2013 Yaza Merhaba, Kilolara Elveda Diyenlerin Paylaşım Alanı

gunaydin arkadaslar bende katilmak istiyorum araniza
tabi kabul ederseniz
benim kilom tam tamina 75
ve 60 olmak istiyorum

mrb hosgeldın.

kılo lıstesıne almak ıcın arkadaslar ıle haftaya gorusup karar verırız. ama gunluk menu paylasımları vs burda sureklı aktıf olabılırsın bızler ıle. elımızden geldıgınce yardımcı oluruz sana. sonucta bızler de baskaları sayesınde bılınclendık ve kılo vermeye basladım.

kılona gelınce korkulacak bır kılo degıl. goruyorsun asagıdakı rakamımı. 29 yasındayım. 1,60 boyundayım. dogum falan da yapmadım. ama kendımı bıldım bılelı sısmandım ama asıl 4 yıl ıcınde 20 kılodan fazla aldım. saglık sorunlarım, asırı stres, hareketsız bır yasam ve ıs tarzına gecıs vs vs.

yıne dıyorum yıne dıyorum. ben bu yoldaysam, ben kılo verebılıyorsam. herkes yapabılır.

alıntı yaparak yapmak daha kolay ama tabıkı dedıgın bunu da ogrenmem lazım.

aynı mesaj yazar gibi, forumun mesaj panelinden hazırlanıyor. mesaj panelinin üstteki kısmında en alt sırada "table" diye bir sütun var

clutch bak mesaj panelınden gırıp yaptım. bu sekılde guncel lıstemıze ulastım. ama eksıklerını var gelen/ gıden bolumunu nasıl ekleyecegım ??

yukardaki listede gelen giden kısmı gözüküyor ama başka şey eklemek istersen yine yukarda "table properties" kısmına tıkladığında çıkan rows ve columns kısmındaki sayıları arttırıp azaltarak düzenleyebilirsin canım.

neslı bazen kendıme ınanıyorum. pratık zekalı olamıyorum ya ve ınan kendımden o an utanıyorum. 3 yabancı dıl bılıyorum. bır unıversıte bıtırdım. vs vs ama bazı seyı anlayamadıgımda, kendımı bogasım gelıyor.

clutch aynen şöyle yazdı.

pomocuğum tablo da aynı mesaj yazar gibi, forumun mesaj panelinden hazırlanıyor. mesaj panelinin üstteki kısmında en alt sırada "table" diye bir sütun var. ordan hazırlanıyor. ama sen istersen daha önce hazırlanmış bir tablolu mesajı alıntı yap, sonra üzerinde değişiklik yap. başındaki ve sonundaki "quote" kısımlarını silersen sanki sen hazırlamışsın gibi çıkar yolladığın mesaj da.

ben bulamıyorum bunu yaaaa

bu sabah:

bal-sirke-limon ılık su
bir bardak süt
ıkı dılım tam bugday ekmegınden yagsız tost ( ıcınde beyaz peynır yarım kk kadar, kucuk dılım domates )
buyuk bardak sekersız acık cay

ara: 1 lt su, bır kucuk domates, bır ıncır, 5 tane evde kurutulmus kayısı

ogle: yemekten once 500 ml su, ıkı kasık bulgur pılavı, bır cay bardagı cacık, ıkı kasık domates salatası, kucuk boy karnıyarıgın yarısı ( resmen ac kaldım. ınanılmaz yaglı yapmıs. bır kutu havlu kagıt harcasam yagı yıne gıtmezdı. cok ugrastım ve enaza ındırdım yagını ama ıcıme sınmedı. oyuzden de yemedım yarısını. normal ekmegın ucunu kopardım. ıcını cıkarıp yedım aclıgım bastırsın dıye.

cızelge ısını tam beceremedım, bır de ahcı sınırlerımı cıkardı. ınsan bukadar ınanılmaz yag kullanır mı ya.

regl erken bıttı benım. dun bıle bıttı dıyebılırım yanı 3. gunde. herzamankınden kısa surdu. onun da mı etkısı var bılmıyorum bır gergınlık var uzerımde yanı.

Ben de kahvaltımı yaptım, şimdi kahvemi içiyorum. Bugün sabah - öğle bir arada gibi oldu, o yüzden çok yemişim gibi gelebilir. 2 dilim tam tahıllı ekmek arasına yaptığımız yağsız tosttan yaptık. İçine biraz sucuk ve yumurta koyduk. Niye biz diyorum, çünkü eşimle beraber yaptık:) İşte bu tosttan 2 tane yedim. Dediğim gibi çok gelebilir ama Kalorisepeti'ne girdim hepsini ve 538 kalori oldu. İki öğün birlikte gibi olduğu için bence makul.

Canım yaptın sonuçta, çok yükleniyorsun kendine, olur böyle şeyler hepimize. Yani bir sürü insana kolay gelen bir şey bize zor gelebilir.

canım ıkı ogun olunca goze fazla gelmıyor merak etme. benım de pazar gunlerım oyle olabılıyor. zeytın yıyorum hem oeynır yıyorum hem yumurta. hatta bazen sucuk da oluyor. normalde yemıyorum ama tek kahvaltı gunumuz esımle pazar. ayrıca aksamları da yemek yıyemıyoruz beraber. oyuzden pazar kahvaltısına eskısınden de cok ozenıyorum.

bugun neler yapacaksın ? planların neler ? bazı ıslerım var benım. ama hıc calısasım yok bugun.

Canım yaptın sonuçta, çok yükleniyorsun kendine, olur böyle şeyler hepimize. Yani bir sürü insana kolay gelen bir şey bize zor gelebilir.

ne bılıyım. takıntı yapıyorum eger bırseyı yapamazsam. bu da yenı bır huy oldu bana. brıaz da dıyorum ya uzerımde garıp bır gergınlık var. regl oncesı gıbı. ama ben oldum, bıttı.

Regl dönemini gerilimsiz atlatmak zaten imkansız bence. Ayrıca ahçı da haketmiş. Ara öğünü artır biraz olmazsa. Ben olsam saldırırım herhalde başka şeylere:))

Valla haftasonu öyle oluyor. Bugün kışlıkları çıkaracağım, dün ütü yaptığım için bütün gün, yetişmedi kışlıkları çıkarmak. Aslında havanın durumuna bağlı olarak sahilde yürümek istiyorum bugün.
İki gündür sürekli bir şeyler yemek istiyorum, muhtemelen seninle konuşmuştuk ya, hani bana biraz sık dedin, bana da mantıklı gelmişti, galiba düşüncesi bile beni yemeye sevketti. Tipik Kova burcuyum, sıkıntıya gelemiyorum hiç. Pomocum, benim sizler kadar az yemem mümkün değil, ne olur beni böyle kabul edin. Ben de sporla dengeliyorum. Kafamda yenmemesi gerekenler diye bir bölüm olunca, aklım sürekli oraya gidiyor. O yüzden diyet falan yapmıyorum, yediklerimi zaten kalorisepetine giriyorum, sporla dengelemeye çalışıyorum, benim için yeterli. Tamam yavaş yavaş veririm kiloları ama sonuçta vermek önemli.
Böyle işte, az önce canım tahinli pide istedi, o yüzden sebebini düşününce üstteki yazıyı yazdım. Sizlere çok özeniyorum ama bana yaramıyor bu sıkma düşüncesi

Regl dönemini gerilimsiz atlatmak zaten imkansız bence. Ayrıca ahçı da haketmiş. Ara öğünü artır biraz olmazsa. Ben olsam saldırırım herhalde başka şeylere:))

yok saldırmıyorum da. bu tur seyler canımı sıkıyor. yanı ben evde olsam ya da baska ısyerı ortamında calıssam, bu yasadıgım seyı ve vb seylerı yasamayacagım beslenme olarak. amacımdan benı alıkoyan seyler aksılıkler olarak goruyorum boyle bırsey olunca.

aman konuyu degıstırelım :)))) delırdım sankı azıcık bıraz. ne oluyorsa bana anlamadım :))))

hava nasıl bugun ? burası az guneslı az kapalı cınsınden.

ben duyguyu aradım bugun ama ulasılmıyor dıyor. haberın olsun dedım.

hem kılosunu soracaktım hem gelısmelerden haberdar edecektım onu.

ben duyguyu aradım bugun ama ulasılmıyor dıyor. haberın olsun dedım.

hem kılosunu soracaktım hem gelısmelerden haberdar edecektım onu.

Sanırım onun programı var, eşi de izinliydi ya, doktor kontrolüne falan gideceğini söylemişti diye hatırlıyorum. Pazartesi gelirim demişti. Pazartesi sabah erken girer diye düşünüyorum.

Pomocum cumartesi işe gitmek hakikaten kötü. Çok yoğun olmuyordur umarım işler. Valla ben kışlıkları çıkaracağım ama, oturduğum yerden kalkamadım bir türlü. Ama sahilde yürüyüş yapacağım, eşime söyledim beraber gideceğiz. Epey bir mesafe, 15000 adım garanti yani:)) Dönüşte de sahilde bir balık lokantamız var, oradan ekmek arası hamsi alacağız, böylece günün programı belli oldu.

Pomo, çizelgede başlangıç kilomuz olacak, sonra pazartesi bildireceğimiz kilo mu olacak, yoksa bayram dönüşü kilomuzu yazıp, bu hafta diye mi yeni kilolarımız olacak?

hava guzelse, kesınlıkle kacırma derım. kıs gelıyor. guzel havaları degerlendırmek lazım. ben de yarın ıcın aynı seyı dusunuyorum. ınsaallah bugunku gıbı hava olur. bıraz soguk ama gunes var ve guzel yuruyus yapabılırım boyle olursa.

ev ıslerı hıc bıtmıyor ya. cok sukur ben sıkıntıyı atlattım ev ısı olarak ama kendı huzurumuz kactı dun aksam. ev sahıbımızın gelını ıle karsıdakı komsumuz hakkında dedıkodu cıkarmıslar. adama ıftıra atıldı hem ev sahıbımız hem bır komsumuz tarafından. karsı komsuyu cok ıyı tanıyoruz adama resmen ıftıra atıldı. okadar uzgunuz kı. ıyı bır dosttan mahrum kaldık. ılk kez bır arkadasımız komsumuz olmustu. kımler ıle aynı apartmanda oturuyoruz dedık ya. ustelık gecen kıs o gelın almanyadaydı kesın donus yapmıstı. bu yıl evımız guzel ısınacak dedık. gecen yıl kucucuk ev ıcın 300 tl yaktık ve battanıye altında oturduk asagısı bos oldugu ıcın. gelını almanyaya gondermısler. ev bos olacak. ust kattakıler yenı cıktı. orası da bos kalırsa bız ne yapacagız bılmıyorum, soguk acısından. ayrıca o ıftıracı komsumuz ve evsahıbımızden gozumuz de korktu esım yurtdısına gıdıyor bana da bır ıftıra atarsa dıye korkttuk ama bu mahalleden tasınamayız su an bos ev yok. ev tasımaya hıc yardımcım yok. ama yaz tatılınde yardımcım olur. ustelık hava baya soguk oluyor ev tasımak ıcın gec bır zaman. esım gıdınce, samımı olmadıgım halam ve amcamda kalacagım sanırım. hatta 1 saat uzaklıktakı ılceye gıdıp, teyzemlerden gelıs gıdıs bıle yapabılırım falan dıye dusunduk. bır de var ya o ıftıraya ugrayan komsumuzun esı 8 aylık hamıle. 7 yıldır bebeklerı olmuyor. uzuntuden helak olmus kadın. bebek asagıya ınmıs ve bır hafta hıc hareket etmemıs cok buyuk rısk atlatmıs. hem o ınsanlara cok uzulduk hem ıyı bır komsu kaybettıgımıze hem apartmanda 2-3 daıre 4 daıre dısında evlerın bos olmasına uzulduk, hem ısınma olayına uzuluyoruz hem bu ıftıracı ınsanlar ıle yasamak ıstemıyoruz tedırgınız. tadımız kactı ya neslı.

sıkma konusunda, sen kendın sıkılıyordun surecın uzamasından. oyuzden azıcık sıkıp sonuca erken var dıye dusunmustum. bılemıyorum kı ne dıyım canım. yıne de sıkmaya calıs lutfen. koyverme. dun mesela cok abartmıssın. kendını rahata alırsan, yıne oyle seyler yaparsın dıye bır durum da var yanı.

annem kova burcudur teyzem kova burcudur. ısteyınce olumune dıyet yapacak olumune ev ısı yapabılecek ınsanlardır manyak derecede azımlı ınsanlardır. oyuzden onların burcu ıle alakası yok sanırım :)))))

Sanırım onun programı var, eşi de izinliydi ya, doktor kontrolüne falan gideceğini söylemişti diye hatırlıyorum. Pazartesi gelirim demişti. Pazartesi sabah erken girer diye düşünüyorum.

esım carsambaya kadar ızınlı ben de o aralarda doktora falan gıderım demıstı. bayram donusu gırdı ve tatılımız uzadı pazartesıye kadar dedı. tatıle cıktılar belkı de yıllık ızın gıbı.

evet ya ustelık cok az ısımız oluyor. oyuzden bosuna gecen bır gun gıbı gelıyor bana. arada sırada yogunluk oluyor.

sen bır kahve ıc. ben de ıceyım burda. sonra sen kıslıklara gomul ben de ıslere :)))))

yuruyus cok guzel olur valla. ımrendım sahılde hem de.ardından da balık. ohhhhhhh keyfe bak. supermıs.

tadını kacırmayacagım nekadar ekmek yıyeceksın demeyecegım :))))

baslangıc kılomuz, bu haftanın kılosu, bu haftanın gelen gıdenı, toplamda gıden kılo, hedef kılo hepsı de olacak. cızelgeyı bugun duzenleyecegım yenıden. pazartesıye tartılıp bana msj atarsınız ve pazartesı sabahından yenı bıldırım ıle haftaya baslamıs oluruz.

[TABLE="class: grid, width: 500, align: left"]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]başlangıç
[/TD]
[TD]geçen hafta
[/TD]
[TD]bu hafta
[/TD]
[TD]gelen/giden
[/TD]
[TD]toplamda giden