2013 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi graf
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Bebeğinizin cinyeti ne olacak

• Ankete Katılan
    530

duydum ben. arkadaşım sezeryandan sonra kullanmış, dikiş izleri için. tavsiye ediyor.sadece plastik cerrahlar yazıyormuş sanırım, dışarıda 80 tl filanmış.

Kızlar bu arada babamın ameliyat günü herhalde kendimi cok sıkmışım ki gece patlak verdi tansiyonum 131 e 38 oldu sonra tekrar ölçtk 12 ye 4 sonra 11 e 4 hep böyle ama küçük cok düşük 3-4 lerde acile gttik hemen nst fln cekldi Allahtan hersey yolundaydı bi ara erken doğum yapcam diye cok korktum hiç hazır değilmişim bunu anladım hemşire orda nst cekiyo ben eksikleri canlandırıyorum gözümde doğum cantam hazır değil henüz okadar panik oldum anlatamam yani ayrıca ağdacımla henüz buluşmadım saçlarımı fönletmedim ojelerim bile yoktu ben nasıl doğurim :))Kızlar saka bi yana hakkaten umarım en paspal halimizle olmaz ya valla psikolojini etkilliyoo ertesi gün ilk iş oje sürdüm saçımı fönlettm :))

kızlar zaten rahat olmak lazım ya bence:) ya erken gelirse erken gelecek felan diye düşünürsek erken gelir... zamanında gelecek diye düşünüp rahat davranmak lazım... benim içimden bir ses tam zamanında doğacak diyor:) herşeyim hazır yine de. ama doğum konusunda rahatım daha dolu dolu 2 ayımız var.. güzelce ve sağlıklı beslenmek için, yürüş yapmak için, doğuma psikolojik olarak hazırlanmak için 2 ay çok iyi bir süre:)

duydum ben. arkadaşım sezeryandan sonra kullanmış, dikiş izleri için. tavsiye ediyor.sadece plastik cerrahlar yazıyormuş sanırım, dışarıda 80 tl filanmış.

Canım kadın doğum ve dermatoloji uzmanı da yazıyomuş öyle duydum iyi gelen de var memnun kalmayan da ama en az 4 ay kullanmak gerekiyomuş ya ben şöyle bi mantık yürüttüm dikiş izini geciren sey bence çatlağıda gecirir denemekte fayda var..

bana doğumda kendimi iyi hissettirecek tek şey doğumdan önce duş alma fırsatımın olması olur heralde:) fön olsa nolur olmasa nolur, zaten kan ter içinde kalacaksın saçın başın sancıdan dağılacak yani:)

Aynı durum bende de var. 3 aydır makat gelişi duruyor, hiç yer değiştirmedi. Kafasını mideme dayaması çok zorlıyor. Dün başka bir doktora daha göstermek istedim ve aynı cevabı aldım. Bu haftadan sonra dönmesi %50 oranında olur. Ama 3 aydır yer değiştirmediyse böyle kalır gibi dedi. 39. haftayı geçirme sezeryan için dedi (Kendi doktorumda aynısını söylemişti) Çünkü makat gelişi doğum yoluna girdimi çok tehlikeliymiş. Ayrıca sakın genel anestezi ile doğum yapmamanı öneririm spinal ile belden aşağını uyuştur dedi. Çünkü genel anestezi de çiğerlerimiz tamamen durduruluyormuş ve makine yardımı ile çalıştırılıyormuş. Diğerine göre daha tehlikeli diye uyardıç Kendisi de bu şekilde yapmış. Bilgi olması için sizinle de paylaşmak istedim.

buz bilmiyodum , akşam yapar,m onuda , kantaronu kullaniyorum 3 gundur kırmızılıklar kahvaleşmeye başladi canim ,

inttede baktim faydalı bişeymiş.

Kuzum bu kırmızı olan mı bi de sarısı var ya bnede başlim ozman,bi de ben madecassola devam ediyorum ve e vitaminli bebe yağı kullanyrm dün eşim hafiflemiş dedi ya moral veriyo ya da doğru bilemiyorum artık neyse denemekte fayda var zaten başka da caremz yok :)

HEM KOLU KIRIK HEM DOĞUM SANCISI :s allah yardımcısı olsun....

okuduk cnm Allah kabul etsin inş.

sagolun kıslar amın ınsl k bıberım cok sagol ayrı tına gosterdıgın ıcn ınsl bıs sancı cekerkende bılmedıımız kısılerden dua alırızzzz
suan sancı nın acısını kolu bastırıyormus dr fılm cekemdıgı ıcın kırık mı degılmı anyamamaıs ama cok kotu agrıyor dedı cnıam yaaaaaaaaaa

dua ıel ınsll:26:

Kız ona kalırsa doğumda kan ter içinde kalcam diyosun ozaman duşa ne hacet :) ama temiz pir pak olmak istiyosun öncesinde hem sekerim fönlü saçın dağılması bile bi başka olur sen boşver :)) ya benm sezeryan olursa ki öyle olcak ondan böyleyim normal doğumda ne zaman gelceği bilinmez ama tabi son hafta tedbirli olmak gerek..

Aynen canım benm de hep makat gelişli idi yani hiç dönmedi ve daha zor yani bi mucize böyle rahatlar anlaşılan :)) Mide yanmalarım oluyo benmde cok kaburgalarım batıyo zor yani seni cok iyi anlıyorum bana da dr um 1 hafta erken alırız dedi ama ben 38. hafta da istiyorum konuşcam dr umla bi daha ki görüşmede riske atamam,genel anestezi ben de istemiyorum ama tansiyonum yükselrse stresten mecbur,bebeğimi ilk ben görmek isterim hem bayıltılmaktan cok korkuyorum ya bi daha uyanamazsam fln diye bi de uyancan gitcen bi bebek benim mi şimdi o inanasım gelmezki gözümle görmeliyim koklamalıyım onu :))Umarım istediğimz gibi olur hersey bilgilendrdiğin için de sağol canım peki bişi sorcam spinalle epidural rasında ne fark var onu çözemedim bi türlü..

gece hıc uyuyamadım yaaaaaaaaaaaaaaaa hem sag sola don dur hemde esım bu gunlerde horlama cıkardı basıma cok haassas oldugum ıcın bende sese karsı tam dalıyorum esımın sesıne sonraonu kaldırıyrm derken pöfff sabah sınırle uyandım esm e kızıyorum sen benı nıye uyutmuyorsun diye yaaa
derken 8 de gerı yattım bu sfeerdeee kv ark.gemıs sesllı konusuluyor derken o sese kalktım 9 da ve yaatayım gece uyku alsam sorun dgıl ama uykusuz kalmak snır basıyorrrrr sımdı evlerı toparladımm ark.KUR AN okumamaız var ona gıdeceım ınsll sonrada ıns gusel haberler gelır de hast.gıderımmm

Ben 5 aylıkken boyattım ama saçlarım sarı röfleli idi dipleri epey bi çıkmıştı sonra bende diplere değdirmeden organic boya ile sarı yerleri siyaha yani dip renge boyattım röfle dibi çıkınca çok kötü gözüküyor birde çalışan insanlarız ve kendimi paspal hissediyordum şimdi boyattığım yer kahverengi gibi oldu diplere değdirmeden önümüzdeki haftalarda tekrar boyatmayı düşünüyorum.. Tabi bütün bu işlemleri doktoruma danışarak yaptım sen bilirsin tabi canım..

Yatağın üstünde çıkarılabilen ped tarzı bişey yoksa zor gibi cnm..

Aşağıdaki gibi bir bilgi buldum. Bende tam bilmiyorum

Epidural Anestezi nedir?

Epidural Anestezi vücudun belden aşağısında belirli bir bölgede ağrı iletimini engelleyen bölgesel Anestezi türlerinden birisidir. Anestezi uzmanı, deneyimli bir doktor tarafından uygulanır. doğum ağrısını kontrol altına almanın en etkili yöntemi olmakla birlikte sezaryen başta olmak üzere bel seviyesi altında yapılan pek çok operasyonda Epidural Anestezi uygulanabilir.

Uygulamada dura adı verilen zarın önüne ulaşılır ve buraya lokal Anestezik madde verilerek ağrı uyarılarının beyine ulaşması engellenir. Epidural adı da buradan gelir. Bu bölgedeki motor fonksiyonları sağlayan sinirler de etkilenirse tam bir Anestezi meydana gelir ve uygulama yapılan bölgenin altında kalan kısımda duyu ile birlikte hareket kabiliyeti de ortadan kalkar. Hasta bu durumda bacaklarını ne hissedebilir ne de oynatabilir. Bu sezaryen ameliyatlarında uygulanan Epidural Anestezidir. Doğumda ise amaç sadece ağrıyı gidermek olduğundan Epidural aralığa daha az dozlarda Lokal Anestezik ile birlikte güçlü ağrı kesiciler de verilir. Bu sayede motor kayıp olmayacağından anne adayı ağrı duymadığı halde dokunmaları hissedebilir ve bacaklarını oynatabilir. Bu nedenle bu uygulamaya ise Epidural Aneljezi denir. Lokal Anestezik ilaç miktarı çok düşük dozlarda verilirse anne adayının doğum eylemi sırasında yürüyebilmesi dahi sağlanabilir.

Spinal Anestezi nedir

Anestezik ve ağrı kesici maddelerin dura zarının çevresine değil de zarı deldikten sonra spinal sıvının içine verilmesidir. Epidural Anestezinin etkisi yaklaşık 15-20 dakika içinde başlar ve uzun süre devam edebilir. Oysa Spinal Anestezi hemen etki eder ancak etkisi daha kısa sürelidir. Spinal anestezide hastanın bel omurları arasından çok ince bir iğne ile girilir. Bu sırada hastanın pozisyonunu ayarlamak çok önemlidir. Yan yatar pozisyonda veya oturur pozisyonda uygulanabilir. Ancak, baş mutlaka göğüs kafesine doğru eğilmeli ve her iki diz karına doğru çekilmelidir.

Spinal iğne zarları geçerek BOS sıvısının içine girince ilaç verilir ve hasta sırt üstü yatırılır. Bu nedenle çok kısa sürede etkisi başlar Anestezi, iğne yapılan seviyenin iki üç omur üzerinden başlayarak ayak parmaklarına kadar yayılır. Bu tür anestezi ağrısız doğum, sezeryan gibi kadın-doğum ameliyatlarında, fıtık, apandisit gibi genel cerrahi ameliyatlarında ve bacaklardaki ortopedi ameliyatlarında tercih edilir. Bu tür anestezi yönteminde de epidural anestezide olduğu gibi bilinç kaybı olmaz. Hastanın şuuru açıktır, ancak anestezi yapılan bölgede ağrı olmaz. Epidural anesteziye göre dezavantajı, kateter yerleştirilmediğinden ilaç etkisi geçtikten sonra ek dozlar imkanı yoktur. Bu yöntemde baş ağrısı görülme ihtimali epidural anesteziye kıyasla daha fazladır.

al benden de o kadar... tek isteğim abdestimi alıp doğuma gidebileyim... yemişim fönünü ojesini... kaldı ki ojeli hiç gezmem hamileliğim süresince... dünyanın bin türlü hali var...

sarı canim ,

sapli bişidi zaten saf zeytinyagina koymus , bekletilmiş vs detaylari var ama ben tam bilmiyorum intten bak istersen canim bi

al benden de o kadar... tek isteğim abdestimi alıp doğuma gidebileyim... yemişim fönünü ojesini... kaldı ki ojeli hiç gezmem hamileliğim süresince... dünyanın bin türlü hali var...

bende sana katiliyorum canim ,

ayrica eger olurda sezeryan olur ise ojeleri siliyorlarmış diye duydum ben ,

ben oje cok severim ama namazdan dolayi süremiyorum :) özlemedimde değilll :)))

ama şimdilerde sadece fön + makyaj :))

Teşekkürler canım yani süre farkı var arada o zaman bence epidural neden dersen ya dikişlerimz atılırken ilacın etkisi gecerse spinalde naparız neticede bebeği almak 5-10 dk ama dikişler vs 30 dk sürüomuş toplamda 40 dk..bilemedim iyice araştrmak lazım..

Aynen bende boyattım ve birkez daha boyatmayı düşünüyorum organic marka ile..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…