2013 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi graf
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Bebeğinizin cinyeti ne olacak

• Ankete Katılan
    530
Cancağazlarım bakın ne öğrendim bende hamileliğimin başından beri elma muz ve şimdilerde bol kiraz yiyorum sizde kiraz yiyin bebişlerin cilt renkleri güzel oluyomuş.
birde günde 2 defa kirazı lekeli ciltlere sürülürse iyi geliomuş

Anne adayları yazın meyveleri nasıl yemeli?
(GMT+08:00) 2008-08-22 1702 cri
Sıcak yaz mevsiminde genellikle çok terleriz. Bu nedenle yazın meyve, özellikle anne adaylarının en çok tükettiği yiyecektir. Anne adayları hangi meyveleri tercih etmeli, meyveleri nasıl yemeli? Anne adayları için, hem meyvenin çeşidi, hem de miktarı çok önemlidir.

Anne adaylarına yararlı meyveler

Doktorlar, hamile kadınlar için elma, kiraz, çilek, üzüm, armut ve greyfurtun en yararlı meyveler olduğunu söylüyor.

Çok yararlı bir meyve olan elmada çeşitli vitaminler, bol mineral ve lif bulunuyor. Bu nedenle elma yiyerek bir yandan fazla kilo sorununun önüne geçilebilir, diğer yandan da bebeğin büyümesi için yararlı besinler alınmış olur. Ayrıca, bağırsak ve mide işlevlerini güçlendirdiği için elmayı kabuklu yemek, hem kabızlık hem de ishale karşı etkilidir.

Bir diğer yararlı meyve olan kirazın içerdiği demir, elma, mandalina ve armuttakinin 20 katıdır. Bu nedenle, hamile kadınların bol bol kiraz yemesi, bebeğe çok yararlıdır. Hamileliğinde bol kiraz yiyen anne adayının bebeği, sağlıklı bir yüz rengine sahip olur.

Anne adayları hangi meyveleri fazla yememeli?

Hamile kadınlar, alıç, liçi, karpuz, mandalina, kivi, ananas, muz, nar ve kayısı gibi meyveleri ise fazla tüketmemelidir. Alıç, uterus kasılmasını hızlandırabilir. Bu nedenle daha önce çocuk düşürmüş olan hamile kadınlar alıçtan uzak durmalı. Fazla karpuz yemek ise hamile kadınlarda su kaybına yol açabilir. Ananas, muz ve üzüm gibi yoğun şeker içeren meyveler, obezite ve şeker hastası kadınlar için uygun değildir. Kansızlık sorunu çeken hamile kadınlar ise, nar ve kayısıdan uzak durmalıdır.

Aslında hamileliği normal seyreden kadınlar, her çeşit meyveden yiyebilir. Ancak aşırı meyve yemek, hatta öğünü meyveyle geçiştirmek zararlıdır. Çoğu meyve fazla miktarda şeker içermesine rağmen, yağ ve protein bakımından fakirdir. Aşırı meyve tüketmek, hamile kadınların şeker hastalığına yakalanmasına yol açabilmenin yanı sıra, bebeklerin büyümesini de olumsuz etkileyebilir. Anne adayları, meyve tüketimini her gün yarım kiloyla sınırlı tutmalıdır.

Son düzenleme:
özel bir soru olacak ama, insanın eşine karşı cinsel isteğinin azalması hamilelikte normal mi? yoksa bende bir problem mi var

bencede normal cinsel istegin azalması.zaten hormanlarımız değişiyor.bebek büyüdükçe uyumakta güçlük ve uzanmakta zorluk çekiyoruz.kendi derdimizdeyiz.eşlerin biraz anlayışlı ve yardımcı olmaları gerekiyor zaten.bebek dünyaya getirmek öyle kolay mı sanki.biz sadece bebegi taşımıyoruz fiziksel ve ruhende etkileniyoruz.ben eşimle beraber bile yatamıyorum.gece o kadar çok saga sola dönüp uyanıyorum ki uykusuz kalıyorum.bence üzülme.

Mrb teyzelerimiz bikacgundur anneler yanimizdaydi ozlemisiz ne guzeldi ama gittiler bizde bugun kontroldeydik oglum 1500 gr 40'53 cm olmus boyumuz biraz uzun sanirim ins herkesin bebisi sagliklidir

ne güzel üşenmiyorsunuz :)) bız ya dısarda yıyoruz evde kalırsakta makarna melemen vs ugrasamıyorum artık yemekle,ama esimde bende oğle arası guzel yıyoruz calıstıgımız yerlerde onun ıcın olabılır

maşallah canım
ultrason kağıdı verdilerse orda yazar boyu

sağol canım benım kadındoğumcum cıktı usg kağıdı vermıyor maalesef eskı bıraz usgsı,unıdekı hocca verıyor hatırlayamadım sımdı, ben cok sormuyorum kılosunu boyunu bendende kaynaklanıyor olabılır

canım bir kılo badem şekerini 28tl ye aldım gecen gun ıcı cıkolatalı olanlardan ama buyuk ve renklı olanlardan

bende de aynen cinsel istek yok hiç.ama bu yeni yeni oldu şimdiye kadar yoktu böyle birşey.bundan sonrası için de normal artık bence

bizim de 28. haftada 41 cm di boyumuz :) bu minikler bu boyla daha şimdiden nası sığıyorlar oraya bilmem :)

Mrb teyzelerimiz bikacgundur anneler yanimizdaydi ozlemisiz ne guzeldi ama gittiler bizde bugun kontroldeydik oglum 1500 gr 40'53 cm olmus boyumuz biraz uzun sanirim ins herkesin bebisi sagliklidir

Olur olur bal gibi olur ben burdayım.
Ya aslında bebek zarar görcek korkusu var birazda hem eşimde hem bende.

yaa benim eşimin durumu vahim... evlendik hemen hamile kaldım... ilk 3 ay belki birlikte olduk... sonra hem korkudan hemde bende oluan isteksizlikten öyle kardeş kardeş uyuyoruz... ama olsun kızımız herşeyden önemli diyo... lohusalıktan sonra da isteksizliğim devam ederse keser sanırım beni

özel bir soru olacak ama, insanın eşine karşı cinsel isteğinin azalması hamilelikte normal mi? yoksa bende bir problem mi var

bende de aynen cinsel istek yok hiç.ama bu yeni yeni oldu şimdiye kadar yoktu böyle birşey.bundan sonrası için de normal artık bence
benım haftalarımda azalma baslarmıss yanı 33/34 haftalardan sonraa uzman tv de dıyorduu hayırlısı artıkınama son zamanlardada normal dogum ıcın cok faydalımıssssssssss:44::44:
gozun aydın cnm darısı bıse ınsl gusel habrlerınnn
cuma da bıs gıdeceız balaım cok ozledım nasıl bırsey oldu acabaaaaaa:44:annesi yesın onun totosunuuuuuuuuuuu

yarım senn ıs ıyımıss kızz ee dedıgın gıbım sımdı kızın bahanee sonraa sııı

yazık valla kocişlere :)) bizde de ne zamandır hiçbişey yok. en son olduğunda braxton hicks mi ne denilen yalancı kasılmalar olmuştu baya korkmuştuk doktor da cinsel ilişkiden sonra olabilir zararı yok demişti ama gel sen bir de bize sor :) e şimdi de koca göbeklerimizle sağdan sola zor dönüyoruz zaten bence gayet normal

isteksizlik olmazda vakit bulabilirmiyiz bilemem
2,5 3 aydır bizdede tık yok ama sen daha yenisin ya lohusalıktan sonra hergece ceviz fındık yersiniz bişeycik olmaz...

ben dısardan cok yemek tuketemiyorum , tiksiniyorum biraz problemliyim o konuda , oyuzden her aksam yemegimi salatasina kadar isten gelince yaparim :)

benimde iş yerimde yemeklerim cok duzenli ama alişkanlık işte akşamlarida yapiyorum boşa 17 kilo almadim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…