2013 Yaza Merhaba, Kilolara Elveda Diyenlerin Paylaşım Alanı

Başladım canım kahvaltımı güzelce yaptım. Şimdi ayrana başlayacağım...Pazartesi inşallah güzel bir tablo ile karşılaşırım..

Kolay gelsin canım, izlenimlerini de yaz arada olur mu? Ben de sırada bekliyorum. Bir de senden ricam yarın sabah ta tartılıp, bir günde de kilo veriliyor mu paylaşır mısın? Hani iki gün yapamasak bile 1 gün de işe yarar mı? Bir soru daha, salatalıkları kabuklarıyla rendeledin, soydun mu?

Kızlar, kahvaltımı yaptım, kahvemi içtim ama hala tam ayılamadım nedense. Şimdi ikinci kahveyi içiyorum. Bu arada maxima, ne kadar faydalı bilgiler vermişsin, teşekkür ederiz. Yalnız öyle sadece pomoya yorum yaparak kurtulamazsın, biz de isteriz:) Sabah sporu fikrini çok sevdim. Çok ta haklısın. Ben de zorlanıyorum sabah erken kalkıp spor yapmak için ama bu hafta bunu deneyeceğim. Ben arada havuza gidiyordum ama sinüzit nedeniyle ara verdim. Ben Leslie yapıyorum evde ama genelde akşamları yapıyorum. Bugün öğleden sonra yapmayı düşünüyorum, kahvaltıyı geç yaptım, acıkmayacağım gibi görünüyor.
Bugün haftasonu kahvaltısı dolayısıyla,

- 5-6 dilim sucuk ve 1 büyük yeşil biberle birlikte sahanda yumurta yaptım
- 2 dilim yoğun tahıllı alman ekmeği (çok beğendim tadını:))
- 2 kk kadar peynir
- 1 bardak portakal suyu
- her zamanki gibi 1 tk Antep salça
- 3 tane ceviz
- 1 bardak açık şekersiz çay

Üstüne canım tatlı istedi, ben de kahve ile beraber 10 tane falan kuru erik yedim, tatlı isteği falan kalmadı. Bu yeni keşfim, mevsiminde mürdüm eriğini çok seviyordum zaten, şimdi de kurusunu yiyorum:) Tatlı isteğime iyi geliyor, denemenizi tavsiye ederim.

şu kürü paylaşayım sizle
5 bardak kaynamış suya
10 incir, 5 kayısı, 5 de hurma koyun, 10 dakika kaynatın. biraz tarçın atın.
süzün, ılıyınca için.

ister sabah akşam için, isterseniz canınız tatlı istediğinde için.

incir lif açısından en zengin besindir.
kayısıyı zaten söylememe gerek yok.
hurmada bulunan lif de azımsanamayacak derecededir, bağırsak hareketlerini düzenler incir ve kayısı ile. ve çok demir vardır hurmada.
tarçın, kan şekerini düzenler, tatlı isteğini bastırır, tatlı krizlerine iyi gelir.

tamam canım paylaşırım ama yağ yakımı ikinci gün oluyormuş diye araştırdım nette.Salatalıkları kabuklarını soyarak rendeledim canım.

anamm ne çok şey konuşulmuş böyleee ama işte yurtta olunca bunların hiç birine istedigim gibi uyamıyorum. bir de gecen haftanın acısı çıkıyor benden sabahları kesinlikle kalkamıyorum. yine 12 yi gördüm bugun. snir oluyorum kendime, regl döneminde oldugumdan heralde bide kafaya takacak bişeyler arıyorum sürekli. heralde salı günü eve gitmeyecek olsam kafayı yerdim, sürekli bir aglama hallerim falan, deli oluyorum kendime bu ara..

yardımcı olabilecegim her konuda yardımcı olmak isterim canım. ben 3 yıl tedavi gördüm, son 2 aydır yaklaşık ilacı bıraktırdı doktor, ama bu ara yine esereklerim geliyor, arada nefes almakta zorlandıgım oluyor, eve gidince sanırım yeniden doktora uğrayacagım ve okulum bitene kadar ilaca devam edecegim. okul varken, gelecegim hala belirsizken sanırım sürekli tekrarlayacak bu durum bende.

panik atak ın tam karşılığı " kaygı bozuklugu ", yani doktor bunu bana şöyle açıklamıştı : " beynin olagan dışı bir durum algılıyor, seni rahatsız eden, hoşuna gitmeyecek bişey. ama vucut bu durumun seni rahatsız etmedigini beyne iletmeye çalışıyor, bu da her insanda farklı şekilde ortaya çıkıyor." yani bu durum bende nefes darlıgı olarak ortaya çıkıyor, eşinde kalp ağrısı olarak, bir başkasında kapalı alanda durmama korkusu vs. iş tamamen beyinde bitiyor. bana doktor dedi ki, asla nefes alamıyorum die hastaneye gitme. cigerlerinde bi sorun yok biliyosun, baktık öğrendik. nefes alamadıgın zamanlarda saknileştir kendinii, bunu sen yap, bu geçici bir durum die kendini teskin et demişti.

zor bi süreç ;Allah yardımcınız olsun. eşin kafasında durumu kabullenmş bu çok güzel, benm aylarımı almıştı. tabi ki fiziksel rahatsızlık önemli ama onların pek çoğu ilacı alıyorsun 1 haftada geçiyor, malesef ruhsal hastalıklar öyle deil. seneler sürüyor tedavisi ve sonra en ufak bir durum yeniden tetikleyebiliyor. umarım eşin bu safhaları kolaylıkla atlatır

çok moral bozucu konuşmamışımdır umarım. bu arad yeniden nefes alamıyor gibi oluyorum da o yuzden hassas oldum sanırım bu konuda. özür dilerim moral bozduysam

canım tabıkı spordan gormuyorum. aynı sekılde 3 kat merdıven cıkıs ve 15 dk yuruyus ıle eve gıdıyorum. her 20 dk da en egc yarım saatte bır ısyerındeyken wc gıdıyorum yemek ve ofıs dısında da gunlluk yarım saat yuruyus oluyor. bunlar dıyet olsun olmasın her gun duzenlı olan seyler. eskıden spor olarak bes bucukta aksam yemegını ıste yerdım ve altı bucukta ısten cıkınca 1,5-2 saat tempolu yururdum nerdeyse her gun yapıyordum. sımdılerde ıse yarım saat bısıklet surmek ya da yarım saat plates bazı gunler her ıkısı de dahıl oyle spor yapıyorum.

ya bu gezme ısını ben burda ogrendım. spor sayılmıyorum demekkı hımmmm anlastık.

madem kı 20 dk dıyorsunuz ben ozaman her gun altıda kalkıyorum ozaman bundan sonra. 25 dk cok hafıf tempoda bısıklet kullanıyorum. ballı-sırke-lımonlu onu ac karnına mı ıceyım hemen uyanır uyanmaz yoksa spordan sonra mı ?

hafıf tempoda olacagı ıcın ve terlemeyı cok zor basaran bır yapım olmasından dolayı dus almama gerek almaz dıye dusunuyorum ama baktım kı dus almam gerekıyor ozaman bes bucukta kalkmam gerekır her gun. onu kontrol ederım artık. bısıkletten sonra, senın dedıgın sekılde kahvaltı yapıp ıse gıdıyorum ozaman.

ben genellıkle on bucuk-onbır arası yatıyorum ozellıkle kısın boyleyım. dıyete basladıgım ılk zamanlar 12yı gecıyordu genellıkle ama kısın cabuk uykum gelır benım.

erken kalkmaya alıstım dıger donemlerı gectım 4,5 yıllık evlıyım esım pazar gunu bıle en fazla dokuza kadar uyur nerdeyse 4 yıldır da aralıksız calısıyorum 6-6,30 arası uyanıyorum pazar gunu dısında. ama saat konusunda senı benı yonlendır zaten ozelden mesaj atmıssın ona gore plan yapalım ozaman canım. ben sımdı yazıyorum burdan sana.

pazar gunu harıc her gun 7 bucukta ıs bası yapıyorum. en gec altı bucukta uyanmam gerekır herzaman. spor yapacaksam daha erken uyanmak zorundayım. en gec 7:05 te evden cıkacak durumda olmalıyım. ısyerımde de kahvaltı yapabılırım yedı bucuk sekız arası sorun olmayacaktır oyuzden bunu oyle de ayarlayabılırız ama evde yapıyor olmak daha ıyı olur ısyerındeyken yavas yavas yemek avantajlı ama evde de daha rahat oluyor ınsan ofıs ortamına gore.

yuzmeyı ıstıyorum zayıflayınca cok planım var bu konuda.

tamam duzeltıyorum kendımı kontrol etmekten cok sıkılmadım ama eskı motıvasyonum yok hava, yuruyussuz kalmak, bekledıgım kıloları verememek, saglık sorunları, esımle olan buyuk sıkıntılar ( gectıgımız ıkı ay boyunca cok sık tekrar ettı ) benım motıvasyonumu dusurdu bunlar. ya da herkesın yasadıgı sıkılma olayını yasadım bılmıyorum.

kalorı hesabı yapmıyorum kızlar az oldugunu soylemıslerdı ben gun boyu calısırken bır de zırt pırt her yedıgımı yazıp hesap yapmaya usenıyorum zaten bugun boyle uzun kaldıgıma bakma patronumuz hepımıze uyarı yaptı bu konuda. oyuzden kalorı sepetı falan ugrasmıyorum yanı.

yapay karbonhıdratları bıldıgın kadarı ıle bana sıralar mısın ?

99 olmak zorundayım. 100 ıle gırersem yenı, yaza kadar ıdeal bır kıloda olabılecegıme ınancım kalmayacak hedefı gectım 70-80 olacagımdan bıle suphe etmemı saglayacak kendımı tanıyorum ben. tum motıvasyonum cokecek olmazsa.

ok karanfıl koymuyorum kabuk tarcın hıc kullanmadım nasıl kullanıyoruz ???

ok sabah sut,peynır ve yumurta eksık etmıyorum.

sıkılınca tost yaparım arada sırada.

bıldırcın yumurtası deneyecegım.

gec kalırsam ıkı bardak sut, hemen ıkı uc catal peynır, ve bır domates salatalık turunden bırsey yesem de oluyor ozaman dogru mu ???

kısın domates salatalık hem pahalı hem de hormonlu. onu ne yapacagız pekı ?????

kışın domates salatalık yeme madem öyle. marul yiyebilirsin.

bi tane kabuk tarçını çaya koy, o yumuşuyo zaten.

ben sana bi plan yapıp dönerim özel mesajına
şimdi uzunca yazamıcam, yemek yapıyorum

canım patron geldı devam edemedım yazacaklarıma.

Nasıl yanı, her gun spor yapma. Sabah her gun spor yapmayayım mı? Ya da her gun sabah yapıyorum ama her aksam mı yapmıyorum anlamadım.

Pazar gunu eskıden tum gun ev ısı ıle gecerdı hatta geceye kadar. Sıfır soysallık olunca, arada sırada gunluk ısler ıcın bırı ıle anlasmaya basladım benı cok rahatlattı bu olay. Hava guzelse uzun yuruyusler yaptık esımle, ya da arkadasımla gezdım, ya da evde fılm, kıtap takıldım dınlendım.
Pazar gunu harıc her gun 6 bucukta kalkıyorum en gec hatta bazen 6:20. Aksam 6:20 de ısten cıkıyorum 6:45/50 gıbı evde oluyorum genellıkle.
Acıl bır durum olmadıkca, mısafır ( cok nadır yemeklı mısafırım olur yılda toplasan ramazan ayı dahıl 20 kez olur ) olmadıkca, carsı Pazar ısım yoksa, her gun bes bucukta yemegımı yıyorum.
Pazar gunu en gec 10da kalkıyorum.
Aksam uyku saatlerım degısır 1-2 uyudugum zaman da olur bazen ama son haftalarda 10 bucuk -11 uyuyorum.
Kahvaltımı evde yapıyorsam 7^de bıtmıs oluyor. Iste yıyorsam 8e kadar yemıs oluyorum.
Ogle yemegım asırı bır ıs olmadıkca 12-12,30 arası halletmıs oluyorum genellıkle 12:15 yemıs oluyorum yanı. Sık olmamakla beraber 1-2 arası yedıgım de oluyor cok cok yogunlukta ama %90 ılk dedıgım saatler ıste.

tatlı krızı cok yasamıyorum ama arada sırada bunu yapayım ben.

sagol canım tarıf ıcın

canım normalde bukadar akmıyordu sayfalar. maxı bana el atmaya calıstı azıcık ordan burdan derken sayfalar oldu.

esım de kalp agrısı ve ölum korkusu gıbı bırsey olmus soguk terlemeler ve tıtreme anıden. olum korkusunu en son yasayacak ınsandır ama bu hastalık oyle bır etkı yapmıs ıste. uc dort kez olmus bana ancak soyledı ama erken onlem aldık o kendını motıve etmeye calısıyor ben de herzamankınden daha sosyal olmasını saglamaya calısıyorum sureklı evde ve ıstede sakalasarak moralını yukske tutmaya calısıyorum.

uzun uzun konusuruz bunu yıne. sakın uzulme. gecmeyen acı gecmeyen hastalık yok esım senın kadar pozıtıf hayat dolu olsa asla boyle hastalık olmazdı sana hatırtlamıs oldum cok ozur dılerım canım yaaaaaaa

nasılsın neler yapıyorsun haftasonu

domates salatalık dusunuruz ozaman planı.

ok tarcını anladım.

msjını beklıyorum canım

aman ac kalma bebıs ac kalmasın yaaaaaa

kızlar ben menumu yarın yazarım bırazdan cıkacagım. herkese ıyı tatıller opuyorum kocaman.

duygu nerelerdesın sen ıkı gundur yahuuuuuuuu

nasılsın canım

yarın denk gelırsek azıcık cene calalım ben resım yollayım hatta sana. sozum vardı

kahvaltı azıcık kalabalık geldı :)))) haftasonu kaytarması olmus :))))

hımmmm kuru erık nerden bulurum ben hep kuru kayısı yıyordum.

haftada bi gün dinlen dedim.
spor yapma derken haftanın 7 günü spor yapma, 6 gün yap demek istedim.
program için döncem sana
düşünmem lazım, seni sıkmayacak bi program ayarlamak istiyorum.

Merhaba kızlar, sabah yediklerim o kadar fazla geldi ki öğle yemeği falan yemedim. Canım pirinç lapası istedi ondan yaptım, bir de buzlukta közlenmiş patlıcan vardı onunla domatesli biberli patlıcan salatası yaptım, akşam menüm bu şekilde. Öğleden sonra 1.5 saat ütü ile uğraştım, sonra da Leslie 4 mil yaptım, spor yapmış olmanın verdiği mutlulukla birazdan yemek yiyeceğim. Akşam yemekten sonra ya kestane ya patlamış mısır da yerim, daha karar vermedim. Bu akşamı film akşamı ilan ettim.

selam kızlar...
reglim halen bitmdi karnım şiş ve ağrıyo bugun ağrıdan ağlıcaktım nerdeyse .....nefret ediyorum bu günlerde evden cıkasım gelmiyo
hemen menümü yazayım

aç karnına bir tane kuru kayısı

sabah 1 dilim ekmek 3 zeytin 1 bardak yesiş çay limonlu az peynir 1 domates ve 1 salatalık

ara 1 elma

öğlen sebze yemeğim vardi ondan 4 yemek kaşığı ve az yogurt yedim yanında

ara 2 adet kuru kayısı ve bır kupa yeşil çay içtim

akşam çorba salata ve yogurt olucak...

1 l su anca ıçm ısımdır koca gün yattım diyebilirim ağrım vardı şimdi daha iyim...

iyi akşAMLAR KIZLARR SAYFALARIOKUDUM ALINTI YAPMAYI ÜŞENDİM VALLA AKLIMDA KALANLAR;

NESLİCİM SUNUM İŞİNİ HALLETMİŞSİN GÖZÜN AYDIN

ÇEŞMİCİM 1.5 AY EVDE OLACAĞINA ÇOK SEVİNDİM KIZ BAYA ÜZÜLDÜM SANA BEN BİRDE YANLIŞ ANLADIM YEMEKHANEDE HİÇ YEMEK YEMİYORSUN ANLADIM NEYSEKİ SABAH AKAŞM YİYORSUN ÖĞLENDE İDARE ETCEN NESLİNİNDE DEDİĞİ GİB TONBALIK,TOST YOĞURT SÜT İLE KARA KIŞDA EVDESİN ÇOK ŞÜKÜR..

POMOCUM SAĞ OL ARADIĞIN İÇİN TELEFONUN SESİ AÇIKTI NEYSEKİ DUYDUMMM...

MAXI, BEEBEĞİN VE SEN SİZE SAĞLIK MUTLULUK DİLİYORUM KOLAY BİR DOĞUM OLUR İNŞALLAH SAĞ SALİM KUCAĞINA ALIRSIN İNŞALLAH

KARABİBERİM SEN YETERKİ İSTE VE GEL SAYFAYA HERZAMAN DESEKÇİNİM ELİMDEN GELDİĞİNCE..

AKLIMDAKİ ALINTILAR BİTTİ,
GELELİM BENİM SAFLIĞIMA DÜN EŞİM İZİNLİYDİ KAYINVALİDEYE GİTTİK AŞURE YAPMIŞ EE GÜNLER KAYDI BÖYLE OLUNCA BUGÜNÜPAZAR SANIYORUM DÜNÜDE C.TESİ YOKSA DÜN YAZARDIM SİZE:)))

VE SON 7 GÜN SIKISIKIDÖNÜYORUM SAHALARA HİÇ BİRŞEY DÜŞÜNMEDEN VE SPORSUZ SON 7 GÜNÜM.. GÜZEL Bİ DETOSKLA SAHALARA DÖNÜCEM İNŞALLAH..

Son düzenleme:

canım özür dilenecek bişey yok, bu hastalıkla yaşayanlar her dakika bunu akıllarında tutuyorlar zaten merak etme gerçi hastalık da demeyelim buna bir süre sonra yaşam tarzı oluyor. ben mesela hep diyorum aha benim ki geliyor die, sonra oturuyorum bir köşeye geçmesini bekliyorum, kendimle konuşup sakinleştiriyorum falan. ki ayrıca şöyle birşey de var, panik atak ın ortaya çıkması için illaki de moralnin bozuk olması ya da kötü bişeyler olması gerekmiyor. bana teşhis kondugunda ben nişan hazırlıkları yapıyordum, herşey yolundaydı yani. ama işte oluyor farkında olmadan kafaya bişeyler takıyorsun. bir ufak tavsiye daha verecegim bu konuda musadenle, sonra da daha fazla konuşup senin de canını sıkmayacagım. doktorunuz mutlaka en iyisi olsun. ben ankarada bir doktora gidiyordum kadın resmen sallıyordu beni, dalga geçer gibiydi falan, ben hayatımın sonuna kadar o nefes darlıgıyla yaşayacagım zannediyordum. adapazarında bir doktora gittim, o resmen kendime inanmamı sagladı. benm ayda 1 kontrolum vardı ama ben ilk başlarda nerdeyse her hafta gidiyordum, adam benmle kızı gibi ilgilendi. herşeyi konuştuk, aileme destek oldu falan. mutlaka en iyisi bulun derim ben..

ben bugunku menumu de yazayım hemen kızlar :

kahvaltı ( 12.00 - bugun sondu artk yarın mutlaka erken uyanacagım, cılkını çıkardım )

beyaz peynirli yumurta

1 top kepek ekmegi

öğlen yemegi ( 17.00 )

yarım simit

şekersiz çay

akşam yemegi ( 20.00 )

acı domates soslu makarna ( tam miktarını bilmiyorum ama verilen porsiyonun tamamını yemedim )

dışarıdaydık bugun arkadaşlarla havamız biraz değişsin die. orda da makarna yedim işte. birazcık büyük bir kaçamak oldu artık pazartesi çekeriz cezamızı

şimdi de juriye hazırlanıyorum. daha da bişey yemem yani o kadar da eeşek değilim herkese iyi geceler kızlarrrrr