ay kızlar günaydın. bien bilir benim kızımın kilosu baya geriden takip ediyo iyi beslenmem lazım kahvaltımda yumurtamı yiyip sütümü içiyorum kahvaltı biter bitmez yediklerimim çıkarıyorum çok üzülüyorum bu duruma bi fikri olan var mı
walla cicim aynen bende normal yapacağım benim doğudaki doktorum da dedi bak epidural normal yap sıkıntı olursa epidural sezeryan yap dedi. gerekirse kapı kapı gezip epidural normal yapacağım kafaya koydum :)
kızlar hanı bnm ısım ısten ayrıldı yha sıgortamızda bttı. analık hakkı dıye bırsey cıkarmıslar yararlanabılıoruz aynı sıgortalı gıbı aklınızda bulunsun coğu kısı bılmıo bunu ama sadece kadın doğmdan yararlanabılıoruz
çok güzel görünüyorlar :) yapınca resimlerini koyarsın artık :) kavanozları nerden alıcaksın
Boyle iyi doktorlarin olmasi ne guzel, denk gelmek daha da guzel) masallah kizina herseyin yolunda olmasina sevindim.. Kac haftalik hamilesin??
Ben de cogu zaman sertlik hissediyorum, ve ayaklari kasiklarimda hissediyorum, bebegim henuz donmemis, kafasi midemin altinda ve ayaklari da kasiklarimda yani. Ve nerdeyse karnimin buyuk bir bolumunde hareket hissetmiyorum sadece inailmaz bir sertlik oluyor ve hareketleri hep kasiklarimda hissediyorum.. Bazen korkuyorum normalmi bu diye endise ediyorum, ama arastirdigim kadariyla kiz bebeklerde boyle oluyormus genel olarak.. Bu konuda bilgisi olan var mi?? Normalmi sizce de??
aynn ole yha bn solucem gdmde kontrele zaten epıdurel ıstıorum olmuyosa zorlmmn bı halı yok zaten eşlere soruolarmıs eşimide simddn tembıhledım sakın ızın verme dıe ben bde sezryan olursam belden asagımı olsam tam mı yha bılgnz varmı kızceler????
bı guzel ozlem gderdın ne guzel :))) saf dr yha bızm burdakılerde normal yapıcaksın dıe kıçlarını yırtolar. :)))
slm kızlar ya memelkete gelince anane babane derken doğru düzgün net açamıyorum bile açsamda geçmişten bir kaç sayfa anca okuyorum çok merak ediyorum tüm geçmişi okumak istiyorum devamlı aklım burda :) ben ve oğlum iyiyiz şükür memelkete geldim herkes şaşırdı hiç kilo almamışsın diye ha dedim siz öyle sanın 12-13 kg nerde acaba :) tabi hoşumada gitmedi değil moral buldum yalandan da olsa :) konyada bir doktora gittim dam elşmde kalacaktı ben normal itiyorum dedim. neden normal sitiyorsun normal ile sezeryan arsında hiç bi fark yok normalde vucudun bozulur vs dedi sanki mankenimde podyuma çıkacağım. boşuna acı çekme dedi sağlık arasında bir frk yok dedi ben şok oldum tbi baka kaldım yok ben normal istiyorum dedim o zaman günde 1 saat yürüyeceksin dedi bebek pozisyon almış ama başı kanala girmeli dedi olsun yürürüm dedim arkasında vucudun müasit boyun uzun 4 kg bile olsa bebek doğurusun rahat normal dedi ben ısrar edince tabi güvenemedim başka doktora gideceğim işte böyle kızlar salak doktor sezeryan yanlısı ve epidurale hiç sıcak bakmıyor. benim doğudaki doktrum bundan daha iyiydi onu özledim şimiden.
sağol tatlım uyarın için
ben bide şunu merak ediyorum. diyelim ki suyum geldi koşa koşa hastaneye mi gideyim? hemen gelir mi bebek? yoksa sancılarımı dinleyip öylemi gideyim? ilk sancılar uzun sürüyormuş ya. onlar su gelmeden önce mi oluyor öyle mi uzun sürüyor.
yani nasıl oluyor bu süreç. ne yapmamız lazım. tecrübeli arkadaşlarr yardıımmmm
Kızlar haftasonu için ankaraya gidiyorum,Hepiniz Allah a emanet olun,ii bakın bebişlerinize..Çoook yoruldum çoookkkk...Allah kısmet ederse dönünce bir hafta hiçbişey yapmak istemiyorum.Sizi seviyorumm
evet canım sezeryan için konuştuk bunu zaten.normal düşünmüyorum
canım ne sıkıntısı çıkarabilir anlamadım.doktorum zaten biliyor.çalışabilir raporu alacağımı.ben devlet okulunda çalışan öğretmenim.dmk'da 5 haftasını aktarabilir deniyordu.alanlardan emin olmak istedim:))
Merhaba kızlar ben şimdi kadıköye kızımın şekerlerini almaya gidiyorum.Hadi hayırlısı İnşallah güzel olmuştur gelir gelmezde paylaşırım burada.
Kızlar slmmm nasılsınız bakalım...biz bugün biraz panik yaşadık...işe gelmek için hazırlanıyordum.saçlarımı düzleştirdim..makyaj için ayna karşısına geçtiğimde belimde ve kasıklarımda öyle ağır bir sancı hissettimki doğuruyorum sandım:)))birde sıcak bişeyler akıyo gibi hissettim bir panik oldum ama yerimden kalkamadım gidip bakmaya cesaret edemedim...bekledim biraz ağrı geçsin diye ama geçmedi bi 6-7 dk bekledim sonra banyoya gittim çok şükür kan yoktu ama bembeyaz bi akıntı vardı...sonra yavaş yavaş geçti ağrı ama çok korktum..acaba rahim kasılması böle bişeymi acaba yaşayan varmı???bide diyorumki çok ayakta kaldım ondanmı oldu?
sanırım şu şeker olayı biraz şekillendi kafamda...
bu kavanozlara;
Eki Görüntüle 714467
içine bu badem şekerlerinden;
Eki Görüntüle 714468
üzerine "HOŞGELDİN AYLİZ" stickerımız;
Eki Görüntüle 714470
kavanozun etrafında bu kurdela;
Eki Görüntüle 714471
kurdelanın fiyonk olduğu noktaya silikonla yapıştırılan inciler;
Eki Görüntüle 714477
nasıl sizce teyzeleriiii
1 hafta daha stresli bir beklemedeyim canım. ücretsiz izin olabilirde olmayabilirde. kesin bişey yok. haftaya biri daha gelicek kesin kararı o vericek.
şu ücretli izin 6 ay olsaydı hiç gerek kalmıycaktı böyle şeylere
Bende bu 2 isim konusunu tıpkı senin anlattığın gibi biliyorum canım. o yüzden de oğluma şimdiden iki ismiyle hitap ediyoruz. çevremizdeki herkeste öyle yapıyor
selam canımm
senle aynı zamanlarda başlıycak izinlerimiz. sende o zaman rahat rahat girersin artık foruma
merhablar bız geldık oglumlaa moralımız bozuk coksukur bebgım ıyı
gelişimi önde dedı dr ben 1.5 kg almısım onuda bebgım almıs ben degıl
kg sı--2400 kg
boy--42 cm
suyu normal
ama daha donmemıs dedı dr ona moralım bozuldu ınsl doner dedı 2 hafta sonra gel bakalım sonrada haftada bır bakıcam dedı donene kdr beklıcez dedı bır sorun olmaz ıse:26:
artık ılıskı yasak dedii
işte böle dönemsını beklıcez dua edın ınsl da donsun bası mıdemde gobısı solumda ayakları ıse sagımda mıss dr cok hareketlı bır bebek dıye gene vurguladııı
dua edın hıc kayfım yok yaa
dr ultrasonda 20 hazırana alınmıs gelsımıne gore ama ne zaman gelır hıc bellı olmaz daha dedı yanı 20 hazıran ---5 temmuz arasıııı
kızlar benmki şimdiden aşağı ve pelviste ama zaten sezeryan olacak ... 38. haftam 5 temmuzda bbitio yani dr 5 nde alırız demişti ama ben 1nde istiyorum szce 37 .hafta nasıl?
Geçmiş olsun canım. Ya şu kv lere şaşırıyorum bizim bu dönemde biraz anlayışlı olsalar üstümüze gelmeseler olmaz mı? Kocalarımız neyse hamilelik ne bilmedikleri için bizi o kadar anlamazlarAman aldırma canım bebişini düşün
raginda canım aldığım gecelik sabahlık takımdı. 48-49. sayfada. 2012-2013 fall&winter
suzi canım benimkide daha dönmedi daha doğrusu ben öyle hissediyorum pazt. benim kontrolde.
biz aynıydık seninle hatırlarsan benimkininde gelişimi 1 hafta önde şuan
ama son 3 gün içinde bile döneneler oluyormuş bana hep komşularım öyle söledi hepside birkaç kere doğum yapmışlar, yani tecrübeyle sabit
sen ona hiiiçç kafanı takma senin alperenin bu hareketlerle 3-4 kere daha takla atar doğuma kadarohhhoooohhhhh
ya bende nedense kendimden hiç beklemediğim performanslar görüyorum bu aralarıspanak yaptım üstelik
kv.deydik bi kaçgündür. evini boyamaya başladı, beceremedi sonradan, yanlış boya almış fln, yazık acıdım kadına boyacıda bulamadık, eşim ayarladı üç kişi hiçbiri gelmedikadın evi hop kaldırmış,kaldı öle işleri bir haftadır
ben yardım ettim kadınabide boya yaptım bu halde
hiç istemedi kv. sen otur yat dedi ama benim vicdanım elvermedi, görümceklerin biri işte, biri gezmeye gitti,dedim anne bende yardım edeyim iş başa düştü ince yerlerini ben geçtim hepiki odayı banyoları antreyi kendi yapmıştı zaten, bi odayı bide salonuda beraber yaptık bi mutfak kaldı onuda ben yaparım dedi, akşam yemeğini flnda yaptım acıdım kadına,
bakma acınmayı hakeden bi muamele göstermedi bana zamanında ama o utansın dedim
kendi kızlarımdan görmediğim yardımı senden gördüm kızım allah razı olsun dedi ya, yeter napıyım? :81::81:
yani varsa öle işleriniz gelebilirim kızlar,pek hamaratım bu aralar:118: bi tek eğilemiyorum, çoraplarımı giyemiyorum ama olsun
ya amannn benim de aklım çıktı temmuz annelerinde doğum yapan biri oldu sandım... allah seni napmasın
daha önce de ndd görmüştü buna benzer bi rüya...
sen kimi doğurtuyodun rüyanda
Merhaba canım hoş geldin
Ay kız alemsin a nasıl da güldürdünOğluşuna da MAŞALLAH
Hepsi çok güzelİnşaallah güle güle kullanmak nasip olsun
İyi yolculuklar. Kendine de bebişine de dikkat et
Canım bu akıntı normal hamilelerde bildiğim kadarıyla. Hamilelik döneminde en sık görülen akıntı fizyolojik akıntı, şeffaf veya beyaz renkli ve sürekli olarak olan, hiçbir şikayete neden olan bir akıntıdır.
İkinci sık görülen akıntı anormal akıntı olarak kabul edilen mantar enfeksiyonu. Peynir kesiği tarzında veya beyaz bir akıntı ve beraberinde kaşıntı ise zaten bir mantar enfeksiyonudur. Hamilelikte de en sık görülen enfeksiyon türü. Seni rahatsız etmiyorsa yani kaşıntı filan ve koku yoksa normaldır bildiğim kadarıyle.
Bence çok güzel bir tasarım. Hazır halini de bekleriz
Maşallah bebişineAman canını sıkma inşaallah döner önemlisi bebişini sağlığı
Bence çok güzel olacak. Farklı bi tasarım
Dün de gezmeden dönerken baya rahatsızlandım, çok yürüdük galibaNeyse bel ağrısı halsızlık derken bir yere dinlenmek için oturduk ve kocama kızmaya başladım ' seni yüzünden hepsi adalara gidelim temiz hava ve saire derken bu hala geldim diye' o da kızdı size iyi olsun diye gezdirsem onu da beğenmiyorsun diye Ben de yukarı bakıb ' Allahım öyle yapsan da şu erkekler de hamile kalsa biz ne çektiğimizi bir bilse' dediğimi bilirim eşim kız tövbe de bu kandil gecesinde duain kabul olursa biz yandık dedi
ya allahım ben nasıl bir aileye düştüm yaaahh??
ya bu kaynananın dertleri hiç bitmezmi allahım?
şimdide çamaşır makinası bozulmuş? açılmıyomuş kapağı, eşim eve geliyorken dönmüş oraya gitmiş
napıcaksa bu saatte? anlamazda. yarın olsun tamirci çağır, oğlun yetkili servismi?
bende saf saf kurdum masayı koca bekliyorum, karnım aç zaten
ben aramasam haberde vermiyo öküzcanoda ayrı bi alem
ikiside ayrı mal işte, ben fazlasını beklemekte hata ediyorum aslında:95:
oohhh oturdum yedim bi güzel, sofrayıda topladım, anası doyursun karnını
canım internette hangi sitede yaptırılıyoki?? birde ben internetten alışveriş yapmadım hiç güvenilir bulmuyorum...
Kızlarrrr bugün kızımla çok mutluyuz son kez işe gittik bugün. artık evdeyiz doğm iznine ayrılıyoruz pzt günü. bunun şerefine bugün kavanoz siparişimi verdim. Tül kurdele de sipariş verdim. Bir de sticker yaptıracağım siteye mail attım sticker üzerinde küçük bi değişiklik yapmak istiyorum. Geriye malzeme olarak sadece içine koyacağım şekerler kalıyo ki en kolayı da o zaten:) Eki Görüntüle 714549 Eki Görüntüle 714550 Eki Görüntüle 714551 bunlar da verdiğim siparişler. Heyecanla bekliyorum bakalım nasıl olacaklar:)))
sağol tatlım uyarın için
ben bide şunu merak ediyorum. diyelim ki suyum geldi koşa koşa hastaneye mi gideyim? hemen gelir mi bebek? yoksa sancılarımı dinleyip öylemi gideyim? ilk sancılar uzun sürüyormuş ya. onlar su gelmeden önce mi oluyor öyle mi uzun sürüyor.
yani nasıl oluyor bu süreç. ne yapmamız lazım. tecrübeli arkadaşlarr yardıımmmm
benim ark aynı dediğin gibi oldu. sancıyı verdiler 6sa. beklediler sadece 2cm açılması oldu sonra sezeryana aldılar. ama o bi akıllılık etti sancıyı alınca ilk dalgadan hemen sonra epiduralde yaptırdı bişey anlamadı fazla.
sen diyosunki hiç sancıyı çektiğinize değmez olmuyosa direk sezeryan isteyin, bilmem zor bi durum ya.
sezeryan isteyenler için bişi diyemem tabi de,
keşke hepimiz haftamız dolunca, olması gerektiği gibi yaşasak herşeyi, hiç bi aksilikle karşılaşmasak
benim rüyamda gördüğüm gibi, tuvaletimi yaparken bi baktım çocuk geliyo, tuttum kafasını aldım kucağıma,
tertemiz, ooohh missss
bi güzel bakıyodu ki, hiç bişi anlamadım
ben çok acaiip korkuyorum yaa, doğumdan değilde, hastane ortamından, malum ünv. hast.
suyun gelince eğer tabiki hast. gitmelisin ama o aşamadan sonra 5-6 saat sonra fln normal açılman sağlanıyormuş, dr. eve bile gönderebiliyo bazı durumlarda tekrardan, hemen panik olmaya gerek yok yani benim yengem suyu gelince kalkmış, koymuş bacak arasına havluyu, ev geldiğimde temiz olsun diye dip köşe temizlik yapmış
Kızlar bugün bebek şekerlerimizi almaya giderken evde maalesef istifrar ettim çıktım kadıköye gittim yolda fenalaştım hemen ayran aldık ya şekerim düştü yada tansiyonum neyse tuzlu ayranı içtim şekerlerimizi aldık annemle kahvecilere çikolatıcalara gittik kardeşime kız isteme olayları var onları aldık ama ben berbat haldeyim eve geldim 5 e doğru bu saate kadar uyudum sanki üzerimden kamyon geçmiş eşimden Allah razı olsun arada bir masaj yapıyor okuyor filan bakalım yarında devam ederse hastaneye gidicem.
Eki Görüntüle 714577
Eki Görüntüle 714578
Eki Görüntüle 714580
Eki Görüntüle 714581
Eki Görüntüle 714582
yazıları filan silmiştim, flash diski fotokopici de unutmuşum :) Onun için yazılı olarak ekledim, şu baykuşlu olanı yaptım ben çok tatlı oldu. Üstüne de pembe tül kullandım
kızlar normalde tepiş tepiş tepinen kızım bugün pek bi sakindi... sadece sabah kımıl kımıl olduğunu hissettim... sonra ne kadar dinlediysem de pek hareketli olduğunu hissedemedim... korktum akşama kadar zor bekledim... 2 saat önce kocama dedim ki; böyle böyle ayliz çok hareket etmiyo ve karnımın ortası iyice gerildi dedim canım yanıyo... hastaneyi ara dedi aradım... bi adam açtı kadın doğum ünitesinde telefonu... bu gece nöbetçi doktor kim acaba dedim... doktor önder ben buyrun dedi kibar bi ses... dedim ki; ben Aygen hanımın hastasıyım (doktorum o hastanenin yrd doçenti) böyle böyle şikayetlerim var normalmidir dedim... isterseniz bi gelin ultrasonla bakalım nst ye bağlayalım rahatça uyuyun bu gece dedi... kocama söyledim tamam dedik gittik... geçen gittiğimizdede bi erkek doktor vardı... hemen dedi ki alttan da muayene etmemiz lazım ama ben kabul etmedim baktırmadım... bu akşamki doktoru da öyle sandık ve gittik... aman yarabbi bizi bi karşıladı... hemen tokalaştı geçmiş olsun dedi, isimlerimizi sordu, oturdu masaya 40 tane soru sordu... kaçıncı gebelik? kürtaj düşük varmı? herhangii bir rahatsızlık (şeker-tansiyon-kalp)? geçirilen ameliyat? kullandığım ilaçlar? akıntım? kokulu mu kokusuz mu? kanama? su? ayrıca dün yada önceki gün bebeğin hareketleriyle bugünkü arasındaki farklılıklar? ve benim bugün neler yaptığım? vs vs. sonra bi bakalım ultrasonla dedi... girdik ultrason odasına, açtım karnımı, peçete koyucak kasığıma "müsadenizle ben peçete koyucam" dedi... (kocamla ben birbirimize baktık ne kadarda hassas bi doktor diye) hemen kızımın kalbini gösterdi bize... maşallah kütür kütür atıyoduaslında hareket de ediyodu ama ben hissedemiyodum... doktor amcası anlatmaya başladı... ufak hareketleri hissedemeyebilirsiniz... bide bugün kendinizi biraz yormuşsunuz hareket halindeyken hissetmek çok daha zordur dedi... korktuğunuz zaman bi parça çikolata veya azıcık meyve suyu içip sakin bi odada sol tarafınıza uzanın, elinizi karnınıza koyun ve bekleyin dedi... ben ölçümlerini de yapıyım dedi... ölçtü çok şükür haftasıyla uyumlu herşeyi ve kilosu 2000 gr. plasentaya bile baktı herşey yolunda... bebek eşi de iyi - suyu da normal dedi... sonra aklımıza ne geldiyse sorduk doktora ve ben bugüne kadar elli branşta doktorla tanıştım (kendi doğum doktorum da dahil) bu kadar mükemmel bir doktor daha görmedim... kızımız doğum pozisyonundaymış ve bundan sonra kolay kolay dönmezmiş... Allah korusun ama bugünlerde doğsa bile çok şükür akciğerleriyle ilgili bi sorun da yaşamazmış... gelişimini hemen hemen tamamlamış... zaten 37 hafta sonrasındaki doğumlarda küveze bile girmesine gerek kalmazmış bebeklerin... daha birsürü şey... bide dediki kokulu akıntı pek sevmiyoruz gebelikte, bunun bazen sebebi enfeksiyon olabilir dedi... bende 2 gün önce test yaptırdık ama çok yüksek çıkmadı sonuç bu yüzden ilaç vermediler dedim... çarşamba doktora gidince tekrar sorucam... ve şeffaf su gibi akıntıyı normal karşılıyoruz problem yok dedi... daha tonlarca sorumuza cvp aldık ama hatırlamıyorum... sonra kızım başladı tepinmeye... nst ye de bağlanalım bi bakalım iyice emin olalım siz de rahat uyuyun bu gece dedi... sonra bi üst kata çıktık nst ye bağlandık ama hanımefendi yat yuvarlan olduğundan pek nabız alamadık... ama doktor yine de 20 dk yı görmek istedi... ve o 20 dk bittiğinde adam kapıyı çalıp odaya girdi (daha önce de gittim acile-birtek hataneye ilk girdiğimde gördüm doktorları-sonra hemşireleriyle bilgi verip göndermişlerdi) bebeğimiz çok hareketli olduğundan cihaz bile ölçememiş nabzını sadece hareketlerinii görüyorum dedi çok şükür korkulucak bişey yok geçmiş olsun rahat rahat uyuyabilirsiniz dedi... kocamla tokalaştı... iyi nöbetler diledik ve çıktık nst den... bide odaları gezdik gece gece
kocamla tek bir ortak noktada buluştuk adam MÜKEMMEL Bİ DOKTOR... eşim de diyoki "ulan hastanem olsa ilk bu doktoru alırım"ve doktor hastanenin kendi doktorlarından değil, muhtemelen ek iş olarak göreve geliyor oraya... çünkü hastanenin tüm kadın doğum doktorları prof-doç ve yrd doç... bunlar nöbete kalmıyor (hiç denk gelmedim) ama takdir ediyorum herifi... adını sanını bilsem ikinci bebeğimde o adamı tercih ederiz... hastanede acildekilere sordum o gerzekler de bilmiyo... ne saçma ama araştırıyorum bulurum belki bi yerden...
işte buldummmbelki birilerine lazım olur
Dr. Önder Sakin | Kadın ve Doğum Uzmanı
günaydın herkesciklere kızlar bebek döndü dönmedi diyosunuzya hani benim doktorum daha çok erken dönmesine 37 haftadan sonra bakılır dedi.ilgilenmedi bile :) güldü...daha erken yani kızlar endişe etmeyin bence.Birde ben kavanozcunun yerine gittim bir 29 c birde 39 cc aldım hala işyerindeyim önümde duruyolar karar veremiyorum en ufağıylamı yapsam biraz daha büyüğüylemi ne kararsızım ya(
Günaydınlar herkese diyeceğim ama kimsecikler yok bugün millet uyuyor sanırım biz geldik çalışıyoz gene kızımlan yaa
Ya bende işten çıkıp evimde dinlenmek istiyorum artık sabahları kalkmak eziyet oluyor yaaa
öyle evlendiğimden beri anneannesi gelmedi sürekli gelin dediğim halde onlarda son ayımı buldular gelecek ben göbekten zor eğiliyorum kalkıyorum dün bi ev işi yapayım dedim bütün gün sancıdan maf oldum eşime söylesem kızar niye iş yapıyorsun diye kv evi temiz görmek ister yani baklım atlatsam şu hafta sonunuda iyi olucak haziranın ortasında da kv tekrar gelicekte bana yardıma neyse canım ben çıktım
Günaydın annelerrBugün canım sıkkın kocam akşam izmire gidiyor iş için eğitimi var, perşembe günü dönecek Allah izin verirse. İlk defa ayrı kalıcaz evlendikten sonra onsuz uyumak nasıl olucak bilmiyorum Yanımda erkek kardeşim kalacak, şimdiden özlerim ki bennn O da istemezsen gitmem senin için söylerim başka birini yollarlar diyo ama çok önemli bir iş olduğu için onun gitmesii istiyorum başkalarına kaptırmasın bu fırsatı diye. İnşallah su gibi gelir geçer bu günler
ay kızlar günaydın. bien bilir benim kızımın kilosu baya geriden takip ediyo iyi beslenmem lazım kahvaltımda yumurtamı yiyip sütümü içiyorum kahvaltı biter bitmez yediklerimim çıkarıyorum çok üzülüyorum bu duruma bi fikri olan var mı
allahtan salon serin... şimdi oturdum miskinlik yapıyorum... bakalım belki sızarım ara ara... evde de durmak istemiyorum aslında bugün ama kocam yok...
kızlar az once annem aradi ,
bir arkadasi kantaron vermiş , saf zeytin yagina koyarak , yara , çatlak , bebek karin agrisi , basur gibi seylere cok iyi geliyormus ,
kantaron yagi hazir olarakta satiliyor , bize gelen yag içinde annem rondoda ezmiş krem gibi olmus , çatlaklar için , gögüs yarasi için emzirirken özellikle kullanmam için beni tembihledi , gebelikte olusan basur için de çok iyiymiş ayrica benim 1 haftadir karnımda acaip bir çatlak söz konusu ve inanilmaz kaşınıyor , kırmızı yara gibi oldu ve kanıyor , alerjide olabilir bilmiyorum ama bugun deniycem ,
belki faydasi olur , bitkisel sonucta , ayrica kantaron şifa kaynagi imiş . sizlerle paylaşmak istedim.
tamam işte bak sorun çözüldü korkma... geceleri yatmadan 1 saat önce içmen yeterli... bundan sonra yaşamazsın inşallah öyle bi sorun... ayrıca zaten gyno ferro sanoldan 2 saat önce ve sonra süt ürünleri tükettiğinde ilacın pek bi faydasını göremiyosun... kusmak hem seni hem bebeğini çok yoruyo bide onu besleyemediğini düşünmek daha da yıpratıcı... bide böyle dene düzeliceksin eminim... çünkü bakıyorum da benim yaşadığım sıkıntıların çoğunu sende yaşıyosun... Rabbim daha önemli sıkıntılar yaşatmasın inşallah... çok geçmiş olsun...
ay canım alah razı olsun kolay doğumlar nasip etsin hayırlı evlatlar nasip etsin doktorum üzülme dedi 2300 bile doğsa mama takviyesi ile düzelir dedi bakalım ne olacak bi de okul beni çok yoruyo artık son 12 iş günüm kaldı tatiller hariç allah yardımcımız olsun
kızlar bu arada herkese mutlu haftasonları diliyorum
ben birazdan karşıya geçicem eşim halacığıma bırakıcak beni
kasım ayından beri görmüyorum kuzenlerimi flnçok mutluyum
yarın geliriz inş. çünkü pazt. kontrolümüz var
hepinizi öpüyoruz ECEciğimleeeee:
kızlar hanı bnm ısım ısten ayrıldı yha sıgortamızda bttı. analık hakkı dıye bırsey cıkarmıslar yararlanabılıoruz aynı sıgortalı gıbı aklınızda bulunsun coğu kısı bılmıo bunu ama sadece kadın doğmdan yararlanabılıoruz
33+5'deyiz... ben de 1 ay öncesine kadar sadece kasıklarımda hissediyodum hareketleri ama şimdi genele yayılmış durumda... 2 veya 3 haftadır dönmüş olmasına rağmen hem kasıklarımda hemde karnımda hissediyorum kızımın hareketlerini...
günaydın herkeslereee nasılsınız göbüşlüler ? :)) benim göbek aldı başını gidiyo her gören iki tane yok dimi diye espri yapıyoo zaman bebek iri heralde diyolar herkesin bi fikri var yani :) bebişim de yolu şaşırdı zaten aşağı dönmeye çalışması gerekirken yukarı tırmanıyo ayaklarıyla kasıklarımdan kendini itip kafasını göğüs altıma sokuyo :) bide yarim'in dün gece yaşadığı olayı ben de dün akşam yaşadım normalde 2-3 saatte bir oğlum ben burdayım diyecek bir hareket yapardı hiç öyle oturup da neden hareket etmedi diye düşündüğüm olmazdı ama dün yemek yedim tık yok, çikolata yedim azıcık
kıpırdadı ama normalde takla atardı ben soğuk soğuk terlemeye başladım panikten korkudan acaba noldu diye. sonra azıcık daha hareket etti ama eski halinden eser yok. bugün de dr kontrolümüz var sabah olsun da bakarız diyerek yattım çok şükür ki sabah yine eski performansndaydı :) yarim'le doğum tarihlerimiz de aynı sayılır muhtemelen bu haftalarda artık azalmaya başlayacak hareketler kızlar size de olursa çok panik yapmayın
Günaydın annelerrBugün canım sıkkın kocam akşam izmire gidiyor iş için eğitimi var, perşembe günü dönecek Allah izin verirse. İlk defa ayrı kalıcaz evlendikten sonra onsuz uyumak nasıl olucak bilmiyorum Yanımda erkek kardeşim kalacak, şimdiden özlerim ki bennn O da istemezsen gitmem senin için söylerim başka birini
yollarlar diyo ama çok önemli bir iş olduğu için onun gitmesii istiyorum başkalarına kaptırmasın bu fırsatı diye. İnşallah su gibi gelir geçer bu günler
pembe olanı gynferon evet evet kahvaltıdan önce inşallah sorun odur aç karnına içmem gerek diye sabah içiyorum kahvatıyı hazırlamadan
slm kızlar ya memelkete gelince anane babane derken doğru düzgün net açamıyorum bile açsamda geçmişten bir kaç sayfa anca okuyorum çok merak ediyorum tüm geçmişi okumak istiyorum devamlı aklım burda :) ben ve oğlum iyiyiz şükür memelkete geldim herkes şaşırdı hiç kilo almamışsın diye ha dedim siz öyle sanın 12-13 kg nerde acaba :) tabi hoşumada gitmedi değil moral buldum yalandan da olsa :) konyada bir doktora gittim dam elşmde kalacaktı ben normal itiyorum dedim. neden normal sitiyorsun normal ile sezeryan arsında hiç bi fark yok normalde vucudun bozulur vs dedi sanki mankenimde podyuma çıkacağım. boşuna acı çekme dedi sağlık arasında bir frk yok dedi ben şok oldum tbi baka kaldım yok ben normal istiyorum dedim o zaman günde 1 saat yürüyeceksin dedi bebek pozisyon almış ama başı kanala girmeli dedi olsun yürürüm dedim arkasında vucudun müasit boyun uzun 4 kg bile olsa bebek doğurusun rahat normal dedi ben ısrar edince tabi güvenemedim başka doktora gideceğim işte böyle kızlar salak doktor sezeryan yanlısı ve epidurale hiç sıcak bakmıyor. benim
doğudaki doktrum bundan daha iyiydi onu özledim şimiden.
Canım benim kızım da ters duruyor ama başı da ayakları da yukarda dedi doktor yanlış anlamadıysam. Ben de senin gibi sertlik hissediyorum sanki poposunu sırtını iyice karnımdan dışarı itiyormuş gibi oluyor. Dün akşam da feci kaburgalarım ağrıdı o da makat gelişli bebeklerde daha çok oluyormuş. Makat gelişi üç şekilde oluyormuş sanırım benimki en sondaki. Eki Görüntüle 714847
Canım sezaryende epidural yada spinal yaparsan bebeğe narkoz gitmiyor ama genel anestezide o da etkileniyor ben bu yüzden spinal yaptıracağım. Daha doğmadan narkoz yemesin minicik kıyamam
Geçmişi bitirdik çok şükür..
Alışveriş konusunda çok yalnızım eşim özel sektörde öğretmen ama artık oda bende çok yorulduk,çok yıprandık 2 yıldır haftasonlarımızı ayrı geçiriyoruz sabahtan akşama kadar kpss kursuna gidiyor bense sabrediyorum bebeğimin herşeyini kendim halletmeye çalıştım sadece 1 mayısta tatilde mobilya baktık ama daha alamadık malesef annem ve kayınvalidem uzak annem uzaktan elinden geldiğince bişeyler yapmaya çalışıyor ama nafile ben sizin aldıklarınızı gördükçe hiçbişey almadığımı düşünüyorum hastane çıkışları ve birkaç ay giyebileceği tulumlar haricinde banyo,meme malzemeleri,kendim için 2 pijama takımı,iç çamaşırı,gögüs pedi aldım daha onları bile yıkayıp hazırlayamadım 32 haftam doldu çalışabilir raporumu aldım gayret etmeye çalışıyorum hem izni doğum sonrasına aktarmak için hemde 1 ay daha maaş alabilmek için ev kredi ödememiz var çünkü.. 8 yıldır aynı işyerinde çalışıyorum süper anlayışsız patronlarım var bu dönemde beni çok yordu ve üzdüler..Annem, kardeşim ösym sınavına girdikten sonra yani 22 hazirandan sonra gelebilecek umarım o zamana kadar bekler oğluşum.. Gözüm pek bişeye almazken kendimi zorlamaya çalşıyorum herşeyde..Bebek odamız boyanması gerekiyor oğluşumuz olacak bizim odamız mor renk boyalı kim duracak boyacının başında ne zormuş yaaa..Şimdi eksikler için çıkmak istiyorum ama hava sıcak arabamız olmadığı için heryere otobüsle gitmek zorundayım insanlarda bir tuaf kimsede vicdan kalmamış.. Sadece haftasonu insana yetmiyor walla izne çıktığımdada eminim daha da ağırlaşmış olacağım püff neyapacağım yaa.. Neyse canımız sıkılmış bizim toparlanıp alışverişe çıkalım en iyisi oğluma bişeyler alırsam kendime gelirim sanırım.. Mutlu günler kızlar
cnm bize kursta öğretilen suyumuz gelirse eğer(ki her kadında gelmiyormus) hastaneye 6-8 saat sonra gitmek kız ben size bunları yazmıştım okumadınızmı
3.aşamadan oluşuyor sancılanma
-5 dk.bir 30 sn lik sancı(8-12 saat arası.)
-3-4 dk bir 60 snlik sancı(6-8 saat arası)
-2 dk da bir 60-90 sn lik sancı(yarım-1 saat arası sürüyor)
yani sancı sürelemizi hesaplamak önemli 2.etap a geçtiğimizde hast.ye gitmek mantıklı ilk bölümü evde atlatmak daha rahat oluyor hats psikolojine girmiyor insan
bu sürede plates topunun üzerine oturabilirsiniz duş alabilirsiniz kedi gerinmesi egzersizi pelvis egzersizi kagel egz. ve doğru nefes alıp verme yöntemi çok önemli ve faydalı
canım cok biriktirmissin icinde, sıkıntı yapma cocuk dogduktan sonra da her yerde aynı malzemeler varunuttugunolursa alırsınız hem belki daha iyi olur gereksiz alısverıs yapmamış olursun.. ama yalnız cıkmak yerine bir arkadasından komsundan vs yardım isteyebilir misin..benim is arkadaslarım sagolsunlar istedigim her an gelmekten zevk duyuyorlar..alısverısı mecburiyet gibi degil de zevkine diye dusun yapabildigin kadar yap..bu arada mobilya icin karar verip eve getirirseniz fena olmaz bence ancak havalanıp kokusu çıkıyr bence dilersen eşine boyle anlat..
her kadında bu sureler aynı oluyor mu acaba
herkese merhaba biz geldik oğluşumla iiz çok şükür kıpır kıpırdık bugün yine :)dışarıda çok güzel bir hava var ama biz işteyizburanın boş olmasınada şaşmamak gerek bu havada evde oturulmaz...
.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?