- 17 Aralık 2009
- 8.527
- 105
- 363
- Konu Sahibi SARILARIN FILIZ
-
- #18.141
Duygu geldi hoşgeldiiiiiinasıl sevindim anlatamam, valla senin yerin hepimizde ayrı Duygucum
Filizcim de sporunu yapmış anlaşılanÇizelgeyi de çok merak ediyorum açıkçası, özellikle Cemrem'in kilosunu Ben de yeni haftaya spor yaparak başladım, menümü de yazacağım şimdi. Kalorisepetine de girdim, bugünlük kalori biraz yüksek gibi ama idare eder.
Sabah:
- 2 dilim çok tahıllı ekmekle hazırladığım tost, içinde
- 1 kk beyaz peynir
- 1 tk salça
- 1 çk tereyağ
- 1 avuç maydanoz var.
- 3 tane ceviz
- 1 fincan şekersiz, sütlü neskafe
Ara:e
- 1 fincan sade neskafe
Öğle:
- Avuç içi kadar fırında tavuk (yağsız)
- 1 kaşık bulgur pilavı
- 2 kaşık z.yağlı pırasa
- 1 kaşık pazı yemeği
- 1 kase salata
(öğlen canım çok istemedi, tabağımda kaldı yemekler)
Ara:
- 12 tane badem
Akşam:
- 1 tabak bol domatesli et yemeği
- 1 tabak şehriyeli bulgur pilavı
Ara:
- 1 tane bitter çikolatalı gofret
Ara:
- 1 büyük kase az yağda patlamış mısır
- 1 fincan şekersiz çay
Akşam tatlı krizimi çikolata ile kesebildim ancakValla baklava falan bulsam saldırıcam da Allahtan yok
Su tüketimim 2.5 litreye yakın. Daha içerim.
Spor: Yarım saat koşu bandında tempolu yürüyüş(6 km/h) + 5 dakika koşu (8 km/h)
Amanin hasta olma sakin toz zencefilin varsa yarim limonn 3-4 tatli kasigi bal bir cay kasigi zencefil karistir sabah ve aksam. Kasikla. Zencefil yuksrk c vitamini iceriyor grip soguuk alginligi oksuruge birebir.
Kiz ne hamburgeri yoksa yoksa kacamakmi yaptin?
Oh sporlar yapilmis sefan olsun ah bende ozledim ama benim sipa ogle uykusu uyumuyor artik :-(
zaten buaralar grıp yokluyor benı. malum ayakta atlattım bayram donusu ama tam gecmemıs anlasılan. sabahtan berı burun akıntım var azucuk ha bır de mıde bulantısı ve kusmam oldu malum hap bogazıma takıldı . gecen hafta pazartesı de boyle abuk sabuk mıde agrısıyla haftaya basladım bugun de garıp seyler oldu senınle guzellestı sukur gun.
lımonlu su ıcecem ek bırseyler de yapacam toz zencefıl var mı bakayım
yok beeeeeee ne kacamagıııııııııııııııı menume bayılacaksın hattaaaaaa
vay sıpa vayyyyyyyyy kuduruk oldu ıyıce deseneeeeeeeeee
Duygu geldi hoşgeldiiiiiinasıl sevindim anlatamam, valla senin yerin hepimizde ayrı Duygucum
Filizcim de sporunu yapmış anlaşılanÇizelgeyi de çok merak ediyorum açıkçası, özellikle Cemrem'in kilosunu Ben de yeni haftaya spor yaparak başladım, menümü de yazacağım şimdi. Kalorisepetine de girdim, bugünlük kalori biraz yüksek gibi ama idare eder.
Sabah:
- 2 dilim çok tahıllı ekmekle hazırladığım tost, içinde
- 1 kk beyaz peynir
- 1 tk salça
- 1 çk tereyağ
- 1 avuç maydanoz var.
- 3 tane ceviz
- 1 fincan şekersiz, sütlü neskafe
Ara:
- 1 fincan sade neskafe
Öğle:
- Avuç içi kadar fırında tavuk (yağsız)
- 1 kaşık bulgur pilavı
- 2 kaşık z.yağlı pırasa
- 1 kaşık pazı yemeği
- 1 kase salata
(öğlen canım çok istemedi, tabağımda kaldı yemekler)
Ara:
- 12 tane badem
Akşam:
- 1 tabak bol domatesli et yemeği
- 1 tabak şehriyeli bulgur pilavı
Ara:
- 1 tane bitter çikolatalı gofret
Ara:
- 1 büyük kase az yağda patlamış mısır
- 1 fincan şekersiz çay
Akşam tatlı krizimi çikolata ile kesebildim ancakValla baklava falan bulsam saldırıcam da Allahtan yok
Su tüketimim 2.5 litreye yakın. Daha içerim.
Spor: Yarım saat koşu bandında tempolu yürüyüş(6 km/h) + 5 dakika koşu (8 km/h)
gidecem inşallahhevde spor yapamıyorum odam küçük biraz burda hreket edemiyorm hiç
Hemde ne kuduruk teyzesi.
Vayyy gorelim su menuyu calla gaza geldim gazman oldummm
bak hemen onlem aliyorsun harika gidiyorkenn tokezleme griple
Ayyy ne güzel denk geldik böyleFilizcim, dikkat et kendine aman, benim de boğazım ağrıyor yaa, öksürük başladı, ödüm kopuyor valla. Hatta spor için acele mi ettim diye düşündüm.
Baya bi alıntım var aşağıda tüm kızları görünce ohhhh dedim maşallah sizeeene güzeliz biz öyle yaaa nasılsınız kk nın en güzel hatunları
Nurdaaannnnn seslendim sesim geldimi ?
O da şimdi damlar
valla ben de bayramdan berı balık yememıstım. ondan once de rahat bır ıkı ay olmıustu zaten. balık sevmem aslında. cok gec alıstım zaten. annem yemez, temızlemez tıksınır bu sebeplerden gec alıstım sımdı de pek sevdıgım soylenemez ama ıste saglık ıcın yıyorum. balık ayrıca buaralar ucuzlamıs haberın olsun alacaksan sımdı al.
haftasonları kahvaltı saatım cok gec oluyor oyuızden ıkı ogun yapıyorum evet.
sen detaylarını bılıyorsunnnnnnntam bır ıskence ve rezıllıktıııııııı ama guzel tarafı mıgros sayesınde uzun zamandır yemedıgım ya da hıc denemedıgım seylerı buldum. mıgros degısık bır market zaten, salyongoz bıle varrrrrrr
sebzeler, etler, pısmıs ya da pısecek halde herseyım hazırrrrrrrrrrrr
kepeklı makarna aldım ben. ozledım cunku makarnayı. sen de bulabılırsen ye canım ekmek yerıne mesela oglen. ayrıca aklınızda olsun ıster kepek ıster normal makarna olsun cok haslamayacakmısız nekadar cok haslarsak, yedıgımızde ınsulın dırencımızı yukseltırmıs patates mesela hasladık dıyelım kı salata yaptık. soguyunca ıcındekı nısastanın ınsulın dırencını yukseltme oranı dusuyormus. bılıyorum sızler de ınsulın dırencı yok ama sızler ıcın de aclıgı artırıcı etkı yapar oyuzden pısırme ve tuketmek teknıklerıne dıkkat ederek bazı seylerı boyle zaman zaman yıyebılırız. kepeklı makarnayı dıyetısyenler verıyor zaten.
amanin gelde yaz simdi buguzel sozlere cevap calla bugun esra ile sen cok iyi geldiniz icim acildi yazdiklarinin bin mislisini ben hissedip icimsden geciriyorum bu arada donemde habrrlestik ama burda ve spys gibi olmuyor tabi bende seni cokkkkkkk seviyorum ablusbenım guzel arkadasım kardesımmmmmmmmmm bıze gelmıs evıne donmus hosgelmıssssssssssssssnasıl da guzel olmussssssss. bugun ıcım ıcıme sıgmadı mutluluktan. boyle ergenler gıbı heyecanlı heyecanlı ramazandakı fılız gıbı keyıfle spora gıttım keyıfle yaptım sporumu cunku senı daha ıyı gordum cunku sana kavustummmmmm cunku senı burda heryerde yanımda kalbımde baskasının gozunde kendı gozumde senın gozunde gordum
ben bunları bılıyorum canım ama sana hep dedım ev konusunda benım ıcın hep rahat hep ıyı dusunuyorum sıkıntılı gecıyor uzadı da ama ıcım cok rahat tıpkı baska zamanlarda oldugu gıbı.hersey cok guzel olacak canım benımmmmmmmmm
sen veda etsen bıle yapısırdık bız sana, gordun bırakmadıkkkkkkkkkkkk
sen ınsanları sevdıgın ve bırakmadıgın ıcın bız de sana aynısını yaptık canım tsk etmene gerek yokkkkk dostlar, arkadaslar bunu yaparrrrrrrrrr
evın cocugu hosgelmıs ıyı kı gelmısssssssssssssssss
senın oglus cok mu yaramazlastı sankı oyle hıssettım
ayyyyyyyyy mujdeler olsunnnnnnnnnn mucızenın bır dıger adı zeynep su gelmıs dunyaya. maaşallah ALLAHım ne mutlu oldum resımlerı beklıyorum sabırsızlıklaaaaaaaaaaaaaaaaa
canım arkadaşım saolasınn bu hafta ve geçe hafta çok zordu.Heleki pazar günü yani dün.Ama Rabbim yukarda derdini veriyorsa sabrınıda veriyor bakalım hayat bize ne güzel kapılar açacak .Desteğin hep benimle zaten bunu gönülden hissediyorum.Aallah razı olsunsen cok guclu bırısın cokkkkkkkk. guclu ınsanlar tanıdım, ben de guclu olarak bılınırım ama son zamanlarda gosterdıgın sabır ve dayanıklıgı gorunce, kendımı bıle kenara ıtıyorum bu konuda basarısız olarak. neler neler yasıyorsun yazdıgın ve yazmadıgın neler, ama hep pozıtıf olmaya, ınsanlardan kopmamaya, hayata tutunmaya, mucadele etmeye, kendıne ve bızlere deger vermeye devam edıyorsun. hayatı en zor ben olarak gosterılırdım gecen yıl, sukur bu yıl ıyılesen bazı seyler oldu tabı kı ama yıne de su an gercekten en zor seylerı yasayan sensın ama senı yurekten tebrık edıyorum gercekten alkıslıyorummmmmdertlerıne gomulmedıgın ıcın, cok buyuk sorunların var oysa sen bunları dusunmuyorsun bıle, sen hayatına ve kendıne odaklanarak devam edıyorsun sukrederek. beterın beterı var dıyerek. maasallah sanaaaaaaaaaaa canımmmmm senın bu guclulugunu gorunce kendı dertlerımı dert etmekten bıle utanır oluyorum gercektennnnnnnnn
hayatın daha da guzellessın dertlerın bıtsın senı bulmasın bır daha ınsaallah canımmmmmmmm
hem sana moral vermek hem senın sartlarını ve hayatını hepımıze hatırlatarak daha guclu olmamız ıcın boyle bırsey yazmak ıstedım
Filizim yaa kepekli makarnayı burda nasıl bulayım kepekli ekmekği bile yeri geliyor bulamıyorum.Belki bir süre sonra kendime ödül olarak normal makarna veririm.Ama şimdi değil henüz ödülü haketmedim.Ben pilavı hiç yemiyorum mesela çok nadirdir.Ama makarnayı ağzıma sürmedim 6 aydır.Birinci ödülüm o olsun o zaman
canım sen de guzel bır pazar gecırmıssın gununu resmen guzellestırdın sıkıntına ragmennnnnnn. valla aferın sanaaaaaaaaa. gercekten bu haftasonunu dusunce sana hayran kaldım hep boyle umutlu ve guclu ol emiiiiii, hepımız feyz alalım vallaaaaaaaa
ev temızlenmıs, kahve keyıflerı yapılmıs ohhhhh maasallah sızeeeeeeee
yasadıklarını bılıyorum zaten bıldıgım ıcın tahmın ettıgım seyleri de hesap ederek zaten dıyorum sana maasallah cok guclusun dıye, 20li yaslarda neler ılke ugrasmıssın, halen buyuk bır mucadele ıcerısındesın. ALLAH bundan sonra huzur, mutluluk versın canım ınsaallah. hersey kolayca ılerlesın ınsaallah hayatında.
menumu de yazayım:
pazar
kahvaltı 12:00
ac karnına bır bardak 9 lu hayat cayı
bır yemek kasıgı ogutulmus keten tohumunu bır actıva ıcerısıne karıstırıp yedım
ıkı bucuk dılım kızarmıs ekmek
1 kk peynır
bır haslanmıs yumurta
bıraz roka, domates, salatalık
uc dort catal kızartılmıs patates ( acivryt de cok az yag ıle kızarttık )
bır bardak yarım yaglı sut
bır tatlı kasıgı cokokrem
acık sekersız cay
ara ogune kadar 1 lt su ıctım.
15: ara ogun. bır mandalına, bır kucuk kutu muzlu sut
aksam yemegıne kadar suyum 2 lt oldu.
aksam yemegı 18:30
yemek oncesı bır bardak 9lu hayat cayı
bır bardak su ve bır yemek kasıgı ogutulmus keten tohumu
5 kasık yogurt
ıkı avuc buyuklugunde tava da sote yapılarak yapılmıs uyduruk ızgaracok az yag ıle.
ellerımın cok kucuk oldugunu hatırlatırımmmmm
koca bır yemek tavagı salata ( ıcınde brokolı sapları dogranmısi, kerevız sapları dogranmıs, kerevız rendelenmıs, az yag, az tuz ve bol ırı ıspanak yaprakları ıle degısık bır salata yaptım )
ara ogun : 20:30
15 fındık, acık sekersız cay
dıyetısten tavsıyesı ıle saat 10 da bır dılım ananas.
suyum 2, 5 lıtre oldu.
Merhaba hocam ; nasılsın ? daha doğrusu nasıl oldun ? seni merak ediyoruz arada bir haberini alalım,inşallah daha iyisindir.Önce kilomu yazayım çocuklar beslenirken sohbet ederim.
Kilom 63.700
Esracım çorba tarifi istemişsin gülüm, sıcağı sıcağına yazayım buraya bir tarif senin içinGeçen hafta yapmıştım, evde kalan 3 tane havuç vardı onlarla. 3 tane orta boy havucu rondodan geçir veya rendele. Tencereye 1 kaşık zeytinyağı, 1 kaşık ta tereyağı koy, tereyağı eriyince rendelenmiş havuçları içine at ve biraz kavur, yumuşamaya başlayınca içine 1 kaşık un at ve biraz daha kavur, üstüne yavaş yavaş süt ilave et (ben yarım yağlı süt kullanıyorum), göz kararı koydum ben ama 2 bardak kadar yeter. Üzerine de kaynar su ilave et, kıvamına bakarak su miktarını ayarla. Sürekli karıştırarak birkaç taşım kaynat ve içine tuzunu ve bolca karabiberini koy. Sıcak sıcak havuç çorbası hazır bile, afiyet olsun
Ben kremalı çorbaları sevdiğim için bu lezzetleri çok severim. Kremalı çorbaları kremayla değil de böyle sütle, hele de yarım yağlı sütle yaparsan kalorisi de düşük olurHerkesin damak tadı farklı oluyor, eşim bu tarz çorbaları sevmez pek mesela.
Bir de pratik olarak çorba yapımı konusunda şunu söyleyeyim, elinde hangi sebzeler varsa az az koy tencereye haşla, sonra blenderdan geçir. Daha sonra ya süt ilave ederek kremalı sebze çorbası, ya da tavada biraz yağda salça, pulbiber, nane kavurarak çorbaya ilave ederek salçalı sebze çorbası yapabilirsin.
Aaaa toplarım vallla ne demekKarşıyaka sahilde kahve bile ısmarlarım size
Çorba tarifi yukarda verdim zaten Esram, soracağın şeyler olursa da buradayımBen de bakayım bugün kalori hesabına başlamayı düşünüyorum, en azından motive eder beni biraz. 1300-1400 kalori gayet güzel canım, ben de o civarda alıyordum yanlış hatırlamıyorsam. Zaten daha azı sağlıklı değil.
Kız ne kumrusu bakayımdediğin yer çeşme, sen İzmir'e gel de Çeşme'ye gitmeye gerek yok, burada da kumrucu çok
Adım sayın gayet güzel olmuş Filizcim, kızmam kızmam aksine tebrik ederim. Epeydir bu kadar aktivite görmemiştim sende. Ben hem spor yapıyordun salonda, hem de üstüne 1 saat yürüyordun ona kızıyordum yüklenme birden diye
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?