2014 Aralık Anneleri

kiloda rekor bende. 10 kilo aldım. 25+6yım..börek çörek tatlı pilav ekmek yemeden 10 kilo almak da marifet ama dimi:)

hakkaten ya hamile kalmadan önce bile bu kadar dikkat etmiyodum almıyodum kilo. bilgisi olan var mı arkadaşlar ya. bu haftalarda bebiş suyu plesentası vs.. toplamda kaç kilo geliyomuş. doktorunuza sordunuz mu hiç? ben cuma günü gidicem sormayı düşünüyoum.

kiloda rekor bende. 10 kilo aldım. 25+6yım..börek çörek tatlı pilav ekmek yemeden 10 kilo almak da marifet ama dimi:)

9.5 da benim demmekki biz çok almışız bende seniibi kilo aldıran şeylerden uzak durduum ama olmadı aldım bende neyse bundan sonrası için 5 kilo alsam diyorum ama zor

illaki alırsın canım illaki ama çok almaya dikkat et senin daha dikkatli olman lazım

aynen korkuyorum çok bel ağrısından. doktor zaten fıtığı olmayan birinde bile bel ağrısı görüyoruz 28. haftalardan sonra dedi. o yüzden benim kiloma dikkat etmem lazım. valla bu zamanda iştahında varken yememek o kadar zorki. birden acıkıyorum ya şaka gibi

öğretmen değilim memurum bende ama bizimkide seninkiinden farklı değil canım doğum iznimiz aynı sonuçta offfff zor iş
3 aylık bebeği kime bırakırsın. bakıcı tutsan nasıl güvenirsin. sırf bu dertlerden güzelim okulumu değiştirdim eve daha yakın olsun ve ders programımı daha rahat ayarlayabileyim diye. Allahım yardım eder inş.

bu haftalard aoluyor canım ben de başta çok korkmuştum ama burada birçok arkadaş yazınca normalmiş demek ki dedim. doktor da bunlar gebeliğin bu ayından sonra beklediğimiz şeyler dedi. kalsiyum, magnezyumdan zengin beslen veya ilaçların varsa kullanmayı ihmal etme :)

güldürdün beni aynen öyle, kilonu soruyorlar sonra başlıyorlar ben ilk hamileliğimde şu kadar aldım, evlendiğimde ip gibiydim falan :) dün eşime dert yanıyordum çok kilo aldım bundan sonra daha çok alacağım diye, o da herhalde sana daha önce kimse hamileyken kilo alacağını söylememişti, hayal kırıklığına mı uğradın diye dalga geçti benimle

evet bende öyle iştahım çok fazla açıldı ya ama yine de abartmasak iyi olacak şunun şurasında ne kaldı ki sabır edelim

kızlar yine sorun var sanırım yazamıyorummm.bende 6 kilo aldım ama bunun 3ünü bir ayda aldım.doktor kızdı çok almışın die :)ekmek,tatlı falam yasakladı.ama ben özellikle akşamları çok yemek istiyorumm

inşallah güzelim ya en azından yakınmışsın evine o da şans senin için benim evim uzak biraz

hadi yaaa,pufff hala korkyorum,ağrı hafif ama devam ediyo.sağol canımm

İlk gebeliğin mi canım. Ben de ilk gebeliğimde ilk 6 ay 10 son 3 ay 10 olmak üzere 20 kilo almıştım. Şimdi ikinci gebeliğim 23.haftadayım 2kilo aldım zaten öncekinden 5 kilo vardı. Birincide çok alıyo herkes niye ben de bilemiyorum.

çok

güzel bir soruya değindin bende bu konuda bilgisizm ama almam da gerekiyor aldıklarımı yıkamam lazım

yani yeğenlerimin kıyafetlerini gönderecekler benim kız için yıkayıp ütüleyeyim dedim aklıma geldi neyle ve nasılyıkayacağım diye ayrı yıkamak gerekiyormuş ve 2 kez durulama yapmak gerekiyormuş heralde?

kızlar bebişerinize aldığınız kıyafetleri neyle yıkayacaksınız deterjan olarak ne kullanacaksınız?

ben biraz araştırdım hacı şakir in sabun tozunu önerenler çok ama kullanımı zormuş toz toz kalıyormuş çamaşırlar üzerinde, hatta çift durulama falan gerektiriyormuş diyorlar. o yüzden dalinin sıvı bebek deterjanını alacağım büyük ihtimal

Hacışakirin bebekler için deterjanı var onu düşünüyorum ben
Sabun tozuyla yıkayın arkadaşlar ilave durulama yaptırın. Ben bir keresinde kakalar çıkmıyor diye toz makına deterjanıyla ıslattım sonra 3-5kez durulayıp tekrar sabun tozuyla yıkadım ona rağmen kızımın omuzlarında egzama tarzı bişey oldu. Bidaha yapmadım Allahtan cabuk gecti ilk başlarda hassas oluyorlar gerçekten.

yok canım ikinci gebeliğim. ilkinde de pasta börek tatlı ekmek pilav yemeden 14 kilo aldım. ama aldığım kilo değilmiş. doğumdan 10 gün sonra sadece 3 kilo fazlam vardı. ödem bebek kan su ıvır zıvırmış gerisi. ama bu sefer daha hızlı aldım çünkü hiç yürüyüş yapmadım. ilkinde yürürdüm. eylül 15 hava serinlerse inşallah yürümeye başlarım. ankara çok sıcak şu an yürünecek gibi değil..

evet onu ben de duydum bir bayan sulandırıp koyuyorum demişti ama o nekadar çözüm olur bilemem dalinde çok kimyasal diye duymuştum şampuanını felan deterjanı nasıldır ki?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…