- 8 Kasım 2008
- 943
- 454
- 333
- 37
Canim ben takibimi gataya yaptiriyorum ama dogumu orda dusunmuyorum, acibadami aradim 7000 kusur dedi, memoriali aradim 5000 kusur dedi, koruyu aradim 4300 dedi, keske hamilelik oncesi dogum sigortasi yaptirsaydim. tamamlayici saglik sigortasi varmis oda 3200 lr koru ile anlasmasi varmis. Bilmiyorum karatsiz kaldim. Koruda umit hoca varmis arkadasim orda dogum yapti anlata anlata bitremedi drunu o yuzden ordami yapsam acaba diyorum. Gatadan vazgecmemin nedeni takip eden dr doguma girmiyor dogum yapcagin gun dogumhanenede kim gorevli ise o dr yaptiriyor ondan istemiyorum orda yapmak. bu arada ilk doğumum medical park hastanesinde olmustu ama ank da medicalpark yok.
Teşekkür ederim konu da yorum yaptığınız için benim doktorum da aynı şeyleri söylüyor.farklı bi şey söyleyen varmı ki acaba neden koskoca Karatay bunları söledi insanların kafası karıştıMeraba ben doktoruma bu konuyu özellikle sordum.çünkü son zamanlarda tv de izlediğim canan karatay şeker yüklemesine şiddetle karşı bir kişi . Hatta bu nedenle yaptırmamayı düşünüyordum fakat doktorum bu bilginin yanlış olduğunu 50 gr yaptıklarını bunuda teste göre vereceğini ve şeker hastalığı gibi bir sorun söz konusuysa bu sayede ortaya çıkabileceğini.bebekde şeker hastalığı hatta gizli şeker olabileğini ve yaptırmadığımızda doğumdan sonra nöbet geçirebileceğini bu gibi durumların önüne geçmek için gerekli olduğu gibi baya geniş bilgi verdi ama benim aklımda kalan bunlar yani bizi ikna edici bir açıklamaydı.
Doktorunla bu konuyu konuş istersen en azında seni daha dogru bilgilendirir.Bu arada Şeker yüklemesi 24-28.haftalarda yapılır.Eğer aile geçmişinde şeker hastalığı yoksa riski düşük ise 50 gr glikoz ile PPG adı verilen şeker tarama testi yapılır.Diyabeti yüksek risk altında olanlara 100 gr glikoz yüklemesi ile OGTT tanı koydurucu test yapılır.
Evet oldukca pahali, Memoriol da 2 gece hastane yatis, lohusa serbeti ve 20 kisiye bebek dogdu diye msj varmis şaka gibi. Ama adamlardaki mantik tofasada binebilirsin mersedesede tercih senin diyorlar.Anammmm ne pahalı ya bu doğum işiBizim burda bi tane özel hastane var o 1500 filan diye biliyorum. Bende büyük bir şehirde olsam öyle güzel yerlerde yapmak isterdim dogumu, ama ilçede bu kadar imkan var.Neyse sağlıkla doğsunlar da...
benimde sol göğüsümde hassasiyet var ve akıyor ara ara ucu nemleniyormuş gibi geliyor doktorumuza sorduk normal dedi kanallar açılıyormuş diğer meme açıktır rahatsızlık o yüzden hissetmiyorsundur dedi.. düşünsene bu yaşa kadar kullanılmayan kanallarımız onlar bi de dar sütyen kanalları iyice büzermiş onunda etkisi vardır elbet. benim günlük yaşamımı etkilemiyor soldaki hassasiyet ama üzerine basınç uygularsam azıcık bile rahatsız ediyor kısaca çok uzattım :) korkacak bir şey yok yine dr a gidince sorarsınMerabalar arkadaşlar, aranıza yemi katıldım. 23+2 haftalık hamileyim. Birkaç gündür göğüs ağrım başladı yine ama tek göğüsümde hassasiyet var. Sizlerde böyle bir durumla karşılaştınızmı acaba??
ahh ahhh ne diyebilirim ki biz de beraber yaşıyoruz bi çeken bilirmiş misali işteKızlar cok dertlıyım ben ya. Yanı basımda olan bı arkdas ıstıyorum kımsecıklerım yok. arkadaslarım hep uzagımda hergun saatlerce telefonda konusuyorum. esım sabah 7 de gıdıor ıse aksam 9da evde oluor. aıle apartmanında oturuorz eltılerımın 3ude kız kardes ve kendı kocalarının oz amca cocukları hep ıcıceler. annelerı kardeslerı yan apartmanda oturuor. o kadar zoruma gdıor kı kalabalık bı aılenın arkadas ortamının ıcınden cıkıp boyle kendımı yanlızlıga mahkum edılmıs hıssedıorum bebıse hamıle kalınca kamudakı ısımden de ıstıfa ettım evımız resmen gebzede ısım karsıdaydı cok zorlanıordum gunde 3 saat yolda kalıordum sımdıde yanlzlk canıma tak ettı oturup aglayasım var halıme. esımde yurtdısından yenı geldı onunda buralarda kımsesı yok ama enazından ıse gıdıor etrafında bırsuru ınsan olmusum 6 aylık artık yenı bır ısede baslamam ımkansız. var mı kızlar aranızda benım gıbı derdı olan nasıl bas edıyorsunuz.
tatlım beterın beterı vardır senınkıler akraba deıldır enazından kardes deıllerdır belkı benım 3 eltımde kızkardesahh ahhh ne diyebilirim ki biz de beraber yaşıyoruz bi çeken bilirmiş misali işte
Canım benım tum aılem seker hastası annem babam tarafı halalar dayılar vs seker yuzunden kaybettıgım yakınlarım dahı var . ablamında sekerı vardı 3 hamılelıgınde senın gızlı olan sekerını tetıklemelerımı daha zararlı sence yoksa seker yuzunden sakat saglıksız bı evlat dogurmak mı seker hastası dogan bı bebek mı ? ben kesınlıkle gereklı oldugundan yanayım hele kı bayanın aılesınde seker oykusu mevcutsa soyle dusun eger gızlı sekerın yoksa 50 gr seker senı olumsuz etkılemeyecektır. ama eger zaten sekerın var ıse bu muhakkak sana hamılelıkte dert olacaktır bu nacızane benım fıkrım.Teşekkür ederim konu da yorum yaptığınız için benim doktorum da aynı şeyleri söylüyor.farklı bi şey söyleyen varmı ki acaba neden koskoca Karatay bunları söledi insanların kafası karıştı
ben bebeyag kullanıorum canım karnımda gogsumde hıc catlagım yok sukur ama bacaklarımın catlayacagı hıc aklıma gelmemıstı ust baldırdan asaga e5 gıbı gelıslı donuslu 4 anayol olustu :)İmdattt göğüslerimin altı çatladı ne sürüyorsunuz kızlaar göğüslere
sanki biraz beni anlatmışsınn canım yaaaKızlar cok dertlıyım ben ya. Yanı basımda olan bı arkdas ıstıyorum kımsecıklerım yok. arkadaslarım hep uzagımda hergun saatlerce telefonda konusuyorum. esım sabah 7 de gıdıor ıse aksam 9da evde oluor. aıle apartmanında oturuorz eltılerımın 3ude kız kardes ve kendı kocalarının oz amca cocukları hep ıcıceler. annelerı kardeslerı yan apartmanda oturuor. o kadar zoruma gdıor kı kalabalık bı aılenın arkadas ortamının ıcınden cıkıp boyle kendımı yanlızlıga mahkum edılmıs hıssedıorum bebıse hamıle kalınca kamudakı ısımden de ıstıfa ettım evımız resmen gebzede ısım karsıdaydı cok zorlanıordum gunde 3 saat yolda kalıordum sımdıde yanlzlk canıma tak ettı oturup aglayasım var halıme. esımde yurtdısından yenı geldı onunda buralarda kımsesı yok ama enazından ıse gıdıor etrafında bırsuru ınsan olmusum 6 aylık artık yenı bır ısede baslamam ımkansız. var mı kızlar aranızda benım gıbı derdı olan nasıl bas edıyorsunuz.
Bende cok şükür hiç çatlak yok. Daha olurmukı acaba. Yogun catlayan zamnlar bu zamanlarmıki acabsben bebeyag kullanıorum canım karnımda gogsumde hıc catlagım yok sukur ama bacaklarımın catlayacagı hıc aklıma gelmemıstı ust baldırdan asaga e5 gıbı gelıslı donuslu 4 anayol olustu :)
daha çok şişicez canımm sonlara doğru daha çok olur bence,benimde bi kasıklarımın aşağıda bacağımın başladığı yerde oldu,krem süremeye başladımm 2 hafta önce inşallah çok çatlak olmazzBende cok şükür hiç çatlak yok. Daha olurmukı acaba. Yogun catlayan zamnlar bu zamanlarmıki acabs
seninki daha zor bi de inadına yapıyorlardırtatlım beterın beterı vardır senınkıler akraba deıldır enazından kardes deıllerdır belkı benım 3 eltımde kızkardesbalkondan seslerı gelıor alttan uste bagrıorlar kahvaltı hazırlayıp bırbırlerını cagrıorlar aralarında tek olmak benı cok etkılıor
canlar Karatay hocamız doğal yaşayan insanlar için konuşuyorTeşekkür ederim konu da yorum yaptığınız için benim doktorum da aynı şeyleri söylüyor.farklı bi şey söyleyen varmı ki acaba neden koskoca Karatay bunları söledi insanların kafası karıştı
İnşş canm. Ben bir ay önce basladm kremlenmeye. Hatta bıttı sayılır. Bebe yagımı kullansam acaba. Hangı markannki iyidir ?daha çok şişicez canımm sonlara doğru daha çok olur bence,benimde bi kasıklarımın aşağıda bacağımın başladığı yerde oldu,krem süremeye başladımm 2 hafta önce inşallah çok çatlak olmazz
hadi yaa kız başından aşağı mı döktün kremi bitirdinnİnşş canm. Ben bir ay önce basladm kremlenmeye. Hatta bıttı sayılır. Bebe yagımı kullansam acaba. Hangı markannki iyidir ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?