2013 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi graf
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Bebeğinizin cinyeti ne olacak

• Ankete Katılan
    530
akıntımıss bgn benım dr da ole soyledı canım akıntıdır o su bıldıgın su gıbı bırden akar dedı ve benımakıntım baya sulu kıvamdaa yumos gunundekındende fasla yanııı su gelemsı farklı cıs yapıyormususn gıbım olurmusssss

evet enn onemısı saglıgı bır anda zoruma gıttı sanırım bebeıgmın donmemesı hanı hep normal e gor ehazırlıyoruzya kendımızı sımdı yavasdan sezeryan olursa fıkrınede alıstırcam kendımı her ıkı durumdada paşam ınsl saglıcakla kucagıma almak dılegımmmmmm

dogru aslınd ebnım hemsıre ark vr oglu 40 hafta oldu halen tıkk yok ustelık bılgılı de bırı dr tanıdıgı derkenn kısa yatıs yapıp sunı dayamıslar aksma kdr ne cektı o bılırrrve sonuc sezeryann pöffffffff o ka sancı ve sıfır acılmaaaaaaayanı yarım senn dedııgn gıbı o st kdr acılmassa acılmaz zatennn
canım usuttunmu sen yaaa dıkkat et kendine tatlımm
Kizlar kimler kacinci haftasinda ve dogum sekliniz nedir?? Sezeryan mi normalmi ??
bız normalde 33 haftalıgıız ama paşamıs gelısmı onde oldugu ıcın 35 haftalıgızz canımm ıns paşam donerse normal yoksam serzercık lerdenız bısdeeee

admen nasılsın cnm yaa gecmıs olsunnnn

Son düzenleme:
ii geceler hnmlar bıs cıkıyoruz paşamla gorusmek uzereeeeeeeee

yha bakıormda 90 tl sadece stecker rafları ble yok okadar parada veremm valla. evım nete bakyımda ordada yok gorursen sole tatlımyha rafı halledermde işte ple agac bulmak zor

bugün okul çıkışı hastaneye gittim çalışabilir raporu almak için.doktorum 2 hafta yokmuş.şansa bak.hemşiresi pazartesi gel dedi.bakalım kim onaylayacak

tatlım tecrübeli olduğum söylenmez ama etrafımda duyduklarımı anlatayım:)))suyu geldikten sonra duş alan ,temizlik yapan,gezmeye giden bile varmış...açıkçası bende eğer suyum gelirse bekleme taraftarıyım tabiki aksi bir şey kanama falan olmazsa...
canım bak sabah link vermişler bunun için burdan seçebilirisn veya istediğini tasarımı yaptırabilirsin fiyatlarıda baya uygun

STICKER
saol tatlım bakıym örnek alayımda biyerler bulurum heralde yaptırmak için...
canım çok geçmiş olsun..arada banada oluyo başım dönüyo midem bulanıyo...dikkat et canım...
Flash disk ile götürdüm ben resimleri, bi kaç resim beğenmiştim onları kullandık. Buraya da ekleyim..
flash disk akıllıca canım bende ona yükleyip oradan çıkartayım...
admen nasılsın cnm yaa gecmıs olsunnnn

canım sabah kötüydüm biraz birden sancı geldi çok korktum..ama şimdi iim çok şükür.

bız normalde 33 haftalıgıız ama paşamıs gelısmı onde oldugu ıcın 35 haftalıgızz canımm ıns paşam donerse normal yoksam serzercık lerdenız bısdeeee

Hmm masallah canim hayirli ve saglikli bir dogum nasip eder insallah rabbim,oglusunu saglikla alirsin insallah kucagina..
Benim gorumcemin de donmemisti suni sanciyla doktor normal dogum yaptirdi.. Eger normal istiyosan saglik icindebir sıkinti yoksa normal yaptirir doktor diye dusunuyorum..

Ben de 32 haftalik 2 gunluk hamileyim, en son kontrolde doktor, bebegin donmedigini soyledi. Ama ben hic normal dogum istemiyorum zaten, insallah sezeryan olucam.

hımm anladım canım peki bişey daha sorucam. onu nasıl kullanıcaksın kavanozda? kapağına mı koycaksın yoksa içine mi? bende yapıcam da bu kavanozlardan ondan bu kadar çok sordum

yha bakıormda 90 tl sadece stecker rafları ble yok okadar parada veremm valla. evım nete bakyımda ordada yok gorursen sole tatlımyha rafı halledermde işte ple agac bulmak zor

ben evim.netten 50 tl ye 3 çeşit sticker almıştım canım. hergün yeni gelen kampanyalara bakıyorum ben orda denk gelirsem haber veririm mutlaka ama orda da rafsız oluyor bunlar.

su gelince beklemekte fayda var gibi geliyor banada. bende okuduğum çoğu doğum hikayesinde suyu geldikten sonra duş alan temizlik yapan vs okudum çok.

kızlar normalde tepiş tepiş tepinen kızım bugün pek bi sakindi... sadece sabah kımıl kımıl olduğunu hissettim... sonra ne kadar dinlediysem de pek hareketli olduğunu hissedemedim... korktum akşama kadar zor bekledim... 2 saat önce kocama dedim ki; böyle böyle ayliz çok hareket etmiyo ve karnımın ortası iyice gerildi dedim canım yanıyo... hastaneyi ara dedi aradım... bi adam açtı kadın doğum ünitesinde telefonu... bu gece nöbetçi doktor kim acaba dedim... doktor önder ben buyrun dedi kibar bi ses... dedim ki; ben Aygen hanımın hastasıyım (doktorum o hastanenin yrd doçenti) böyle böyle şikayetlerim var normalmidir dedim... isterseniz bi gelin ultrasonla bakalım nst ye bağlayalım rahatça uyuyun bu gece dedi... kocama söyledim tamam dedik gittik... geçen gittiğimizdede bi erkek doktor vardı... hemen dedi ki alttan da muayene etmemiz lazım ama ben kabul etmedim baktırmadım... bu akşamki doktoru da öyle sandık ve gittik... aman yarabbi bizi bi karşıladı... hemen tokalaştı geçmiş olsun dedi, isimlerimizi sordu, oturdu masaya 40 tane soru sordu... kaçıncı gebelik? kürtaj düşük varmı? herhangii bir rahatsızlık (şeker-tansiyon-kalp)? geçirilen ameliyat? kullandığım ilaçlar? akıntım? kokulu mu kokusuz mu? kanama? su? ayrıca dün yada önceki gün bebeğin hareketleriyle bugünkü arasındaki farklılıklar? ve benim bugün neler yaptığım? vs vs. sonra bi bakalım ultrasonla dedi... girdik ultrason odasına, açtım karnımı, peçete koyucak kasığıma "müsadenizle ben peçete koyucam" dedi... (kocamla ben birbirimize baktık ne kadarda hassas bi doktor diye) hemen kızımın kalbini gösterdi bize... maşallah kütür kütür atıyodu aslında hareket de ediyodu ama ben hissedemiyodum... doktor amcası anlatmaya başladı... ufak hareketleri hissedemeyebilirsiniz... bide bugün kendinizi biraz yormuşsunuz hareket halindeyken hissetmek çok daha zordur dedi... korktuğunuz zaman bi parça çikolata veya azıcık meyve suyu içip sakin bi odada sol tarafınıza uzanın, elinizi karnınıza koyun ve bekleyin dedi... ben ölçümlerini de yapıyım dedi... ölçtü çok şükür haftasıyla uyumlu herşeyi ve kilosu 2000 gr.plasentaya bile baktı herşey yolunda... bebek eşi de iyi - suyu da normal dedi... sonra aklımıza ne geldiyse sorduk doktora ve ben bugüne kadar elli branşta doktorla tanıştım (kendi doğum doktorum da dahil) bu kadar mükemmel bir doktor daha görmedim... kızımız doğum pozisyonundaymış ve bundan sonra kolay kolay dönmezmiş... Allah korusun ama bugünlerde doğsa bile çok şükür akciğerleriyle ilgili bi sorun da yaşamazmış... gelişimini hemen hemen tamamlamış... zaten 37 hafta sonrasındaki doğumlarda küveze bile girmesine gerek kalmazmış bebeklerin... daha birsürü şey... bide dediki kokulu akıntı pek sevmiyoruz gebelikte, bunun bazen sebebi enfeksiyon olabilir dedi... bende 2 gün önce test yaptırdık ama çok yüksek çıkmadı sonuç bu yüzden ilaç vermediler dedim... çarşamba doktora gidince tekrar sorucam... ve şeffaf su gibi akıntıyı normal karşılıyoruz problem yok dedi... daha tonlarca sorumuza cvp aldık ama hatırlamıyorum... sonra kızım başladı tepinmeye... nst ye de bağlanalım bi bakalım iyice emin olalım siz de rahat uyuyun bu gece dedi... sonra bi üst kata çıktık nst ye bağlandık ama hanımefendi yat yuvarlan olduğundan pek nabız alamadık... ama doktor yine de 20 dk yı görmek istedi... ve o 20 dk bittiğinde adam kapıyı çalıp odaya girdi (daha önce de gittim acile-birtek hataneye ilk girdiğimde gördüm doktorları-sonra hemşireleriyle bilgi verip göndermişlerdi) bebeğimiz çok hareketli olduğundan cihaz bile ölçememiş nabzını sadece hareketlerinii görüyorum dedi çok şükür korkulucak bişey yok geçmiş olsun rahat rahat uyuyabilirsiniz dedi... kocamla tokalaştı... iyi nöbetler diledik ve çıktık nst den... bide odaları gezdik gece gece

kocamla tek bir ortak noktada buluştuk adam MÜKEMMEL Bİ DOKTOR... eşim de diyoki "ulan hastanem olsa ilk bu doktoru alırım" ve doktor hastanenin kendi doktorlarından değil, muhtemelen ek iş olarak göreve geliyor oraya... çünkü hastanenin tüm kadın doğum doktorları prof-doç ve yrd doç... bunlar nöbete kalmıyor (hiç denk gelmedim) ama takdir ediyorum herifi... adını sanını bilsem ikinci bebeğimde o adamı tercih ederiz... hastanede acildekilere sordum o gerzekler de bilmiyo... ne saçma ama araştırıyorum bulurum belki bi yerden...

işte buldummm belki birilerine lazım olur
Dr. Önder Sakin | Kadın ve Doğum Uzmanı

Son düzenleme:

çok güzel görünüyorlar :) yapınca resimlerini koyarsın artık :) kavanozları nerden alıcaksın

Son düzenleme:

Boyle iyi doktorlarin olmasi ne guzel, denk gelmek daha da guzel ) masallah kizina herseyin yolunda olmasina sevindim.. Kac haftalik hamilesin??
Ben de cogu zaman sertlik hissediyorum, ve ayaklari kasiklarimda hissediyorum, bebegim henuz donmemis, kafasi midemin altinda ve ayaklari da kasiklarimda yani. Ve nerdeyse karnimin buyuk bir bolumunde hareket hissetmiyorum sadece inailmaz bir sertlik oluyor ve hareketleri hep kasiklarimda hissediyorum.. Bazen korkuyorum normalmi bu diye endise ediyorum, ama arastirdigim kadariyla kiz bebeklerde boyle oluyormus genel olarak.. Bu konuda bilgisi olan var mi?? Normalmi sizce de??

Hayırlı sabahlaaaar

Bugün biraz erkenciyiz galiba veee biz bugün 33 haftamıza girdik İnternetten bu hafta neler olacak diye bakarkan bakın ne buldum:

Bu gebelik haftasından önceki iki hafta boyunca bebeğinizin amnios sıvısı miktar olarak en yüksek aşamadaydı. Doğuma kadar da miktarı (nispeten) sabit kalır. Amniyos sıvısı bebeğinizi dış ortama karşı koruyan steril bir sıvıdır. Bebeğiniz bu sıvıyı yutar, akciğerlerinden ve cildinden de emilerek kana geçer. Eksilen sıvı bebeğinizin idrar yapmasıyla yeniden tamamlanmış olur. Sıvının içinde bebeğinizin vücut biyokimyasını yansıtan maddeler dışında, cildinden dökülen hücreler, verniks, lanugo ("tüy") gibi maddeler de bulunur.
Bebeğin sıvısının azalması kordona baskı oluşması riskini artırması nedeniyle ciddi bir durumdur. Her ultrason değerlendirmesinde doktorunuz bebeğinizin gelişmesi yanında mutlaka amniyos sıvısı miktarını da değerlendirmektedir.

Ve başka bir kaynaktan okuduğum kadariyle bu sıvı her saatta yenileniyor

Yanı biz konuştuğumuz ve korktuğumuz o sıvı aslında bebeğimizin yaşamını sağlayan önemli bir sıvıymış

Evet cnm ben daha once okumustum bunu, bebislerimiz icinde bulundugu suyu hem yutuyor hem de o suya idrarini yapiyor ) akciger gelisimi icin cok onemliymis devirdaim yapiyor bebekler

Canım öncelikle geçmiş olsun. Bebişine de MAŞALLAH Okudum da nedense duygulandım, keşke doktorların hepsi böyle ilgilense içini rahatlatsa. Çok az ya böyle bir doktorlar gittiğine pişman ediyorlar çoğu (

Günaydın canım geçmiş olsun canım valla hayran kaldım ya doktoruna ne kadar da ilgili bir doktormuş valla her doktor böyle olsa keşke ama nerde böyle ince eleyip sık dokuyan doktorlar maşallah bebişinede cnm

günaydın herkesciklere kızlar bebek döndü dönmedi diyosunuzya hani benim doktorum daha çok erken dönmesine 37 haftadan sonra bakılır dedi.ilgilenmedi bile :) güldü...daha erken yani kızlar endişe etmeyin bence.Birde ben kavanozcunun yerine gittim bir 29 c birde 39 cc aldım hala işyerindeyim önümde duruyolar karar veremiyorum en ufağıylamı yapsam biraz daha büyüğüylemi ne kararsızım ya (

Günaydınlar herkese diyeceğim ama kimsecikler yok bugün millet uyuyor sanırım biz geldik çalışıyoz gene kızımlan yaa
Ya bende işten çıkıp evimde dinlenmek istiyorum artık sabahları kalkmak eziyet oluyor yaaa

günaydın canım benimde bugün kv ve eşimin anneannesi elicekler 1 gün kalıp gidecekler yemek yapıcam fazla olamıcam buralarda

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…