2013 Temmuz annleri paylaşım alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi Kazen
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Bebeklerimizin cinsiyeti ! Bizim.....

• İkiz oğullarımız olacak

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    102
aaaa iyi hatırlattın cnm anneannelere söyleyelim ileriki aylarda hırka yeleğe başlarlar 3 aylıktan sonraya daha çok örsünler.sonuçta ilk 3 ay yaz sıcağına denk gelior

evet sıcağa denk geliyo ufak değilde biraz büyük örmelerinde fayda var battaniye yelek hırka şapka

oooooooooooo kimler gelmiiişşşş...... nerdesiniz siz hanfendiiiii...? bi soru sorup kaçmak varmıymış öyleeee....!!!!

karabiberim dediğin gibi listeleri okuya okuya anlarız neler lazım.ben birde diğer annelerin aldıklarını yazdıklarını okuyorum.ocak aralık anneleri vs.bakın biri daha yazmış daha anlaşılır

canım ben de ocak sonu şubat başı gibi anne olacağım. çok okudum araştırdım. yorgan kullanılmaması gerekiyormuş. çünkü bebek ellerini hep yukarı kaldırırmış ve yorganı yüzüne çekme gibi bi durum oluşuyormuş. o yüzden uyku tulumları var ya kundak gibi olan, ben 2 tane ondan aldım. yorgan kullanacaksan da ellerini dışarıda bırakıp kenarlara sıkıştırman gerekiyormuş ama ben elleriüşürse diye emin olamadım ondan. bol bol pamuklu tulum lazım olur demişler. benim bebeğim erkek ama yine de içine külotlu çorap giydiririm gibi geliyor çünkü bacakları tulumun içinde üşüyebilir miniğin. ne olur ne olmaz bir tane biberon (hastaneye gidecek çantanın içine) dr. browns tavsiye ediyorlar, damlama sistemi varmış kolik önleyiciymiş ben daha almadım. polar, penye en az 3-4 (yıkama durumuna göre) battaniye, göğüs ucu kalkanını arkadaşım tavsiye etmişti hastane için, lansinoh krem kullanmaya başladım ben göğüs ucunu güzel yumuşatıyor, hatta dudaklarıma bile sürüyorum iyi geliyor. ama büyük boyunu alma küçük boy yeterli. kışlık en az 2 hastane çıkışı takımı, kendine bir tane lohusa geceliği bir tane de pijaması (hastane için). normal doğum yapacaksan gecelik daha rahat diyorlar. bebişe bol bol pamuklu çorap (tulumun üstüne giydirin demişlerdi). penye yelek ve hırkalar (sayısı kusma ve yıkama durumuna göre sana bağlı), yastığa gerek yok 6 ay falan olana kadar ama yan yatma yastıkları için çok kullanışlı demişler (kusmayla boğulmayı engellemek için), içine giydirilecek kısa kollu uzun kollu zıbınlar, pişik kremi için gerek yok, teyzem çocuğu doğduğundan beri her altını açtığında normal bephanten krem kullandı çocuğu 2 yaşında hiç pişik olmadı. şapkaya ihtiyaçları var çünkü doğdukları zaman kafasının üşümemesi gerekiyormuş. emzik tercihe bağlı, emme düzeni bozulmasın diye sadece uyurken vermek şartıyla damaksız tavsiye ediyorlar. en az 2 nevresim tk, ben ekstra 4 tane lastikli çarşaf da aldım. alt açma (tek kullanımlıklardan, zaten herkes alt açma batana kadar kullanıyormuş tek kullanımlık gibi değil yani :)) emzirme sütyeni ve atleti için çok kullanışsız diyorlar ama ben atletten bi tane aldım rahat gibi geldi. eldivenlerden çok alma 3-4 tane en fazla, çünkü bebeğin ellerini de tanıması gerekiyor, elleriyle oynaması falan. banyo küveti, şampuanı vırtı zırtı lazım. en çok alacağın şey ağız bezi ve havlu. bende 10 tane küçük havlu 24 tane ağız bezi var ve buna yetmez diyenler var. ki bence yeterli. burun aspiratörü ve ateş ölçer doğmadan önce hazır edilmesi gerek. bol bol önlük (ipli değil çıtçıtlı ya da cırtcırtlı, ipliler boğazını sıkacak gibi oluyor demişler). biberon ısıtıcısı, sterilizatör falan kullanılmıyormuş pek ben de almadım. ben buhar makinası aldım odada nem oranını ayarlamak için. şimdilik aklıma gelen bunlar canım. aklıma geldikçe uğrar yazarım.

kızlar ya bişey sorcam ben 8+3 ümde ben doktora gittim dün yatırdılar gece doktor 3 aylık gebelik dedi nasıl oluyor bu ay hesabı bilen varmı

maşallah canım çok heyecanlandım okuyunca.. Ne güzel erkenden öğrendin erkek daha eken belli olrmuş zaten.

ben kadın doğumcumu aramıştım ateşlenince gecenin bi vakti, parol içiliyor sadece yada minoset içinde paraseteemol var ve zararı yok ateşin çok ykselirse mutlaka müdahale gerekir, ateş tehlikeli. Bol bbol sıvı al demişti dr bana rapor alırsan hemen toparlarsın zaten, geçmiş olsun canım

gözünaydın canım maşallah sanada bebişinede ne güzel haeketlerinide görmüşsün :)

slm kızlar bende temmuz annesi olcam Rabbim nasip ederde sağlıkla kucağıma alırsam bebeğimi. 3buçuk yıllık evliyim 2aşılama oldum tutmadı son aşılamadan sonra adet gördüm ve o ay hamile kalmışım. kısmet olunca tedaviye falan gerek kalmıyo işte. süpriz yaptı bizim küçüğümüz bize :)

oooooooooooo kimler gelmiiişşşş...... nerdesiniz siz hanfendiiiii...? bi soru sorup kaçmak varmıymış öyleeee....!!!!

Canım benim yazdığını şimdi gördüm mide bulantıları bana berbat bir ay geçirdiği için değil buraya girmek bilgisayarın karşısına bile geçmedim. Çok şükürki geçti artık..sadece kokulara karşı hassasiyet kaldı sen nasılsın nasıl gidiyo hamişlik

Son düzenleme:

maşallah canım hoşgeldin aramıza :) ne güzel 2 aşılamadan sonra böyle bir süpriz sağlıkla devam etsin inşallah bebiklerimz...

kızlar bu arada bişey sorcam daha önceki sayfalarda yazılmışmıydı hatırlamıyorum ama ün dr sormaya unttum kaçıncı haftadan sonra saçlar boyanıyordu bilginiz varmı.

allah razı olsun canım çok sağol gördüm ufaklığı sonunda ikli test yapmadı 25 aralık de o zaman dedi

hoşgeldin canı işallah sağlıklı bi hamilelik geçirirsin

ben hiç boyanmıyo diye biliyorum saçları ama

amin inşallah hepimizin hamileliği güzel geçer inşallah.

allah razı olsun canım çok sağol gördüm ufaklığı sonunda ikli test yapmadı 25 aralık de o zaman dedi

ben hiç boyanmıyo diye biliyorum saçları ama

aynı zamanda yaptırcaz testleri hadi bakalım inşallah iyi sonuç alırız. bazı doktorlar boyamayın diyor ama eczaneden alınan % 100 bitkisel boya ile belli bi haftadan sonra boyamanın bi sakıncası olmadığını söylemişti dr um , ilk haftalarda bebeğe kötü etkisi olyormuş ama sonra olmuyrmuş çevremdekilerde hep boyattı bende boyatıcam boyatmalıyım zaten çok beyazımda var ama haftasını hatırlamıyorum

canım benim rabbim tez vakitte versin yawrunu kucağına inşallah sağlıkla birlikte

kızlar ya bişey sorcam ben 8+3 ümde ben doktora gittim dün yatırdılar gece doktor 3 aylık gebelik dedi nasıl oluyor bu ay hesabı bilen varmı

canım üstüne görme dedikleri şeyi olmuş olabilirsin ki öyle gözüküyo canım ama şuda var 8+3 zaten 2 ay bitmiş 3. ayında gün alıyosun yani 3. ayın içindesin demek

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…