2013 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi graf
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Bebeğinizin cinyeti ne olacak

• Ankete Katılan
    530

doktorunla gorustun mu canım bu durumu gecmiş olsun,metpamıd kullanabılırsın bulantın cok fazla oluyorsa
ayrıca arkadasım kızını 2400 doğurdu 39.ghda simdi tosuncuk koca gobeklı masallh inslllh senın bebegınınde sağlığı ıyıdır

Selam kızçeler bzi geldik naneli lokumum,kurabiyem,kızçemmmm
Bbamızla kahvaltı yaptık ofise döndü işleri var öğlene kadar.ÖĞleden sonra da dışarıya
çıkıp eksiklerimizi tamamlayacağız hani şu bitmeyenlerdenSonra
akraba ziyaretine gideceğiz.Bugün de yoğunuz..Dün akşam annemlere bıraktı
eşim beni o da dernek toplantısına gitti.Annemin komşuları dışarıda oturmuşlar beni görünce
bir o yana bir bu yana evirip çevirdiler.Erkek göbeği deyip attılar ortaya yine bir kuşku
Diğeri kız olsa toton çıakr da öbürü bu kadar zayıf olunmaz ki,diğeri nerde senin kızçen...
Yahu nasıl görmezler ben yukarıdan bakınca ayaklarımı bile görmezkenKOcaman
bir göbüş ve içimde kızçem DURU'm Neyse diğeri kendi hamileliğini
anlatıyor tam 35 kg aldım diyor hayyy maşallah ama çok yemek yiyormuş daha
doğrusu bir otursun bir ekmek götürüyormuşEkmek yerine neler var nelerrrrr
Biz böyleyiz geceleri soluma yattığımda sağımdan yediğim tekmeler,sürüngen gibi içimde gezmeleri biraz
uyutmuyor ama buna da şükür Rabbim dileyen herkese versin bir an önce ve herkes
yaşasın bu süreci,bu mucizeyi,bu imkansızı(amin)
Geçmişi de okudum ohhhh rahatımmm

walla cicim aynen bende normal yapacağım benim doğudaki doktorum da dedi bak epidural normal yap sıkıntı olursa epidural sezeryan yap dedi. gerekirse kapı kapı gezip epidural normal yapacağım kafaya koydum :)

inş hıc bı sıkıntı olmazda yaparsın cnm yha. bde ıyı bı dr bul ohh tamm

kızlar hanı bnm ısım ısten ayrıldı yha sıgortamızda bttı. analık hakkı dıye bırsey cıkarmıslar yararlanabılıoruz aynı sıgortalı gıbı aklınızda bulunsun coğu kısı bılmıo bunu ama sadece kadın doğmdan yararlanabılıoruz

cocuklar resit olana kadar sgk 'dan faydalanabiliyor diye biliyorum ben .

çok güzel görünüyorlar :) yapınca resimlerini koyarsın artık :) kavanozları nerden alıcaksın

Teşekkür ederim canım kavanozları akgunzuccaciye.com dan aldım sanırım sadece onlar satıyorlar çünkü ben başka hiçbir yerde bulamadım. İstanbulda oturuyorsanız yeri mecidiyeköydeymiş kargo parası vermeden alabilirsin ordan.

Canım benim kızım da ters duruyor ama başı da ayakları da yukarda dedi doktor yanlış anlamadıysam. Ben de senin gibi sertlik hissediyorum sanki poposunu sırtını iyice karnımdan dışarı itiyormuş gibi oluyor. Dün akşam da feci kaburgalarım ağrıdı o da makat gelişli bebeklerde daha çok oluyormuş. Makat gelişi üç şekilde oluyormuş sanırım benimki en sondaki.

Canım sezaryende epidural yada spinal yaparsan bebeğe narkoz gitmiyor ama genel anestezide o da etkileniyor ben bu yüzden spinal yaptıracağım. Daha doğmadan narkoz yemesin minicik kıyamam

bı guzel ozlem gderdın ne guzel :))) saf dr yha bızm burdakılerde normal yapıcaksın dıe kıçlarını yırtolar. :)))

Bizim burda da normal yaptıracak doktor bulmak çok zor. Normal istiyorsan devlet hastanesine yada doğumevine gideceksin diyorlar. Özel bi doktora gidip de normal yapan yüzde beş bile yok

nddd canım ben bütün malzemelerin siparişini verdim dün. Kavanozlar öğlene kadarki siparişlerde aynı gün kargoya veriliyormuş kısa zamanda gelir diye düşünüyorum. inşallah diğerleri de erken gelir de hemen başlarım çok heveslendim. Gelir gelmez yapıcam zaten artık evdeyim doğum iznine ayrıldım:) çeşitli şekillerde yapıp burda paylaşırım sizin de fikrinizi alırım sonra bir şekle karar verip seri üretime geçerim:))

Hangi doktora gittiniz? Ben de konyadayım, sanki hepsi sezeryan yanlısı gibi geiyo bana İnş. hayırlısıyla normal doğum yapabiliriz.

Geçmişi bitirdik çok şükür..
Alışveriş konusunda çok yalnızım eşim özel sektörde öğretmen ama artık oda bende çok yorulduk,çok yıprandık 2 yıldır haftasonlarımızı ayrı geçiriyoruz sabahtan akşama kadar kpss kursuna gidiyor bense sabrediyorum bebeğimin herşeyini kendim halletmeye çalıştım sadece 1 mayısta tatilde mobilya baktık ama daha alamadık malesef annem ve kayınvalidem uzak annem uzaktan elinden geldiğince bişeyler yapmaya çalışıyor ama nafile ben sizin aldıklarınızı gördükçe hiçbişey almadığımı düşünüyorum hastane çıkışları ve birkaç ay giyebileceği tulumlar haricinde banyo,meme malzemeleri,kendim için 2 pijama takımı,iç çamaşırı,gögüs pedi aldım daha onları bile yıkayıp hazırlayamadım 32 haftam doldu çalışabilir raporumu aldım gayret etmeye çalışıyorum hem izni doğum sonrasına aktarmak için hemde 1 ay daha maaş alabilmek için ev kredi ödememiz var çünkü.. 8 yıldır aynı işyerinde çalışıyorum süper anlayışsız patronlarım var bu dönemde beni çok yordu ve üzdüler..Annem, kardeşim ösym sınavına girdikten sonra yani 22 hazirandan sonra gelebilecek umarım o zamana kadar bekler oğluşum.. Gözüm pek bişeye almazken kendimi zorlamaya çalşıyorum herşeyde..Bebek odamız boyanması gerekiyor oğluşumuz olacak bizim odamız mor renk boyalı kim duracak boyacının başında ne zormuş yaaa..Şimdi eksikler için çıkmak istiyorum ama hava sıcak arabamız olmadığı için heryere otobüsle gitmek zorundayım insanlarda bir tuaf kimsede vicdan kalmamış.. Sadece haftasonu insana yetmiyor walla izne çıktığımdada eminim daha da ağırlaşmış olacağım püff neyapacağım yaa.. Neyse canımız sıkılmış bizim toparlanıp alışverişe çıkalım en iyisi oğluma bişeyler alırsam kendime gelirim sanırım.. Mutlu günler kızlar

cnm bize kursta öğretilen suyumuz gelirse eğer(ki her kadında gelmiyormus) hastaneye 6-8 saat sonra gitmek kız ben size bunları yazmıştım okumadınızmı

3.aşamadan oluşuyor sancılanma

-5 dk.bir 30 sn lik sancı(8-12 saat arası.)
-3-4 dk bir 60 snlik sancı(6-8 saat arası)
-2 dk da bir 60-90 sn lik sancı(yarım-1 saat arası sürüyor)
yani sancı sürelemizi hesaplamak önemli 2.etap a geçtiğimizde hast.ye gitmek mantıklı ilk bölümü evde atlatmak daha rahat oluyor hats psikolojine girmiyor insan
bu sürede plates topunun üzerine oturabilirsiniz duş alabilirsiniz kedi gerinmesi egzersizi pelvis egzersizi kagel egz. ve doğru nefes alıp verme yöntemi çok önemli ve faydalı

Kızlar haftasonu için ankaraya gidiyorum,Hepiniz Allah a emanet olun,ii bakın bebişlerinize..Çoook yoruldum çoookkkk...Allah kısmet ederse dönünce bir hafta hiçbişey yapmak istemiyorum.Sizi seviyorumm

sen de sağlıkla kal iyi dinlen canım

evet canım sezeryan için konuştuk bunu zaten.normal düşünmüyorum

hımm ben de nedense gayet normal olsun istiyorum.. epidural bile düşünmüyorum o ne ozguven o :)))

canım benim hastanemin normalde sgk anlaşması olmadıgından sgk anlaşmalı bir hastaneye gittik oradaki salak dr ben sana rapor veririm ama bunu doğumdan sonra sgkya verdiğinde kabul etmezler geçersiz olur dogumdaki raporunu ben veremem hastanen vermeli hastanenin de anlaşması yok gibi saçma birşey söyledi....ki ben 657liyim...peki 657de ne oluyor dedim bilmiyorum dedi...peki nasıl çözülür dedim onu da bilmiyorum dedi....derken ben sen şimdilik yaz bir rapor dedim sonrasına bakarız...derken aldım raporu gittim işlkettim tabi müdürüm de mdr yrd da bu konuda birşey bilmiyorlar şimdiye kadar sgk anlaşmalı tıp merkezlerinin 32, ve 37. haftalarda raporu kabul edilmiş doğum raporları da kiminin devlet kiminin sgk anlaşmalı sorun çıkmamış...neyse konuyu netliğe kavuşturduk ki baktım bu salaklar bana 06/05/2013ten 09/05/2013e kadarçalışamaz sonrasında çalışabilir raporu yazmışar...gittim tekrardüzelttirdim ama bir tafraları bir havaları var çıldırdım... görümcem de özel hastane yerine zeynep kamilden almış ondan da iki günlük tahlil istemişler sonra tanıdık dr bulmuşlar da halletmişler

yani biraz sıkıntılı oldu bizim için ondan dedim yoksa bir sorun yok

hı bu arada benim olayda da kendi hastanem sgk anlaşmalı değil ama 32 ve 37. haftalarda sgk anlaşmalı yerlerden rapor alınca bir de doğum belgesini devlet hastanesine goturunce sorun kalmıyormus hatta bır rivayete gore dogum yaptıgım hastanenın dogurdu raporu bıle kabul olabılırmıs :)))) yani o doktor adını yazmayayım-kuyuya bır tas attı kırk akıllı cıkaramadık

Merhaba kızlar ben şimdi kadıköye kızımın şekerlerini almaya gidiyorum.Hadi hayırlısı İnşallah güzel olmuştur gelir gelmezde paylaşırım burada.

geldi mi geldi mi şekerler?

olabilir canım ben uzunsüre ayakta kalınca sertleşme oluyor karnımda

cok guzel yerim aylizi ve sekerlerini

mubarek ab ye giriş muamelesi yapıyorlar izin konusuna ne gerek varsa u kadar uzatmaya

canım ya uzulme insaallah gonlune gore hayırlısıyla olur

kızlar benmki şimdiden aşağı ve pelviste ama zaten sezeryan olacak ... 38. haftam 5 temmuzda bbitio yani dr 5 nde alırız demişti ama ben 1nde istiyorum szce 37 .hafta nasıl?

ya bence sorun yoksa ne kadar karnında kalsa o kadar ıyıdır, ama ılla doguracagım diyorsan dr da sakınca gormuyorsa neden olmasın

sagol canım, ya benim kv hem suyundan hem tanesinden koyuyor neyse bu sabah artık uc gunluk dırdırım sonucu kocamı ıkna etmis bulunuyorum :) gec oldu ama derdimi anlatabildim dolapları yarın kısmetse eski haline getirecegiz, o da annesinin elinde olmadan yaptıgını ve kotu niyetle yapmadıgını vs soyluyor ama resmen mutfagımdan soguudm hıcbır sey yapasım gelmiyor- hos zaten hamilelgidimden beri pek de yapmıyordum ama en azından elimi attıgımda buluyordum

paradoksugum kızma bana ne olur ama ya sen deli misin yorgunluğu bir kenara kokusuna nasıl dayandın boyanın ?

ya amannn benim de aklım çıktı temmuz annelerinde doğum yapan biri oldu sandım... allah seni napmasın
daha önce de ndd görmüştü buna benzer bi rüya...
sen kimi doğurtuyodun rüyanda

ben de oyle sandım bir de isim vermeyince girmeyenleri dusunuyordum bu aralar :)

:)) hakikaten ya kabul olursa :))) hahahahaaa

beklemekten vazgeçmekle iyi yapmışsın, bence senin kv sen hamilesin oglu seninle ilgilenirken elden gitmesin diye bu aralar ilgi istiyor, bir dah aolursa bekleme bence hatta ara ben yiyorum haberin olsun de..

bu arada ben hastayken kv yemeğim olmadıüını bile bile yemek yapmayıp dolaplarımı karıştırdı yaa arayıp oğlum ne yedin y da gel bize ye bile demedi.. ben o halimle yemek yaptım adama..böyleler işte cokbir sey beklememek lazım

canım internette hangi sitede yaptırılıyoki?? birde ben internetten alışveriş yapmadım hiç güvenilir bulmuyorum...

canım ben uzun süredir o kadar coksey alıyorum ki netten eger güvenilir virussuz bir bilgisayarın varsa ve aldıgın site genelde bilinen bir yerse alabilirsin..ben bugune kadar bikiniden iççamaşırına etekten şampuana kitaba uyku setine ayakkabıya birçok şey aldım.. hoop geliyor evine birkaç gün içinde :)) hı şimdiye kadar memnun olmadıgım bir iki ufak sey çıktı onun dısında bildigim ya da tahmin ettigim markaların aldıgım icin hic sorun yasamadım.. bir de netten siparis edip kapıda ödeme imkanı olanlar var.. oyle lunca sadece siparis veriyorsun kargo kapına getiriyor açıp bakıp odemeni yapıyorsun..

oh gozun aydınn tülün deseni spermiss

dr nu arasan? benim gorumcem tlfla saat bası dr u aramıstı o da sesinden anlarım dogum sesimi demisti ve biraz fazla bekletmisti evde ama saat saat tlfla ulaşıp sorulabiliyor sanırım dr lere

ay inş rüyandaki kadar kolay alırsın minnoşunu kucağına..hatta hepimiz icin kolay rast kazasız gelir doğumumuz inş.

maaşallah yaa herhalde benim aklıma hayatta temizlik gelmez hı belki bii kuaföre föne giderim eger evham yapmazsam

geçmis olsun canım ben kullanmadıgımda tum araclar beni de tutuyor ama çıkarmadım henuz

ugur bocekliler supermis bence

aa ne kadar sanslısın bu dr a ben de mediviadayken denk geldim kızamık virusu kaptım mı diye kar olduğundan kendi dr me gidememiştimen yakın da medivia vardı ben de çok memnun kalmıştım önder beyden, adam ısrarla yeni tahlil istemedi eski tahlillerini maille kaç olursa olsun beni aradedi, ben de aramaya çekindim bir baktım anında kendisi aradı beni. çok kibar ve ilgili bir adam allahyolunu açık etsin

canım içine koyacagın şekerleri bir ona bir de digerine koy hangisindeki goruntu daha hosuna gidiyorsa ona gore karar verebilirsin

benim icin de hele dun hem hasta hem sinirlyken ise yetiseyim deyip bir de arkadan arabama vurulması tumenerjimi aldı goturdu çarpan adama diyorum ki hem hastayım hem ıse gidecegim bunca seyin icinde bir sen eksiktin

ya kv ler ve temizlik beklentilerii gelip yapın desen yapmazlarrr

canım allah sağlıkla kavuştursun benimki de neredeyse her 15güne bir mersine gidiyor, gerçi mersin iyi önceden bir keresinde 3 günlüğüne diye afrikaya gidip 2 ay kalmıştı allahtan o zaman hamile dğeildim

canım alerjin mi var diyecektim ki sanırımolay yarimin dedigi gibi demir ilacındankaynaklanıyor

allahtan salon serin... şimdi oturdum miskinlik yapıyorum... bakalım belki sızarım ara ara... evde de durmak istemiyorum aslında bugün ama kocam yok...

ben de sabaha karşı uyumak için oturma odasına geldimnm..benim koca da yokenişteyle biryerlere gittiler bileydik organizasyon yapardık

canım daha önce de duymuştum amakullanmadım hiç senkullanunca haber verir misin..inş işe yarar

helal lsun arkadaşım süper çözdün olayıı

benim de 15 iş günüm var ve yogun mu yogun isler (( hele haftaya bir egitim seminerim var uc gunluk hic yapmak istemiyorum

biz de opuyoruz kuzucuk sizi

aa süpermisss

Bende keske şöyle karnimin her yerinde hissetsem ;( cok kafama takiyorum bir problemmi var diye, doktorum hersey yolunda diyor ama, ben hareketleri hep kasiklarimda hissediyorum, karnimin buyuk bir bolumunde de sadece sertlikler hissediyorum ;( doktorum; bebegin kasiklarimdan destek alip donmeye calistigini soyluyor bu yuzdenmis ama ne bilim iyice pimpirikli oldum ;( bir de benim tup bebek oldugu icin, ve dusuk tehlikesi atlattim hastanede yattim igne ilac serum vs vs bu yuzden hep bi panik halindeyim ;((

Ayni benimde oyle cnm ayaklari asagida kafasi midemin altinda, sanki icimde dikiliyomus gibi hissediyorum

Sıkma canini, benim esim 1.5 yildir sehir disinda, sadece haftasonlari geliyor, ben evde kopegimle yalniz kaliyorum.dogumdan sonra tasinicaz kismetse..
Allah kavustursun diyim cnm

Canim kacinci haftadasin ve bebisin kac kilo..
Şunu diyim, ben iki aydir tek gram kilo bile almamisim ama bebegim masallah iyi kilosu, yani sen cikariyorum yediklerim yaramiyor diyosun ya uzulme bebek almasi gereken vitamini gidayi anneden bi sekilde aliyomus yani ve onemli olan sol tarafa yatmakmis, yani sag tarafimizda bebege giden bir damar varmis ve bebek o damar sayesinde daha cok nefes alip daha cok beslenebiliyormus, bu yuzden ben hep sola yatip uyurum ve asla ne saga ne sirt ustu yatmiyorum belki benim bebegim bu yuzden kilosu iyi durumda.anlatabildimmi cnm uzun oldu ama

pembe olanı gynferon evet evet kahvaltıdan önce inşallah sorun odur aç karnına içmem gerek diye sabah içiyorum kahvatıyı hazırlamadan

Demir ve kan ilaclari ac karina iciliyor canim ve ilactan iki saat once ve iki saat sonra sut ve sut urunleri tuketmemek gerek,yoksa ilac bir ise yaramiyormus.

İlk defa sezeryani israr eden bir doktor duydum cnm, bende sezeryan olmak istiyorum genel anesteziyle hemde, baska turlusune cesaret edemiyorum, gerci gecensene ameliyat gecirdigim icin istesemde istemesemde sezeryan olucam ama yinede normal dogum korkutuyor beni. Sana hayran kaldim, gerci normal dogum dusunene yapan herkese hayranim

Benim sanirim en bastaki gibi, hatta dikildigini bile dusunuyorum ben )

Canım sezaryende epidural yada spinal yaparsan bebeğe narkoz gitmiyor ama genel anestezide o da etkileniyor ben bu yüzden spinal yaptıracağım. Daha doğmadan narkoz yemesin minicik kıyamam

Canim genel anestezide de bebege asla narkoz gitmiyormus, anne bayiltildiktan sonra 6-7 dk da bebegi cikartiyorlarmis, bebek asla etkilenmiyormus. Bende genel anesteziyle sezeryan olacagim icin cok arastirdim, doktorumla konustum, hemsire arkadaslarim var aldigim bilgiler bu yonde yani..

canım cok biriktirmissin icinde, sıkıntı yapma cocuk dogduktan sonra da her yerde aynı malzemeler varunuttugunolursa alırsınız hem belki daha iyi olur gereksiz alısverıs yapmamış olursun.. ama yalnız cıkmak yerine bir arkadasından komsundan vs yardım isteyebilir misin..benim is arkadaslarım sagolsunlar istedigim her an gelmekten zevk duyuyorlar..alısverısı mecburiyet gibi degil de zevkine diye dusun yapabildigin kadar yap..bu arada mobilya icin karar verip eve getirirseniz fena olmaz bence ancak havalanıp kokusu çıkıyr bence dilersen eşine boyle anlat..

her kadında bu sureler aynı oluyor mu acaba

dakika arası sancı süresi aynı cnm ama ilk etap 8 saat değilde 4 saat sürebilir ya da daha uzun onun için kaç dakikada ne kadar süreli sancı geldiğini tutmak önemli

herkese merhaba biz geldik oğluşumla iiz çok şükür kıpır kıpırdık bugün yine :)dışarıda çok güzel bir hava var ama biz işteyiz buranın boş olmasınada şaşmamak gerek bu havada evde oturulmaz...
YARİM geçmiş olsun cnm iyiymiş çok şükür ayliz..sen o doktoru anlattıkça içim gitti valla keşke benim doktorumda öle olsa...bizimki tokalaşınca zorla elini uzatıyor ucuyla...gıcık şeyyy ...inşallah herşey yolunda giderde doğumda benle çok iyi ilgilenir yoksa ortalığı kaldırırım ayağa..bana kalsa çoktan değişirdim ama biliyosunuz eşim inat ediyo artık hastane değişmeyelim diye...

işleri bitirip yemekleri yapıp bide duş aldımm rahatladım kv 4.30 feribotuyla gelecekler o zamana kadar uzanayım hadi canlarım paşalarınıza ve prenseslerinize iyi bakın ara ara girmeye çalışırım inşallah

slm canım.dışarıya az önce çıktım bende.markete gittim birazda 15 dakika yürüyeyim dedim.hava o kadar sıcak ki bugün başım döndü sıcaktan eve zorla yürüdüm.havada çok bunaltıcı sıcaklar gelmiş.bence akşam serinlikte dışarı çık derim çekilmez. evdeyim ama dışarı çıkamıyorum şuan uzanıyorum çok yoruldum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…