2013 Yaza Merhaba, Kilolara Elveda Diyenlerin Paylaşım Alanı

Ben de tablo yorumumu yapayım, öncelikle Filizim ellerine sağlık arkadaşım, bu yoğunlukta ne yapıp edip yayınlıyorsun valla, ne kadar teşekkür etsek azdır
Cemrem ve Esram ikinizi de tebrik ediyorum kızlar, istikrarlı bir şekilde gidiyor kilolar, bize de ilham veriyorsunuz
Nurdancım, senin + çıkman normal değildi zaten, kilo vermiş olmana çok sevindim. Kendine dikkat et yalnız, kilo vermek ikinci planda unutma, önce sağlığına kavuş, bu gribi de hafife alma, geçer gibi olup tekrar artabiliyor, boş bulunma kuzum.
Filizcim sen bu hafta gayet iyisin bence, bütün düzenin bozuldu buna rağmen 100 gr almışsın, bence başarı bu arkadaşım. Menü yazmaya ve spor paylaşmaya da en kısa zamanda başlamanı bekliyorum
Züleyha, senin kilo alman gerekmiyor muydu Ayyy ben senin yerinde olacam, pek güzel alırdım valla
Sunacık senin aldığın da sayılmaz, kilo vermeyi çok kafana takma, inan fıstık bir anne olmuşsun, fazlalığın da gidecek sonuçta
Duygucum koruma döneminde çok çok başarılısın arkadaşım, tebrik ediyorum

herkese günaydınlaaarrrrr kalktım kahvaltımı ettim, bugun keyif günümm gerçi yine proje çalışmam lazım, rapor hazırlamam lazım, sunumlar var falan filan ama olsun ben yine de keyifli bi şekilde yapacam bunları bugun

arada hafiften kar atıştırıyor, incecik un gibi eğer kar artarsa ( kii meteorolojiye göre bugun tüm günü kar yagıslı gösteriyor ) dışarı çıkıp keyfini çıkartayım diyorum cumartesi akşamı yagarken çok imrenmiştim ama hastayım die çıkamamıştımm ben kar hastasıyım yaa, eğer kar yagacagını bilsem düğünümü kışın yaparım o kadar seviyorum yani ama soğuk oluyor işte biraz sıkıntı tabi o durum

duyguşum ve neslişim sabah mesaisine gelmişler buraya valla duygucum kış tarifine imrendim resmen, sıcacık ev, film ve sahlep ohh misss önerebilecegin bi sahlep markası var mı kuzum yaa, toz şeklinde olanları biz mi beceremiyoruz nedir, topak topak oluyoı hep hiç içemiyorum ancak dışarda içebiliyorum o da evdeki gibi keyifli olmuyo kii o yuzden onerilinize açığım hanımlar

neslicim de radikal kararlar almışş aynı kararları bende aldım ve dün başladım bakalım inşallahh pazartesiye sonuçları alırız ben bu hafta -- çıkmayı beklemiyodum çünkü geçen hafta hem hiç aktivitem olmadı hem de çok yedim meyve falan yedim ama 1 günde 3 günlük meyve yedim resmen o yuzden -- çıkmak şaşırttı ama üzümünü ye bagını sorma demişler bu hafta ikimizde şeytanın bacagını kıralım inşallahh

cemrem saolsun sporunu da anlatmış onu da dikkate alacagım dışarı çıkamazsam bugun bi leslie patlatırım artk

Canım çok teşekkür ederim

Ellerine sağlık

Amin Filizcim.
Bugün oğlum kendi girecek eve.Aklım hep onda.Canım keşke aynı ilde olsaydık.Onu düşünen bir teyzesi olurdu ne güzel.Bütün apartman bugün Can'ı bekliyor.Sağolsun göz kulak olacaklar.

Kızlar bugün pek azimli gördüm kendimi, işyerinde her fırsatta hareket etmeye çalışıyorum, hazır yoğun değilken internetten diyet konusunda araştırma yapıyorum. Bu arada da bir blog buldum, çok hoşuma gitti, bir diyetisyen beslenme günlüğünü paylaşmış, çok keyifli, dengelemeyi ve porsiyon ayarı yapmayı öğrenme açısından faydalı buldum. Sizlere de tavsiye ederim, hatun zayıf ama kilo korumak ta mesele malum, arada kaçamaklar olsa da dengelemek mümkün. İnsanın her günü birbirine uymuyor, hele çalışınca ayarlamak daha da zor. Ben bu bloğa bakınca kendimi iyi hissettim valla

Eveeet blogdan bahsettim ama adını yazmayı unuttum hayatimdiyet.blogspot.com
Bu arada öğle yemeğimi de yazayım;

- 3 tane kaşarlı köfte (porsiyon 4 taneydi ama 1ini eşime verdim:))
- 3-4 dilim elma dilim patates (galiba fırında pişmişti)
- 1 tk acılı ezme
- 1 kaşık soğan salatası
- 1 dilim ekmek (beyaz)
- yarım közlenmiş domates
- 1 büyük bardak ayran

Yemeğin üstüne 1 bardak şekersiz çay içtim, yanında da minicik bir kurabiye yedim

Ara öğün olarak ta,
- 2 bardağa denk gelecek büyüklükte bir kupada yeşil çay
- 3 tane form tahıllı bisküvi (yarım paket)

slm kızlar dünkü menümü yazmayayım 200 gram fazlalıktan sonraa dün kendime izin verdim ne bulursam yedim :)
bugünkü menüm

sabah
1 tane yumurta
2 tatlı kaşığı tahin pekmez 1 parça incir reçeli 8 tane yeşil zeytin
2 fincan çay
1 dilim ekmek (beyaz)

ara
1 türk kahvesi
1 fincan salep
1 dilim kek

akşam
1 tane palamut kızartma
salata
kola
1 dilim ekmek

ara
1 hurma
2 mandalin
yarım elma

aktivite: 3 mill lessie
50 mekik
herkeze iyi akşamlarrrrr

eşekkür ederim cnm ilk defa bu kadar kilolu oldum buda güzelde sezaryan işte göbiş kaldı vallaha Allahtan kışa denk geldimde işim kolay kalın kalın giyiniyorum yaza kadar verecez kiloları

Evet kızlar, sütümü içerken girip günümü toparlayayım dedim, bu arada Filizcim özledim seni yaaa, buralarda görmeye alışmışım, mesaj görmeyince garip oluyor:26:
Günüm genel olarak iyi oldu ama akşam tatlı yedim maalesef, eşimin gazına geldim, menü yazmanın ne kadar faydalı olduğunu da görmüş oldum, buraya yazmasam belki normal gelirdi bana.

Sabah:
- 1 dilim çok tahıllı ekmek (20 gr)
- 1 dilim tam yağlı beyaz peynir (30 gr)
- 3 tane siyah zeytin (az tuzlu)
- 2 ceviz (10 gr)
- 1 tk çemen (baharatlı, cevizli, z.yağlı salça)
- 1 haşlanmış yumurta
- 1 fincan şekersiz, sütlü neskafe

Ara:
- 1 büyük fincan sade neskafe

Öğle:
- 3 tane kaşarlı köfte (porsiyon 4 taneydi ama 1ini eşime verdim:))
- 3-4 dilim elma dilim patates (galiba fırında pişmişti)
- 1 tk acılı ezme
- 1 kaşık soğan salatası
- 1 dilim ekmek (beyaz)
- yarım közlenmiş domates
- 1 büyük bardak ayran

Yemeğin üstüne 1 bardak şekersiz çay içtim, yanında da minicik bir kurabiye yedim

Ara:
- 2 bardağa denk gelecek büyüklükte bir kupada yeşil çay
- 3 tane form tahıllı bisküvi (yarım paket)

Akşam:
- 5-6 kaşık et sote
- 4 kaşık pirinç pilavı
- 3-4 çiçek haşlanmış brokoli
- 1 bardak ayran

Ara:
- 1 porsiyon kadayıf sarma (az cevizli)
- 1 kaşık kaymak

Yatmadan önce:
- 1 büyük bardak sıcak yarım yağlı süt
- 1 tk bal

Su tüketimim 2 litre civarı. İşyerinde hareketimi artırdım ve iş çıkışı da markete uğradığımız için 5000 adım olmuştu. Spor salonuna giderek koşu bandında 40 dk kadar tempolu yürüdüm ve adım sayımı 10000 yaptım. Toplam hareket ettiğim süre 90 dakika, yaktığım kalori de 460 kal. Bu adımsayarda süre göründüğü için gün içinde ne kadar hareket ettiğimi görüyorum ve açıkçası pek te hoşuma gitmiyor. Yemek molaları hariç 10 saat desek uyku dışında kalan zamana, ben anca 1.5 saat hareket etmişim demek oluyor, başka bir ifadeyle 8.5 saat oturmuşum demek Hareket ettiğim süreyi artırmam lazım
Bu arada o tatlıyı yemeyeydim iyiydi

menu zamanııı

kahvaltı

2 dilim esmer undan havuçlu kek

şekersiz çay

ara öğün

şekersiz yarım çay bardagı sütle neskafe

öğle yemegi

kepekli sandviç ekmegi arasına 2 ince dilim salam, domates, beyaz peynir

1 büyük bardak süt

ara öğün

yeşil çay

1 mandalina

akşm yemegi

1 kase şehriye çorbası

3 yk etli nohut

3 yk kereviz yemegi

ara öğün

1 dilim ananas

3 yk yoğurt

aktivite olarak 30 dk leslie yaptım. suyum tabi ki 3 lt yi geçti bile şimdilik benden bu kadar, herkese iyi gecelerrr

Hayırlı sabahlar kızlar;

Kaç gündür giremedim,haftasonu sınavlar var.Beni iyice telaş sardı üfff sanırım yetişmeyecek :18:istediğim gibi olmadı bu dönem.Ben hep yetiştirirdim.Derslerim innanılmaz zor.Yani osmanlıca,kiril,uygur,orhon,karahanlı... derken bir sürü yabancıl dil haliyle grameri oldu .Neye bakacağını şaşırıyor insan.Kalbim sıkışıyor resmen cumartesiyi hatırladıkça.

Bu arada diyet ve spor konusunda güzel devam ediyorum.Cısss yok.Spor var.Duygucum eliptiği sormuşsun.Ben sevdim.Her akşam düzenli yarım saat sürüyorum.Acayip terletiyor beni.Hatta 3 milde terlediğim kadar terliyoorum.Genelde elimde telefon okey oynayarak yapıyorum.Ozaman daha çabuk bitiyor.Çoğu zaman oturmuyorum.Ters düz yapıyorum.Sabah vaktim olursa 5 dk öğlen yemeğindede 10 dk sürüyorum.

Buralarda hava -25i gösterir oldu.İşyerinde sadece ufo var ısınamıyorum.3 kat giyiniyoruz.Çok ama çok soğuk.Kirpiklerim buz tutuyor işe gelene kadar

İşyerinde ise boş olmam gereken bir hafta ama saçma sapan nedenlerden dolayı ben yine dopdoluyum.Gündüz derse elimi vuramıyroum.Haliyle geç saate kadar ders çalışuıyorum.Filtre kahve içe içe midem ağrıyor artık.

Herkes menülerini yazıyor çok hoşuma gitti.Geçmişi okuyamasamda çok özendim size.Neslicanda bayaa yazmış.Bloga daha sonra ben de bakıcam.Bi pazartesi gelsede ben de rahatlasam.Üstümde hep bir yük var gibi.

Umarım herkes afiyettedir.Kendinize çok iyi bakın fit hatunlar.Görüşmek üzere,hoşçakalın

Günaydın kızlar, hepimize güzel bir gün olsun inşallah. Bugün Bornovaya hafif hafif kar serpiştiriyordu ama devamı geleceğini sanmam, Manisadan uçuşmuştur bu tarafa anca Bugün biraz daha dikkat etmeyi düşünüyorum yediklerime, en azından akşam tatlı yememeye kararlıyım Topiğimiz pek sakin bu ara, Cemrem diyetisyene gidecekti bugün, yeni haberlerle döner Esoşum ders çalışıyor, kolay gelsin canım, zor iş valla. Ben de işim gereği sık sık ders çalışıyorum ama sınav stresi başka bir şey, sen de inşallah bu sınavları kolaylıkla atlatırsın ve sınav olan değil sınav yapan tarafına geçersin
Ben kahvaltımı yazıp, işlere dalayım, yoğun bir gün beni bekliyor bugün.

- 1 dilim tam tahıllı ekmek
- 1 tk çemen
- 1 yumurta ve 20 gr kadar tel peynirle yaptığım omlet (1 tk zeytinyağı ile)
- 1 avuç maydanoz
- 2 ceviz
- 1 fincan şekersiz sütlü neskafe

Yaa Cemrem hiç öyle olmuyor, istiyorum kilo vermek ama gitmiyor yaaaa Dur bakalım, bu hafta biraz daha dikkat edeyim, olmazsa haftaya diyetisyene gideceğim.
nesli cnm senin dietisyene gitmene hiç gerek yok bence çünki abartılı kilon yok çünki sen bu kiloda kalmayı başarsan o bile yeter sana ben mecburen gittim dietisyene çünki ++lar beni boğuyordu bence sen kilonu koru verebilirsen de bi kaç kilo ver yeterrrrrrr

bembeyaz pamuk istanbuldan herkese merhabaaaaaaaaa
bugün istanbul pamuk olmuş karda yürümek çok mutlu ediyor beni ama bi yandan da evi olmayan yakacağı olmayan sıcak bi çorbası olmayanlara mevlam yardım etsin...
ve ben dietisyene gittim beni görünce çok beğendi ooo bayağı kilo vermişsin dedi bende mutlu oldum.. ben kan tahlili yaptırmıştım aslında 3 ay sonra ya isterim demişti ama ben genede kansızlık için bakılsın dedim değerlerim bile düzene girmiş sadece hdl biraz çıkmış oda önemli değil dedi bunun sebebi de ben son 1,5 haftadır spor yapamıyorum derslerden okula git gel kafam dolu olduğu için spora adapte olamıyorıum dr. hemen sen bu aralar hareksiz kalmışsın dedi evet dedim ama kafana takma o problem değil nasısla ne zaman istesen spor yapınca o düzelir dedi bu sayede artık spor yapabilirsin dedi.. gene aşırı ağır spor olmasın diye ekledi bende daha çok sıkılaştırıcı spor yapıcam bende lessie ve pilates gibi.. menümü değiştirmedi bunula devam et dedi ben zaten hiç değilse 4 veya 5 kilo verin deyorum hastalarıma sen ondan da fazla vermişsin 60 larıda görücen dedi sanki uçtum ya 60 ları görmek benim için mucize çünki 60 ları ben 18 yaşımda falan gördüm o günlere dönersin dedi... inşlhhhhhhhh benden haberler böyle şimdi ocağın 11 ine görüşmek üzere dedi.. inşlh o zmana 75 lere düşerim..... menüme yarından itibaren yazıcam bugün ödül olarak kendime eve gelince 2 yumurta kırdım yağda gene de yağı hiçç yok denecek kadardıakşama kadar da resim eklicem bi eşim gelsin beni çeksin de...görüşmek üzere kızlarrrrrrrrrrrr

nurdancım kış daha başlar başlamaz ben sahlep aramaya başladım bile ben toz içmeyi sevmiyorum hani 1lt kutu sütler varya aynı onlar gibi olan sahleplerden içiyorum yani hazır sahlep sadece ısıtıyorsun ve marka olarak kesinlikle tikveşli öneriyorum hemen hemen hepsini denedim hiç biri tikveşli gibi değil genelde migrs tansağlarda buluyorum diğer küçük marketlerde içim markası var oda fena değil ama ikisini dene farkı kendin gör..

kızlarr bugün açılışı yapamadım bu aralar sabahları geçkalkıyorum kahvaltı iş-güç derken anca vakit buldum sizlere bi selam vereyim hemen güzel bi korku filimi buldum onu izlicemeye başlayımmm..

bu arada neslicim sahalara dönmüşsün çok sevindim eminim gerçekden istersen başarılı olacağını bu arada çok değil 5kg versen sonra koruma dönemine geçersinn birgün yer diğer gün telafi edersinnn

kızlar resim yükledim ama yüzüm kapalı eşimden veto yediğim için :26: ama olsun ileri doğru yüzümüde gösteririm inşlhhhhh

ankarada yaşayan bir insan olarak çok iyi anlıyorum seni esracımm :18::18: gökyüzünde bir tane bulut yok masmavii, üstelik bir de güneş parıl parıl parlıyor, ama kafanı yere bi eğiyorsun 5 gün önce yagmıs kar hala oldugu gibi yerde.. böyle bir soguk olamaz, insan adım atarken donacam zannediyor ki sizin oralar daha bile fenadır Allah yardımcınız olsun kuzum

sınavlara da az kalmış, dualarımız seninle esracan, güzel haberlerle gelirsin inşallahh

kesinlikle bunu not ettim aklıma ilk fırsatta deneyecem duygucum çok teşekkürler

kızlar resim yükledim ama yüzüm kapalı eşimden veto yediğim için :26: ama olsun ileri doğru yüzümüde gösteririm inşlhhhhh

yüz gözükmese de resimlerde eminim çok güzeldir cemrem bacakların ince ne güzel, üst bölge de en yakın zamanda hallollacaktır eminim doktorun da övmüş ne güzel maşalaahhh

hosbuldum canımm amınn teyzesı inşallahh
yanı kırk ucurmak lohusalık bıttı demek aslında ben pek inanmıyorumda bissuru inanış var kırk cıkarmakla ilgili bende o gün zeynepsu ile banyo yaptım bi nevi gusl abdesti aldık işte karısık eskiden kalma adetler

bende iyiyim canımm duygucum ben zeynepsu ya hiç elbise yada süslü seyler almadım malum hep riskli geçirdim yattım felan içimden gelmedi almak sadece önemli ihtiyaçlarımı almıştım ama saolasın eş dost bizi hediye yağmuruna tuttu hanfendinin kokoş kokoş elbiseleri oldu eee bende giydiriyorum tabe
nazara gelince haklısın hergün okuyoruz gelenlerede rica ediyorum okuyolar zaten rabbim korur gözetir meleğimi ona emanett tesekkur ederiz teyzesi

cemrecim masallah ne guzel kilo veriyosun bende nisan yada mayısta diyetisyene gitmeyi düşünüyorum