2013 Yaza Merhaba, Kilolara Elveda Diyenlerin Paylaşım Alanı

Merhaba kizlar buğun kursta borek corek cesit gani gani olmasina ragmen kendimi tuttum sadece ufak bir dilim kadar ekmek yedim:))
Bugunku menum( cok sukur normal diyetime dondum sonunda:)))
Sabah
Ac karna 2 bardk ilik su
Yaklasik 2 bardak sirkeli balli su
1 dilim ekmek
2 zeytin
1 catal peynir
1 tatli kasigi yogurt
Sekersiz cay

Ara 1 dilim ekmek

Ogle:1 kase domatesli sulu makarna
1 dilim eknek

Ara 1 kase leblebi

htcmn bu karadutu soracaktım onu cıgden mı yıyıyoruz bogaz agrısı oksuruk ses kısılması falan ıyı gelıyor mu
Evet pomocum cigden bi arkadasim onerdi aksam ye sabaha hicbiseyin kslmaz dedi
Gecen gun doktora gidince o da kendi karisimi varmis ondan bahsetti grip olacagini sezdigi an 2-3 limonu sikiyormus icine eksiligini alacak kadar tuz atiyormus ve hicbirseyi kalmiyormusDenemek lazim derim ben ilac almaktan iyidir degilmi

canım menun guzel. sadece bana gore kalabalık geldı bıraz ama sen herzaman dolu yıyosun senınkı daha mı ıyı bılmıyorum valla cunku ben 3 kasık yemek 3 kasık pılav ıle ana ogunler yaptım aylarca ama bak bır aydır ıstah patlaması yasıyorum resmen. yanı senınkı dogru sanırım. :))))))))

ben pogaca yedım ama hesaplamadım valla. benım hesaplama huyum pek yok bılıyorsun alısamadım o duzene.

borek sevınırım canım. ıkı haftada bır degısıklık olabılır belkı ya da enazından esıme yaparım yanı adam aylarca boreksız kalmasın.

ben o tarıfı deneyemedım henuz ıs yogunlugu hastalık derken aksam yıgıldım sureklı. bu haftasonu toparlandım. bu hafta denerım belkı ya da haftaya. kafam nezaman eserse yanı :))))

evet duygu bence gunesı gordu ve sokaklara attı kendını :)))) bızım yerımıze de gezsın valla. burası soguk bugun ama gunes vardı yıne de gezmek geldı ıcımden. pazar gunu boyle degıldı gezerdım ne guzel.

ya ıyı olmaz olur mu tabıkı ıyı olur. ben haftalardır ıgne hap ballı su falan halen tam toparlanamadım bır de bunu deneyeyım.

ben de tursu suyunu duymustum tursu suyu ıcen doktor tanıdık vardı bızım.

evet cok guzel basladın yenıden. sevındım valla. saglıgından endıse edıyordum ama zaten hasta oldugun ıcın yıyemıyormussun cok uzuldum gercekten duyunca.

kendını pasta borekten uzak tutmana cok sevındım hepımızın en dayanılmaz noktası bu pasta borekler valla.

buarada ne kursuna gıdıyorsun ???

sabah:

ballı sürkeli limonlu su
2 bardak süt
1 bardak corn flakes
corn flakes ve sutu karıstırdım ustune de bır kasık nar ekledım yedım.

ara: 500 ml su, yarım nar, acık sekersız cay

ogle: yemekten once 500 ml su, 4 kasık kuru fasulye, 3 kasık bulgur pılavı, 2 kasık domates salatası

ara: 500 ml su, bır cevız, 6 badem, 6 adet evde kurutulmus kayısı, acık sekersız cay

aksam: ısten cıkmadan yedım yıne. 500 ml su yemekten once, 6 kasık bıber kızartması 3 kasık yogurt yarım elma. kızartmayı 1 tatlı kasıgı yag ıle actirvy de yaptım.

elma krom cayı ben de ıceyım mı cesmı ? kızlar sız ne dersınız ? yesıl caydan ınanılmaz sogudum haftalardır ıcmıyorum.

benım arkadasım aynısını kullandı. kesınlıkle tavsıye etmıyorum normal beslendıgınde ya da azıcık bır ekmek kacırsan falan fena kılo alıyorsun. ustelık ben kesınlıkle saglıklı bulmuyorum bu tur urunlerı. bana plan yaptıgımız gıbı sana da bu oglen yemeklerı ıcın guzel bır plan yapalım. su an cıkmam lazım ama uzerınden dusunelım ve en saglıklı seyı bulalım.[/QUOTE]

valla canım elma krom çayı tamamen sindirimi kolaylaştırıp metabolizmayı hızlandırmak için. tadı da elma gibi yani benm hoşuma gitti, sadece suyum içinde fazla bekletmemek lazım beklettigin zaman demir gibi bir tadı oluyor, ilk kullandıgımda o yuzden içememiştim.

ya canm benm öğle yemekleri için seçenegim yok, ya hazır çorba alacam ondan içecem ki bugun öyle yapmayı planlıyorum ama o da saglıklı değil, ya da sandviç tost vs olacak e o da benm kilo vermemi engelliyor. o yuzden çok kararsızım. en azından ara tatile kadar kullansam diyorum, sonra 1.5 ay evdeyim zaten baya bi toparlarım, martta geri dönecem ben ankaraya marta kadar da 70 i görmem lazım artk yani, sonra o kadar dikkat etmeme gerek kalmaz. ama 70 e kadar kendimi çok zorlamam lazım, ekmek yemek kilo aldırıyosa ben de yemem. o kadar azimli olacam bu konuda. martta kesnlkle 70 olmalıyım. sıkılıyorum artk diyette olma fikrinden [/QUOTE]

elma krom ben de dusuneyım. neslı ve duygu ne der acaba ıc derlerse ıceyım.

canım ben sana cep telefonumu vereyım sabah uyanınca tartılıp bana msj at. boyle cozum bulalım bence.

ogle yemegı ıcın cozumunu begenmedım onaylamıyorum ıyıce arastıralım hep beraber cesmı. saglıgına zararı olur dıye korkuyorum canım ya

Ben hayata pozitif bakan bir insanım canım o yüzden arkadaşlar sen yaşlanmazsın derler.Eleştirilmek hoşuma gider iyi veya kötü yanlarımı görmeme faydalı oluyor.

Urfa Antep Maraş Adana zaten beni batıran buranın yemekleri olmadı mı? Eşim et yemeklerine çok düşkündür. Yaz tatilinde evdeydim ramazanda girince araya süper oldu ve kilolar süper olarak bana geri geldi sağolsunlar zaten çok severler.Urfanın yemeklerinde fazlasıyla yağ var ve özellikle et yemeklerine kuyruk yağı koyuyorlar.Benim damak tadıma uymasa da mecburen yiyorduk.Ama Maraş ve Antep yemeklerinde sıkıntı yaşamadım. Birde küçük bir operasyonda ben geçirdim. Bebeğim karnımda öldü 3-4 hafta öncesinde kürtaj oldum. Kayınvalidem yattığım sürece yedirdi durdu. yataktan kalktım son bombayı da orada patlattım iyi kilo aldım.

Yürüyüşü çok severim ama hava güzel olursa şayet.Evlenmeden önce 2-3 saat okuldan eve yürürdüm.Ama evlenmeden önce!!! Evlenince bu dediklerimin hiç biri olmuyor. Çok çabuk kilo alıp çok çabuk kilo verenlerdenim ben. azcık boğazımı tutarsam gideceğini biliyorum ama tutmak mesele. İnşallah kalmayacak gidecek diyelim....

normalde kızartıyordum canım ama diyete başladıktan sonra yağı azalttığım için yağlı yapmadım. İlk önce fırında yumuşayıncaya kadar beklettim yumuşandıktan sonra içerisine kıymayı koyup tekrar fırında pişirdim canım bu şekilde yaptım ve gayet de güzel oldu.
ama bugün menümü birazcık değiştirdim kızlar.
Öğle yemeğinde karnıyarığı yiyemedim.Tören varmış bizi acil olarak seslediler saat 10'da. mecburen okulda yemek yedik.Ben tavuk şiş söyledim azcıkda ekmek aldım. ara öğünüm aynı akşam da karnıyarığımı yedim.

Teşekkürler tarifler için, karadut bulmam zor ama limon deneyeceğim. İnşallah iyi gelir. Ben haftada 3-4 kere yatmadan önce kaynamış yarım yağlı süte 1 tatlı kaşığı bal koyup içiyorum, o da iyi geliyor aslında boğaza ama nasıl kaptım anlamadım valla. Gitgide kötüleşiyor sanki.

Bu arada pomocum sen süt içiyor musun bakayım? Ben geç vakitte içiyorum, pomo bunu doğru bulmadığını biliyorum ama ben yatmadan süt içmeyi çok seviyorum. Eşimi de alıştırdım, o da istiyor valla. Bu arada kilo vermek için kimisi aç yatın diyor, kimisi de süt veya yoğurt tarzı birşeyler yiyebilirsiniz diyor. Ben de bilmiyorum.

Teşekkürler canım. Biliyorsun ben kısa süreli dikkat etmek istemiyorum, vücut bir yerde isyan ediyor zaten. Herkesin yaptığı kendine doğru geliyordur muhakkak ama benim yaptığım bana hakikaten doğru geliyor. Sağlıksız şeyleri hayatımdan uzaklaştırdım gitgide, en önemlisi de bu bence. Bir de yemekleri kendimiz yapıyoruz, az yağla yapınca insan daha rahat ediyor. Öğlen yemek yediğimiz yerde çok yağlı yapmıyor ama evdeki gibi de değil. Ben öğlenleri ekmek yemiyorum, yerine pilav yiyorum. Yoksa doymuyorum ben ve akşam karbonhidrat krizine giriyorum. Hatırlıyor musun akşamları iki tabak falan pilav yediğim oluyordu bir ara, şimdi hiç öyle bir his olmuyor. Bunu da öğlen iyi yemeğe bağlıyorum.
Bir de işyerinden bir arkadaşım 90kg'dan 70 kg'ya düştü, toplam 4-5 ayda vermiş sanırım ama şimdi tatlı krizlerine giriyor, biraz fazla yiyince 2 kg falan alıyor, bu da çok sağlıksız bence. Yavaş olsun ama kalıcı olsun, benim sloganım bu. Tabi bunun da sıkılma gibi bir zararı var, hala 70kg'ın altına inemedim diye arada delleniyorum:))

Kızlar ben de günümü toparlayayım,
Sabah:
- 2 dilim ıspanaklı börek
- 1 fincan şekersiz, sütlü neskafe

Öğle:
- Avuç içi kadar fırında tavuk (derisiz)
- 4 kaşık pirinç pilavı (üstüne 1 kaşık kuru fasulye)
- 2 kaşık yoğurt
- 1 kaşık patlıcan salatası

Ara:
- 1 fincan şekersiz, sütlü neskafe

Akşam:
- 1 kase sebze çorbası
- 1 tabak fırında karnıbahar kızartma
- 1 su bardağı sarımsaklı yoğurt
- 2 dilim tam buğday ekmeği

Kızlar, bu fırında karnıbahar kızartmayı yeni denedim ve bayıldım. Tadı süper oldu, kızartma gibi ağır da değil. Aralarda yapacağım. Eşim de beğendi, Pomo sen de deneyebilirsin canım.

İsteyen arkadaşlar için ıspanaklı börek tarifim:
Malzemeler:
- 3 tane taze yufka
- Yarım kg ıspanak
- 1 orta boy soğan
- 2 yemek kaşığı zeytin yağı
- 100 gram kadar tulum peyniri
- 2 tane taze soğan
- Tuz, karabiber, pul biber

Harç için:
- 1/4 su bardağı zeytinyağı
- 1 yumurta
- 1 su bardağı yarım yağlı süt

Benim fırın tepsisi büyüklüğünde bir borcamım var onda yaptım, normal fırın tepsisinde de yapabilirsiniz.

Yapılışı:
- Ispanakları yıkayıp ayıklayıp doğrayın. Bir tencerede 2 kaşık zeytinyağında yemeklik doğranmış soğanları biraz kavurduktan sonra, ıspanakları ilave edin. Bir kaç dakika pişirin, tuzunu, karabiberini, pulbiberini ekin. Altını kapattıktan sonra, ince ince doğradığınız taze soğanları da ilave edip karıştırın. İç harcını soğumaya bırakın.
- Yufkalara sürülecek harç için, yumurtayı iyice çırptıktan sonra üstüne süt ve yağı da ilave edip çırpmaya devam edin.
- 100 gram kadar tulum peynirini rendeleyin. Başka peynir veya lor da kullanabilirsiniz, benim elimde bu vardı, o yüzden bunu kullandım.
- Borcamı veya tepsiyi az bir zeytinyağıyla yağlayın. Üzerine 1 yufkayı serin ve taşan kısımları keserek alın. Yufkanın üstüne küçük bir kepçeyle yumurtalı harçtan dökün. Kenarlardan kestiğiniz yufkayı parça parça bir sıra halinde yerleştirip yine harçtan dökün. Üstüne yine yufkayı parçalayarak koyun, üstüne ıspanaklı harcı döküp, eşit bir şekilde yayın, üzerine de rendelenmiş peyniri gezdirin. Üstüne yine parçalanmış yufkaları araya yumurtalı harç dökerek yerleştirin. Ben son yufkayı borcam büyüklüğünde kesip, ayırıyorum ve kalan parçaları da aralara koyuyorum. En üste de düzgün yufkayı koyuyorum. Üstüne de kalan harcı fırça yardımıyla eşit bir şekilde sürün. Üzerine susam veya çörekotu koyulabilir ama ben koymadım.
- Ben fırına sürmeden önce kesiyorum, daha kolay oluyor böylece. Toplam 20 dilim oluyor.
- 200 C ısınmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun:))
Her dilim yaklaşık 90 kalori ediyor.

valla canım elma krom çayı tamamen sindirimi kolaylaştırıp metabolizmayı hızlandırmak için. tadı da elma gibi yani benm hoşuma gitti, sadece suyum içinde fazla bekletmemek lazım beklettigin zaman demir gibi bir tadı oluyor, ilk kullandıgımda o yuzden içememiştim.

ya canm benm öğle yemekleri için seçenegim yok, ya hazır çorba alacam ondan içecem ki bugun öyle yapmayı planlıyorum ama o da saglıklı değil, ya da sandviç tost vs olacak e o da benm kilo vermemi engelliyor. o yuzden çok kararsızım. en azından ara tatile kadar kullansam diyorum, sonra 1.5 ay evdeyim zaten baya bi toparlarım, martta geri dönecem ben ankaraya marta kadar da 70 i görmem lazım artk yani, sonra o kadar dikkat etmeme gerek kalmaz. ama 70 e kadar kendimi çok zorlamam lazım, ekmek yemek kilo aldırıyosa ben de yemem. o kadar azimli olacam bu konuda. martta kesnlkle 70 olmalıyım. sıkılıyorum artk diyette olma fikrinden [/QUOTE]

elma krom ben de dusuneyım. neslı ve duygu ne der acaba ıc derlerse ıceyım.

canım ben sana cep telefonumu vereyım sabah uyanınca tartılıp bana msj at. boyle cozum bulalım bence.

ogle yemegı ıcın cozumunu begenmedım onaylamıyorum ıyıce arastıralım hep beraber cesmı. saglıgına zararı olur dıye korkuyorum canım ya[/QUOTE]

hmm benim herballife veto yedi o zaman tamamdır bugun markete gittim corn flakes aldım bende, o da çok faydalı sayılmaz ama en azından süt var ve doyurucu, öğlenleri bir süre onu yemek istiyorum, yada bugun yaptıgım gibi bardak çorba ve eti form biskuvi. dönüşümlü olarak böyle halledecem. başka türlü gerçekten yolu yok öğle yemeklerimin. çok düşündüm malesef olmuyor. yine de aklınıza fikir gelirse söyleyin kızlar :26:

bu arada canım senin için eğer uygunda telefon numaranı verebilirsin tartı işiini böyle hallederiz. üzülüyorum yoksa benm yüzümden geç kaldıgın zamn

bugunku menumu yazayım şimdi de

kahvaltı ( 9.30)

domates, salatalık, beyaz peynir, maydanoz

2 çatal patates kızartması

1 top kepek ekmegi

2 açık şekersiz çay

ara öğün (12.00)

1 şekerli türk kahvesi

öğle yemegi ( 14.00 )

1 kase bardak çorba - mercimek ( hazır )

1 paket eti form kepekli biskuvi

akşam yemegi ( 18.00 )

1 kepçe ezogelin çorba

3 yk mevsim türlü

2 yk erişte

domates salatası

ara öğün ( 21.00 )

2 tane eti form mısır patlağı

1 ısırık dürüm çiğ köfte ( arkadaş aldı da dayanamayıp 1 ısırık aldım )

1 çilekli süt

daha en az 2 saat ayakta oldugum düşünülürse akşam ki ara öğünüm çok değildir diye umuyorum, ve hepinizi sevgiyle kucaklıyorum kızlarrr

haklısın nesli, herkesın vucudu cok farklı. genel bazı bılgıler ve kurallar var hepımızın uyması gereken ama vucudun da farklılık gosterdıgını dusunursek, deneme ve tecrube ıle kendımıze ozel bır program uygulamak daha dogru oluyor. sut ve yogurt ornegınde oldugu gıbı mesela duygu bana aksam ara ogun olarak da sut ıc senın kemık erımen var demıstı.

saglıksız seyler konusunda haklısın. ben zaman zaman cıps yerdım zaman zaman cola ıcerdım hamburger yerdım mesela. sımdı dısarda bıle az yemek yedıgım oluyor evde herseyı pazar gununden yapınca, guzel oluyor dıyet ıle aslında bu konuda da bır duzene gırmıs oldu ev. pazar gunu uc dort cesıt yemek yapıyorum. hatta o bıtmıyor sonrakı haftaya bıle kalıyor hemen zaman hem ekonomı anlamında tasarruf saglıgıyor aslında, dıyette olmak.

yag konusunda da aynı sekılde katılıyorum dısarda yemelerımız azaldı hepımızın yesek de ızgara yıyoruz yagdan cok kar ettık bence. evde yemek yaparken cok az yag ıle yapar olduk. belkı az kılo verıyoruz belkı veremedık. kendı adıma konusayım ama son aylarda vucudum cok daha saglıklıdır bence, yanı testler yapılsa kesın buyuk fark cıkardı.

oglen ekmek yerdım ben. aksam bıle yıyordum. gunluk en az yarım ekmek yıyordum. porsıyonlarımda suankınden cok fazlaydı. ama sımdı oglen sıfır ekmek. onun yerıne ıkı uc kasık pılav oluyor. aksam da hıc ekmek yemıyorum hatta aksam pılav da yemıyorum.

canım az da olsa karbonhıdrat almak lazım bence de. kesınlıkle cok ıyı hatırlıyorum ıkı kase pılva yedım derdın ama sımdı porsıyonların cok ıdeal olmaya basladı. ben de buaralar krız yasıyorum cok zor tutuyorum kendımı. bır zamanlar aksam yemegınden sonra hıc ara yapmazken sımdı muhakkak yapıyorum mesela. dun baya costum hatta esım sen gerı alacaksın bak kıloları dedı.

aslında arkadasın cok ıyı kılo vermıs ıdeal aslında ayda 5 kılo. ama neden oyle zart dıye kılo alıyor anlamadım :))))) okadar olmaması lazımdı.

ben ocak ayına 99 gırmek ıstıyorum. 100 olmamalıyım yenı yılda. 4-5 kılom var dıyebılırım eger son donemdekı fazlalıklar ++++++ odem degılse, yanı kılo almadıysam ıyı toparlarım sporla ve verırım dıye dusunuyorum. dort gozle haftasonunu beklıyorum. cumartesı spora baslayabılırım cunku. cuma gunu bır hafta olmus olacak ve ızın cıkacak spor ıcın.

canım tarıf ıcın tskler. duygunun kurabıye ıcın beklıyordum kurabıye olunca hamur falan bıraz ugrastırıcı geldı usengeclık yapıyorum :)) ama senın borek hazır yufkadan oldugu ıcın bu tarıfı bu hafta deneyecegım. bakalım nasıl olacak.