sezeyanda mecbur iğne yapıcaklar. nıe korkuyosun valla ben okadar sancıyı cekemm iğneyle ohh kolaycacık dogum yaparım. felç işide allahan takdırını kalmıs bse hepmızı cocuklarmıza allah bagıslasın cnm
SLM KIZLAR
kayınvalidem yarın sabah trabzona gideceği için ona iyi yolculuklar demeye gittik eşimle geldik şimdi
bebişime en son aldıklarım nevresim takımıda vardı da annem nereye koyduysa bulup resmini çekemedim
Eki Görüntüle 715221 kuzenimin hediyesi bebek battaniyesi kışlık
Eki Görüntüle 715223 gölgem takipte
Eki Görüntüle 715224 3 lü ve kırmızı çorap kv min hediyesi ayakkabıyı ve uzun altı ben aldım
Eki Görüntüle 715225 dışarıda kullanmak için küçük alt açma bezi
kız ben annemleri bile istemiyorum yanımda o dönemde... sadece kocam olsun... o bi tek kahrımı çekiyo benim allah razı olsun... ona da söyledim zaten... istemem kimseyi... ben bugün bile biri geldiğinde rahatsız oluyorum... hem lohusalık-hem ilk bebek stresi-hem sıcak-hem yetebiliyomuyum endişesi... ayy yokkk ben uğraşamam kimseyle...kocam bilir zaten dellendimmi kovarım herkesi yazık günahtır... sevmem ama saygısızlıkda yapmam yani... ben normale dönünce götürürüm zaten anneannesine - babaannesine... beklesinler napim canım...
o benimkinde de var ama alışırlar canım bir günde. dayanamazlar ki. bizim de kimin geliceği belli değil, annem ve kv görüşmüyor, annem eşimle de görüşmüyor. kv eltime gidecek o da benden önce işte. herkes kendi havasında :) biz de eşimle planladık her gün 1 odayı temizlicez doğum öncesi, ondan sonra da bişeyler yapıp buzluğa atıcaz ki kimse gelmezse yemek telaşı da olmasın, onun dışında zatn bebişler memeye yapışık yaşıycaklar, kocişler de temizlik alışveriş halletse tamamdır. b
valla o dönem öyle saçma ruh haline girdiğimiz bi dönem ki; ben ne ablamı nede kuzenimi tanımayamadım... bebeğini öyle sahipleniyosun ki; yardım asla kabul etmiyosun ve herkesin yaptığı batıyo... çünkü herkes o kadar çok konuşuyo ki; aman yarabbi her biri ayrı uzman... hem yeni doğum yapan birinin evine neden o kadar kalabalık gelip kalıcaklar ki onu anlamadım ben... bıraksınlar çekirdek aileyi birbirinize daha kolay adapte olursunuz... hatta biçok yerde okudum şöyle bi detay var "bebeğiniz ilk geceyi anne - babasıyla geçirsin" anne-baba ve bebek uyum ve adaptasyonu için bu sürecin çok önemli olduğundan bahsediliyo...
kızlaar hastane için terlik buldunuz mu aldınız mıı nasıl bişey düşünüyosunuz ya da?
ayyyy çok sıkıldım ben.... sıcaktan yanıyoorum...
kocam geldi ama hoşafı çıkmış yemek yedik tv izlerken uyudu kaldı... bende soğuk bi duş alıcaktım belki serinlerim diye ama korkarım şimdi o uyurken duşa girmeye... bunaldım evde oturmaktan... pppfff...
inşallah uyandırmaz öylede bir ihtimal var dimi :18:
inşallah babası gibi sese çok duyarlı olmaz bebişim
bizim teyze pek laftan anlayan biri değil canım kiracıda değil. en kötü ihtimalle biz taşınırız
kızlaar bugün kontrolümüz vardı, herşey yolunda şükür. oğlum yine göstermedi yüzünü saklanıyor çocuk resmen :) ama benim kafama bir iki şey takıldı, dr sol böbrek genişliğini üst sınırda ölçtü geçen hafta, takip edelim dedi, bu hafta da ölçtü aynıymış ilerlememiş en azından. umarım bir sorun olmaz doğuma kadar aynı kalır. ikincisi de bebeğim biraz zayıf gibi geliyo bana 2011 gr gibi bişeymiş şuanda. beslenmeme de çok dikkat ediyorum ama anlamadım ultrasona göre 4 gün geride çıktı. yariim canım seninle aynı ya doğum tarihlerimiz, dün gittiğinde 2000 gr demiş ya doktor nasıl değerlendirdi? ya aslında galiba ben biraz eltimle kıyaslayıp canımı sıkıyorum o da 35 haftalık hamile, bebiş 3 kg'ı geçmiş :/
Meraba kızlar nasılsınız ben dün fenalaşmıştım Allaha şükür bugün öyle rahatsızlığım yok sadece baldırlarımın iç kısımları ağrıyor heralde çok yürüyüş yapıyorum ondan.
Annemle caddeye bir çıkıyoruz 1-1,5 saatten önce eve gelemiyoruz marketti mağazalardı derken zaman geçiyor heralde ben sokakklarda doğurcam...
siz neler yapıyosunuz benim gibi hala bebek beşiği ile dolap almayan varmı ben mayısın sonu gibi siparişi vericem 15 güne yapılaccak hayırlısıyla.HAala karar veremedim beyaz lakemi beyaz mat mıolsun dış kaplaması:44::44::44:
biz de dün gece nst ye bağlandık... kızım çok hareketli olduğu için kalp atışlarını net duyamıyolardı benim de o klipsi sabit tutmam gerekiyodu... kolum uyuştu kocama tut biraz bastır dedim... geldi 2 sn sonra yok ben yapamıycam tutamam bunu... kızım sıkışır diyip durdu... defol dedim korkak herif... yaa canı acır ben napıyım diyo...
ya anlamıyorum ona ne be!!! 9 ay boyunca taşı karnında tüm cefasını çek... bi de normal olamıycak bi doğumsa bi cefa daha çek... e çocuğunun sefasını nasıl sürüceksin... öyle kolaymıymış... benim kv de de konuşuyo sezeryan olma diye... kırk kere söyledim zaten sezeryandan çok korkuyorum, istemiyorum da ama şartlar eskisi kadar doğal değil, bende isterdim annemin zamanında yada senin zamanında doğum yapmayı ama günümüz şartlarında zaten normal yaşayamıyoruz, doğum normal olmuyosa zorlamaya da gerek yok diye susturdum... konuşsun dursun... kolay değil sezeryan... bildiğin ameliyat... buna bizim de kafamız basıyo gerzek değiliz o kadar... ayrıca bütün herşeye hazırlıklıydık ki çocuk dünyaya getirmeye karar verdik... hayret bişey... oğlu da bi AİLE REİSİ artık... onun da bi AİLESİ var neden kabul edemez bu erkek anaları bu durumu aklım almıyo...
ah ahh çok korkuyorum hiçbişeyden değil de allah nasip eder de sağ saim bi şekilde doğurup hastaneden evimize geldiğimizde lohusalık+bebişe alışma+kv idare etme durumundan. bnmki diyoki sürekli emzirirken bebeğime bakıcakmışım saat başı kucağına tutuşturucam emzir diye diyo. ben de malım ya aç bırakmak için bebek doğuruyorum sanki. sonra diyoki yaa çok kıskanıyorum bebek ilk seni tanıycak sesinden ve kokundan diyo. hey allahım. ama diğer topiklerde de gördüğüm kadarıyla kvler kendileri doğurmuş gibi hissetme sendromuna giriyolarmış. hatta bitanesinin kvsi demiş ki bebek acıkınca benim göğüslerim sızlıyo demiş çok gülmüştüm bakalım bizimkiler ne huylar çıkarıcak
The Breast Crawl - YouTube
kızlar bu mucize değil de ne, yenidoğmuş bebişi annesinin karnının üzerinde bırakıyolar, emekleyerek memeyi buluyo yavrum benim.
ahahhahahhaahao hepten kırmış kafayı bi ara benimkide kendini kocamın karısı falan sanıyodu mal...
ama ben sanmıyorum doğum sonrasında zırt pırt geliceklerini... o kadar samimi değiliz biz... yani biz gideriz haftada veya iki haftada bir ama onları çağırmayız... onlarda çağırmadan gelmez zaten... ben o afakanlı halimle kimsenin gönlünü yapmakla uğraşamam... zaten gelse bile ters bi lafında bozar geri gönderirim...
benim kv ve annemler henüz tanışmadı bile hanımefendi düğünümüze teşrif etmediğindenbakalım doğum zamanı nolucak... hisslerimi sorarsan hastanede karşılaşıcaklar büyük ihtimalle ve herşey normale dönücek gibi geliyo ama bilinmez... bizde doğum öncesi temizlik şirketini çağırmayı düşünüyoruz dip köşe temizlensin iyice... hiçbişey yapıp buzluğa atamam... annem kısmet olursa doğuma gelirken getirir büyük ihtimalle... o çok bilmiş kv de yemek gönderir allahı var... kimse bişi yapmasa bile kocamın öyle yemektir temizliktir ütüdür takıntıları yok... evi de temizler, yemek de yapar, olmadı dışardan söyler, ütü de yapar... çok şükür doğum sonrasını pek düşünmüyorum bile... kafam kalabalık olmasın bana yeter...
kız sorma yazık... çamaşır astım dün çok yoruldum... gece acile gidince dr yorgunluktan pek hissedememiş olabilirsin hareketleri dedi... kocam sen bi üzül... bugün çamaşırları katlıycam hiç halim yok... ütü yapmam lazım.. bırak dedi ben lazım oldukça alıp ütülerim sen sadece kalk yemeğini ye yeter dedi... sabah da kalkmış pantalon gömlek ütülemiş kendisine kıyamam bebeğime yaa...
kızlar bu bebeğe bakma konusu gerçektende çok hassas...benim annemde yanımda olacak kv de..kv bende kalacak bi müddet..aslında çok endişeliyim bu konuda kimselerede açamıyorum korkularımı özellikle eşime..sonuçta loğusalık kimseye tahammülün olmuyomuş hele bişeylere müdahele etmesi durumunda ne tepki veririm bilmiyorum...birde bebeğim olduktan sonra görümcemde ve 3 tane çocuğuyla gelecek bir evde okadar insan ve yeni doğmuş bebek,doğum yorgunluğu,stres,sıcaklar...nasıl olacak inanın bilmiyorum..allahım sabır versinde hemen atlatalım o dönemleri...işte bende bu yüzden bi aksilik olmazsa eğer bebeğin mevlüdünü erken yapıcam ve sonrasında hemen yazlığa gidicem...umarım orası ii gelir...gerçi ordada dayımlar var çocukları bilmiş yengem pöfffffff....
birde doğumdan sonra bırakın baksın kv deler siz dinlenmenize bakın..hep diyolar yardım almayı reddetmeyin çünkü buna çok ihtiyacınız olacak diye...valla ben bırakırım kv de baksın ben emzirir uyuturum o yatarkende kendimle ilgilenirim..nede olsa zorlanacağımız ilk aylar sonrası düzene girecektir elbet...allahım izin verirse bir ömür boyu yanımızda olacaklar inşallah...
Ay çok güzel bayıldım valla paylaşım için teşekkür ler.
Kizlar dün doktora gittik şu resmi izni konuşmak için , gitmişken bir de muayene olayım dedim. Çoook güzeldi oğlumu gördüm kolunu demiyordu bir de gülüyor Allahım yaaa. 29+6 sat a göre ama 2 hafta ilerde 1750 gr 41cm ii dedi dr.gözümün önünden gitmiyor gülüşü yaaa :))))))
¥₩
kızlaar hastane için terlik buldunuz mu aldınız mıı nasıl bişey düşünüyosunuz ya da?
kızlar bu emzirme suyenleri benım gördüğüm iki çeşit var
DAMOND EMZRME STYEN Pijama Dnyas
diğeride böyle
DEBORAH EMZEME STYEN Pijama Dnyas
hangisi daha kullanıslı oluyor sızce sankı ılkı daha ıyı geldi bana
senin.kizin.cok.sglkli.olcak.cnm.zatende.oyle sadce kilosunu takuyosn sen kafaya ama o dogana kadr 2,5bile olsa saglkli sayiluyor. icni ferah tut
bzmde oyle.armz 2hftaya bisozlesmeli.gorusurz napym.dhaaa fazlasni er gttgmde stres olyorm zaten. dogumdan.snra bende snmiyorm cok sik gelcklerni. anemle konsmyolar zaten annem.olursa hic.durmaz.insallah.bude cekemem onun.vitvitlarini insan.olsn.isanca karsilil.alir
kızlar bu emzirme suyenleri benım gördüğüm iki çeşit var
DAMOND EMZRME STYEN Pijama Dnyas
diğeride böyle
DEBORAH EMZEME STYEN Pijama Dnyas
hangisi daha kullanıslı oluyor sızce sankı ılkı daha ıyı geldi bana
kızlar arada bir bacak aramda içerden sanki kızım vuruyormuş gibi saniyelik sancı hissediyorum sonra geçiyor.
hepinizde oluyor değil mi bu durum :)
canım bizimkilerde öle..ilk evlendiğimde hadi torun diye diye kafamın etini yedi...şimdi hiç tık yok...gerçi onlar ayrı şehirde oturuyor belki hazırlıyodur ama benim haberim yok çyleyse bile en azından telefonda paylaşabilir şu nu aldım bu nu aldım diye..hiç heyecan yok...kendi kızının çocukları için aklı gidiyo ama onlardan bahsedince bile ağzından sular damlıyo..işte bunları görünce koyuyo insana...allah ailelerimizden razı olsun ve başımızdan eksik etmesin..benim babamda emekli ama hiç düşünmeden gitti 2000 tl lik mobilya aldı...onlardan da beklerdim ama boşver herkes ektiğini biçer...kızlar kayınvalıdeden kayınpederden umudunuzu kesın daha mutlu olursunuz:)) benım esım ılk cocuk erkek cocuk degerlı onlarda torunda erkek tık yok aılem neler aldı babam ustune cıkardı para verdı ,babm emeklı bızım onun parasına ıhtıyacımız yok durumumuz ıyı coook sukur canım babam cıkartıp verdı annem desen bı dolap esya almıs ogrencı kardeslerım para bırıktırıp alıyorlar,
mesela kayınlarım karı koca devlet memuru eslerıyle bırseyı eksıkmı onuda bız alalım yok
ama hersey karsılıklı bende yapmam
orneğin kaynanam rahatsızlandı hastanede felan yattı bı kere aradım gecmıs olsun baska bısı yok ne ekerlerse onu bıcerler :) el gibi davranırlarsa el gibi olurum bende :)))
canım ne giyersen giy ameliyat yada doğum esnasında arkası açık önlük gibi bişey giydiriyolar diye biliyorum...aman takmayın kafanıza okadar sağlıcakla doğumlarımızı yapalımda oramız buramız açık olsun hiç önemli değil...onlar neler neler görüyolardır :)))ben gecelik alacam canım doğum için utanırım ne ole heryer acık
kıuzum yaa valla evde olsam bile bu sıcakta atmam kendimi dışarı...işe gelirken yolda sıcaktan patladım resmen..istanbulun o meşhur nemi başladı yine ...allahım yardım etsin hepimize...bugun herkes kendını dsarı attı galıba :)
tatlım çok geçmiş olsun hatırlarsan geçenlerde banada olmuştu..sağlık ocağına gittim tansiyonun normal dedi..kan şekerin düşmüş olabilir dedi hemşire malum tatlıyı kesince ...canım havalar artık ısınıyo acaba sıcaklardan bunalmış olabilirmisin?sen yinede ihmal etme eşine haber ver gelsin gidin doktora...merhablar hanımlarr nasılsınız ben yogun bır gunun ardından sıze bır soru sormak icın gırdım yatakdan kalktıgımdan berı hatta uyandıgımdan berı basım donuyorrr hamıslıgın ılk zamanlarında bu ka bıle degıldı o derece yaıı ve ne yaptıysaam duselmedı normalde tansıonum hep dusktu 8/5--9/6 gibiama hıc etkıetmesdı bana sbh yemek yedım 10 da kalktımm tuzlu ayran-tuzlu salatalık-ayakları dıkıp yatmak-- gene yemek yemek sonra az gecer gıbım oldu sımdı namaz kıldım gene basladıı esımle saglık ocagona gıdecektık olcturmeye ama hıc halım yokkk oda dısarı cıktı dedım sen gıt dahada artarsa aarım gıderız dıyee nıye olmurturkı sızce bu yaaaaa yuusum solgun bır haldee pöfffffff
bayanlar merhaba.nasılsınız bakalım.bende evde oturuyorum.biraz e-okula not girdim.karne ve sene sonu işlemlerini şimdidedn yapmaya başladım.haziranda rapor alacağım.
kızlar arada bir bacak aramda içerden sanki kızım vuruyormuş gibi saniyelik sancı hissediyorum sonra geçiyor.
evet canım banada oluyo( birde 1 haftadır benim bikini bölgem ağrıyo ordaki kemik ağrıyo sanki hareket ettiğimde (
ben de de olyordu normal dedı dr tabı gunluk 5-10 kez 5 dk fılan tekrar etmesse artık rahım kasılarak kendını hazırlarmıssskızlar arada bir bacak aramda içerden sanki kızım vuruyormuş gibi saniyelik sancı hissediyorum sonra geçiyor.
yok sımdı ıyıyım sanırm sekerım dustu du mu-z yedım ve gectı aksam gene olursa bır dogum evı turu atarız sanırmımmmmmmm:26:canım bizimkilerde öle..ilk evlendiğimde hadi torun diye diye kafamın etini yedi...şimdi hiç tık yok...gerçi onlar ayrı şehirde oturuyor belki hazırlıyodur ama benim haberim yok çyleyse bile en azından telefonda paylaşabilir şu nu aldım bu nu aldım diye..hiç heyecan yok...kendi kızının çocukları için aklı gidiyo ama onlardan bahsedince bile ağzından sular damlıyo..işte bunları görünce koyuyo insana...allah ailelerimizden razı olsun ve başımızdan eksik etmesin..benim babamda emekli ama hiç düşünmeden gitti 2000 tl lik mobilya aldı...onlardan da beklerdim ama boşver herkes ektiğini biçer...
canım ne giyersen giy ameliyat yada doğum esnasında arkası açık önlük gibi bişey giydiriyolar diye biliyorum...aman takmayın kafanıza okadar sağlıcakla doğumlarımızı yapalımda oramız buramız açık olsun hiç önemli değil...onlar neler neler görüyolardır :)))
kıuzum yaa valla evde olsam bile bu sıcakta atmam kendimi dışarı...işe gelirken yolda sıcaktan patladım resmen..istanbulun o meşhur nemi başladı yine ...allahım yardım etsin hepimize...
tatlım çok geçmiş olsun hatırlarsan geçenlerde banada olmuştu..sağlık ocağına gittim tansiyonun normal dedi..kan şekerin düşmüş olabilir dedi hemşire malum tatlıyı kesince ...canım havalar artık ısınıyo acaba sıcaklardan bunalmış olabilirmisin?sen yinede ihmal etme eşine haber ver gelsin gidin doktora...
biz iiz canım işteyiz son iş günümüz sonra 3 koca gün izin :)))
soguk dus mu?? benim odum kopuyor kambiyi acmadan banyoya grmeye gerci sogukalgınlıgımdan dolayı olabılır
inş canım.. benim de eşim fısıltda uyanır ben de davul çalsan uyanmam gerci hamilelikte benim de kalmadı uykum ya neyse
canım benimki bazen gün geride çıkıyor dr birşey demedşi hatta çok kilolu olmaması iyi bile diyenler var.. akıllı sağlıklı olsunlar da inş.
bence kaplama ya da boya maddelerinden hangisi daha saglıklıysa onu alın
oy kıyamam :))
canım herkes ilk bebişlerimiz olduugndan bizi cahil sanıyor dogru deneyimsiziz ama neticesinde kendi kararlarımızı verebiliriz benim annem de çok komik bir aksilik olmazsa normal doguracagım diyorum bana ısrarlaa sakın sezeryan dusunme diyor...sanki dusundugumden aksilik olmazsa kısmını duyuramıyorum..
bir de psikolojide de çocuk olmadan karı kocayı aile saymıyorlar çocuk olsun o zaman kocalar artık anneevlerinden kendi evlerine kayıyorlarmış.. ama işte kv ler bir erkek arkadaşım derdi ki utanmasa kv ler oğullarını çıkardıkları yere yeniden sokarlar
oy oy oy maceralı günler bizi bekliyor öyleyse.. doğum sonrası topicimiz lohusalıkta çıldıran temmuz anneleri olarak deismese iyi
burada bir arkadaş da paylaşmıştı doğumda çocuğu çıplak göbeğinize koyun o kendiliğinden yukarı emmeye çıkacaktı diye
yarim süper anlatmışsınn :))))) bendeki de bu evin kadını kendisi sanıyor ama bizimki evi alt sokakta olmasına rağmen bize taşınır gibi geliyor baa
ben bir kez bir temizlik şirketinden birini çağpırmıştım da salak kadın gün boyu tlfla konuşmaktan işleri bitirememişti ıyyy düşündükçe hala uyuz oluyorum
oy oy oyy bence nazar ve ses etme yapabildikleir kadar yapsınlar hele ki dogumdan sonra daha da ihtiyacımız olacak sanırım
canım ben de dusundukce o curcunayı elim ayagıma dolanıyor ama hiç dusunmemek anı yasamak en iyisi sanırım hersey guzel olacak diye dusunelim oyle olsun
oy maasallah bizximki de bir somurtkan bir somurtkan agır abi :))
ya almadım bakmadım ama sanırım kapalı olmasıdaha iyi gibi açık ya da parmak arası pek güzel olmaz...görümcem pofuduk birşey almıştı bir arkadaşım da doktor sabolarından almıştı aslında şık olmasa da sabolar mantıklı gibi hem banyoda kullanılır hem rahat olur
bence işlev olarak ikisi de aynı ben hep penye olana denk geldiğimden tane penye aldım
si beyaz biri ten biri siyah ama burada dantelliyi çok beğendim
canım bizimkilerde öle..ilk evlendiğimde hadi torun diye diye kafamın etini yedi...şimdi hiç tık yok...gerçi onlar ayrı şehirde oturuyor belki hazırlıyodur ama benim haberim yok çyleyse bile en azından telefonda paylaşabilir şu nu aldım bu nu aldım diye..hiç heyecan yok...kendi kızının çocukları için aklı gidiyo ama onlardan bahsedince bile ağzından sular damlıyo..işte bunları görünce koyuyo insana...allah ailelerimizden razı olsun ve başımızdan eksik etmesin..benim babamda emekli ama hiç düşünmeden gitti 2000 tl lik mobilya aldı...onlardan da beklerdim ama boşver herkes ektiğini biçer...
haklısın canım bizim ilk torun ama emınımkı gorumcem buyuk olsa onunkı farklı olurdu kızlarına laf kondurmazlar cunku onun istediğini yaparlar ama gelınlerı onemlı değil ,hal boyle oluncada eltım ıcınde benım ıcınde onların onemı yok
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?