memnunum canım.bi sıkıntı olmadı şükür,tanser beye de gitmeyi istedim ama randevu almak o kadar zor ki ondanevet canım tanser beye gidiyorum.nasıl memnunmusunuz doktorunuzdan?
Yakınım sezeryan oldu. Pijama takımının üstünü giydirmişler sadece. Altında bir şey yokmuş :) Pikeyi çekmiş üstüne oturuyordu. Tabi biz altında bir şey olmadığını o anda bilmiyorduk. Ohh ne güzel giyinmiş süslenmiş oturuyor dedik :)kızlar hastanede pijama giydirmezler özellikle sezeryansa gecelik alman lazım diyolar. Tecrübeli anneler bi aydınlatsa bize. ne alsak bilemedim ben.
Çok sağol canım ama çok soluk geldi o. Gerçi oda çok hoşumuza gitmişti baştan ama bunu da beğendik. İki renk karışık olacak zaten. Biraz ondan biraz bundan :)) Evet asetat kutu aldık. resimde ekledim onu da. Ama daha süslenecek. İçine süsler koyulacak üzerine sabun sonra kutu kurdale ile sarılıp etiketlenecek. Demonte olarak geliyor kutular dün gece onları da yaptım hazırladım. Çok heycanlı gerçekten. Zevkle yapıyorsun.a görmemiştim ben daha önce, gözümden kaçmış. çok güzel olmuş canım eline sağlık. bence ilk yaptığın da tatlı bi mavi olmuş aslında :) minik asetat kutulara koyabilirsin, çok güzel duruyor öyle. çok heyecanlı işler ya bayılıyorum böyle şeylere
teşekkürler canım.çok güzel olmuş bu sabunlar ya. keşke bende hem cesaret hem beceri olsa
Bizde çok kararsız kaldık. Ablam ile karar veririz. Sabun gözümüzü korkuttu kaç defa caydık :) Sonunda bebekprenses ve bir kişi daha kk dan kolay olduğunu söyleyince aldım malzemeleri. Malzemeleri alınca mecbur yapıyon haha. ama kolay korkulacak gibi değil.canım bende yapmak istiyorum ama bebek şekeri mi yapsam sabun mu karar veremedim kokulu kokulu sabunlar olsa da ne güzel olurr malzemeleri neler ve ne adar tuttu zahmet olmazsa yazar mısın ?
Canım ağız bezi ve Yelek eksık gibi geldi . Annem de örme Yelek cok yapmış ama ilk zamanlar örme gıydırılmez penye alalım dıyorAnnişler bebeklerimiz malum kış bebeği olacaklar, kıyafet olarak neler aldınız? Bizde şu an olanlar şöyle:
3 adet kısa kollu çıtçıtlı body
5 adet çorap
2 adet iç zıbın
1 adet 10lu hastane çıkış seti
6 adet uzun kollu çıtçıtlı body
3 adet ayaklı alt
1 adet uzun kollu hırka
2 adet alt üstlü pijama takımı
2 adet uzun kollu ve bacaklı tulum
10 tane falan da önlüğü var
Neler alınmalı başka? Eldiven şapka alıcam. Battaniye alıcam.
Canım sormak istediğin başka bir şey varsa sorabilirsin. Bildiğim kadarı ile yardımcı olurum. SAğolsun bana da burdaki arkadaşlar anlattı da cesaretlendirdi.canım bende yapmak istiyorum ama bebek şekeri mi yapsam sabun mu karar veremedim kokulu kokulu sabunlar olsa da ne güzel olurr malzemeleri neler ve ne adar tuttu zahmet olmazsa yazar mısın ?
benim lökosit 12 çıkmıştı ki doktor gebelikte akıntıdan kaynakllı bu olur dedi dr hap map yazmamıştı ki günde 3.5 4litrede su içmeme rağmenn hap vermesine şaşırdım idrar testinde çıkan lökosittense idrar kültürü testi önemli diye biliyordum bakalımmm
Çok sağol canım ama çok soluk geldi o. Gerçi oda çok hoşumuza gitmişti baştan ama bunu da beğendik. İki renk karışık olacak zaten. Biraz ondan biraz bundan :)) Evet asetat kutu aldık. resimde ekledim onu da. Ama daha süslenecek. İçine süsler koyulacak üzerine sabun sonra kutu kurdale ile sarılıp etiketlenecek. Demonte olarak geliyor kutular dün gece onları da yaptım hazırladım. Çok heycanlı gerçekten. Zevkle yapıyorsun.
Total de 200 tl tutsa kurdaleler ile birlikte 120-130 adet sabunum olacak. Tanesi 1,50 tl gibi bir fiyata geliyor.
Hazırların fiyatlarını az çok biliyoruz 3,50 tl den falan başlıyor. Yaparsan eğer yapımını ayrıyeten anlatırım ama korkulacak bir şey yok. Yapacağın adete göre 3-4 güne bitirirsin. Ben çalıştığım halde giriştim bu işe. Gözün korkmasın.
Aynen valla bende resmen kendimi tutuyorum almamak için. Dünya kadar şeyi oldu. Yavaştan yavaştan yıkayıp ütülemeye başlasammı diyorum ?Saydım vAlla napıyım ona göre geri kalan şeyleri alırız diyeOğluşum için hevesleniyorum her şeye bana kalsa bi oda dolusu şey alırım ama hemen büyüdükleri için o kadar abartmaya gerek yok şimdilik
şahin bebe nerde canım?
Canım oraya bakmadım. Fiyatlar genelde hep aynı. Şahin bebe var küçük sanayide. Çiçek mobilyanın arkasında kalıyor. Oraya tanıdığımız yolladı. O da bulabileceğiz en uygun fiyatı verdi bence. 3000 tl den daha ucuza mdf bulmak zor.canım çiçek mobilyaya baktınmı? küçük sanayide. istersen bak orayada.
Aynen erkek bebişler sıcaktan hiç hoşlanmazlarmış. Hem ayrıca soğuk havaya da alışması lazım. Doktorla hep diyor sizden 1 kat fazla oldu mu yeter diye.İyi giydirirsek üşümezler canım. Zaten hırka battaniye falan aldım ki üst üste giydiririm üşürse. Zaten bebekler çok sıcağı sevmezlermiş o yüzden ben çok kalın şeyler almayacağım. Ve bebeklerin elleri ve ayakları genelde vücudundan daha soğuk olduğu için el ve ayaklara bakıp aa bu üşümüş dememeliyiz. Yüzüne bakarak anlamalıymışız. Eğer bebek solgun gözüküyorsa üşüyor demekmiş yanakları falan çok kızarmışsa da terliyor demekmiş. Ben gene de çok kalın giydirmeyi düşünmüyorum. Hele de özellikle erkek bebekler sıcaktan hiç hoşlanmamış. Biz ne giyiyorsak bir kat fazlası olması yeterliymiş.
Kesinlikle kendim yaptım her şeyini demek ayrı bir güzel :)benden idrar kültürü istemişti doktorum, sonuçlara baktım da lökosit nadir yazıyor. bu enfeksiyon anlamına mı geliyor acaba? sabah aradım doktoru sonuçlar için ama daha dönmedi, merak ettim şimdi bak
sonuçta zamanımız oluyor, yapabiliyoruz. bir de şimdi bunları dağıtırken beğenilince daha da hoşumuza gidecek, el emeğimiz hepsi :) tanesi 1,50 çok iyi canım, hazırlara bakmıştım 4-5 liradan aşağısını görmedim hiç.
lökosit benim gebelik 4 ayında 5 di sonra 12 olmuştu ama 3 ayrı doktora göstermiştim tetstimi gebelikte akan vajinal akıntı beyaz akıntı varya işte o rahim ağzından başlayarak içi temizleyen bir koruyucu sıvı ve bunun yzünden idrarında bu sıvı çıkar işte o lökosittir demişlerdi ikna da olmuştum. önemli olan yanma aşırı koyu idrar vs demişlerdi yani anlayacağın ağrın sızın da varsa idrar kültürü testi yaptırırlar onda sıkıntı varsa enfeksiyon çıkmış oluyor demişlerdi ki lökositim 12 olduğu zaman idrar kültürüm temiz çıkmıştı... bence sıkıntı yokbenden idrar kültürü istemişti doktorum, sonuçlara baktım da lökosit nadir yazıyor. bu enfeksiyon anlamına mı geliyor acaba? sabah aradım doktoru sonuçlar için ama daha dönmedi, merak ettim şimdi bak
sonuçta zamanımız oluyor, yapabiliyoruz. bir de şimdi bunları dağıtırken beğenilince daha da hoşumuza gidecek, el emeğimiz hepsi :) tanesi 1,50 çok iyi canım, hazırlara bakmıştım 4-5 liradan aşağısını görmedim hiç.
ben hiç bişey yapmayacam sadece 1 çikolata yeter diye düşünyorum.. zaten yapacak zamanımda halimde yok :)Kesinlikle kendim yaptım her şeyini demek ayrı bir güzel :)
Evet hazırların fiyatları çok daha yükseğe geliyor. Ona vereceğim para ile ben toplam hem mevlüt hem hastanede dağıtılacakları rahat rahat yaparım :9 Devir hesap devri malum bebişler var artık
Zamanın ve halin yoksa tabi ki de yapma. Kendini yorduktan sonra bir anlamı yok.ben hiç bişey yapmayacam sadece 1 çikolata yeter diye düşünyorum.. zaten yapacak zamanımda halimde yok :)
lökosit benim gebelik 4 ayında 5 di sonra 12 olmuştu ama 3 ayrı doktora göstermiştim tetstimi gebelikte akan vajinal akıntı beyaz akıntı varya işte o rahim ağzından başlayarak içi temizleyen bir koruyucu sıvı ve bunun yzünden idrarında bu sıvı çıkar işte o lökosittir demişlerdi ikna da olmuştum. önemli olan yanma aşırı koyu idrar vs demişlerdi yani anlayacağın ağrın sızın da varsa idrar kültürü testi yaptırırlar onda sıkıntı varsa enfeksiyon çıkmış oluyor demişlerdi ki lökositim 12 olduğu zaman idrar kültürüm temiz çıkmıştı... bence sıkıntı yok
huuuuuuu aşağıdakiler 21 üye şuan hepinizi görüyoruzBi ses verin nasılsınız iyi misiniz ? bebişler nasıl ?
ay iyiyim de çok heyecanlıyım yaaa, randevum var 4'te, bebişimi görcem, 3 haftayı geçti, en son 764 gramdı bakalım nasıl olmuş, inşallah güzel bi poz verir de görürüz yüzünü falan..huuuuuuu aşağıdakiler 21 üye şuan hepinizi görüyoruzBi ses verin nasılsınız iyi misiniz ? bebişler nasıl ?
ne olsun bacım bizde halaa zar zor büyümeden dolayı bebek aşağılarda bacağıma baskı yapmakta şu karın dokularım bir gevşeyeydi yukarı çıkamayı bir türlü veled. ve bana zoru oluyor yoksa iyiz şükürler olsun. karnımızda çıktı sayılır. 51kgmla başladığım gebelik macerasının ilk 5 ayında 0 kgm almıştım ama bu son 1 ay rekor kırdım 4 buçuk kgm aldım doktorum başlarda kilo almadığın için diyet önermiyorum sana vücudun normal dedi ama bundan sonra 2 şer kgm al dedihuuuuuuu aşağıdakiler 21 üye şuan hepinizi görüyoruzBi ses verin nasılsınız iyi misiniz ? bebişler nasıl ?
şu tezimi yazmam gerek veled doğmadan.. hoş bitmeyeckte ilk 2 bölümüme ağırlık vermemm gerek ama sırt ağrılarımdan doğrulamıyorum pc başında inanın tek sizlerle yazışmayı seviyorum ki onunda içine etti kk ekibi :) ya neyseee demek böylesi hayırlıymışşşZamanın ve halin yoksa tabi ki de yapma. Kendini yorduktan sonra bir anlamı yok.
Eşime kalırsa o da yaptırmıyor da benim inatçı kişiliğim ile baş edemedi
huuuuuuu aşağıdakiler 21 üye şuan hepinizi görüyoruzBi ses verin nasılsınız iyi misiniz ? bebişler nasıl ?
canım bende daha şeker testine girmedim.benim doktorumda tok gel dedi.doktorun ilgisiz olduğu anlamına gelmez bence.değiştirme doktorunu.zamanımız daralıyor çünkü.Günaydın bayanlar. Bizim de bu hafta şeker yüklemesi var. son zamanlarda hiç dikkat de etmedim. Hatta bol bol şekerli yedim. bişey çıkarsa diye korkuyorum şimdi de. benim doktor hiç aç gel falan da demedi. burda herkes aç gidilmesi gerektiğini söylüyor. bıktım bu doktorların ilgisizliğinden. kaçıncı doktoru değiştirdim. Yine değiştircem bu gidişle
sıkıntı olmamamaı güzel.bende ilk randevumu 40 gün sonraya almıştım.bu süreçte düşük tehlikem vardı randevu gelne kadar 3 doktor değişitrdim:)ama kapağı attıktan sonra randevuda sıkıntı olmuooo:)memnunum canım.bi sıkıntı olmadı şükür,tanser beye de gitmeyi istedim ama randevu almak o kadar zor ki ondan
anladım canım, teşekkür ederim. benim şikayetim yok zaten de doktor istemişti testi. idrar rengini de manyak gibi sürekli kontrol ediyorum zatendaha önce sıkıntı yaşadığım için takıntı oldu sanırım.
Alemsin ya afişe etmişsin herkesiyoklama alalım, agaydin burdaa
Ahh ahh sen heycanlı olmayacaksında kim olacak. İnş allah güzel bir poz verir, herşey de yolundadır. Güle oynaya gelir haberleri paylaşırsın.ay iyiyim de çok heyecanlıyım yaaa, randevum var 4'te, bebişimi görcem, 3 haftayı geçti, en son 764 gramdı bakalım nasıl olmuş, inşallah güzel bi poz verir de görürüz yüzünü falan..
Şu bebişlerde baskı yapmadan içerde büyeyemiyorlar. İlla bir yerleri zorlayacaklarne olsun bacım bizde halaa zar zor büyümeden dolayı bebek aşağılarda bacağıma baskı yapmakta şu karın dokularım bir gevşeyeydi yukarı çıkamayı bir türlü veled. ve bana zoru oluyor yoksa iyiz şükürler olsun. karnımızda çıktı sayılır. 51kgmla başladığım gebelik macerasının ilk 5 ayında 0 kgm almıştım ama bu son 1 ay rekor kırdım 4 buçuk kgm aldım doktorum başlarda kilo almadığın için diyet önermiyorum sana vücudun normal dedi ama bundan sonra 2 şer kgm al dedibu kiloyu almakda elimde olsaaa ohooooooo nerde... tüm gün evdeyiz sırt üstü yat deseler de çok zor oluyor sola yatmaktayım genelde...
sizlerde ne güzel alışveriş heyecan devam etmekte ben artık inetrneten alacam bazı şeyleri ... herkesi öpüyozzz iyi günler
ooo senin işin başını aşmış durumdasın. Tezler yazılacak falan zor iş. allah yardımcın olsun kuzum.şu tezimi yazmam gerek veled doğmadan.. hoş bitmeyeckte ilk 2 bölümüme ağırlık vermemm gerek ama sırt ağrılarımdan doğrulamıyorum pc başında inanın tek sizlerle yazışmayı seviyorum ki onunda içine etti kk ekibi :) ya neyseee demek böylesi hayırlıymışşş
İyi olmanıza çok sevindim ama bizde sizi takip etmek isteriz. Sizde paylaşın. Alışveriş için erken diyenlerden misin yoksa havalar serinlesin bu havalarda dışarı çıkamamcılardan mı ?teşekkürler :) iyiyiz. kimler ne almış, ne yapmış, ne yapacak takipteyiz :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?