- 24 Mart 2012
- 17.747
- 4.207
- 423
- 42
- Konu Sahibi SARILARIN FILIZ
-
- #1.901
yarın başlıyorum tabi ki sizlerle paylaşırım. Ama bu hafta birincilik benim olsun. gelecek haftada birinciliği siz alırsınız benim elimden...gecmıs olsun. ıyılesır ıns en kısa zamanda.
detoksu ılk yapan sen olacaksın ızlenımlerını anlatırsın bıze :)))))
neslı ve ben haftaya yapacagız duygu da yapacak sanırım haftaya.
aralık ayını atlatayım kendımı gozlemlıuorum eger yıne kılo veremez hatta alıyor gıbı olursam cunku 6,700 vermıstım ama aldım. bu kılo mu odem mı cozemedım. ıste kendımı gozlemlıyorum sporsuz kaldım dıye odem olduysa bılemıyorum ya da kılo aldıysam. azıcık kacamaklar da yaptım ama bu kılo aldırmaz. ama ben baya az yıyordum oyuzden olduysa bılmıyorum neyse dedıgım gıbı kendımı gozlemlıyorum ocak ayında sana basvurabılırım eger ben de gerıleme devam edıyor olursa.
beklerız canım. bebıs dogsun da gelırsın katılırsın bıze. bız cıtır oluruz sen tombık
şaka şaka kızma. gulelım dıye dedım.
durun iki dakka anlatayım da içimde kalmasın
şimdi insülin, kandaki şekeri dizginlemek için çalışan bir mekanizmadır.
bu şeker kanda fazla olduğu anda insülin devreye girer, normal seviyeye getirir.
devreye girdiğinde ise, dizginlediği şekeri depolar.
ileride kullanmak için. bu depolanan şeker ise, yağa dönüşür.
ancak bizim bildiğimiz gibi zeytinyağı ya da margarin tarzı yağa değil. yağ olarak adlandırılsa da, aslında fazla kilolarımız eritilmeyi bekleyen şekerlerdir.
her karbonhidratlı besin tükettiğinizde, insülini çalıştırıp, depolamaya mahkum ettiğinizi unutmayın.
hani salatalarınızı az yağlı, yemeklerinizi 1-2 kaşık yağla yapıyosunuz ya kilo almamak için.
kilo aldıran zeytinyağı değil, şekerdir bunu asla unutmayın ve yağsız ot gibi salata yemeyin
şimdi bununla bağlantılı olarak leptin yani zayıflama hormonunundan bahsedicem biraz.
leptin hormonu, daha çok uykuda çalışan bi hormondur. siz uyurken, uyumanız için gerekli olan enerjiyi size sağlayarak depolarınızdaki enerjiyi yakar.
ve leptin hormonu yemeklerden 4 saat sonra da devreye girer.
bu yüzden erken yemek zayıflatır.
uykudan 4-5 saat önce yemeği bitirmek lazım.
gün içinde çoğu zaman, yeme vakitlerimiz birbirini tutmadığı için aksamalar olabilir diye günün şu saatinde yiyin diyemem size.
ancak benim düzenimi söyleyebilirim.
kahvaltı en geç 8
öğle 1
akşam en geç 6
kahvaltıyı ve öğle yemeğinizi sıkı ve sağlıklı bir şekilde yaptığınzda akşama pek bir şey kalmıyor. insan çorba ve salata ile de doyar.
ama, siz insülini çok çalıştırıp birden bu düzene geçerseniz, şiddetli acıkmalarınız oluşur. çünkü vücudu buna alıştırmışsınız, insülin sürekli çalışmak istiyor.
az ama sık yemek çok da iyi bir yöntem değil anlayacağınız.
ha bi bakıma iyiliği olabilir
o da nedir?
metabloizmayı şaşırtarak bi süre hızlı çalışmasını sağlayabilir.
ama metabolzima bu, buna da alışır.
doğuştan olmadığı sürece, o metabolizma kendi kendine hızlı çalışamaz.
öhöm
biraz uzun mu olmuş ne
olsun, siz farkına varın da
ben sayfalar dolusu da anlatırım gerekirse.
el atarız tabıkı. sen benım ılham kaynagımsın. duygu benım ogretmenım. duygu hepımızın hakkından gelır emınım :)))) ben sporsuzluk falan bıraz da ıstah acılmaıs derken bır bucuk ayı verımsız gecırdım sana el atacagım demıs :))))
sana da el atalım da ben sana gecenlerde yazdım okudun mu bılmıyorum. herseyden once zguvenını yuksek tutmalısın ben 100 kılo bırı olarak gıyınıp suslenıp kendımı sevıp vbegenerek hayatımı devam ettırıyorum cunku boyle olmazsa 1-2 yıllık bır surecı atlatamam dıyetten herseyden sıkılırım kendımı noksan ezık hasta bır ınsan gıbı dusunerek devam edemem dıyete. oyuzden o yazdıklarımı okumanı rıca edıyorum.
canım sen her odulu hakedıyorsun senın kadar kımse dısıplınlı olmamıstır bence.
esım bana odul verecekmıs her on kıloda ıstedıgım bırsey alacakmıs. eve de olabılırmıs kendı ıstegıme de. en son ıdeal kıloya ulasınca ıstedıgın o altın bıleklıgı alayım dedı. dıyorum ya her konuda uyumsuz gecımsız olabılen adam en uyumlu oldugunu zamanlar benım dıyetle alakalı konularım. cok destek oluyor sagolsun. buarada kalbınde bırsey cıkmadı sukur. behcet hastalıgından da suphelenıyorduk o da cıkmadı cok sukur ama panıkatak teshısı konuldu hap vermıs psıkıyatrıst. moralını yuksek tutmaya calısıyorum hem onu hem kendımı sakın tutmaya calısıyorum. cocuk gıbı oldu uc dort gundur. hem agrılarından korktu hem doktorun teshısınden.
canım sen bugun yesen, kendını uc gun spor ıle öldurecek bır azımdesın oyuzden dedıgın gıbı sen kılo almazsın alsan da verırsın.
senı beklıyorum dort gozle. ben senınleyken ıyı azımlıydım yaaaaaa. grup dagıldı, sen mola verdın, ayagım falan araya gırdı derken ben cok yaydım.
benim eşimde bana sen 62 kilo ol sana mutfağına L koltuk alacağım dedi yoksa yok dedii,beni gaza getirmek içinn çokk istediğimii biliyor çünküüü
iddayı kesin kazanmamm lazım
Bu arada bugün Duygu girmedi galiba değil mi? Haberleştiniz mi?
yarın başlıyorum tabi ki sizlerle paylaşırım. Ama bu hafta birincilik benim olsun. gelecek haftada birinciliği siz alırsınız benim elimden...
pomocum tamam canım ,yarın sabah ilk iş bunu aklıma kazıyacağım,diyetime eskisinden daha sıkı sarılıp mutlaka yürüyüşede çıkacağımm
benim eşimde bana sen 62 kilo ol sana mutfağına L koltuk alacağım dedi yoksa yok dedii,beni gaza getirmek içinn çokk istediğimii biliyor çünküüü
iddayı kesin kazanmamm lazım
canım benim ya sana çok teşekkür ederim yorumların beni kendime getirdi ,birde ben kendimin ilham kaynağı bir olabilsem,kurban bayramından beri toparlanmıyorumm hep 79 da sayıyorumm okadar sıkıldımkii artık elimi attığım herşeyi batırıyorum sanki
Ben nedense kilo alınca kendini çok salan insanlardan oluyorum ,aynalara küsüyorum,kendime küsüyorumm o yorumlarınıı yarın ilk iş bulup okuyacağım,
senin özgüvenine bende hayranımm senin gibii olmayı çok isterdim
esım bana kılo hedefı koymuyor o 70-80 e bıle razı durumda. bır de benım esım gercekten farklıdır bana kılo konusunda hıc sorun yapmadı o benım saglıgım ıcın benı desteklıyor yaslılıktan korkuyorum demıstı bırkac kez. ama tabıkı az cok her erkegın genlerı ıcınde vardır ve emınım zayıflamamdan gorsel olarak da memnun olacaktır sadece bırcok erkekten farklı olarak bunu amac edınmıs oncelık gormus bırı degıl.
esım bısıkletı aldı, tefal activry aldı. alısverısı sorun eden adam, yogurdum bıtmıs alısverıs yapalım dıye hıc sorun etmedı. aksamları spor yapmamı eve gec gelmemı aksamları beraber yemek yıyemıyor olusumuzu hıc sorun etmedı hep destek oluyor. bana zaten ılk baslarda da odulu vardı sana takım elbıseler alacagım ıse gelırken gıyersın demıstı benım cok ıstedıgımı bılıyor annem de aynısını dıyor gardrop yenıleceklermıs yanı. bırkac yere tatıl sozu var bır ıkı gunluk olsa da hem bıreysel olarak gonderecegı hem beraber gıdecegımız sozler verdı bu on kıloda bır ıstedıgım bır seyı alma fıkrı de yenı cıkmıs.
Allah iyiliğini versin, güldürdün beni:)) Kadir İnanır misali halay çekiyorlar ha:)) Ya o bölgenin çok köftesi var gerçekten. Aslında yağı bol kullanıyorlar, etli ise yağlı kıyma kullanıyorlar ama biz modifiye ediyoruz:) Eşimi de alıştırdım, az yağla yapıyoruz, hem daha sağlıklı, hem daha hafif. Ama eltilerim veya kayınvalidem yaptığında yağlı oluyor.
kız takım elbise de pek yakışır sana hee
o güzel yüzüne
zayıflıcan ben eminim bundan
çok azimlisin, sakın azmini kaybetme
ne güzel eşin de destek oluyor
aferim eşine, takdir ettim
kiminin ki karşısına geçip yiyo utanmadan
seninki ödül de veriyomuş sana ooh ne güzel
tam bi ekip işi valla
çok memnun oldum
sen bi de zayıfladıktan sonra gör kocanı
gözünden bile sakınır seni
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?