inşallah sever:44:
valla oğlum 1 yaşına geldiğinde kardeş yapmayı düşündüm ama cesaret edemedim..
iyiki de yapmamışım çok zor olcaktı ozaman
ama şimdi mantığım ağır bastı. ee bide eşimin çocuk isteği
Rabbim utandırmasın umarım aralarında dengeyi sağlayabilirim
Doğumu Kolaylaştıran 10 Yöntem
1-BİLGİLENİN
Doğurmaktan korkuyoruz çünkü, beynimiz doğuran kadın ile ilgili yanlış bilgi yükleriyle dolu. İzlediğimiz filmlerden, dizilerden tutun, son yıllarda duyduğumuz çoğu doğum hikayesi korkunç. Bilgi korkunun düşmanıdır.Peki nasıl bilgineceğiz?
Doğum ile ilgili kitaplar okuyabilir, doğuma hazırlık kurslarına katılabilir, doğal doğum hikayeleri okuyabilir, konu hakkında doğru film ve videoları izleyebilirsiniz.Tabi eşiniz yada doğumda size destek olacak kişininde bu konularda bilgilenmesi, size daha kolay destek olması için oldukça gereklidir.
2-GEVŞEME EGZERSİZLERİ
Rahat doğurmak için gevşemeyi öğrenmelisiniz. Gergin bir ruh, gergin bir bedeni peşinden sürükler.Yoga yapın, youtube da kolayca bulabileceğiniz meditasyonlar var,onları deneyin.Gözlerinizi kapatın,ellerinizi karnınızın üzerine koyun ve tam bebeğinize kocaman bir nefes yollayın. Nefesinizi burnunuzdan alın ve ağzınızdan sanki kocaman bir pastanın mumlarını üflüyormuşsunuz gibi verin. Nefesiniz karnınıza dolsun,karnınızda sanki balon şişiyormuş gibi hayal edin. Nefes aldığınızda bebeğinizin gülümsediğini, onu tertemiz oksijenle beslediğinizi hayal edin. Bu nefes egzersizini yaklaşık 1 dak ya da 10 nefes kadar yapın, gevşemenin ne kadar kolay olduğunu görün.
Kendi yönteminizi de oluşturabilirsiniz.Dua etmek, tespih çekmek, mantra tekrarlamak, şarkı söylemek, masaj yaptırmak...
Gevşemek için pek çok yöntem bulabilirsiniz.
3-NEFES VE İLAÇ DIŞI AĞRI KESİCİ YÖNTEMLER
Doğumda nefes kullanımı konusunda eminim pek çok şey duymuşsunuzdur. Eğer bir doğuma hazırlık kursuna giderseniz, çeşitli nefes tekniklerini öğrenebilirsiniz. Bu tür çalışmaları ücretsiz alabileceğiniz kurslar da var, ama en önemlisi öğrendiğiniz bu teknikleri doğumunuza kadar sık sık çalışmak,hayatınıza geçirmek.
Pam England'ın "İçgüdüsel Doğum" isimli kitabında da, ilaç dışı ağrı kesici yöntemlerle ilgili açıklayıcı bilgiler bulabilir, kendi yöntemlerinizi de oluşturabilirsiniz.
4-KESİNTİSİZ DESTEK
Anne adaylarının doğumda en çok ihtiyaçları olan şey kesintisiz destektir. Doğumda yalnız olmadığını bilen ve doğru desteklenen annelerin doğumları çok daha kolay geçer.
Doğuran kadın ne ister, nasıl davranmalı, sancı sırasında ne yapmalı, ne demeli...Anne adayına destek olan kişi bunların hepsini ve daha çoğunu öğrenmesi gerek.
Profesyonel destek almakta bir seçenek. Doğumunuzdan önce bir doula ile tanışabilir, beraber çalışmalarınızı yapabilir, doğum sürecinizde doulanızdan kesintisiz destek alabilirsiniz.
5-UFAK ATIŞTIRMALAR VE SU İÇMEK
Doğumunuzun başladığını fark ettiğinizde, hastaneye gitmeden karnınızı doyurun. Aç aç doğum gibi bedeninizi oldukça zorlayacak bir eylemi yapmanız çoooook daha zordur. Zaten doğum ilerledikçe, sancılar sıklaşıp, rahim ağzının açılması arttıkça canınız hiçbir şey yemek istemeyecek.
Doğum, kocaman bir dağa saatler boyu tırmanmak kadar zorlu, güç gerektiren bir mucize. Doğum öncesi yediğiniz yemek size güç verecek,unutmayın.
Su içmekte çok önemli, tüm doğum sürecinizde su için.Unutursanız yanınızdaki destekçi ara ara size su vermeli.Azıcık ta olsa, sadece ağzınızı ıslatacak kadar da olsa su için. Eğer susuz kalmamanız için serum takılmak istenirse, zaten su içtiğinizi hatırlatıp serumu taktırmayabilirsiniz.
6-HAREKET EDİN,YATMAYIN
Doğum sürecinde kendi haline bırakılan, içgüdülerini takip etmesi sağlanan hiçbir kadın sürekli olarak yatakta yatmaz. Ara arada olsa, ayağa kalkıp yürümek, sallanmak, dans etmek, çömelmek isteyebilirsiniz.
Bedenini özgür bırakan kadın, doğum sancılarını daha kolay karşılar, onlara uyum sağlar.
Bebek doğmak için optimum pozisyonunu daha kolay bulur, pelvisten daha kolay geçer.
7-DOĞUM PLANINIZ OLSUN
Unutmayın doğuran kadın hasta değildir, dolayısıyla hastane prosedürlerinin çoğu onlar için geçerli olmayabilir. Doktorlar doğum yapacak her anneye gereksiz olarak rutin müdahalelerde bulunmamalılar.
Sizde bir doğum planı hazırlayabilir (internette bir dolu örnek bulabilirsiniz), doğum tercihlerinizi bu listeye ekleyebilirsiniz.Tabi unutmamak gerekir ki,doğum planlanabilen bir süreç değildir. Sizin listenize yazmadığınız, hiç istemediğiniz müdahaleleri doktorunuz yapmak zorunda kalabilir. Sonuçta önemli olan sizi ve bebeğinizin sağlığı...
8-DOKTORUNUZLA NET KONUŞUN
30. haftalara gelmeden doktorunuzla doğum hakkında konuşun. Onun genel olarak doğuma bakış açısını anlayabileceğiniz genel sorular sorun. Doğum planınızı mutlaka doktorunuzla paylaşın, bir örneğini ona bırakın. Kafanıza takılan her soruyu sorun. En önemlisi doktorunuzdan çekinmeyin.
9-DOĞUMA KALABALIK GİTMEYİN
Doğum sürecinde yanınızda ne kadar az kişi varsa o kadar iyidir. Mümkünse size acıyan gözlerle bakmayacak, size güç verecek, doğru kelimeleri seçerek size yardımcı olacak bir ya da iki kişi yeterlidir. Emin olun sancı sırasında odada yüksek sesle konuşan, tıkır tıkır dolaşan, telefonu çalan, birşeyler atıştıran, kendi doğumlarından övgüyle bahseden hiç kimseyi yanınızda istemeyeceksiniz.
10-KENDİNİZE, BEBEĞİNİZE, DOĞAYA GÜVENİN
Her şeyden önemlisi bedeninize güvenin. Minicik bir spermin yumurtanızı döllemesiyle oluşan mucize bebeğiniz, sağlıkla bedeninizde büyüdü ve kolaylıkla doğacak. Bedeniniz nasıl doğuracağını biliyor. Sizin yapmanız gereken gevşeyip bebeğinizin geçtiği yolları rahatlatmak. Akışa bırakın ve nasıl adlandırıyorsanız Allah'a,Tanrı'ya,Doğa'ya,Toprak Ana'ya güvenin.
Mucizeleri uzaklarda aramayın...
ah kuzum uzmek ıstemem senı aama catlama belirtisi.
yaptgın ıslere devam et sur surekli vazalin aslnda en ıysıı bebe yagıylada karıstırabilrisn. en aza ındırgemeye calsıcaz yapcak bısı yok catlıyorz
evet cnm ama ben gozumle gordum hıcde oyle bısı olmadı normal hayatına devam ettı kv benm. sezeryanda.
bazen abartılıyor dıye dusnuyorm normal dogumu da sezeryanıda acı cekdklerı ıcın zor bı durum ama ıkısnde de yascaz gereken acıları..
ınsallah ıstedgn gıbı normal yaparsn tatlım doner bence bebegnde dhaa vakdı var
kızlar bişi sormak istiyorum, popom acayip ağrıyor, bi de karnım şişip şişip iniyor kendi kendine kabarıyo, sonra sönüo, o arada kasıklarımm acıyor, ama hakikaten oturamıyorum şuan, hamilelikle falan alakalı değildir diye düşünüyorum ama ?
yapcak bişi yok zaten , çokta umursamiyorum , pehlivan gibi yaglanmaya devamkaşınıyo sadece oda olmasa daha mutlu olucam
canım bende surekli oturunca kalktigimda aciyo , sabah kalktigimda karnım ufak oluyo akşama kadar yediklerimden , gaz vs şişiyo akşam iyice yukari dogru cikiyo , bebegin yer deiştirmesi vs etkiliyo saniyorum , kasık agrısı vs hepimizde var canim endişe etme ,
Bebek şekerini mini kavanozdan yapacak arkadaşlar vardı, ben de buna karar verdim ama iki boy minik kavanoz var 29cc ve 40cc. Hangisi daha uygun sizce?
Bebek şekerini mini kavanozdan yapacak arkadaşlar vardı, ben de buna karar verdim ama iki boy minik kavanoz var 29cc ve 40cc. Hangisi daha uygun sizce?
kızlar bişi sormak istiyorum, popom acayip ağrıyor, bi de karnım şişip şişip iniyor kendi kendine kabarıyo, sonra sönüo, o arada kasıklarımm acıyor, ama hakikaten oturamıyorum şuan, hamilelikle falan alakalı değildir diye düşünüyorum ama ?
yapcak bişi yok zaten , çokta umursamiyorum , pehlivan gibi yaglanmaya devamkaşınıyo sadece oda olmasa daha mutlu olucam
Doğumu Kolaylaştıran 10 Yöntem
1-BİLGİLENİN
Doğurmaktan korkuyoruz çünkü, beynimiz doğuran kadın ile ilgili yanlış bilgi yükleriyle dolu. İzlediğimiz filmlerden, dizilerden tutun, son yıllarda duyduğumuz çoğu doğum hikayesi korkunç. Bilgi korkunun düşmanıdır.Peki nasıl bilgineceğiz?
Doğum ile ilgili kitaplar okuyabilir, doğuma hazırlık kurslarına katılabilir, doğal doğum hikayeleri okuyabilir, konu hakkında doğru film ve videoları izleyebilirsiniz.Tabi eşiniz yada doğumda size destek olacak kişininde bu konularda bilgilenmesi, size daha kolay destek olması için oldukça gereklidir.
2-GEVŞEME EGZERSİZLERİ
Rahat doğurmak için gevşemeyi öğrenmelisiniz. Gergin bir ruh, gergin bir bedeni peşinden sürükler.Yoga yapın, youtube da kolayca bulabileceğiniz meditasyonlar var,onları deneyin.Gözlerinizi kapatın,ellerinizi karnınızın üzerine koyun ve tam bebeğinize kocaman bir nefes yollayın. Nefesinizi burnunuzdan alın ve ağzınızdan sanki kocaman bir pastanın mumlarını üflüyormuşsunuz gibi verin. Nefesiniz karnınıza dolsun,karnınızda sanki balon şişiyormuş gibi hayal edin. Nefes aldığınızda bebeğinizin gülümsediğini, onu tertemiz oksijenle beslediğinizi hayal edin. Bu nefes egzersizini yaklaşık 1 dak ya da 10 nefes kadar yapın, gevşemenin ne kadar kolay olduğunu görün.
Kendi yönteminizi de oluşturabilirsiniz.Dua etmek, tespih çekmek, mantra tekrarlamak, şarkı söylemek, masaj yaptırmak...
Gevşemek için pek çok yöntem bulabilirsiniz.
3-NEFES VE İLAÇ DIŞI AĞRI KESİCİ YÖNTEMLER
Doğumda nefes kullanımı konusunda eminim pek çok şey duymuşsunuzdur. Eğer bir doğuma hazırlık kursuna giderseniz, çeşitli nefes tekniklerini öğrenebilirsiniz. Bu tür çalışmaları ücretsiz alabileceğiniz kurslar da var, ama en önemlisi öğrendiğiniz bu teknikleri doğumunuza kadar sık sık çalışmak,hayatınıza geçirmek.
Pam England'ın "İçgüdüsel Doğum" isimli kitabında da, ilaç dışı ağrı kesici yöntemlerle ilgili açıklayıcı bilgiler bulabilir, kendi yöntemlerinizi de oluşturabilirsiniz.
4-KESİNTİSİZ DESTEK
Anne adaylarının doğumda en çok ihtiyaçları olan şey kesintisiz destektir. Doğumda yalnız olmadığını bilen ve doğru desteklenen annelerin doğumları çok daha kolay geçer.
Doğuran kadın ne ister, nasıl davranmalı, sancı sırasında ne yapmalı, ne demeli...Anne adayına destek olan kişi bunların hepsini ve daha çoğunu öğrenmesi gerek.
Profesyonel destek almakta bir seçenek. Doğumunuzdan önce bir doula ile tanışabilir, beraber çalışmalarınızı yapabilir, doğum sürecinizde doulanızdan kesintisiz destek alabilirsiniz.
5-UFAK ATIŞTIRMALAR VE SU İÇMEK
Doğumunuzun başladığını fark ettiğinizde, hastaneye gitmeden karnınızı doyurun. Aç aç doğum gibi bedeninizi oldukça zorlayacak bir eylemi yapmanız çoooook daha zordur. Zaten doğum ilerledikçe, sancılar sıklaşıp, rahim ağzının açılması arttıkça canınız hiçbir şey yemek istemeyecek.
Doğum, kocaman bir dağa saatler boyu tırmanmak kadar zorlu, güç gerektiren bir mucize. Doğum öncesi yediğiniz yemek size güç verecek,unutmayın.
Su içmekte çok önemli, tüm doğum sürecinizde su için.Unutursanız yanınızdaki destekçi ara ara size su vermeli.Azıcık ta olsa, sadece ağzınızı ıslatacak kadar da olsa su için. Eğer susuz kalmamanız için serum takılmak istenirse, zaten su içtiğinizi hatırlatıp serumu taktırmayabilirsiniz.
6-HAREKET EDİN,YATMAYIN
Doğum sürecinde kendi haline bırakılan, içgüdülerini takip etmesi sağlanan hiçbir kadın sürekli olarak yatakta yatmaz. Ara arada olsa, ayağa kalkıp yürümek, sallanmak, dans etmek, çömelmek isteyebilirsiniz.
Bedenini özgür bırakan kadın, doğum sancılarını daha kolay karşılar, onlara uyum sağlar.
Bebek doğmak için optimum pozisyonunu daha kolay bulur, pelvisten daha kolay geçer.
7-DOĞUM PLANINIZ OLSUN
Unutmayın doğuran kadın hasta değildir, dolayısıyla hastane prosedürlerinin çoğu onlar için geçerli olmayabilir. Doktorlar doğum yapacak her anneye gereksiz olarak rutin müdahalelerde bulunmamalılar.
Sizde bir doğum planı hazırlayabilir (internette bir dolu örnek bulabilirsiniz), doğum tercihlerinizi bu listeye ekleyebilirsiniz.Tabi unutmamak gerekir ki,doğum planlanabilen bir süreç değildir. Sizin listenize yazmadığınız, hiç istemediğiniz müdahaleleri doktorunuz yapmak zorunda kalabilir. Sonuçta önemli olan sizi ve bebeğinizin sağlığı...
8-DOKTORUNUZLA NET KONUŞUN
30. haftalara gelmeden doktorunuzla doğum hakkında konuşun. Onun genel olarak doğuma bakış açısını anlayabileceğiniz genel sorular sorun. Doğum planınızı mutlaka doktorunuzla paylaşın, bir örneğini ona bırakın. Kafanıza takılan her soruyu sorun. En önemlisi doktorunuzdan çekinmeyin.
9-DOĞUMA KALABALIK GİTMEYİN
Doğum sürecinde yanınızda ne kadar az kişi varsa o kadar iyidir. Mümkünse size acıyan gözlerle bakmayacak, size güç verecek, doğru kelimeleri seçerek size yardımcı olacak bir ya da iki kişi yeterlidir. Emin olun sancı sırasında odada yüksek sesle konuşan, tıkır tıkır dolaşan, telefonu çalan, birşeyler atıştıran, kendi doğumlarından övgüyle bahseden hiç kimseyi yanınızda istemeyeceksiniz.
10-KENDİNİZE, BEBEĞİNİZE, DOĞAYA GÜVENİN
Her şeyden önemlisi bedeninize güvenin. Minicik bir spermin yumurtanızı döllemesiyle oluşan mucize bebeğiniz, sağlıkla bedeninizde büyüdü ve kolaylıkla doğacak. Bedeniniz nasıl doğuracağını biliyor. Sizin yapmanız gereken gevşeyip bebeğinizin geçtiği yolları rahatlatmak. Akışa bırakın ve nasıl adlandırıyorsanız Allah'a,Tanrı'ya,Doğa'ya,Toprak Ana'ya güvenin.
Mucizeleri uzaklarda aramayın...
ay valla içim fenalaştı.sezaryen sonrası normal doğuma da asla cesaret edemem.zaten riskler oluyor doğumda sezaryen olmuş biri için daha riskli.cesaret edenlere de bravo diyorumSSVD (Sezeryan sonrasi Vaginal Dogum) Hikayem
ilk ogluma sancilarim basladiginda hemen hastaneye gitmistik hastanede henuz acilma olmadiig halde bana sunni sanci verdiler ve sunni sanciyla birlikte acilma baslamadigi icin mecburi spinal sezeryana alindim. daha sonralari anladimki zaten acilma olmadan sunni sanci verilirse doogum yuzde 95 sezeryan ile sonuclanirmis. baktigim anne forumlarinda normal dogum yapmak isteyen cogu annenein de bu sekilde sezeryana alindigini okudum ve dogum sirasinda kendini gozun kapali doktor ve ebelere teslim etmenin bedelini istemedigim halde ameliyata alinarak odemis oldum. bu bedeli odedikten sonra 2. bebegime hamile kaldigimda bu sefer doguma daha bilincli giricem dedim ve oncelikle uygun hastane aradim. arastirmalarim sonucu kendini bebek dostu diye tanimlayan bir hastaneye dogum icin kayit oldum ve kontrollerime gitmeye basladim. hamilelik sirasinda hersey normal ilerledi buyuk oglumun pesinden kosmaktan ne hamileleigim icin kurslara gidebildim ne de oturup karnimdaki bebegimle sakin bir sekilde duygusal iletisime gectim
28 nisan cumartesi gunu sabahtan beri ara ara gelen sancilarim vardi. 5 dakikada bir ama hafif sancilardi. aksama kadar bekledim yuruyus yaptim ev isi yaptim. aksama dogru sacilarin siddeti artti. oglumu yatirdim saat 11 gibi hastaneye gittik. nst ye bagladilr sanci gorunuyor ama acilman 1 cm 3 gun sonra bile gelebilir bebek istersneiz burda uyuyun isterseniz evinize gidip uyuyun dedi ebe. ben de madem dogum olmicak eve gidiyim rahat ederim dedim yarin yine gelirim dedim hemsire agrilar dayanilmaz olursa gelin bakariz yine dedi sanki dogum olmayacak gibi konusuyordu. ben hastaneden ciktigim gibi agrilarim siddeti daha da artti ama ne de olsa dogum olmicak diye biz eve geldik eve gelirken yarim paket hurmayi bitirdim doktor normal dogum icin enerjiye ihtiyaicm olacagindan sivi ve sekerli seyler tuketin demisti ben de hurmanin dogumu kolaylastirdingini daha once okumustum ve yedigim hurmalarin da sancilarimi bir anda arttirmasinda buyuk etkisi olduguna inaniyorum. eve geldim yattim her gelen sanciyla esimin kollarini morartiyordum resmen, ilk hamileligimde de acilma 1 cm idi ve erken hastaneye gittik diye sunni sanci vermislerdi sezeryana girmistim. yine oyle olmasin diye esim de hastaneye goturmek icin erken diye dusundu ama bakti ben dayanamiyorum hastaneye gitmeye karar verdik. ama benim birak hastaneye gitmek icin arabaya kadar yurumeyi ambulans gelse yattigim yerden kalkamayacak kadar sancim vardi, ama bir sekilde kalkip hastanenye gitmeliydim. yataktan kalktigim gibi alttan bayagi bir kanamam geldi saat 2.40 da esim evden cikarken hastaneyi aradi geliyoruz diye bebek 3.01 de dogdu. hastaneyle ev arasi zaten 20 dakikaydi ama esim hizli gittigi icin hastaneye yetistik 5 dakika gec ciksak arabada dogurucaktim. hatta hizli gittigimiz icin polis bizi durdurdu ama arkada bagiran bir kadin gorunce gec dedi ve biz tekrar bastik gaza :) hastaneye gittigimzde arabadan inip bir tekerlekli sandalye yardimiyla dogumhaneye gittim.
Ebe once pijamamdaki kani gorene kadar ciddiye almadi yavas davraniyordu. cunku beni daha yeni 3 saat once eve geri gondermislerdi dogumun bu kadar hizli olduguna herkes cok sasirdi. sabahtan beri gelen duzenli sancilar cok kolay gecti ama son 2 saat cektigim cok fena agrilardi. normal dogumun son anlari bebek cikarken cok dayanilmaz oluyormus. Ben sanci geldiginde bagirirken ebe beni yonlendirdi ne zaman ikinmama gerektigini soyledi dayanilmaz agri derken ebeyi dinleyip anlayabilip onun yonlendirmesiyle kendimi kontrol edebiliyordum. hani bazilari der ya "dogum aninda kim ne dedi duymuyordum" diye ben de oyle olmadi ebenin talimatlarina gore ikindim ve zaten 2, 3 ikinmadan sonra bebek cikti. esim yanimdaydi dogum oncesi evde kolunu dogumda da elini morartmistim sikmaktan :) dogum olur olmaz bebegi kucagima verdiler gobegini hemen kesmediler bir sure sonra esime kestirdiler gobegi, bebegin daha gobegini kesmeden ciplak gogsume koydular melegim anne karnindan cikinca aglamadi anne karnindaki ortamdan dunyaya gecerken cok yumusak bir gecis yapti cikar cikmaz 9 aydir alisik oldugu annesinin kokusu ve kalp atislarini duymaya devam etti dogum yaptigim yerde isik Los nerdeyse karanlikti o yuzden melegim isiktan da rahatsiz olmadi. bebegim kucagimdayken esim gobegini kesti ve lokal isik kullanarak dogum siraisnda olan 2. derece yirtigi diktiler. sonra babasiyla bebegi yikamaya gittiler melegim ilk defa yikanirken agladi ve 3 kere de kakasini yapti. melegim 2,800 kilo dogdu, sonrasinda da sutum cok iyi geldi daha hastaneden cikmadan bile cok iyi kilo aldi.
hastanede ebeler vardi yurt disinda bir sorun olmadigi surece doktor dogumu yaptirmaz ebeler bakarlar. ebelik muessesi cok gelismis ve herkes de ebelik yapamiyor. ebeler iyi davrandilar hatta dikis yaparken konusturdu beni ilgimi dagitmak icin. hatta pijamami bile elde yikadi da geri verdi bana.
dogumu genis yuvarlak bir yatakta yaptim ayni evdeki yatak odalari gibi dosenmisti yastiklar yorgan.... odada catal bile yoktu, yukardan sarkan bir bez de vardi ayakta dogum yapmak isteyenler icin. ben gidip yattigim gibi isterseniz 4 ayak ustune durun dedi ebe ama 2 ikinmamla ciktigi icin dogum seklini degistirmeye vakit kalmamisti. dogum yaptigim hastane bebek dostu bir hastane oldugu icin cok hosuma gitti.
Mehmet Yunusum 38+5 de 29 Nisanda gece saat 3.01 de 2.800 gr 48 cm i olarak normal dogumla dunyaya geldi. ilk oglum 2 yas 3 aylik idi.
slm hamişcikler nasılsınız bakalım.bugün eşimle birlikte yeni drumuza gittik.bebegimiz gayet sağlıklı.kilo bile almış.1550 gre 35 cm olmuş.hastane çok kalabalıktı.doğumumda devletin kadın doğum hastanesine gitmeyi düşündüğüm için bize uzak olan bir hastaneye ilk defa muayeneye gittim.sormayın kendi arabamızla bile çok fena sarsıldım.istanbulun trafiginde yarım saatlik yolu 1 saatte gittik.dönüşte trafik açıktı eşim daha kısa sürede getirdi.hastane için 3 saatim gitti.çok fena midem bulandı eve geldim 3-4 saat uyumuşum.2 saat önce uyandım az önce birşeyler yememle çıkarmam bir oldu.bıktım bu bulantılardan.benim gibi hala bulantıları olan var mı.neredeyse araba yolculuğu yapamıyorum.hamilelikte ayrıca tatlı ve çikolatadan da nefret ettim.ne zaman yesem mide bulantım artıyor. işten ayrıldığımdan beri iştahım arttı çok yemeye başladım.geçmişi okudumda ne kadar çok şey yazmışsınız.İnş hepimizin doğumu kolay ve sağlıklı olur.tok tutucu yiyecekler ne önerirsiniz.çabuk acıkıyorum.
sürekli oturmuyorum hatta oturamıyorum acıdan durup durup kalkıyorum ofiste, off zamanı gelse de rahatlasak yahu
kızlar dün akşamdan bu yana nurtopu gibi iki çatlağım daha oldu mosmor... biri sol yanımda biri sağımda...
kesınlıkle degil cnm. ben ozel hastaneye gdıyorm. benm yengemde 4 ay once ılk cocugunu dogurdu oda ozel hastaneye gdyodu suyu gelmıs hastaneye grmıslr ozele okdr kontrole gttgı doktor almamıs doguma dusneblıyomusun. apar topar devlet hastanesnde yaptı okdr rahat bı dogum yaptmkı anlatamam dedı devlette olmasına ragmen aslnda bu ıs sans ısı gercekden bana da devletı tavsye ettı ama ben zornda kalmdkca duusnmyıorm. eger sen devlette yapcaksanda cok korkma derım
ayyyy... bende normal doğum olsun çok istiyorum, korkmuyorum da ama... hani olurda doktorum bana miniminnacık bi sezeryan önerisinde bulunduğu anda tamam dermişim gibi geliyo... normal doğumun uzun süreci beni yıpratır-dayanamam korkusu var bende... saçma belki ama ne biliyimben herşeyden çok çabuk sıkılan bi tipim... beklemekten nefret ederim... bi cafede bile oturamam boş boş daralırım 10 dk sonra kalkmak isterim...
aa ben bella b die bir marka kullanıyordum şimdiye kadar ama bu sefer onun balmı kalmamış losyonunu verdi eczacı ondan mı bimiyorum biooil çıkışta sorayım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?