Hastalıklar olunca evden sağlık ocağına terfi ediliyor mecburen. İyi olsunlar da biz evleri öylede severiz)
Şeker ölçüm cihazı çok enterasan bir şey ya. Geçenlerde bi ablam gebelik şekeri çıkmış ölçüp duruyordu yanımda. Ölçtü yok bu olmadı dedi. Sonra hemen yine ölçtü ikisi arasında acayip bir fark çıktı. ilki 160 ikinci 90. Dedim ne alaka. Az öncekine kan tam gitmedi falan dedi. Çok şaşırdım. İlk defa görmüştüm. Gerçi sizinkiler ustalaşmıştır artık ölçe ölçe şipşak senide aradan çıkarırlar :)
canım bebiş burdayım diyo da var kuruluk var ilişkide yanma acıma var iltihapli bişey varda bebeğe gecer diye korkuyorumkorkutma kendini boşver bak zaten bebişin de ben burdayım merak etme diyo...)
Sizler için kötü gerçekten. Ben sadece geceleri ve hafta sonu telden giriyordum. Diğer zamanlar pc den. O yüzden biz paylaşıma devam ediyoruz. Ama bu hafta son benim 2 haftalık izne çıkıyorum o zaman da kopmak istemiyorum. Mobil olmazsa tablet taşıcaz artık birde yanımızdakızlaaaaar napıcaz boyle koular birikti sorular birikti
Deneyimlisin o zaman. Bizde de tansiyon problemi var babamın. ASlında kendileri de ölçüyor ama ben gidince hemen benim elime tutuştururlar aleti. çocuklarına güvenleri sonsuz :)))evlenmeden önce o işleri hep ben yapıyordum canım, annem tansiyon hastası babam şeker. bir de birini ölçünce evdeki herkes benimkine de baksana dediği için ben hemşire gibi dolaşıyordum. evlendikten sonra istifa etmiş oldum ama ne zaman gitsem bana ölçtürüyorlar yine
eşimin ailesine gitmiştik bigün, kayınpederim ms hastası olduğu için şekerin yükselmemesi gerekiyormuş. şeker cihazı almışlar kontrol altında tutmak için ama nasıl kullanacaklarını bilmiyorlardı, çekilin Allah aşkına dedim doktor edasıyla ölçtüm şekerini sanki dünyayı kurtarıyormuşum gibiçok basit bir şey aslında.
canım kendini çok korkutma işte unutma stresin de bebişe etkisi var...bir doktor bulursunuz ya...canım bebiş burdayım diyo da var kuruluk var ilişkide yanma acıma var iltihapli bişey varda bebeğe gecer diye korkuyorum
Amin canım teşekkürler yok tekrar denemiycez artık kandan bakıcak çok kötü oldum çünkü elim ayağım titredi kusmaktan boğazımda tahriş olduAllah sana ve bekleyen herkese acil şifalar versin çok geçmiş olsun...üzme kendini ya inşallah geçer merak etme...olmadı doktorun dediği gibi kandan da bakarsınız iyi ki risk grubunda değilsin...bir daha deneyebilirsiniz herhalde...sonuçta senin elinde olan birşey değildi yani
İnşallah tatlım sağol hiç istemiyorum hastaneye yatmak..Doktor bana dediki bugün 5 kişiye yaptım bi tek sen kustun dedi ne yapmamız lazım peki dedim kandan bakalım açlık tokluk dedi.aslında tadı kötü değildi limonluydu ama içtikten sonra içimde bi volkan gibi yükseldi wc ye zor attım kendimi..İnş Allah enfeksiyon falan yoktur. Varsa da kolaycana atlatırsın inş Allah. Ederiz tabi canım. Hadi hayırlı haberlerle gel.
Bizde sizi merak ediyorduk ve tahmin ettiğimiz gibi format mobilde işlemiyor o yüzden girememişsiniz. İnş Allah enfeksiyonun geçer en kısa sürede. Hastaneye yatmak zorunda kalmazsın. Şeker yüklemesi o kadar kötü mü yaa. Zaten midem bulanır diye tırsıyordum şimdi iyice korktum. Evet geçmişinde olan biri varsa riskli oluyormuş. Açlık tokluk şekeri ile de anlıyorlarmış endişe etme. Bakalım bizlerin nasıl geçecek.
İnşallah geçer canım benim sağol.Aynen o kadar takmış ki ben daha bişey demeden o bi sürü şey söylediçok geçmiş olsun canım, inşallah iyileşirsin yatmana gerek kalmaz. ilaçlarına ve temizliğine dikkat et, geçer inşallah
şeker yüklemesi için ben de aynı şeyden korkuyorum çünkü bulantılarım hala bitmedi. ama bana 50lik verecekmiş doktor, acaba sana da öyle verse farkı olur mu? doktorların hepsi canan karatay'a kafayı takmış durumdahaklılar da aslında bir bakıma. yani hamilelik şekeri çıkıp da diyet yapanlar çok var, inşallah bizlerde çıkmaz ama test yaptırmak lazım bunu öğrenmek için sonuçta.
maşallah canım ne güzel bebişben radyoloji uzmanının bize verdiği raporda plasenta previa izlenmiştir yazdığını gördüm yani diğer şeylerin normal olduğu yazıyordu ama yine de bizim yorum yapmamız pek doğru olmaz diye düşünüyorum...aklına da fazla takma canım..
evet canım diğer herşey normal gözüküyor bende de öyle yazıyor yani..
canlar hoşgeldiniz bende sizi sordum geçenlerde forum değişti telden giremeyince insan ha dedim mi hepsini okuyamıyor mağdur olduk hepimiz bitterim çok üzüldüm yaa umarım hemen iyileşirsin gerek kalmaz yatmana bide şeker yüklemesi 50 mg diye okudum nette sana neden çok yaptılar ki ondan mı kustun acaba bende çok korkuyorum bir kez yapmışlardı bekarken şekerden şüphelendilerde kusmuştum diyeKızlar merhaba ben telefondan giremiyorum artık sizde de mi öyle ben yokken epey ilerlemiş Fananay da aynı konudan muzdarip bundan sonra böyle mi olacakmış ne uygulaması çalışıyo ne de tapatalk anlamadım gitti..
Neyse gelelim bizden haberlere benim idrar kültürümde bakteri çıktı doktorum acilen çağırdı bugün tedavi edilmezse erken doğuma bile sebep olurmuş enfeksiyon Allah korusun.enfeksiyon olan arkadaşlar sakın ihmal etmesin.
Yeni bi antibiyotik ve bide vajinal krem verdi onları kullanıcam haftaya cuma tekrar gidicem hala iyileşmemişse yatırıcam dedi doktorinşallah iyileşirim haftaya kadar bana dua edin..
Bir de şeker yüklemesi yapılıcaktı bana içirdiler 75lik glukozu ben yarım saat dayandım sonra bi kustum şeker falan kalmadı içimde sonra gittim muayeneye doktora olanları anlattım fazla şekerli geldi dedim tutamadım içimde canan karatayımı izledin dedi alakası yok zaten dikkate almıyorum endokrinci mutlaka yaptır dedi dedim ama aç karna içince acayip oldum dedim o zaman sana tekrar içirsem tekrar kusarsın dedi elimde değil dedim neyse açlık tokluk şekerine bakarız kandan dedi ailende varmı şeker hastalığı dedi yok dedim o zaman risk grubunda değilsin ama en iyi sonuç şeker yüklemesiyle alınır dedi 2 tane dondurma yesen aynı şekeri alırsın vücuduna dedi yani zararlı değil anlatıldığı gibi dedi.umrumda değil keşke kusmasaydım ama dayanamadım dedim ne yapayım
Bu arada bebeğim 692 gr boyunu söylemedi bende 1 kilo almışım yani toplam 6 kilo aldım şimdiye kadar plesenta hala aşağıda ilişki yasak bundan sonra dedi geçen aydan beri yasaktı sorun yok dedim.herşey yolunda bebeğimle ilgili şükür...
evet canım ben daha ayrıntılı ultrasona girmedim ama hareket konusunda biz de aynıydık pek sık karşılaşmıyorlarmışş bu kadar hareket durumuyla sen kendin hissetmiyormusun hareketli olduğunu ben kendim çok hissediyorum maşşalahh o kadar yoruyo ki beni bide ayakları aşağıda trak trak tepiniyo resmen aşağılarda ama bu hareket iyi bişimiş sağlıklı olduğunun ve çok aşırı yarama zolacağının göstergesiymi benim kızım vardı yanımda eyvah eyvah çok yaramaz bi kardeşin geliyo diyee boyna kızıma sölenyodu doktorda ebede
bizim evde öyle annemde her ikisi de mevcut.ne bilim valla kız diyip de oğlan olunca oğlan diyip de kız da olur diye düşündüm.belli mi olur :) sıcaklarda çok dışarı çıkmamaya dikkat et gene de canım.iyi gelmiyor bu havalar bize5 ayda erkek dediyse değişmez muhtemelen canım, nereye gidecek pipi yani görünmüş bir kere
tansiyon da olabilir ama benim babam şeker hastası da şekeri düştüğünde böyle hissederdi o yüzden şekere yordum. akşam anneme gideyim de hem tansiyonumu hem şekerimi ölçeyim, cihazları var. ev ev değil sağlık ocağı mübarek
Maş Allah size. Kocaman olmuşsunuz. SAğlıkla kucaklarımıza da alırız inş Allah.kızlar biz 2 gün önce ayrıntılaya girmiştik çok şükür sonuçlar iyi çıktı oğlum 560 gr ve 29 cm olmuş
inşallah canım aminMaş Allah size. Kocaman olmuşsunuz. SAğlıkla kucaklarımıza da alırız inş Allah.
ikisi de güzel ama Nil bence daha hoş gibi. Kararsızlık çok zorcanlar kızımın bir ismi yokhoşumuza giden isimlerin anlamlarını sevemedik
en son eşim MÜGE dedi ben NİL orda kaldı kızım diyorum ismi yok
bende çok kararsızım canım o kadar çok fikri olan insan var ki odayı ne yapacaksın zaten kullanmayacak bir yıl yanında yatması gerek diyenleri mi ararsın yanında yatırınca ayırmak için çocuğa kendi odasını alırsın sevinir ayrılır şimdi gerek yok diyeni mi ararsın ne bileyim canım sıkkın şu oda konusuna mobilya bakmaya başladık kafam karıştı iyice :/kızlar bir şey daha var merak ettiğim bu cumartesi kızımızın odasını boyayacağız inşallah.. bebek odası da beğendim şimdi sipariş vermek istemiyorum daha odasını boyamadım 22 hafta 4 günlük bugün sipariş versem 20 gün içinde gelir.. sizce erken mi? geç mi? zamanı mı? ama kararsızım birde yatak odama beşik almak istiyorum herkes yadırgıyor aaaaa çocuğu ayrımı yatıracaksın die bende en azından 6 ayıma kadar yanımda yatırıp sonra ayıracağım diyorum o zaman da ayırmazsın alışırsın kıyamazsın diolar.. ne yapsam ki ben??
canım ben hep nil diyordum eşimin annesinin adıda ayşe eşim istemedi ama ben hep ayşe nil olsun dedim bayramda kayınvalideyle dargınlık oldu ayşe koymam artık dedim o da nil çok kısa iki heceli olsun müge gibi dedi müge de kaldı ne yapacağız bakalımikisi de güzel ama Nil bence daha hoş gibi. Kararsızlık çok zor
Allah hayırlı doğumlar nasip etsin cinsiyeti bellimi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?