- 25 Haziran 2014
- 1.528
- 643
- 198
Anladım canım sen doktorun dediklerini harfiyen yerine getir...kendine iyi bak ve dikkatli ol:) Rabbim kuzucuklarımızı sağ salim hayırlısıyla kucağımıza verir inşallah:)canım bana
16. haftada özelde gittiğim hekim demişti bebeğin aşağıda düşük tehliken var dedi sonra çalıştığım kurumda riskli gebelikte ahmet bey var oraya takipliydim ona gittim hemen o da açılman yoksa sıkıntı etme bebek daha yukarı çıkar 28. haftaya kadar dedi bir kez açılma varmı diye baktı 22. haftada o zamanda yoktu sadece kanaman suyun gelmesi durumunda hemen gel dedi sadece ama dikkat ediyorum fazla hareket etmiyorum ağır kaldırmaya gelince bazen unutabiliyorum yükseğe uaznmıyorum birde aile hekimliğindeki hemşirem ayağımı devamlı havada tutmam gerektiğini söyledi iş yerinde ayağımın altına tabure koymam gerektiğini arada ayağımı havaya kaldırıp uzanmam gerektiğini onlarıda uygulamaya çalışıyorum
inşallah canım hepimiz sağlıkla huzurla yavrularımıza kavuşuruz.uymaya çalışıyorum bazen harfi harfine uyguluyorsam bazen hiç uygulayamıyorum ve hemn ağrılarım artıyor karnımın aşağı indiğini bebeğimin huzursuz olduğunu anlıyorumAnladım canım sen doktorun dediklerini harfiyen yerine getir...kendine iyi bak ve dikkatli ol:) Rabbim kuzucuklarımızı sağ salim hayırlısıyla kucağımıza verir inşallah:)
Merhaba...7kg. Bence normal...son aylarda nasıl oluruz bilemem tabi:) o zaman da Allah yardımcımız olsunselam kızlar,
dün döndük tatilimizden, bugün doktora gittik. her şey yolunda çok şükür, kilosu boyu tam haftasına göre kızımızın. şeker testi yaptırdık o da öğlenden sonra çıkacak. inşallah normal çıkar bakalım.
şu an tek sıkıntı benim çok kilo almam, bir ayda 4 kilo almışım, çok da yemiyorum hareketliyim nasıl alıyorum anlamadım bir türlüilk başlarda almadığım için toplamda 7 kilo almış oluyorum işte. böyle her ay 4 kilo alırsam doğuma kadar nasıl olacağım hiç anlamıyorum.
Canım sen yalnız degilsinki Allah her zaman senle beraber üzülme yalnızım diye... benim doğum sezaryen olacak ya doğum sonrası gerçekten de zor oluyor o ameliyatli halle o yüzden ben de seninle ayni durumdayım... zaten bu sezaryen ameliyatı daha da kötü normal sezaryen gibi değil. ..ben de o halle bebeğe nasıl bakacam işler nasıl yapılacak diğer kuzularima nasıl bakacağım diye düşünmeden edemiyorum. . Ama üzülme sen çok iyi bir anne olacaksın en azından böyle düşün ve buna inan:)inşallah canım hepimiz sağlıkla huzurla yavrularımıza kavuşuruz.uymaya çalışıyorum bazen harfi harfine uyguluyorsam bazen hiç uygulayamıyorum ve hemn ağrılarım artıyor karnımın aşağı indiğini bebeğimin huzursuz olduğunu anlıyorum
sizde de oluyormu anneler bilmiyorum ama bende 1-2 gündür acaba ben iyi bir anne olabilecek miyim büyütebilecek miyim gibi garip bir korkuya kapılıyorum yalnızlık hissine kapılıyorum kendimi bebeğimle evde yalnız hayal edemiyorum ya bi hata yaparsam bir eksikliğim olursa korkusu bugün annem vefat edeli 2 yıl olacak acaba ondan mı bilmiyorum ama arada tedirginliğim oluyor eşim pek yardımcı olabilecek gibi değil kayınvalidem bilmiyorum o da yalnız bırakırmış gibi geliyor ablam desem ayrı şehirde vs vs bu gibi düşünceler beni arada sıkıntıya sokuyor
Tatilden dönen soluğu doktorda alıyorselam kızlar,
dün döndük tatilimizden, bugün doktora gittik. her şey yolunda çok şükür, kilosu boyu tam haftasına göre kızımızın. şeker testi yaptırdık o da öğlenden sonra çıkacak. inşallah normal çıkar bakalım.
şu an tek sıkıntı benim çok kilo almam, bir ayda 4 kilo almışım, çok da yemiyorum hareketliyim nasıl alıyorum anlamadım bir türlüilk başlarda almadığım için toplamda 7 kilo almış oluyorum işte. böyle her ay 4 kilo alırsam doğuma kadar nasıl olacağım hiç anlamıyorum.
Canım zaten duygusalız doğum yaklaştıkça bu şekilde şeyler hissetmemiz normalmiş. Birde bu güne özel sende annene duyduğun özlemden dolayı ekstra duygusallıkta vardır. Her şey üst üste gelmiş yani. Tabi ki iyi anne olacağız. Benim annem yanında kimse olmadan ablamla beni büyütmüş ikiz gibi. Aramızda 1,5 yaş var sadece. Öncekiler nasıl hallettiyse biz de halledeceğiz. Burdan dertleşip birbirimize yardımcı olmaya çalışacağız. Zaten bebeğimiz kendine baktıracak. Ne istediğini anlatacak. O yönlendirecek bizi. Sağlıkla bir kavuşalımda bakarız en güzel şekilde merak etme.inşallah canım hepimiz sağlıkla huzurla yavrularımıza kavuşuruz.uymaya çalışıyorum bazen harfi harfine uyguluyorsam bazen hiç uygulayamıyorum ve hemn ağrılarım artıyor karnımın aşağı indiğini bebeğimin huzursuz olduğunu anlıyorum
sizde de oluyormu anneler bilmiyorum ama bende 1-2 gündür acaba ben iyi bir anne olabilecek miyim büyütebilecek miyim gibi garip bir korkuya kapılıyorum yalnızlık hissine kapılıyorum kendimi bebeğimle evde yalnız hayal edemiyorum ya bi hata yaparsam bir eksikliğim olursa korkusu bugün annem vefat edeli 2 yıl olacak acaba ondan mı bilmiyorum ama arada tedirginliğim oluyor eşim pek yardımcı olabilecek gibi değil kayınvalidem bilmiyorum o da yalnız bırakırmış gibi geliyor ablam desem ayrı şehirde vs vs bu gibi düşünceler beni arada sıkıntıya sokuyor
dogumdan sonra duzelıormus :)Çok geçmiş olsun canım. .. kısa sürede düzelir inşallah:)
güle güle kullan bittercimm pembe pembe pek güzelmiş biz de park yatak aldık oğluma:) kırmızı griEki Görüntüle 1234140
bu bizim park besigimiz ben begendim dedesi aldi kargo adresi burayi verdikki annem tasimasin kayseriden buraya..
Bide viscolex yatak aldik ayni olculerde kilifi fermuarli yikanabiliyo yatagin.cok mutlu oluyorum bebegime biseyler aldikca :)
Şu geri kalan zamanda da dayan o zaman canım zaten çoğu gitti azı kaldı dimi:)dogumdan sonra duzelıormus :)
Merhaba...7kg. Bence normal...son aylarda nasıl oluruz bilemem tabi:) o zaman da Allah yardımcımız olsunbence Kilo en son derdimiz olsun:) sonra nasıl olsa verilecek bir de normal doğumsa su gibi gidiyor.. ama benim sezaryen kilo işi normal gibi olmuyor sezaryende işte o kötü:)
Tatilden dönen soluğu doktorda alıyorMaşAllah kuzucuğa dengeli gidiyor. İnş Allah şeker testin normal çıkar canım.
7 kilo totale bakarsan iyi tabi ama 1 ayda 4 kilo çok olmuş ama oda kesin tatil rahatlığındandır. Döndün ya normale girer kilo alman da merak etme. Ben 10 kilo almışım kaçla doğuma giderim bilmiyorum artık
Selam hanımlar,
Yeni dokturuma gittim bugün ilk defa. Çook sevdim kendisini. Çok ilgilendi. Özel numarasını ben istemeden yazdı. Hastane de gayet iyi.
En güzeli de oğlumu gördüm 3 boyutta :) yanakları tombik tombik babası gibi :) Parmağını emiyordu. Minik ayağını ta alnına dayamış yüzünün tamamını göremedik o yüzden.
Çok güzel bir duygu. Allah sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin inşallah tüm meleklerimizi :)
Ayy maşallah kuzuya:) onlarin minik parmaklarini gorsek bile yeterr:)sonunda gönlünce bir doktor bulabildin senin adına sevindim canım:)Amin inşallah cümlemize de :)Selam hanımlar,
Yeni dokturuma gittim bugün ilk defa. Çook sevdim kendisini. Çok ilgilendi. Özel numarasını ben istemeden yazdı. Hastane de gayet iyi.
En güzeli de oğlumu gördüm 3 boyutta :) yanakları tombik tombik babası gibi :) Parmağını emiyordu. Minik ayağını ta alnına dayamış yüzünün tamamını göremedik o yüzden.
Çok güzel bir duygu. Allah sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin inşallah tüm meleklerimizi :)
kızlar zaten ipinceymişşiniz ben boy 168 hamıle kalmadan once 81dım bır dusun halımı :) hanı bakınca şişman deilde iri yarı gozuken tiplerdenim :) ılk aylar kusmalardan mıde bulantlarından hep kılo verdım 76 ya kadar dustum 2 gun once tartıldım 80 olmusum sevınıorum acıkcası zaten kıloya cok meyıllı bı vucudum var b salarsa vucut toparlayamam. esim saolsun kilomla alakalı bi takıntı yapmıor bende yiyorum hep ewdeyım dolap tıkabasa dolu esım super markette calısıor eve hıc elı bos gelmıor ılk 6 ayda 4 aldım ama son 3 ayda ne olacak sonum bılmıorum :)Hoşgeldin canım.Yoktun yine uzun zamandır. Bu yeni format herkesi soğuttu. Enfeksiyonun geçmesine çok sevindim.
Beşiğinizde çok güzel iyi günlerde kullansın inş Allah.Aynen valla bebişlere bir şey aldıkça mutlu oluyoruz. Bende 2 gün önce otribebe burun aspiratörü aldım. Dün geldi eşime gösteriyorum. Anlatıyorum nasıl kullanılacak falan. Altı üstü sümük çekeceksin ama ağzın kulaklarında anlatıyorsun, gören dünyayı kurtarıyor bu alet sanır diyor. Sümük aletine bile böyle aşık aşık hülyalı bir sen bakıyorsundur diyor. Yok dedim bir ben değilim tüm anneler öyledir Sen anlamassın bizim ki içgüdüsel bir kere sizin gibi sonradan değil deyip sustum sonra gönlümü almak için o konuşmaya başladı
Canım sende farkındasın takılmayacak şeyi taktığını. Bu yaşıma kadar ben tartıda kendimi 53 ten yukarda görmemiştim. Boyum 1.70 düşün. Dal gibi birşeydim. Folik asit ile 5 kilo hamile kalmadan aldım. 58,60 ile hamile kaldım. ve şu an 69 um. 10 kilo almışım 28. haftamdayım. Seni çok iyi anlıyorum. Bende kendimi kocaman bir şey gibi hissediyorum. Ama önemli olan bebeğim kilo alsın, o sağlıklı olsun. Biz aldıklarımızı veririz. Emzirme, uykusuzluk, yemek yemeğe zaman bile bulamayacağız belki. Hiç bunları düşünüp kendini de bebişini de strese sokma. Bende sağlıklı beslenemiyorum. Sütüme yumurtama dikkat etsem de. İşten eve gelince yemek yapana kadar acıktığımdan ekmek arası bir şeyler yiyip duruyorum. Kızartmalar, hamur işleri. Biz zaten bunlardan kilo alıyoruz. Dikkat etmiyoruz ama boşver be kuzum veririz ne olacak. Sağlıkla bebişlerimizi kucağımıza alalım da gerisi boş.
Not: sırf bebişe kilo aldırıyor diye muz ve şekerli meyvelere gömülmüş biriyim. Sadece bebeğe değil bana da aldırıyor ama sallaaa
aynen canım ama eşimi cok rahatsız edıorum her gece kolum kangren olmuscasına cıglıkla uyanıorum oda uyanor yazık masaj falan yapmaya calısıor bıde ben kızıorum dokunma acıor dıe napcagını da bılemıor. netten baktım bılek atellerı ıyı gelıormus eczaneye sordum vardı ama almadım yarın doktora goruncem bde ona sorayım ılac mı yazar atel mı al der bılmıorum. eskılere gıttıkce hayranlıgım kat kat artıor halamın 12 cocugu var nasıl yapıolarmıs ya. yazık benım esım korkuor 1 tane yeter bence baska yapmayalım dıor cok zormus dıor :)Şu geri kalan zamanda da dayan o zaman canım zaten çoğu gitti azı kaldı dimi:)
amin canım, tabi ki bebeğin sağlığından önemli değil ama işte kilo aldıkça şişkinliğim oluyor ve ağırlaşıyorum çok çabuk yoruluyorum. doğumda da sorun olur diye tedirgin oluyorum. yoksa azıcık hareketle, azıcık boğazı tutunca kilo dediğin gider di mi ama :)
hiç sorma. bulantılar azalınca iştahım arttı galiba. aslında çok fazla yemiyorum ama yiyince de tatlıları vs götürüyorum baya bigöğüslerim ve popom büyüyor sürekli, bacaklarımı ayaklarımı görsen bildiğin tombik teyze gibi oldum :)
oy ne güzel, maşallah canım :) amin, Allah hepimize kolaylık versin inşallah
Evet ip gibiydim o yüzden şimdi ki halime hala alışmadım. Aynaya baktıkça kendimi tanıyamıyorumkızlar zaten ipinceymişşiniz ben boy 168 hamıle kalmadan once 81dım bır dusun halımı :) hanı bakınca şişman deilde iri yarı gozuken tiplerdenim :) ılk aylar kusmalardan mıde bulantlarından hep kılo verdım 76 ya kadar dustum 2 gun once tartıldım 80 olmusum sevınıorum acıkcası zaten kıloya cok meyıllı bı vucudum var b salarsa vucut toparlayamam. esim saolsun kilomla alakalı bi takıntı yapmıor bende yiyorum hep ewdeyım dolap tıkabasa dolu esım super markette calısıor eve hıc elı bos gelmıor ılk 6 ayda 4 aldım ama son 3 ayda ne olacak sonum bılmıorum :)
Ayy bir kaç defa krampla uyandım da çok kötü bir şey. Sen gece de kaç kere kalkıyorum diyorsun. Rabbim yardımcın osun. Belki doktorunun önereceği bir şeyler vardır. İnş Allah işe de yarar. Hayır bu eşleri de anlamıyorum tüm acıyı biz çekiyoruz yine onlar karar veriyor kaç çocuk olacağınaaynen canım ama eşimi cok rahatsız edıorum her gece kolum kangren olmuscasına cıglıkla uyanıorum oda uyanor yazık masaj falan yapmaya calısıor bıde ben kızıorum dokunma acıor dıe napcagını da bılemıor. netten baktım bılek atellerı ıyı gelıormus eczaneye sordum vardı ama almadım yarın doktora goruncem bde ona sorayım ılac mı yazar atel mı al der bılmıorum. eskılere gıttıkce hayranlıgım kat kat artıor halamın 12 cocugu var nasıl yapıolarmıs ya. yazık benım esım korkuor 1 tane yeter bence baska yapmayalım dıor cok zormus dıor :)
Hamilelikte hormonların etkisiyle böyle düşüncelere kapılman çok normal. Ben de ilk gebeliğimde felaket alınganlık olmuştu mesela. Ama sana şunu söylemeliyim ki hiç korkma hele bi sağlıkla bebeğini kucağına al canavar gibi olursun. Ben hiç başka bebekleri kucaklayamazdım ama kendi yavrun oldumu ona en iyi ben bakabilirim diyorsun. Zaten o kendine çok güzel baktırıyor merak etme Rabbim öyle güzel yaratmış ki hemen dünyaya uyum sağlıyor sen de onunla yaşamaya uyum sağlıyorsun ilk başlar zor oluyor uykusuzluk falan ama alışınca 5 kere de kalksan vücudun alışıyor süperanne oluyorsun. Bu arada başın sağolsun Allah rahmet eylesin annene.inşallah canım hepimiz sağlıkla huzurla yavrularımıza kavuşuruz.uymaya çalışıyorum bazen harfi harfine uyguluyorsam bazen hiç uygulayamıyorum ve hemn ağrılarım artıyor karnımın aşağı indiğini bebeğimin huzursuz olduğunu anlıyorum
ben dıorum zaten sana ne oluor ben cekıorum butun dertlerı dıye :) benı dusundugunden soyluormus hasbam uykum bolunuor demıordabende ayaklarım şişince kendimi tombik teyzelere benzetiyorum. Üstü resmen ayakkabıdan taşıyor Allah'tan dinlenince geçiyor. Geçi artık geçmeye de bilir. Şişik şişik dolaşırız
Evet ip gibiydim o yüzden şimdi ki halime hala alışmadım. Aynaya baktıkça kendimi tanıyamıyorum
Ayy bir kaç defa krampla uyandım da çok kötü bir şey. Sen gece de kaç kere kalkıyorum diyorsun. Rabbim yardımcın osun. Belki doktorunun önereceği bir şeyler vardır. İnş Allah işe de yarar. Hayır bu eşleri de anlamıyorum tüm acıyı biz çekiyoruz yine onlar karar veriyor kaç çocuk olacağınaZaten X kromozomu göndermezse bir daha kine hiç yapmayalım daha iyi 3 tane Y kromozomu ile başa çıkabileceğimi sanmıyorum çünkü
Bende şu an memnunum Y kromozomundan ama 3 tane bünyeye fazla gibi araya bir X olsa da evdeki denge eşitlense hiç fena olmaz. Tabi Rabbim bilir. Her türlü kabulümüz işin gırgırı bunlar. SAğlıkla gelsinler de X Y farketmez. Her halükarda çözeceğiz biz bu denklemiben dıorum zaten sana ne oluor ben cekıorum butun dertlerı dıye :) benı dusundugunden soyluormus hasbam uykum bolunuor demıordaaynen canım hanı ılk altı ay toplasan 3 4kes kalktım krampla ama su son 4 gundur her gece 3 er kez uyanıorm uyuyamıorum bıde gun ıcerısındede uyusuor. ayrıca tsk ederım guzel dıleklerın ıcın ınsallah yarın doktorum ıyı bır onerıde bulunur da gecer. ben Y kromozomundan memnunum ya butun evlatcıklarım irkek olsun sırf babaya ınat kıskansın ogullarımı
bu kilo işi önceki kilonla alakalı biraz da, ben 50 kiloydum hamile kaldığımda 62 oldum, çok da sorun değil, veririz zamanla. Sürekli onu bunu yemiyeyim diye dertlenenler de 10 kilo almış, ben canım ne istiyosa onu yiyorum.amin canım, tabi ki bebeğin sağlığından önemli değil ama işte kilo aldıkça şişkinliğim oluyor ve ağırlaşıyorum çok çabuk yoruluyorum. doğumda da sorun olur diye tedirgin oluyorum. yoksa azıcık hareketle, azıcık boğazı tutunca kilo dediğin gider di mi ama :)
hiç sorma. bulantılar azalınca iştahım arttı galiba. aslında çok fazla yemiyorum ama yiyince de tatlıları vs götürüyorum baya bigöğüslerim ve popom büyüyor sürekli, bacaklarımı ayaklarımı görsen bildiğin tombik teyze gibi oldum :)
oy ne güzel, maşallah canım :) amin, Allah hepimize kolaylık versin inşallah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?