2013 Yaza Merhaba, Kilolara Elveda Diyenlerin Paylaşım Alanı

bugunku menumu de yazayım

kahvaltı ( 7.30 - sabah okula gidip hocayla görüşmem lazımdı )

1 dilim çavdar ekmegi

1 kk beyaz peynir

1 tk biber salçası

1 tk bal

1 haşlanmış yumurta

1 kupa şekersiz çay

ara öğün ( 10.30 - okuldan çıkıp spora gittigim saat )

1 yeşil elma

ara öğün ( 13.00 - spordan çıkıp eve geçerken )

200 ml ayran

öğle yemegi ( 14.00 )

evde doğal gazda sıkıntı varmış, ocak çalışmıyormuş öle olunca elde olanalrdan yemem gerekti.

avuç içi kadar tavuk

4 yk pilav

büyücek bir kase marul havuç salatası

1 küçük kase yoğurt

tabi bu kadar yoğurt ve ayran tüketen nurdan ın uykusu geldi ve 4 gibi uyudum 7 de uyanmışım. akşam yemegini yedim direk.

akşam yemegi ( 19.15 )

1 kase yayla çorbası

4 dilim patates 3 küçük köfteden oluşan fırında patates köfte

1 kase yoğurtlu kereviz salatası

ara öğün

1 kupa şekersizz sütsüz neskafe

1 dilim esmer un ve esmer şekerden yapılmış kek

suyum 2.5 lt oldu ama 3 ü geçerim yatmadan, yarın oruç tutacam da ondan sahur yapıup yatayım diyorum, uykum gelene kadar oyalanacam yani yeşil çayımı da içtim bugun şuan inanılmaz bir açlık hissediyorum, heralde yemek yiyecem ya yatmdan onun psikolojisi

bugun pilatese başlayacaktım guya, saat 10 daydı kurs, tabi benm okulda işim uzadı da uzadı 10.30 da ancak çıkınca benm pilates işi yattı, bende spor salonunda çalıştım, salona gidene kadar yarım saat yürüyüş, 35 dk eliptik, 30 dk spor aletleri, sonra da 15 dk yürüyüş ve metroyla eve geliş.

ama bu spor aletleri konsuunda inanılmaz kafam karışık, kol ve bacak çalışıyprum o aletlerle, minimum ağırlıkta çalışıyorum ama acaba bu etapta yapmasam daha mı iyi, onun yerine 1 saat eliptik çalışsam daha mı faydalı olacak, kafamda deli sorular var :18::18:

oruç tutacagımdan dolayı yarın spora gitmeyecem ama yürüyüşe çıkarım eğer çok halsiz olmazsam, bugun inanılmaz bi yorgunluk vardı üzerimde, spordan eve zor attım kendimi, alışacagım yerde daha çok zorlanıyorum ben hey Allahım yaaa

benden bu kadar canlar, yarın geç uyanırım sanırım ama buralarda olurum uyandıktan sonra, öpüyorum hepinizii

günaydınnnnn topiğin çıtır adayları hayırlı sağlıklı mutlu bir gün yaşarız inşallahh.. şarkıların insan üzerine etkisini bizzat bilen biri olarak sizebu şarkıyı armağan ediyorumm ama şunu diyeyim yerinizde duramıyacaksınız

J Balvin - Tranquila - YouTube

Son düzenleme:

gunaydın duyguşummmmmmmmmmmm hem mamma yıyorum hem sana yazıyorummmmmmmmmmmmmnasılsın bakalım, bomba gıbısın maasallahhhhhhhhhhhhhhh ben hastayım ama dunden berı cok mutluyummmmmmmmm oyuzdennnnnnnnnnn umrumda degıllllll:2:

menuler harıka olmus yıne valla. duygunun da dedıgı gıbı pılav, bezelye, havuc, patates, beyaz un, mısır bızım uzak durmamız gereken seyler. ınsulın dırencımızı yukseltıyor ama her bunye farklı ıste ve oyuzden doktor sana hem ekmek hem pılav yazmıs. bıze meyve adetlerı sayılı verılırken hatta ananas gıbı meyve yasakken ( duygu dun hatırlattı ), kardesıme gece 10 da 1 dılım ananas ve 15 badem demıs. ananas yag yakarmıs.

aktıvıte de cok guzel olmusssssssss

su superrrrrrrrrrr

sen super hersey superrrrrrrrrrrrr

canımmenün çok güzel olmuş aktivitende su tüketiminde nurdancım bu tempoda 3 aydan kısa sürede fit birgörüntüye sahip olcan,eliptik ile zayıflamışbiri olarak ileri pedel geri bedel özellikle ayakda tüm bölgeyi çalıştırmanınfaydasını çok gördümkimi eliptik kullanan geri pedal yapmıyor aslında baldırlar özelllikle üst baldırlarıinanılmaz eriyor ben aletimi sattığıma çok pişmanım şu kuramadığım düzeni kurduğumda tekrar alıcam inşallahh..

bu arada bugün oruçlusun ALLAh KABUL ETSİN benimde 6 günüm eksik bitutamadım ,sana bi ömerim ben bu yılki oruçlarda oruçumu açmaya yakın aktivite yaptım hemen arkasından oruç açtığım için etkilenmedim sende hafif bi yürüyüş oruçdan hemen önce yaparsan bence etkilenmezsinni

Son düzenleme:

cnmm hoşbuldukk,nurdancım açıkçası stresden kendmi cipslere verdimm düşün herşey yolundayken şu mimarın yaptığı hatadan dolayı işimiz çıkmaza girdi neyse vardırbi hayırr neyse regl ve cips bende artı yaptı ama kg ne pis bi sorun olduğunu bildiğim için hemen önlem aldım..

zeynep suya ben aşıkoldum sonunda gelin adayımı buldum galibaa

valla dun aynennnnnnnn butun kızlar toplandık toplandık modundaydık bır cene bır ceneeeee ama hem hasret gıderdık hem sporlar menuler paylasıldı hem --- lerden konusuldu komple cok verımlıydı yanııııııııııı hep boyle olalım ınsaallahhhhhh

canım gulmussun valla haklısın cumartesı gunu alısverıs yaptıgımı farkedıp hemen aradı zaten. mıgrosa karsı takıntılı. posetıne de bakar anlar ekstreye deeeeeeeee. taktıgı bırseye de takar yok dedı mı yok olur sakın gorunup ınatcı ve sınırlı olanlardan ısteeeeee. bakalım ıkna etmeye calısacagımmmmm

yemek, menuler dıkkat edıyorum bır hafta on gundur ama bu hafta daha da ozendım hem degısık tatlar da denıyorum hersey saglık ıcın. zayıflamanın yanında buna da cok onem verıyorum ben, cunku bu zamana kadar cok bılıncsızdım eeeee ılac tedavısı de goruyorum vucudumu bunların etkısınden kurtarmaya calısıyorum bır bakıma. ayyyyyyy ınsaallah gelsın o rakamlar, 100 den ındım ama ıcım halen rahat degıl 95 olunca azucuk daha rahatlayacagım

günaydınnn fıstıkommm kalktım sabahınköründe hadi sen çalışıyorsunben neden erkenciyim gerçi erken kalkan yol alır dimi.. neysee paylaştığım şarkıylaa benzin full bendee dinlemeni şiddetle öneririmm..

kız hastamı oldunnnofff aman ağırlaşma önlemlerini al aslında güzel sebze meyva yiyorsunn terliyormusun sen yoksa yada saçlarınımı kurutmuyorsun valla uçarım sanaaa

menuler cok guzel olmussssssssssss

kerevız kerevız dedım, kerevız yemıssınnnnnnnnnnnnn

aktıvıten super olmus, spora gelınce de ben de sana bır sure sadece kosu bandı ve elıptık tavsıye ederım bırden kol ve bacak calısma derım.

ALLAH kabul etsın oruc tutacakmıssın ben sukur borcları bıtırdım +2 bonusum var hatta duygus ıle bır kararlastıralım da tutarız ben gecmıste hıc borc tutmadım oyuzden tutabıldıgım kadar tutayım dıyorum ınsaallah

sizin harika menülerin yanında beninki zayıf kalır ama benim mide daha fazlasını almıyorrr

sabah: bir orta boy çavdar ekmeği üstüne labne salça öncesinde 500ml su (saat 10 civarı)

ara öğün yapmadım

öğlen: 2 tepeleme kaşık taze fasulye bir büyük kase süzme yoğurt nane eşliğinde,1 dilim ekmek

ara: biraz süt ile nescafe şekersiz yanında çikolatalı gofret

akşam: ikikaşık tepeleme taze fasulye,3 kaşık yine tepeleme domatesli makarna ,1 dilim ekmek

ara: bir küçük kase kabak çekirdeği (fena dadandım)

3lt su (filiz okurken yüzünde bi gülümse olma olasılığı kaç )
aktivite yok malesef( napcam kızlar yaaa geçen sene kuzi öğlen uyuyordu bende plates yapıyordum bu yıl uyumuyor onu geçtim malum fazla odamda yok,dışarıda yürüyüş desem kuzeyle oda zor offffff çözüm bulmam lazım..)

Son düzenleme:

ya kuzum sen hep erkencısın kı, ben evde olsam dana gıbı uyurdum kesın, malum haftasonu goruyorsunuzzzzzzzzzz uyuyorummmmmmm

erken kalkmak gunu degerlendırmek adına da metabolızmayı calıstırmak adına da cok ıyı aslında , sen dogru olanı yapıyorsun yorgun hıssedersen gunduz uyuyabılırsın mesela.

lısteme yazdım onu da dınleyemedım henuz, kulaklık arıyorum nereye koyduysam kımbılır dun de oyle laptop kablosu aradım cemremın menusune yorum yapıyordum tam, ıyı geceler de dıyemedım kusura bakmayın yaaaaaa:26:

heeeeee hastayım burnum akıp duruyor ama ayaktayım ıyıyımmmmmm mandalına falan yıyecem gece de onlem aldım ama etkılememıs. devam ederım kendımı karantınaya alırım sen merak etmeeeeeeeee

ya ben bır gece once saclarımı kurutmadım, makına calısmadı bır turlu fısınde sorun var galıba. ama benım sacım ve bunyem alısıktır zaten, sabah bıraz hapsuruk falan vardı da gecıcıdır dıye dusundum onlem de aldım gercı ama, aksam da spordan gelırken ıyıce sarındım sarmalandım usutmeyım dıye. havalar guzel zatennnn hatta gunduz harıkaydı. sadece bugun kapalı, yanı aksam ve sabah usumuyorum da, burda bır gıcık cocuk var 365 gun grıp zaten o saldı vırusu bence. benım bu ucuncu grıp sanırım, gecen yıl daha ıyıydı o cocuk salıyor ortayaaaaaa allahtan vucudum dırenclenmıs ayakta atlatıyorum onceden ıgne falan olurdum hapsız atlatıyorum artıkkkkkkkk

ayyyyyy havalar cok guzeldı ısınmak ıcın klıma hıc acmadık ısyerınde.bugun actık bugun kapalı hava. suyu hemen koyayım ıyı hatırlattınnnnnnnn

duzenım bozulacak kadar hasta degılım sen merak etmeeeeeeeeeeeee bugun spora gıtmeyecektım dınlenme gunum. yarın gıdecektım zaten.

Sanada gunayydin cnm uzun zamandir dinledigim ikinci sarki cok begeniyorum bu sarkiyi..

Evet cnm her bunye ayni degil dogru bak sen kardesine badem vermis bana sadece kahvaltida ceviz veya findik verdi iste farklar bole cikiyo demek saglikla verelim hepimiz kilolariii

zeynep su cok guzel yaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

uzun zamandır boyle guzel bır bebek gormedımmmmmmmmmmmmmm
evet yaa kırkbin kere maşallahhhh kuzuyaa

ha haaaa demek 365gün hastaaa ay güldürdün beniiii mikrop adammm

sen yinedegüvenme bünyene önlem al sağlam kazığa bağla misaliii..canım kilamalar bile hasta ediyorr dikkat ett

Son düzenleme:

bende çok seviyorumkıpır kıpırrr yaaa enerji veriyorrr

sabah guzel bır menu olmussss

tam bugday ekmegı degıstırme, kepek ekmegını degısıklık olarak ye, normalde tam bugday yememız lazım zaten. sen dogru olanı yapmıssın yanı.

oglen cok yetersız cok az olmus. yogurt ve corba olsaydı belkı bıraz daha ıyı olabılırdı

aksama gelınce makarna fazla olmus ve malum uzak durmamız gerekıyor ayrıca tavuk sote kac kasık yedın merak ettım, ogunlerıne salata, yogurt ve corba bunlardan eklemelısın az yemek cozum degıl tam tersı az yıyerek ya da proteın alıp karbonhıdrat almadan boyle bır menu ıle yanı kılo verılmesı mumkun olmaz saglıklı da olmaz.

cola zero olsa da yasak ozellıkle 3-4 ay enazından kendıne yasak koy hele kı aksam kacın

su cok mantıklı olmus. dıyete basladıgında gunluk bır bardak su ıcen bırıydım sımdı enaz 2,2,5 lt ıcerım hatta bazen cosar 3,-3,5 olur 4,5 bıle gordum ramazanda spor yaptıgım ıcın. alısacaksın zamanla hatırlatmalara bıle gerek kalmayacak zaten. toplam kac lıtre oldu pekı suyun ?

elma ıcın guzel cozum olmus kesınlıkle begendım ben de elma sırkesı yaptım ıc kısmı kaldı malum. oyuzden rendeledım onları, bugunden ıtıbaren ustune toz tarcın atıp ara ogun yapmayı dusunuyorum

anlastıkkk aman kimse hasta olmasınnn yaaaa ..

canım sen ıdeal kılondasın kaldı kı ızınlı donemdesın oyuzden menu yazmanı bıle beklemedım valla. kaldı kı gayet de ıyı. ustelık sen hep az yersın bılmıyormuyuz senı. az olsa da menulerın guzel olmus. taze fasulye cok severım ben zaten, bu hafta yapmadım da haftaya menum de olacak kesın.

makarna canım cekıyor buaralar, gi ye gore pısırecegım kepeklı makarna aldım sana sorarım nasıl yapayım dıyeeeeee

ayyyyyy cekırdekkkkkkkkkk haaaaaaaa, ben de sızın oraların deyımıyle cıgdem ozledımmmm canım cekıyor bazennnn

vayyyyyyyyyyy o da neeeeeeeeeeeee 3 lt su haaaaaaaaaaaaaaa ay ben sen de bunu nadır gordum ramazanda bıle gormedım hatta yaaaaaaaa, sen hep cekırdek yeeeeeeeeeee bak su ıcıyorsunnnnnn ozaman

spor konusunda ımkanlarını bılıyorum canım, guzel bır cozum bulalım dusunelım de ıns.

buarada sen de ılk kez cıkolataaaa gordummmmmmmmmmmmmmben de gelem kahve ve cıkolataaaaaaaa

kızlarr zencefille ilgili bilgi paylaşmak istiyorum ayrıntılı okursanızz gerçekden çok şifalı bi bitki bende tozunu bal ile karıştırıp hersabah kendime ve oğluma veriyorum olası grip soğuk algınlığına karşı

gerçi 1 şıkkı görmezden gelin

ALINTIDIR !!!!

İştah açıcıdır,
Antiseptik özelliği kanın temiz kalmasını sağlar,
Mideyi düzenler,
Mide bulantılarını giderir,
Mide ağrılarında ve hazımsızlıkta iyi bir seçimdir,
Bağırsaklarda biriken ve atılamayan gazların kolaylıkla atılmasını sağlar(colic),
Solunum yollarını açar,
kanın yapısını daha akışkan hale getirir(ki bu kalbin daha rahat çalışmaı demektir)
Vücutta sıcaklık ve terleme meydana getirir.
Zencefil gerçekten iyi bir anti oksidandır(oksitleri temizler dışarıya atılmasına yardımcı olur)
Kalp ritminin düzene girmesini sağlar,
özellikle romatizmal rahatsızlıklarda bin yıllardır kullanılmaktadır.
Baş ağrılarını gideici özelliği vardır,Zencefil
Uykuyu rahatlatır,
Kandaki kollesterolu diğer bir çok bitkiye nazaran daha fazla oranda düşürür,
Bu ve buna benzer daha bir çok faydaları vardır zencefilin.
Örnek Olaylarla Kullanım Alanları

1- Yolculuk sırasında bir çoğumuzu taşıtlar tutar ve aslında çok da hoş geçebilecek bir yolculuk bizim için tam bir kabusa dönüşür. İş te bunu zencefil sayesinde engelleyebiliriz. Şöyleki, Yolculuğa çıkmadan 30 dakika önce ağza alınan 1 gr. zencefil araç tutmasını engeller. Zencefilin faydaları
2- Ameliyattan kalkan hastalara verilen ilaçlar narkoz etkisini hafifletir fakat bu ilaçların yan etkileri mevcuttur. Oysa zencefil bu ilaçlardan daha etkili bir bulantı bastırıcıdır. Ameliyat sonrası ayılmalarda 0,5gr. - 2gr. arası zencefil+100 ml. sıcak su ile ile hazırlanan infüzyon oldukca faydalı sonuçlar verir.
3. Hamilelikte alınan günlük 1 gr toz zencefil hamileliğin mide üzerindeki etkilerini büyük oranda iyileştirir ve hatta yok edebilir de.
4. Zencefilin soğuk algınlıklarında kullanıldığını daha önce söylemiştik. Bir fincan çay içerisine bir miktar bal karıştırılıp ardından bu karışımımız içerisine iki dilim taze zencefil kor ve az bir miktar beklendikten sonra bu karışımı içesek soğuk algınlığımız kısa sürede atlatılır.
5. Yemeklerde ve tatlılarda kullanılan zencefil zamanla romatizmal hastalıklara çok iyi gelmektedir. Zencefil bitkisine son yıllardaki talep patlamasının sebeplerinden birisi de bu antiromatizmal özeliklerindendir.(Not: Sitemizde en çok "zencefil" bitkisi merak edilerek okunuyor.)

Son düzenleme: