2013 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi graf
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Bebeğinizin cinyeti ne olacak

• Ankete Katılan
    530

Bana da birisi ayenn dediğiniz şeyleri söyledi, üç isim belirleyin ona göre ebced hesabı yapılıyomuş sanırım, annenin babanın ismine göre huyu, ahlakı, fikri ile ilgili sayılar mı ne çıkıyomuş, ona göre isim koyuluyomuş. Öyle baktıralım sizinkine de dedi. Ben de biz ismini belirledik zaten gerek yok dedim. Peygamber Efendimiz isim koyarken nelere dikkat ediyomuş, nasıl koyulmasını tavsiye etmiş diye baktığımız zaman da zaten böyle bişey hiç yok. Onun için anlamı güzel bi isim koyduktan sonra inşallah bi sıkıntı olmaz...

Lyre cımm elıne saglıkk sagolaısn bayagı okudum ortasında gozlerım agrıdı daha sonra devam ınsll

bu da 23 nisan'dan bir hatıra....

wuwwwww süpersınızzz taa nısan ayıı bırde sımdı gormek gerekkk

evet canım serum fizyolojik de diyolar, bizimkisinin markası tonimerdi, doktorumuz onu söylemişti. sprey olanını değil diğerini önermişti.

Lohusalık Dönemi(anne için)
orkidimiz 1 saat içersinde doluyorsa parça geliyorsa kötü koku vara dr a haber veriyoruz
her wc den önce sonra ellerimizi yıkıyoruz
hafif karın ağrısı olabilir çok şiddetli olursa parasetamol içeren ağrı kesiciler kullanabiliriz(apranaxa-asprin-majezik kesinlikle yasak)
alt tarafta ağrı olabilir dikişlerin oldugu tarafa oturmuyoruz arada ayna ile kontrol ediyoruz ilk 24 saat soğuk komp yapabiliriz 24 saatten sonra batikon konulmuş ılık suya oturabiliriz fönile ısı verebiliriz
önemli olan o bölgemizi kuru tutmak sık sık idrar yapama çalışmalıyız(6-8 saat içinde olmazsa dr a haberiyoruz-kanamanız artar)
ilk 24 saatten son 38 derecelik bir ateş olabilr(düşmezse dr a gidiyoruz) yoğun terleme olabilir bacakta ağrı damar boyunca kızarıklıkısı artışı diğer bacağa gçre daha şişse muhakak tedavi edilmesi gereken damar iltihabı olabilir
ilk hafta duygasal olarak kendinizi tuhaf hissedebilirsiniz insanların yardım teklifini kabul edin kendinizi dinleyin bazen annelik sıkıcı olabilir
sezeryandan 2 ay sonra normaldoğumda dikişler iyileşince egzersiz yapmaya başlayabiliriz
memelerimizi dolu bırakmıyoruz
kayısı eriik kompostosu içiyoruz bağırsak haraketlerimizi arttırır gaz çıkarınca haşlama sebze yemekleri yenilebilir cinsel ilişkide ağrı yanma olursa vajinal jel kullanabiliriz
ne kadar geç adet olmaya başlarsak o kadar geç menepoza gireriz adet olmadığımız halde bile hamile kalabiliriz emzirirken 1 aylık korunma iğneleri kullanılmaz 3 aylık iğne kullanılabilir rahim içi araç(rira,spiral) kullanılabilr deri altı kapsul kullanabiliriz(emzirirken kullanabiliriz)
diyafram -fitil-köpük-tablet-kadın kondomu kullanabiliriz tüplerimizi bağlatabiliriz(tüplerin bağlanması ameliyattan 3 ay sonra etki eder)
aile planlaması ile ilgili bilgiyi dr dan sağlık ocaklarından alabilirsiniz

ben bunları öğrendim bu işin eğitimini almış kurum ve kişiden inş sizede faydası olur.

Evet paylaştıklarının hepsi doğru canım, hemen hemen aynı şeyleri yapmıştık biz de eşimle, ben göbeği düştükten sonra haftada 2 kere filan şampuanlıyoduk diye hatırlıyorum, kafasını çok ii durulardım, hiç konak olmadı. havalar ısınınca da hemen hemen her gün yıkadım kızımı. Ben doğumdan 1 yıl sonra adet görmüştüm, doktorum da 1 yıla kadar adet görmeyeni biliyorum öyle olursa endişelenme demişti, onun da içine mi doğmuştu ne.. amaaannnıınn heralde 80 imde filan menopoza giricem
Bir de bizde heralde bi terslik vardı. o bizim sorumluluğumuzda diye öyle bir hazırlamışız ki kendimizi, (zaten habire netten araştırma yapıp hazırlanmıştık anne babalığa) etrafımızda herkes yardım etmek için koşturuyordu, biz halledebiliriz diyoduk :)

evle uğraşmaktan foto filan çekinemiyoz valla :)))

eline saglık cnm benımmm

ıı geceler gorusmek uzere bıs gıdıyoruz uykumuz geldiiiiiiiiiiiiii

bakayım canım müsait bir anımda paylaşırım yeniden

kızlar bırsey sorucam bır dogum hıkayesı okudum.dogumdan daha zordu emzırmek demıs.dogumdan on
ce gogus uclarıma krem surmeme ragmen dıe yazmıs ben kullanmıyorum gogus ucum ıcın krem.kullanan
var mı?

canım lansinogh ve evicop aldım evicop e vitmini deip suruyrsun

ben bugun hastaydım ise gitmedim acaba yıllık izin yazdılarsa dogum iznim baslamaz mı

ben de sendenim

aa bundan heryerde var izmitteee
kompedan yok mu sizin oralarda
cogu bebek mağazasında da var canım 35 tl bizi burda
25 tl ye de var

teşekkür ederimm canım

bence bunun kumaşı penye bi yakından görün istewrseniz

çok guzelmiss ellerinize saglık

günaydın canım.en son habere göre 20mayıs sadece liselere tatilmiş.

bu sabah depremle uyandım.korktum

aa gecmis olsunn

geçmiş olsun canım

eevett ne oldu görüşme sonucunuz__

canım geçmiş olsun sanırım daha iyisin

neden olmasın kii

oo hayırlı olsun izninizz

görmemiişn oglu olunca ismi : Ömer Berk Efe olurmuş

ama çok tatlıymış ömer berk efee maaşallah

bakınnnn.... bizim siparişlerimiz bugün kargolanıyorrr....
odamızın kapısı tam da böyle olucak inşallahhh
Eki Görüntüle 713593
bu da anne kız tokalarımızz
Eki Görüntüle 713594

hepsini çok beğendimm nereden yaptırmıştın? gerçi ben bir kapı susu aldm eminonunden ama

canım nedenini bilmiyorum ama eşime de iki isim bağırılmış kulağına ama tabii ki herkesin bildiği isim tek, neden göbek adı konuluyor bilmyorum

canım allah kavuştursun

canım ellerine sağlık

kızlar herkese kandil dilek ve duaları için teşekkürler, inşaallah allah tum dualarımızı hayırlısıyla kabul eder..

ben bugun acayıp hastaydım bı de ustune kv ıcın salak kocamla kavga ettık agla agla gozlerım yanıyor, neymıs annesı hastayım dıye yardıma geldı yıne duzeltıyorum adı altında cekmecelerımı karıstırdı bı ıhalamur bıle yapmadı soyleyınce suclu ben oldum neyseıyı geceler herkese

Eheh keşke ben doğum yaptıktan sonra bunları böyle tek seferde paylaşan bi arkadaş olsaydı da, parça parça hepsini ayrı ayrı yerlerden araştırıp bulcaz diye uğraşmasaydık, bunların büyük bi kısmını hatta hepsini de olabilir, uygulamış biri var karşınızda.
öncelikle şu 2 konuya dikkat çekmek isterim,
1-) bebek masajlarını gerçekten hafife almayın. denemeden geçmeyin, tabiki öncelikli dileğimiz bebeğinizin doğuştan süper uysal, gazsız, uyuyan, her açıdan sağlıklı bir bebek olması :) ama diyelimki olmadı, ağlıyor, gazı var, uyumuyor, o zaman doktor kontrolünde de bişey çıkmazsa, masaj tekniklerini hafife almayın ve uygulamaya başlayın :)
2-) göğüslerin yara olması konusunda da sütyensiz olmak gerçekten önemli, elbette her zaman olmuyor ama evde kimse yokken kremleyip, hatta mümkünse açık bırakıp hava almasını sağlayın (ben kantaron yağı kullanmıştım)

Bir de ben kızımın kafasını ufak ince bi havlu parçasını şampuanlayıp ıslatıp,onunla hafifce ovalayıp yıkıyordum. ve çok ii duruluyordum.kafasında hiç konak olmadı. sanırım banyo konusunda kırkı çıktıktan sonra daha rahat davranabildim. yani 40 tan öncesini pek hatırlayamıyorum.
Bence bebe yağı pek kullanmayın. geçenlerde onlarla ilgili yok radyasyonluymuş yok bilmemneymiş bişeyler çıkmıştı. ilk zamanlarda derileri soyulmuştu kızımın,biz o zaman bi kaç hafta mustelanın nemlendiricisini kullanmıştık.

unutmadan şunu da söyleyeyim, ilk gelen süt gerçekten çok önemli, kızımı doğunca hemen silip giydirmek için başka bi odaya aldılar. yarım saat içinde tekrar yanıma getirdiler. hemen emzirdim ve kızım maşallah hiç sarılık olmadan atlattı ilk aylarını.ben hemen o ilk sütü emmesine bağlıyorum bu durumu o yüzden söylemek istedim.

keçe bebek şekeri, keçe nikah şekeri

Son düzenleme:

aynı sorunları bızde yasıyoruz tatlım karıstırsın ne var oluyor,ben duzeltırım niye takıyosun oluyor söyleyince suclu sen oluyosun.bosver takma bebegıne sana yazık..

cnm yaa elalem için huzurunuzu bozmaya değermi kapını kapıyorsun hop kocanla başbaşasın o yuzden hayatta kısa kimse için huzurunu bozma beyin yokken ver kayınvalidene desturu sonrada sen çalkocan oynasın

Gerçekten doğum sancısı öylemi off bir yandan belim bir yandan alt tarafım bir yandan kasık karın mide ağrısı oluyodu
yerlere çöküp ağlıyodum resmen felç oluyodu sağ tarafım.Allahtan taşımı düşürmüştüm.Zaten ilk ağrı olunca annem bu kız düşük yapıyor diye evhamlanmıştı ama taş düşürdüm

Lyre çok sağol hemen kopyalayıp word e yapıştırdım masaüstüne attım yazdıklarını...

Son düzenleme:
öncelikle herkesin regaib kandili mübarek olsun...allahım bu güzel günde tüm dualarımızı kabul etsin ...

herkese günaydin ,

hayirli kandiller , bizlerede dua edin , hayirlisi ile zamaninda , saglikli bi sekilde bebislerimizi kucagimiza alalim ,

Günaydın herkese,

Regaib kandiliniz mübarek,dualar kabul olsun.

3 günlük istirahatin ardından bugün işteyim.
İşte ilk günümmüş gibi hissettim.böyle uzun izin almamıştım.

Regaip kandiliniz mübarek olsunnn... Allah dualarınızı kabul etsin ..

sizinde kandiliniz mübarek olsun.. Allah tüm hamile Arkadaşlaırmı bi avazda dogurmayı nasip etsin inş...(saglıklı,hayırlı bir şekilde)

Oy maşallahhh yerim ben onu...Şu hareket olayını benim doktorum pek önemsemedi...Ben sordum takip etmelimiyim diye...Öyle 1 saatte 10 hareket...10 dakikada 20 hareket gibi şeylere takılma hareket ediyor mu gün içerisinde sorun yok dedi... Hareketlerini saymaya gerek yok dedi yani...
Amin canım aminnn sağlıkla kavuşalaım bebeklerimize...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…