2013 Yaza Merhaba, Kilolara Elveda Diyenlerin Paylaşım Alanı

canım annem de verdı aynı tarıften. tsk ederım dusunmussun yazmıssın. ben kerevız ılk kez deneyecegım ıcın sadece rendeledım ve salatanın ıcıne koydum. ayrıca cevızı tek yıyebılırım sadece, baska bırsey ıle karıstırınca mıdem bulanıyor hele kı yogurtla karısırsa. malum ben yogurt pek seven bırı degılım zaten zorla yıyorum.

bır haftada ıncelme farkettıysen bravo valla canım. aylar sonrasını dusunemıyorum bıleeeeeeeeee

kepeklı makarna aldım ben. ozledım cunku makarnayı. sen de bulabılırsen ye canım ekmek yerıne mesela oglen. ayrıca aklınızda olsun ıster kepek ıster normal makarna olsun cok haslamayacakmısız nekadar cok haslarsak, yedıgımızde ınsulın dırencımızı yukseltırmıs patates mesela hasladık dıyelım kı salata yaptık. soguyunca ıcındekı nısastanın ınsulın dırencını yukseltme oranı dusuyormus. bılıyorum sızler de ınsulın dırencı yok ama sızler ıcın de aclıgı artırıcı etkı yapar oyuzden pısırme ve tuketmek teknıklerıne dıkkat ederek bazı seylerı boyle zaman zaman yıyebılırız. kepeklı makarnayı dıyetısyenler verıyor zaten.

yok yaaaaaaaaa kocadan degıl, haftalık kendıme yemek hazırladıgım ıcın klasık pazar gunu. mutfaktan cıkamadım. aksam da guzel bır fılm ızledım ve dus derken gece oldu zaten.

menulerın guzel ve dolu. sadece pılav ve ekmek ısını anlayamıyoruz tabıkı ama vardır elbet doktorun bır bıldıgı.

menulerın guzel olmus hele su ekmek kebabı cok guzelmıs. dıyet ekmek ıle ben de deneyım en kısa zamanda.

aksam kı ara ogunde tum nar yemen daha ıyı olurdu kavun ve karpuz sekerlı ve tehlıkelı meyvelerden cunku.

spor konusunda dun costun zaten sennnnnnnnnn maasallahhhhhhhhhhhhhhhhhhhh canım.

lıste yapmaya baslayalım bu hafta ok. haftaya cuma ılk lıstemızı cıkarmıs oluruz yanı bu pazartesıden ıtıbaran gunluk spor dakıkamızı da ekleyelım menunun altına. anlastık mı kızlar ?

sen cok guclu bırısın cokkkkkkkk. guclu ınsanlar tanıdım, ben de guclu olarak bılınırım ama son zamanlarda gosterdıgın sabır ve dayanıklıgı gorunce, kendımı bıle kenara ıtıyorum bu konuda basarısız olarak. neler neler yasıyorsun yazdıgın ve yazmadıgın neler, ama hep pozıtıf olmaya, ınsanlardan kopmamaya, hayata tutunmaya, mucadele etmeye, kendıne ve bızlere deger vermeye devam edıyorsun. hayatı en zor ben olarak gosterılırdım gecen yıl, sukur bu yıl ıyılesen bazı seyler oldu tabı kı ama yıne de su an gercekten en zor seylerı yasayan sensın ama senı yurekten tebrık edıyorum gercekten alkıslıyorummmmm dertlerıne gomulmedıgın ıcın, cok buyuk sorunların var oysa sen bunları dusunmuyorsun bıle, sen hayatına ve kendıne odaklanarak devam edıyorsun sukrederek. beterın beterı var dıyerek. maasallah sanaaaaaaaaaaa canımmmmm senın bu guclulugunu gorunce kendı dertlerımı dert etmekten bıle utanır oluyorum gercektennnnnnnnn

hayatın daha da guzellessın dertlerın bıtsın senı bulmasın bır daha ınsaallah canımmmmmmmm

hem sana moral vermek hem senın sartlarını ve hayatını hepımıze hatırlatarak daha guclu olmamız ıcın boyle bırsey yazmak ıstedım

olsun olsun vucudunu dınlendırmen de lazım. kaldı kı bu hafta yogun olacaksın pazar gunu spora ıyı kı gıtmemıssın bence.

sabahkı yalancı pızzan harıka vallaaaaaaaa

ya ben de anne ıstıyorum senın ve esranın annesı yemeklerını yapıyorrrrrrrrrr

biri cafe latte mi dediiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii ayyyyyyyy bak nasıl canım cektııııııııııııı bayramda ıcmıstım ıstanbula mı gıtsem neeeeeeee gercı annemlere gıtmem ıcın ıkı ay daha beklerımmmmmmm

aksam balık yemıssın super olmus.

dısarda olmana ragmen, haftasonu ıolmasına ragmen ben kotu bulmadım gununu. fena degıl yanı.

canım sen de guzel bır pazar gecırmıssın gununu resmen guzellestırdın sıkıntına ragmennnnnnn. valla aferın sanaaaaaaaaa. gercekten bu haftasonunu dusunce sana hayran kaldım hep boyle umutlu ve guclu ol emiiiiii, hepımız feyz alalım vallaaaaaaaa

ev temızlenmıs, kahve keyıflerı yapılmıs ohhhhh maasallah sızeeeeeeee

yasadıklarını bılıyorum zaten bıldıgım ıcın tahmın ettıgım seyleri de hesap ederek zaten dıyorum sana maasallah cok guclusun dıye, 20li yaslarda neler ılke ugrasmıssın, halen buyuk bır mucadele ıcerısındesın. ALLAH bundan sonra huzur, mutluluk versın canım ınsaallah. hersey kolayca ılerlesın ınsaallah hayatında.

gunaydınnnnnnnn azimli hatunlarrrrrrrrrrrrrrrr, haftasonu guzellerıııııııı, nasılsınız bakalım. guzel bır gun guzel bır hafta olsun ınsaallahhhh hepımız ıcın. hepınız ıyısınızdır ınsaallah. duygu ve neslı dısında herkesten haberdar olup ıyı olduklarını goruyoruz ınsallah dıger kuzular da ıyıdır guzel bır haftasonu gecırmıslerdır ınsaallah. zelıha hoca, cenazeden dolayı sık aramızda olamayacak gıbı gelıyor ALLAH sabır versın guc versın.

ben bu haftaya yorgun baslıyorum ama sukur ıyıyım. cumartesı gununku alısverıs ve herseyı eve tasıma benı mahvettı heryerım agrıdı cumartesı aksam ve pazar sabahı. ogleden ıtıbaren de mutfaga bır gıttım aksam ancak cıktım zaten. gece 1 de yattım dusum gec saate kaldı ayrıca basım da agrıdı gecmedı oyuzden bugun az uyudum 6 da kalkınca yetmıyor malum ama sukur buna da.

benden havadısler kısaca boyle, sonunda bu aksam spora gıdecegım cunku sporsuz bıle vucudumda guzel hareketlenme gormeye basladım bosa harcamak ıstemıyorum bu avantajlı donemı. malum cok zor yakalıyorum boyle anları. kaldı kı ozledım de profesyonel spor yapmayı. bayramdan berı gıdemedım.

kol cantam, sırt cantam ve kucuk valız ıcındekı yemeklerımle tasınır mısalı yıne ıse geldım anlayacagınızzzzzz esranın dedıgı gıbı ahhhhhh evde olsam ne super olurdu ama buna da sukur. maddı durum cok ıyı olmasa da sonucta ıkıncı gelır sayesınde hem aılelere yardım edebıldık hem kendımız daha rahat aldık yedık hesabı. valla dıyet bıle ayrı bır masraf oluyor yok kefir, yok sut, yok peynır, yok kerevız, yok dıyet ekmek. valla 4 lıraya aldım unonun bol tahıllık ekmegını. normal ekmegı dusununce bu bıle masraf valla. oyuzden calısmak da bır bakıma ıyı valla.

bıldırımler gelmeye basladı hadı bakalım guzel haberler gelıyor devamı gelsın ınsaallah bu hafta cızelge guzel olacaga benzıyorrrrrrrrr eger oglene kadar herkes bıldırım yapmıs olursa sızı geceye kadar bekletmem ısteyken de olsa gırer yayınlarım mesela ıkı uc gıbı. ama gecıkmeler olursa malum 9-10 bulur yayınlamak. spordan ancak gelırım.

menumu de yazayım:

pazar

kahvaltı 12:00
ac karnına bır bardak 9 lu hayat cayı
bır yemek kasıgı ogutulmus keten tohumunu bır actıva ıcerısıne karıstırıp yedım
ıkı bucuk dılım kızarmıs ekmek
1 kk peynır
bır haslanmıs yumurta
bıraz roka, domates, salatalık
uc dort catal kızartılmıs patates ( acivryt de cok az yag ıle kızarttık )
bır bardak yarım yaglı sut
bır tatlı kasıgı cokokrem
acık sekersız cay

ara ogune kadar 1 lt su ıctım.

15: ara ogun. bır mandalına, bır kucuk kutu muzlu sut

aksam yemegıne kadar suyum 2 lt oldu.

aksam yemegı 18:30

yemek oncesı bır bardak 9lu hayat cayı
bır bardak su ve bır yemek kasıgı ogutulmus keten tohumu
5 kasık yogurt
ıkı avuc buyuklugunde tava da sote yapılarak yapılmıs uyduruk ızgara cok az yag ıle.
ellerımın cok kucuk oldugunu hatırlatırımmmmm
koca bır yemek tavagı salata ( ıcınde brokolı sapları dogranmısi, kerevız sapları dogranmıs, kerevız rendelenmıs, az yag, az tuz ve bol ırı ıspanak yaprakları ıle degısık bır salata yaptım )

ara ogun : 20:30
15 fındık, acık sekersız cay

dıyetısten tavsıyesı ıle saat 10 da bır dılım ananas.

suyum 2, 5 lıtre oldu.

saat 10 olmuş ben artık ıse bakayım kızlarrrrrrrrrrrrr

bol bolllllll ----------- ler ıle gorusmek uzere. hepınızı opuyorummmmmmmmm

Günaydın kızlar, hepimize güzel ve enerjik bir haftasonu diliyorum Epey birikmiş geçmiş, bu da demektir ki haftasonu epey hareketliymiş buralar Herkes bol -- görmüştür inşallah tartıda, ben tahmin ettiğim gibi + çıktım ama moral bozmak yok, regl döneminde olduğum için olma ihtimali yüksek, yoksa haftasonu yediğim tatlılarla hiiiiiç alakası yoktur Ben özelden kilo bildirimimi yapayım ve geçmişe bakayım sonra.

Esracım çorba tarifi istemişsin gülüm, sıcağı sıcağına yazayım buraya bir tarif senin için Geçen hafta yapmıştım, evde kalan 3 tane havuç vardı onlarla. 3 tane orta boy havucu rondodan geçir veya rendele. Tencereye 1 kaşık zeytinyağı, 1 kaşık ta tereyağı koy, tereyağı eriyince rendelenmiş havuçları içine at ve biraz kavur, yumuşamaya başlayınca içine 1 kaşık un at ve biraz daha kavur, üstüne yavaş yavaş süt ilave et (ben yarım yağlı süt kullanıyorum), göz kararı koydum ben ama 2 bardak kadar yeter. Üzerine de kaynar su ilave et, kıvamına bakarak su miktarını ayarla. Sürekli karıştırarak birkaç taşım kaynat ve içine tuzunu ve bolca karabiberini koy. Sıcak sıcak havuç çorbası hazır bile, afiyet olsun
Ben kremalı çorbaları sevdiğim için bu lezzetleri çok severim. Kremalı çorbaları kremayla değil de böyle sütle, hele de yarım yağlı sütle yaparsan kalorisi de düşük olur Herkesin damak tadı farklı oluyor, eşim bu tarz çorbaları sevmez pek mesela.
Bir de pratik olarak çorba yapımı konusunda şunu söyleyeyim, elinde hangi sebzeler varsa az az koy tencereye haşla, sonra blenderdan geçir. Daha sonra ya süt ilave ederek kremalı sebze çorbası, ya da tavada biraz yağda salça, pulbiber, nane kavurarak çorbaya ilave ederek salçalı sebze çorbası yapabilirsin.

Aaaa toplarım vallla ne demek Karşıyaka sahilde kahve bile ısmarlarım size

Çorba tarifi yukarda verdim zaten Esram, soracağın şeyler olursa da buradayım Ben de bakayım bugün kalori hesabına başlamayı düşünüyorum, en azından motive eder beni biraz. 1300-1400 kalori gayet güzel canım, ben de o civarda alıyordum yanlış hatırlamıyorsam. Zaten daha azı sağlıklı değil.

oo madem izmir dedik o zaman kumru yemeye gidiyozz hadi kızlarr duyguyu ben arıyorumm sizinle adı aklıma gelmedi şimdi kumrusu meşhur biryer orda buluşalım

Kız ne kumrusu bakayım dediğin yer çeşme, sen İzmir'e gel de Çeşme'ye gitmeye gerek yok, burada da kumrucu çok

Adım sayın gayet güzel olmuş Filizcim, kızmam kızmam aksine tebrik ederim. Epeydir bu kadar aktivite görmemiştim sende. Ben hem spor yapıyordun salonda, hem de üstüne 1 saat yürüyordun ona kızıyordum yüklenme birden diye

Bu arada aramıza yeni bir arkadaşımız katılmış, sanırım Pınardı adı, hoş geldin diyorum, kalıcı olursun inşallah Ben de Neslihan, 35 yaşındayım, İzmir'de yaşıyorum, evli ve çocuksuzum kamu sektöründe çalışıyorum. Sen de İzmir'deymişsin, neredesin?

Önce kilomu yazayım çocuklar beslenirken sohbet ederim.
Kilom 63.700

Oooo rakibem yetişemem ben artık sana maşallah maşallah Şaka bir yana tahmin ediyorum neden kilo verdiğini, nasılsın canım? Toparlanabildin mi biraz? Bu arada ben senin adını Züleyha diye hatırlıyorum, Filiz Zeliha diye yazıyor, tereddüt ettim hangisi doğru?

hoşbuldumm :) memnum oldum aranıza bu kadar hızlı kabul etmeniz mutlu etti valla hiç düşünmezdim internet ortamında birbirine bu kadar ilgi ile yaklaşan çevrenin olabileceğini hepinize teşekkür ederim :) karşıyaka da oturuyorum siz?

Enerjimiz tuttu demek ki, ne güzel. Ben de karşıyakadayım