da kullanırım bu tonu nolcakki?
biz geldiikkksitenin bahçesinde piknik yaptık akşam çayı niyetine
ama sırtım, kürek kemiklerimin altı çok ağrıyor benim yaaa
yaz melekleri ben gece nöbetteydim yine derken uyku tutmamasını kastettim kıııııızzz
çalışmıyorum yoksa, evde toto büyütüyorum anca
ya gerinmeyin diyorlar ama zararı varmı tam olarak bilmiyorum?
aslında gerinince esnemişte oluyosun egzersiz gibi olmuyomudurki vücut için? bende uykuda çok unutuyorum aklıma gelince ayrıda kesiyorum oda bi fena oluyor
canım önemli olan bebekinin sağlıklı olması benim ark. 1750 gr. doğurdu 7,5 aylıktı kızı. doğduğunda biraz zorluk yaşadılar ama şuan gayette sağlıklı. hem ikiz bebeklerin çoğu ortalama o kilolarda doğuyor bi bakıyosun dalyan gibiler sen kafanı buna takma bence kuzucuuummmmgüzel gıdanı al kendini yok yere üzme
ya gidip bakıcaksın ya daha canlı bi renk illaki vardır, içine sinmediyse değiştir bunun ayıbı yok sonuçta bi kere alınıyo böle şeyler
valla ne beceriklisin sen ya birşeye de üşenmiyorsun.şimdi ben hayatta oturup da ne sarma sarabilirim ne mantı açabilirim.gerçi normalde de açamam ya neyse.
gerçekten nimett sırf o yüzden 4 ayda işyerimin yakınına taşındım hamile kalınca eve gider gelirim sağlıklı beslenirim hem araba kullanmam die herkese afiyet olsun kaçtık kızımla acıktıkne güzel öğle arasında eve gidebilmekkeşke benimde öyle olsaydı. bende kafamı bi yere koyabilsem uyucam valla
helede bugün hiç iş yapasaım yok. bi sürüde beni bekleyen iş var ooffff
ben kendimde jilet kullaniyorum şuan , hemde bayanlar için olandan , ama benim cildim hassas belki ondandir , kıl dönmesi , sivilce gibi seyler oluyor , kaşıntı yapıyor , ama mecbur yapiyorum diğer türlü gezmektense . ben helal demiyorum zaten , ama hamilelikte bir hastalik sayilmazmi , sonucta her işini kendin göremeyebiliyosun , abimin eşi hafiz ona bi sorayım ben bu konuyu iyice meraklandim :))) bakalim ne diycek , ben hiç ağda için kuaföre gitmedim şimdiye kadar , bacakalrim dışında ilk defa deneyecektim , iyice stres yaptim gidemiycem sanirim:18::18::18::18:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?