günaydın kızlar nasılsınız
anneler ve bebişleri herkes çok iyidir umarım
benim moralim bozuk tansiyonun genelde yüksek çıkıyo
doktor böyle giderse erken alabiliriz bebeği demişti
aslında bi düşük çıkıyo bi yüksek
pazar günü eve boya yapıldı
dünde temizlikçi vardı her yer ohh miss gibi
ev doğuma hazırr
günaydın kızlarrr
herkes iyidir umarımm
bugün biraz uyuduk iyiyiz hamdolsun
sabah namazdan sonra erken doğum yapıodum rüyamda eşimde yok yanımda nasıl ağlıyorum niye böyle oldu diye.dünkü erken doğum konuşmalarından etkilendim sanırım.zaten sadece doğum hikayelerini okuyorum.
resim video falan bakmıyorum hiç.doğum konusunda yazı da okumuyorum bilerek fazla nasıl doğurucam bilmem
bilinçaltıma ittim tamamen doğum olayını.
sormaya başladılar normal mi istiyorsun diye.aslında ben ikisinden de tırsıyorummmm :18:
Allahım kolaylaştırır inş.
bu arada kızlar yarın devlete gideceğim.son anda geldiğim için doktorlar pek ilgilenmiyor.
yani benim nerede doğum yapacağım hala belli değil!!!
yarın ki doktora da ilk kez gideceğim ne desem ne söylesem bilmiyorum.
sancın başlayınca gel zaten ebeler doğurtuyor diyorlar hepsi aynı ağız.
sen hamilesin korkun var mı hazır mısın doktora hastaneye güveniyor musun kimsenin umrunda değil...
işte böyle kızlar arada kaldım
benim kuzenimin eşi sezeryan yapti ,
doguma gitmeden kuaföre gitmiş röflesini yaptirmiş fönünü çektirmiş
ıns canım saglıgına kavuscak kızımda cok saol
günaydın canlar...
Dün 32. hafta çalışabilir raporumu aldım. bebeğin hareketleri biraz azalmıştı öyle hissediyordum. doktorum da sagolsun ilgilendi hemen nst ye bağlayalım seni dedi. ve nst de sancım çıktı .bir hafta sonra tekrar gel eğer devam ederse yatıracağım bu durum düzelene kadar dedi. Dualarınızı bekliyorum kızlar.evde dinleniyorum şimdi.saglık ocağından rapor aldım.haftaya da iyi çıkarsa değerim yine rapor alacağım bi 5 günlük. sonra ki hafta çalışırım artık
aranızda nst de sancısı çıkan var mı???
kafam karıştı
temmuz 24 benim dogumum 3 hafta sayyorum ben 21 gun gibi ,
haziran sonu 37. hafta oluyor bana göre ,
şimdi 30. haftam olduguna gore mayısta 2 haftam hazirandada 4 haftam var toplam 6 haftam varo zaman haziran sonu 36 ve 37. haftalar olmuyomu :26::26::26::26::26::26:
ben haziran sonu cıkıcam inş , eger saglik durumum iyi olur ise ilk haftasida gelirim temmuzun , benim yillik iznim yok , mecburen dogum iznimi çok iyi degerlendirmem gerekiyor , 1 gün bilde dogumdan sonraya fazla kalsin die
cokgusel bır konu tamda ulkemızdekılere gore belkıde hanus hıc o korıdora gırmedım ama benım hast.bır korıdor dogum yatak odaları oda 3 farklı kapı var aralarında ve erkeklerın gırecegı kapaı ayrı ve gırmelerı esı dogum ypaana kdr yasak!!!!bu rahatlık var az cokkO kadın nasıl doğursun?
14 Mayıs 2013 Salı, 1000
Geçenlerde katıldığım bir doğum sonrası bu yazıyı yazmaya karar verdim ve kim bilir aynı şeyleri kaç defa daha yaşayıp, kaç defa daha yazacağım...
Uzun bir koridora dizilmiş sancı odaları ve aynı koridorda tamda bizim odanın kapısının çaprazında, kapıları her daim ardına kadar açık olan doğumhanenin tamda kapısının dibine yerleştirilmiş çatalda, bacakları bağlı bir kadın çığlık çığlığa bebeğini doğurmaya çalışıyordu.
Her şey soğuk, metalik eski korku filmlerindeki ameliyathaneleri çağrıştıran bir ortamda beyaz ışıklar, hareketsizlik, çaresizlik ve haykırışlar
Bir ara bulunduğum odadan çıktım ve karşımda bacakları ardına kadar açık bir kadının gözleri bir saniyeliğine gözlerime değdi. Nedense çok utandım, aklımdan milyonlarca düşünce geçti ve o saniyenin belki binde birinde hissettiğim her şey kalbime kazındı.
O kadın nasıl doğuracaktı? Cevabı çok basit, bebek zorla annesinin içinden çekilip çıkarılacaktı. Oradaki sağlık personeli için annenin duygusal durumunun hiçbir önemi yoktu, yeter ki bebek hızlı bir şekilde doğurtulsun, kadında yaşasın da ne olursa olsun.
Her zaman söylüyoruz ya doğumda mahremiyet, hareket özgürlüğü, yerçekimini kullanın, doğumda kesintisiz destek her kadının hakkıdır
Hani nerede, yanında bile geçmiyor.
Normal doğum yapmak için hiçbir lükse ihtiyacımız yokken, her şey zaten tüm doğallığıyla bedenimizde kendiliğinden oluyorken bu yapılanlar niye?
Bir kadın için sevişmek ne kadar mahremse, doğum yapmakta aynı şekilde mahremdir. Hiçbir kadın tanımadığı ya da tanımadığı, o saniye koridordan geçen başka bir insana cinsel organını gösterecek şekilde çatala yatırılmamalıdır.
Doğumda tecavüz, doğumda kadın hakları ihlali tamda bu anlama gelir.
Kalabalıkları, açık kapıları sevmez doğuran kadın. Etrafta kendisine tehdit olarak algıladığı bir durum, varlığından haz etmediği bir kişi varsa yavaşlar belki de ilerlemez doğumu, ikinci bir emre kadar bebeğin çıkacağı yollar kapanır. İzlenme hissini, kalabalık odaları, çalan telefonları, yüksek sesle konuşan insanları, sorulan soruları ve takip edilme hissini de sevmez. Kendi başına buyruktur, kalbi nasıl kendiliğinden atıyorsa doğum yapmak içinde rahimi kendiliğinden çalışacaktır.
Hastanelerimizde doğuran kadın için ideal ortamı yaratmanın çokta zor olmadığını düşünüyorum ve katıldığım doğumlarda elimden geldiği kadar annelerin mahremiyeti korumaya çalışıyorum. Kapıyı çalmadan odaya çat kapı giren sağlık görevlileri Amerikayı yeniden keşfetmişim gibi bakıyorlar olsalar da, benim tek yaptığım sakin bir müzik açmak, ışıkları kısıp birkaç mum yakmak, aromaterapi yağlarımla odayı mis gibi kokutup hastane ortamında kendi alanımızı yaratmak, masaj yapmak, annenin saçlarını okşamak, onunla beraber nefes almak, onun doğum alanını korumak
Bütün bunları yapmak çok basit ve bir o kadarda yardımcıdır, ufak değişimlerle büyük farklar yaratabiliriz.
Kadınlar bilgilendikçe, doğumun sadece kadın vücudunda olan fizyolojik bir süreçten fazlası olduğunu sağlık personeli öğrendikçe, doğum ortamlarının iyileşmesi için talep arttıkça hastane ortamlarının da iyileşeceğini umuyorum
allah kolaylık versın ınsl ıcının sındıgı bır dr la karsılasırsın yarmın yazıdı konudada ole dıyor kadınn guvenmelı kadnın ıcıne sınmelıkı organları kendılıgınden dogumu gerceklestırsın ınsallahhgünaydın kızlarrr
herkes iyidir umarımm
sabah namazdan sonra erken doğum yapıodum rüyamda eşimde yok yanımda nasıl ağlıyorum niye böyle oldu diye.dünkü erken doğum konuşmalarından etkilendim sanırım.zaten sadece doğum hikayelerini okuyorum.
resim video falan bakmıyorum hiç.doğum konusunda yazı da okumuyorum bilerek fazla nasıl doğurucam bilmem
sormaya başladılar normal mi istiyorsun diye.aslında ben ikisinden de tırsıyorummmm :18:
bu arada kızlar yarın devlete gideceğim.son anda geldiğim için doktorlar pek ilgilenmiyor.
sen hamilesin korkun var mı hazır mısın doktora hastaneye güveniyor musun kimsenin umrunda değil...
Offf yaa anlamadım ben bu işlerden hiçbirşey...en iyi hesaplamayı kimden öğrenmeliyiz acaba??doktordanmı?yoksa şirketimizin İK bölümündenmi??
kızlar iyi akşamlar.kaç gündür giremedim.nasılsınız bakalım.ben biraz kiloma taktım.hiç kilo almıyorum.53 kiloyla hamile kaldım.şimdi 32.haftanın içindeyim.yaklaşık 1 aydır 60 kilodayım.kontrollerde bebeğimin kilosu iyi çıkıyor.güzelde yiyorum.pek öğün atlamam.sebzemi,etimi.yoğurdumu hepsinden yiyorum ama kilo alamıyorum.aslında bünyem kilo almaya müsait.oysa şimdi alamıyorum....cuma günü doktora gideceğim.o zaman sorayım.
Anammmm kız sen mi ben mi doğurcaz acep :18::18::18::18:
Hayra yoralım canımTatlı tatlı doğurcaz
inşallah anlamadan ALLAH'ın izniyle
Gerçekten ilginçç...Falları hiç sevmem ama bekleyelim görelim neler olacak?:18::18::18:
inşallah canımALLAH'ın izniyle elbise ve hırkası bayramlık olacak
Kızçem de bayramda harçlık,şeker,mendil toplayacak aman ALLAH'ım
o günleri bize sağlıklı bir şekilde göster hepimize
evet benim doğum yaptığım hasatenede vermişlerdi.evet hasta bezi almak lazım hasteneden veriyorlarmı öğreneyimde onuda alayım sezeryanda da 40 tan sonra giyelebiliniyor sanırım inşallah normal olur hayırlısıyla tabi:18::18::18::18:
günaydın canlar...
Dün 32. hafta çalışabilir raporumu aldım. bebeğin hareketleri biraz azalmıştı öyle hissediyordum. doktorum da sagolsun ilgilendi hemen nst ye bağlayalım seni dedi. ve nst de sancım çıktı .bir hafta sonra tekrar gel eğer devam ederse yatıracağım bu durum düzelene kadar dedi. Dualarınızı bekliyorum kızlar.evde dinleniyorum şimdi.saglık ocağından rapor aldım.haftaya da iyi çıkarsa değerim yine rapor alacağım bi 5 günlük. sonra ki hafta çalışırım artık
her ya gıdıyoruz tatlım bıss tansıyon kg ve kalp atısı dınlenıyor sorun varsa cvp lanıyr ılac fılan yazılıyor öle ıstee per..bırde kan ve ırdar tahlılı vercem pöfffffffff ebe ıstedıı sayım yapmak gerek dıyeeeeeeeSlm herkese nasılsınız güzel anneler ve minik tosbaları???biz geldik yine işe...dün çok güzel uykumuzu aldık rahatız bu sabah..şimdi birde kahvemizi içtikmi ohhh değmeyin keyfimize:)))bugün sağlık ocağında kontrolüm var hemşire 14 mayısta gel demişti...napıyolar ordaki kontrolde giden varmı ?
yok canım 7/24 tabiki hareket etmiyor..benim bazen 2 saat kıpırdamadığı oluyo...ya tekme atıyo ya dönüyo ya zıplıyor bu şekilde hareketleri ve muhteşem bir şey :)korkmana gerek yok yani
nasıl güzel bir gökkuşağı o öyle..sizde harikasınız maşallah
harikasın bebem maşallah:))
canım aslında çok kilo almamışsın ama galiba sen kilolu hamile kalmışsın...hiç bozma moralini güzel anne hepsini vericez inşallah yeterki sağlıklı olalım
tatlım naptın sen 17 kilomu:)) Allahtan kilolu değilmişsin hamile kaldığında ...ben 17 kilo alsam şimdiden doğuma doğru yuvarlanarak dolaşırım heralde...ama öncesi zayıf olduğun için eski haline dönmen çok kolay olacak senin..
bende normal olsun herşey diyorum yeterki bebeğim ve ben sağlıklı olalım...ama sezeryanada soğuk değilim herhangi bir aksilik anında onada kendimi hazırladım..sonradan üzülmeyeyeim diye...yinede hakkımızda hayırlısı
cnm stres ve üzüntü tüm hastalıkların başıdır zaten mutlaka onunda etkisi olmuştur..haftaya gittiğinde lütfen sakin olda herşey normal çıksın...eşinede sinir oldum ...hadi tartıştın tamam gitmek noluyo yaa sana bişey olsa acil ulaşman gereken bişey olsa nolacak...nasıl telafi edecekti ozaman...düşüncesiz oluyolar bazen ..biraz yüz verme canım anlasın hatasını sürünsün biraz..
maşallah cnm... bebek kilo alıyosa ve senin sağlığın yerindeyse hiç takma kafana ve çıtır hamileliğin tadını çıkart :)
wuuuuuu bende son eksıklerı alıp hop canta hazırlıcam ınslluykulu bir salı sabahından merhabaaa4 teemuz gel artıkk
kızlar bebek çantasına neler koydunuz. akşam hazırlamaya karar verdim ütüledim çantaya koydum.
1- ilk doğunca vermek için 4lü takım alt üst çıtçıtlı badi eldiven
2- 2 tane daha 4 lü takım
3- 1 tane ince pelüş battaniye
4- 2 tane kundak gibi olan battaniyelerden
5- 10 tane bez
6- 1 ıslak mendil prima yenidoğan
7- 3 çorap 3 ağız bezi
8- emzik emzik kutusu küçük biberon
başka ne koydunuz eksik varmı sizce
senn kıscenın grı elbıse ve yelegın ıcınde hayal etım de super aynı annesı ınsl kullanmda nasıp olurrrrALLAH'ın izniyle elbise ve hırkası bayramlık olacak
Kızçem de bayramda harçlık,şeker,mendil toplayacak aman ALLAH'ım
o günleri bize sağlıklı bir şekilde göster hepimize
ohh darısı bıse temsılıgın yaagünaydın kızlar nasılsınız
ev doğuma hazırr
bn gırdımde cıkmadıı ara ara gırıyor sımdıkk onada soguya yakın dus alıyorum gecıyorrgünaydın canlar...
O kadın nasıl doğursun?
14 Mayıs 2013 Salı, 1000
Geçenlerde katıldığım bir doğum sonrası bu yazıyı yazmaya karar verdim ve kim bilir aynı şeyleri kaç defa daha yaşayıp, kaç defa daha yazacağım...
Uzun bir koridora dizilmiş sancı odaları ve aynı koridorda tamda bizim odanın kapısının çaprazında, kapıları her daim ardına kadar açık olan doğumhanenin tamda kapısının dibine yerleştirilmiş çatalda, bacakları bağlı bir kadın çığlık çığlığa bebeğini doğurmaya çalışıyordu.
Her şey soğuk, metalik eski korku filmlerindeki ameliyathaneleri çağrıştıran bir ortamda beyaz ışıklar, hareketsizlik, çaresizlik ve haykırışlar…
Bir ara bulunduğum odadan çıktım ve karşımda bacakları ardına kadar açık bir kadının gözleri bir saniyeliğine gözlerime değdi. Nedense çok utandım, aklımdan milyonlarca düşünce geçti ve o saniyenin belki binde birinde hissettiğim her şey kalbime kazındı.
O kadın nasıl doğuracaktı? Cevabı çok basit, bebek zorla annesinin içinden çekilip çıkarılacaktı. Oradaki sağlık personeli için annenin duygusal durumunun hiçbir önemi yoktu, yeter ki bebek hızlı bir şekilde doğurtulsun, kadında yaşasın da ne olursa olsun.
Her zaman söylüyoruz ya doğumda mahremiyet, hareket özgürlüğü, yerçekimini kullanın, doğumda kesintisiz destek her kadının hakkıdır…
Normal doğum yapmak için hiçbir lükse ihtiyacımız yokken, her şey zaten tüm doğallığıyla bedenimizde kendiliğinden oluyorken bu yapılanlar niye?
Bir kadın için sevişmek ne kadar mahremse, doğum yapmakta aynı şekilde mahremdir. Hiçbir kadın tanımadığı ya da tanımadığı, o saniye koridordan geçen başka bir insana cinsel organını gösterecek şekilde çatala yatırılmamalıdır.
Kalabalıkları, açık kapıları sevmez doğuran kadın. Etrafta kendisine tehdit olarak algıladığı bir durum, varlığından haz etmediği bir kişi varsa yavaşlar belki de ilerlemez doğumu, ikinci bir emre kadar bebeğin çıkacağı yollar kapanır. İzlenme hissini, kalabalık odaları, çalan telefonları, yüksek sesle konuşan insanları, sorulan soruları ve takip edilme hissini de sevmez. Kendi başına buyruktur, kalbi nasıl kendiliğinden atıyorsa doğum yapmak içinde rahimi kendiliğinden çalışacaktır.
Hastanelerimizde doğuran kadın için ideal ortamı yaratmanın çokta zor olmadığını düşünüyorum ve katıldığım doğumlarda elimden geldiği kadar annelerin mahremiyeti korumaya çalışıyorum. Kapıyı çalmadan odaya çat kapı giren sağlık görevlileri Amerika’yı yeniden keşfetmişim gibi bakıyorlar olsalar da, benim tek yaptığım sakin bir müzik açmak, ışıkları kısıp birkaç mum yakmak, aromaterapi yağlarımla odayı mis gibi kokutup hastane ortamında kendi alanımızı yaratmak, masaj yapmak, annenin saçlarını okşamak, onunla beraber nefes almak, onun doğum alanını korumak…
Bütün bunları yapmak çok basit ve bir o kadarda yardımcıdır, ufak değişimlerle büyük farklar yaratabiliriz.
Kadınlar bilgilendikçe, doğumun sadece kadın vücudunda olan fizyolojik bir süreçten fazlası olduğunu sağlık personeli öğrendikçe, doğum ortamlarının iyileşmesi için talep arttıkça hastane ortamlarının da iyileşeceğini umuyorum…
kızlar be bu küloda bayıldım acaba benim paşayada mı böle alsamFırfırlı Bebek Külodu Dikimi | Hobi Fikirleri Yaratıcı El İşi Örnekleri
yvesrocher, 2 yıldır kullanıyorum çok memnunum tavsiye ederim..%100 bitkisel ve ciltte hiçbir bozulma yapmıyor:)
tmm cnm, dedğim gibi bi tane okurum allah şifa versin..
bu arada ben de mayıs annelerinin doğum hikayelerini okuyorum da, normal doğum hikayelerini okumak çok keyifli oluyor ya, bakıyorum sezeryan doğumsa hiç okumuyoruminşallah bize de normal doğum yapmak nasip olur, mütiş bir deneyim.. :)
bende hep normal doğum istiyordum ama yakın çevremde yaşanan normal doğum sıkıntılarından sonra korkar oldum :18: acı çekmek sıkıntı değil benim içinde bebeğe bişey olursa diye çookk korkuyorum :18: hakkımızda hayırlısı olsun inşallah
Eki Görüntüle 710386 Eki Görüntüle 710388 Eki Görüntüle 710389
işte bizz bügünki halimizz nasılızz 80 kg yızde azıcıkk33+4 haftlıgız ınsallah
Çok moralim bozuldu kızlar sağlık ocağında takibim vardı gittim tartıldım ve 100 kilo olmuşum resmen soğuk terler döktüm duyunca ağlıcaktım nerdeyse eve geldim az önce elim kolum tutmuyo sanki ben napıcam doğuma kadar ya şuana kadar 9 kilo almışım offf...
ya banada detaylida vs hepsinde erkek dediler ama , nedense hep elim karnıma gittiğinde oğlum degilde kızım cıkıyo agzimdanen son kontroldede baktı doktor ama , nieyse böle bişi oluyo banada , kız olursa çok gülerimm
Kızlarrrrr yaaaaa ben mi çok şey arıyorum????
Aslında istediğim çok basit birşeyümdüz,işlemesiz,nakışsız beyaz
önlük(mama önlüğü)..Nereden bulabilirim ki?bakmadığım dükkan,pazar
kalmadı.Bir tek civile bakmadım.Beyaz olacak ki ben üzerine terzide DURU
yazdıracağım aynı şekilde çıtçıtlı beyaz badisine de ama bulamıyorum....
Eğer gözüne dükkanlarda filan ilişirse bana haber verir misiniz?
geçmiş olsun canım bildiğim sağlık ocakları 3güne kadar verebiliyır raprSlm kızlar
Yazamadım bugün.hastayım evdeyim.işe gitmedim.grip ve garibim .bakanım yok.herkes işte annem Trabzon'a gitti.
Kışın böyle hastalanmadım ben yaw.
Öksürük burun akıntısı baş ağrısı.ilaç alamamak da ne kötüymüş.kafam kalkmıyor yatıyorum sürekli.
Yarın sağlık Ocağı'na gitmem gerek kontrol var,aksattım bile.
Biliyor musunuz aile hekimi rapor verebiliyor mu?rapor alabilsem 1-2 gün de senelik iznimden yemesem.
Canım mothercare de var istediğin tarz.ay ay bedenli.kenarları biyeli ,ince havlu arkası cırtlı.
12liydi sanırsam.yeğenime almıştım.
cok tesekkur ederım canlarım tavsıyelerınız ıcın yanması gecdı smdı ama kıpkırmızı kaldı ne yazıkkı aklma bephantene geldı ve silverline gecdı sayılır cok tesekkurler ılgnıze..
masallah Allh bozmasın senn karnında erkek karnı gıbı
untukanlık Sakarlık olabilrmiiş zaten diyolar sanırım ondan
deme deme zaten 3.5 laradayım..
bı bakalm napmıs hazıran anneleri..
cildin normal ve karmaysa kesınlıkle maxfactor lastıng performance onerrım. eger yaglıysa loreal truematch
kuruysada deborah cofort lıft fondaten pudrada da en ıyısı loreal ınfanble tavsıye edrm cnm bnları hıcbı ktu donus almadm bugune kdr..
masallah sıpsıvrı gıbek tam erkek belllı buu:)
aynı hayal kırklıgını bende yasamısdım cnm hatta payalsdm burdada smdde saglk ocagı fobım olcak yanı:) bıde ılgnc bı tıp tartıları var utancmdan bence yanlıs bu fılan dıye bahaneler buldm esımede tam bı rezillikdi:) takma kafana
ay bende ock korkuyorm cnm ondna ısrarla 3 doktora sordm erkek deıd ama kız olursa napcez esyaları sağlıklı olsnlarda
bende ruylarımda hep kız goruyorm aynı snn hesap alısamadm erkege ısrarlda 3 doktora sordm erkek dedı detaylı ultrasonda erkek dedı ay hayrlısı yanılmamıslardır ınsallah kızda olabilr sorn yok ama bılelım en azndan dımı
cnm sen antalydaydn hatrldgm kadryla cok gecmıs olsn kendne cok ıyı bak acile gttign anda verırıler kafadan 2 gun. ama sigorta hastanesıne 1 satlıgne katlanman lazm ben nefret edyorm hastaneden ama aicl girişinden raporu kolay veryolar bıde ısyerlerı kabul edyor o hastanenkını
aynen öyle yapıcam ya yarın gidicem inş keseyi görürüzde içim rahatlar ya hiç görmedim ya içim hiç rahat deyil inşş bende sizin gibi sağlıklı bi şekilde bu 30. haftalara ulaşırım :) ne olur beni dualarınızda eksik etmeyin rabbaim herkesin yardımcısı olsun inşşşm:)))))))
kızlar bakın bebek şskeri kavonz gbı aynı tanesı 1 tl hemde KÜÇÜK MANTARLI ŞİŞE BEBEK ŞEKERİ GittiGidiyor'da 85240821
benden yine bir soru kızlar,çalışabilir raporunu ben şimdi tam olarak ne zaman almalıyım ki.tam 32.hafta dolup 33.haftaya mı girmek gerekir.mesela benim 32.hafta sanırım cuma doluyor,pazartesi de alabilir miyim?
ya da ben mesela perşembe raporu alabilirmiyim?
Eki Görüntüle 710666 Eki Görüntüle 710671 Eki Görüntüle 710683 Eki Görüntüle 710684 Eki Görüntüle 710685 Eki Görüntüle 710686
Bunlarda bizim haftasonu alisverisimizzz
sevgili temmuz anneleri kaç kişi normal doğum düşünüyor çok merak ediyorum biraz anket gibi olacak ama, benim ilk hamileliğim ve normal doğum düşünüyorum.
kızlar geçmişi bitirmeye çalışıyorum ama hızınıza yetişemedim.
Dün gece kocamla öyle bir kavga ettik ki, sabaha kadar ağladım. sinir krizleri geçirdim. Rabbim biliyo ya aslında çok iyi adamdır ama dünden dolayı hakkımı helal etmiyorum. evden çıktı gitti sinirlenip, sonra da telefonunun sesini kapatmış ben arıyorum ama ulaşamıyorum, kesin başına bir şey geldi dedim. çıldırdım. gecenin 2 buçuğunda acile gittim orda mı diye, aklımı yitirdim. en son bi arkadaşı var bulsa bulsa o bulur diye evlerine gittim öyle çaresizdim ki, bir de baktım ki benimki zaten ordaymış. Allahından bulsun. 7 aydır çok zor günler de yaşamıştım, babam By-Pass fln oldu ama bu kadar psikolojik çökmedim. Sonra bugün açlık tokluk şekerim ölçülecekti. Şeker yüklemem sınırda çıkmıştı çok yüksek bile değildi, diet de yaptım ama şimdi açlık 105 tokluk138 çıktı. haftaya bi daha ölçülecek o zaman da yüksek olursa insülin başlayacakmış. şimdi sorum şu stres üzüntü nedeniyle yüksek çıkabilir mi?
lütfen cevap verin
kızlar iyi akşamlar.kaç gündür giremedim.nasılsınız bakalım.ben biraz kiloma taktım.hiç kilo almıyorum.53 kiloyla hamile kaldım.şimdi 32.haftanın içindeyim.yaklaşık 1 aydır 60 kilodayım.kontrollerde bebeğimin kilosu iyi çıkıyor.güzelde yiyorum.pek öğün atlamam.sebzemi,etimi.yoğurdumu hepsinden yiyorum ama kilo alamıyorum.aslında bünyem kilo almaya müsait.oysa şimdi alamıyorum....cuma günü doktora gideceğim.o zaman sorayım.
Eki Görüntüle 710747 Eki Görüntüle 710733 Eki Görüntüle 710738 Eki Görüntüle 710739 Eki Görüntüle 710741 Eki Görüntüle 710742 Eki Görüntüle 710744 Eki Görüntüle 710745 Eki Görüntüle 710748
KIzlarrrr kzçemin kıyafetlerini ütüledim şimdi rahat rahat oturma vakti.
Azıcık geçmişe bakayım ben
canım bende ünv. hst. doğum yapıcam bebeğimin sorunları olduğu için mecburum.
inanki doğumdan değil hastane ortamından acaip korkuyorum hatta bugün eşime beni yanlız bırakma oralarda diye ağladım bile
rabbim hepimizin bebelerine şifalar versin inş.
canım ben uzun zaman önce fondöten kullanmayı bıraktım garnier in bb kremini kullanyorum çokta memnunum
ama tatlım senin aldığın kilo gayet normalkiii
hamile kaldığın kilon biraz fazla olduğu için sana çok kilo almışsın gibi geliyor. üzülme ama yeterki bebeğin sağlıklı olsun
yazın sıcağında hepsini vericez geçicek gidicek hiiç buna kafayı takma
sakın gıdanıda kilo alıcam korkusuyla ihmal etme bak, biz şuan iki kişiyi besliyoruz
canım o haftalarda bazı gebeliklerde yerleşme kanaması oluyor ben yolunda gitmeyen birşey olduğunu düşünmüyorum
dr.la konuş tekrar için rahat etsin bence.
tatlım ben hiçbişi düşünmüyorum. dr.um normal yapabilirsin dedi ama ben kendimi heran herşeye hazırlıyorum.
son zamanda başımıza ne geliceğini bilemiyoruz sonuçta
canım stres,üzüntü şeker ve tansiyonla çok çok alakalı malesef. keşke eşin biraz daha anlayışlı olsaymış bu hassas döneminde
artık sen kendini ve bebeğini daha çok düşünmelisin
ben eşime en başında söledim ben sinirlerimi aldırdım artık, kendimi senin için yada senin sebep olduğun olaylar yahut ettiğin abuk sabuk laflar için asla üzmicem dedim, ayağını denk al diye taaaa hamileliğimin başında uyardım.
gerçekten hiç umursamıyorum şuanda tabi bazı sözler çok kırıcı oluyor etkileniyosun haliyle ama bunların acısınıda yavrumu kucağıma aldıktan sonra çıkarıcamhepsini aynene böyle söledim onada
çok mu fenayım ne???
aa ben de la roche un kini mi alsam bb creme ama onu da yine fondoten gibi her akşam yıkamak gereiyormuş değil mi
Slm herkese nasılsınız güzel anneler ve minik tosbaları???biz geldik yine işe...dün çok güzel uykumuzu aldık rahatız bu sabah..şimdi birde kahvemizi içtikmi ohhh değmeyin keyfimize:)))bugün sağlık ocağında kontrolüm var hemşire 14 mayısta gel demişti...napıyolar ordaki kontrolde giden varmı ?
yok canım 7/24 tabiki hareket etmiyor..benim bazen 2 saat kıpırdamadığı oluyo...ya tekme atıyo ya dönüyo ya zıplıyor bu şekilde hareketleri ve muhteşem bir şey :)korkmana gerek yok yani
nasıl güzel bir gökkuşağı o öyle..sizde harikasınız maşallah
harikasın bebem maşallah:))
canım aslında çok kilo almamışsın ama galiba sen kilolu hamile kalmışsın...hiç bozma moralini güzel anne hepsini vericez inşallah yeterki sağlıklı olalım
tatlım naptın sen 17 kilomu:)) Allahtan kilolu değilmişsin hamile kaldığında ...ben 17 kilo alsam şimdiden doğuma doğru yuvarlanarak dolaşırım heralde...ama öncesi zayıf olduğun için eski haline dönmen çok kolay olacak senin..
bende normal olsun herşey diyorum yeterki bebeğim ve ben sağlıklı olalım...ama sezeryanada soğuk değilim herhangi bir aksilik anında onada kendimi hazırladım..sonradan üzülmeyeyeim diye...yinede hakkımızda hayırlısı
cnm stres ve üzüntü tüm hastalıkların başıdır zaten mutlaka onunda etkisi olmuştur..haftaya gittiğinde lütfen sakin olda herşey normal çıksın...eşinede sinir oldum ...hadi tartıştın tamam gitmek noluyo yaa sana bişey olsa acil ulaşman gereken bişey olsa nolacak...nasıl telafi edecekti ozaman...düşüncesiz oluyolar bazen ..biraz yüz verme canım anlasın hatasını sürünsün biraz..
maşallah cnm... bebek kilo alıyosa ve senin sağlığın yerindeyse hiç takma kafana ve çıtır hamileliğin tadını çıkart :)
canım benim bebek kalp atışı dinliyorlar gerekirse tahlil yapıyorlar kan alıp bir de tasniyon boy kilo ölçüyorlar
uykulu bir salı sabahından merhabaaa4 teemuz gel artıkk
kızlar bebek çantasına neler koydunuz. akşam hazırlamaya karar verdim ütüledim çantaya koydum.
1- ilk doğunca vermek için 4lü takım alt üst çıtçıtlı badi eldiven
2- 2 tane daha 4 lü takım
3- 1 tane ince pelüş battaniye
4- 2 tane kundak gibi olan battaniyelerden
5- 10 tane bez
6- 1 ıslak mendil prima yenidoğan
7- 3 çorap 3 ağız bezi
8- emzik emzik kutusu küçük biberon
başka ne koydunuz eksik varmı sizce
canım muhtemelen ben her ihtimale karşı sağma makinesi de koyarım foto şarj ve ikramlık da pet tabak vs olabilir
herkeslere günaydinnn ,
işe geldik , kahvalti yapicaz , çok açızzz
nasilsiniz ?
sabah haberlerde bir yazi okuduk paylaşalim ,
Milliyet - Üçüncü çocuğa astronomik teşvik
meclis tatile girmeden bizim izin işi halledilicek sanirim , 1 temmuzda tatile giriyormuş , hayirlisi inş .
dün akşam da haberlerde meclis işlerin yoğunluğu nedeniyle temmuzda da çalışacak yazıyordu :))
canım 4lü paketi 80e almıştım
ayricaa ,
watson'dan bebek ve normal yetişkin sampuanlarinin , diş macunu , diş fırçasınin seyahat tipi olanlarindan aldim, yanımızda bulunsun die nollur nolmaz ,
çok mantıklı
evet ya kanama fazla oluyor ama burda hep yazıyorum kesinlikle hasta bezi konulmalı hastane çantasına.kanamaya ancak o kar ediyor.ped olursa iç çamaşırı falan kalmıyor.korseyi de normal doğum yaparsan giyebilirsin heralde.
evet görümcem de öyle demişti hasta bezi ya da bir no bebek bezi
kızlar ben bugünlerde şu doğum iznini kafama takmış bulunuyorum..doktorum 3 haziranda gel raporunu başlatalım dedi..
şimdi size sorum..15 gün yıllık iznim var kullanmadığım..onu doğum izninden önce kullanıp sonra doğum iznini başlatabilirmiyim acaba???
eğer sağlıklıysan bence izinlerini sonrassına sakla bebişinle
Günaydın kızlar.
Griple uğraşıyorum hala.sabah sağlık Ocağı'na gittim ,kontroller yapıldı.rica ettim ilaçlarımı yazdı aile hekimi sağ olsun 2 günlük rapor da verdi.
Evde dinleniyorum.baş ağrısından fenalık geldi.Allah I'm isyan etmiyorum ama ilaç içmeden zor geçiyormuş.
çok geçmiş olsun canım
sata göreama usgye goremı sata goremı 32 kızlar
günaydın kızlar nasılsınız
ev doğuma hazırr
hayırlı olsun dr tansiyon için birşey vermedi mi
benim kızçem sabahın 7sinde bu defa alttan alttan çalışarak uyandırdı sağolsun. karnımın alt kısmında hissettiğim elimiydi kafasımıydı ayağımıydı ah bi bilebilsem çatlıyorum meraktan yaa
amanın kızlar dikkat edin kendinize bu havalar tam hasta olma havası gerçektenkarabiberim sen olmuşsun bile ama dinlen bolca kuzum ben şimdi bi ıhlamur yapıcam valla kendimizi korumamız gerek
özelde yapanlar biraz daha rahat olucak tabi. orda herşeyi veriyolar ama devlette yapıcam ben ve hasta bezi hatta yanımda çarşafımı yastık kılıfımı bile götürmeyi düşünüyorum nolur nolmaz
kız bende hamileliğimin alk başında kendi kendime hep dedimki ayyy pembe almıyım hep pembe gelir hediyeleri, ben şöle mor yeşil sarı değişik canlı renkler alıyım dedim dün makinaya atardımki pembeden başka renk yok
lcw de erkekler içinde minik minik çok cici şeyler var baktınmı oraya da? kızlara çeşit gerçekten çok ama erkeklerinkide böle büyümüşte küçülmüşler gibi oluyo bayılıyorum yaa
bence nolur nolmaz yinede düzleştiricini al canım çünkü tecrübelilerden duyduğum doğumda saçar hiç olmadığı kadar çok karışıyormuş yani böle kıl kıl oluyoe dediler. bende kapalıyım ama yinede alıcam. belkide şöle derli toplu dursun kapatmasıda kolay olsun diye ördürmeyi düşünüyorum vaktim olursaşöle bişi mesela
ya örgüyü bend e mi denesem ama ne zaman olacağı belli değil ki
günaydın canlar...
geçmiş olsun canım
benim kuzenimin eşi sezeryan yapti ,
doguma gitmeden kuaföre gitmiş röflesini yaptirmiş fönünü çektirmiş
sezeryanın faydaları :))
günaydın kızlarrr
herkes iyidir umarımm
allah allah sgk anlaşmalı yok mu hastane
O kadın nasıl doğursun?
14 Mayıs 2013 Salı, 1000
Her şey soğuk, metalik eski korku filmlerindeki ameliyathaneleri çağrıştıran bir ortamda beyaz ışıklar, hareketsizlik, çaresizlik ve haykırışlar…
Her zaman söylüyoruz ya doğumda mahremiyet, hareket özgürlüğü, yerçekimini kullanın, doğumda kesintisiz destek her kadının hakkıdır…
Hastanelerimizde doğuran kadın için ideal ortamı yaratmanın çokta zor olmadığını düşünüyorum ve katıldığım doğumlarda elimden geldiği kadar annelerin mahremiyeti korumaya çalışıyorum. Kapıyı çalmadan odaya çat kapı giren sağlık görevlileri Amerika’yı yeniden keşfetmişim gibi bakıyorlar olsalar da, benim tek yaptığım sakin bir müzik açmak, ışıkları kısıp birkaç mum yakmak, aromaterapi yağlarımla odayı mis gibi kokutup hastane ortamında kendi alanımızı yaratmak, masaj yapmak, annenin saçlarını okşamak, onunla beraber nefes almak, onun doğum alanını korumak…
Kadınlar bilgilendikçe, doğumun sadece kadın vücudunda olan fizyolojik bir süreçten fazlası olduğunu sağlık personeli öğrendikçe, doğum ortamlarının iyileşmesi için talep arttıkça hastane ortamlarının da iyileşeceğini umuyorum…
çok güzel yazı
Offf yaa anlamadım ben bu işlerden hiçbirşey...en iyi hesaplamayı kimden öğrenmeliyiz acaba??doktordanmı?yoksa şirketimizin İK bölümündenmi??
bence ik ya sor çünkü her kurumun işleyişi farklı olmadı sgk ya sormak da faydalı olabilir
ben p.tesi kontrole gidicem canim sorucam bu rapor işini , ama bi sor doktoruna istersen gecikme .
kızlar be bu küloda bayıldım acaba benim paşayada mı böle alsamFırfırlı Bebek Külodu Dikimi | Hobi Fikirleri Yaratıcı El İşi Örnekleri
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?