Nasılsınız bakim?Ben cok iyiyim valla babam ameliyatını oldu hastaneden cıktı cok şükür cok iyi herşey yolunda resmen hafifledim,oğlumu da gördüm düün 2 kg olmuşş bağdaş kurmuş oturuyodu benim makat gelişli oğlum ya ben 1.5 ay kaldı diyorum doğumuma dr um 2 ay deli olcam niye böyle uzatr anlamam ki zaten sabırsızlanıyorum..Oğluma cicişlerde aldım yenii değme keyfime eksikler cok az kaldı artık şu catlak olayı nolcak onu hiç bilemiyorum sabah yine yağlı güreşe cıkar gibi yağlandım inş. daha fazla catlamam ya,contratubex diye bi krem varmış duyan varmı yara izlerini geçiriyomuşşş..
o rahatlık bendede var canım saydığım eksikler bendede mevcut ama bu hafta inş. tamamlamayı düşünüyorum bir kısmını.. en azından çantamı geceliğimi alıp kıyafetleri yıkayıp çantayı hazırlamak istiyorum..açıkçası korkuyorum heran bişey olursa diye..
duydum ben. arkadaşım sezeryandan sonra kullanmış, dikiş izleri için. tavsiye ediyor.sadece plastik cerrahlar yazıyormuş sanırım, dışarıda 80 tl filanmış.
Evet Konyadayım, bu sene geldik konyaya. Annemler konyada biizm de, tayinimizi isteyip geldik bu sene :) Konyada mı doğum yapacaksınız
Kızlar bu arada babamın ameliyat günü herhalde kendimi cok sıkmışım ki gece patlak verdi tansiyonum 131 e 38 oldu sonra tekrar ölçtk 12 ye 4 sonra 11 e 4 hep böyle ama küçük cok düşük 3-4 lerde acile gttik hemen nst fln cekldi Allahtan hersey yolundaydı bi ara erken doğum yapcam diye cok korktum hiç hazır değilmişim bunu anladım hemşire orda nst cekiyo ben eksikleri canlandırıyorum gözümde doğum cantam hazır değil henüz okadar panik oldum anlatamam yani ayrıca ağdacımla henüz buluşmadım saçlarımı fönletmedim ojelerim bile yoktu ben nasıl doğurim :))Kızlar saka bi yana hakkaten umarım en paspal halimizle olmaz ya valla psikolojini etkilliyoo ertesi gün ilk iş oje sürdüm saçımı fönlettm :))
Teşekkür ederim canım büyük bi korku atlattım ama cok şükür yani en büyüğünü atlattık artık iyileşme sürecindeyiz buna da şükür..Bebişim ters canım ya bi de erken alırım demişti böyle giderse ama belki döner diye umut ediyo sanırım dr amca :) bence daha dönmesi çok zor artk ben sezeryan fikrine iyice alıştırdm kendimi bakalım hayırlısı yalnız cok zor böyle taşımak bir ağırlık yapıyo anlatamam poposunu yaslıyo oohh keyfine diycek yok iyice paytak paytak yürümeye başladım psikolojim biraz bozuldu alışveriş iyi gelcek sanırımm :))
buz bilmiyodum , akşam yapar,m onuda , kantaronu kullaniyorum 3 gundur kırmızılıklar kahvaleşmeye başladi canim ,
inttede baktim faydalı bişeymiş.
kötü olmuş gerçekten bu şekilde düşüp,kolunu kırması.herşey Allah tan.hayırlısıyla yapsın doğumunu inşallah.
duaları arkadaşının niyetine okudum canım.Allah bir avazda kurtarsın inşallah
duaları (inşikak ve inşirah) bilmiyordum hatta internetten bulup okudumAllah kabul etsin.
HEM KOLU KIRIK HEM DOĞUM SANCISI :s allah yardımcısı olsun....
okuduk cnm Allah kabul etsin inş.
bana doğumda kendimi iyi hissettirecek tek şey doğumdan önce duş alma fırsatımın olması olur heralde:) fön olsa nolur olmasa nolur, zaten kan ter içinde kalacaksın saçın başın sancıdan dağılacak yani:)
Aynı durum bende de var. 3 aydır makat gelişi duruyor, hiç yer değiştirmedi. Kafasını mideme dayaması çok zorlıyor. Dün başka bir doktora daha göstermek istedim ve aynı cevabı aldım. Bu haftadan sonra dönmesi %50 oranında olur. Ama 3 aydır yer değiştirmediyse böyle kalır gibi dedi. 39. haftayı geçirme sezeryan için dedi (Kendi doktorumda aynısını söylemişti) Çünkü makat gelişi doğum yoluna girdimi çok tehlikeliymiş. Ayrıca sakın genel anestezi ile doğum yapmamanı öneririm spinal ile belden aşağını uyuştur dedi. Çünkü genel anestezi de çiğerlerimiz tamamen durduruluyormuş ve makine yardımı ile çalıştırılıyormuş. Diğerine göre daha tehlikeli diye uyardıç Kendisi de bu şekilde yapmış. Bilgi olması için sizinle de paylaşmak istedim.
herkese guzel gunler dılıyoruzzzzz epey agırlastım kızlar moral olarakta ınsan kotu oluyo sızde de olemı zayıf zayıf kızları gordukce bı bunalımdayım yaaaa saclar boyazsız kılolu kendımı kotu hısseder oldum ben lohusa bunalımına gırmem ınsallh sacları lohusalık bıtmeden de boyatamıyorummm acaba son ay boyatsammı ne dersınız bısey olurmu benım dıplere gelmıyo paket atılıyo saclarıma ama bı fıkır verın
çok sağol canım ya bunları denemeliyim hemen inşallah çıkarartık sinir bozucu oluyo leke çıkmadıkça.. şimdi de annem varken doğum öncesi temizlik niyetiyle herşeyi yerinden oynattım yıkansın temizlensin diye.. inşallah işe yarar da çıkar.. piyasadaki leke çıkarıcıların hepsini denedim olmadı
Kız ona kalırsa doğumda kan ter içinde kalcam diyosun ozaman duşa ne hacet :) ama temiz pir pak olmak istiyosun öncesinde hem sekerim fönlü saçın dağılması bile bi başka olur sen boşver :)) ya benm sezeryan olursa ki öyle olcak ondan böyleyim normal doğumda ne zaman gelceği bilinmez ama tabi son hafta tedbirli olmak gerek..
Aynen canım benm de hep makat gelişli idi yani hiç dönmedi ve daha zor yani bi mucize böyle rahatlar anlaşılan :)) Mide yanmalarım oluyo benmde cok kaburgalarım batıyo zor yani seni cok iyi anlıyorum bana da dr um 1 hafta erken alırız dedi ama ben 38. hafta da istiyorum konuşcam dr umla bi daha ki görüşmede riske atamam,genel anestezi ben de istemiyorum ama tansiyonum yükselrse stresten mecbur,bebeğimi ilk ben görmek isterim hem bayıltılmaktan cok korkuyorum ya bi daha uyanamazsam fln diye bi de uyancan gitcen bi bebek benim mi şimdi o inanasım gelmezki gözümle görmeliyim koklamalıyım onu :))Umarım istediğimz gibi olur hersey bilgilendrdiğin için de sağol canım peki bişi sorcam spinalle epidural rasında ne fark var onu çözemedim bi türlü..
bana doğumda kendimi iyi hissettirecek tek şey doğumdan önce duş alma fırsatımın olması olur heralde:) fön olsa nolur olmasa nolur, zaten kan ter içinde kalacaksın saçın başın sancıdan dağılacak yani:)
Kuzum bu kırmızı olan mı bi de sarısı var ya bnede başlim ozman,bi de ben madecassola devam ediyorum ve e vitaminli bebe yağı kullanyrm dün eşim hafiflemiş dedi ya moral veriyo ya da doğru bilemiyorum artık neyse denemekte fayda var zaten başka da caremz yok :)
al benden de o kadar... tek isteğim abdestimi alıp doğuma gidebileyim... yemişim fönünü ojesini... kaldı ki ojeli hiç gezmem hamileliğim süresince... dünyanın bin türlü hali var...
Aşağıdaki gibi bir bilgi buldum. Bende tam bilmiyorum
Epidural Anestezi nedir?
Epidural Anestezi vücudun belden aşağısında belirli bir bölgede ağrı iletimini engelleyen bölgesel Anestezi türlerinden birisidir. Anestezi uzmanı, deneyimli bir doktor tarafından uygulanır. doğum ağrısını kontrol altına almanın en etkili yöntemi olmakla birlikte sezaryen başta olmak üzere bel seviyesi altında yapılan pek çok operasyonda Epidural Anestezi uygulanabilir.
Uygulamada dura adı verilen zarın önüne ulaşılır ve buraya lokal Anestezik madde verilerek ağrı uyarılarının beyine ulaşması engellenir. Epidural adı da buradan gelir. Bu bölgedeki motor fonksiyonları sağlayan sinirler de etkilenirse tam bir Anestezi meydana gelir ve uygulama yapılan bölgenin altında kalan kısımda duyu ile birlikte hareket kabiliyeti de ortadan kalkar. Hasta bu durumda bacaklarını ne hissedebilir ne de oynatabilir. Bu sezaryen ameliyatlarında uygulanan Epidural Anestezidir. Doğumda ise amaç sadece ağrıyı gidermek olduğundan Epidural aralığa daha az dozlarda Lokal Anestezik ile birlikte güçlü ağrı kesiciler de verilir. Bu sayede motor kayıp olmayacağından anne adayı ağrı duymadığı halde dokunmaları hissedebilir ve bacaklarını oynatabilir. Bu nedenle bu uygulamaya ise Epidural Aneljezi denir. Lokal Anestezik ilaç miktarı çok düşük dozlarda verilirse anne adayının doğum eylemi sırasında yürüyebilmesi dahi sağlanabilir.
Spinal Anestezi nedir
Anestezik ve ağrı kesici maddelerin dura zarının çevresine değil de zarı deldikten sonra spinal sıvının içine verilmesidir. Epidural Anestezinin etkisi yaklaşık 15-20 dakika içinde başlar ve uzun süre devam edebilir. Oysa Spinal Anestezi hemen etki eder ancak etkisi daha kısa sürelidir. Spinal anestezide hastanın bel omurları arasından çok ince bir iğne ile girilir. Bu sırada hastanın pozisyonunu ayarlamak çok önemlidir. Yan yatar pozisyonda veya oturur pozisyonda uygulanabilir. Ancak, baş mutlaka göğüs kafesine doğru eğilmeli ve her iki diz karına doğru çekilmelidir.
Spinal iğne zarları geçerek BOS sıvısının içine girince ilaç verilir ve hasta sırt üstü yatırılır. Bu nedenle çok kısa sürede etkisi başlar Anestezi, iğne yapılan seviyenin iki üç omur üzerinden başlayarak ayak parmaklarına kadar yayılır. Bu tür anestezi ağrısız doğum, sezeryan gibi kadın-doğum ameliyatlarında, fıtık, apandisit gibi genel cerrahi ameliyatlarında ve bacaklardaki ortopedi ameliyatlarında tercih edilir. Bu tür anestezi yönteminde de epidural anestezide olduğu gibi bilinç kaybı olmaz. Hastanın şuuru açıktır, ancak anestezi yapılan bölgede ağrı olmaz. Epidural anesteziye göre dezavantajı, kateter yerleştirilmediğinden ilaç etkisi geçtikten sonra ek dozlar imkanı yoktur. Bu yöntemde baş ağrısı görülme ihtimali epidural anesteziye kıyasla daha fazladır.
ben 5 ay dayandım boyatmadım.kendi saç rengine boyattığım için beyazlar da alt kısımlarda oldugundan idare ettim ama sadece 5 ay.
organic diye bir marka var onunla boyatttım ben amonyaksız.o anda başkaları da boyatıyordu tabi içerde koku almamak için kapı ağzına oturup kapıyı da açtırmştım.bir de kesim ooh mis gibi olmuştu.
doktor 3. aydan sonra boyatabilirsin demişti ama beklemiştim ben.şimdi de doğuma yakın boyatırım diyordum ama öncesinde 1 kez boyatırım herhalde her gün suyu görünce uzuyorlar
bu arada ablam 2 hamileliğinde de 1.5 ayda bir boyattı amonyaksız boyayla.baya beyaz vardı çünkü bekletemezdi.çok şükür 2 canavarımızda da bir sıkıntı yok.korkma canım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?