2013 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi graf
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Bebeğinizin cinyeti ne olacak

• Ankete Katılan
    530
O kadın nasıl doğursun?
14 Mayıs 2013 Salı, 1000

Geçenlerde katıldığım bir doğum sonrası bu yazıyı yazmaya karar verdim ve kim bilir aynı şeyleri kaç defa daha yaşayıp, kaç defa daha yazacağım...

Uzun bir koridora dizilmiş sancı odaları ve aynı koridorda tamda bizim odanın kapısının çaprazında, kapıları her daim ardına kadar açık olan doğumhanenin tamda kapısının dibine yerleştirilmiş çatalda, bacakları bağlı bir kadın çığlık çığlığa bebeğini doğurmaya çalışıyordu.

Her şey soğuk, metalik eski korku filmlerindeki ameliyathaneleri çağrıştıran bir ortamda beyaz ışıklar, hareketsizlik, çaresizlik ve haykırışlar…

Bir ara bulunduğum odadan çıktım ve karşımda bacakları ardına kadar açık bir kadının gözleri bir saniyeliğine gözlerime değdi. Nedense çok utandım, aklımdan milyonlarca düşünce geçti ve o saniyenin belki binde birinde hissettiğim her şey kalbime kazındı.

O kadın nasıl doğuracaktı? Cevabı çok basit, bebek zorla annesinin içinden çekilip çıkarılacaktı. Oradaki sağlık personeli için annenin duygusal durumunun hiçbir önemi yoktu, yeter ki bebek hızlı bir şekilde doğurtulsun, kadında yaşasın da ne olursa olsun.

Her zaman söylüyoruz ya doğumda mahremiyet, hareket özgürlüğü, yerçekimini kullanın, doğumda kesintisiz destek her kadının hakkıdır…

Hani nerede, yanında bile geçmiyor.

Normal doğum yapmak için hiçbir lükse ihtiyacımız yokken, her şey zaten tüm doğallığıyla bedenimizde kendiliğinden oluyorken bu yapılanlar niye?

Bir kadın için sevişmek ne kadar mahremse, doğum yapmakta aynı şekilde mahremdir. Hiçbir kadın tanımadığı ya da tanımadığı, o saniye koridordan geçen başka bir insana cinsel organını gösterecek şekilde çatala yatırılmamalıdır.

Doğumda tecavüz, doğumda kadın hakları ihlali tamda bu anlama gelir.

Kalabalıkları, açık kapıları sevmez doğuran kadın. Etrafta kendisine tehdit olarak algıladığı bir durum, varlığından haz etmediği bir kişi varsa yavaşlar belki de ilerlemez doğumu, ikinci bir emre kadar bebeğin çıkacağı yollar kapanır. İzlenme hissini, kalabalık odaları, çalan telefonları, yüksek sesle konuşan insanları, sorulan soruları ve takip edilme hissini de sevmez. Kendi başına buyruktur, kalbi nasıl kendiliğinden atıyorsa doğum yapmak içinde rahimi kendiliğinden çalışacaktır.

Hastanelerimizde doğuran kadın için ideal ortamı yaratmanın çokta zor olmadığını düşünüyorum ve katıldığım doğumlarda elimden geldiği kadar annelerin mahremiyeti korumaya çalışıyorum. Kapıyı çalmadan odaya çat kapı giren sağlık görevlileri Amerika’yı yeniden keşfetmişim gibi bakıyorlar olsalar da, benim tek yaptığım sakin bir müzik açmak, ışıkları kısıp birkaç mum yakmak, aromaterapi yağlarımla odayı mis gibi kokutup hastane ortamında kendi alanımızı yaratmak, masaj yapmak, annenin saçlarını okşamak, onunla beraber nefes almak, onun doğum alanını korumak…

Bütün bunları yapmak çok basit ve bir o kadarda yardımcıdır, ufak değişimlerle büyük farklar yaratabiliriz.

Kadınlar bilgilendikçe, doğumun sadece kadın vücudunda olan fizyolojik bir süreçten fazlası olduğunu sağlık personeli öğrendikçe, doğum ortamlarının iyileşmesi için talep arttıkça hastane ortamlarının da iyileşeceğini umuyorum…

geçmiş olsun tatlım inşallah her şey düzelir vaktinde gelir bebeişimiz

Allah yardimcin olsun canim

Son düzenleme:

geçmiş olsun tatlım inşallah her şey tez zamanda yoluna girer

Offf yaa anlamadım ben bu işlerden hiçbirşey...en iyi hesaplamayı kimden öğrenmeliyiz acaba??doktordanmı?yoksa şirketimizin İK bölümündenmi??

cokgusel bır konu tamda ulkemızdekılere gore belkıde hanus hıc o korıdora gırmedım ama benım hast.bır korıdor dogum yatak odaları oda 3 farklı kapı var aralarında ve erkeklerın gırecegı kapaı ayrı ve gırmelerı esı dogum ypaana kdr yasak!!!!bu rahatlık var az cokk

allah kolaylık versın ınsl ıcının sındıgı bır dr la karsılasırsın yarmın yazıdı konudada ole dıyor kadınn guvenmelı kadnın ıcıne sınmelıkı organları kendılıgınden dogumu gerceklestırsın ınsallahh

Offf yaa anlamadım ben bu işlerden hiçbirşey...en iyi hesaplamayı kimden öğrenmeliyiz acaba??doktordanmı?yoksa şirketimizin İK bölümündenmi??

doktor diye düşünüyorum , sonucta surekli rapor veriyorlar ben ik ya sordum daha once hiç basimiza gelmedi müşavire soralim dediler bekliyorum halen :))))

bende benzer durum yaşıyorum 47 kiloyla hamile kaldım şimdi 56 kiloyum doktor bebek normal kilosunda dedi beslenmeme de dikkat ediyorum. Bence sıkıntı yok doğuma kadar 4 kg alsam yeter

Hayırlısı canım ya inş öyle olur benim alttaki takvim yanlış sanırım ya yarın tam 32 haftalık oluyoruz
Ama ben korkmaya başladım bir telaş başladı sanki bende bir panik havasındayım kendi kendime daha kızımın odası hazır değil diyom daha alınacak şeyleri var diyom allahım sağsalim kavuştırsın bebişlerimize bizi (AMİN) :18::18::18::18::18::18::18::18::18::18::18::18:

ALLAH'ın izniyle elbise ve hırkası bayramlık olacak
Kızçem de bayramda harçlık,şeker,mendil toplayacak aman ALLAH'ım
o günleri bize sağlıklı bir şekilde göster hepimize
inşallah canım
evet hasta bezi almak lazım hasteneden veriyorlarmı öğreneyimde onuda alayım sezeryanda da 40 tan sonra giyelebiliniyor sanırım inşallah normal olur hayırlısıyla tabi:18::18::18::18:
evet benim doğum yaptığım hasatenede vermişlerdi.

aman dikkat et canım.kendini yoracak şeyler yapma.geçmiş olsun

nasılsınız bakalım benım kv de sabah dr gıttı yaptırması gerekenler vardıı bısde uyuduk paşamla 11 dekalktıkk
saat 1 gıbı de ark.lara gıdecegız KUR AN okumamız varda ınsll
paşamın keyfı yerınde cok sukurr bgn kaldı safak 44hakkımzda hayrısı vee görus gunumuze 2 gun kaldı yarın ark.gelcek catı muayneıne belkımonunla gecer dr daa (aynı hastanedeyız dr lar farkı)ve pers.de kv onaylarsa mantıyı yapıcaz hopp dolabaa ve cuma da askımla dr gıdıcez paşamı gorucezz ve ınsl son eksıklerı alıcaz sadece eksıklerı ama eısm bana dıyo cok ucma hatun dıyee ama yatak arastırmıs su ka dıyor e dedım kermes acılıyor mobıya fılanda var oraya hayır sahıplerı koyuyr oraya bakım ben uygundur fıyt ses etmedıı hem öle dıyor hemm böleee
hayırlısı bakalımmm besık de dr konusalımda ona gore doguma yakın tarıhde gelır ınslll

gecde ustum acık kalmıs s sırtım agrıyorr kaburgalarım fılan pöfffffffff

her ya gıdıyoruz tatlım bıss tansıyon kg ve kalp atısı dınlenıyor sorun varsa cvp lanıyr ılac fılan yazılıyor öle ıstee per..bırde kan ve ırdar tahlılı vercem pöfffffffff ebe ıstedıı sayım yapmak gerek dıyeeeeeee

wuuuuuu bende son eksıklerı alıp hop canta hazırlıcam ınsll
1 tam takım hast.cıkısı
2 takım alt ust
3 sapka
3 ellık
3 mendıl
5 alt don:)
5 ıc atlet(ark.don u fılan bol koy benım oglan sureklı cıs ettı yetmedı dedıı dıger topıkde)
2 yelek
2 kundak
1 nohut battanıye
1 polar battanıye(havaya gore arabanın sırtı agrımyrya:)
emzık+kutusu
bez
ıslak mendıl

kendıme
2 gecelık
1 yelek
corap
tülbent
terlık
3 atlet
3 kilot
hasta besı + ped
ınsl..korse
işte bole alımdakılerr
ALLAH'ın izniyle elbise ve hırkası bayramlık olacak
Kızçem de bayramda harçlık,şeker,mendil toplayacak aman ALLAH'ım
o günleri bize sağlıklı bir şekilde göster hepimize
senn kıscenın grı elbıse ve yelegın ıcınde hayal etım de super aynı annesı ınsl kullanmda nasıp olurrrr
ohh darısı bıse temsılıgın yaa
dıkkat et cnm sureklı olctum yap yuksek tans.da oluyr erken dogumm ama en az 36 ya kdr dayanır ınsll

bn gırdımde cıkmadıı ara ara gırıyor sımdıkk onada soguya yakın dus alıyorum gecıyorr

ayy yarimcim çok güzel bi yazı paylaşmışsın...işte benim en büyük korkularımdan biride bu...sağlık personellerinin vicdanına kaldı bizim rahtımız..bazıları çok suratsız cevap bile vermiyorlar..umarım böle kimseler çıkmaz karşımıza..sevecen olsunlar bizi rahatlatsınlar..tamam işleri çok zor kimbilir kaç kişi ile ilgilenmek zorunda kalıyolar ama bunun için maaş alıyolar ve bizim hassas zamanımızda yardımcı olmaları çoook ii olur

aa yves rocher çok önce kullanmıştım sonra aleyhinde birşeyler duydum diye hiç uğramadım ama memnunsan süper ben de bi girip deneyeyim

amin canım ama korkma normal doğum yapan bütün arkadaşlarım tavsiye ediyor

Eki Görüntüle 710386 Eki Görüntüle 710388 Eki Görüntüle 710389

işte bizz bügünki halimizz nasılızz 80 kg yızde azıcıkk
33+4 haftlıgız ınsallah

maaşallah size

canım ben en az 16 kg aldım

ben de mustafa diyeceğime mahmut diyorum yavruma ne hikmetse

canım yazılmış ama yineleyeyim ben de ikeadan aldım 6lı paket mi neydi 25 tl olmalı kenarları renkli ama önü düz havlu

geçmiş olsun canım bildiğim sağlık ocakları 3güne kadar verebiliyır rapr

aa çok detaylı bir bilgi olmuş süpersin çok teşekkürler cildim tam karma benim, lorealin bir iki şeyini aldım ama fondötenine pek inanmamıştım hatta gratiste haftasonu yarı yarıyaydı fiyatlar keşke baksaymışım ama yine de deneyeceğimm bunları da

canım sen dinlen kendine iyi bak inş sağlıkla da doğumunu yaparsın.. allah gönlüne göre versin

kızlar bakın bebek şskeri kavonz gbı aynı tanesı 1 tl hemde KÜÇÜK MANTARLI ŞİŞE BEBEK ŞEKERİ GittiGidiyor'da 85240821

bunun içine kolonya da koyyorlar ya da şampuan

canım bana tam 32+0da aldırttılar

converseleer süperr

sevgili temmuz anneleri kaç kişi normal doğum düşünüyor çok merak ediyorum biraz anket gibi olacak ama, benim ilk hamileliğim ve normal doğum düşünüyorum.

canım normal istiyorum inş. sağlıkla benim de ilk doğum olacak kısmetse

canım benim babalık telaşından herhalde hepimiz bu dönemde eşlerimizle takışmışız, şekerin o nedele yüksek çıkabikir tabii birazcık da sen dur eşin seni merak etsin olmasa bile üzüldüm diye şimdi şuram ağrıyor vs numarası yapsan belki biraz daha hassas davranır sana

maaşallah ya bebişin iyiyse ne kasıyorsun kendini

oohh ellerinize sağlık güle güle giyinin

ben p.tesi kontrole gidicem canim sorucam bu rapor işini , ama bi sor doktoruna istersen gecikme .

Doktorlar şu hafta işini niye tutturamıyor bilmiyorum ben 32 haftayı tamamladım diye gittim ama dün kontrolde 31+2 çıktım doktor biraz erken dedi rapor için ama zaten çalışabilir raporu alacaksan yazalım dedi aldım çalışabilir raporunu artık Allah büyüktür ne zamana kadar devam edebilirsem..

Ne güzel bebeğinin gelişiminde,kilosunda problem yoksa ne mutlu bende resmen kıstım kendimi yemeyeyim diye ama kilo bir gidiyorki sorma besinlerinide alıyorsan hiç takılma canım önemli olan bebeğin..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…