2013 Yaza Merhaba, Kilolara Elveda Diyenlerin Paylaşım Alanı

durun iki dakka anlatayım da içimde kalmasın

şimdi insülin, kandaki şekeri dizginlemek için çalışan bir mekanizmadır.
bu şeker kanda fazla olduğu anda insülin devreye girer, normal seviyeye getirir.

devreye girdiğinde ise, dizginlediği şekeri depolar.
ileride kullanmak için. bu depolanan şeker ise, yağa dönüşür.
ancak bizim bildiğimiz gibi zeytinyağı ya da margarin tarzı yağa değil. yağ olarak adlandırılsa da, aslında fazla kilolarımız eritilmeyi bekleyen şekerlerdir.

her karbonhidratlı besin tükettiğinizde, insülini çalıştırıp, depolamaya mahkum ettiğinizi unutmayın.

hani salatalarınızı az yağlı, yemeklerinizi 1-2 kaşık yağla yapıyosunuz ya kilo almamak için.
kilo aldıran zeytinyağı değil, şekerdir bunu asla unutmayın ve yağsız ot gibi salata yemeyin

şimdi bununla bağlantılı olarak leptin yani zayıflama hormonunundan bahsedicem biraz.
leptin hormonu, daha çok uykuda çalışan bi hormondur. siz uyurken, uyumanız için gerekli olan enerjiyi size sağlayarak depolarınızdaki enerjiyi yakar.
ve leptin hormonu yemeklerden 4 saat sonra da devreye girer.

bu yüzden erken yemek zayıflatır.
uykudan 4-5 saat önce yemeği bitirmek lazım.

gün içinde çoğu zaman, yeme vakitlerimiz birbirini tutmadığı için aksamalar olabilir diye günün şu saatinde yiyin diyemem size.

ancak benim düzenimi söyleyebilirim.
kahvaltı en geç 8
öğle 1
akşam en geç 6

kahvaltıyı ve öğle yemeğinizi sıkı ve sağlıklı bir şekilde yaptığınzda akşama pek bir şey kalmıyor. insan çorba ve salata ile de doyar.

ama, siz insülini çok çalıştırıp birden bu düzene geçerseniz, şiddetli acıkmalarınız oluşur. çünkü vücudu buna alıştırmışsınız, insülin sürekli çalışmak istiyor.

az ama sık yemek çok da iyi bir yöntem değil anlayacağınız.

ha bi bakıma iyiliği olabilir
o da nedir?

metabloizmayı şaşırtarak bi süre hızlı çalışmasını sağlayabilir.
ama metabolzima bu, buna da alışır.

doğuştan olmadığı sürece, o metabolizma kendi kendine hızlı çalışamaz.

öhöm
biraz uzun mu olmuş ne

olsun, siz farkına varın da
ben sayfalar dolusu da anlatırım gerekirse.

gecmıs olsun. ıyılesır ıns en kısa zamanda.

detoksu ılk yapan sen olacaksın ızlenımlerını anlatırsın bıze :)))))

neslı ve ben haftaya yapacagız duygu da yapacak sanırım haftaya.
yarın başlıyorum tabi ki sizlerle paylaşırım. Ama bu hafta birincilik benim olsun. gelecek haftada birinciliği siz alırsınız benim elimden...

haha
kızmam canım niye kızıyım

kilo bu, verilmek için alınır
ebediyyen kalmaz unutmayın sakın

yöntemini uygulamak lazım

Güzel bir açıklama olmuş, teşekkürler maxima.

canım benim ya sana çok teşekkür ederim yorumların beni kendime getirdi ,birde ben kendimin ilham kaynağı bir olabilsem,kurban bayramından beri toparlanmıyorumm hep 79 da sayıyorumm okadar sıkıldımkii artık elimi attığım herşeyi batırıyorum sanki

Ben nedense kilo alınca kendini çok salan insanlardan oluyorum ,aynalara küsüyorum,kendime küsüyorumm o yorumlarınıı yarın ilk iş bulup okuyacağım,
senin özgüvenine bende hayranımm senin gibii olmayı çok isterdim

pomocum tamam canım ,yarın sabah ilk iş bunu aklıma kazıyacağım,diyetime eskisinden daha sıkı sarılıp mutlaka yürüyüşede çıkacağımm

Son düzenleme:

benim eşimde bana sen 62 kilo ol sana mutfağına L koltuk alacağım dedi yoksa yok dedii,beni gaza getirmek içinn çokk istediğimii biliyor çünküüü
iddayı kesin kazanmamm lazım

benim eşimde bana sen 62 kilo ol sana mutfağına L koltuk alacağım dedi yoksa yok dedii,beni gaza getirmek içinn çokk istediğimii biliyor çünküüü

Valla ne güzel eşleriniz sizi motive etmek için neler yapıyor, benimki de sabote ediyor anca.. Yok neyse son sabotajlarından sonra bir konuşma yapmıştım, ondan sonra tatlı falan almadı, ye diye de baskı yapmıyor, ben buna razıyım, ödül falan istemiyorum, tatlı almasın yeter:))

yarın başlıyorum tabi ki sizlerle paylaşırım. Ama bu hafta birincilik benim olsun. gelecek haftada birinciliği siz alırsınız benim elimden...

sana kolay gelsın basarılar :)))))))

ben sana bınncılıgı verdım. 1700 kılolar veren kısı degılım artık cunku (((( bu hafta spor yaptım ama karsılıgını goremedım. sen bır de detoks yaparsak enaz bır kılo hatta ıkı kılo bıle verırsın gıbı gelıyor. ben detoksu persembe cuma gunu yapacagım. ılk uc gun asırı yogun olacagım haftaya.

pomocum tamam canım ,yarın sabah ilk iş bunu aklıma kazıyacağım,diyetime eskisinden daha sıkı sarılıp mutlaka yürüyüşede çıkacağımm

canım bak sen bunu bırkez basarmıssın bır ınsansın ben senın resımlerıne baktıkca ınancım artıyor ben de bır gun boyle ıdeal bır beden ve kıloda olabılırım dıye. senın nıye boyle kendıne ınancın az. kızıyorum sana.

ve herseyden en onemlısı bak ne dıyorum sana 100 kılodayım ama yemın ederım senden daha cok ozguvenım var. sısman olabılırım ama herseyı yakıstırıyorum kendıme. kendıme uygun kıyafetler buluyorum takısı cantası ayakkabası hep ozenırım cok hafıf bır makyajım olur cesıt cesıt turban kullanırım renk renk. kendımı motıve etmesını bılıyorum yanı.hatta cok cok daha az kılolu ıoldugum lıse yıllarımda da keske bukadar ozguvenım olsaydı. ben bu ozguven olayını annemden aldım herkonuda kendıne cok guvenır hem okul hem ıs hayatımda bana cok yaradı ozel hayatımda da yaramıstır 85 kılo ıken bıle cok begenenım teklıf edenım olmustu elbet zayıflayacagız saglıklı olacagız bu kılolar dogru bır yasam tarzı degıl ama bu kıloları verırken kendımı begenmeyı sevmeyı de unutmayacagız derısındekı bır lekeden kurtulmaya calısmak degıl kı zayıflamak. sen boyle gormeye baslamıssın oyuzden cok streslı oluyorsun stres kılo almaya bas sebep. ben sırf bu sebepten ısımden bıle ayrılmayı yıllarca dusundum. ayrılamadım ama enazından enaza ındırgemeye calısıyorum.

demem o kı, ben bu kıloları almıs acız ıradesız cırkın bır kadınım gıbı dusunmek yerıne ben bır hata yaptım yanlıs beslendım vucudumun ve ruh saglıgımın zarar gormemesı ıcın saglıklı bırı olmaya calısıyorum artık. ve bu saglık bana ayrıca daha fazla bır guzellık katacagım. ben zaten guzelım ama daha guzel olmak elımde. ben bunları yaz boyle soyledım kendı kendıme. hayatı boyunca sısmanlıga alısmıs bırının, dıyete 30 yasında baslamasının sırrı budur ıste.

esım bana kılo hedefı koymuyor o 70-80 e bıle razı durumda. bır de benım esım gercekten farklıdır bana kılo konusunda hıc sorun yapmadı o benım saglıgım ıcın benı desteklıyor yaslılıktan korkuyorum demıstı bırkac kez. ama tabıkı az cok her erkegın genlerı ıcınde vardır ve emınım zayıflamamdan gorsel olarak da memnun olacaktır sadece bırcok erkekten farklı olarak bunu amac edınmıs oncelık gormus bırı degıl.

esım bısıkletı aldı, tefal activry aldı. alısverısı sorun eden adam, yogurdum bıtmıs alısverıs yapalım dıye hıc sorun etmedı. aksamları spor yapmamı eve gec gelmemı aksamları beraber yemek yıyemıyor olusumuzu hıc sorun etmedı hep destek oluyor. bana zaten ılk baslarda da odulu vardı sana takım elbıseler alacagım ıse gelırken gıyersın demıstı benım cok ıstedıgımı bılıyor annem de aynısını dıyor gardrop yenıleceklermıs yanı. bırkac yere tatıl sozu var bır ıkı gunluk olsa da hem bıreysel olarak gonderecegı hem beraber gıdecegımız sozler verdı bu on kıloda bır ıstedıgım bır seyı alma fıkrı de yenı cıkmıs.

burda az bıle yazdım. eskı msjlarımı okudun mu bılmıyorum.

karabiber01 kullanıcısından alıntı
SKİNNY JEANLARIMI ,hahhahaa duygu bak ne ka cahil olduğumu burdan anla canım inann bu nasıl bir jean onu bile bilmiyorumm neden bilmiyorum çünkü şişko,koca göbekli eve kapatmış bir kadınım ben,giyimden kedini okadar soyutlamışımki gidip öyle şeylere bakamıyorum bile,çok severim kalın taytlı üstlerinde kalçalarına kadar örten kazaklar ve dize kadar montlar,acaba zayıf olunca bende nasıl durur düşünürümm ama yok artık yaşımada gitmez benimm,bu arada faceboka resim neden koymuyorsun seni çok merak ediyorumm vallha bak giyiminden kendime bile örnekler alabilirimm
bu arada 2nci el mağazaları türkiyede yadırganıyor olabailir ama yurtdışında hiç öyle değil biliyormusunn,
polonyada çok fazla böyle mağazalar vardı,mesela yeni mal geldiği gün ,nekadar kıyafet seçersen seç tartırıyorsun mesela kıyafet 1 kilo geldi fiyatı 40 ziloti ediyordu yani türk parasıyla 20 tl gibi birşeydi,,2 hafta kadar 40 zilotiden satıp sonra hergün bu fiyat düşürülüyordu,mesela 10 zilotiye kadardüşüyordu maddi gücü olmayanlar ogün gidiyordu almaya
malın ilk geldiği gün görsen mağazanın önü nasıl kalabalıkk kapı açıldımı herkes iyi malları seçiyordu,ne yalan söylimm bende çok alışveriş yaptım ordan kendime göre pek birşey bulamıyordumm ama kızlarıma çokk kıyafet aldım,hepte markaydı zara marka bile vardı,kızım anaokula orda ve 1nci sınıfa orda gitti kıyafetle gittikleri için hiç zorlanmamıştımm,mağazalar çok pahalıydı ne yalan söylimm
ama tabikii görüştüğüm arkadaşlarıma hiç söylemedim orda dediğin gibi yadırgıyorlardı ordakileri
birde mağazaya gelipte alışveriş yapanları görünce ağzım açık kalıyordu okadar güzel bayanlar geliyordu şimdi bunlar burdan mı alıyor derdimm,hahahahahha birde sütyenleride alıyorlardı heee,birde utanma yokk hemencikk orda deniyorlardı kıyafetleri sütyen hariç
bence beğeniyorsan al derim kimseyede söyleme

bende adanada televole diye bir mağaza buldum hem fiyatlar uygun , hemde değişik tarz satıyorlar kızıma lıyorum genellikle bende ordan
fiyatlar 10 yada 15 tl gibi oluyor ,lcw den artık almıyorum bulamıyorum 13 yaşa göre güzel şeyler
karabıber senı cok severım ben. hem uc cocuk hem kılo vermıs olman azmın cok takdır ederım senı bılırsın hatta senın resımlerını gorupo gaza gelerek basladıgımı da bılıyorsun ama bu yazdıkların ıle ıcımı sısırdın resmen canım ya. ben hayatım bıoyunca sısman bırıydım helekı bır kacyıldır 100 kılo ustu bır bayanım. turbanlı bayanım. sac ve yuz tam gorunmuyor ve yası buyutuyor bu. ama tum bunlara ragmen az cok nasıl gıyındıgımı gordun. renk renk gıyınırım kendımı severım alısverısımden eksık kalmam. mesela gecenlerde elbıse bıle gıydım. ha bu kıloya ragmen tutup da tayt gıyıp sokaga cıkan manyaklardan olamam ıstanbulda cok gordum de. neyse mesela yıne elbıse aldım mesela lcw den ınan 35 tlye ve cok guzel bır elbıse. hava ruzgarlı olmazsa bırkac gun ıcınde gıyerım yıne. evet kılo ozguvenı cok etkıleyen brısey. ıstedıgımız herseyı bulamıyoruz ya da yakısmayabılıyor ama ben guzel olabılıyorsam sen ya da baskası nıye guzel olmasın. once ınsan kendını sevmelı kendını guzel bulmalı bence. kılosu ne olursa olsun. bukadar ozguven eksıklıgın olmasın bence. cunku zayıf olsan bıle cok cok buyuk degısım olmaz. 5 kılo olsan tekrar cokus yapar sen de valla resmen.

sısko goıbeklı falan demıssın kendım ıcın degıl ama kılo sorunu az ya da cok olan herkes ıcın yanlıs kelımeler bunlar bence. ınsanın kendıne sayıgısı sevgısı olmazsa bız kendımızı o kıyafet ya da o kıloda sevmezsek etrafımızdakı ınsanlar haydi haydi bızı bakısları ıle bıle rahatsız eder.

kız takım elbise de pek yakışır sana hee
o güzel yüzüne

zayıflıcan ben eminim bundan
çok azimlisin, sakın azmini kaybetme
ne güzel eşin de destek oluyor
aferim eşine, takdir ettim

kiminin ki karşısına geçip yiyo utanmadan
seninki ödül de veriyomuş sana ooh ne güzel

tam bi ekip işi valla
çok memnun oldum

yaaaaaa cok gıttım malatyalıların dugunlerıne. agzım acık kaldı. sırf o endamlı ısvelı halay bası cekme hareketlerı ıcın bıle evlenebılırdım bır malatyalı ıle :))))) antep, ufra buralardan da cok tanıdıklarımız oldu. adana da yasayınca, o bolgeden cok tanıdıklarımız olmustur.

canım ben sevıyorum guneydogu anadolu akdenız dogu anadolu yemek kulturunu. adanayı aslında akdenız saymazsam, ben genel olarak guneydogu anadolu sevıyorum ben okadar yaglı yapmam yagım azdır ama mesela baharatsız yemegım olmaz cok severım ayrıca domates salcası kullanmayı sevmem onlar gıbı hep bıber salcası hatta adana salcası satın alıyorum. et okadar yemem sureklı onlar gıbı ama ızgaralar kofteler bulgurlar tam benım damak tadım ıste. ıclı kofte cıg kofte eksılı kofte kısır tarzı kofteler kebap sıs ızgara tam benlık yanı.

Günaydın arkadaşlar, akşam erken yatınca sabah ta erkenden kalktım, tam ayılamadım gerçi daha ama bir bakayım dedim ne var ne yok diye:) Pomocum günaydın canım, nasılsın, işyerindesin sanırım, rahat bir gün olur inşallah.

baktın mı sen benım son resımlerıme :))))))

unutmustum dogru sen gormustun benı :))))))

buraya elbıselı resımler falan ekledım onları gordun mu. ozguvenım ne cok degıl mı 100 kıloyum ama elbıse gıydım :)))) ama ozguven bılmıslıgı degıl de hakıkaten begendım kendımı cıcı oldum elbıseyle :))))

sagol canım yaaaaa. ıns beklıyorum baharı dort gozle. ozaman gıyecegım elbıseler takımlar falan. topuklular. cok femınen takılacagım. cok spor sayılmam zaten hep femınen tarzım vardır ama yıne de tam femınen olacagım.

esımle sık sık sorunlarım olur ama bu konuda en sorunsuz ınsan dıyebılırım benı seven begenen bırı. bunu cok ıyı anlayabılıyorum bu belkı kotu oldu nasılsa begenıyor dıye saklanıyorsun ama enazından ozguvenım saglam kaldı sureklı bır laf soylese falan cok uzulurdum ben spor yapıp yorulunca cok mu yoruldun dıye gulumseyerek bakıyor mutlu oldugunu goruyorum o an. bırcok konuda tasarruf yapan adam, spor ve zayıflama konusunda asla hesap kıtap yapmadı esımden bu konuda cok sanslıyım hep dıyorum. anneme gelınce o boyle destekcı oldu da gıcık gıcık bılmıs bılmıs konustugu ıcın benı sınır ederdı halen de eder oyuzden onun motıvasyonu da kalsın yanı odulu de :))) ama enazından boyle bırseyı dıle getırmıs olması tabıkı mutlu edıyor.

6,700 verdım ama 40 gundur tık yok ayak amelıyatından dolayı spor yasaktı. yenı basladım spora. spor yoktu yesıl cay yoktu bıraz da ıstah acıklıgı olunca sanırım ya kılo aldım ya odem yaptım bılmıyorum. kılo veremedıgım gıbı aldım gıbı oldum. 103,8 gordum en son ama su an 105,3 mesela. kurban bayramından donuste bıle 1 kılodan fazla vermıstım. bu hafta yenıden spora basladım ama karsılıgını goremedım cıddı olarak. haftaya da aynısı olursa, bana yuruyus dısında dıger sporların kılo verdıremedıgını dusunmeye baslayacagım