- 19 Nisan 2009
- 23.600
- 17.905
- 498
- Konu Sahibi SARILARIN FILIZ
-
- #18.221
günaydınnnnn topiğin çıtır adaylarıhayırlı sağlıklı mutlu bir gün yaşarız inşallahh.. şarkıların insan üzerine etkisini bizzat bilen biri olarak sizebu şarkıyı armağan ediyorumm ama şunu diyeyim yerinizde duramıyacaksınız
J Balvin - Tranquila - YouTube
menü sırası bendeee
sabah: 1 bardak süt, 2 dilim kaşar peyniri, 5 zeytin, domates,salatalık,maydonoz,2 dilim ekmek
ara: 1 elma,3 kuru kayısı
öğle: bi bardak yoğurt,4 yemek kaş.pırasa,(pırasayı pirinçsiz yaptım ilk defa güzelde oldu )4 yemek kaş.pilav,2 dilim ekmek,60 gr.
haşlanmış tavuk
ara: bi büyük armut
akşam: bi kase çorba,4 yemek kaş.pilav, 30 gr. haşlanmış tavuk,yarım su bardağı yoğurt,semizotu salatası bu sefer sadece nar
ekşisi koydum yağ bile koymadım,1 dilim ekmek
ara: bi elma bi mandalina
activite: yaklaşık 1 saat yürüdüm kitaplar geldiyse almaya okula gittim minibüse binmedim gidiş geliş yürüdüm,2,5 lt su,
yeni hafta ya süper başladık genel olarak hepimiz bu enerji devam eder inşlhhhhhhhhhh
canımmenün çok güzel olmuş aktivitende su tüketiminde nurdancım bu tempoda 3 aydan kısa sürede fit birgörüntüye sahip olcan,eliptik ile zayıflamışbiri olarak ileri pedel geri bedel özellikle ayakda tüm bölgeyi çalıştırmanınfaydasını çok gördümkimi eliptik kullanan geri pedal yapmıyor aslında baldırlar özelllikle üst baldırlarıinanılmaz eriyor ben aletimi sattığıma çok pişmanım şu kuramadığım düzeni kurduğumda tekrar alıcam inşallahh..bugunku menumu de yazayım
kahvaltı ( 7.30 - sabah okula gidip hocayla görüşmem lazımdı )
1 dilim çavdar ekmegi
1 kk beyaz peynir
1 tk biber salçası
1 tk bal
1 haşlanmış yumurta
1 kupa şekersiz çay
ara öğün ( 10.30 - okuldan çıkıp spora gittigim saat )
1 yeşil elma
ara öğün ( 13.00 - spordan çıkıp eve geçerken )
200 ml ayran
öğle yemegi ( 14.00 )
evde doğal gazda sıkıntı varmış, ocak çalışmıyormuş öle olunca elde olanalrdan yemem gerekti.
avuç içi kadar tavuk
4 yk pilav
büyücek bir kase marul havuç salatası
1 küçük kase yoğurt
tabi bu kadar yoğurt ve ayran tüketen nurdan ın uykusu geldi ve 4 gibi uyudum 7 de uyanmışım. akşam yemegini yedim direk.
akşam yemegi ( 19.15 )
1 kase yayla çorbası
4 dilim patates 3 küçük köfteden oluşan fırında patates köfte
1 kase yoğurtlu kereviz salatası
ara öğün
1 kupa şekersizz sütsüz neskafe
1 dilim esmer un ve esmer şekerden yapılmış kek
suyum 2.5 lt oldu ama 3 ü geçerim yatmadan, yarın oruç tutacam da ondan sahur yapıup yatayım diyorum, uykum gelene kadar oyalanacam yaniyeşil çayımı da içtim bugun şuan inanılmaz bir açlık hissediyorum, heralde yemek yiyecem ya yatmdan onun psikolojisi
bugun pilatese başlayacaktım guya, saat 10 daydı kurs, tabi benm okulda işim uzadı da uzadı 10.30 da ancak çıkınca benm pilates işi yattı, bende spor salonunda çalıştım, salona gidene kadar yarım saat yürüyüş, 35 dk eliptik, 30 dk spor aletleri, sonra da 15 dk yürüyüş ve metroyla eve geliş.
ama bu spor aletleri konsuunda inanılmaz kafam karışık, kol ve bacak çalışıyprum o aletlerle, minimum ağırlıkta çalışıyorum ama acaba bu etapta yapmasam daha mı iyi, onun yerine 1 saat eliptik çalışsam daha mı faydalı olacak, kafamda deli sorular var :18::18:
oruç tutacagımdan dolayı yarın spora gitmeyecem ama yürüyüşe çıkarım eğer çok halsiz olmazsam, bugun inanılmaz bi yorgunluk vardı üzerimde, spordan eve zor attım kendimi, alışacagım yerde daha çok zorlanıyorum ben hey Allahım yaaa
benden bu kadar canlar, yarın geç uyanırım sanırım ama buralarda olurum uyandıktan sonra, öpüyorum hepinizii
amaann ne çok konuşmuşsunuzz beebi gece giremedim die ayıptır yani
bütün geçmişi tek tek okudum ama hepsini alıntı yapmaya kalkınca 5 sayfa yazı olacaktı o yuzden alıntılamadım, sıradan hepinize laf yetiştireyim
en öncelikle duygucum gelmiş hoş gelmişkilo aldıgını fark edince hemen kendini yavaşlatman da güzel olmuş duygucum ben o süreçten şimdiden korkuyorum mesela, azıcık fazla yesek bile tartıda fark ediyor, klo vermek kadar önemli bi süreçte sana kolay gelsin, inşallah bizde bigun o aşamalara gelebiliriz
evle ilgili de bi sıkıntı varmış galiba canım, tapu mudurluguyle gidip konuşsanız, sanırım yeniden ruhsat çıkarma falan gerekebilir, eksperlerin gelip yerinde görmesi lazım falan, biraz uzun bi süreç olabilir, belediyelerde işler biraz yavaş yürüyo ya, inşallah sıkıntı yaratmaz size. hayırlısı olsun umarım, vardır bunda da bir hayır
filizcime gelsin sırabugun ne güzel bir gün ve menu olmuşi senin için, sende bomba gibi döndün aramıza hepimiz çok iyi gidiyoruzx valla biraz nazar boncugu koyayım da kem gözler uzak olsun ellerine saglık canım benim bu arada listeyi de hazırlamışsın, güzel söz söyleyen herkese çok çok teşekkür ediyorum, haftaya böle olmaz sanırım vucut alıştıkça verdigim kilo düşer ama olsun pes etmek yok, haftasonu ölçülerimi de aldım, asıl önemli olan incelmek bu etapta benim için zaten
migrosla ilgili yazdıklarına çok güldüm ayrıca, eşine dersin sende migrosa gittigine laf ederse, siyaseti diyetime alet etme lütfen diecumartesi günleri o çalışırken gidip gel sende ruhu bile duymaz hem bence sen önümüzdeki hafta kesin 96 dasın, yani kendi rekorunu kıracaksın oleyyy
neslicim de güzel sözleri yazmış benim için çok teşekkürlergrip geçti, regl döneminde geçince haftaya kesin --- lerde olacaklardan biri de sensin
bu arada neslicim sana bikaç ufak soru sorsam, ya bu yagların kasa çevrilme muhabbeti beni biraz korkuttu da, sorabilecegm bi spor hocası da yok malesef, bilgin varsa eger tam olarak nasıl çalışmam benm için doğru olur. hemen hemen her alet var spor okulunda, o yuzden onlardan yana sıkıntım yok, ne dersen yapabilirim yanisırtım biraz sertleşmeye başlamış gibi geldi de korktum :18::18:
esracanıımmmm, sen seslenmişsin ama ben duymamışımmmurat boz u izlemeye dalmışım da sen öle bi durumda msj at bana yavrum, koşarak uçarak gelirimm ayrıca kot etekli kombinine bayıuldım kot etek mi alsam die derin düşüncelere daldım
ayrıca cancagızım zor günlerinle ilgili bişeyler yazmışsın, aynı şeyleri açıp canını sıkmayım da face te arkadaşım bi şarkı paylaşmış onu dinlerken aklıma sen geldin, azıcık senle paylaşayım onu, umut hep seninle olsun
https://www.youtube.com/watch?v=ouxEmji_cmU
cemremmm, ben seninkini sen benmkini merak ederken sonuç neredeyse başabaş çıkmış ne de güzel olmuşdemek ki diyetisyenin bi bildigi varmış o kadar ekmek verirken, ,valla sende harfi harfine uyguladın sonuç mukemmell bakalım haftaa hangimiz daha iyi kilo verecek gözüm üstündee
züleyha hocam, bir an önce aramızda olun yeniden sizi çok özledik, Allah acılarınızı dindirsin inşallah, yeniden güzel kızım diyin banaen kısa zamnda sizin için yeniden o parka gidip kuşlara yem verecem söz
pınarcım, sende bugun buralardaymışsın artık hepimizi tanıdın işte, böle biribirimizi bulduk buralarda güle eğlene diyet yapıypruzmenune de baktım, tabiki dünkünden daha iyi, daha da iyi olur inşallah zamanla, hatta bizleri bile geçersin umarım menuler konusunda ayrıca su içme konusunu kendine hatırlatman da çok güzel olmuşş, yakında zaten alışkanlık olur o o zamana kadar aynen devamm
ayyy zeynep suya ben aşık oldum galibaaaallahım o ne güzel ne parlak bi suratt, resmen yanımda olsa öpemem kesin de doya doya bi koklardım, Allahım annesine babasına bagıslasın inşallah, su gibi parlak saf güzel bi ömmrü olsun
unuttugum yoktur dimi yaaa :18::18::18:
amaann ne çok konuşmuşsunuzz beebi gece giremedim die ayıptır yani
bütün geçmişi tek tek okudum ama hepsini alıntı yapmaya kalkınca 5 sayfa yazı olacaktı o yuzden alıntılamadım, sıradan hepinize laf yetiştireyim
en öncelikle duygucum gelmiş hoş gelmişkilo aldıgını fark edince hemen kendini yavaşlatman da güzel olmuş duygucum ben o süreçten şimdiden korkuyorum mesela, azıcık fazla yesek bile tartıda fark ediyor, klo vermek kadar önemli bi süreçte sana kolay gelsin, inşallah bizde bigun o aşamalara gelebiliriz
evle ilgili de bi sıkıntı varmış galiba canım, tapu mudurluguyle gidip konuşsanız, sanırım yeniden ruhsat çıkarma falan gerekebilir, eksperlerin gelip yerinde görmesi lazım falan, biraz uzun bi süreç olabilir, belediyelerde işler biraz yavaş yürüyo ya, inşallah sıkıntı yaratmaz size. hayırlısı olsun umarım, vardır bunda da bir hayır
filizcime gelsin sırabugun ne güzel bir gün ve menu olmuşi senin için, sende bomba gibi döndün aramıza hepimiz çok iyi gidiyoruzx valla biraz nazar boncugu koyayım da kem gözler uzak olsun ellerine saglık canım benim bu arada listeyi de hazırlamışsın, güzel söz söyleyen herkese çok çok teşekkür ediyorum, haftaya böle olmaz sanırım vucut alıştıkça verdigim kilo düşer ama olsun pes etmek yok, haftasonu ölçülerimi de aldım, asıl önemli olan incelmek bu etapta benim için zaten
migrosla ilgili yazdıklarına çok güldüm ayrıca, eşine dersin sende migrosa gittigine laf ederse, siyaseti diyetime alet etme lütfen diecumartesi günleri o çalışırken gidip gel sende ruhu bile duymaz hem bence sen önümüzdeki hafta kesin 96 dasın, yani kendi rekorunu kıracaksın oleyyy
neslicim de güzel sözleri yazmış benim için çok teşekkürlergrip geçti, regl döneminde geçince haftaya kesin --- lerde olacaklardan biri de sensin
bu arada neslicim sana bikaç ufak soru sorsam, ya bu yagların kasa çevrilme muhabbeti beni biraz korkuttu da, sorabilecegm bi spor hocası da yok malesef, bilgin varsa eger tam olarak nasıl çalışmam benm için doğru olur. hemen hemen her alet var spor okulunda, o yuzden onlardan yana sıkıntım yok, ne dersen yapabilirim yanisırtım biraz sertleşmeye başlamış gibi geldi de korktum :18::18:
esracanıımmmm, sen seslenmişsin ama ben duymamışımmmurat boz u izlemeye dalmışım da sen öle bi durumda msj at bana yavrum, koşarak uçarak gelirimm ayrıca kot etekli kombinine bayıuldım kot etek mi alsam die derin düşüncelere daldım
ayrıca cancagızım zor günlerinle ilgili bişeyler yazmışsın, aynı şeyleri açıp canını sıkmayım da face te arkadaşım bi şarkı paylaşmış onu dinlerken aklıma sen geldin, azıcık senle paylaşayım onu, umut hep seninle olsun
https://www.youtube.com/watch?v=ouxEmji_cmU
cemremmm, ben seninkini sen benmkini merak ederken sonuç neredeyse başabaş çıkmış ne de güzel olmuşdemek ki diyetisyenin bi bildigi varmış o kadar ekmek verirken, ,valla sende harfi harfine uyguladın sonuç mukemmell bakalım haftaa hangimiz daha iyi kilo verecek gözüm üstündee
züleyha hocam, bir an önce aramızda olun yeniden sizi çok özledik, Allah acılarınızı dindirsin inşallah, yeniden güzel kızım diyin banaen kısa zamnda sizin için yeniden o parka gidip kuşlara yem verecem söz
pınarcım, sende bugun buralardaymışsın artık hepimizi tanıdın işte, böle biribirimizi bulduk buralarda güle eğlene diyet yapıypruzmenune de baktım, tabiki dünkünden daha iyi, daha da iyi olur inşallah zamanla, hatta bizleri bile geçersin umarım menuler konusunda ayrıca su içme konusunu kendine hatırlatman da çok güzel olmuşş, yakında zaten alışkanlık olur o o zamana kadar aynen devamm
ayyy zeynep suya ben aşık oldum galibaaaallahım o ne güzel ne parlak bi suratt, resmen yanımda olsa öpemem kesin de doya doya bi koklardım, Allahım annesine babasına bagıslasın inşallah, su gibi parlak saf güzel bi ömmrü olsun
unuttugum yoktur dimi yaaa :18::18::18:
günaydınnn fıstıkommm kalktım sabahınköründe hadi sen çalışıyorsunben neden erkenciyim gerçi erken kalkan yol alır dimi.. neysee paylaştığım şarkıylaa benzin full bendee dinlemeni şiddetle öneririmm..gunaydın duyguşummmmmmmmmmmm hem mamma yıyorum hem sana yazıyorummmmmmmmmmmmmnasılsın bakalım, bomba gıbısın maasallahhhhhhhhhhhhhhh ben hastayım ama dunden berı cok mutluyummmmmmmmm oyuzdennnnnnnnnnn umrumda degıllllll:2:
bugunku menumu de yazayım
kahvaltı ( 7.30 - sabah okula gidip hocayla görüşmem lazımdı )
1 dilim çavdar ekmegi
1 kk beyaz peynir
1 tk biber salçası
1 tk bal
1 haşlanmış yumurta
1 kupa şekersiz çay
ara öğün ( 10.30 - okuldan çıkıp spora gittigim saat )
1 yeşil elma
ara öğün ( 13.00 - spordan çıkıp eve geçerken )
200 ml ayran
öğle yemegi ( 14.00 )
evde doğal gazda sıkıntı varmış, ocak çalışmıyormuş öle olunca elde olanalrdan yemem gerekti.
avuç içi kadar tavuk
4 yk pilav
büyücek bir kase marul havuç salatası
1 küçük kase yoğurt
tabi bu kadar yoğurt ve ayran tüketen nurdan ın uykusu geldi ve 4 gibi uyudum 7 de uyanmışım. akşam yemegini yedim direk.
akşam yemegi ( 19.15 )
1 kase yayla çorbası
4 dilim patates 3 küçük köfteden oluşan fırında patates köfte
1 kase yoğurtlu kereviz salatası
ara öğün
1 kupa şekersizz sütsüz neskafe
1 dilim esmer un ve esmer şekerden yapılmış kek
suyum 2.5 lt oldu ama 3 ü geçerim yatmadan, yarın oruç tutacam da ondan sahur yapıup yatayım diyorum, uykum gelene kadar oyalanacam yaniyeşil çayımı da içtim bugun şuan inanılmaz bir açlık hissediyorum, heralde yemek yiyecem ya yatmdan onun psikolojisi
bugun pilatese başlayacaktım guya, saat 10 daydı kurs, tabi benm okulda işim uzadı da uzadı 10.30 da ancak çıkınca benm pilates işi yattı, bende spor salonunda çalıştım, salona gidene kadar yarım saat yürüyüş, 35 dk eliptik, 30 dk spor aletleri, sonra da 15 dk yürüyüş ve metroyla eve geliş.
ama bu spor aletleri konsuunda inanılmaz kafam karışık, kol ve bacak çalışıyprum o aletlerle, minimum ağırlıkta çalışıyorum ama acaba bu etapta yapmasam daha mı iyi, onun yerine 1 saat eliptik çalışsam daha mı faydalı olacak, kafamda deli sorular var :18::18:
oruç tutacagımdan dolayı yarın spora gitmeyecem ama yürüyüşe çıkarım eğer çok halsiz olmazsam, bugun inanılmaz bi yorgunluk vardı üzerimde, spordan eve zor attım kendimi, alışacagım yerde daha çok zorlanıyorum ben hey Allahım yaaa
benden bu kadar canlar, yarın geç uyanırım sanırım ama buralarda olurum uyandıktan sonra, öpüyorum hepinizii
günaydınnn fıstıkommm kalktım sabahınköründe hadi sen çalışıyorsunben neden erkenciyim gerçi erken kalkan yol alır dimi.. neysee paylaştığım şarkıylaa benzin full bendee dinlemeni şiddetle öneririmm..
kız hastamı oldunnnofff aman ağırlaşma önlemlerini al aslında güzel sebze meyva yiyorsunn terliyormusun sen yoksa yada saçlarınımı kurutmuyorsun valla uçarım sanaaa
[MENTION][/MENTION]
Canimm masallah sana senden tek ricam hasta olma ister istemez duzenin bozulcak terledinmi iyi kontrol rt kendini saclarini islakbirakma ayaklarini usutme. Birdeneyle isiniyorsun bilmiyorum yattigin ve oturdugun hatta isyerinde bile ustu acik su bulundur ister tabakda ister bardakda oodan. Klimalar havayi kurutuyor nezle olmamizi sagliyor
Sanada gunayydin cnm uzun zamandir dinledigim ikinci sarkigünaydınnnnn topiğin çıtır adaylarıhayırlı sağlıklı mutlu bir gün yaşarız inşallahh.. şarkıların insan üzerine etkisini bizzat bilen biri olarak sizebu şarkıyı armağan ediyorumm ama şunu diyeyim yerinizde duramıyacaksınız
J Balvin - Tranquila - YouTube
menuler harıka olmus yıne valla. duygunun da dedıgı gıbı pılav, bezelye, havuc, patates, beyaz un, mısır bızım uzak durmamız gereken seyler. ınsulın dırencımızı yukseltıyor ama her bunye farklı ıste ve oyuzden doktor sana hem ekmek hem pılav yazmıs. bıze meyve adetlerı sayılı verılırken hatta ananas gıbı meyve yasakken ( duygu dun hatırlattı ), kardesıme gece 10 da 1 dılım ananas ve 15 badem demıs. ananas yag yakarmıs.
aktıvıte de cok guzel olmusssssssss
su superrrrrrrrrrr
sen super hersey superrrrrrrrrrrrr
evet yaa kırkbin kere maşallahhhh kuzuyaazeynep su cok guzel yaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
uzun zamandır boyle guzel bır bebek gormedımmmmmmmmmmmmmm
ya kuzum sen hep erkencısın kı, ben evde olsam dana gıbı uyurdum kesın,malum haftasonu goruyorsunuzzzzzzzzzz uyuyorummmmmmm
erken kalkmak gunu degerlendırmek adına da metabolızmayı calıstırmak adına da cok ıyı aslında , sen dogru olanı yapıyorsun yorgun hıssedersen gunduz uyuyabılırsın mesela.
lısteme yazdım onu da dınleyemedım henuz, kulaklık arıyorum nereye koyduysam kımbılır dun de oyle laptop kablosu aradım cemremın menusune yorum yapıyordum tam, ıyı geceler de dıyemedım kusura bakmayın yaaaaaa:26:
heeeeee hastayım burnum akıp duruyor ama ayaktayım ıyıyımmmmmm mandalına falan yıyecem gece de onlem aldım ama etkılememıs. devam ederım kendımı karantınaya alırım sen merak etmeeeeeeeee
ya ben bır gece once saclarımı kurutmadım, makına calısmadı bır turlu fısınde sorun var galıba. ama benım sacım ve bunyem alısıktır zaten, sabah bıraz hapsuruk falan vardı da gecıcıdır dıye dusundum onlem de aldım gercı ama, aksam da spordan gelırken ıyıce sarındım sarmalandım usutmeyım dıye. havalar guzel zatennnn hatta gunduz harıkaydı. sadece bugun kapalı, yanı aksam ve sabah usumuyorum da, burda bır gıcık cocuk var 365 gun grıp zateno saldı vırusu bence. benım bu ucuncu grıp sanırım, gecen yıl daha ıyıydı o cocuk salıyor ortayaaaaaa allahtan vucudum dırenclenmıs ayakta atlatıyorum onceden ıgne falan olurdum hapsız atlatıyorum artıkkkkkkkk
Sanada gunayydin cnm uzun zamandir dinledigim ikinci sarkicok begeniyorum bu sarkiyi..
Evet cnm her bunye ayni degil dogru bak sen kardesine badem vermis bana sadece kahvaltida ceviz veya findik verdi iste farklar bole cikiyo demek saglikla verelim hepimiz kilolariii
iyi geceler kızlar kusura bakmayın bu saate kaldımdün dengesiz beslendiğim için bugün daha dikkatlı olmaya çalıştım inşallah olmuştur hemen yazıyorum
kahvaltı
2 dilim tam buğday ekmeği ( dün aldım yemesem olmazdı neyse annemin yardımıyla bitti yarın kepek alıcam)
1 yumurta haşlanmış
1 kk biraz fazla süzme peynir
1 tatlı kaşığı kadar kaymak (canım çekmişti)
boll limonlu maydonoz
2 kupa şekersiz çay
ara 1 elma
öğle
1 patates haşladım marul roka maydonoz salata yaptım
şekersiz çay
akşam
5 kaşık kadar makarna
tavuklu mantar sote 1 kaşık zeytin yağı kullandım
cola zero
bu arada kızlar ne yaptım bilseniz çok gülersinizben su içmeyi unutan biriyim.telefonuma dün geceden hatırlatmalar kurdum
saat 10 dan itibaren su içmeyi unutma diye alarm çalıyor akşam 7 ye kadarbüyük cola bardaklarından içiyorum. ayrıca aklıma ne geldi evde bir sürü amasya elması vardı çok meyve yemediğim için hepsini yıkayıp 4 e böldüm tencereye attım içine de 2 kabuk tarçın
çeyrek limon kaynattım hem şeker isteğimi azaltır hemde metabolizmamı hızlandırır diye düşündüm bakalım nasıl olacak. değişimleri gördüm bütün yoldaşlarımı kutlarımdarısı önümüzdeki hafta benim başıma :)
ayyyyyy havalar cok guzeldı ısınmak ıcın klıma hıc acmadık ısyerınde.bugun actık bugun kapalı hava. suyu hemen koyayım ıyı hatırlattınnnnnnnn
duzenım bozulacak kadar hasta degılım sen merak etmeeeeeeeeeeeeebugun spora gıtmeyecektım dınlenme gunum. yarın gıdecektım zaten.
sizin harika menülerin yanında beninki zayıf kalır ama benim mide daha fazlasını almıyorrr
sabah: bir orta boy çavdar ekmeği üstüne labne salça öncesinde 500ml su (saat 10 civarı)
ara öğün yapmadım
öğlen: 2 tepeleme kaşık taze fasulye bir büyük kase süzme yoğurt nane eşliğinde,1 dilim ekmek
ara: biraz süt ile nescafe şekersiz yanında çikolatalı gofret
akşam: ikikaşık tepeleme taze fasulye,3 kaşık yine tepeleme domatesli makarna ,1 dilim ekmek
ara: bir küçük kase kabak çekirdeği (fena dadandım)
3lt su (filiz okurken yüzünde bi gülümse olma olasılığı kaç)
aktivite yok malesef( napcam kızlar yaaa geçen sene kuzi öğlen uyuyordu bende plates yapıyordum bu yıl uyumuyor onu geçtim malum fazla odamda yok,dışarıda yürüyüş desem kuzeyle oda zor offffff çözüm bulmam lazım..)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?