merhaba arkadasım;
internette benimle aynı sorunu yasayan varmı dıye arastırırken seni buldum .. eger yanlıs okumadıysam sende cok dusuk yasamıssın ve lenfosit diye bi igne vurulmussun ve suan cok sukur hamilesin :)
bana bu igneden bahsedermisin detaylı bilgi almak istiyorum senden .. sohbet etsek daha iyi olur aslında...eger netteysen bazı sorularım var
gecmıs olsun guzelım ınsallah hersey yollunda gıder rabbım bebısını sana bagıslar...moralını bozma sakın dınlen bo bol..Dünden beri mahvodum kızlar,dün öğle saatlerinde durup dururken oturduğum yerden kalktım bi sıcaklık hissettim akıntıdır heralde dedim fakat birazdaha degişikti lavaboya kostum inanılmaz bir kanama ne yapacagımı sasırdım hemen acile gittim,bebegim benle ve kalbide atıyordu,doktorum progestan verdi ve bi kaçgün dinlen dedi çok korkuyorum hala arada kanamam devam ediyor,benim gibi kanama yasayan arkadasımız varmı düzelip devam edecek değilmi,buaraya kötü birşey yazmaktan çok korkuyorum,mübarek günde okuyosanız benim için ne olur dua edin bebegimi kaybetmek istemiyorum
canım belkı bu hamılelık hormonlarından sen yalıs anlıyor olabılırsın cunku bende oyleydı kı lohusalıkta bu durum artıyo...herkese günaydınn ve hayırlı cumalar.... benim moralim çok bozukeşimin düşüncesizlikleri beni çok yordu artık... koskoca adam olmuş 30 yaşına girmiş hala ben bişeyler öğretmeye çabalıyorum bu seferde ona çocuk muamelesi yapmış oluyormuşum.. ama artık herşey çok zoruma ve ağırıma gitmeye başladı.. sorunu eşimle çözemiyorum annesini aramam yakındır.. hiç değerimi anlamadı bu saatten sonrada anlaması zor gibi...
yok canım ya doktoruna sor bakıyım ne dıycek sana.ayrıcaa ben maydonozdan nefret ederdım hamıleyken cok asırı yedım ama kızım yanımda...ah çok üzüldüm bugünlerde nara aşeriyorum daha dün gecede yedim narı midem ağrımasına rağmen şimdi merak ettim zararlımı gerçekten
hulı cım sen memorıal topıgınde deglmıydın??hamile kadınların korkulu rüyası doğum sancısı....
pekçok kadın artık tıp bu kadar ilerlemişken, doğum sancısı çekmenin gereksiz olduğa inanıyor ve ağrısız doğumu tercih ediyor.
Aslında bebeğimize kavuşmamızı sağlayan bu sancıların çok önemli görevleri varmış. bunu ilk öğrendiğimde ben de şok olmuştum, eminim ki okuyunca herkes doğum olayının bir mucize olduğunu düşünecek...
bunları yakın bir arkadaşımdan öğrenmiştim. ona bu bilgileri anlatan amerikalı bir ebenin anlattığı şekilde buraya aktarıyorum:
''sancılar, 9 ay bir suyun içinde, sıvı besinle beslenmiş, sıvı oksijenle büyümüş bebeğin, kuru ortama çıkışına hazırlanmasının yegane yoludur. içerdeki ve dışarıdaki basınçlar değişiktir, akciğerlerine giren havanın cinsi değişiktir, herşey yeniden tanımlanır bebek için. o nedenle sancılar hayatidir.
Sancı vurduğu zaman, bileceksin ki bebeğin kordondan aldığı sıvı oksijen akımı duruyor, bebek de mecburen kendi ciğerlerinde rezervde tuttuğu oksijeni kullanıyor. yani akciğerlerini çalıştırıyor. sonra o sancı geçince yine anneden oksijen alıyor. bebeğin kanındaki birşeyin oranı bu şekilde gerçek hayat seviyesine çıkmış oluyor.( bu birşeyin adını hatırlayamadım, dr. unuzdan öğrenebilirsiniz) bu nedenle bebek , sezaryenle doğmuş bebeklerin yaşadığı şoku yaşamıyor, bir anda sudan çıkmış balığa dönmüyor.
o nedenle sancıların en berbat olduğu, dayanamayacağın zaman aklında bu olsun. bu sancılar, senin bebeğinin hayatını kolaylaştırıyor, sağlamlaştırıyor.
ayrıca sancılar, senin beynine de doğumun başladığını, ilerlediğini ve bittiğini de söyleyecek, haber verecek ki bebek çıktığı an plasenta ayrılsın, o ayrılırken de sütü başlatan prolaktin hormonu salgılanmaya başlasın.aynı anda süt bezlerin de yeni doğana koruyucu maddeleri verecek, mesela doğal antibiyotikleri...
ayrıca yine aynı sancılar, kasılmalar, bebeği doğum kanalında ileri itecek, doğumu ilerletecek...
yani bu sancılar senin düşmanın değil, en yakın müttefikin, bunu bil ve sancılarını sev...
yani doğum sancıları aslında bebek için çok önemliymiş,bebeğin akciğerlerini sıvı oksijen alımından gaz halindeki oksijen alımına adapte etmeye yarıyorlarmış. sadece anneye acı veren birşey değilmiş. yani aslında biz sadece acı çektiğimizi düşünürken aslında bebeğimizin sağlığı için çok çok önemli birşey yapıyormuşuz.
doğum gerçekten mucizevi bir olay ve her evresinde olan şeyler, gerçekten bir amaca hizmet eden şeyler...."
ben hamılelıgım boyunca ordan gıyındım aldım seylerı hala gıyıyorum sımdıden alın gıyın bellı bıle olmuyor kı hamıle gıysısı lduguYarin lcw ye gidecem deneyecem guzel olursa abarti durmazsa alacam.fiyatlari cok pahali degil lcw de internetten baktim da diger yerler hep 100 tl felan yaa.lcw de 30 40 tl
bende giymeye başladım bugün gerçekten ne rahat oluyomuş yaaa boşa sıkıştırmışım hem bebişimi hem kendimiiii
kızlar bu arada ben kayınvalidemle konuştum bana hak verdi kayınbabamın rahatsızlığıda dağıttı hepimizi eşimin çok üzüldüğünü ama içine attığını söyledi... ben anlıyorum ama o beni bazı konularda çok çaresiz bırakıyo dedim zamanla öğrenecek herşeyi dedi sen bi sıkıntın olduğunda direk bana gel ben her şekilde çözmeye çalışırım dedi oda kendini zamanla düzeltecek bebeğiniz olacak babalık duygusunu tadınca çok farklı olacak dedi... arkadaş gibi dertleştik onunda bazı sıkıntıları varmış oda onları anlattı ben sıkıntılarımı anlattım karşılıklı rahatladık yanii... Allah razı olsun bu tarz konularda oğlumda oğlum demez bana hak verdi yanii... Rabbim kimseyi sıkıntıya sokmasın İnşallah... içime bi rahatlık oturdu kızlar
evet kimsecikler anlamıyo... bende normalde çok dar kotlar giydiğim için... 2. aydan itibaren canım yanmaya başlamıştı... sonra gittim lcw'ye aldım bi kot... uzunca bi süre kıçıma yapıştı valla tek pantalonum vardı çünkü... hatta patronlarıma söylememiştim bile... hiç anlaşılmadıda... ama geçenlerde bi gittim lcw'ye iki pantalon daha aldım... toplamda 2 kot 1 keten pantalonum - 1 tane penye bluz - 1 tane merserize kazak aldım... bikaç gün önce de internetten 3 parça üst siparişi verdim... ohhh misler gibi... çalıştığımız için çeşit ihtiyaç malesef... gerçi çok kısa süre sonra da işsiz kalıcam zaten... :)
ben çıkıyorum hayırlı haberlerle dönerim inşallah
oy kuzum neden işsiz kalıyosun ki erken izinmi yoksa başka bişeymi
benim hikayem biraz dramatik... 8 eylülde evlenip Bursa'dan İstanbul'a yerleştim... 1 buçuk ay evde oturup, referansla bi firmada finans departmanında çalışmaya başladım... sonra bebeğimizi öğrendik... bi süre söylemedim... söylediğimde de "iş anlamında yıkıldıklarını" şahsi anlamda sevindiklerini öğrendim... bide inanılmaz yoğun çalışıyorum çok yoruluyorum... haftanın 6 günü saat 8-18,30 çalışıyorum... bi cumartesi öğleden sonra izin aldım diye dünya kadar laf işittim... en başta yaptığımız görüşmede cumartesi ile ilgili bi iyileştirme düşündüklerini söylemişlerdi... pazartesi günü cumartesi mevzusunu konuşmak istedim patronumla ve ilk baştaki verdiği sözü inkar etti... o anda benim için bittiler zaten... sonra dün internette gezinirken bir de baktım ki; pazartesi bizim tartışmamız sonrasında salı günü eleman ilanı vermişler... bende ay sonuna 2 gün kala söyleyip ayrılmayı düşünüyorum... malesefki böyle...
ayıp ya sanki kendi çocukları yok
bide çamura yatıyolarla deli oluyorum
hakkında hayırlısı cnm
terbiyesizler
ay çok gıcık oldum ya
benim patronumda böle oynak olduğu için delirdim şimdi
neyse zaten cumartesi çalışılan bi iş istemediğimi en baştan söylemiştim... şimdi inkar etmeleri kendi tercihleri... ama zaten iğrenç bi firma çalışmak zor... herşyin hayırlısı... biraz daha çalışıp bebeğimiz için hazırlık yapabilmeyi çok isterdim ama napalım kısmet değilmiş... babasına yüklenicez artık...
ole cnm hepimiz onun için uğraşmıyomuyuz zaten
yoksa bende burda kusa kusa inan 5 dk durmam yanı
ama hayırlısı napalım
Allah hayırlı insanlarla karşılaştırsın diye boşuna demiyoruz yani...
hulı cım sen memorıal topıgınde deglmıydın??
Evet :)) çok şükür eee buraya transfer oldum şekerim :) Allah izin verirse temmuz annesi olucam
Sen nasılsın minik Ece nasıl? koca kız oldu artık dimi gördüm resimlerini allah bağışlasın...Arada memorial ekibini okuyorum yine, en son 2. düşünüyordun sanırım?
Sevgiler
neyse zaten cumartesi çalışılan bi iş istemediğimi en baştan söylemiştim... şimdi inkar etmeleri kendi tercihleri... ama zaten iğrenç bi firma çalışmak zor... herşyin hayırlısı... biraz daha çalışıp bebeğimiz için hazırlık yapabilmeyi çok isterdim ama napalım kısmet değilmiş... babasına yüklenicez artık...
durumlarınızı okudum çok canım sıkıldı insanlarda artık vicdan denen birşey kalmamış rabbim bildiği gibi yapsın onları ama vakti zamanı geldiğinde rabbimin karşısında nasıl sual verecekler allah yar ve yardımcınız olsun canlarım hakkınızda hayırlısı olsun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?