Teşekkürler canım yani süre farkı var arada o zaman bence epidural neden dersen ya dikişlerimz atılırken ilacın etkisi gecerse spinalde naparız neticede bebeği almak 5-10 dk ama dikişler vs 30 dk sürüomuş toplamda 40 dk..bilemedim iyice araştrmak lazım..
al benden de o kadar... tek isteğim abdestimi alıp doğuma gidebileyim... yemişim fönünü ojesini... kaldı ki ojeli hiç gezmem hamileliğim süresince... dünyanın bin türlü hali var...
sarı canim ,
sapli bişidi zaten saf zeytinyagina koymus , bekletilmiş vs detaylari var ama ben tam bilmiyorum intten bak istersen canim bi
bende sana katiliyorum canim ,
ayrica eger olurda sezeryan olur ise ojeleri siliyorlarmış diye duydum ben ,
ben oje cok severim ama namazdan dolayi süremiyorum :) özlemedimde değilll :)))
ama şimdilerde sadece fön + makyaj :))
ben epudiral olurcam inş ,
spinalde uyusukluk azaldiginda tekrar ilac verilemiyor diye biliyorum ben , ama epudiralde verilebilior , hem agri sanci icin hemde sezeryan sonrasi agri icin . ve daha hafif diye duydum.
Benim de aklımda yoktu internetten hazır sipariş verecektim modeli bile seçmiştim ama sonra bu daha çok hoşuma gitti:))ya bu kavanoz olayı çok güzel gerçekten. insanın aklında yokken aklına düşürüyosunuz valla.:) yakında hepimiz birden kavanoz işine gireceğiz.:)
Canım birmaxa ben de bakmıştım ama kredi kartı kabul etmiyorlar sadece havale. O yüzden vazgeçmiştimben birmax.comdan bakmıştım burası daha uygunmuş bende burdan alırım büyük ihtimalle.
ayy çokk güzel olmuşbende yapmak istiyorum malzemeler ne kadar tuttu acaba :44:
Aynı durum bende de var. 3 aydır makat gelişi duruyor, hiç yer değiştirmedi. Kafasını mideme dayaması çok zorlıyor. Dün başka bir doktora daha göstermek istedim ve aynı cevabı aldım. Bu haftadan sonra dönmesi %50 oranında olur. Ama 3 aydır yer değiştirmediyse böyle kalır gibi dedi. 39. haftayı geçirme sezeryan için dedi (Kendi doktorumda aynısını söylemişti) Çünkü makat gelişi doğum yoluna girdimi çok tehlikeliymiş. Ayrıca sakın genel anestezi ile doğum yapmamanı öneririm spinal ile belden aşağını uyuştur dedi. Çünkü genel anestezi de çiğerlerimiz tamamen durduruluyormuş ve makine yardımı ile çalıştırılıyormuş. Diğerine göre daha tehlikeli diye uyardıç Kendisi de bu şekilde yapmış. Bilgi olması için sizinle de paylaşmak istedim.
Benimki de makat gelişli gerçekten çok ağrı yapıyo özellikle kaburgalarımda. Bugün doğum iznimi almaya gittim ama esas doktoruma değil çünkü onunki özel muayenehane sgk ile anlaşması yok. Ben de tahlillerimi yaptırdığım doktora gittim canımı sıktı. Ultrasonla bakmaya hazırlanırken dedi ki sancın var gibi fazla yorulma dikkat et gençliğine güvenme hahaha diye de güldü tabi ben kireç gibi oldum sanki komik bişe. Sonra dedi ki gelişimi biraz geri (gerçi alıştım buna ) sonra da tansiyonumu ölçtü tabi ben duyduklarımla strese girdim 12,5 çıktı büyük. Dedi ki tansiyonun da yüksek idrar tahlili yapalım dedi. Bir gerildim ki sormayın oturup ağlayasım geldi. Altı üstü doğum izni içn kağıt alacaktım duymadığım kötü bişe kalmadı(
cnm sürekli kullanımda kısa sürelerde cam ama saklamak için süt saklama poşetleri ve mika biberonlarmış
Beş olmasa da dört kesin koymak gerekir yoksa kavanozun dibinde kalıyo komik duruyo. Hatta ben de az koyup annemlere gösterdim babam döndü dedi ki her şeyini alıyorsunuz da bir badem şekerinden mi ekonomi yaptın iki tane daha koysaydın bari dedi:))
Renkli lokum da mantıklı geldi şimdi. Ama yazın sıcağında eriyip yapışır mı acaba
ben de alayım bakayımmTeşekkür ederim:)) Hepsini internetten aldım. Tülü cicekmalzeme.com diye bir siteden aldım çok memnun kaldım. Siparişi akşam verdim sabah kargoya verildi diye mail geldi
Bizde geldik işe.sol bacağımla kalçamda ağrı vardı biraz azaldı ama yine sekleyerek geldim işe.dün internetten spor gecelik emzirme sütyeni ve atleti aldım bakalım öğlene kadar gelicek beklemekteyim :) kızlar ben daha doğum çantasını hazırlamadımbanyo küvetinide almadım.baya eksiklerim var ve haftaya 8 aylık olucam sanırım geç kalmadım :))
günaydın herkese
sizi şarkıyla karşılamak istiyoruz bu sabah her ne kadar moralimiz çok iyi olmasa da babamız sayesinde.
karabiberim vur kadehlere
hadi içelim içelim her gece
zevk-i sefa doldu gönlüme
hadi içelim acıların yerine
bu kadar eğlence yeterneyse gelelim sadede;
dün akşam doktor kontrolü vardı çok şükür herşey yolunda.şöyle bir maziye daldık doktorla zaman ne çabuk geçiyor.2 ay kaldı şunun surasında diye.rapor işini konuştuk bu hafta gidip alacağım inşallah.hiç çalışma raporu vermek ister gibi değildi izin verip dinlendirme taraftarıydı ama siz verin ben yıllık iznimi kullanrım sıkılırsam dedim bakalım ne olacak.hayırlısı olsun.
karnımın ara sıra gerildiğini,sertleştiğini ama o sırada ağrı duymadığımı söyledim.kaç dk bir oluyor dedi gün içinde 2-3 kez bazen hiç olmuyor dedim.bizim için 10 dk ,20 dk aralıkla olması endişe duymamıza sebep olur.söylediklerin braxton hicks dediğimiz yalancı kasılmalar önemli değil dedi.ben zaten sık gelince zamana bakıyorum dedim
bir sonraki kontrol 1 ay sonra dedi:18: uzun değil mi dedim güldü
bu aylarda herkeste mi böyle bilmiyorum ama bir panik halindeyim eski rahatlığım yok dedim.yine güldü.bundan sonra böyle olur dedi.
son haftalarda artık doğum şeklini konuşuruz dedi.gerek yok ki konuşmaya ben baştan beri sezeryan istediğimi söylüyorum lütfen caydırmayın dedimtırsıyorum normalden dedim.peki peki dedi tatlı doktorum benim.
ay ne çok konuştum.ben kkarabiberim kk haber antalya,söz sizde sayın topik
Nasılsınız bakim?Ben cok iyiyim valla babam ameliyatını oldu hastaneden cıktı cok şükür cok iyi herşey yolunda resmen hafifledim,oğlumu da gördüm düün 2 kg olmuşş bağdaş kurmuş oturuyodu benim makat gelişli oğlum ya ben 1.5 ay kaldı diyorum doğumuma dr um 2 ay deli olcam niye böyle uzatr anlamam ki zaten sabırsızlanıyorum..Oğluma cicişlerde aldım yenii değme keyfime eksikler cok az kaldı artık şu catlak olayı nolcak onu hiç bilemiyorum sabah yine yağlı güreşe cıkar gibi yağlandım inş. daha fazla catlamam ya,contratubex diye bi krem varmış duyan varmı yara izlerini geçiriyomuşşş..
herkese guzel gunler dılıyoruzzzzz epey agırlastım kızlar moral olarakta ınsan kotu oluyo sızde de olemı zayıf zayıf kızları gordukce bı bunalımdayım yaaaa saclar boyazsız kılolu kendımı kotu hısseder oldum ben lohusa bunalımına gırmem ınsallh sacları lohusalık bıtmeden de boyatamıyorummm acaba son ay boyatsammı ne dersınız bısey olurmu benım dıplere gelmıyo paket atılıyo saclarıma ama bı fıkır verın
alez beyaz renktedir sanırım.beyazlarla birlikte at makineye yüksek sıcaklıkta ön yıkamalı olarak (80-90 da yapıyorum be nbu işlemi) yıkansın azıcık çamaşır suyu damlat deterjan gözüne.sıktırma yapma suda beklet bir gece,sonrasında suyunu sıktır tekrar baştan istediğin sıcaklıkta bir kez daha yıka.çıkacaktır diye düşünüyorum.
hanımlar hazıran topıgınden bır ark. nurgu66 dun dusmustu gece hats.kaldı kolu kırık snaıırm cok agrıyor suanda 38 haftalık gebee dr fılm cekemdıgı ıcın tam bırsey dıyemıyor oda tsre yapınca tansıyonu cıkmıss sımdı ıı ama sancı balamıs en son 15-20 dk dusmuss sımdı dogum cın gelıyorlar yozgattan hast.varma k uzere sızden ıstegımm
**ayetel kursı
**sümmes sebila yesserah(sancı anında soylenırmiş)
**ınsıkak suresi
**inşirah süresini okursanız çok mutlu oluruzzzz
dua ıle ınsallah
Kızlar bu arada babamın ameliyat günü herhalde kendimi cok sıkmışım ki gece patlak verdi tansiyonum 131 e 38 oldu sonra tekrar ölçtk 12 ye 4 sonra 11 e 4 hep böyle ama küçük cok düşük 3-4 lerde acile gttik hemen nst fln cekldi Allahtan hersey yolundaydı bi ara erken doğum yapcam diye cok korktum hiç hazır değilmişim bunu anladım hemşire orda nst cekiyo ben eksikleri canlandırıyorum gözümde doğum cantam hazır değil henüz okadar panik oldum anlatamam yani ayrıca ağdacımla henüz buluşmadım saçlarımı fönletmedim ojelerim bile yoktu ben nasıl doğurim :))Kızlar saka bi yana hakkaten umarım en paspal halimizle olmaz ya valla psikolojini etkilliyoo ertesi gün ilk iş oje sürdüm saçımı fönlettm :))
gece hıc uyuyamadım yaaaaaaaaaaaaaaaa hem sag sola don dur hemde esım bu gunlerde horlama cıkardı basıma cok haassas oldugum ıcın bende sese karsı tam dalıyorum esımın sesıne sonraonu kaldırıyrm derken pöfff sabah sınırle uyandım esm e kızıyorum sen benı nıye uyutmuyorsun diye yaaa
derken 8 de gerı yattım bu sfeerdeee kv ark.gemıs sesllı konusuluyor derken o sese kalktım 9 da ve yaatayım gece uyku alsam sorun dgıl ama uykusuz kalmak snır basıyorrrrr sımdı evlerı toparladımm ark.KUR AN okumamaız var ona gıdeceım ınsll sonrada ıns gusel haberler gelır de hast.gıderımmm
al benden de o kadar... tek isteğim abdestimi alıp doğuma gidebileyim... yemişim fönünü ojesini... kaldı ki ojeli hiç gezmem hamileliğim süresince... dünyanın bin türlü hali var...
Canım tabi ki biz daha risk altındayız makat gelişli olduğu için doğru ama bunda komik olan ne onu anlamadım terbiyesiz adam ayrıca benm sürekli tansiyonum 12-13 dr bu kadar abartmadı yani bunlar sınıra yakın sadece 14-15leri bile gördü yani stresten ama hiç bu kadar büyütülmedi olabilen şeyler bunlar tansiyonun devamlı yüksek cıkarsa 14-15 gibi ozaman riskli benm duyduğum bildiğim bu en canlı örnek benm valla cok şükür bende bebiş de iyi sen takılma hiç moralini bozma bence..
aynı kaygı bende de var ya ağdasız yakalnırsam diye.. inş olmaz... inş en güzel hallerimizle hayırlısıyla doğururuz gerçi zaten güzeliz de neyse
ben ojeleri çok seviyorum da bildiğim kadarıyla ojeleri doğum anında en azından sezeryanda çıkartmaları lazım çünkü herhangi bir olumsuz durumu tırnağın morarmasından anlayabiliyorlarmış ve ona göre müdahale edilmeliymiş..buna dikkat etmeyen önemsemeyen doktorları eleştiriyorlardı o yüzden ojeyi hastane çantasına koyup doğum sonrası sürmek sanırım daha iyi
Teşekkürler canım yani süre farkı var arada o zaman bence epidural neden dersen ya dikişlerimz atılırken ilacın etkisi gecerse spinalde naparız neticede bebeği almak 5-10 dk ama dikişler vs 30 dk sürüomuş toplamda 40 dk..bilemedim iyice araştrmak lazım..
ayy şekerler ne özledim sizi yaa?
cumt. beri dışarlardayım sölemiştim ya, aklımda hep burdaay az kaynatsalarda dönünce zor olmasa okumak die geçirdim hep içimden valla
hemen neler oldu anlatayım çünkü çıkmam lazım yine komşu günüm var
cumt pazar halamlarda kaldım beni kasım ayından beri görmüyorlardı, kuzenlerim babaannem halam eniştem hepsi çok şaşırdılar
veeeee çok beğendiler beniiibiri gelio öpüyo ne güzel hamile olmuşsun dio 10dk. sonra gelio biri sarılıo tekrar ben hayatımda böyle hamileliğin yakıştığı bi insan görmedim dio bayabi moral depoladım yani
3 kuzenim var ikisi erkek benden büyük biride kız benle akrankardeşlerim gibiler
halamda sağolsun bana dolmalar börekler pastalar oohhhh
neyse sonra dün sabahta ordan cerrahpaşaya kontrole gittik
nst ye bağladılar önce, kızımı ilk defa bu kadar net dinledik 20dk boyuncakalp atışlarını flnda kaydettim birazını
nst de herşey normal çıktı
dr. sonra usgde herşeyine baktı şuan için gelişimi çok güzel dedi, bağırsaklarınada fazla takılmayın, şuan dışarda olan kısım o kadar büyük gözükmüyor yinede doğunca daha net birşeyler söylenir tabi ama ameliyatlık bi durum olmaz muhtemelen, önce askıya alırlar sonra yoğun bakımda yavaş yavaş içeri alınır dedibeni çok rahatlattı bu kontrol çok şükür kızlar
dualarınız bana karşı geldi, rabbim hepinizden razı olsun
hee bu arada benim tosuncuk ECE'm 2500gr olmuş boyuda 46cm teyzeleriiiiii, 34 haftaya göre önde görünüyor şuanda
:81::119::118:
bugünleride gördük ya kızlar, rabbim hepimizin yar ve yardımcısı olsun
iyiki varsınız acaip rahatlıyorum sizinle konuşunca
Sağol canım içimi rahatlattın doktordan çıkınca eve giderken bi eczaneye girdim biraz oturup dinlendim yine ölçtürdüm 10 - 6 çıktı demek ki o anda tansiyonum çıkmış hem dediğin gibi zaten 12,5 da çok yüksek değil yani moralimi bozması tansiyondan daha kötü bence. Saat 3te tahlil sonucumu alacam inşallah bi problem çıkmaz. Şimdi de bebeğin hareketleri olunca acaba bu kasılma mı yoksa sadece hareket mi diyorum ya adam aklıma soktu sancın var diye off. Nerden anlicam hangisi olduğunu ki. Artık sadece dua ediyorum erken gelmesin sağlıklı olsun diye.
Merhaba kızlar
Son bir haftadır baş ağrısı çekiyorum.Şakaklarım ağrıyor.Daha öncesinde migrenim falan yoktu.Düzensiz uykudan olabilir mi?
ayy şekerler ne özledim sizi yaa?
cumt. beri dışarlardayım sölemiştim ya, aklımda hep burdaay az kaynatsalarda dönünce zor olmasa okumak die geçirdim hep içimden valla
hemen neler oldu anlatayım çünkü çıkmam lazım yine komşu günüm var
cumt pazar halamlarda kaldım beni kasım ayından beri görmüyorlardı, kuzenlerim babaannem halam eniştem hepsi çok şaşırdılar
veeeee çok beğendiler beniiibiri gelio öpüyo ne güzel hamile olmuşsun dio 10dk. sonra gelio biri sarılıo tekrar ben hayatımda böyle hamileliğin yakıştığı bi insan görmedim dio bayabi moral depoladım yani
3 kuzenim var ikisi erkek benden büyük biride kız benle akrankardeşlerim gibiler
halamda sağolsun bana dolmalar börekler pastalar oohhhh
neyse sonra dün sabahta ordan cerrahpaşaya kontrole gittik
nst ye bağladılar önce, kızımı ilk defa bu kadar net dinledik 20dk boyuncakalp atışlarını flnda kaydettim birazını
nst de herşey normal çıktı
dr. sonra usgde herşeyine baktı şuan için gelişimi çok güzel dedi, bağırsaklarınada fazla takılmayın, şuan dışarda olan kısım o kadar büyük gözükmüyor yinede doğunca daha net birşeyler söylenir tabi ama ameliyatlık bi durum olmaz muhtemelen, önce askıya alırlar sonra yoğun bakımda yavaş yavaş içeri alınır dedibeni çok rahatlattı bu kontrol çok şükür kızlar
dualarınız bana karşı geldi, rabbim hepinizden razı olsun
hee bu arada benim tosuncuk ECE'm 2500gr olmuş boyuda 46cm teyzeleriiiiii, 34 haftaya göre önde görünüyor şuanda
:81::119::118:
bugünleride gördük ya, rabbim hepimizin yar ve yardımcısı olsun
iyiki varsınız acaip rahatlıyorum sizinle konuşunca
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?