2013 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi graf
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Bebeğinizin cinyeti ne olacak

• Ankete Katılan
    530

ayy çok ilginç yaa 2 yaşında kaynın mı var ya da görümcen :)))) valla ben de şimdiden diyorum lohusayken kimse canımı sıkmasın sütüm gider valla diyorum korkutuyorum kendimce napcan mecbuuuurrr :))

canım 32de 1500dü benim minnak kızım

senin.kizin.cok.sglkli.olcak.cnm.zatende.oyle sadce kilosunu takuyosn sen kafaya ama o dogana kadr 2,5bile olsa saglkli sayiluyor. icni ferah tut

bzmde oyle.armz 2hftaya bisozlesmeli.gorusurz napym.dhaaa fazlasni er gttgmde stres olyorm zaten. dogumdan.snra bende snmiyorm cok sik gelcklerni. anemle konsmyolar zaten annem.olursa hic.durmaz.insallah.bude cekemem onun.vitvitlarini insan.olsn.isanca karsilil.alir

Tam izlemedim ama bebek nasıl masum ya.
bide doğumda bizde öyle mi olcaz tamamen çıplakmı olucaz.

oyle galba cnm mavi.bisi gydyolar saniirm.btek.
ayy çok ilginç yaa 2 yaşında kaynın mı var ya da görümcen :)))) valla ben de şimdiden diyorum lohusayken kimse canımı sıkmasın sütüm gider valla diyorum korkutuyorum kendimce napcan mecbuuuurrr :))

kaynim cnm dun dogm.gnnu.kutladk:):)) kendisii yarisr bnmle he turlude:))koydu.cocogu ortaya:))

aynn lohusalik sendromuna grersek mahvedrm vallaa hepsni:)

Son düzenleme:

kız ben annemleri bile istemiyorum yanımda o dönemde... sadece kocam olsun... o bi tek kahrımı çekiyo benim allah razı olsun... ona da söyledim zaten... istemem kimseyi... ben bugün bile biri geldiğinde rahatsız oluyorum... hem lohusalık-hem ilk bebek stresi-hem sıcak-hem yetebiliyomuyum endişesi... ayy yokkk ben uğraşamam kimseyle...kocam bilir zaten dellendimmi kovarım herkesi yazık günahtır... sevmem ama saygısızlıkda yapmam yani... ben normale dönünce götürürüm zaten anneannesine - babaannesine... beklesinler napim canım...

hahahaa ya çok doğru valla gelen de zaten 10 günden fazla kalamaz kendi işleri vs oluyo sonuçta annelerin, kvlerin..dediğin gibi o dönemde en rahat kocayla. ama koca yardımcı oluyorsa -ki benimki sağolsun her işi yapar. inşallah skıntılı süreçleri hemen atlatırız da bol bol gezeriz bebişlerle tadını çıkarırız.

aslnda en iyisi tatlim. cnku buyuklere.gorw.hep yetemcez hep.eksik. belki ilk 2 gun bende cok fazlasni.istmyorm ayrica bebgmle kendm.ilglnmwk.istyorm. yardmeden ev islernde etsin bebegi alp bi koseye oturmak.yok. 9ay bekledm ben onu birakmam valla:))

aynen benimki de öyle yardımcı olur ama tek korkum... bebek yenidoğduğunda kucağına alamazmış öyle diyo... bi yerine bişey yaparmış kızımızın (allah korusun) ... öyle saçma sapan bi korkusu var... elim mahkum mecbur alıcaksın diyorum yok ben korkarım diyo

aslnda en iyisi tatlim. cnku buyuklere.gorw.hep yetemcez hep.eksik. belki ilk 2 gun bende cok fazlasni.istmyorm ayrica bebgmle kendm.ilglnmwk.istyorm. yardmeden ev islernde etsin bebegi alp bi koseye oturmak.yok. 9ay bekledm ben onu birakmam valla:))

valla bu yetemiycem olayı büyükler tarafından söylenen değil... yenidoğum yapan her anne (özellikle ilk doğumsa) tek endişesi bebeğe yetebiliyomuyum korkusuymuş.. ve psikolojik olarak en derin etkileyen de buymuş... sütü bile kesilen anneler biliyorum bu endişe sebebiyle...

o benimkinde de var ama alışırlar canım bir günde. dayanamazlar ki. bizim de kimin geliceği belli değil, annem ve kv görüşmüyor, annem eşimle de görüşmüyor. kv eltime gidecek o da benden önce işte. herkes kendi havasında :) biz de eşimle planladık her gün 1 odayı temizlicez doğum öncesi, ondan sonra da bişeyler yapıp buzluğa atıcaz ki kimse gelmezse yemek telaşı da olmasın, onun dışında zatn bebişler memeye yapışık yaşıycaklar, kocişler de temizlik alışveriş halletse tamamdır. b

zaten bizde bu duygu.varken bunu korukleyenlerin cevrmzde.isi yok.dyom.cnm.bennde. esinle.kendnni rahat hssdyosan onunla gecrceksn bu evreyi ben annemi istyorm.2gunlgne sadece esmn dedestegi buyuk ama.bana annem iyi gelcekdr .bkalm n.durumda olcaz.hayirlisi olsn insallah heseymzle. yetcez bebeklemize kotu dusuncelere.stop:))

benim kv ve annemler henüz tanışmadı bile hanımefendi düğünümüze teşrif etmediğinden bakalım doğum zamanı nolucak... hisslerimi sorarsan hastanede karşılaşıcaklar büyük ihtimalle ve herşey normale dönücek gibi geliyo ama bilinmez... bizde doğum öncesi temizlik şirketini çağırmayı düşünüyoruz dip köşe temizlensin iyice... hiçbişey yapıp buzluğa atamam... annem kısmet olursa doğuma gelirken getirir büyük ihtimalle... o çok bilmiş kv de yemek gönderir allahı var... kimse bişi yapmasa bile kocamın öyle yemektir temizliktir ütüdür takıntıları yok... evi de temizler, yemek de yapar, olmadı dışardan söyler, ütü de yapar... çok şükür doğum sonrasını pek düşünmüyorum bile... kafam kalabalık olmasın bana yeter...

biz sırf bu gerginliklerden düğün bile yapmadık evlendik hemen çekildik evimize. yoksa hala evlenememiş ve uğraşıyo olurduk büyük ihtimal. ben de yorgun hissedersem yapmam buzluğa bişeyler ama bu aralar evdeyim canım isterse yapayım diyorum zaten illa ki dışardan söyleriz doğum sonrası da arada atıştırmalıklar da olsun diyorum evde. bizim kocalar benziyor heralde kız kıyamam bizimkinin de öyle evi .ok götürse sesi çıkmaz kalkar kendi yapar işin çoğunu allah razı olsun. ya da dediğin gibi yemek olmasa bi makarna yapsam bile güle oynaya yer. dediğin gibi huzurlu olalım da gerisi her şekilde halledilir

kız sorma yazık... çamaşır astım dün çok yoruldum... gece acile gidince dr yorgunluktan pek hissedememiş olabilirsin hareketleri dedi... kocam sen bi üzül... bugün çamaşırları katlıycam hiç halim yok... ütü yapmam lazım.. bırak dedi ben lazım oldukça alıp ütülerim sen sadece kalk yemeğini ye yeter dedi... sabah da kalkmış pantalon gömlek ütülemiş kendisine kıyamam bebeğime yaa...

kızlar bu bebeğe bakma konusu gerçektende çok hassas...benim annemde yanımda olacak kv de..kv bende kalacak bi müddet..aslında çok endişeliyim bu konuda kimselerede açamıyorum korkularımı özellikle eşime..sonuçta loğusalık kimseye tahammülün olmuyomuş hele bişeylere müdahele etmesi durumunda ne tepki veririm bilmiyorum...birde bebeğim olduktan sonra görümcemde ve 3 tane çocuğuyla gelecek bir evde okadar insan ve yeni doğmuş bebek,doğum yorgunluğu,stres,sıcaklar...nasıl olacak inanın bilmiyorum..allahım sabır versinde hemen atlatalım o dönemleri...işte bende bu yüzden bi aksilik olmazsa eğer bebeğin mevlüdünü erken yapıcam ve sonrasında hemen yazlığa gidicem...umarım orası ii gelir...gerçi ordada dayımlar var çocukları bilmiş yengem pöfffffff....
birde doğumdan sonra bırakın baksın kv deler siz dinlenmenize bakın..hep diyolar yardım almayı reddetmeyin çünkü buna çok ihtiyacınız olacak diye...valla ben bırakırım kv de baksın ben emzirir uyuturum o yatarkende kendimle ilgilenirim..nede olsa zorlanacağımız ilk aylar sonrası düzene girecektir elbet...allahım izin verirse bir ömür boyu yanımızda olacaklar inşallah...

oyyy karısına kıyamazmış hiç maşallah canım popişini kaşı :) ilk başlarda çok üzüldüm bu durumlara, bide ben 22 yaşında evlendim çok küçük değil belki yaş olarak ama o kadar yük o yaşta ağır geldi galiba. ama sonraları yıllar geçtikçe dedim ki en önemlisi kocanla iyi ol, emin ol, huzurlu ol, geri kalan hiçbişey bu kadar önemli olamaz. geç de olsa anladım bunu. çok şükür ki bulmuşuz eşlerimizi

herkese selam ,

biz yeni geldik alşberiştenn. cok sıcak ve bunalticiydi , cok yoruldukkk,

şeker kavanozlarimizida aldikk 0,50 krs tanesi fena degiller :)

bakalim neler yaapabilce,

sizler ne yaptiniz ,??

valla o dönem öyle saçma ruh haline girdiğimiz bi dönem ki; ben ne ablamı nede kuzenimi tanımayamadım... bebeğini öyle sahipleniyosun ki; yardım asla kabul etmiyosun ve herkesin yaptığı batıyo... çünkü herkes o kadar çok konuşuyo ki; aman yarabbi her biri ayrı uzman... hem yeni doğum yapan birinin evine neden o kadar kalabalık gelip kalıcaklar ki onu anlamadım ben... bıraksınlar çekirdek aileyi birbirinize daha kolay adapte olursunuz... hatta biçok yerde okudum şöyle bi detay var "bebeğiniz ilk geceyi anne - babasıyla geçirsin" anne-baba ve bebek uyum ve adaptasyonu için bu sürecin çok önemli olduğundan bahsediliyo...

The Breast Crawl - YouTube

kızlar bu mucize değil de ne, yenidoğmuş bebişi annesinin karnının üzerinde bırakıyolar, emekleyerek memeyi buluyo yavrum benim.
Ay çok güzel bayıldım valla paylaşım için teşekkür ler.

Kizlar dün doktora gittik şu resmi izni konuşmak için , gitmişken bir de muayene olayım dedim. Çoook güzeldi oğlumu gördüm kolunu demiyordu bir de gülüyor Allahım yaaa. 29+6 sat a göre ama 2 hafta ilerde 1750 gr 41cm ii dedi dr.gözümün önünden gitmiyor gülüşü yaaa :))))))
¥₩

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…