bişey sorucam kızlar benim şu anda göğüs ölçüm 80 emzirme sütyeni aldım internetten 90 böle büyük gbi geldi dğiştirimmi yoksa doğumdan sonra büyürmü yoksa :) büyüse şu an belli olurmuyduki :)bilemeim yaa
aynen canım zaten güzeliz ama en iyi halimizle olur inşallah iç huzuru cok önemli 2. bebeğe kadar lazer epilasyon şart artık eşimden de onayı aldım Umarım hersey yolunda gider canım iyi haberlerimizi alırız
Sezeryanda ben bitek işaret parmağının cıkması gerektiğini biliyodum bunu ilk duydumm hmm bunu da araştırim bi amaan en olmadı parlatıcı süreriz onu da görmezse artık dr un sorunu yaniCanım varya doğumdan sonra bakında görün hiçbişe yapamıycaz o heyecan yorgunluk ağrın sızın gelen giden biraz zor ancak belki bi saç tararız fln yani o yüzden doğumdan önce nekadar bakımlı olursak okadar iyi
Merhaba kızlar
Son bir haftadır baş ağrısı çekiyorum.Şakaklarım ağrıyor.Daha öncesinde migrenim falan yoktu.Düzensiz uykudan olabilir mi?
kızlar grip oldum hemde bu sıcakta(
hiç halim yok iştahım yok
mide bulantılarım geri döndü
eşim çok yoğun çalışıyor annem de gelemiyo
oğlum okula gittiği için bende anneme gidemiyorum
ağlamak istiyorum
meyve tüketmeye çalışıyorumoff geçmiş olsun on gündr ben de atamadım hala salya sümük dolanıyorum bir de öksürükten mahvoldum çocuğu da mahvettim sen mümkün mertebe sarımsaklı birşeyler ye bal limon vs dene--inş. faydası olur
Benimki de makat gelişli gerçekten çok ağrı yapıyo özellikle kaburgalarımda. Bugün doğum iznimi almaya gittim ama esas doktoruma değil çünkü onunki özel muayenehane sgk ile anlaşması yok. Ben de tahlillerimi yaptırdığım doktora gittim canımı sıktı. Ultrasonla bakmaya hazırlanırken dedi ki sancın var gibi fazla yorulma dikkat et gençliğine güvenme hahaha diye de güldü tabi ben kireç gibi oldum sanki komik bişe. Sonra dedi ki gelişimi biraz geri (gerçi alıştım buna ) sonra da tansiyonumu ölçtü tabi ben duyduklarımla strese girdim 12,5 çıktı büyük. Dedi ki tansiyonun da yüksek idrar tahlili yapalım dedi. Bir gerildim ki sormayın oturup ağlayasım geldi. Altı üstü doğum izni içn kağıt alacaktım duymadığım kötü bişe kalmadı(
herkese guzel gunler dılıyoruzzzzz epey agırlastım kızlar moral olarakta ınsan kotu oluyo sızde de olemı zayıf zayıf kızları gordukce bı bunalımdayım yaaaa saclar boyazsız kılolu kendımı kotu hısseder oldum ben lohusa bunalımına gırmem ınsallh sacları lohusalık bıtmeden de boyatamıyorummm acaba son ay boyatsammı ne dersınız bısey olurmu benım dıplere gelmıyo paket atılıyo saclarıma ama bı fıkır verın
ben de hazırlamadım ya.hiç erken doğum aklıma bile gelmiyor ama olabilir yani hazırlıklı olmak lazımBizde geldik işe.sol bacağımla kalçamda ağrı vardı biraz azaldı ama yine sekleyerek geldim işe.dün internetten spor gecelik emzirme sütyeni ve atleti aldım bakalım öğlene kadar gelicek beklemekteyim :) kızlar ben daha doğum çantasını hazırlamadımbanyo küvetinide almadım.baya eksiklerim var ve haftaya 8 aylık olucam sanırım geç kalmadım :))
ben de seni merak ediyordum canım.çok geçmiş olsun babanın iyi olmasına sevindim.Nasılsınız bakim?Ben cok iyiyim valla babam ameliyatını oldu hastaneden cıktı cok şükür cok iyi herşey yolunda resmen hafifledim,oğlumu da gördüm düün 2 kg olmuşş bağdaş kurmuş oturuyodu benim makat gelişli oğlum ya ben 1.5 ay kaldı diyorum doğumuma dr um 2 ay deli olcam niye böyle uzatr anlamam ki zaten sabırsızlanıyorum..Oğluma cicişlerde aldım yenii değme keyfime eksikler cok az kaldı artık şu catlak olayı nolcak onu hiç bilemiyorum sabah yine yağlı güreşe cıkar gibi yağlandım inş. daha fazla catlamam ya,contratubex diye bi krem varmış duyan varmı yara izlerini geçiriyomuşşş..
ayetel kürsiyi biliyorum okudum diğerlerini de bulup okumaya çalışcam inşallah.allah yardımcısı olsunhanımlar hazıran topıgınden bır ark. nurgu66 dun dusmustu gece hats.kaldı kolu kırık snaıırm cok agrıyor suanda 38 haftalık gebee dr fılm cekemdıgı ıcın tam bırsey dıyemıyor oda tsre yapınca tansıyonu cıkmıss sımdı ıı ama sancı balamıs en son 15-20 dk dusmuss sımdı dogum cın gelıyorlar yozgattan hast.varma k uzere sızden ıstegımm
**ayetel kursı
**sümmes sebila yesserah(sancı anında soylenırmiş)
**ınsıkak suresi
**inşirah süresini okursanız çok mutlu oluruzzzz
dua ıle ınsallah
Aynı durum bende de var. 3 aydır makat gelişi duruyor, hiç yer değiştirmedi. Kafasını mideme dayaması çok zorlıyor. Dün başka bir doktora daha göstermek istedim ve aynı cevabı aldım. Bu haftadan sonra dönmesi %50 oranında olur. Ama 3 aydır yer değiştirmediyse böyle kalır gibi dedi. 39. haftayı geçirme sezeryan için dedi (Kendi doktorumda aynısını söylemişti) Çünkü makat gelişi doğum yoluna girdimi çok tehlikeliymiş. Ayrıca sakın genel anestezi ile doğum yapmamanı öneririm spinal ile belden aşağını uyuştur dedi. Çünkü genel anestezi de çiğerlerimiz tamamen durduruluyormuş ve makine yardımı ile çalıştırılıyormuş. Diğerine göre daha tehlikeli diye uyardıç Kendisi de bu şekilde yapmış. Bilgi olması için sizinle de paylaşmak istedim.
moralini bozma lütfen.inşallah bebeğini sağlıkla kucağına alıcaksın bazı doktorlar da konuşurken çok düşüncesiz olabiliyor.Benimki de makat gelişli gerçekten çok ağrı yapıyo özellikle kaburgalarımda. Bugün doğum iznimi almaya gittim ama esas doktoruma değil çünkü onunki özel muayenehane sgk ile anlaşması yok. Ben de tahlillerimi yaptırdığım doktora gittim canımı sıktı. Ultrasonla bakmaya hazırlanırken dedi ki sancın var gibi fazla yorulma dikkat et gençliğine güvenme hahaha diye de güldü tabi ben kireç gibi oldum sanki komik bişe. Sonra dedi ki gelişimi biraz geri (gerçi alıştım buna ) sonra da tansiyonumu ölçtü tabi ben duyduklarımla strese girdim 12,5 çıktı büyük. Dedi ki tansiyonun da yüksek idrar tahlili yapalım dedi. Bir gerildim ki sormayın oturup ağlayasım geldi. Altı üstü doğum izni içn kağıt alacaktım duymadığım kötü bişe kalmadı(
kızlar grip oldum hemde bu sıcakta(
hiç halim yok iştahım yok
mide bulantılarım geri döndü
eşim çok yoğun çalışıyor annem de gelemiyo
oğlum okula gittiği için bende anneme gidemiyorum
ağlamak istiyorum
slm kızlar nasılsınız.buğün temizlik yapıyorum.hastane çantamı hazırlayacagım bebeğe aldığınız battaniye, yorgan,yastık vs herşeyi yıkayacakmıyız.ben kış için epey birşey aldım.ayrıca çevremdende bebekleri büyüyenler giysi falan verdi.sadece 0-3 ay bir hurç doldu hepsini yıkayacağım belki çoğunu giydiremeyecegim malum havalar sıcak.1 yaşına kadar benim aldıklarımda dahil 2 hurç da öyle giysimiz var.çok yıpranmamış çoğu.yıprananlar var arada onları atacağım.ben bu kadar çamaşırı yıkamak yerleştirmek 2 haftamı kesin alır.belki önce 0-3 ay arasını yıkarım.ama bir hurç dolusu giysiyi nasıl ütüleyecegim.hepsini ütüleyeyim mi.hurçların boyutu da küçük değil normal ebatta.
2 tane yorganım var biri elyaf biri yün aldım
2 tane kadife battaniyemiz var
4 tane büyük ve küçük ebatta penye battaniye
2 tane bebek yastığı var biri elyaf diğer yün
2 tane çevrem verdi alt değiştirme minderi
3 tane nevresim takımı aldık
port bebe çantası ve port bebe , kanguru bunu da çevrem verdi
2 tane banyo havlu seti
bunların hepsini yıkayayım mı
elyaf yorgan makinede yıkanıyor mu
yün yorganımızı ailem gönderdi yıkamayacağım
diğerlerini nasıl yıkayım kaç derece.
sağol canım.ben de bebek toplanıyor mu dedim öyle hissedilir ama rahim kasılıyor dedi.sık gelirse süresine bakacakmışız kaç dk bir geliyor diye.
ben yastık konusunda yorum yapıcam öncelikle de,2 yaşına kadar yastık kullanmamak gerekiyormuş.yani yastıkları kaldır şimdilik.diğerlerini de 40 derecde yıkayabilirsin sanırım.ben belki daha yüksek derecede çekerler diye daha yüksekte yıkamıyorum.slm kızlar nasılsınız.buğün temizlik yapıyorum.hastane çantamı hazırlayacagım bebeğe aldığınız battaniye, yorgan,yastık vs herşeyi yıkayacakmıyız.ben kış için epey birşey aldım.ayrıca çevremdende bebekleri büyüyenler giysi falan verdi.sadece 0-3 ay bir hurç doldu hepsini yıkayacağım belki çoğunu giydiremeyecegim malum havalar sıcak.1 yaşına kadar benim aldıklarımda dahil 2 hurç da öyle giysimiz var.çok yıpranmamış çoğu.yıprananlar var arada onları atacağım.ben bu kadar çamaşırı yıkamak yerleştirmek 2 haftamı kesin alır.belki önce 0-3 ay arasını yıkarım.ama bir hurç dolusu giysiyi nasıl ütüleyecegim.hepsini ütüleyeyim mi.hurçların boyutu da küçük değil normal ebatta.
2 tane yorganım var biri elyaf biri yün aldım
2 tane kadife battaniyemiz var
4 tane büyük ve küçük ebatta penye battaniye
2 tane bebek yastığı var biri elyaf diğer yün
2 tane çevrem verdi alt değiştirme minderi
3 tane nevresim takımı aldık
port bebe çantası ve port bebe , kanguru bunu da çevrem verdi
2 tane banyo havlu seti
bunların hepsini yıkayayım mı
elyaf yorgan makinede yıkanıyor mu
yün yorganımızı ailem gönderdi yıkamayacağım
diğerlerini nasıl yıkayım kaç derece.
kızlar doğumdan sonrada en önemli şeylerden biride göğüs ucunda olan yaralar bildiklerimizi duyduklarımızı yazıp paylaşalım.Benim bi arkadaşım ilk çocuğunda ağlaya ağlaya emzirmiş yaralardan.ikincisinde doktoru söylemiş gögüs ucu cıkarıcı başlıklar oluyomuş emzirdikten sonra göğsüne onu tak göğüs pedide koy kalsın emene kadar demiş ikinci çocukta yara nedir bilmiyorum dedi.denemekte fatyda var.
Sabahtan beri pazara gidicem ama o enerji bi türlü gelmedi,daha doğrusu hava sıcak görünüyoo o yüzden gidesim yok,şu an meyve yiyorum oğlumla serin serin:) çok mutlu oluyorum meyve yerkenn,eşim durduruyo yeter yeme diye ama gündüz durdurcak kimse yok
ikindi serinliğinde çıkarsın canım ben de çıkacağım ama eşimle buluşup gidicem 5.30 6.00 gibi canım
Çok iyi olurdu aslında eşimi mi beklesem?? Ama yemek yok akşama sebze alıp yapıcam ya giderim herhalde 4 buçuk gibi gitsem yeter.
Yada biri arasa beni,pazardan istediğin bişey varmı, diye sorsa,heheee:):)
Mrb kızlar ben bişeyi çok merak ediyorum acaba nts ye ne zaman giriliyo bilgisi olan varmı
Nasılsınız bakim?Ben cok iyiyim valla babam ameliyatını oldu hastaneden cıktı cok şükür cok iyi herşey yolunda resmen hafifledim,oğlumu da gördüm düün 2 kg olmuşş bağdaş kurmuş oturuyodu benim makat gelişli oğlum ya ben 1.5 ay kaldı diyorum doğumuma dr um 2 ay deli olcam niye böyle uzatr anlamam ki zaten sabırsızlanıyorum..Oğluma cicişlerde aldım yenii değme keyfime eksikler cok az kaldı artık şu catlak olayı nolcak onu hiç bilemiyorum sabah yine yağlı güreşe cıkar gibi yağlandım inş. daha fazla catlamam ya,contratubex diye bi krem varmış duyan varmı yara izlerini geçiriyomuşşş..
Teşekkür ederim canım büyük bi korku atlattım ama cok şükür yani en büyüğünü atlattık artık iyileşme sürecindeyiz buna da şükür..Bebişim ters canım ya bi de erken alırım demişti böyle giderse ama belki döner diye umut ediyo sanırım dr amca :) bence daha dönmesi çok zor artk ben sezeryan fikrine iyice alıştırdm kendimi bakalım hayırlısı yalnız cok zor böyle taşımak bir ağırlık yapıyo anlatamam poposunu yaslıyo oohh keyfine diycek yok iyice paytak paytak yürümeye başladım psikolojim biraz bozuldu alışveriş iyi gelcek sanırımm :))
canim ,
doktoruna sorabilirsin , bitkisel boyalara izin veriyorlar diye biliyorum ,
benim kuzenim sezeryanla dogum yapmişti , doguma gitmeden önce röflesini yaptirdi öle gitti. ama bitkisel olduguna %100 güvendigin bir yerde yaptir derim.
Çok sağol canım benimm aynen o kadar rahatladım ki anlatamam cok şükür :) Ayy kader arkadasım benm biz birbirimzi cok iyi anlarız işte o başını göğsünün altına sokması aman Allahım robot gibi durman lazım ya da yatman ne eğilebiliyosun ne uzanabliyosun hafiften cok zor cok ağrıyo batıyo dimi hele ayaklarıyla bikini bölgene yaptıkları benmki yırtıyo resmen ama canları sağolsun dediğin gibi iyi olsun da yavrularımız biz biraz daha dayanırız artık..Benm dr um ağrılarımn hep ters olmasından kaynaklı olduğunu söyledi yormuycaksın yürümüyceksin cok kanaman olblr erken doğum olur kendine dikkat et dedi ama yat yat olmaz ki ya sana böyle bişeyler dedi mi canım,benm umudum yok tam sıpa oğlum %3-4 ihtimal olurmuş ters o da geldi beni buldu nerde anten kunten şeyler var beni bulur o yüzden pek inancım yok o yönde :))
ben epudiral olurcam inş ,
spinalde uyusukluk azaldiginda tekrar ilac verilemiyor diye biliyorum ben , ama epudiralde verilebilior , hem agri sanci icin hemde sezeryan sonrasi agri icin . ve daha hafif diye duydum.
bu göğüs yaralarıyla ilgili bende şöyle bir yöntem duydum .arkadaşım doğum yaptı ve göğüs yarası nedir bilmemiş. 2-3 tane ayva çekirdeğini 3-4 damla suda üstü kapalı bir şekilde bir gece bekletmiş ve bu su jöle kıvamına geliyormuş o jöleyi göğüs uçlarına ve kenarlarına sürmüş ne ağrı ne sızı bende şimdiden aldım ayvalarımı belki bulamam temmuza diye :))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?