REsim koymuştum canım ama o zaman rengi istediğim gibi olmamıştı. Boyayı almayı becerememiştim şimdi yeniler istediğim gibi oldu. İlk yaptığım jiletinli olan çok soluk bir mavi oldu o. Ben hepsini emzik olarak yapacağım. Kalp kalıbı denemek için aldım :) Süsleyip püsleyip kutulayacağız kısmetse
ben de tulum alt üst takım aldım ama çok ince geliyo bunlar benim gözüme ya. üşümez mi bebişlerimiz onlarla. bi de kadife aldım nolur nolmaz diyeAnnişler bebeklerimiz malum kış bebeği olacaklar, kıyafet olarak neler aldınız? Bizde şu an olanlar şöyle:
3 adet kısa kollu çıtçıtlı body
5 adet çorap
2 adet iç zıbın
1 adet 10lu hastane çıkış seti
6 adet uzun kollu çıtçıtlı body
3 adet ayaklı alt
1 adet uzun kollu hırka
2 adet alt üstlü pijama takımı
2 adet uzun kollu ve bacaklı tulum
10 tane falan da önlüğü var
Neler alınmalı başka? Eldiven şapka alıcam. Battaniye alıcam.
kızlar hastanede pijama giydirmezler özellikle sezeryansa gecelik alman lazım diyolar. Tecrübeli anneler bi aydınlatsa bize. ne alsak bilemedim ben.
çok güzel olmuş bu sabunlar ya. keşke bende hem cesaret hem beceri olsaREsim koymuştum canım ama o zaman rengi istediğim gibi olmamıştı. Boyayı almayı becerememiştim şimdi yeniler istediğim gibi oldu. İlk yaptığım jiletinli olan çok soluk bir mavi oldu o. Ben hepsini emzik olarak yapacağım. Kalp kalıbı denemek için aldım :) Süsleyip püsleyip kutulayacağız kısmetse.
Üşenmemiş oturmuş hepsini saymışAnnelik işte bu
Tecrübeli anneler eksikleri söylesin bizde bilelim.
Canım biz çiçek mobilya ya gitmedik. Nereye gidersek gidelim 3500 tl den uyguna mdf bulmak imkansız gibi. O yüzden daha fazla dolaşmadık. Tanıdığımızın yolladığı Şahin bebeye gittik. Tanıdık olduğu için 3100 dedi istediğimiz modele. Düz 3000 e alırız herhalde. Normalde o da 3600 demişti son. Tanıdık falan deyince indi biraz daha. Beğendik ordakini bakalım. inş Allah bi aksilik çıkmaz.
canım bende yapmak istiyorum ama bebek şekeri mi yapsam sabun mu karar veremedim kokulu kokulu sabunlar olsa da ne güzel olurr malzemeleri neler ve ne adar tuttu zahmet olmazsa yazar mısın ?Aynen valla her gün temizlik yapıyormuşuz gibi hergün hergün olur mu diyor.
Benim ki de dinler, ilgilenir fikir zaten çıkmaz da sonuna da kendini yoruyorsun, ne gerek var laflarını ekler. Gerçi beni caydıramayınca eklemıyor artık. Sadece gereksiz işte ona göre
Evde sabun yapımı bana da çok zor gelmişti ama burda bebekprenses yardımcı oldu nasıl olacağı ve aslında çok kolay olduğu ile ilgili.Heveslendim yine ve başladım. İnan zor değil.
Öğleden sonra 4 gibi başladım gece 11.30 a kadar 31 tane yaptım. Sürekli ayakta değilsin. Sabunu ısıtıp kalıba döküp gidip işime bakıyorum. Fırının alarmını ayarlıyorum 15 dk da kuruyor kalıp çünkü. Sonra tekrar döküp tekrar işime bakıyorum. Ama zevkli kolay. Zaten 150 tane için bile 1 hafta falan uğraşırsın sonra kalan zaman senin :)
Eğer yapacak olursan pratik bulduğum bir kaç şeyi anlatırım. Kolaylık olur. Deneye deneye öğreniyorsun daha çok.
Ben de öyle yapayım madem. ben normalde çok üşürüm. o elbiseyle donarım kışın diye aklımdan bile geçmemişti :) yanımada en kalın çoraplarımı mı alsam :)canım ben de aynı şeyi sormuştum tecrübeli annelere :) giydirmezler diye bir şey yok ama hem tuvalet yönünden hem de sezaryen olursa dikişlerin üstüne gelmemesi için gecelik daha rahat olacağından gecelik tercih ediliyormuş. ben bi pijama takımı aldım, bi tane de gecelik sabahlık alacağım yeter zaten.
Saydım vAlla napıyım ona göre geri kalan şeyleri alırız diyeREsim koymuştum canım ama o zaman rengi istediğim gibi olmamıştı. Boyayı almayı becerememiştim şimdi yeniler istediğim gibi oldu. İlk yaptığım jiletinli olan çok soluk bir mavi oldu o. Ben hepsini emzik olarak yapacağım. Kalp kalıbı denemek için aldım :) Süsleyip püsleyip kutulayacağız kısmetse.
Canım biz çiçek mobilya ya gitmedik. Nereye gidersek gidelim 3500 tl den uyguna mdf bulmak imkansız gibi. O yüzden daha fazla dolaşmadık. Tanıdığımızın yolladığı Şahin bebeye gittik. Tanıdık olduğu için 3100 dedi istediğimiz modele. Düz 3000 e alırız herhalde. Normalde o da 3600 demişti son. Tanıdık falan deyince indi biraz daha. Beğendik ordakini bakalım. inş Allah bi aksilik çıkmaz.
Ben de öyle yapayım madem. ben normalde çok üşürüm. o elbiseyle donarım kışın diye aklımdan bile geçmemişti :) yanımada en kalın çoraplarımı mı alsam :)
Günaydın hanımlar ve bebişlerNAsılsınız. Keyfiler yerinde mi ?
Biz hafta sonu mobilyacıları talan ettik. Mdf istiyorsan 3,500 den başlıyor fiyatlar. Daha ucuzu yok varsa da bize denk gelmediTanıdık vasıtası ile gittiğimiz yer de en son 3100 dedi. Sanırım onu alacağız. Modelin fotosunu falan çekmeyi unuttum o anda aklıma bile gelmedi Artık alınca paylaşırım sizinle de.
Evet evet Bursa'dayım. Olur toplaşalım ama ben çalışıyorum. Hafta sonu ya da akşamları olabilir. Çok ta iyi olur bence :)
Ayy ne güzel ben daha Cuma günü gördüm ama özledim bile yaaa. Kocaman olmuştur kesin sen bile şaşıracaksın bak.
Ben çok şaşırmıştım 1120 gram olduğunu duyunca :) Kilo konusunda bayrak taşıyanlardan biriyim bende 10 kilo aldım. Zayıftım şiştim :) SAğlıklı olsunlar da vereceğiz sonra nasılsa :)
Hayırlı haberlerini bekliyoruz derken gidip gelmişsin. Ohhh Maş Allah kocaman olmuş bak. Nazarlar değmesin.
REnkli görmek çok güzel gerçekten ama dediğin gibi sağlıklı olsunlar da renkli görmesek te olur. Görsek tabi daha mutlu oluruz. Bir daha hamile kalsam renkli ultrasonu olan doktor bulurum kendime :)
İyi giydirirsek üşümezler canım. Zaten hırka battaniye falan aldım ki üst üste giydiririm üşürse. Zaten bebekler çok sıcağı sevmezlermiş o yüzden ben çok kalın şeyler almayacağım. Ve bebeklerin elleri ve ayakları genelde vücudundan daha soğuk olduğu için el ve ayaklara bakıp aa bu üşümüş dememeliyiz. Yüzüne bakarak anlamalıymışız. Eğer bebek solgun gözüküyorsa üşüyor demekmiş yanakları falan çok kızarmışsa da terliyor demekmiş. Ben gene de çok kalın giydirmeyi düşünmüyorum. Hele de özellikle erkek bebekler sıcaktan hiç hoşlanmamış. Biz ne giyiyorsak bir kat fazlası olması yeterliymiş.ben de tulum alt üst takım aldım ama çok ince geliyo bunlar benim gözüme ya. üşümez mi bebişlerimiz onlarla. bi de kadife aldım nolur nolmaz diye
bende de oluyo, gayet normal canım, az az ye, sık ye, yedikten hemen sonra uzanma, yastığını biraz yükselt uyurken, gazlı yağlı baharatlı yiyeceklerden uzak durmaya çalış. bu önlemlere rağmen geçmezse doktora danış, yemek boruna zarar vermemek için kullanabileceğin bazı ilaçlar var.canlarımmmm,ne olur bana bi öneri verin,2 gündür midem çok fenaa,ekşime oluyo gibi,sanki bişi dokunmuşda boğazıma kadar geliiyo gidio gibi...
çok sağaol canım yaaa,aynen gece yatınca daha çok oluyo kalmak geliyo içimdennnbende de oluyo, gayet normal canım, az az ye, sık ye, yedikten hemen sonra uzanma, yastığını biraz yükselt uyurken, gazlı yağlı baharatlı yiyeceklerden uzak durmaya çalış. bu önlemlere rağmen geçmezse doktora danış, yemek boruna zarar vermemek için kullanabileceğin bazı ilaçlar var.
inş bu ince ayarları tutturabilirim ben. evim de çok sıcak oluyo gerçi. kışın oratasında cam açacak kadar. boşuna çok kalın şeyler almayayım bari. kadifeyi de dışarı çıkarken giyeriz artık.İyi giydirirsek üşümezler canım. Zaten hırka battaniye falan aldım ki üst üste giydiririm üşürse. Zaten bebekler çok sıcağı sevmezlermiş o yüzden ben çok kalın şeyler almayacağım. Ve bebeklerin elleri ve ayakları genelde vücudundan daha soğuk olduğu için el ve ayaklara bakıp aa bu üşümüş dememeliyiz. Yüzüne bakarak anlamalıymışız. Eğer bebek solgun gözüküyorsa üşüyor demekmiş yanakları falan çok kızarmışsa da terliyor demekmiş. Ben gene de çok kalın giydirmeyi düşünmüyorum. Hele de özellikle erkek bebekler sıcaktan hiç hoşlanmamış. Biz ne giyiyorsak bir kat fazlası olması yeterliymiş.
muhtemelen benimki de kasımda olacak.Aslında benim doğum da kasımda olacak o sayfayamı takılmaya başlasam artık
yok yok buraya alıştım
Evet çok kalın giydirirsen terler ve hasta olur. Çok ince de değil orta seviyede bir giyim yeterli olur diye düşünüyorum. Dışarı çıkarken.dikkat etmek lazım tabiiinş bu ince ayarları tutturabilirim ben. evim de çok sıcak oluyo gerçi. kışın oratasında cam açacak kadar. boşuna çok kalın şeyler almayayım bari. kadifeyi de dışarı çıkarken giyeriz artık.
şahin bebe nerde canım?REsim koymuştum canım ama o zaman rengi istediğim gibi olmamıştı. Boyayı almayı becerememiştim şimdi yeniler istediğim gibi oldu. İlk yaptığım jiletinli olan çok soluk bir mavi oldu o. Ben hepsini emzik olarak yapacağım. Kalp kalıbı denemek için aldım :) Süsleyip püsleyip kutulayacağız kısmetse.
benim lökosit 12 çıkmıştı ki doktor gebelikte akıntıdan kaynakllı bu olur dedi dr hap map yazmamıştı ki günde 3.5 4litrede su içmeme rağmenn hap vermesine şaşırdım idrar testinde çıkan lökosittense idrar kültürü testi önemli diye biliyordum bakalımmmSorunca tabi yazarim canim 7-8 lökosit yaziyo baska bisey yazmiyo bende de.Seninki daha az benimkine göre ama ben sabah hic su icmeden ac karnina seker yüklemesine gittigimde yaptirdim bence ondan da cikmis olabilir diye düsündüm. Eritrosit yazmiyo bende.ins ilac tek seferlik verir yada su ic der umarim. İlac kullanirken hamile kaldigimdan cok agladim.ilaclara karsi antipati olustu icmek istemiyorum nedense
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?