amin canim cümlemizden
Canim mesaj atamadim ben kizimin adı nil ecrin tekrardan çok sağol
Hele şükür bitirdimmmm ve şaşı oldum
Anammmm gevezelere bak heleTabi suç benim aslında
Temiz havayı gördüm herşeyi unuttum hafta sonu
Yarimmmm kız kvne ne olmuş öyle ALLAH'ım bu nasıl bir değişim:44::44::44:
Neyse taşlara vur nazar değmesin annem
Hafta sonu kızçemle köy düğününe gittik ne kadar da özlemişim
Oynayacaktım ama utandım normalde hiç utanmam ama ne bileyim işte
Bilen bilmeyen bütün köylü gördü kızçemle beni
Çok yakıştırdılar hamileliği ayyyy ben de yakıştırıyorum ki hiç sormayın
Hep gebe mi kalsam:44::44::44::44::44:Yok yok kızçeme kavuşayım
az daha bekle DURU'm
AZ önce babamız kızçemin tüllerini,perdesini mutfak için tülleri
getirdi.Harika oldular bayıldım tam hayalimdeki gibi bir oda olacak
Daha birkaç eksiğimiz var da....
geçmiş olsun canım. olmadık şeyler başımıza geliyor gerçekten hamişlikten kaynaklıkızlar sabah kahvaltı yapcakdm su ısıtıcısndan suyu bardaga bosaltrken bı an dalgnlkla elımın usten bosallttım. fena yanıyorr kabardı
sabahdan berı buzlukda ne varsa cıkardım koyyorm ınsallah gecer ıs yapcam smdı kalkamıyormda ıkı dkka ceksem sogugu alevvv. zor yazıyorm ayrıca zaten:)
tüy dökücüler kimyasal oldugu için asla tavsiye edilmiyor gebelik döneminde . benim doktorumda jileti yapmayin diyor , ben şuan kendi imkanlarimla zaten bi şekilde çözüyorum ayna vs eşim .
dinde haramin helalin yorumu olmadigini en az sizin kadar bende biliyorum , ancak bazı zorunlu hallerde yapilabilen şeyler var ,
ben daha once bir yazi okumustum , ona istinadenyaptigim bir yorumdu ,
KADIN KUAFÖRDE AĞDA YAPTIRABİLİR Mİ? / İlahiyat profesörü Ali Rıza Demircan Hoca
Müslüman bir bayan, kadın kuaförüne üreme, koltukaltı ve bacak bölgesi kıllarına yönelik işlem yaptırabilir mi?
CEVAP: Müslüman kadınlar, uyluk dahil üreme bölgesi ve yakın çevresi anlamına gelen Ferc'lerini Rabbimizin Kur'ânî emri gereği korumak; kızları ve kardeşleri dahil hiç kimseye açmamakla yükümlüdürler. (Nur 31) Bu sebeple bu bölgelerini açarak bir işlem yaptıramazlar. Ancak, kırk gün aşılmaksızın yapılması gereken temizliklerini, hastalık ve yaşlılık gibi her hangi bir sebeple bizzat yapamıyorlarsa, kadın kuaförü yanı sıra bir başka kadına da yaptırabilirler. Koltuk altı ve bacak bölgesi işlemlerinde ise dini bir sakınca yoktur. Erkekler de Ferc'lerini korumakla yükümlü olduklarından yukarıda kadınlara ilişkin olarak açıklanan hükümler, erkekler için de geçerlidir.(Nur 30) Zaruret halleri dışında doktorlar, kuaförler ve çocuklarımız dahil hiçbir Müslüman da bir başkasının üreme bölgesi çevresine bakamaz ve işlem yapamaz.
kadın doktorun görmesi haram değil, yanlışın var...canim zaten kadın doktor bile haram , kız kardeşin bile görmesi haram :))
ama herseyin bi kolayligi var , verilen fetvalar vs var bun agörede zorunlu durumlarda vs vs diye uzayip giden bitmek bilmeyen yorumlar başliyor.
Ağda konusunda Keyfimbilir'e teşekkür ediyorum. Mevzuyu okuduğumda söyleyip söylememekte tereddüt etmiştim, sonra fırsat bulunca yazayım dedim, ancak Keyfimbilir benden önce davrandı."el'helal-u beyyinun" diye başlayan bir hadis-i şerif var; helal belidir haram da bellidir. Bu ikisinin arasında ise birtakım şüpheli şeyler vardır...diye devam ediyor. Hadis-i şerifin neticesinde de "şüpheliden kaçınınız!" diyor Allah Rasulü.. Kütüb-i Sitte'de geçen sahih bir hadis.. Ağda mevzusu "bikini bölgesi için" açık olan haramlar kapsamında.. Yani eşiniz hariç o bölgeyi velev ki anneniz bile olsa kimse göremez. Hastalıktı, sağlıktı ayrı tabi.. Diyelim ki alimler ihtilafa düştü, o zaman mekruh yada en hafifi şüpheli olur. Ki hadiste şüpheliden kaçınınız! diye emir var. Yine ağda konusu rafa kalkıyor.. Ki alimlerin ihtilaflı olduğu bir konu değil bu.. Kur'an Kursu eğitimcisi olduğum için hanımlar tarafından çok sık gelen bir soru.. Helal olduğuna dair bir fetva asla yok, ağda yapan salon görevlilerinin savunmalarını dinliyoruz en fazla.. Tabi onlar da fetva makamına nasıl ulaştı da kafalarına göre fetva verebiliyor orası ayrı bir konu. Dinde "bana göre" diye birşey yoktur.. "Kur'an ve sünnete göre" vardır.Umarım anlatabilmişimdir.
hayır kendi evinde bir sürü eski var birşey yapmıyor kendininkilere benim ev ne batıyorsa ama neyse komşu da sürekli bir yarış halinde olduğu komşu direkt kv atmış çöpe diyeceğim zaten kvye de dedim söyleyeceğim komşuya yaptığını diye.. :)))
bu arada bence at makinede kısa programa elinde uğraşma, kv den de bir tavsiye ama sanırım doğru ben ne hikmetse roxy aldım kv dedi ki kötü kokuyor onun yerine hacı şakirin makine için olanını al hem yumuşatıcıya gerek kalmaz hem de daha güzel kokyor diye hakikaten de ben yumuşatıcısız yıkadım roxy kötü kokuyordu nedense((
doktor neden jilet yapmayın diyor anlamadım? tatlım benim makinem var makinemin bir başlığı da traş başlığı, jiletten daha sağlıklı öyle bir şey alıp kullanabilirsin.. her kullanımdan sonra da temizleyebiliyorum. "zaruret" kavramı, neye göre zaruret ? keşke profesör bunu da açıklasaydı... hani hastalık derken yatalak olursun mesela, eşin de olmaz, onu kastediyor olabilir.. çok net ifade etmemiş ama hamilelik bence zaruret durumu değil, çok şükür elimiz kolumuz tutuyor, ayna var, eşlerimiz yanımızda...
kadın doktorun görmesi haram değil, yanlışın var...
konu çok uzadı arkadaşlar ama bunları konuşmak güzel birşeyler öğreniyoruz sonuçta... benim söylemek istediğim de bu yoruma yakındı ben teşekkür ederim beyzade...
herkes bildiğini söylemekle sorumlu, ama nefsimize biraz ağır geliyor sanırım, çünkü kuaförde rahat rahat halletmek varken biz uğraşmak zorunda kalacağız:) benim nefsime de zor geliyor ama yapacak bir şey yok arkadaşlar... herkesin kendi tercihi tabiki...
Sende onun evinde eski gördüklerini at çöpekomşusuna da de valla :))
ama korkuyorum yaa hadi geçerse rengi diye. Daha 1 kere kullanamadan öyle olursa üzülürüm. Tamam bakıcam hacışakiri alırsam yumuşatıcı almam ozaman.
ya ben de son kaç yadır hep pedikür yaptırıyorum bu yüzden çorap giymek bile eziyet
tamam canım yapayım işyerinde sıcak su vs içiyorum eve gidip zencefil bal yapayım
ya ben de eşim o görüntüden tiksinir diye düşünüyorum bilmiyorum ama erkekler öyle tırnak kesmeken vs vs den tiksinebilirler o da ilişkiyi zedeleyebilir
yani zaruret halinde sayılabiliriz mi??
yıkayıp ütülememiş mi? zor gelmiştir benim kv de su koyuverecekti al sen ütüle diye ben de çok ütü var zaten evde dedim yine de istersen ver temizliğe geen ablayı bir gün çağırırm dedim o da sonra vazgeçti
canım yasin için söz veremem ama allah kabul ederse ayetel kürsi okudum inş. allah tez zamanda sağlık verir yavruna... allah gönlünüze göre versin
bilmiyorum canim :))) artık herkesinkendi vicdanina kalmiş , sonucta şahsım olarak ben bu konuda kendime yetemedigim için yardima ihtiyacim oldugun için gidicem yaptirmaya , bişey diyemiyorum.
evet ben de çok denedim kendim yapamadım allah affetsin artık günah da olsa dediğin gibi
Hele şükür bitirdimmmm ve şaşı oldum
Anammmm gevezelere bak heleTabi suç benim aslında
Temiz havayı gördüm herşeyi unuttum hafta sonu
Yarimmmm kız kvne ne olmuş öyle ALLAH'ım bu nasıl bir değişim:44::44::44:
Neyse taşlara vur nazar değmesin annem
Hafta sonu kızçemle köy düğününe gittik ne kadar da özlemişim
Oynayacaktım ama utandım normalde hiç utanmam ama ne bileyim işte
Bilen bilmeyen bütün köylü gördü kızçemle beni
Çok yakıştırdılar hamileliği ayyyy ben de yakıştırıyorum ki hiç sormayın
Hep gebe mi kalsam:44::44::44::44::44:Yok yok kızçeme kavuşayım
az daha bekle DURU'm
AZ önce babamız kızçemin tüllerini,perdesini mutfak için tülleri
getirdi.Harika oldular bayıldım tam hayalimdeki gibi bir oda olacak
Daha birkaç eksiğimiz var da....
wwooooowww gökkuşağıı
ama korkuyorum yaa hadi geçerse rengi diye. Daha 1 kere kullanamadan öyle olursa üzülürüm. Tamam bakıcam hacışakiri alırsam yumuşatıcı almam ozaman.
aynen kan beynime sıçrıyor düşündükçe yeni eski ne olsa atacağım çöpe arasın bulsun artık
ilk 4 ayı düşük tehlikesi ile geçip serum iğne ile 17 kilo alan 85 kilo olan , havadan nem kapan ben için doktor herseyi kısıtladi , jilet alerji ( kıl donugu ve sivilce gibi ) ve kaşıntı yapiyo , eşime yaptiramam , oda yapamaz zaten, elim yetişmiyoki benim ayna elim tutsa nolur :))) ee daha hangi bahanemi sayayim ki .. . ben hiç kuaförde yaptirmadim şimdiye kadar , kuaförde rahatlık olmuyo bana göre , ben çok çekinirim bacakalrim için gittiğimde bile acaip geriliyorum , ama bu durumda yapacak baska bişeyim kalmiyor tüm cesaretimi toplayip gidicem . dedigim gibi herkesin kendi vicdani ile ilgili verecegi bir karar olucak sanirim bu , hayırlısı hakkimizda.
hatta kv yide atalim eskimiş diye kökten çözüm olur
kızlar benım bebegımın saglıgına kavusması ıcın duaya ıtıyacı var. yasın okuyoruz kızımın sıfasına vesıle.okuyabılecek durumda olan varsa cok sevınırım..
kızlar haziran annlerinden 8 kişi dogum yapmişşşş :18::18::18::18::18::18::18::18::18::18::18::18:
bence biran önce hazirliklari çantalari tamamlayalimmm
hatta kv yide atalim eskimiş diye kökten çözüm olur
Öyle yapıcam canım o 2 renklileri elde yıkıcam diğerlerini mk.darenklerine göre küçük küçük atmaı dene ya da çift renklileri elinde yıka ama aynı renkliler için uğraşma boşuna bence
:))) beni atar kv ye birşey olmaz :))
kızlar haziran annlerinden 8 kişi dogum yapmişşşş :18::18::18::18::18::18::18::18::18::18::18::18:
bence biran önce hazirliklari çantalari tamamlayalimmm
kızlarr fondoten ve pudra alasım var deliler gibi hangi markayı önerirsinizz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?