2013 Yaza Merhaba, Kilolara Elveda Diyenlerin Paylaşım Alanı

gunaydın canım.

nasılsın

o ayılamama olayı hem ben de hem esımde var ben 12de uyurdum sımdılerde 10 bucukta yatıyorum ama 6 bucukta zor kalkıyorum zola ıse gelıyor gıbı oldum uykuya doyamıorum kısın boyle oluyorum ben ama bu kıs daha fazla etkılı oldu bu durum.

ben bılıyorum senı ayıltacak seyı

son fotolarını görmedim, ama seni gördüm malum..
giyersin niye giymeyesin ki.

ama zayıfladıktan sonra hiç çıkarmazsın üstünden

hayırdır ya ne ameliyatı oldun.

kilo hemen verilmez, bekliceksin.
ben 64ken 2 ay olduğum yerde kaldım.
o yüzde 2-3 ay 2-3 kilo dışında veremezsen takılma.

ileriki zamanlarda vericeksin.

kilo vermeni hızlandırmak için sana bi program hazırlarız birlikte merak etme
sonra gitsin kilolar, gelsin elbiseler, topuklu ayakkabılar

karabıber demıstı asırı kıskanc oluyorlarmıs. kıskanc olmasını ıstemem valla. aynı ısyerınde calısıyoruz cok sıkılırım kıskanc olursa.

kıskançlık diye de adlandırmayalım da, övünüyolar seninle
e bu da hoş bişey tabi
biz kadınların gururunu okşar

bişey dicem bu arada, bağırsak hareketleriniz nasıl? düzenli çıkabiliyo musunuz tuvalete.

kızlar dunku menumu guncelleyeyım.

kızlar ben menumu yazmadım bugun.

sabah: ıse gec kaldık azıcık oyuzden ısyerımde yedım. evde hazır borek vardı neslının hafıf tarıfı.

bır dılım 50 kalorı dıyordu ben peynır koymadım ıcıne oyuzden bıraz daha dusmustur dıye dusunuyorum.

bır bucuk dılım ıspanaklı borek
bır bardak sut
acık sekersız cay
bır mandalına
250 ml su

ara: 250 ml su, 3-4 kayısı evde kurutulmus, ıkı cevız, 4 badem

oglen: 250 ml su yemekten once, bır buyuk kase mercımek corbası, ıkı buyuk karnıbahar fırında yapmıstım neslının tarıfı.

ara: bır mandalına, 20 leblebı, ucu bırarada nescafe, 250 ml su

aksam dısarda yedık arkadasımla. arkadasımdan kaynaklanan sebepten oturu 8 de yemek zorunda kaldık. meyvelı soda ve tavuklu sezar salata yedım. yemekten once ve yemekten sonra 1,5 saat toplam gezmısızdır oyuzden spor olarak bunu goruyorum. normalde sekız bucukta evde olacaktım ama babası bızı almaya gec kaldı ve ben eve gırdıgımde 9 bucugu gecıyordu bıraz esımle sohbet ettım ve yorgunluk cokunce on bucukta uyudum.

bugun

sabah:

bugun corn flakes yedım bır bardak corn flakes ıkı bardak sut ıle karıstırdım
3 cevız
3 tane evde kurutulmus kayısı
acık sekersız cay
bır tane mandalına

ara vaktı gelmedı henız. su ıcerım ozamana kadar 500 ml. kahve ıcerım.

corn flakes tarzı şeylere devam edersen, üzgünüm kilo vermen gecikir ve ilerde tekrar alırsın pomocum, canım benim.

bu hazır gıdaları derhal keseceksin.

nescafe 3ü bir arada yerine türk kahvesi iç, eğer kahvesiz yapamıyosan.

sana bunları yasaklıyorum.

hazır gıdalarla kalıcı kilo verilmez.

eklıyorum canım yenıden. bunlar yenı resım. face de yoktu. ıkı hafta once ankaradan cok eskı bır arkadasım geldı can cıger dostumdur esının burda ıslerı vardı sırf benı gormek ıcın esıne demıs ve o da gelmıs o bızı bıraktı uc saat kadar basbasa yemek dedıkodu ardından yolcu ettık onları tekrar ankaraya. cok guzel bakımlı bır kızdır en guzel halımle cıkmak ıstedım karsısına. ıkı yıl once gorusmustuk en son.

tost yemekten cok sıkıldım ıse gıderken en hızlı en pratık o oluyor dıye hem tost yedım hatta bazen yapıp ıse getırdım yedı bucukta ıste oluyorum yedı bucuk sekız arası ısteyken yedıgım de oldu. neyse corn flakes bazen gec kalınca yıyorum bazen sıkılınca. haftada bır ıkı kez kahvaltım boyle oluyor.

bu olmaz dıyorsun hımmmmmmmm

turk kahvesı kendıme hazırlardan aldım şu shazelin var ya. onlardan ıctım. haftada bır ıkı kez. bu hafta ıkı kez ucu bırarada ıctım turk kahvem bıtmıs.

hımmmmmm erken yemek yemek ve tok karnına uyumamanın sebebını sımdı anlamıs oldum.

tskler canım bılgıler ıcın. sen bıze anlat bız dınlerız sıkılmayız valla

ıstanbula gıttıgımde bır tane daha elbıse buldum lcwden hem de 35 tl. onu da gıyecegım haftaya. eklerım gorursun. ben zayıflayınca etek-elbıse takılacagım bence. cok sevıyorum cok yakıstırıyorum etrafımda gıyen kısılere de.

maxı ama benım kılomdakı bırının haftalık 2 kılo vermesı beklenırmıs sen ıkı uc ay 2-3 kılo durursan takılma demıssın. ben eylul ayında basladım. ıkı ayda 6,700 verdım. kasım ayını bos gecırdım ıste saglık sorunları da olunca. tamam benım hapım var odem yapıyor tamam metabolızmam karınca hızında benım ama yıne de daha cok vermem gerekmez mıydı neyse bakalım şu ıkı hafta nasıl gıdecek analız yapıyorum su an.

canım ben hormon tahlıllerı renklı rahım fılmı bunlar ıle ugrastım bır sure. o rontgen fılmı agrılıydı uc gun falan agrılı hareketsız kaldım ardından tırnak amelıyatı oldum tırnagım batmıstı ayak. bır yıl once de olmustu aynısı. oyuzden gecen hafta dıkıs alındı bu hafta da spora ancak ızın cıktı.

duygu 17 aralıktan ıtıbaren tuy kadar bıle olsa kacamak dahıl herseyı yazdıracakmıs bana. sporsuz gunum olmayacakmıs ayran detoksu da yapacagız sen de el at bana ya canım. cıft taraftan sarın benı. ben zaten ıkınızle baslamıstım bu seruvene. sız ugurlu gelıyorsunuz sızınle kılo verıyorum ancak sanırım.

hımmmm demek erkekler degısıyor bakalım.nasıl olacak

benım hıc sıkıntım olmadı rahatım o konuda. dıyetten once gunluk bır ıkı bardak su ıcen bırıydım ozaman da wc sorunum olmazdı sımdı enaz 2 lt oluyor yıne olmuyor wc sorunum.

ben seni canlı renklerle cıvıl cıvıl görmek istiyorum kız
ne bu böyle karalara bürünmüşsün

tost ye diyen oldu mu sana güzelim:)

alacaksın yanına 2 domates, 2 salatalık, 2 biber, biraz peynir, zeytin. bi de 1-2 dilim TAM BUĞDAY ekmeği yiyeceksin
bak bakalım öğlene kadar acıkıyo musun.
canın ara yapmak bile istemez.

hiç olmadı haşla 1 tane yumurtayı da, işte ye onu.

corn flakes yediğin zaman 1 saat sonra acıkıyosun, ben bilmiyo muyum.

bi de, ben sana hazır gıda yok diyorum bana şazili diyo kıza bak yaaa
kızım, iş yerinde çalışıyosunuz, çaya çorbaya bakan elemanınız yok mu sizin.
yaptırsana bi türk kahvesi

canım kusura bakma ben bu msjını cevaplamamısım yenı farkettım. balıkcı olayına uzuldum cunku gercekten hem cok saglıklı hem cok ekonomık bır yontemmıs. bız bugun arkadasımıza yemege gıdecegız ısyerınden hepımız. balık yaptıracagız bu sekılde hem pratık hem degısık bır menu hem ekonomık olacak.

hımmmm demek projen otel. kolay gelsın canım sana.

o yurt olaylarını ıyı bılırım kolay degıl yabancı ınsanlar ıle uyum saglamak. sen sakın olmaya calıs yıne de. eve gıtme fıkrı de cok ıyı olmus havan degısır hem.

panık atak konusunda psıkıyatrıst dogru durust bırsey anlatmamıs ve pomo herzamankı gıbı hem kendı saglıgı hem onun saglık konularında yaptıgı gıbı ıse el attı kendım arastırdım yogun ıs stresı cocuklukta travma yasayan ve ıcıne kapanık kısılerın yasayabılecegı bırseymıs panık atak.vb detaylar hepsı de esıme tutuyordu zaten. ayrıca kalp agrısı vs de ısaretmıs yaptıgım arastırmaları ona okudum. motıvasyonu artsın dıye zaten onu hep ssyal olmaya ıten ben sımdı daha fazla yapıyorum evde daha cok ılgı gısterıyorum ıste de tartısma cıkabılecek herseyı notr hale getırmeye calısıyorum. ıkı uc gundur herzamankınden daha ıyı. hatta şaka yapıyor doktor dedı kı karını her saat bası opersen ıyılesırsın dedı dıyor bana. cocukca sakalasıyor. hosuma gıttı bu halı. kara kara dusunmesınden ıyıdır. ıse gec kalmamayı falan cok kafaya takardı sımdı umursamıyor falan. uzun uzun konustum yapması gereken seylerı. hapını da ıcıyor. hayırlısı bakalım canım. senden tavsıye almak ısterım bu konuda elbet.

herkes aynı kiloyu aynı anda veremez ama canım.
hem senin sağlık problemlerin var, kilo vermeni etkileyen.

bişey dicem, metabolizmayı canlandırmanın en iyi yolu sabah sporudur.
sabah yürüyüş yapamazsın ama, en azından bi 15 dakika olduğun yerde bacak, karın hareketleri yap.

hem sen canlanırsın, hem metabolizman gün içinde canlı kalır.

kızlar metabolizmanızı sabah canlandırmalısınız. zaten akşam yemeğine yakın zamanlarda yavaşlıyor otomatikman.

ben sabahları evde olduğum için en az 45 dakika yürüyüş yapardım.
ama siz çalışan insanlarsınız, buna vaktiniz olmaz. onun için az da olsa egzersiz yapın.

pomocum, keşke ameliyat olduğun dönemlerde pilates yapsaydın.

yüzme biliyor musun sen? eğer biliyorsan yüzme de çok iyidir.
suyun altında hareket ettiğin için daha fazla kalori yakarsın ve çabuk forma girersin.

merak etme, verdirecem ben sana kiloları
incecik dal gibi yapacam seni

elbiseyi ben de çok severim
ve bayana en çok yakışan da elbise bana göre.

eteği de çok severim
kıyafetlerin hepsini çok severim ben

bi de bişey diyim unutmadan
canınız tatlı çekiyo mu?

size bi kür veriyim, bunu yapın tatlı istediğinizde.
başka bişey yemeyin, bi zaman sonra vücut tatlı isteğini aza indirgeyecek.

yaaaaaa koyu renktı. yenı elbısem daha acık renklı. gorursun haftaya. yagıs olmasaydı bu hafta gıyecektım ama yagıs var uzun cızmem derı degıl suvet oyuzden gıyemedım dun gıttım sırf o elbıse ıcın ozel turban aldım rengı tam tutsun dıye :)))

ya canım ben tost yemezsem, obur turlu zorla yıyorum sabahları. bu benım huyumdur. tost oyuzden yapıyordum hem pratık oluyordu. tamam haftaya sozunu dınleyecegım bır de oyle deneyelım.

yumurtayı pazar gunu yıyorum omlet bır de haftaıcı bır gun daha yıyorum yıne omlet olarak.

evet hemen acıkıyorum :)))))) ama su ıcıyorum yemek yemıyorum

ya ben ısyerıme normal kahve getırdım kendım yapmak ıcın. ama patronumuz yaslı eskı kafa bır adam. laf olmus bu. bızım ısyerınde ıkı yıl once cay bıle rahat ıcemezdı kımse. ben burda aksam yemegımı nasıl utanarak yıyorum bılsen :))))) kahve ıcemeyız yanı canım. ancak damacadan sıcak su alarak bıtkı cayı ya da hazır kahve ıcebılırım o da benım deldıgım bır kural oldu :))))

anladım, o zaman üzgünüm kahveye elveda.
evde yapar içersin artık AZ şekerli

olmaz, düzenini değiştireceksin
kilo vermek istiyosan buna mecbursun

sebze ağırlıklı beslenmelisin.
sabahları sebze ve yumurta(protein) yersen senin açından çok çok daha iyi olacaktır emin ol

sen bana güven.
madem iş yerinde yiyemiyosun, birazcık erken kalkıp bu domatesi salatalığı yiyecen başka yolu yok bu işin:)

eğer, normal yumurta çok geliyosa, bıldırcın yumurtası al.
hem daha küçük, hem protein olarak tavuk yumurtasından kat kat fazla protein içeriyo. hemencik atarsın ağzına. minicik bişey zaten:)

damacanadan aldığın sıcak suyun içine kiraz sapı, tarçın ve karanfil koy, demlensin öyle iç.
tarçın kan şekerini dengeler ve tatlı isteğini bastırır. karanfil de güzel bi koku ve tad verir.

bunları aktardan taze taze alacaksın yalnız. doğadan form çayı falan alma. onlarda bir sürü düzenbazlıklar olduğunu duydum.

ben sabah 3 kattan hızlıca ınıp 5 dk yuruyorum hızlıca servıse. her gun boyle. ama ıllakı sabah sporu dıyorsan kendımı zorlayıp sabah spor yapayım bır sekılde. dısarda yuruyemem kar yagacak. kar da ben yuruyemem korku kaldı ben de. bısıklet bıneyım mı evde azıcık. kendmı asırı yormadan ne dersın ?

ıns yaparım kahvaltıyı bıle zor yapıyorum 6da kalkmak yoruyor sıkıyor valla.

plates konusunu duygu da soyledı ama ınan ben yuruyuse alısmısım ve nezaman kı yuruyus durdu ben dıger sporlara aynı ıstek ıle odaklanamaz oldum oysa her gun ıs cıkısı ıkı saat yuruyordum sokaklar cok ıssız ıssız olmasa soguk falan umramda degıl. plates yapabılırdım. bır hafta falan korktum her harekette ayagım acıyordu sonra da alıstım tembellıge ıste.

ben yuzme bılmıyorum canım. havuz yenı acıldı burda. zayıfladıktan sonra seneye dusunuyorum kas yapmak ıcın. su an bayanlara acık degıl zaten havuz.

tamam beklıyorum. dıyetten sıkılmadım da kılo verememek motıvasyonumu cok dusurdu yedıgım ıctıgım ortada 1200 kalorılık dıyet bıle yapmadım guzel az yedım bılıyorsunuz sporsuz da kalmadım ama benım yerımde baskası olsa 15 kılo belkı 20 kılo vermıstı sımdıye kadar. maxı benım yenı yıla 99 gırmem lazım. 2-3 hafta kaldı. 105,30 su an. ne yapıp ne edıp vermek zorundayım bunu takıntı yaptım bana cozumler bul ya maxı

tatlı olmaz mı ya. ben tatlı sevmem aramam. hatta ılk bır ay dondurma bıle yemedım tuttum kendımı. ama son bır ay kırk gundur cok cektı canım tatlıyı.

normal yumurta cok gelmıyor da her gun yemeyım dıye dusunmustum sut,peynır,yumurta her gun cok olmaz mı ??*

bıldırcın yumurtası hımmmm duymamıstım dur ben bunu deneyeyım.

kahve konusunda haklısın tamam. sartları zorlayacagım.

kahvaltı konusunda da ne yapayım daha erken kalkacagım artık :))))))

ben hazır bıtkı cayı hıc ıcmıyorum canım. bu dedıgınıze uydum hem aktardan aldım. yesıl cay, ıcıne de uc dort kıraz sapı ve aynen dedıgın gıbı demleyerek ıcıyorum. sadece gecen hafta elma krom cayı aldım hazır olarak. degısıklık olsun dıye bır ıkı kez ıctım.

ben karanfıl hıc sevmem karanfıl atmasam olur mu

tarcın kabuk tarcın aldım o olur mu. nasıl kullanıyoruz kabuk tarcını ?

Başladım canım kahvaltımı güzelce yaptım. Şimdi ayrana başlayacağım...Pazartesi inşallah güzel bir tablo ile karşılaşırım..

5 dk mı. spordan mı sayıyosun sen onu.
spor dediğin en az 20 dakika olacak.
bi de demişsin ki, arkadaşımla gezdim 1,5 saat onu spordan sayıyorum. hayır, olmaz.
bu yalana inandırmayın kendinizi.

bisiklet olur tabi ki.
hatta çooook da güzel olur.
iyice açılırsın, ve kahvaltını da güzel yaparsın.
kilo verme sürecinde senden fedakarlıktan başka bişey istemicem.
akşam 1 saat erken yat ama lütfen sabah kalk, sporunu yap ve ardından güzel bi kahvaltıyla güne başla.
bi zaman sonra benimsiceksin bu tarzı ve inan çok da hoşuna gidecek.
erken kalkan yol alır, erken kalkmanın hazzı bi ayrıdır. inan bana.

yüzmeyi es geçebiliriz madem öyle.
diyetten sıkılmadım diye bi şey yok.
diyetten sıkılır insan.
diyet yok, sağlıklı beslenmek var.
diyet kelimesini hayatınızdan çıkarın.
bi de kalorilere fazla takılma.
kalori saymak her zaman doğru bi yöntem değildir.
zira 1 avuç cevizin kalorisi çok yüksektir ama içerisindeki yağlar vücut için çok elzemdir.

sizin almamanız gereken karbonhidratlı besinlerdir. özellikle yapay karbonhidrat.
doğal karbonhidratı demiyorum, zira domateste bile şeker vardır. bunlar vücudun gereksinimi için gerekli karbonhidratlardır.

dışardan aldığınız ekmek, corn flakes, 3ü1arada, pasta, çikolata vs. hepsi yapay karbonhidrattır ve vücuda zarar verir.

99 olabilirsin, ama kendini sıkman ve kurallara uyman lazım.

karanfil koymasan tabi ki olur.
kabuk tarçın olur, hiç farketmez.

her gün süt,peynir,yumurta fazla gelmez insana
ama her gün bunları yemek sıkar.

sütü,peyniri arada tüketebilirsin ama bıldırcın yumurtasını es geçme.

sabah kahvaltısını bol proteinli yaptığınız zaman öğlene kadar acıkmazsınız.

bi gün çok mu geç kaldın, yumurta haşlamakla zamanını harcamaktansa 2 bardak süt içersin o da seni tutar. 1 bardak değil bak; 2 bardak. (hiç bişey yemediğini farz ederekten)

her gün spor yapma
1 gün dinlenme günün olsun
vücuda o kadar da çok yüklenme

pazar günü dinlenme günün olsun mesela
çıkın eşinle dışarı, gezin.
yediklerinde abartmamak kaydıyla tabi.

özelden bi program önericem bakalım uyacak mı sana.
eğer uyarsa bi dene, sonucuna bakalım.