inşallah yoktur canım tabiki haber edeceğim sizlerde şekerli yemeyin ben kavunu çok yediğime buluyorum çünkü onun dışında abartı bişey yemedim arada meyve suyu hazır ondan falan mı diye düşünüyorumcanım geçmiş olsun dilerim yoktur habersiz bırakma bizi
Çok saol canim elimden geldiği kadar takmamaya calisiyorum ama çok zor..Arladaşım takma kafana, 1-2haftalık fark olabiliyor sonra düzeliyor. Eğer sıkıntı yaparsan bu bebeğine zarar unutma. İnşallah herşey yolunda olur.
canım ben magnezyumu hiç içmiyordum ilk başlarda kafama göre takıldım anladıktan sonra korkudan iki tane içmeye başladım dr günde 1 diye verdi magnorm suda eriyen. Sonra zaten ekstra adalat diye bi ilaca başlattılar 39+1 de sezeryan oldum erken yapmadım yani şükürler olsun. Birde günde en az 10 bardak su erken doğumu önlüyormuş canım.ayrıca magnezyum kullanıorum fakat yarım sabah yarım aksam az degil mi? sen günde kac adet kullanıordn ve kacıncı haftanda dogum yaptın
Haklisin tatlim önce bi rahatlamam sonra da ilaclari kullanip beslenmeme dikkat etmem lazim sanirim kafaya takmakla olmuyorcanım benim bebeğimde geriden geliyordu ama beslenmeme biraz dikkat ettim o sıralar süt,yoğurt,harnup pekmezi,ceviz ,et ,yumurta ek vitamin olarak decavit ferro gyno kalsiyum derken o arayı kapattık sayılır hiiiçç canını sıkma ilk önce bir rahatla ve gıdana dikkat et fazla efor sarfetme çoğunlukla sol tarafına yat çünkü oz aman bebeğe kan akımı daha fazla gittiği için beslenmesi daha iyi oluyormuş ben hamile olduğumu öğrendiğimden beri sol yanıma yatmaya özen gösteriyorum emin ol bebeğin arayı kapatacak önce sen rahatla yalnız
İlk gebelik biraz acemilik oluyor canım benimde ara ara ağrılarım olurdu bulduğum yere yatardım korkudan iyice panik olmuştum sen magnezyumu ihmal etme bir de bol su erken doğumu önlüyor ben 3litre içerdim. Çok kafana takma ama tedbiri de elden bırakma dikkat et ben dikkat ettim erken gelmedi 39+1 de sezeryan oldum. Allah seni de sağsalim yavruna kavuştursun.canım cok acıklayıcı yazmısın cok tesekkür ettim içimi rahatlattın inan Allah razı olsun benımki sürekli sert elim karnımda gezer hale geldm korkudan ins dedigin gibidr bizimkisi belirti degil rutin bi sertlesmeden ibarettir.. hamileligimn en basından beri kasık agrıları cekiorum zaten hep korkularla gecior her günüm daha 27 ci haftamdaym hamileligimi doya doya yasayamadım korkular endişeler rabbim bundan snra sonumu hayır etsin ins hepimizin yavrusunu saglıklı sıhatli haftasını doldurup kucagımıza almayı nasip etsin..
bunun bir genellemesi yok diye biliyorum ama tabii şeker çok tüketmek diyabeti elbet az miktarda da olsa tetikliyordur. özellikle düzensiz beslenmeinşallah yoktur canım tabiki haber edeceğim sizlerde şekerli yemeyin ben kavunu çok yediğime buluyorum çünkü onun dışında abartı bişey yemedim arada meyve suyu hazır ondan falan mı diye düşünüyorum
günaydın :)....Herkese Günaydın....
Canım bir de özellikle stresten uzak durmaya çalış. .. Diğer arkadaşların da dediği gibi beslenmene dikkat et... kafana takma duzelir inşallah... sıkma canını. ..Haklisin tatlim önce bi rahatlamam sonra da ilaclari kullanip beslenmeme dikkat etmem lazim sanirim kafaya takmakla olmuyorçok tesekkur ederim..
Günaydn cnmm. İyym sen nasılsınEee nasılsınız güzel Anneler iyisinizdir inşallah bir suskunluk kapladı burayı:):) ben herzamanki gibi yine yatıyorum ve çokkk sıkılıyorum malesef. ..
Sağol canım sıkılmak dışında iyi olmaya çalışıyoruz:):) zaman geçmek bilmiyor yahuu:) dünya mı durdu yoksa:)Günaydn cnmm. İyym sen nasılsın
Merhaba muhsbbetınize atladım ama batıkent bilgiye mi gıdıyorsun ?? Memnun mısın
Hayir canim ben hala calisiyorum kasim basinda ayrilicam izne, kizim meb e bagli krese gittigi icin suan tatiller, annem bakiyor simdilik bu donem kasimdan sonra marta kadar evde olacagim icin ilk donem yarim gun yazdiricam. yan yatamiyorum sanki cocuk sıkısıyor gibi kaburgalarima baski yapiyor ve yana dondugum gibi tekmeyi basıyor benim oğluşum:)) sirt ustu yatmaktan sırtlarım agrıdı resmen, belimde agrimaya basladi ufaktan rapor alabilsem keske soyle bir hafta on gun ama gatadakiler cok zor kanaman dusuk vs bisey olmadikca rapor vermiorlar
ayy canm özlemişim valla. aynen ben de 3 hafta izin ardından 1 hafta rapor derken bu hafta hayatın gerçekleriyle tekrar karşılaştım fenalardayım. işten yorgun argın gel kızı kreşten al eve gel mutfağa dal. hiç şişmeyen ayaklarım davul gibi oluyo yatana kadar. eşimin gelmesini bekliyorum dört gözle. o gelince o devralıyo işleri sağolsun..
kızımı sorarsan o da depresif bu aralar. babanesi geldi tatil öncesi 1 ay evdeydi. sonrasında bizim izin derken 2 ay ara verdik kreşe. bu hafta başladı ama adapte olamadı. öğretmeni ve arkadaşlarının bir kısmı değişmiş falan. dediğin gibi sabahları zor ayrılıyo ama akşam mutlu geliyo.
şeker testim yapıldı. açlık 77 tokluk 122. iyi yani sorun yok. ben de 9kg civarı aldımdaha bir çorap bile almadım bebişe. liste yaptım. kzıımdan pek bişey yok. çoğunu vermiştim. neyi hangi marka alayım arayışındayım. en azından ne alacağıma karar verdim. 1 haftada hepsini alırım havalar serinlesin biraz die bekliyorum
gelelim sanaaaa:) bakıcının tabiri caizse kazığı kötü olmuş ama vardır bunda da bir hayır. erkek çocuklar kreşe daha kolay alışıyo. kızlar daha evcimen olduğundan belki de süreç uzuyor. ben de ilk sene hergün ağlayarak gittim işe. ama çok şey kazandırdı bize. kendi kendine yemek yemeyi, giyinmeyi orda öğreniyorlar. yemedikleri şeyleri yiyorlar kilo bile alıyolar. kaliteli bir kreşse bi de hergün ayrı faaliyeti oluyor. bir gün drama birgün bale birgün ingilizce birgün at binme vs .. bütün bunları hiçbir bakıcı veremez. hergün ayrı bilmeceyle şarkıyla hikayeyle parmak oyunuyla geldikçe çok sevineceksin.bir de artık birçok çocuk 2,5-3 yaşından itibaren kreşe gidiyor. hiç kreşe gitmeden direkt anaokuluna başlayan çocuklar baya farkediliyormuş.
gerçekten 2. bebek daha hamilelikte bile ister istemez ilki kadar ilgi göremiyor. kızıma hamileyken işten gelir 1-2 saat uzanırdım sırf tepiklerini daha rahat hissetmek için. konuşurdum klasik müzik dinlerdim kitap okurdum ona vs. şimdi bunları yapamıyorum ya da çok nadir yapabiliyorum. ben de sendenim yani rahat ol.
off çok uzun yazdım galiba ama çok şey birikmiş napayım.:)
Kixlar seker yuklemesine gidrken ac gidicemmama su icebilir miyim sormayi unutmusum.yarin sabah icin
canomEee nasılsınız güzel Anneler iyisinizdir inşallah bir suskunluk kapladı burayı:):) ben herzamanki gibi yine yatıyorum ve çokkk sıkılıyorum malesef. ..
canım hep kahvaltı yaparım hep şekeri kesme noktasında bana diyetisyenin dediği ilk o oldu o yüzden düşünüyorum hangisinde abarttım diyebunun bir genellemesi yok diye biliyorum ama tabii şeker çok tüketmek diyabeti elbet az miktarda da olsa tetikliyordur. özellikle düzensiz beslenme
canım ben diyetlerle yaşıyorum zaten barsak sorunum var kabız olmamam gerek o yüzden şeker çok yiyemiyorum daha çok posalı meyve ve sebzeler yiyorum. şeker ihtiyacımı öyle karşılamaya çalışıyorum ama düne kadar resmen çöp yedim yok chips yok çikolata yok hazır kek falan mahvettim bünyemi nedense çok canım çektiama bugünden tezi yok düzene girdim sen ne yap ne et kahvaltını atlama mükellef kahvaltı günlük kan şekerini düzene sokuyor kahvaltısız yaşayanlar da daha çok diabet görülüyor
Hehehh kediler kuyruğunu kovalar ya belki o da gobus kordonunu kovaliyordur annesi: gerçi onunki arkada değil öndecanom
ben gece boyu uyuyamadım bir kasıntı benimki artist görsen yumak oluyor tek bi yerde taş gibi ne oluyor anlamadım sanıırım dönmeye çalışıyor ve dönemedikçe deliriyor içeride.. o yüzden sabaha kadar oturduk.. kocam da 6da Antalya ya inmesi gerekiyordu onu uğurladım halen uykusuzum ama çevirilerim varcuma teslim son günü bi yandan onlara bakıyorum bi yandan buralardayım :) sende durumlar nasıl
valla ne diyeceğimi şaşırdım..canım hep kahvaltı yaparım hep şekeri kesme noktasında bana diyetisyenin dediği ilk o oldu o yüzden düşünüyorum hangisinde abarttım diye
bende yatmaktan sıkılıp pc basına gecenlerdenım :) elimde kı uyusukluk kramplar uyumamada ızın vermıorEee nasılsınız güzel Anneler iyisinizdir inşallah bir suskunluk kapladı burayı:):) ben herzamanki gibi yine yatıyorum ve çokkk sıkılıyorum malesef. ..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?