- Konu Sahibi SARILARIN FILIZ
-
- #2.221
Yaaa biz de yapmayı düşünüyordukGerçi ben tarifi çok beğendim, pek öyle tek yönlü beslenme de değil. Normalde tek tip şeyler yiyerek yapılan detoksa ben de karşıyım ama bu epey besleyici bir şey.
benide etkiledip.tesi güne ilk bu viedoyu izleyerekbaşlıcaminşallah..
ercem sabahki ekmek cıs hem beyaz hemde 2 dilim illede beyaz ekmekdiyorsan iyice kızart derim akşamki 10tane cips os hem yağlı hemde akşam bu tür şeyleri illede canın çekiyorsa öğlen yhemen lazım en geç,cnm yediklerin aman aman fazla değil sadece g oranın fazla olmadığıiçin 10 ane cips yediğin ekmek senin yerinde kalmanı sağlar,gerçi senin metabolizman sağ olsun hepsinin üstünesinden gelir ama yvaş ilerlersin bu aradahemen maşallah diyimm...
detoks yaptığında spor yapılmaz diye bişeyi de ilk defa pomodan duydum.ne alakaysa
kandırıyolar sizi, böyle şeylere aldanmayın
neslicim sen yapabilirsin detoksu, detoks yaparken spor da yapabilirsiniz.
pomo çok istiyosan sen de yap detoksu, ama detoks yapılırken spor yapılmaz diye kim dediyse inanmayın.
detoksta vücut yorulmaz, öyle bişey olamaz.
katılmıyorum tek tip beslenme insandamutsuzluk yaratıyor enerjisi düşüyor ister istemez çeşit yemeye alışkın olan bizler tek tip beslenmede çabuk sıkılıyoruz geçrekden güvendiğin kişlerden biliyorum bunu ha elbet hareket edicez ama 30 dk bi eliptiği yapan pomo yadaben yada o,bu ,şu ister istemez iştahlancak 1 kase detoks çornbasıda bunu tatmin etmicek günlük işlerimizi kendimiziyormayan bi yürüyüş alışveriş vs elbet yapabiliriz ama tempolu bi koşu yada eliptik benim kendi şahsım fikrim önermiyorum
ayrıca böyle detokslar tek gün yada en fazla 2 gün yapılan detoksu içeriği güçlüyse ben öneriyorum insanın içi de temizlenmesi gerek bizzat kendim uyguladım bunu ondan içim rahat,amaayda 1 kere pomo grupunda olanlar 2 kere tekrar diyorum bu benim fikrimdir..
ayrıca herkez birşeyler söylüyor fikrini,duyduğunu,düşüncesini yazıyor ben kafadan attığım yada kendi uygulamadığım şeyi asla yazmam güvendiğim birinden duyarsamuygularım onuda iletirim bence onun dedidiği yalan ,kim uydurmuş gibi deyimler kullanmasak çokgüzel olur,ben birşeyyazarken bile bu benim fikrim,işte onun dediğine bakma uydurma,yalan gibi tabirler kullanmam.. sakın sitem olarak algılama yada kızdıyazdı sadece fikrimi söylemek istedim..
arkadaşlarburda amaçbelli burda art niyetli üstünlük taslayan, yada çok bilmiş gözükmeye çalışan kimse yok nesli birşey dediğinde bana mantıklı geliyorsa yapıyorum gelmiyorsa yapmıyorum,ama nesli böyle dedi diye ben onu yargılamam eminim o bunun doğru olduuğnu düşünüyor ve arkadaşlarıyle bilgi paylaşımında olmak istiyordur neslicim örnek yazdım bu arada:)))
yani neslinindediği pomoya mantıksız geliyorsa onu yargılamakne kadar doğru uygulamazsın olur biter.. yani benim her paylaşımım yapılcK diye yada %100 sonuç veriyor diye birşeyyok ayran detoksunu ben geçtiğimiz yıl uyguladım hattaforumda olan ercede yaptı sonuç aldık geri dönüşüde olmadı,geçen bir arkadaş yazmış isimin unuttum o yapcakmış bende kendimde yaptığım için onayladım bende yaptım diye
neden yazıyorum bunu bilmiyorum ama yazma ihtiyacı duydum...
ben 58 kilo ile gelin geldim bu şehire canım sonra tayinim çıktı urfaya gittim bir ay boyunca otelde kaldım eşim yanımdaydı ev düzeni yoktu sürekli dışarıda ye iç derken bir ayda oldum 65...yaz tatilinde de ramazanlada birşeşince vurdum 70 e. kürtajdan sonrada oldum 75.yavaş yavaş vermeye çalışıyorum işte canım..memnun oldum bende duygu 28 yaşındayım izmirliyim,mesleğim muhasebe ama şimdilik anne mesleğini yapıyorum,oğlumvar ellerinden öper bugün2,5 yaşındaoldu 2006da evlendim:))) ben pkoluyum kilovermem zor hamilede zor kaldım,hep pko hemde d.k.h kullandığım için kilo vermemzor bunainat 85 kgdan 64 düştüm ama aşırı disiplin ve sporla benim hikayem böyle
eşime yeni kavuştum demişsin inşallah bir daha ayrı düşmezsiniz
bebeğini kaybetmişsin başın sağ olsun cennette seni bekleyen bebeğin var inşallah tekrar hamile kalırsın sağ salim doğurursun
bu arada kaç kilodan buraya geldin kaçkiloaldın
rezene denemedim canım onu da katarız artık..süper rezene'de eklersen hem barsağın iyi çalışır hemde dinlenirsin
bende evlendiğimde 53 hamile kaldığımda 64 doğumda 90:)))) benim kg almamı sağlayan etgenlerben 58 kilo ile gelin geldim bu şehire canım sonra tayinim çıktı urfaya gittim bir ay boyunca otelde kaldım eşim yanımdaydı ev düzeni yoktu sürekli dışarıda ye iç derken bir ayda oldum 65...yaz tatilinde de ramazanlada birşeşince vurdum 70 e. kürtajdan sonrada oldum 75.yavaş yavaş vermeye çalışıyorum işte canım..
şifa olsun:))rezene denemedim canım onu da katarız artık..
maxi,ikidir yazıyorum 2 dir elektirikler kesliyor inşallah bu sefer yollarım
ikinci yazım sana değil kendime zaten birine birşey dersem ya ismiyle yada alıntıyla cvp veririm,
ikinci mailimde ayran detoksunu bir arkadaş sordu ortaya bende uyfuladığım için önerdim eminimki ben önerdim diye özellikle pomo yapmak istedi kendmi sorumlu görüyorum sende böyle şeyler diyince hani yalan uydurma tarzındacüleler kurunca bende senin bugüvenmediğin şeyi insanlaraönerincekendimi kötü hissettim ve böyle şeyl yazdım, burda ne ben ,ne sen ne o,bu ,şu üstünlük taslar kimi benim senin gibi tecrubeli olur fikrini beyen ader ben kendi adıma güvenmediğim şeyi burda kimseye önermem bizzatkendim uygularım sonuç görğrğrm tavvsiye ederim,bilmediğim şeye bilmiyorum derim yanş,sen kitap ne kadar çok okuduysan bende bişr o kadar ender saraçı takip ettim bende ona güveniyorum yani detoks ve temizlenme diye birşey var,ha bu ayran detoksunu ender saraç oğlundan duymadım kadınlar kulupünde gördüm ve durakladığım kgveremediğim bir dönemde yaklaşık 2 kg yakın verdim benmi için iyibir sonuçdu yanlışhatırlamıyorsam 600ila 800gr gibisinigeri aldım gersi bana kar oldu 2 güniçin iyi hele benim gibi zor kg veren için,ayrıca içeriği zengin faydalı e birşeyde kaybetmicektim uyguladımve önerdim,
neyse elektrikler kesilmeden sonuca bağlayım yazıların geneline katılıyorum ama o yalan bu palavra gib sözlerine katılmıyorum herkezin doğrusu kendine kimse kimse nin kötülüğünü istemez burda,burdaki arkadaşlar istediği sürece uyguladığım herşeyi de paylaşcam mantıklı geleni uygularlar gelmeyni uygulamazlar onlar kişiye kalmış
tekrar söylüyorum şahsına yazılmadı 2 mesajım..
sekersız ıcemıyorum sutlu de ıcemıyorum sut tozu ve seker zararlı olduguna gore bana kahve uzunca zaman yasak gorunuyor canım.
Ben ayran detoksunun senin önerdiğini bile bilmiyorum.
Zaten her dakika takip etmiyorum burdaki yazılanları.
Gün geliyor, aklıma geliyor napıyolar diye bi bakıyorum, o anki konu neyse ona göre katılıyorum konuşmaya.
Kilo vermenin detoksa bağlantılanmasından hoşlanmıyorum.
Çünkü detoks kilo verdirmez.
Yapı itibariyle sürekliliği olamaz zaten. Dediğin gibi tek tip beslenme olmaz. Vücuda anca zarar verir; alınması gereken protein, vitamin, lif, karbonhidrat ve aminoasitlerin yoksunluğundan dolayı.
O gün detoks adı altında ''vücudu yormayan'' gıdalar aldığınız için vücut daha kolay adapte olur. Eksikliğini bi süre kendi rezervlerinden karşılayabilir.
Elbette insanların kilo vermesinde duraksama dönemi oluyor. Ama bu dönemde ister detoks yap, ister otur sadece meyve, salata veya yoğurt ye aynı kiloyu yine verirsin. Demek istediğim detoks kilo verdiriyor, haydiii o zaman detoks yapalım hemen kilo verelim yaklaşımı yanlış. Ben buna hiç bir zaman katılmam. 2 gün detoks yaptın 3. gün normale döndün, sonra ne olacak peki? Nerde kaldı detoks? Hani verilen gramlar.
Tekrarlıyorum, ben ayran detoksunu senin söylediğini bile bilmiyorum. Dolayısıyla pomonun yazısında ''detoksda spor yapılmaz,vücut zaten yoruluyor'' gibi yaklaşımın yanlış olduğunu belirtmek için yazdım. Kendi üstüne alınmana hiç mi hiç gerek yok yani. Kendini kötü hissedesin diye bilerek böyle bişeyi de asla yapmam -senin önerdiğini bilseydim bile-
Ama sen öyle bi cümle kuruyosun ki, ''kimse kimseye üstün gelmiyor, bilmişlik taslamıyor'' diye; dolayısıyla ben senin böyle bir düşünceyi içinden geçirdiğini düşünüyorum.Ki yanılmamışım da gördüğüm üzere.
Yoksa çok şükür biliyorum ki pomo ve neslinin benim yazdığım yazıların ''üsteleme,bilmişlik taslama'' şeklinde algılamadığını.
Böyle bir şeyi de söyleyen ilk sen oldun, ne diyim yani. Yanlış anlaşıldığıma mı üzüleyim kendimi bilmişlik taslayan biri olarak algılattığıma mı.
Kendimden bu kadar emin konuştuğum için mi sinir oldun anlamadım.
Verdiğim özgüven patlaması için kusura bakma diyim o zaman ve kapatayım bu konuyu.
hım tama ozaman canımm,bende süt katarak içiyorumm
bak sende ılık süt içemiyormuşsun bende illaki kaynayacak ozaman içebiliyorumm soğuk oluncada bana kokuyor benimde sütle aram iyi değildir
Ben sporumu yaptım geldim, yemeğimi de yedim. Biraz yanlış anlamalar olmuş sanki ama umarım tatlıya bağlanmıştır. Aslında karşılıklı konuşuyor olsak bunlar olmaz ama yazı dilinde olabiliyor. Bunun önüne geçmek te gerçekten çok zor. Bu ayran detoksuna gelince, valla içinde benim çok sevdiğim şeyler olduğu için bana çok cazip geliyor. Pek tek yönlü de değil zaten. İçinde süt ürünü, sebze, kuru baklagil ve hububat var, daha ne olsun:)
Ben de birşeyler yazmak istiyorum aslında, hepimizin okuduğu, izlediği, internetten bulduğu çeşitli bilgiler var ve kendimize doğru gelenleri veya inandıklarımızı paylaşıyoruz, Duygu'nun da dediği gibi herkes kendi süzgecinden geçirdikten sonra uygulayıp uygulamayacağına karar veriyor. Kaldı ki bu daldaki bilim insanları bile kendi aralarında ortak bir doğruya varamıyorlar, dolayısıyla burada farklı fikirlerin olması çok normal. Birbirimizin önerilerini eleştirirken daha yapıcı ve nazik olursak hiç problem olmaz diye düşünüyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?