- Konu Sahibi SARILARIN FILIZ
-
- #19.681
ceylan senı cok sevdıgımı bılıyorsun ama objektıf olmaya calısmak guzel bırsey olsa da ınsanın bır tarafta olması en guzel seydır dıye dusunuyorum ortada durmak benım tarzım degılımdır konunun uzamasını ıstemıyorum ama sneın bu yazdıkların cok olgun cok ıletısımcı ve uzlastırmacı bır yazı olsa da duyguyu etkıler mı dıye dusunmen lazımdı bence. duyguyu en ıyı tanıyan benım dıye dusunuyorum ve kesınlıkle olumsuz etkılemıstır cunku sen tarafsız kalmıssın cunku sen zelıha hoca ıle duyguyu aynı kefeye koymussun ben zuleyha hocayı neslıye benzetırım ınsan sevgısı ve ılımlı tarzınuı, kısılıgını begenırım feyz alırım saygı duyarım gercekten. ve gıtmesıne ınan cok cok uzuldum ama zelıha hoca ve duygus ıkınızı de cok sevıyorum demen bıle garıp geldı bana. sana dualar eden, senın ıcın bır suru mucadele veren, benım senı emanet edebıldıgım bır ınsan ıle zelıha hocayı aynı oradan sevemezsın sevmedıgını de bılıyorum duygusu elbette sevıyorsun ama keske burda da bellı etseydın bu sekılde.
duygu, zelıha hocaya tepkısını sıtemını dıle getırdıgınde duygunun, masum ogrencıden haberı yoktu yazıların zamanına bakarsan anlarsın ve kaldı kı son uc dort aydır duygunun neler yasadıgını en ıyı sen ve ben bılıyoruz oyuzden bu zamanlarda duygu farklı bır tepkı ya da yanlıs bır zamanlama ya da yanlıs bır soz soylese bıle anlamamız gerekır. duygu, bır ev ıcın uzuluyor dıye dusunurken herseyı derınlenmesıne anlayıp sonradan cok utandım ben, halen de utanıyorum oyuzden duygu elestırıye acık olsa da ben duyguyu bu konuda elestırmeyecegım kuzey konusunda nekadar hassas oldugunu bılıyorum ev konusunda neler yasadıgını bılıyorum zelıha hocadan sureklı cevapsız kaldıgını ve duruma ıcerledıgını de bıldıgım ıcın kuzeyın hastalanmasının olayı fişekleyen bır konu oldugunu anlayabılıyorum.
geçmiş olsun cnm kazasız belasız aman bişey olmasa da korkusu yetiyor insana.. Eşinde ii olmasına sevindim gözünaydıniyi akşamlar kızlar, ben bugün anca girebiliyorum, sabah işe biraz geç gittim eşimden dolayı, sonra da işlerle uğraştım. öğleden sonra da küçük bir kaza yaptım, arabanın altını yüksekçe bir yere vurdum. Bu ara var üzerimde bir şeyler ya hayırlısı. Bu ay ikinci kazam oldu, allahtan başka bir araçla veya canlıyla olan bir şey değil ama insan yine de üzülüyor, neyse öğleden sonra arabayı servise götürdüm, çok şükür birşey yokmuş. Ama yoruldum açıkçası. Eşim bugün daha iyi, darısı duygucuğumun ve kuzeyin başına
Yemek işlerini halledip anca oturabildim bilgisayar başına, önce bir merhaba diyeyim, sonra da geçmişe dalayım hızla dedim1 saat sonra da site içinde yürüyüş yaparak adım sayımı 10000'in üstüne çıkarmayı planlıyorum
geçmiş olsun cnm kazasız belasız aman bişey olmasa da korkusu yetiyor insana.. Eşinde ii olmasına sevindim gözünaydın
şimdi iyisin dimi sonuçların çıkınca bizede yaz ,yaa nurdan çok üst üste geldi bu hastalıklar ALLAH beterinden korusun bu aralar diyet yapma emi iyi beslenn yorma kenidi direncini yükselt çokk geçmiş olsunnn rabbim şifa versinn..
Sağ ol canımm neyseki iyiyim dün çok korktum yorgan dösek yatcam diye ALLAH yardım ediyorr tam kendimi iyi hissetmeden kımıldamıcam zaten zavallı kocam elektirik-su doğalgaz için koşturuyor ..
Ozaman projeye kadar orta düğüne kadar hızlı geçsin diyelimmi:))))
sorumun cevabını sevdim elinden geldiğince dogal olmaya devam et çevremdekiler işte fondoten sür,saçlarını röfle yaptır diyor özellikle kayınvalidem:))) ben hiç sevimiyorum şimdiki kızlar maşalı kuaförden 2dk önce çıkmış gibi saçlar yaptırıyor hiç sevmiyorum saçın bükleolcaksakırık fön olcak üstüne 2 kere tarancak ozaman doğal geliyor düşün, ben saçımı keyfi boyarım yılda2-3 kez kaşlarımıda aldırdığıma pişmanım ama mümkün oldukça kalın bırakıyorum doğal dursun diye kısacası cevanıbını sevdim abartmak için önümzde çokk yıllar var dimi...
Aman işi olsunda az görüşün yakında aynı çatıda olcaksınız nede olsaa hem çalıştığı kurum iyi aman maşallah diyim hemen,kız yoksa az görüşmekdenmi hasta oluyon sennn seni gibi seniiiiiiiiiiiiiii
Vayy 2013 sanada güzelşeyler katmış kariyer için ilk adım ve hayat arkadaşı daha ne olsun haa bide sağlık olsun dimi...
Bende eskiden aşırı özenirdim yemekler sofralar şimdi pek hevesim kalmadı ama heryıl mutlaka sevdiklerime küçükde olsa hediye alırımm ..
İyi akşamlar kızlar, ben bugün anca girebiliyorum, sabah işe biraz geç gittim eşimden dolayı, sonra da işlerle uğraştım. öğleden sonra da küçük bir kaza yaptım, arabanın altını yüksekçe bir yere vurdum. Bu ara var üzerimde bir şeyler ya hayırlısı. Bu ay ikinci kazam oldu, Allahtan başka bir araçla veya canlıyla olan bir şey değil ama insan yine de üzülüyor, neyse öğleden sonra arabayı servise götürdüm, çok şükür birşey yokmuş. Ama yoruldum açıkçası. Eşim bugün daha iyi, darısı Duygucuğumun ve Kuzeyin başına
Yemek işlerini halledip anca oturabildim bilgisayar başına, önce bir merhaba diyeyim, sonra da geçmişe dalayım hızla dedim1 saat sonra da site içinde yürüyüş yaparak adım sayımı 10000'in üstüne çıkarmayı planlıyorum
Yok yani bu yazını defalarca okudum ,düşündüm,tarttım,biçtim...Yok ama anlayamadım.İlk okuduğumda bilerek yazmadım.Çünkü artık sen de beni tanıyorsun insanları kıracak bişey söylememk için çaba sarfederim hep.Yine öyle yapıcam.Filiz bu konuyla ilgili dün ki yazdıklarımdan sonran Duygu bana teşekkür mesajı attı.Ben onları yazarken umarım kırılmaz diye kılı kırk yardım.Ama o kırıldığını söylemedi.Bugün senin bunları söylemen sanki Duygu kırılmış sana bişeyler söylemiş sen de dayanamamışsın da yazmışsın gibi geldi bana.Eğer böyle bişey varsa Duygu ilk bana söylemeni beklerdim.Diyelim ki Duygu böyle düşünmedi sen tamamen özgür iradenle bunları yazdın.Evet tarafsız kaldım belki.Ama Filiz kusura bakma ben kalkıpda Züleyha Hocaya Duyguyu senden daha çok seviyorum diyemezdim.Bu benim uslubum değil.Zaten Duyguyla olan yakınlığımızı herkes bu topikte bilir.Ben dillendirmesem Duygu bilmeyecek mi ? Yada sevgimden şüphe mi edecek ? Kaldı ki ben Züleyha Hocaya yazmaması konusunda ona içlendiğimi ancak bunu konuşmanın zamanının olmadığınıda yazdım.Ben sadece meselenin uzamaması için bişeyler yapmaya çalıştım.Hiç bişey olmamış gibi davranmadım.Ayrıca zamanlama konusuna gelirsek de evet Duygunun haberi yoktu biliyorum.Zaten öylede dedim yaa kötü bir zamana denk geldi diye.Bunun üstü kapatilabilirdi.İnsanlar zor zamanlarda sevdiklerinin desteğine ihtiyaç duyarlar.Bu mesele önemliydi belki ama Züleyha Hocanın yaşadığı şeyy öyle kolay bişey değildi.Sevgi merteben ne olursa olsun yanında olunmalı.Sadece bunu söylemeye çalışmıştım.Sonuçta Duygu kuzey için ona gönül koyarken o da bir yavrusnu kaybetti.Ben de bir öğretmen adayıyım ve ben de ileride anne olmak istiyorum.Bunun ne kadar acı bişey olduğunu düşünüp düşünüp durdum...
Haklısın Duygunun yaşadıkları zor şeylerdi.Sadece ev diye geçmemeli .Bir sürü sıkıntısı varmış.Allah yardımcısı olsun.Büyük yükünüde attı zaten.
Peki ya ben Filizz? Küçücük yaştan beri sürekli onu terkeden bir baba...Maddi sıkıntılar içinde hayatını kurmaya çalışan benn.Okul hayatına maddi şartlardan dolayı devam edemeyen ben.Küçük yaşta evlilik yapan birine güvenen ama güveni sarsılan ben..Aşık olduğu adamdan nefret eden ben...Vajinismus olan ben..Depresyonda olan ben...Evde senelerdir konuşmayan anne ve babayla yaşayan ben ...Boşandığımın adamın kredi borçlarını ödeyen ben...Daha sayayım mı Filiz? Yok yok ben susayımmm öyle bi susayım ki bi daha hiç konuşmayayım!!!
Kızlar yol arkadaşlarım benden buraya kadar herkes kendine çok iyi baksın.Sağlıcakla kalın.Herkesin başını ağırttım özür dilerim.
Bir de Filiz adımı söylemişsin keşke yapmasaydın dicem ama canın saolsun.
tatlım sen bebk emziren kadınsın detoks yapmaslm kızlar bu detox bana göre değil anladım emzirdiğim için tek besinden geberiyodum normalde daha az yerim detoxta 2 saatte bir yeniyo ama acaip bir baş ağrısı yaptı ciddende sütümde azalma mevcut oldu o yüzden akşam yemeğimi normal yedim ben zaten gram gram veriyorumm bildiğim gibi devam edeyim menümü yazayım
sabah
1 yumurta
1 kb peynir
4 tane yeşil zeytin
1 domates
1 kupa ısırgan çayı
öğle
1 kase ayran çorbası
ara
1 kase ayran çorbası (detox ya ondan yedim)
akşam
1 kase ayran çorbası
1 tabak tavuklu patates çorbası
4 kaşık makarna
yoğurt
salata
ara
4 bardak çay ( sütümün yerine gelmesi gerk bide bu gün aşı olduk huysuzuz malum)
1 avuç kuruyemiş
belki 9 gibi meyve tabağı yerim
hepinize iyi akşamlar ben buralardayımmm
konuşmak isteyen varsa
diyet falan zaten yapamıyorum canım midemden dolayı 1 haftadır çok sınırlı şeyleri yiyebiliyorum. yedigim şeyin kokusunun burnuma gelmemesi lazım, tadının çok karışık olmaması lazım falan filan derken çorba makarna yiyebiliyorum ancak. doktorun diyeceklerine göre yon verecem yani
erkekler koşturmak içindir duyguş, yapsın işleri iyidirzaman hepimizi için de inşallah güzellikleri getirsin de hızına kendisi karar veriyor zaten bizi pek dinlemiyor
benm kuaförlerle hiç aram yok bide, fön çektirmem kolay kolay, saç düzleştiricisi almıştım seneler önce, nerdeyse 1 yıllık fön parası vererekhiç bozulmadı, çok da istedigim gibi yapıyor evde tv karşısında onunla yapıyorum saçlarımı. gelemiyorum sıkıntılı olrtamlara, onun içinde geciktirebildigim kadar geciktiriyorum iştee
evlendikten sonra bi süre yılbaşlarına özenirim die düşünüyorum eğer eşek sevgilim şevkimi kırmazsa, eğer o benm şevkimi kırarsa ben onun kafasını kırarım tabi öle bi durumda var o yuzden kıramaz sanırım biz yılbaşını kutlarız yine
neslicimm çok geçmiş olsun canımmmilk kazayı kaçırmışım ben kusura bakma bişey diyemmeişim o zman sana bi dua falan okut aile büyüklerinden birine istersen canım, nazar gibi bişeydir, üstünüzde göz vardır derler, yada ufak bi koyun gibi bişey kesin, kan akıtın derler ya hani yani biraz kocakarı reçetesi gibi oldu ama aklıma bitek bunlar geldi canım, tekrardan çok çookk geçmiş olsunn
Kocakarı reçetelerine güldüm NurdancımYa ben de böyle durumlarda küçük kazalar büyükleri önler diye düşünürüm. Verilmiş sadakamız varmış denir ya. Bir de ben böyle durumlarda kan akıtmak yerine fidan dikmeyi tercih ediyorum. Hatta adağım vardı, para durumunu ayarlayınca bir koru oluşturacak şekilde bağışta bulunduk Geçen hafta da yine fidan bağışında bulunduk. Belki bunlar büyük kaza yapmamı engelliyordur
Yok yani bu yazını defalarca okudum ,düşündüm,tarttım,biçtim...Yok ama anlayamadım.İlk okuduğumda bilerek yazmadım.Çünkü artık sen de beni tanıyorsun insanları kıracak bişey söylememk için çaba sarfederim hep.Yine öyle yapıcam.Filiz bu konuyla ilgili dün ki yazdıklarımdan sonran Duygu bana teşekkür mesajı attı.Ben onları yazarken umarım kırılmaz diye kılı kırk yardım.Ama o kırıldığını söylemedi.Bugün senin bunları söylemen sanki Duygu kırılmış sana bişeyler söylemiş sen de dayanamamışsın da yazmışsın gibi geldi bana.Eğer böyle bişey varsa Duygu ilk bana söylemeni beklerdim.Diyelim ki Duygu böyle düşünmedi sen tamamen özgür iradenle bunları yazdın.Evet tarafsız kaldım belki.Ama Filiz kusura bakma ben kalkıpda Züleyha Hocaya Duyguyu senden daha çok seviyorum diyemezdim.Bu benim uslubum değil.Zaten Duyguyla olan yakınlığımızı herkes bu topikte bilir.Ben dillendirmesem Duygu bilmeyecek mi ? Yada sevgimden şüphe mi edecek ? Kaldı ki ben Züleyha Hocaya yazmaması konusunda ona içlendiğimi ancak bunu konuşmanın zamanının olmadığınıda yazdım.Ben sadece meselenin uzamaması için bişeyler yapmaya çalıştım.Hiç bişey olmamış gibi davranmadım.Ayrıca zamanlama konusuna gelirsek de evet Duygunun haberi yoktu biliyorum.Zaten öylede dedim yaa kötü bir zamana denk geldi diye.Bunun üstü kapatilabilirdi.İnsanlar zor zamanlarda sevdiklerinin desteğine ihtiyaç duyarlar.Bu mesele önemliydi belki ama Züleyha Hocanın yaşadığı şeyy öyle kolay bişey değildi.Sevgi merteben ne olursa olsun yanında olunmalı.Sadece bunu söylemeye çalışmıştım.Sonuçta Duygu kuzey için ona gönül koyarken o da bir yavrusnu kaybetti.Ben de bir öğretmen adayıyım ve ben de ileride anne olmak istiyorum.Bunun ne kadar acı bişey olduğunu düşünüp düşünüp durdum...
Haklısın Duygunun yaşadıkları zor şeylerdi.Sadece ev diye geçmemeli .Bir sürü sıkıntısı varmış.Allah yardımcısı olsun.Büyük yükünüde attı zaten.
Peki ya ben Filizz? Küçücük yaştan beri sürekli onu terkeden bir baba...Maddi sıkıntılar içinde hayatını kurmaya çalışan benn.Okul hayatına maddi şartlardan dolayı devam edemeyen ben.Küçük yaşta evlilik yapan birine güvenen ama güveni sarsılan ben..Aşık olduğu adamdan nefret eden ben...Vajinismus olan ben..Depresyonda olan ben...Evde senelerdir konuşmayan anne ve babayla yaşayan ben ...Boşandığımın adamın kredi borçlarını ödeyen ben...Daha sayayım mı Filiz? Yok yok ben susayımmm öyle bi susayım ki bi daha hiç konuşmayayım!!!
Kızlar yol arkadaşlarım benden buraya kadar herkes kendine çok iyi baksın.Sağlıcakla kalın.Herkesin başını ağırttım özür dilerim.
Bir de Filiz adımı söylemişsin keşke yapmasaydın dicem ama canın saolsun.
Ya kızlar karışmak istemem de ne bu ya benim diğer topiğimde kavga var burda kırılganlık tartışma var ne olur hemen bi alevde parlamayın burası çokk ii geliyor bizlere hepimiz yola devam edelim
kusura bakmayın karıştım ama dayanamadım yahu...:26:
Kızlar geçmişe dalayım derken tosladım, döndüm, Esranın mesajını gördüm, gerçekten üzüldüm, kızlar nazar mı değdi ne oldu bakayım? Ne olur hemen veda yazısı yazmayın. Bunlar çözülemeyecek sorunlar değil, hepimiz zaman zaman zor dönemler geçiriyoruz, alıngan da olabiliyoruz, hassas ta, yanlış anlaşılmalar da olabiliyor ama işin özünü unutmamak lazım. Hepimiz birbirimize elimizden geldiğince destek olmaya çalışıyoruz, bazı kişiler arasındaki yakınlık daha fazla, bazılarımız birbirine daha mesafeli olabiliyor. Özellikle yakın olan arkadaşlar problemleri çok daha kolay halledebilir, umarım en kısa zamanda da hallolur. Ne diyeceğimi de bilemiyorum, ne yapabileceğimi de
oyy esracımm yaaa, herkes birbirini yanlış anlıyo bu aralarrryapma böle kuzumm, sen gel buraya nasıl olsa konuşarak hallederiz herşeyii
Kızlar, çok geç olmadan ben biraz yürüyeyim geleyim, yoksa kalkamayacağım
ayy duygucumm çok geçmiş olsunn, gerçi bugun daha iyimişsin ama en yine de bolca dikkat et.. bikaç gün sorda kalmadıkça dışarı çıkma, tam anlamıyla toparlarsın inşallah en yakın zamanda
günlerin hızla geçmesi konusunda sana katılıyorum ama sanırım bu aralar biraz işime geliyor, bir an önce güzelliklere kavuşmak adınaama proje için de zaman yaklaşıyor o yuzden şöle ortaca hızla ilerlese hiç fena olmazdı sanki :44::44:
soruna geliyorum hemeennnnnn :44::44::44: ben doğallıgı her zaman çok sevdim ve hep de kullandım. kaşlarımı bi kere aldırmıştım okadar farklı oldum ve o kadar begenmedm ki kendimi, şimdi sadece kenarlardan çıkan tek tük tüyleri topluyorum yoksa aldırmıyorum. saçımı da bi kere oksijenle açmayı denedim, herkes 1 2 ton rengini açtır saçının diodu onu da begenmedim, doğal renginde bıraktım. gerçi beyazlar çıkınca mecbur boyatacam o kadar da doğallıktan yana değilimişte butun bu anlattıklarımdan dolayı da sanırım estetik yaptırmayı düşünmem. gerçi bu ara kırışıklıklara taktım kafayı da napaım öle olmak gerekiyorsa oluruz, önemli olan kendimi sevmem hee eğer ergenlik dönemlerimde burnumu begenmiyor olsaydım yada belirgin kötü görünen bi yerim olsaydı o zamn yaptırabilirdim bak. burun konusunda inanılmaz takıntılıyım. ama ilerleyen yaşlarda unumu elemişim eleğimi asmışım sanırım uğraşmam öle şeylerle
midem çok kötü kuzum yiyemiyorum yine, yedigim midemi yakıyor kavuruyorbide bugun ultrason çekilecek die aç karnına 2 lt su içtim, çok afedersiniz kaç kere tuvaletin kapısından döndüm istifra etmemek için anlatamam. bide dün akşam tam yemekten once sırtıma bi ağrı girdi, ben resmen çığlık çığlığa kaldım evin içinde, annem halimi görünce kalp krizi zannetti, diğer belirtiler olmayınca rahatladı ama butun gece mahvoldum sırt agrısından. hiç ihmal etmeden bugun doktora gittim ultrasondan sonra, kas spazmı olmuş sırtımda. daha ne tür hastalıklar çıkartacagım çok merak ediyorumm
ne pot kırması duyguşum sorabilirsin tabiki istedigin hgerşeyi. bugun annemde sordu aynısını, sizin sorun mu var emrahla dieanneme verdigim cvbı veriyim hemen sana da " o kadar uzun saatler çalışıyor ki kavga etmeye sorun yaşamaya fırsatımız olmuyor " bi sıkıntımız yok yani duygucum allaha şükür, 3. haftası bu hafta işyerinde, normalde 2 gün izin yapmaları gerekiyor ama indirim oluyor hftasonları die izinlerini de tek gn yaptıyıolar, hasret kalıyoruz biraz ama değer valla yeter ki bi işi olsun. gerçekten piyasada iş yok, bu işin kıymetini bilmek zorunda, allahtan da bunun farkında. yılbaşından sonra 1 gün haftaiçi, 1 gün haftasonu izin olacakmış, o çok iyi gelecek bize. yoksa aynı şehirde görüşemeyecektik, e ben ofiste çalışıyorum haftasonu izin yapıyorum, o haftaiçi falan baya sıkıntı olacaktı, şimdi o da bi şekilde hallolcak şükür. öle yanı duyguşum, bu konuda çenme düşyüo biliyosun sen sorben anlatayım
yine bir duygu sorusu2013 bana diploma verdi, bide en güzel aşkı verdi daha ne olsun götürdüklerini çok da düşünmek istemiyprum valla, götürdükleri onun olsun, bana getirdkleri yeter
yaa ben bu yılbaşı ruhuna bayılıyorum yaaakesinlikle o ışılıtı, o hareket tam benlikk ama işte şuan para kazanan bir durumda olmadıgım için hediye alamıyorum, ilk maaşımla telafi edecem artk, tüm sevdiklerime ufak büyük bişeyler alacam en büyük hevesim bu
bide benm koca kafalı sevgilim yılbaşı kutlamayı sevmiyomuş, ne gerek vamrış bilmem nee.. neyse dedim şimdilik yorum yapmıyorum evlenince soracam ben sanatamam çam ağacı süslemeyelim evimizde ama yılbaşı geceleri özeldir bence, ve o da kutlayacak sadece henunz haberi yok bundan
canm benm hastalık sürekli kademe değiştiriyor şimdi de mideme çok fena durmuş durumda, ama yarın öğrenecez ne var ne yok, şimdilik düşünmüyorum pek hastalıgı, ama düşündüğün için tekrar tekrar saol
yukarda duyguya da yazdım canım, emrah gayet iyi, uzun saatler çalışıyor sadece, bide iznini tam yapamadıgı için aşırı yorulmuş durumda o kadar. işe yaramak çok hoşuna gidiyor onun, o yuzden ne kadar yogun çalışsa da işten şikayeti yok şükür ki.. size çok yansıtmadım ama bikaç hfta once baya bi sorun yaşadık, hep aynı sebepler bizde, işte gerekli ilgiyi göstermiyor, ilgiyi geçtim özen göstermiyor, nasıl olsa bu kız hayatımda gidemez benden gibi bi düşüncesi var gibi geliyodu, en son patladım, sen beni kaybediyosun bunun farkında deilsin umarım anladıgında çok geç oılmaz dedim. tehdit etmek hiç adetim dieldir hiç de hoşlanmam ama gerçekten canıma yetmişti, ve baya baya düşündüm ayrılırsam ne olur ne biter die. ki o ahfta adapazarına gidecektim normalde planı yapmıştım erteledim, görmek istemedim onu görürsem yumuşarım saglıklı karar veremem die. emin de olamadım beni ciddiye alıp almayacagından, uzakta kalıp gözlemlemek istedim. beni çok şaşırttı, anında hoşuma gitmeyen bütün hareketlerinden geri döndü, fark ettim kaybetme korkusu oldugunu yani. ki saat 10 da çıkıyo işten eve gelmesi düşünü alıp yemke yemesi falan derken 11 oluyor saat, o saatten sonra bile yine de benmle ilgilenmeye çalışıyor, gün içerisinde fırsat buldugu zaman arıyor msj atıyor falan baya bi toparladı kendini. hatasının farkına vardı yani şükür, o konuda da toparladık yani, yırttık yine
diyorum size bana emrah la ilgili soru sormayın çok konuşuyorum sonra çenem düşüyorr
bak mesela proje konusunda cevabım ne kadar kısa olacakkhiiççç çalışmıyoruummmm hastayım die fena serdim, ve 9 ocakta bitecek son günlerde sıkışmak öğrenci günlerimden kalan huyum vazgeçemiyorum bi türlü
kızz filiz bugün yeni ergenler gibi aşk yaşıyoruz farkındamısınn
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?