kızlar sabah kahvaltı yapcakdm su ısıtıcısndan suyu bardaga bosaltrken bı an dalgnlkla elımın usten bosallttım. fena yanıyorr kabardı
sabahdan berı buzlukda ne varsa cıkardım koyyorm ınsallah gecer ıs yapcam smdı kalkamıyormda ıkı dkka ceksem sogugu alevvv. zor yazıyorm ayrıca zaten:)
kızlar sabah kahvaltı yapcakdm su ısıtıcısndan suyu bardaga bosaltrken bı an dalgnlkla elımın usten bosallttım. fena yanıyorr kabardı
sabahdan berı buzlukda ne varsa cıkardım koyyorm ınsallah gecer ıs yapcam smdı kalkamıyormda ıkı dkka ceksem sogugu alevvv. zor yazıyorm ayrıca zaten:)
Fİkrinize ihtiyacım var karar veremedim. Bİz bebişin park yatağını aldık büyük olsun diye 70-120 ölçüde aldık çok ta seviyorum güsel yatağını falan da aldık.Ama bi tanecik sorunumuz var kapılardan geçmiyo.nŞimdi ilk etapta zaten yatak odamda olcak sizce odadan çıkartma gereği çok fazla duyacakmıyım bebişi?? Yani yatağı taşıma gereği????Çok sıkıntı olacaksa 60-120 bişeyle değişcem eğer değişirlerse çokta eriniyorum bisürü iş..puff
Yok yok benimkide bazen coşuyo bazen hiç sesi çıkmıyo bazen yavaş bazen sert vuruyo,hatta gününe göre bile değişiyo yani hareketleri öyle belli bir rutini yok canımm
yok cnm ole surekli degil dun cok hareketsızdı hatta korktum baya.. ama bugun sabahdan basladı ıyı cok sukur duruma gore degsyor ole heran oynamıyor yanı
tesekkur ederım cnm acenuda cozum tukenmez:):)
Ama canım kıyafetler 2 renkli genelde laci-beyaz olanda var beyaz üstüne kırmızı baskılı olanda var. Mesela bunlar
Eki Görüntüle 710198 Eki Görüntüle 710199 Eki Görüntüle 710200 Eki Görüntüle 710201
canım bende aynı dertten muzdaripim. bende senin gibi düşündüm ama kapıdan geçirmek için bozmak gerekiyor yatağı. bende odasına koydum park yatağı.odasını da hazırladım. çok şirin oldu.ama şimdi ilk aylar bebeği odasına bırakamıycam napsam diye düşünüyorum. nette şöyle bişey gördüm acaba yatak odamada bundan mı alsam dedim ilk aylar için fiyatıda çok uygun. bu arada bence küçüğüyle değiştirme canım bebiş büyüyünce rahat edemezse birde daha sıkıntı olur o zaman.
benim almayı düşündüğümde şu :44::44:
NAKIŞ İŞLEME SEPET BEŞİK - çocuk gereçleri - Bursa Shop
canım bende aynı dertten muzdaripim. bende senin gibi düşündüm ama kapıdan geçirmek için bozmak gerekiyor yatağı. bende odasına koydum park yatağı.odasını da hazırladım. çok şirin oldu.ama şimdi ilk aylar bebeği odasına bırakamıycam napsam diye düşünüyorum. nette şöyle bişey gördüm acaba yatak odamada bundan mı alsam dedim ilk aylar için fiyatıda çok uygun. bu arada bence küçüğüyle değiştirme canım bebiş büyüyünce rahat edemezse birde daha sıkıntı olur o zaman.
benim almayı düşündüğümde şu :44::44:
NAKIŞ İŞLEME SEPET BEŞİK - çocuk gereçleri - Bursa Shop
yok cnm ole surekli degil dun cok hareketsızdı hatta korktum baya.. ama bugun sabahdan basladı ıyı cok sukur duruma gore degsyor ole heran oynamıyor yanı
tesekkur ederım cnm acenuda cozum tukenmez:):)
yaa tamam doğrudur ama burada ne için yaptırdığımız belli temizlik için...dinimiz demezmi temizlik imandan gelir diye...jilet her cilte iyide gelmiyor..ben yıllardır sürmem bana yaramıyo kabarıyo cildim ve pul pul oluyo...bidahada kullanacağımıda sanmam..allahım affettisn.
ohhh seninki sormuş en azından..daha bizimkinin ağzından duymadım..lazımda değil çok şükür anneannesi ve annesi herşeyini eksiksiz yapıyo...o utansın.
tatlım aklıma gelmişken sorayım ..kv ördüğü bi takım vardı yıkarken renk karışmıştı beyaz bir takım...sahi naptın onu çıkartabildinmi?yarim bi sabun önermişti?
artık pembe değilde kırık beyaz canım. eşimede gösterdim tamam sıkıntı yok pembe değil giydirebiliriz dediama 2-3 kere filan yıkadım heralde şuan tam hatırlamıyorum
selam kızlarrr..
size bir şey danışmak istiyorum..herkes işte bebeğim çok hareketli filan diyor ya bundan kastınız 7/24 hareket halindemi bebişleriniz.
hiç durmadan hareketmi ediyorlar:44:
benimki duruyo bazen..top oynuyormuş gibide bi hali yok yani sadece annesini tekme atıyo o kdar..siz böyle konuşunca acaba bi sorunmu var diye düşünmekten kendimi alamıyorum:44:
günün belli saatlerinde çok hareket ediyor bazense hiiçç kıpırdamıyor canım. sürekli nasıl hareket etsin yorulur zaten
canım güzelmiş bu ama yere çok yakın değilmi..ilk zamanlar bebeği için koyup çıkarırken çok zorlanırsın gibime geldi..yinede sen bilirsin tabi
yakından görmedim bende. evet yere yakın ama ne alsam ki acaba odama koymaya çok pahalı bişeyde istemiyorum açıkçası
Ağda konusunda Keyfimbilir'e teşekkür ediyorum. Mevzuyu okuduğumda söyleyip söylememekte tereddüt etmiştim, sonra fırsat bulunca yazayım dedim, ancak Keyfimbilir benden önce davrandı."el'helal-u beyyinun" diye başlayan bir hadis-i şerif var; helal belidir haram da bellidir. Bu ikisinin arasında ise birtakım şüpheli şeyler vardır...diye devam ediyor. Hadis-i şerifin neticesinde de "şüpheliden kaçınınız!" diyor Allah Rasulü.. Kütüb-i Sitte'de geçen sahih bir hadis.. Ağda mevzusu "bikini bölgesi için" açık olan haramlar kapsamında.. Yani eşiniz hariç o bölgeyi velev ki anneniz bile olsa kimse göremez. Hastalıktı, sağlıktı ayrı tabi.. Diyelim ki alimler ihtilafa düştü, o zaman mekruh yada en hafifi şüpheli olur. Ki hadiste şüpheliden kaçınınız! diye emir var. Yine ağda konusu rafa kalkıyor.. Ki alimlerin ihtilaflı olduğu bir konu değil bu.. Kur'an Kursu eğitimcisi olduğum için hanımlar tarafından çok sık gelen bir soru.. Helal olduğuna dair bir fetva asla yok, ağda yapan salon görevlilerinin savunmalarını dinliyoruz en fazla.. Tabi onlar da fetva makamına nasıl ulaştı da kafalarına göre fetva verebiliyor orası ayrı bir konu. Dinde "bana göre" diye birşey yoktur.. "Kur'an ve sünnete göre" vardır.Umarım anlatabilmişimdir.
yaa tamam doğrudur ama burada ne için yaptırdığımız belli temizlik için...dinimiz demezmi temizlik imandan gelir diye...jilet her cilte iyide gelmiyor..ben yıllardır sürmem bana yaramıyo kabarıyo cildim ve pul pul oluyo...bidahada kullanacağımıda sanmam..allahım affettisn.
ohhh seninki sormuş en azından..daha bizimkinin ağzından duymadım..lazımda değil çok şükür anneannesi ve annesi herşeyini eksiksiz yapıyo...o utansın.
artık pembe değilde kırık beyaz canım. eşimede gösterdim tamam sıkıntı yok pembe değil giydirebiliriz dediama 2-3 kere filan yıkadım heralde şuan tam hatırlamıyorum
günün belli saatlerinde çok hareket ediyor bazense hiiçç kıpırdamıyor canım. sürekli nasıl hareket etsin yorulur zaten
yakından görmedim bende. evet yere yakın ama ne alsam ki acaba odama koymaya çok pahalı bişeyde istemiyorum açıkçası
canım acaba aldığın park yatağı bozup tekrar yatak odanamı kursan olmazmı..sonra oğlun büyüyünce kendi odasına geçirirsin yatağı tekrardan benimde aklıma başka bişey gelmedi valla ya:44:
iş saatlerimizden bişeye vakit kalmıyorki canım. haftasonuda çalışıyorum zaten. haftada 1 izin var onda da evden çıkmak bile zor geliyor bazen.
e birde "keyfimbilir" başkasına ağda yaptırmak harammış dediiyice kafam karıştı benim napçazki şimdi. ben kendim yapamam zaten karnım kocaman oldu benim. ayak tırnaklarıma bile uzanamıyorum kesmek için ben
Canım ben geç öğrendim aman sen önlemini baştan al.Öksürük hamilelikte çok zorlayan bir durum.Öyleki ciğerlerinin ağrısını sırt ağrısıyla birlikte yaşıyorsun.Hiç yaşamanı istemem.Bebeği etkiler mi endişeside ayrı mesele.Ihlamur zencefil bal limon bu karışım öksürüğü kesti.Mutlaka içmelisin
Arkadaşlar bu konuda bende fikrimi söylemek istiyorum :)Haram olduğu konu doğrudur,haram olan davranışlardan kaçınmakta fayda var.Ha ben lazerle kurtuldum allah affetsin beni ne diyim.Ancak bilmelisinizki ağda çok sağlıklı bir uygulama değil.Benim tavsiyem jiletle eşinizden yardım alarak halletmeniz.Hiç bir dr ağdayı tavsiye etmiyor.Özellikle hamilelikte ağdayı düşünmek cesaret ister.Çünkü mikroplara en açık sistem bizim organlarımız.
tüy dökücüler kimyasal oldugu için asla tavsiye edilmiyor gebelik döneminde . benim doktorumda jileti yapmayin diyor , ben şuan kendi imkanlarimla zaten bi şekilde çözüyorum ayna vs eşim .
dinde haramin helalin yorumu olmadigini en az sizin kadar bende biliyorum , ancak bazı zorunlu hallerde yapilabilen şeyler var ,
ben daha once bir yazi okumustum , ona istinadenyaptigim bir yorumdu ,
KADIN KUAFÖRDE AĞDA YAPTIRABİLİR Mİ? / İlahiyat profesörü Ali Rıza Demircan Hoca
Müslüman bir bayan, kadın kuaförüne üreme, koltukaltı ve bacak bölgesi kıllarına yönelik işlem yaptırabilir mi?
CEVAP: Müslüman kadınlar, uyluk dahil üreme bölgesi ve yakın çevresi anlamına gelen Ferc'lerini Rabbimizin Kur'ânî emri gereği korumak; kızları ve kardeşleri dahil hiç kimseye açmamakla yükümlüdürler. (Nur 31) Bu sebeple bu bölgelerini açarak bir işlem yaptıramazlar. Ancak, kırk gün aşılmaksızın yapılması gereken temizliklerini, hastalık ve yaşlılık gibi her hangi bir sebeple bizzat yapamıyorlarsa, kadın kuaförü yanı sıra bir başka kadına da yaptırabilirler. Koltuk altı ve bacak bölgesi işlemlerinde ise dini bir sakınca yoktur. Erkekler de Ferc'lerini korumakla yükümlü olduklarından yukarıda kadınlara ilişkin olarak açıklanan hükümler, erkekler için de geçerlidir.(Nur 30) Zaruret halleri dışında doktorlar, kuaförler ve çocuklarımız dahil hiçbir Müslüman da bir başkasının üreme bölgesi çevresine bakamaz ve işlem yapamaz.
Meraba kızlar biz geldik kıpırdak kızımlan biraz geç oldu ama herkesin Anneler Günü Kutlu olsun seneye presn ve prenseslerimizle yaşayacağız bu güzel günü inşşş hayırlısıylaa
Ve kvlere gittik güzel geçti oraya gitme konusu açıkmadı kimse sormadı gelecekmisin diye sadece eşimin teyzesi sordu gelecekmisin diye bunu sorarken kvde de vardı dedim zor gelemem dedim işten ayrıldıgımda 35-36 haftalık oluyor dedim doktorlar izin vermiyormuş hemşiresine sordum özellikle dedim zaten hazirandan sonra heran hazır olucam doğuma dedim hiç bişi diyemediler kvde de diyemedi tabi oda o zaman bende 20 haziranda felan gelirim dedi ve kızıma aldığı bütün eşları verdi götürün arabada varken nasılsa gidecek dedi normalde dürü yapması lazımdı bizde öyle gelir bebeğin eşyaları anneanne olsun babanne olsun bebeğe annesine ve babasına düre yapar ama kv yapmayacak kii ne aldıysa verdiÇaçırdım tabi bende sormadım dürü yapmayacakmısın diye kendi bilir yani o kadarını napim onudamı ben diyeyim canım kocaman kadın yani eşime yapacağını söylemiş şimdide verdi bütün eşyaları
Yani kızlar anlayacağınız bizim durum buu artık eşyalarını yerleştiririm kızımın yıkanacaklarını yıkayacağım hayırlısıylada kızımı beklemeye başlayacağız inşşş
kızlar benım bebegımın saglıgına kavusması ıcın duaya ıtıyacı var. yasın okuyoruz kızımın sıfasına vesıle.okuyabılecek durumda olan varsa cok sevınırım..
En iyisini ypmışsın cnm.
Hay allahım yaa.. sanki kendi evi hiç sevmem böyle şeyleri. Sanane eskiyse eski.
....................................
Kızlarrr artık ben oğlumun kıyafetlerini yıkıcam yavaş yavaş. Kvlere söylemicem demişlerdi çağır diye ama çağırmıcam.
Sizce makinede mi yıkayım yoksa elde mi? Roxynin sabun tozunu alıcam deterjan olarak burdan biri önermişti. Geçen civilde gördüm fiyatıda 6-7tl arası bişiydi tüm kıyafetlerine yeter.
hayır kendi evinde bir sürü eski var birşey yapmıyor kendininkilere benim ev ne batıyorsa ama neyse komşu da sürekli bir yarış halinde olduğu komşu direkt kv atmış çöpe diyeceğim zaten kvye de dedim söyleyeceğim komşuya yaptığını diye.. :)))
bu arada bence at makinede kısa programa elinde uğraşma, kv den de bir tavsiye ama sanırım doğru ben ne hikmetse roxy aldım kv dedi ki kötü kokuyor onun yerine hacı şakirin makine için olanını al hem yumuşatıcıya gerek kalmaz hem de daha güzel kokyor diye hakikaten de ben yumuşatıcısız yıkadım roxy kötü kokuyordu nedense((
hayatımda acayip gelişmeler oluyo... özellikle kv tarafından... beni istemeye bile gelmeye, hatta ve hatta düğünümüze bile teşrif etmeyen... benden nefret ettiğini düşündüğüm bi kv var... ihtiyacı olan bi hediye alıp gittik dün akşam anneler günü kutlamasına... 2 saat içinde beni 5 kere öptü... en sonunda dedim ki "hayırdır"... günah çıkarırcasına başladı "siz hep mutlu olun, Allah gözlerinizi birbirinizin gözlerinden ayırmasın, hayırlısıyla kolaylıkla az acıyla kurtulman nasip olsun, çoluk çocuğunuzla mutlu olun" dedi... e tabi şaşırdım bende... sonra bide ne göriyim... çok cici bi takım almış kızımıza... pembeli beyazlı çok şirin... sonra güzel güzel değişik değişik patikler... bi de hırka örüyomuş... bide pike takımı beğenmiş resmini gösterdi hangisini beğendiysen onu alıcam dedi... bende pike takımı aldığımızı o gösterdiğinin çok pahalı olduğunu söyledim... ne kadar kullanıcakki onu... nevresim takımı - pike takımı - uyku seti var zaten... gerek yok dedim... sonra dediki çıtçıtlı badiler var %100 pamuk çok güzeller onlardan da alıcam... bende dedimki alıyosan büyük al o zaman dedim, 3 aydan sonra giyicek bişeyi yok 3 aya kadar herşeyi dedim tamam kızım dedi... ama ben şaşkınlıklarla döndüm evimize... dünya tersine mi döndü acaba....
hee bide unutmadan ekliyim... kocam çıkarken dediki versene kızımın cicilerini götürelim evimize yıkar ütüleriz dedi... babaannesi de dediki dur ben daha neler alıcam ona hepsini birlikte veririm...
tütütütütüt maaşallah... ben benim kv böyle iyiyken şüpheleniyorum arkasından ne talep edecek diye...
off çok geçmiş olsun
ya ben de son kaç yadır hep pedikür yaptırıyorum bu yüzden çorap giymek bile eziyet
tamam canım yapayım işyerinde sıcak su vs içiyorum eve gidip zencefil bal yapayım
ya ben de eşim o görüntüden tiksinir diye düşünüyorum bilmiyorum ama erkekler öyle tırnak kesmeken vs vs den tiksinebilirler o da ilişkiyi zedeleyebilir
yani zaruret halinde sayılabiliriz mi??
yıkayıp ütülememiş mi? zor gelmiştir benim kv de su koyuverecekti al sen ütüle diye ben de çok ütü var zaten evde dedim yine de istersen ver temizliğe geen ablayı bir gün çağırırm dedim o da sonra vazgeçti
canım yasin için söz veremem ama allah kabul ederse ayetel kürsi okudum inş. allah tez zamanda sağlık verir yavruna... allah gönlünüze göre versin
En iyisini ypmışsın cnm.
hayır kendi evinde bir sürü eski var birşey yapmıyor kendininkilere benim ev ne batıyorsa ama neyse komşu da sürekli bir yarış halinde olduğu komşu direkt kv atmış çöpe diyeceğim zaten kvye de dedim söyleyeceğim komşuya yaptığını diye.. :)))
bu arada bence at makinede kısa programa elinde uğraşma, kv den de bir tavsiye ama sanırım doğru ben ne hikmetse roxy aldım kv dedi ki kötü kokuyor onun yerine hacı şakirin makine için olanını al hem yumuşatıcıya gerek kalmaz hem de daha güzel kokyor diye hakikaten de ben yumuşatıcısız yıkadım roxy kötü kokuyordu nedense((
tütütütütüt maaşallah... ben benim kv böyle iyiyken şüpheleniyorum arkasından ne talep edecek diye...
off çok geçmiş olsun
bilmiyorum canim :))) artık herkesinkendi vicdanina kalmiş , sonucta şahsım olarak ben bu konuda kendime yetemedigim için yardima ihtiyacim oldugun için gidicem yaptirmaya , bişey diyemiyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?