2013 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi graf
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Bebeğinizin cinyeti ne olacak

• Ankete Katılan
    530

ınş canım benım kızımda kavusur saglıgına

her kurumunkı farklı canım kendı kurumuna sor bence en doğrusunu onlar verırı mesela ben calısabılır ıznını aldıktan sonra rapor yada yıllık ızınımı kullanamıyorum dırek doğum öncesı ıznımden dusuruyorlar

ndd, canım dün de yazdım bu konuda sıkıntın olabilir.
çünkü yönetmelik şöyle diyor.

*******************************************************************************************
13/2/2011 tarihli ve 6111 sayılı Kanun106 maddesi ile değişik 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 104 üncü maddesinin (A) bendinde "Kadın memura; doğumdan önce sekiz, doğumdan sonra sekiz hafta olmak üzere toplam onaltı hafta süreyle analık izni verilir. Çoğul gebelik durumunda, doğum öncesi sekiz haftalık analık izni süresine iki hafta eklenir. Ancak beklenen doğum tarihinden sekiz hafta öncesine kadar sağlık durumunun çalışmaya uygun olduğunu tabip raporuyla belgeleyen kadın memur, isteği hâlinde doğumdan önceki üç haftaya kadar kurumunda çalışabilir. Bu durumda, doğum öncesinde bu rapora dayanarak fiilen çalıştığı süreler doğum sonrası analık izni süresine eklenir. Doğumun erken gerçekleşmesi sebebiyle, doğum öncesi analık izninin kullanılamayan bölümü de doğum sonrası analık izni süresine ilave edilir. Doğumda veya doğum sonrasında analık izni kullanılırken annenin ölümü hâlinde, isteği üzerine memur olan babaya anne için öngörülen süre kadar izin verilir. " hükmü yer almaktadır.

Anılan hüküm uyarınca doğum öncesi mazeret izninin doğum sonrasına aktarılmanın şartları:

a) Tabip onayı(Sağlık Raporu),
b) Memurun isteği,
c) İşyerinde çalışması hususlarıdır.

Şartların taşınması halinde bu hususta da idareye takdir hakkı verilmemiştir.

57 sayılı Kanunun 104 üncü maddesi (A) bendi uyarınca bu süreler doğum sonrasına aktarılması belirtilen 3 şartın oluşmasına bağlıdır.

Bu dönemde çalışmayan devlet memuru Yıllık iznin ve rapor sebebiyle hastalık izni kullanması halinde 5 haftalık süreyi doğum sonrası 8 haftalık süre ile birleştirmesinin mümkün olmadığı düşünülmektedir.
*************************************************************************************************
kurumun bunu kendi lehine kullanabilir, öyle yapacağına normal doğum iznine çık doğumdan sonra yıllık iznini kullan aynı şey ve daha garanti...

kızlar bırsey sorucam bır dogum hıkayesı okudum.dogumdan daha zordu emzırmek demıs.dogumdan on
ce gogus uclarıma krem surmeme ragmen dıe yazmıs ben kullanmıyorum gogus ucum ıcın krem.kullanan
var mı?

kızlar ben hemen doğum sonrası bebeğe giydirilmek üzere ucuz yollu bi hastane çıkış seti arıyorum... unnadoda buldum bi tane... ne dersiniz bunu alıyımmı?... sanki bedeni büyük mü acaba?
http://www.unnado.com/urun/detay/Mj...p://www.unnado.com/kampanyalar/detay/NTM0NA--

Son düzenleme:
ben hamileliğimin başından beri bu konudan çektim, sol göğsün kendi kendine yarıldı kanadı kabuk bağladı kanadı aylardır bu böle, en sonunda krem aldım göğüs pedi falan, doktorum da "iyi yapmışsın şimdiden kreme başlamakla, acısız geçirirsin o dönemi" dedi

ben kullanmıyorum... kullanmak gerekir mi ki?... ablam da hiç kullanmadı bişey de olmadı... bende alıyım bari en kısa zamanda...

Canım ben devlet memuru değilim ki. 657 ye bağlı devlet memurlarında evet böyle bir sıkıntı varmış. bende o yüzden araştırmaya başladım ama ben normal çalışanım ssk lı

kızlar bırsey sorucam bır dogum hıkayesı okudum.dogumdan daha zordu emzırmek demıs.dogumdan on
ce gogus uclarıma krem surmeme ragmen dıe yazmıs ben kullanmıyorum gogus ucum ıcın krem.kullanan
var mı?

canım bende ilk bebişimde daha hastaneden eve dönmeden yaralarım başlamıştı
bebekler çok güçlü çekiyor ve hep memede kalmak istiyolar
bende şimdi krem kullanıyorum ama arkadaşın dediği gibi çok etki edeceğini sanmıyorum
ilk bir iki hafta sürüyor

var mı?
Ben göbüşe sürdüğüm yağdan her seferinde göğsüme de sürüyorum kakao falan.önümüzdeki günlerde lansinoh alıp onu da sürmeye başlıycam. bir de e vitamini kapsülü var onu da sürücem:):)Bende biraz abartmış bulunuyorum sanırım

link açılmadi canim ,

dger 2 soruna cevabım yok ama pşık kremı desıtını dıye bı marka var her eczanelerde bulnmaz getrmıolarda pahallı dıe ama cok guzel ne pışk ne mantar oluyo bebekler onda 35 tl fıatı tafsıye ederm ablam yengemler feln hep kullandı hıc pişkde olmadılar

tatlım ben 10 aldım bde 5 takım aldım cok ucuzlamıs yha bıtane daha al cokk ta guzeller hemde 10 lı takımlarda 20 tl hıc bse ıstersen 10 lu al kundak var sonucta ıcınde yararlı olur senn ıcın

bi 7'li bide 10'lu attım sepete alıyorum valla

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…