2013 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

  • Konu Sahibi Konu Sahibi graf
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Bebeğinizin cinyeti ne olacak


  • Ankete Katılan
    530

canım benim hamilelikte de büyüdü ama hiç büyümeyen arkadaşlarım var sütü gelse bile sanırım kişiden kişye değişiyor istersen bir 90 bir 80 al istersen


ya evet büyük rahatlık o bence de.. ben de net bilmiyorum önceden sezeryana giren arkadaşlarım söylemişti belki dediğin gibi bir parmak da yetebilir ...


bu arada umutsuz olma görümcem doğumdan çıktı ilk sorduğu ojen rujun var mı yanındaydı :)) yani halin oluyor olmasa da yanındakilere söylersin sana yardım ederler

Merhaba kızlar

Son bir haftadır baş ağrısı çekiyorum.Şakaklarım ağrıyor.Daha öncesinde migrenim falan yoktu.Düzensiz uykudan olabilir mi?

tansiyon da olabilir mi ki


off geçmiş olsun on gündr ben de atamadım hala salya sümük dolanıyorum bir de öksürükten mahvoldum çocuğu da mahvettim sen mümkün mertebe sarımsaklı birşeyler ye bal limon vs dene--inş. faydası olur
 
meyve tüketmeye çalışıyorum
yada meyve suyu ama onu bile zorla
tam şimdi enerji ve vitamin depolamak zamanıyken nerden çıktı bu grip
 

canım moralini bozma onlar herseye takıyo zaten
sen kendini nasıl hissediyosun önemli olan o
hem 1-2 hafta erken olsa bebiş bişi olmaz kiii=)

ikimizinde günü aynıymış bu aradaaa

çalışmıyorsan eger dikkat edersin yatarsın tuzsuz yersin filan düzelir....
 
bende bayagıdır giremedim bu ara
dün çalışabilir raporumu aldım herade 2-3 hafta daha calısır sonra izne cıkarımmm

bu arada bebiş odamızda geldi
ufak tefek eksikler olmasına ragmen coook güzel oldu
cok şirin bi oda oldu
fotolarını yüklücem inşallah ama tamamlansın da öyleeee
 
slm kızlar nasılsınız.buğün temizlik yapıyorum.hastane çantamı hazırlayacagım bebeğe aldığınız battaniye, yorgan,yastık vs herşeyi yıkayacakmıyız.ben kış için epey birşey aldım.ayrıca çevremdende bebekleri büyüyenler giysi falan verdi.sadece 0-3 ay bir hurç doldu hepsini yıkayacağım belki çoğunu giydiremeyecegim malum havalar sıcak.1 yaşına kadar benim aldıklarımda dahil 2 hurç da öyle giysimiz var.çok yıpranmamış çoğu.yıprananlar var arada onları atacağım.ben bu kadar çamaşırı yıkamak yerleştirmek 2 haftamı kesin alır.belki önce 0-3 ay arasını yıkarım.ama bir hurç dolusu giysiyi nasıl ütüleyecegim.hepsini ütüleyeyim mi.hurçların boyutu da küçük değil normal ebatta.
2 tane yorganım var biri elyaf biri yün aldım
2 tane kadife battaniyemiz var
4 tane büyük ve küçük ebatta penye battaniye
2 tane bebek yastığı var biri elyaf diğer yün
2 tane çevrem verdi alt değiştirme minderi
3 tane nevresim takımı aldık
port bebe çantası ve port bebe , kanguru bunu da çevrem verdi
2 tane banyo havlu seti
bunların hepsini yıkayayım mı
elyaf yorgan makinede yıkanıyor mu
yün yorganımızı ailem gönderdi yıkamayacağım
diğerlerini nasıl yıkayım kaç derece.
 
g
Benim doktorumda 3.aydan itibaren boyatabilirsin demişti ama ben ısrarla yaptırmadım bu arada röfleli benim saçlarım ama çok stresli bir hamilelik geçirdiğim için (sorunlu bir evliliğim var ) biraz morale ihtiyacım vardı ve 6 aylıkken röflemi yaptırdım iyi de geldi açıkçası .Çünkü insan kendini çok bakımsız ve çirkin hissediyor . Umarım daha sonrada hiç bir problemle karşılaşmam .
 
ben de hazırlamadım ya.hiç erken doğum aklıma bile gelmiyor ama olabilir yani hazırlıklı olmak lazım
ben de seni merak ediyordum canım.çok geçmiş olsun babanın iyi olmasına sevindim.
ayetel kürsiyi biliyorum okudum diğerlerini de bulup okumaya çalışcam inşallah.allah yardımcısı olsun


ben de buna karar veremiyorum hiç.ilk doğumumu genel anesteziyle oldum,yine öyle düşünüyordum.şimdi kafam karışık.niyeyse çok korkuyorum epiduralden ama cesaret etmeye çalışıyorum.
moralini bozma lütfen.inşallah bebeğini sağlıkla kucağına alıcaksın bazı doktorlar da konuşurken çok düşüncesiz olabiliyor.

çok geçmiş olsun,hamilelikte bünye zayıf oluyor işte.inşallah bir an önce iyileşirsin.
 

ben nevresimleri yıkadım yorganları yastığı uyku setini yıkamadım. renkli programında 40 derecede dalan roxy ile yıkadım tam beyaz olanları ayrı kırmızı pembe gibi renkleri ayrı yıkadım. penye battaniye alt açma falan hepsini yıkadım. kaynanamın aldıkları daha gelmedi onda havlu birsürü penye battaniye kundak falan var gelince onlarıda yıkayacağım. 2 tanede pelüş battaniye almış onlar yıkanırmı bilmiyorum
 
Son düzenleme:
sağol canım.ben de bebek toplanıyor mu dedim öyle hissedilir ama rahim kasılıyor dedi.sık gelirse süresine bakacakmışız kaç dk bir geliyor diye.

bu kasılmalar yüzünden çarşamba günü 1 gece hastanede yatırdı doktorum beni . 2 şişe serum yedim . Biraz gereksizdi ama gözlem amaçlı yatırdı. Bende biraz yürüyüş yapmıştım o gün . Külodumda ıslaklık hissettim su gibi sırılsıklamdı, daha öncede olmuştu ama önemsememiştim o gün yine olunca birde kasık ve bel ağrısıyla beraber doktorumu aradım beni rahatlatsın diye açıkcası hani normaldir bunlar her hamilelilkte olur falan gibisinden ama doktorumu arayıp bunları söleyince kasılma varmı dedi var dedim hemen küvözü olan bir hastaneye git dedi erken doğum başlamış olabilir dedi. Ben o hastaneye gittim ama birde bana sorun nasıl gittim ayrıca panik atak hastasıyım elim kolum uyuşuk bir şekilde hastanedeydim . Yani doğurmayacaksam bile o korkuyla doğuracaktım. Neyse nst ye bağlandım kasılmalarım vardı ancak düzenli değildi. Ayrıca o su diye bahsettiğim akıntım gelmemişti . Neyse o gece 2 şişe serum yedim zaten amniyo sıvıda son kontrolde olması gerekenden az çıkmıştı herşey üst üste geldi anlayacağınız . Eğer sabahki nstde kasılmalarım devam etseydi bir ilaca başlatacaktı doktorum neyseki geçmişti ve taburcu oldum .Aslında hamileliğimden kaynaklı hiç bir sıkıntı yaşamamıştım çok şükür ama benimde böyle bir anım oldu :)epikriz raporumda da yalancı doğum yazıyor :)İnşallah vaktinde gelirler.
 
ben yastık konusunda yorum yapıcam öncelikle de,2 yaşına kadar yastık kullanmamak gerekiyormuş.yani yastıkları kaldır şimdilik.diğerlerini de 40 derecde yıkayabilirsin sanırım.ben belki daha yüksek derecede çekerler diye daha yüksekte yıkamıyorum.
 

bu göğüs yaralarıyla ilgili bende şöyle bir yöntem duydum .arkadaşım doğum yaptı ve göğüs yarası nedir bilmemiş. 2-3 tane ayva çekirdeğini 3-4 damla suda üstü kapalı bir şekilde bir gece bekletmiş ve bu su jöle kıvamına geliyormuş o jöleyi göğüs uçlarına ve kenarlarına sürmüş ne ağrı ne sızı bende şimdiden aldım ayvalarımı belki bulamam temmuza diye :))
 
Sabahtan beri pazara gidicem ama o enerji bi türlü gelmedi,daha doğrusu hava sıcak görünüyoo o yüzden gidesim yok,şu an meyve yiyorum oğlumla serin serin:) çok mutlu oluyorum meyve yerkenn,eşim durduruyo yeter yeme diye ama gündüz durdurcak kimse yok
 

ikindi serinliğinde çıkarsın canım ben de çıkacağım ama eşimle buluşup gidicem 5.30 6.00 gibi canım
 
ikindi serinliğinde çıkarsın canım ben de çıkacağım ama eşimle buluşup gidicem 5.30 6.00 gibi canım


Çok iyi olurdu aslında eşimi mi beklesem?? Ama yemek yok akşama sebze alıp yapıcam ya giderim herhalde 4 buçuk gibi gitsem yeter.
Yada biri arasa beni,pazardan istediğin bişey varmı, diye sorsa,heheee:):)
 
Bana nst lafı hiç edilmedi henüz.5 gün önce gittim.13 haziranda bi sonraki randevum.34 +5 olcam , Gerek duyulursa mı olcak acaba,rutin bişeymi bende hiç bilmiyorum.
 

Geçmiş olsun, inşallah hemen daha da iyileşir bebişin dedesi :)


Benim kızım son zamanlarda dönmüştü. merak etmeyin hala dönebilir.


Ben saçımı boyatmıyorum o yüzden fazla bilgim yok ama eşimin kuzeni de bitkisel boyayla boyattığını söylemişti emzirme döneminde.


Döner o dööneeerr

ben epudiral olurcam inş ,

spinalde uyusukluk azaldiginda tekrar ilac verilemiyor diye biliyorum ben , ama epudiralde verilebilior , hem agri sanci icin hemde sezeryan sonrasi agri icin . ve daha hafif diye duydum.

Ben normal sancılarım başladıktan 4 saat sonra, suni sancı + epidural le doğum yapmıştım. suni sancının ne fena bi sancı olduğunu ii anlarım, epiduralsiz çekilmez. çünkü epidural benim bi tarafımda tutmuştu diğer tarafımda olduğu gibi hissediyodum. doğal sancı aralık vere vere giriyodu ama suni sancıyı ve epidurali verdikten sonra, sol tarafımda sancı hiç geçmiyodu sürekli sancı halindeydi, hemşirelere söyledim bi tarafım epidural tutmadı galiba diye, öyle olabiliyo, soltarafa doğru yat dediler, 1 saat öyle geçti sonunda ikna edebildim biraz daha ilaç verdiler. sol tarafımda da sancı hafifledi. diğerini duymamıştım o konuda bi fikrim yok :)


keçe bebek şekeri, keçe nikah şekeri

 

benim kuzenime pek fayda etmemişti
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…