- 24 Mart 2012
- 17.747
- 4.207
- 423
- 42
- Konu Sahibi SARILARIN FILIZ
-
- #18.241
evet yaa kırkbin kere maşallahhhh kuzuyaa
ha haaaa demek 365gün hastaaa ay güldürdün beniiii mikrop adammm
sen yinedegüvenme bünyene önlem al sağlam kazığa bağla misaliii..canım kilamalar bile hasta ediyorr dikkat ett
anlastıkkk aman kimse hasta olmasınnn yaaaa ..
kızlarr zencefille ilgili bilgi paylaşmak istiyorum ayrıntılı okursanızz gerçekden çok şifalı bi bitki bende tozunu bal ile karıştırıp hersabah kendime ve oğluma veriyorum olası grip soğuk algınlığına karşı
gerçi 1 şıkkı görmezden gelin
ALINTIDIR !!!!
İştah açıcıdır,
Antiseptik özelliği kanın temiz kalmasını sağlar,
Mideyi düzenler,
Mide bulantılarını giderir,
Mide ağrılarında ve hazımsızlıkta iyi bir seçimdir,
Bağırsaklarda biriken ve atılamayan gazların kolaylıkla atılmasını sağlar(colic),
Solunum yollarını açar,
kanın yapısını daha akışkan hale getirir(ki bu kalbin daha rahat çalışmaı demektir)
Vücutta sıcaklık ve terleme meydana getirir.
Zencefil gerçekten iyi bir anti oksidandır(oksitleri temizler dışarıya atılmasına yardımcı olur)
Kalp ritminin düzene girmesini sağlar,
özellikle romatizmal rahatsızlıklarda bin yıllardır kullanılmaktadır.
Baş ağrılarını gideici özelliği vardır,Zencefil
Uykuyu rahatlatır,
Kandaki kollesterolu diğer bir çok bitkiye nazaran daha fazla oranda düşürür,
Bu ve buna benzer daha bir çok faydaları vardır zencefilin.
Örnek Olaylarla Kullanım Alanları
1- Yolculuk sırasında bir çoğumuzu taşıtlar tutar ve aslında çok da hoş geçebilecek bir yolculuk bizim için tam bir kabusa dönüşür. İş te bunu zencefil sayesinde engelleyebiliriz. Şöyleki, Yolculuğa çıkmadan 30 dakika önce ağza alınan 1 gr. zencefil araç tutmasını engeller. Zencefilin faydaları
2- Ameliyattan kalkan hastalara verilen ilaçlar narkoz etkisini hafifletir fakat bu ilaçların yan etkileri mevcuttur. Oysa zencefil bu ilaçlardan daha etkili bir bulantı bastırıcıdır. Ameliyat sonrası ayılmalarda 0,5gr. - 2gr. arası zencefil+100 ml. sıcak su ile ile hazırlanan infüzyon oldukca faydalı sonuçlar verir.
3. Hamilelikte alınan günlük 1 gr toz zencefil hamileliğin mide üzerindeki etkilerini büyük oranda iyileştirir ve hatta yok edebilir de.
4. Zencefilin soğuk algınlıklarında kullanıldığını daha önce söylemiştik. Bir fincan çay içerisine bir miktar bal karıştırılıp ardından bu karışımımız içerisine iki dilim taze zencefil kor ve az bir miktar beklendikten sonra bu karışımı içesek soğuk algınlığımız kısa sürede atlatılır.
5. Yemeklerde ve tatlılarda kullanılan zencefil zamanla romatizmal hastalıklara çok iyi gelmektedir. Zencefil bitkisine son yıllardaki talep patlamasının sebeplerinden birisi de bu antiromatizmal özeliklerindendir.(Not: Sitemizde en çok "zencefil" bitkisi merak edilerek okunuyor.)
canım sen ıdeal kılondasın kaldı kı ızınlı donemdesın oyuzden menu yazmanı bıle beklemedım valla. Kaldı kı gayet de ıyı. Ustelık sen hep az yersın bılmıyormuyuz senı. Az olsa da menulerın guzel olmus. Taze fasulye cok severım ben zaten, bu hafta yapmadım da haftaya menum de olacak kesın.
Makarna canım cekıyor buaralar, gi ye gore pısırecegım kepeklı makarna aldım sana sorarım nasıl yapayım dıyeeeeee
ayyyyyy cekırdekkkkkkkkkk haaaaaaaa, ben de sızın oraların deyımıyle cıgdem ozledımmmm canım cekıyor bazennnn
Vayyyyyyyyyyy o da neeeeeeeeeeeee3 lt su haaaaaaaaaaaaaaa Ay ben sen de bunu nadır gordum ramazanda bıle gormedım hatta yaaaaaaaa, sen hep cekırdek yeeeeeeeeeee bak su ıcıyorsunnnnnn ozaman
Spor konusunda ımkanlarını bılıyorum canım, guzel bır cozum bulalım dusunelım de ıns.
Buarada sen de ılk kez cıkolataaaa gordummmmmmmmmmmmmmben de gelem kahve ve cıkolataaaaaaaa
ayyyyyyyyy ne faydalı bırseymıs bu boyleeeeeeeee,
benım hemen denemem lazım. Arkadasa aldırayım da aksam yatarken bır kasık yıyeyım mesela.
Bal dısında nasıl tuketebılırız toz zencefılı. Ben bal sevmem bılırsın hanı alternatıf var mı dıyeeeeeeeee,
en cok romatızmal olay supermıs ben de var bılıyorsunnnnn mıde desen son zamanlarda agrı bulantı sık sık oldu
gecikmiş bir gunaydınlaaaaaaaaaaaaaaaaa hepımıze gunaydın gunumuz guzel olsunnnnnnn hayırlı gecsın ınsaallahhhhhhhhhhh
ben grıp sayılırım ama ıyıyım sukurrrrrr, hatta bugun enerjım cok yerındeeeeeeeeeeeee sebebı bellı malummmmmmBu mutlulugumu taclandırmak ıcın elbıse gıydım hattaaaaaaaa, sımdı de gıdıp makyaj yapayım dıyorummmmmmmmmm, ha buarada sıze oncesı sonrası resmı yapacagım aksammmmmmmmm
Benden haberler boyle yavrularrrrrrrrrr, bugunumuze sukurrrrrrrrr yarınımız daha guzel olsun dıyerek hepınızı opuyorummmmmmmmmmm
tatlım 4 .şıkdaki gibide kullana bilirsin zencefil yararlı ama tadı keskindir benim oğlan etkilenmesin diye balla karıştırıyorum aslında dişimizi sıkıp çayını içsek en iyisi hatta geçen müsafir geldi ya rdaki bi kurabiyemde zencefilliydi..
aminnn...
Aa sebep ne ben merak ettim
Demek elbise giydin haaa vayyy sabırsızlanıyorum görmek için bende dicektim yola ilk başladığınve şimdi halin le resim istiyorum diyee sen çok yaşa..
yok yok aman allah razı olsunnnnnnnnnn kımse hasta olmasınnnnnnnn olursa da hemen ıyılessın ınsaallah hasta demısken ben bır de anamı arayım ıse baslayacak persembe ama bugunlerde tahlıl vs ıslerı var sorayım bır kadıncagızıııııı
uyuz adamı nükleer silah gibi kullana biliriz aslında düşmanlara bi kere hapşurması yeterliimaaşallah canım maaşallah bayıldım bennnnnnnnnnnnnnnnnnn
Aynen yaaaaaaaaaaa esım , o cocuga uyuz oluyor zatenFırmada tek tartıstıgı kısıdırrrrrrrr cocuga gıcık oluyor ya zaten, obur odadan hapsurmasını duydukca sınır oluyorrrrrrr Pis adam, virus yayıp duruyor dıyorrrrrrrrrr
Bak bır salondan az daha buyuk ofıs dusun. Esımle yanyanayız ettı mı sana ıkı bılgısayar benım hemen karsımda bır baskasının da masası var ettı uc. Sag tarafımda ıse bır kocaman faks, bır kocaman fotokopı makınası, bır kocaman yazıcı. Hemen arkamda bır baska yazıcı daha. Sag tarafımda ustte klıma.
Nasıl amaaaaaaaaaaaa
ya gitmiyorr zaten sende ideal kg geldiğin görcen zaten 3lt su büyük bir yer alıyorr bu arada bikerem ben 3lt suyun çoğunu sabah içtim hıhhhhhhhh
çiğdem değilde kabak çekirdeğine ölüyorum bu aralarr hain kocam almış dünDayanamadımm bu arada kabak çekirdeği reglolmayı sağlayan şifalı birşey aslında kararında yenildiğinde şifa kaynağı işteben abartıyorummm..
çilota istiğide birden oldu aslında normal kakalu olsa yemezdimde ben beyaz çikolataya bayılırım aslında dün topiğe gireceğmi belli değildi bellikolsaydı yemezdim
kocam elmas aldı banaaaaaaaaa dıyecemmmmmmmmmmmmYa patron ıkramıye verdııııııııııı Bır gece de 10 kılo verdımmmmmm
Yok yok bunlar degıllllllllllll sebebı sensınnnnnnnnnnnn sennnnnnnnnnnnnnnnnnnnn
Aynı elbıseyı gıydım oyuzden oncesı sonrası yapacam ama aksama yaparım cunku eskı resım evdekı pc de. Aksama eklerım merak etme sen kuzucuk.
selam söyle aneyne benden hayırlısı olsun dileklerimi ilett bide tşket sen biliyorsunn
uyuz adamı nükleer silah gibi kullana biliriz aslında düşmanlara bi kere hapşurması yeterlii
Abooooo sizinki dar alanda paslaşma olmuş valla anlatırken kasvet geldi senin dediğin gibi odada ben tek başıma çalıştımm desem bana ordan uçarmısın
şaka bir yana napcan cnm huzurun sağlığın yerinde olsun isterse daha küçük olsun allah birgün gönlüne göre verir inşallah..
vayyyyyyyy hem de cogunu sabah ıctın haaaaaaaaaaaNe dıyım harıka, hadı gıdıp bır bardak su ıcelım bunun uzerıneeeeeeee Sen kahvaltını yaptın mı buarada, oglusun ne yapıyorrrrrrr
ben kabak cekırdegı degıl de dıgerını daha cok severımmmmmmmm
haın kocan ıyı etmıs arada sırada boyle keyıfler yapmak hakkın cunkuuuuuuuuu
Yaaaaa azucuk ben de mı yesem regl dedın antenlerım caktı bırdennnnnnnn
Kız sen ne cok bılıyorsun maranki gıbısın maasallahhhhhhhhhhhhhhhh
Afıyet olsun mutluluk versın cok da guzel olmus ıyı kı yemıssınnnnnnnnn bosverrrrrrrrrrr
bende sazan gibi aa elmas aa ikrabiye diyorummm:)))) anlamadım başdannn yaaa adamın hassı kadının kraliçesin aman banada böyle şeyler dedirtiyon ya pesss valla derya duymasın şok olur kıza 20 yıldır derya diyorumm
aleykum selam canım, allah razı olsunnnnnn senı ıyıce ısım olarak bılıyor neslı ızmırdekı muhendıs dıye bılıyor onu da duydu zaman zaman. Ceylanı da erzurumdakı olarak bılıyor. Dıger kızları unutuyor esım daha ıyı bılıyor malum cok daha sık duyuyor sen benı zayıflatan ızmırdekı arkadasımsın o senı oyle hatırlıyorrrrrrrSen ne ıstersen yapar benceeeeeeeeee
Aynen ya ne uyuz kı ne uyuzzzzzzzzzAllahtan aynı oda da calısmıyoruz az goruyoruz bırbırımızı.
Aynennnnnn dar alanda makına askı yasıyorummmmmm
Yok canım ya artık cok degıstım bazı konularda ben mı degıstım hap mı yarıoyor bılmıyorum ama törpulendım calıstıgım yerde sekreterım vardı yok şunum vardı bunum vardı dıye kafaları yedım burda ılk calısırken. Ama dun elımde supurge, ölmus sıneklerı supuruyordum gocunmadan. Cunku yapan yok, saglık benım saglıgım, gocunmadan yaptım buna da sukur. ıs lazım para lazım. Buna da cok sukurrrrrrrr
hem ıs ıle alakalı yenı planlar falan var anlatırım bırara uzunca. ınsalalah o olursa kendı ısımız bıle olur bır yıl ıcındeeeeeeeee
ivett sabahiçtimm hıhhhh
Ya azı yarar çoğu zarar sen şifa için kendini kontrol edebilceksen silme avuçiçi kadar yiyebilirsin..
Kız sen benim koca gün naptığımı düşünüyorsunn sıkıntıdan okurum çünkü şifanın doğada olduğunu bilenlerdenim içtiğimiz ilaçların çoğu neylerden yapılıyor güzel allahımın doğasında hepsi.. Kız sen beni anne olma çabamı bi bilseydin benim yemediğim yapmadığım macun kalmadı elimden geleni yaptımmtabi çok dua ettim en büyük ilaç dua..
vayyyyyyyyyyyy utandım beeeeeeeeeeeeeeeeeeeee:26:
Kızzzzzzzz ben de sana dedıklerımı kocama bıle demıyorummmmmmmm haaaaaaaaaaaaaBenı de kocam duymasınnnnnnnnn
Filiz ile bir yıl, 20 yıla bedellllllllllllllllllllllllllllllllllllllll
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?