2013 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi graf
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Bebeğinizin cinyeti ne olacak

• Ankete Katılan
    530

cnm ben isimle ilgili olarak diyanet işlerini aramıştım telf.da ki beyfendi çocuklara illa kuranda geçen isim değil mantıklı ve gerçek anlamı olan isimler koymamız gerektiğini erkeklerde iki isimin sorun yaratmıcağını ama kızların kendi soyisimlerinide kullanmak isteyebileceklerini 4 kelime yanyana zorluk olabileceğini söylemişti
yani kayınvalidenin söyledikleri tamamen hurafe kategorisine giriyor
hesaplama konusuda isimname dedikleri(yıldızlar baz alarak hesaplanan bir nevi astrolojik bir olay) birşey olmalı bunu hesaplıcak kişiyle birebir görüşürdüm senin yerinde olsam ince eler sık dokur emin olursam dediklerine kaalee alırdım

ya eşimle de tartıştık zaten... bende sizler gibi düşünüyorum... bu konularda çok da cahil değilim ama bende duymadım daha önce böyle bişey... ama burda çok daha bilgilililerimiz var diye sorayım dedim... ben dedim kimseye isim alternatifi falan sunmam... çok istiyosa doğursun bi tane koysun istediği ismi dedim... dedesi de kulağına ezanını okurken Zeynep Ayliz (zeynep ismini çok seviyorum ben) diye okur, ama bunu dededen başka da tek bi Allah'ın kuluna söylemem, herkes Ayliz bilir, kimliğinde de o yazılır dedim... bi dünya carladım öff bee... sonra geldi özür diledi-sen nasıl istiyosan öyle olsun dedi... camiye gitti ama benim içim içimi yiyiyo...

merhabalar kızlarrr biz geldik paşam laaa bel agrımız ve kasık agrımız ıdısnda ıyıyızzz paşam bugn cok kasıgmda gezıyor hayırdır ınsl yarın drgıdıyoruzzz paşamı görecegızz ınsallahhh

bız bır gecmıse bakalımmmm

herkesin kandili mübarek olsun...bu mübarek gecede dualarımızın kabul olması dileğiyle.....

Sıkma canım kendini hiç. Mübarek kandil günü dua oku içini ferahlatır. Eşin anlayışlı bir insan senin oda sakinleşince daha iyi anlıycaktır bence seni.
birde internetten araştırdın mı hiç neler yazıyor? Lyre nin dediği gibi astrolojik bişeyse onuda söyle dinle alakası yoktur o zaman zaten. eşinde daha iyi anlar o zaman

internette bununla ilgili hiçbişey bulamadımki

bu arada benim görümcem kurslarda hocalık yapıyo... o söylemişmişmiş...

Son düzenleme:
internette bununla ilgili hiçbişey bulamadımki

bu arada benim görümcem kurslarda hocalık yapıyo... o söylemişmişmiş...

bana hiç mantıklı gelmedi açıkçası benim annemde gidiryor kursa bir sorayım bakalım ne dicek. gittiğinde oda hocasına sorar en azından

cok dogru canım u bende sunu dusunuyorum her daımm elımızın altında sıcak su varr genelde olmasda en azından kaka yaamsı halınde altını dırek musluk altında yıkamakk nıyetım ve çışlı olması durumundada aynı seyı yapmak mısafırlıkdede gül suyu ıle mendılle sılmekk ıslak mendılı cok zor durumda kalmadıkcaa kulnamamakkk

cok tatlı yaaaaaaaaaa

ay canım benımmm sen dogum sancısını yasamıssın zaten oyle derler yanıı bısde tas dusurmenın derecesını:26:

bakınnnn.... bizim siparişlerimiz bugün kargolanıyorrr....
odamızın kapısı tam da böyle olucak inşallahhh
Eki Görüntüle 713593
bu da anne kız tokalarımızz
Eki Görüntüle 713594
cok tatlılar canımmm

gozunuz aydın cnaım benımmm darısıyarın gusel haberlele bıse ınsll
aman dıyım allah korumuz canım yaa dıkat et canımı yaa

bısde senı cok optuk canım benım
canım ıkı ısım bılıyorum bırı kulagına okunur bırıdee gobek ısmı adında solenır gobek ısmın bu dıyeee ama buyu anlamında n-konuldugunu bende bılmıyordummm:44: ama gercek ısmı ezanı serıf ıle okunurr :26:

suzancım senin paşa doğum pozisyonunu almıştı dimi?...
bide tam göbek altı kasıklarında da hissediyomusun hareketlerini...

yarim cnm kvnin dediği ebcet hesabı olabilir.o hesaba göre konuyor isim.ben biraz araştırdım dinde bir yeri yok bana göre.
ki eşim bu işlerle çok ilgilidir ne iki isim,ne hesap falan yok öyle birşey der.koysa o koyardı.
anlamı güzel bir isim olsun yeter cnm içini rahat tut.
o büyü işi de iki isimle falan bozulmaz Allah korusun.herşeyi öyle ince düşünsek sonra başımızdan çıkar mazallah.
inançlı insanlarız,hurafelere takılmanın alemi yok.
güzel bir isimle güzel yaşasın Aylizimiz inşşşş.

suzancım senin paşa doğum pozisyonunu almıştı dimi?...
bide tam göbek altı kasıklarında da hissediyomusun hareketlerini...
ebe m almıs dedı canımm:44:dr bır ayı gectı gtmedık yarın ınsl gunumuzzcok heyecanlıyım yafff evet dun ark.burdadıya dogum ıcn geldıydı o daha bılgılı baktı gobıse ve cenı pozızyonunda bebın kafası asagıda dedı ve cıden ole hıckırrıkene kafası ıel vuruyor atl tarafımaa göbısı sırtı hep gobegımın altında ayakları ıse nefesımı kestıgı ıcnnn kaburgalarımdaa annesını paşasıııııııı bole olunda drdaha gıtmedık ama dogum kanalında dıyoruzzzzzz sızce de öle degılmı sekerrrrrrr:26:

allah razı olsun

kızlar benım dogum yakınmı acaba herkesler ruyasında goruyorrrrrrrrrrrrryarın 35 den gun alacagı z ınsllll

bakın hazıran annelerınde dogum yapan ZEYNO nıklı ark.paşası maasalah demeyı unutmayalım ınsll

cok tatalı yaaa

kızlrr

çigdem nıklı ıkız bebek bekleeyen bır ark.vardı o ndan haber varmı yaa acbaba dogurdumuu en son gobısım alt da dıyorlar fılan dıyorduu ne zamandır aklımda ne yaptı acaba:44::44:

3.ders
bu hafta kursumuz doğum türleri doğum esnasında yapılan uygulamalar ve emzirme-beslenme başlıyorum

1-damar yolu açılır(doğum esnasında meydana gelebilecek aksiliklere karşı)
2-lağman (doğum ortamı kirlenmesin diye yapılır doğumu kolaylaştırıcı bir etkisi yoktur yaptırmak zorunda değilsiniz evden yapıp gittiyseniz hiç gerek yok-doğum yaklaştıkça genelde bağırsaklar daha çok çalışır)
3-nst(sürekli bağlı kalmanıza gerek yok arada mola vermek istediğinizi söyleyin kalkıp yürüyüş yapın merdivenleri yanyan çıkın)
4-aminiyoti su kesesinin dr tarafından patlatılmasına denir uzamış doğumlarda uygulanır can atıcı bir işlem değildir-su kesesi bebek için yastık görevini görür)
5-suni sancı diğer ismi indiksiyon doğum sancısı yoksa doğum uzamışsa(30 saat) rahim yorgunluğunda verilmesi gerekir ama bazı dr doğum biran önce bitsin diye vermek ister neden veriliceğini sorun biraz daha beklemenizin bi sorun olup olmucağını ona göre kabul edin tedavi red etme hakkımız her zaman var
6-epiyotomi vajinadan bacağa doğru anestezi ile yapılan çapraz kesi(dikişler eriyen ipten yapılır-prametüre ya da çok kilolu bebeklerde yapılır)
7-vakum plastik pompaların bebeğin başının sağ ya da soldan çekilmesi(bebek doğum kanalında ilerleyemediği zamanlarda yapılır)
8-epidural doğum belden aşağı kısmın komple uyuşması anne sa yada sol tarafa yatırılır bel bölgesi tent.silinir anestezi uygulanır katederal takılır(rahim 3*4 cm açılımışsa-bazı hast.lerde mobil epidural vardır anne sancısı geldikçe ilacı kendisi verir ) epiduralde sancılar daha hafif atlatılır erken takılması doğumu uzatabilir nst ye bağlı kalınır vakum oranı daha fazladır ıkınmayı hissedemediğimiz için doğum sonrası ateş ve ya şiddetli baş ağrısı görülebilir (bu durumu engellemek için bol su içmek dogumdan sonra çok önemli)
9)suda doğum rahim 4 cm açılınca havuza girilir erken girmek doğumu uzatabilir
ssezeryan olmamız gerekirse epidural sezeryanı tercih etmeliyiz bebeğe ilaç geme oranı daha az

doğum anında buz parçası emmek daha iyi su içmek mide bulantısı yapabilir arada yemek atıştırabilirsiniz
40 haftadan sonra meme uçlarına msj seks yapmak içeri boşalma akşamları bir ymk kş hint yağı içmek ananas maydonoz adaçayı hurma acı baharatlı yemekler doğum kolaylaştırıp hızlandırır.

EMZİRME-BESLENME(en çok emzirme oranı norveçte)
Bebeğe faydaları
ilk 3 gün sütü çok önemli yağ oranı daha fazla oldugu için bağırsaklarını çalıştırır
daha az ağlar
ani ölüm riski oranını düşürür
hazmı kolay ve idealdir
zeka seviyesine faydası vardır

anneye faydaları
rahim daha hızlı tıolarlanır kanama azalır daha çok kilo verdirir
meme ve yumurtalık kanseri riskini düşürür

anne sütü hijyeniktir sütü arttırmanın en güzel yolu bol bol emzirmektir daha sonra su ve dengeli beslenmedir

6 ay sonra mememizi boşmuş gibi hissedebiliriz o zaman bebekte büyüme atağı vardır 2-3 gün sadece bebeği emzirmeye ayırıp gak dese guk dese meme verin sütü artar
yanlış emzirme;
bebeğin yanakları içe çökük cukcuk şapırdatma sesi çıkarmarsı

doğru emzirme;
1. Bebeğinizi emzirmeye başlamadan önce mutlaka göğüs ucu ve ellerinizin bebeğinizin mikrop kapmayacak şekilde steril olduğuna emin olun.

2. Bulunduğunuz yere kendinizi rahat hissedecek şekilde, sırtınıza destek alarak, dik bir biçimde oturun.

3. Bebeğinizi emzirirken doğru ve rahat bir pozisyonda olduğundan emin olun. Sağlıklı bir emzirme için en önemli faktörlerden biri onun emzirme anında doğru pozisyonda olmasıdır.

4. Bebeğiniz emerken burun deliklerinin memeniz tarafından kapatılmamasına özen gösterin. Aksi halde emzirme esnasında nefes alamayabilir.

bebek emerken göğsümüze yukarıdan aşağı msj yapalım
bebeği emzirdikten sonra omzumuza doğru koyup elimizi kube gibi yapıp aşağıdan yukarı hafif hafit pıtpıtlar yapın

ilk 6 ay sadece anne sütü sonra ek besinler her yemek sonrası bir iki kaşık su verin
bebeği maksimum yarım saat emzirin memeği ağzından meme ucuna işaret parmağı ile bastırarak çıkarın biranda çekmek çocugu rahatsız eder

hamileliğimizin 38.haftasında eczaneden aldığımız e vitamini kapsüllerini iğne ile patlatıp sürmek çok faydalı günde bir kere(yara olmaması için)(sütyensiz gezmekte önemli)

çok kusan bebeklere reflü olabilir bebek için en doğru yatış şekli sırt üstü arada yan çevirebilirsiniz uyanıkken yüzüstü yatırabilirsiniz boyun kasları için

bebeğin acıktığını ağız hareketleri cukcuk sesler ayağını ağzına götürmesi en son ağlamaya başlar

yeni doğan bebek gün boyunca 8-12 kez emzirilir
dolu meme anneye ateş yapar iltihap başlangıcıdır ilerles apse yapar (meme apseli iken süt veremeyiz)
memeye sıcak kompres yapmak hafif hafif memeyi tokatlama meme ucuna msj yaparak memeyi rahatlatabiliriz(sağım yapmadan önce)
memeyi en doğru boşaltma yöntemleri
1;emzirerek
2;elle sağarak
3;makine ile sağarak

anne sütü oda sıcaklığında 3 saat buzdolabında 3 gün derin dondurucuda 3 ay saklanabilir çözdürmek için bir gece önceden buzdolabının içine koymak gerekir benmari usulu ısıtılır 2.kez ısıtılmaz
sütü kaşık ya da fincan ile vermek gerekir
uzun süre saklamak için mika biberon ya da süt saklama poşetleri tercih edilmelidir uzun sürede cam biberona sütün içindeki bazı maddeler yapışır faydasızlaşır
bebek ayda yarım ile bir kilo arası alıyorsa sütümüz yeterlidir
meme ucunu çıkarmak için kavanoz ısıtıp ağzını soğutup meme başına koyabiliriz

büyük meme ile küçük meme arasında bir fark yoktur günde bir kere memeyi yıkamak yeterlidir memedeki şişliğe beyaz lahanayı haşlayıp koymak iyi gelir
asitli yiyecekler içecekler kahve çay baharatlı yemekler soğansı bitkiler yer fıstığı ezmesi gaz yapar
sütümüz fazla ise önce pompa yapıp memede kalan sütü bebeği emzir
bebeği sütten keserken gün gün emzirmeyi azaltarak bıraktırlımalıdır

kitap;emzirme sanatı
(kursta tavsiye ettiler daha öncede morgan yöntemi demiştim)

emzirme

dünyada en çok emzirme oranı norveç^tedir.
bebeğe faydaları;

-ilk 3 gün sütü çok önemlidir. yağ oranı fazladır bebeğin bağırsaklarını çalıştırır (ilk kaka siyah macun kıvamında olmalı)
-zeka seviyesine faydası vardır
-bebek daha az ağlar
-ani ölüm riski daha azdır
-hazmı kolaydır.gece gündüz sütü farklıdır

anneye faydaları;
rahim daha hızlı toparlanır
kanama azalır
daha çabuk kilo verilir
meme ve yumurtalık kanserine karşı korur(rahim kanserine bir etkisi yoktur)
en önemlisi anne bebek arasında sevgi akışı olur

sütü arttırmanın yolları;
en önemlisi bolbol emzirmektir
yeterli dengeli beslenme
su

6.ay gibi mememiz boş hissederiz (bebekte büyüme atağı vardır) sütümüzün azaldığını düşünürüz o zaman meme kampı yapıp 2-3 gün hiç bir işle uğraşmadan bebeğime gak dese guk dese meme vericez o zaman sütümüz artar.

yanlış emzirme;
bebeğin yanakları içe çöküktür sapırdatma sesi çıkarır.

ilk 6 ay anne sütü sonra ek besin ve her beslenme sonrası 1-2 kaşık su

bebeği max.yarım saat emzirmeliyiz memeyi ucuna bastırarak yavaşça ağzından çıkarmalıyız
38.haftamızdan itibaren günde bir kere meme ucumuza e vitamini kapsülü sürüp sütyensiz dolaşıyoruz.

Doğum sonrası
bebeğin gazını bebeği omuza koyup elimizi kubbe şeklinde yapıp aşağıdan yukarı doğru pıt pıt vuruşlar yapıyoruz
eğer bebek çok kusuyorsa reflüsü olabilir
bebeğin uyurken en doğru(güvenli) yatış şekli sırt üstüdür arada yan çevirebiliriz
bebek acıktığı zaman dudak hareketleri cuk cuk sesle ayağını ağzına götürür ve en son ağlamaya baslar
yeni doğan bebek günde 8-12 defa emzirilir
göğsümüz bebeği yanlış besleme havalandırmamamemeyi dolu bırakmaktan olur
yara olduğuzaman sıcak kompres uygulayabiliriz memede yara çok ise kavonozu ısıtıp ağızını ılıklaştırdıktan sonra mememize koyabiliriz haşlanmış beyaz lahana kompreside iyi gelir (baharatlı yiyecekler-asitli içecekler-çikolata-kahve-fındık ezmesi-yer fıstığı gaz yapar)emzirmeden önce memezime hafif tokat atıp meme ucuna msj yapmalıyız

göğüs boşaltma
1-bebek emerek
2-elle
3-makine ile boşaltılır.

süt oda ısısında 3 saat buzdolabında 3 gün derin dondurucuda 3 ay saklanır.üzerine tarih yazarsak eskiden yeni doğru kullanabiliriz
sütü çözdürürken akşamdan buzdolabına koyup benmari usulu bir sefere mahsus ısıtabiliriz
süt uzun süre saklanıcaksa mika biberonla ya da süt poşetleri saklanır
bebek ayda yarım ile 1 kilo alıyorsa süt yeterli geliyordur
büyük meme ile küçük meme arasında bir fark yoktur günde bir defa memeyi yıkamak yeterlidir
sütten keserken gün gün emzirme sayısını azaltarıak kesiyoruz.

sütümüz çok ise önce fazla sütümüz pompa yapıp sonra bebeği emziriyoruz
emzirme ile ilgili kitap;emzirme sanatı

yenidoğan sünneti önerilmiyor(enfeksiyon-sek,l boukluğu)
yaz bebekleri olduğu için akşamları sapka takın kendi giyindiğimizin bir kat fazlasını giydiriyoruz
bebeği yıkarken tuzlama-bebeğe sarı giydirmeyin.sarılık oldugunu anlamazsınız
yeni doğan refleklesleri
1-more refleksi;kollarını açar 4.ayda kaybolur nörolojik olarak doğrudur
2-emme arama reflk.(doğru davranış
3-yakalama refleksi(parmaklarımızı sıkıca tutar)
4-topuk altına sert cisimle dokununca parmaklarını açılır
5-adımlama refleksi(ayakta tutunca adım atar)

bunlar olması gereken reflekslerdir. yoksa hemen dr a haber verin.

yeni doğan sorunları
1.sarılık;ilk 24 saatten sonra(kan uyuşmazlığında daha önce olabilir) ortaya çıkar kan grubu 0 pozitif bebekler yatkın olabiliyor sararma göz akından başlar sarılık olan bebekte uykuya eğilim huzursuzluk emmek istemez sarı kıyafetler giydirmeyin bebeğin sarılık oldugunu anlamazsınız 10.00 ile 16.00 saatleri dışında 15 dk bebeği güneşlendirin.
2.pamukçuk; 1 çay bardağı önceden kaynatılmış ılık suya 1 çay kş karbonat koyup bu suya ütülenmiş(buharsız) tülbenti batırıyoruz bebeğinin ağzını ve meme başlarımızı siliyoruz
3.çapaklanma;ılık suya batırılmış ütülenmiş tülbent ile siliyoruz
4.konak;başın sürekli kapalı olması iyi durulanmaması oluşur eğer oluştuysa bebeğin saçlarını banyodan yarım saat önce bebek yağı ile msj yapıp konak tarağı ile geriye doğru tarıyoruz.
5.pişik;bebeğimizin altını ilk bir ay pamuk ve su ile temizliyoruz(bebeğimizin altını değiştirmeden öncede ellerimiz yıkanmış olmalı)
altını gün içersinde havalandırın kullanıcağımız pişik kreminin içinde çinko oksit olmalı kremi cilde yedirmeyin ince bir tabaka halinde sürüp bırakın bir baraj görevi görsün önceden 1 taşım ısıtılmış z yağıda kullanabilirsiniz
erkek bebeklerde pipisinin etrafını torbalarının altını sil kurut
6.gaz;2hafta sonra başlar bize gaz yapan yiyecekler;soğansı gıdalar yer fıstıgı karnıbahr çay kahve baharatlı yiyecekler
bebeğimiz çok alıyorsa sihirli bebek tutuşu yapıp Doğum Meleği: Sihirli Bebek Tutuşu beyaz sesler dinleterek(google dan bulabilirsiniz) bebeği jöle kıvamında-araba sileceği(yavaş hali) sallıyoruz ağlaması durunca bizde yavaşlıyoruz göbek deliğinden bastırarak saat yönünde msj yapabiliriz her msj sonrası bebeğin bacaklarını karnına itip 5 sn tutup bırakıyoruz bisiklet hareketi yapabiliriz karnına kitap sayfası açma haraketide yapabiliriz(sıvazlayarak)
kendi yemeklerimize kimyon ekleyebiliriz rezene anason çayını anne içmeli
bebeği akşam saatlerinde yıkıyoruz-dışarı çıkıp dolaştırabiliriz
kakası tane tane ise bebeğimizin süt alımı azdır günde 6-10 arası kaka 6*7 defa çiş yapmalı(ilk günler)
3 günden sonra 2*3 kez
oda ısısı 21-24 derece olmalı bebek vücut ısısı 36.7 ile 37.2 derece arası olmalı
ateşi yüksek ise önce soyuyoruz emziriyoruz koltuk altına ılık komp yapabiliriz eğer düşmez ise dr a haber veriyoruz (bebeğe sürekli antibiyotik kullanımı iyi değildir)
bebeğin yatağı orta sertlikte olmalı yastık kesinlikle kullanmıyoruz eğer reflüsü(her beslenme sonrası kusma olarak gösterir kendini)
var ise 30-40 dk kucağımızda tutuyoruz yatağının baş kısmının altını ince bir yastıkla destekleyebiliriz
mobilyaları kurşun civa içermez olmalı
odasında algıyı arttırmak adına siyah beyaz geometrik şekiller kullanmalıyız(sürekli dönence çalıştırmak otizim i tetikliyebilir)
bebekler ilk amanlar 2 karış mesafeyi görebilir bebeğimizle yüz yüze yakın bir şekilde konuşmalı mimiklerimizi ona göstermeliyiz odasını yüz mimikleri ile süsleyin
yaşına uygun oyuncaklar kullanın
çocuk göz teması kurmuyorsa 2.ayda dr ile görüşün
göbek kordon bağı bakımı için sadece kuru tutmak yeterlş
1 yaşına kadar inek sütü bal vermiyoruz
2 yaşına kadarda şeker tuz kullanmıyoruz(şeker yerine keçi boynuzu tozu pekmez kullanabiliriz)
kahvaltılıklar tek tek olmalır püre gibi karıştırmamalıyız tam yağlı ürünler kullanıyoruz peyniri zeytini geceden suya koyuyoruz
sevmediği yicekleri 20 gün sonra tekrar deneyin
meyve-sebze püresi verin hazır bebek bisküvisi kesinlikle yok kendimiz yapabiliriz yoğurdu günlük sütlerden yapıyoruz
(mado'nun keçi sütü çok iyi)
BANYO
küvetin 3 te 2 sini su ile dolduruyoruz (37 derece) göğüsten aşağısı su içinde duruyor haftada 1 kere şampuanlamak yeterli bebek yağı sadece msj yaparken
sütlü losyonlardan kullanıyoruz bebeği suya alıştıra alıştıra sokuyoruz
şampuanı elimize alıp vücudunun ön kısmı sonra sırt kısmını şampuanla saçlı deriyi ıslat elimize şampuan alıp dağıtıyoruz saçı yıkayıp durulayıp kenarda kovada duran su ile bebeği komple durulayıp havluya sarıyoruz banyo işlemi toplam 10 dk sürmeli yüzünü ıslatmıyoruz pamuk parçası ile silebiliriz
kulak arkası kıvrımlarını güzelce kuruluyoruz nemlendirici süt ya da 1 taşım ısıtılmış z yağı sürüyoruz
msj ı bebek doğduktan 6-8 hafta sonra yapmaya başlıyoruz(göbek bağı düşmüş olmalı)
yapılışını burdan görebilirsiniz bebek masaj nasl yaplr resimlerle bebek masaj masaj yaparken hangi ya kullanlmaldr losyon

2 yaşına kadar tv izletmeyin 6-8 ayda yemekler püre kıvamında 8-12 ayda pütürlü olmalı

şimdi de lohusalık dönemini yazıcam kızlar nddd sanırım sende önceden yazdıklarımda vardı ilk 2 konu kayıtlı değil bende son bölümüde yazıcam sen onların hepsini birleştirip paylaşırmısın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…