kızlar biliyorum ki; aramızda dini bilgileri yüksek arkadaşlarımız var... benim sizlere danışmam gereken bişey var... google yazdım ama bulamadım... bu konuda biraz gergin ve sinirliyim de... mübarek gecede kimsenin günahını almıyım... rabbim affetsin inşallah...
şu son bikaçgündür meleğe dönüşen kayınvalidem bugün eşime demiş ki; "bebek için 3 isim düşünün, onun bi hesaplaması varmış, o hesaplama sonucunda hangisi geleceğine olumlu etkiler sağlayacaksa o konulsun" demiş... bende dedim ki; biz kızımızın adını koyduk... AYLİZ olucak diyoruz, hep o şekilde konuşup seviyoruz... herşeyini ona göre hazırlattık... bumuydu dedim kaç gündür melek gibi görünmesinin sebebi... (günahını almıyım Ya Rabb'm sen affet)...
benim size sormak istediğim asıl mesele varmı böyle bir hesaplama türü... doğrumudur yani?... kv kocamın saf olduğunu bilir o yüzden ona söylemiş, bana söylese kırk tane şey sorarım biliyo... allah rızası için bi cevap verin...
ikinci bi konu daha var... bebeğe 2 isim konulurmuş, ezanı okunurken (sadece okuyan bilse bile yeter demiş), ama tek isim kullanılırmış... bunun sebebi de gelecekte çocuğa yapılacak büyü vs tutmazmış... bu biraz mantıklı geldi... Allah katında ezanında okunan isimleri ile tanınacak evlatlarımız... bizim kv büyü müyü işleriyle de pek ilgili de...tevbe YaRabb'm... sen affet Allah'ım..
ayrıca bu mübarek gecede rabbim herbirimizin dualarını kabul etsin inşallah... Kandiliniz mübarek olsun...
nasıl yani isim seçicekmişki canım ben anlamadım ??
hiçte öyle bişey duymadım açıkçası? benim annemde dini mevzularda çok bilgilidir. söyler herşeyi bana ama hiç böyle bişey duymadım.
ayrıca iki isim koymakla ilgili ben tam tersi olumsuz şeyler duymuştum. ama asılsız şeylerdi. Dinimizde büyü yapmak büyüyle ilgili herşey günah zaten. ilgilenmekte günah.
cnm ben isimle ilgili olarak diyanet işlerini aramıştım telf.da ki beyfendi çocuklara illa kuranda geçen isim değil mantıklı ve gerçek anlamı olan isimler koymamız gerektiğini erkeklerde iki isimin sorun yaratmıcağını ama kızların kendi soyisimlerinide kullanmak isteyebileceklerini 4 kelime yanyana zorluk olabileceğini söylemişti
yani kayınvalidenin söyledikleri tamamen hurafe kategorisine giriyor
hesaplama konusuda isimname dedikleri(yıldızlar baz alarak hesaplanan bir nevi astrolojik bir olay) birşey olmalı bunu hesaplıcak kişiyle birebir görüşürdüm senin yerinde olsam ince eler sık dokur emin olursam dediklerine kaalee alırdım
ya eşimle de tartıştık zaten... bende sizler gibi düşünüyorum... bu konularda çok da cahil değilim ama bende duymadım daha önce böyle bişey... ama burda çok daha bilgilililerimiz var diye sorayım dedim... ben dedim kimseye isim alternatifi falan sunmam... çok istiyosa doğursun bi tane koysun istediği ismi dedim... dedesi de kulağına ezanını okurken Zeynep Ayliz (zeynep ismini çok seviyorum ben) diye okur, ama bunu dededen başka da tek bi Allah'ın kuluna söylemem, herkes Ayliz bilir, kimliğinde de o yazılır dedim... bi dünya carladım öff bee... sonra geldi özür diledi-sen nasıl istiyosan öyle olsun dedi... camiye gitti ama benim içim içimi yiyiyo...
Sıkma canım kendini hiç. Mübarek kandil günü dua oku içini ferahlatır. Eşin anlayışlı bir insan senin oda sakinleşince daha iyi anlıycaktır bence seni.
birde internetten araştırdın mı hiç neler yazıyor? Lyre nin dediği gibi astrolojik bişeyse onuda söyle dinle alakası yoktur o zaman zaten. eşinde daha iyi anlar o zaman
internette bununla ilgili hiçbişey bulamadımki
bu arada benim görümcem kurslarda hocalık yapıyo... o söylemişmişmiş...
cok dogru canım u bende sunu dusunuyorum her daımm elımızın altında sıcak su varr genelde olmasda en azından kaka yaamsı halınde altını dırek musluk altında yıkamakk nıyetım ve çışlı olması durumundada aynı seyı yapmak mısafırlıkdede gül suyu ıle mendılle sılmekk ıslak mendılı cok zor durumda kalmadıkcaa kulnamamakkkArkadaşlar geçmişe baktım pişik kremleri hakkında baya düşünmüşsünüz, bu konuda da yorum yapmadan geçemiycem. Bİz kızımıza en önemlisi sağlığı, rahat olsun filan falan dedik mustelanın pişik kremini ve nemlendiricisini aldık, şu anki fiyatlarını bilmiyorum ama pahalıydı. biliyosunuzdur zaten :) ama sonradan gördüm ki hiç gerek yokmuş. ilk 1 ay filan kullandık sadece. çoğu kaldı koca şişenin. çünkü pişiğin ve mantarın en önemli sebebi poponun nemli ve sıcak olması, bunlar en çok nemli ve sıcak ortamı seviyor. yani pişik kreminden önce yapılması gereken ilk şey popoyu silip temizledikten sonra kurulamak ve öyle kapatmak.
biz çok akıllıyız ve kızımız için herşeyi yapıyoruz ya :) mustelayı bol bol sürüp sürüp kapattık popoyu, tabi krem tam olarak emilmeyip orayı hep nemli tuttu ve sonuç ne oldu bilin bakalım? evet tam hatırlamasam da ya mantar pişiği ya bakteri pişiği demişti doktor. ve inanın pişik olduktan sonra geçirmek zor oluyo, tam geçti diyosun tekrarlıyo. bi arkadaşım sonradan ben sadece bepanthen krem kullanmıştım hiç de pişik olmadı dedi. biz de o zaman anladık ki krem boşuna gitti. sonra bi daha kullanmadım. pişik olduktan sonra doktor bi kaç krem merhem vermişti, bi tanesi hametan diye bi merhem bunu her zaman kullanabilirsin dedi, ben de poposunda hafif kızarıklık görürsem hemen azıcık ondan sürüyorum, bişey yoksa onu bile sürmüyorum.
Şimdi bu kadar şey söyledim ama hala evde bulunsun diye almak istiyorsanız yine alın ama kullanırken çok az pirinç kadar parmağınıza alın ve onu iyice yedirin, öyle kullanın. o zamana kadar unutursanız ben yine buralarda olur hatırlatırım size inşallah :) vazgeçtiyseniz onun yerine başka bişey alırım diyorsanız da daha önce de söylemiştim otribebe burun aspiratörü ve okyanus suyu alın, evinizde bulunsun, illa para vercekseniz kesinlikle bunlara verdiğinize pişman olmazsınız. ayrıca başlıkları filan satılıyo onlardan almanıza gerek yok, ben içindeki başlıkların süngerleri kirlenince yerine çok fazla olmamak koşuluyla pamuk koyup kullandım, hiç de sıkıntı yaşamadım. pamuk da havayı geçiriyor ama sümükleri geçirmiyor. :) kullanınca ne demk istediğimi anlarsınız. tabi inşallah bebekleriniz hiç hastalanmaz ve kullanmak zorunda kalmazsınız.
RNA TASARIM
Eki Görüntüle 713442
Doktorum 20 mayısta gel raporunu açalım demişti. yarın son günümdü ama dayanamıyorum artık 1 saate bile tahammülüm kalmadı. Yarın için 1 günlük yıllık izin formu doldurup verdim. geçen yıldan kalan iznim vardı zaten.
sağ kaburgama batıyor bebek ne uzun süre oturabiliyorum ne ayakta kalabiliyorum. geceleri uyku diye bir şey kalmadı. yarabbi geç yaşta hamilelik ne zor şeymiş...
velhasılı bu akşam mesai bitişi itibari ile artık doğuma kadar izinliyim inşaallah...
ay canım benımmm sen dogum sancısını yasamıssın zaten oyle derler yanıı bısde tas dusurmenın derecesını:26:Canım 4 yıl önce taş düşürmüştüm zaten tam mesane çıkışındaydı Allahtan su içerek maydanoz yiyerek düşürdüm.
Ama bugünkü heralde üşüttüm yada kas ağrısıydı geçti şükür duş aldıktan sonra.
cok tatlılar canımmmbakınnnn.... bizim siparişlerimiz bugün kargolanıyorrr....
odamızın kapısı tam da böyle olucak inşallahhh
Eki Görüntüle 713593
bu da anne kız tokalarımızz
Eki Görüntüle 713594
gozunuz aydın cnaım benımmmArkadaşlar Herkesin kandili mubarek olsun :) Bugün kontrolümüz vardı drumuz herşey yolunda gelişimi kilosu boyu gayet normal seyrinde gelişiyormuş.Kilosu 1400 boyu 38 cm kadar.Bildiğin kocaman bebek gibi görünüyordu.Eli ağzında emiyordu resmen görüntü çok komikti Önerilere gelince bebeğin hareketlerini gözlemle eğer uzun süre hareketsizlik hissedersen haberim olsun,tuzlu yeme,ağır yağlı yiyeceklerden uzak dur,güneş koruyucunu ihmal etme,uzun yürüyüşlerden kaçın,bol bol su iç dedi.Allah hepimize bebeklerimize sağlıkla kavuşmayı nasip etsin
aman dıyım allah korumuz canım yaa dıkat et canımı yaahepimizin Regaip kandili mübarek olsun.dualarımızı Rabbim kabul etsin.
bugün öğleden sonra mahallemizde kadınların sohbeti ve duası vardı.bol bol dua okuduk tespih çektik.ama 2,5 saat oturunca hareketsiz belim ağrıdı.merdivenden inerkende popomun üzerine düştüm.neyseki birşey olmadı.biraz ayağım ağrıdı.kendinize dikkat edin.benim gibi çok merdivenli eve misafirliğe yalnız gitmeyin.kazasız belasız atlattım çok şükür.galiba duaların hürmetine Rabbim beni korudu.ALLAH HEPİMİZİ KAZADAN BELADAN KORUSUN.BEBİŞLERİMİZİ saglıkla kucagımıza almayı nasip etsin.Amin....
bısde senı cok optuk canım benımselam kızlar öncelikle hayırlı kandiller olsun hepimiz için ve bebeklerimiz için :) uzunca bir aradan sora geldim sayfalar almış başını gitmiş geçmiş okumadan size slm vermek istedik oğlumla henüz doğmadı merak etmeyin. doğum yapan var mı herkes iyi mi çok meraktayım. biz babamızı evimizde bırakıp doğum iznine ayrılıp geldik anane dedeler ve babane yanınauçak yolculuğumuz biraz sllantılı geçti :) ama oğlumda bende iyiyiz. geçmişe bakıp ara ara yazacağım hepisni okuyamam ama olduğu kadar merak ediyorum çünkü öptüm hepinizi :)
canım ıkı ısım bılıyorum bırı kulagına okunur bırıdee gobek ısmı adında solenır gobek ısmın bu dıyeee ama buyu anlamında n-konuldugunu bende bılmıyordummm:44: ama gercek ısmı ezanı serıf ıle okunurr :26:kızlar biliyorum ki; aramızda dini bilgileri yüksek arkadaşlarımız var... benim sizlere danışmam gereken bişey var... google yazdım ama bulamadım... bu konuda biraz gergin ve sinirliyim de... mübarek gecede kimsenin günahını almıyım... rabbim affetsin inşallah...
şu son bikaçgündür meleğe dönüşen kayınvalidem bugün eşime demiş ki; "bebek için 3 isim düşünün, onun bi hesaplaması varmış, o hesaplama sonucunda hangisi geleceğine olumlu etkiler sağlayacaksa o konulsun" demiş... bende dedim ki; biz kızımızın adını koyduk... AYLİZ olucak diyoruz, hep o şekilde konuşup seviyoruz... herşeyini ona göre hazırlattık... bumuydu dedim kaç gündür melek gibi görünmesinin sebebi... (günahını almıyım Ya Rabb'm sen affet)...
benim size sormak istediğim asıl mesele varmı böyle bir hesaplama türü... doğrumudur yani?... kv kocamın saf olduğunu bilir o yüzden ona söylemiş, bana söylese kırk tane şey sorarım biliyo... allah rızası için bi cevap verin...
ikinci bi konu daha var... bebeğe 2 isim konulurmuş, ezanı okunurken (sadece okuyan bilse bile yeter demiş), ama tek isim kullanılırmış... bunun sebebi de gelecekte çocuğa yapılacak büyü vs tutmazmış... bu biraz mantıklı geldi... Allah katında ezanında okunan isimleri ile tanınacak evlatlarımız... bizim kv büyü müyü işleriyle de pek ilgili de...tevbe YaRabb'm... sen affet Allah'ım..
ayrıca bu mübarek gecede rabbim herbirimizin dualarını kabul etsin inşallah... Kandiliniz mübarek olsun...
hay allah razı olsun yaa
şimdi sordum anneme ben hiç öyle şey duymadım dedi. sadece ismi kulağına ezanla söylenir dedi. annemede pek mantıklı gelmedi canım.yok yani öyle bişey
ebe m almıs dedı canımm:44:dr bır ayı gectı gtmedık yarın ınsl gunumuzzsuzancım senin paşa doğum pozisyonunu almıştı dimi?...
bide tam göbek altı kasıklarında da hissediyomusun hareketlerini...
yarim cnm kvnin dediği ebcet hesabı olabilir.o hesaba göre konuyor isim.ben biraz araştırdım dinde bir yeri yok bana göre.
ki eşim bu işlerle çok ilgilidir ne iki isim,ne hesap falan yok öyle birşey der.koysa o koyardı.
anlamı güzel bir isim olsun yeter cnm içini rahat tut.
o büyü işi de iki isimle falan bozulmaz Allah korusun.herşeyi öyle ince düşünsek sonra başımızdan çıkar mazallah.
inançlı insanlarız,hurafelere takılmanın alemi yok.
güzel bir isimle güzel yaşasın Aylizimiz inşşşş.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?