İnşallah. Bebişim erkek :):)maşallah diyelim ne güzel inşallah doğumdan sonra da hemencecik gelir sütün. bol bol emer kuzucun. cinsiyeti ne bebşin?
Offf kıyamam ne kadar da erkılenıyor bebişler hepte sevdiğim şeyler o yemekler bebişler için yemıycez..birde benım bildiğimi mercimek çorbasıda yenemek lazım
çok sağol canım allah razı olsun tek tek anlatmışsın 50 tane falan yapacağım zaten çünkü burda tanıdığım yok malesef yeterli olur diye düşünüyorum 50 tanesi için girsem mi bu işe yoksa satın mı alsam acaba bizim anneanneye götürülür 40 mevlütü için ama kış bebişi olacakları için memlekete nisan mayıs gibi götürmek istiyorum ordada anneannesi artık havlu mu dağıtır ne dağıtır bilemiyorum sadece evime burda bebek bakmaya gelenler için yapmak istiyorum yanlış mı düşünüyorum onu da bilemedim ki :)Yakınım sezeryan oldu. Pijama takımının üstünü giydirmişler sadece. Altında bir şey yokmuş :) Pikeyi çekmiş üstüne oturuyordu. Tabi biz altında bir şey olmadığını o anda bilmiyorduk. Ohh ne güzel giyinmiş süslenmiş oturuyor dedik :)
Ben pijama alacağım.
Çok sağol canım ama çok soluk geldi o. Gerçi oda çok hoşumuza gitmişti baştan ama bunu da beğendik. İki renk karışık olacak zaten. Biraz ondan biraz bundan :)) Evet asetat kutu aldık. resimde ekledim onu da. Ama daha süslenecek. İçine süsler koyulacak üzerine sabun sonra kutu kurdale ile sarılıp etiketlenecek. Demonte olarak geliyor kutular dün gece onları da yaptım hazırladım. Çok heycanlı gerçekten. Zevkle yapıyorsun.Eki Görüntüle 1237074
teşekkürler canım.
Bizde çok kararsız kaldık. Ablam ile karar veririz. Sabun gözümüzü korkuttu kaç defa caydık :) Sonunda bebekprenses ve bir kişi daha kk dan kolay olduğunu söyleyince aldım malzemeleri. Malzemeleri alınca mecbur yapıyon haha. ama kolay korkulacak gibi değil.
Ben 120 adet civarı düşündüğüm için 4 kg opak sabun bazı aldım x 15 tl = 60 tl
Kalıp istediğin bir model ( fiyatlar çok karışık kalıp işinde. Ucuzuda var pahalısıda) emzik 14 Tl ye kalp modeli 15 Tl ye aldım.
150 tane 9x9x9 ebatlarında asetat kutu 75 -85 tl arası tutmuştu.
Esans 100 ml lik 12,50 Tl (ben ilk esansı ve boyayı alırken tecrübesizliğimden dolayı yanılmışım. Satıcı kaliteli ürün satmıyormuş. Denedim gördüm :))
Boya 10 Tl (damlası yetiyor ama çok etkili (kalitesiz dediğim boya 50 ml lik şişeyi boşalttığım halde elde ettiğim renk o soluk maviydi ve sadece 34 adet çıktı. Sonradan aldığım boya ile ise 6-7 damla katarak bu mavi renge ulaştım ve rahat 100-150 hatta fazlası çıkar.)
Kutuyu süslemek için kurdale tarzı birşeylerde gerekli ama daha almadım onları.
Total de 200 tl tutsa kurdaleler ile birlikte 120-130 adet sabunum olacak. Tanesi 1,50 tl gibi bir fiyata geliyor.
Hazırların fiyatlarını az çok biliyoruz 3,50 tl den falan başlıyor. Yaparsan eğer yapımını ayrıyeten anlatırım ama korkulacak bir şey yok. Yapacağın adete göre 3-4 güne bitirirsin. Ben çalıştığım halde giriştim bu işe. Gözün korkmasın.
kılzar yarın 100 gr yüklemeye çağırdı dr. gitmek istemiyorum. ne yapsam ne etsem bilemedimmm
Göğüslerinden süt gelen var mı?
Geçen gün akşam banyodan sonra sırtüstü uzanırken iki göğsümden de damla gibi beyaz sarı karışımı bir sıvı geldi?
Bu tarz bir durumla karşılaşan var mı hiç??
Kızlar alınan eşyaları yıkama konusu gectı gecen sayfalarda annem ısrarla erken olduğunu söylüyor .. Hem daga alınacak seyler var benim hemde sen gidip gelip ellersin onları dıyor :) biraz daha son zamanlar yapıcam onu .. Zaten bebek odası gelmedi henüz sınır oldum bi hafta geç getırıyorlar.. Oda gelse bi iş cok süsle , halısını perdesini ayarla.. Sabırsızlıkla beklenedeyız
Canım mecbur gideceksin. Dua edelim de normal çıksın sonuçların ve kolay geçer inş allah ve 100 gr ağır gelmez. Bol bol dua et git bizde ederiz. Yapacaz bir şey yok. Her şey bebişler için.kılzar yarın 100 gr yüklemeye çağırdı dr. gitmek istemiyorum. ne yapsam ne etsem bilemedimmm
Benim gelmişti 1 ay öncesi falan dı sanırım. Şimdi korkudan hiç ellemiyorum bile. ama çamaşırımın içinde hafif lekeler oluyor. Damla damla ben farketmeden sıkıştıkça herhalde geliyor. Sürekli oluyorsa doktoruna danışmak gerekliymiş. Benim ki normalmiş öyle dedi doktorum.Göğüslerinden süt gelen var mı?
Geçen gün akşam banyodan sonra sırtüstü uzanırken iki göğsümden de damla gibi beyaz sarı karışımı bir sıvı geldi?
Bu tarz bir durumla karşılaşan var mı hiç??
En iyisini yapmışsınız aslında. Bende kartla alışveriş yaparım ama daha bu zamana kadar hiç ödeyemeyeceğim şeylerin altına girmedim. Hep elime geçecek paraya göre harcadım. Hesap yapa yapa aldım her şeyi. Yoksa zırt zırt geçirmesi kolay :) Ayy bizde aynı durumdayız valla ev kredimiz var bizimde, Hastane parasını biriktirdik te o çıktı aradan :) Ben izindeyken de patronum ile görüştüm maaşımı tam amalacağım her ay düzenli. Sonra devletten aldığım toplu parayı patronuma vereceğim. Sağolsun çok iyidir. Öteki türlü 4 ay krediyi nasıl bekletebilirsin ki. Allah herkesin yardımcısı olsun.:) biz bebek geliyor deyip kartı kapatanlardanız. mecbur maaşı bekliyorum. ehh birde birikim yapıyoruz, doğumdu, izindi, krediydi(konut) bunları ayarlıyoruz. eşim 1 ekimde alışveriş yapabilirsin dedi. elime alınca yüklü bi para saldırıcam mağazalara :)
bebek arabamızla, yeni doğan setlerimiz tamam. geriye oda hazırlığı kaldı. onlarda az değil. uyku seti nevresimi, oda dizaynı :) ben beşik alıcam sadece, odasında dolap var, dolap içi düzenleyiciler vs , duvar kağıdı, perde.. bunlar hep bekliyor. bir an önce bitsin istiyorum bende. herkese göstereyim :) zaten evde kıyafetlerimi çıkarıp çıkarıp öpüyorum :)) yavrularımız sağlıklı olsun da, kazanır her bişeyini yaparız :)
Valla düşünmedim değil ama müşteri nerdeSWiftim sen bu işi ticarete dök ilk müsterin ben olayim cok guzel olmus:))
Kesinlikle senin tecrübelerin bizim çok işimize yarayacak. Yalnız anlamadığım biz kışın ne yiyeceğizestağfurullah canım benim.
benim tesadüfen ikisi de kışa denk geldi işte. kışın bir soğuk sorun bir de tüm sebzeler gaz yapıcı. ne yiyeceğini şaşırıyor insan. eve oda ısısını ölçmek için digital nem ve ısı ölçer aldım.24 derecede tuttuk evi. üşümesem bile devamlı ev botu tipi içi polarlı şeyler giydim ayağıma. benden gaz geçmesin diye. ve kuru fasulye bulgur nohut lahana karnabahar brokoli portakal kestane fıstık gibi gaz yapıcı şeyleri yemedim. fazla gaz sorunumuz olmadı şükür. bir akşam kestane yedim çıldırdı çocuk ertesi gün. hala gözümün önünde o bacaklarını karnına çeke çeke ağlayışı
Ben de seviniyorum :) kız olsalardı bir sürü iş güç sahibi olacaklardı:) ama ikinci çocuğum olursa Allah'ın izniyle onun kız olmasını isterim süslemek için
ahah yalnız değilsin canım yanyana otururken sakin kalmak mümkün değilyuppiii bir ben değilmişim. Kendimde bir tuhaflık var sanıyordum artık. Çok mu sıkıyorum adamı diyordum. Demek benden birileri daha varmış. Ama canım yan yana otururken de hiç bir şey yapmadan olur mu ? iki sıkıcan bir öpücen 5 sıkıcan ohh olsun diycennn.Sıyırdım resmen. Bu işler beni alt üst etti. Evime gitmek istiyorum... Anlık depresyona girmiş bulunuyorum
Benimkilerde erken diyor. Bende yetiştirememekten korkuyorum. Allah yardımcımız olsun. Sizin oda yine yolda sayılır biz daha sipariş bile vermedik. Verene kadar bana rahat yokKızlar alınan eşyaları yıkama konusu gectı gecen sayfalarda annem ısrarla erken olduğunu söylüyor .. Hem daga alınacak seyler var benim hemde sen gidip gelip ellersin onları dıyor :) biraz daha son zamanlar yapıcam onu .. Zaten bebek odası gelmedi henüz sınır oldum bi hafta geç getırıyorlar.. Oda gelse bi iş cok süsle , halısını perdesini ayarla.. Sabırsızlıkla beklenedeyız
Ne demek canım bildiklerimi anlatırım tabi. Açıkçası 50 adet x 4 Tl hazırlar desen = 200 Tl ben o tutara 130 tane yapacağım. Sen malzeme alsan ortalama 60-70 Tl ye mal edip yaparsın. Kaşçı var dı hatırlarsın artık girmiyor. Ona da söyledim mesela. Oda 50 tane yapacak. Malzemeleri aldı kendi yapacak ortalama 1,50 tl ye mal ediyorsun böyle. Bana kalırsa kendin yap derim ama sen bilirsin.çok sağol canım allah razı olsun tek tek anlatmışsın 50 tane falan yapacağım zaten çünkü burda tanıdığım yok malesef yeterli olur diye düşünüyorum 50 tanesi için girsem mi bu işe yoksa satın mı alsam acaba bizim anneanneye götürülür 40 mevlütü için ama kış bebişi olacakları için memlekete nisan mayıs gibi götürmek istiyorum ordada anneannesi artık havlu mu dağıtır ne dağıtır bilemiyorum sadece evime burda bebek bakmaya gelenler için yapmak istiyorum yanlış mı düşünüyorum onu da bilemedim ki :)
En iyisini yapmışsınız aslında. Bende kartla alışveriş yaparım ama daha bu zamana kadar hiç ödeyemeyeceğim şeylerin altına girmedim. Hep elime geçecek paraya göre harcadım. Hesap yapa yapa aldım her şeyi. Yoksa zırt zırt geçirmesi kolay :) Ayy bizde aynı durumdayız valla ev kredimiz var bizimde, Hastane parasını biriktirdik te o çıktı aradan :) Ben izindeyken de patronum ile görüştüm maaşımı tam amalacağım her ay düzenli. Sonra devletten aldığım toplu parayı patronuma vereceğim. Sağolsun çok iyidir. Öteki türlü 4 ay krediyi nasıl bekletebilirsin ki. Allah herkesin yardımcısı olsun.
Sende büyük olan arabayı bitirmişsin :) Diğerleri de incik cincik şeyler ama hepsi de para tutacak şeyler. İnş Allah her şeyi gönlüne göre tek seferde bulursun da zaman kaybın olmaz :)
Eşim dalga geçiyor benimle zaten. Eskittin çocuğun kıyafetlerini ellerken diyor. Ne yapalım canım. İçinde bebişimi hayal ediyorum :)
Sen sadece sabunmu yapacaksin cnm seker falanda yapicanmi? Biriside vosvoslu birsey yapmisti oda güzeldi. Aslinda bende 50 tane sabun 50 tane seker yaptirsammi diyorum. Ben sana musteri olurum bitirince suslu hallerini koyarmisin:)Canım mecbur gideceksin. Dua edelim de normal çıksın sonuçların ve kolay geçer inş allah ve 100 gr ağır gelmez. Bol bol dua et git bizde ederiz. Yapacaz bir şey yok. Her şey bebişler için.
Benim gelmişti 1 ay öncesi falan dı sanırım. Şimdi korkudan hiç ellemiyorum bile. ama çamaşırımın içinde hafif lekeler oluyor. Damla damla ben farketmeden sıkıştıkça herhalde geliyor. Sürekli oluyorsa doktoruna danışmak gerekliymiş. Benim ki normalmiş öyle dedi doktorum.
En iyisini yapmışsınız aslında. Bende kartla alışveriş yaparım ama daha bu zamana kadar hiç ödeyemeyeceğim şeylerin altına girmedim. Hep elime geçecek paraya göre harcadım. Hesap yapa yapa aldım her şeyi. Yoksa zırt zırt geçirmesi kolay :) Ayy bizde aynı durumdayız valla ev kredimiz var bizimde, Hastane parasını biriktirdik te o çıktı aradan :) Ben izindeyken de patronum ile görüştüm maaşımı tam amalacağım her ay düzenli. Sonra devletten aldığım toplu parayı patronuma vereceğim. Sağolsun çok iyidir. Öteki türlü 4 ay krediyi nasıl bekletebilirsin ki. Allah herkesin yardımcısı olsun.
Sende büyük olan arabayı bitirmişsin :) Diğerleri de incik cincik şeyler ama hepsi de para tutacak şeyler. İnş Allah her şeyi gönlüne göre tek seferde bulursun da zaman kaybın olmaz :)
Eşim dalga geçiyor benimle zaten. Eskittin çocuğun kıyafetlerini ellerken diyor. Ne yapalım canım. İçinde bebişimi hayal ediyorum :)
Valla düşünmedim değil ama müşteri nerdeBen bu tarz şeylerle uğraşmayı çok seven biriyim. İşten geldikten sonra habire dikiş dikiyordum ya da keçelerle bir şeyler yapıp illa uğraşıyordum bir şeylerle. Eşim bile diyor sen işte yorulmuyorsun herhalde sana ikinci iş bulalım diye Ayrıca beğenmene çok sevindim.
Kesinlikle senin tecrübelerin bizim çok işimize yarayacak. Yalnız anlamadığım biz kışın ne yiyeceğizHer şey gaz yapıcı mübarek. Kestanede gaz olduğunu bile bilmezdim Cahil ben
ahah yalnız değilsin canım yanyana otururken sakin kalmak mümkün değilben en çok ısırıyorum eşim artık hissizleştim canım acımıyor diyor buarada bizde haftaya ikeanın yolları taştan diyip başlıyoruz bebişkomun odasına listemiz çoktan hazır alınacaklar belli ama duvarın rengi ve odanın konseptine karar veremedik
50 gr.da yüksek çıkmıştı değil mi canım? git bence, çünkü 50de yüksek çıkıp 100de düşük çıkan da oluyormuş. için rahat eder en azından. aslında yediklerimize dikkat edebilsek hiç gerek kalmayacak ama nefis işte
ben çamaşırımda sarımsı leke görüyorum zaman zaman ama süt geldiğini görmedim canım. burada bir arkadaş yazmıştı yine, kimdi hatırlamıyorum ama onun da baya çok geliyordu. göğüs pedi kullanabilirsin ıslaklığı rahatsız ediyorsa.
ben de en son kasım gibi odasını yerleştirirken yıkayıp ütüleyip hemen yerleştirmeyi düşünüyorum. şimdi yıkasam nereye koyacağım, tekrar kirlenebilir diye düşünüyorum açıkçası. bir de tabi daha alınacaklar var, ben bir ara baya alışveriş yaptım şimdi baya gevşedim öylece duruyorum
Canım mecbur gideceksin. Dua edelim de normal çıksın sonuçların ve kolay geçer inş allah ve 100 gr ağır gelmez. Bol bol dua et git bizde ederiz. Yapacaz bir şey yok. Her şey bebişler için.
Benim gelmişti 1 ay öncesi falan dı sanırım. Şimdi korkudan hiç ellemiyorum bile. ama çamaşırımın içinde hafif lekeler oluyor. Damla damla ben farketmeden sıkıştıkça herhalde geliyor. Sürekli oluyorsa doktoruna danışmak gerekliymiş. Benim ki normalmiş öyle dedi doktorum.
Valla düşünmedim değil ama müşteri nerdeBen bu tarz şeylerle uğraşmayı çok seven biriyim. İşten geldikten sonra habire dikiş dikiyordum ya da keçelerle bir şeyler yapıp illa uğraşıyordum bir şeylerle. Eşim bile diyor sen işte yorulmuyorsun herhalde sana ikinci iş bulalım diye Ayrıca beğenmene çok sevindim.
Kesinlikle senin tecrübelerin bizim çok işimize yarayacak. Yalnız anlamadığım biz kışın ne yiyeceğizHer şey gaz yapıcı mübarek. Kestanede gaz olduğunu bile bilmezdim Cahil ben
Kizlar benim normal.dogum tarihi 2 aralik gözüküyor ama sezeryan olacaagi icin erken alincak. Ama akrep burcu olsun istemiyorum 24 kasim olmazmi acaba cokmu gec der dr henuz sormadim bu gidisimde sorucam aranizda bilgisi olan varmi bu konuda??
Canim seninle aramizda 3 gun var sanirim beni 38+4 kurtarmıyor sanirimvalla biz çok sakin torouyoruz yanyana. içimiz geçmiş demek. yaşlılık işte:)))
canım 100 gr şekerli su içmek istemiyorum. midem bulanıyor, 4 saat hastanede o mideyle beklerken migren başlayacak. ve ben tırstım bu 50likte. 100lük düşük de çıksa diyet uyguluycam. zaten tatlı pirinç patates yemiyordum da şekerli meyve çok yiyordum. onu da bıraktım. yemem töbeeee. e madem dikkat edicem nedne o çileyi çekeyim diyorum. kafam karmakarışık.
gaz konusuna gelince, benim minnoşa yaptı ama bünyeden bünyeye değişir. belki sizlere yapmaz. deneyerek bulucaz hepimiz kendi bebeğimize dokunan şeyi.
bir akrep olaraktan, akrep olsun istemiyorum bendeeeeee. 38 haftada alırsa akrep olur. arkadaşım da gataya gidiyor. hem gataya hem gatadan bir prof dr muayenesine. 38+4de alırız demiş. eğer bizimki de 38+4e kalırsa yay olur.
Ayy burçlara o kadar takılma canım ya. Sen 24 Kasım ı beklerken bu sefer normal yoldan gelmeye kalkarsa seni daha çok zorlamaz mı ? Hayırlısı olsun inş allah. Bu arada ben de akrep kızlarını sevmem :) İçimizde akrep varsa lütfen alınmasınKizlar benim normal.dogum tarihi 2 aralik gözüküyor ama sezeryan olacaagi icin erken alincak. Ama akrep burcu olsun istemiyorum 24 kasim olmazmi acaba cokmu gec der dr henuz sormadim bu gidisimde sorucam aranizda bilgisi olan varmi bu konuda??
ahah yalnız değilsin canım yanyana otururken sakin kalmak mümkün değilben en çok ısırıyorum eşim artık hissizleştim canım acımıyor diyor buarada bizde haftaya ikeanın yolları taştan diyip başlıyoruz bebişkomun odasına listemiz çoktan hazır alınacaklar belli ama duvarın rengi ve odanın konseptine karar veremedik
tamam canım teşekkür ederim fikirlerin için :)Benimkilerde erken diyor. Bende yetiştirememekten korkuyorum. Allah yardımcımız olsun. Sizin oda yine yolda sayılır biz daha sipariş bile vermedik. Verene kadar bana rahat yok
Ne demek canım bildiklerimi anlatırım tabi. Açıkçası 50 adet x 4 Tl hazırlar desen = 200 Tl ben o tutara 130 tane yapacağım. Sen malzeme alsan ortalama 60-70 Tl ye mal edip yaparsın. Kaşçı var dı hatırlarsın artık girmiyor. Ona da söyledim mesela. Oda 50 tane yapacak. Malzemeleri aldı kendi yapacak ortalama 1,50 tl ye mal ediyorsun böyle. Bana kalırsa kendin yap derim ama sen bilirsin.
valla biz çok sakin torouyoruz yanyana. içimiz geçmiş demek. yaşlılık işte:)))
Canim seninle aramizda 3 gun var sanirim beni 38+4 kurtarmıyor sanirim(
iymiş valla aşkını daim olsun bebeleriniz olunca da böyle olun.çocuk çabuk uyusun diye gözlerinin içine bakarken uyuyup kalmayın ben gibi:)))yok canım daha ne yaşlanması bizde bi gariplik var 20 kasımda 3 sene olucak evleneli hiç akıllanamadık dahaanne baba olucaz azıcık sakinleşelim diyoruz artık gerçi bu aralar kendimizi yapboza verdik canım sıkılmasın diye eşim 3000 parçalık yapboz almış çocuk gelene kadar onu bitirip kaldırmam lazım çerçevelettirip duvara asıcam evde hiç tablo tarzı bişiyim yoktu iyi oldu hemde kafa dağıtıyorum evde olanlara öneri
canım koçtaşta bi duvar kağıdo beğendim mavi üzerinde beyaz harfler var ondan alıym bi duvara onu uygulayalım gerisinide bütün odayı o tondan mavi boyayalım beyaz kocaman bi top avize alalım bide lambader alalım diyorum ikeadanda bi dolap bi şifonyer ilk zamanlar içinde kuzenimin oğlunun bambu beşiği var onu alıcam onuda koyarım ikeadan bide şu poang sandalyelerden alırız diye düşündüm ama eşim biraz daha farklı modeller bakalım diyoAyy burçlara o kadar takılma canım ya. Sen 24 Kasım ı beklerken bu sefer normal yoldan gelmeye kalkarsa seni daha çok zorlamaz mı ? Hayırlısı olsun inş allah. Bu arada ben de akrep kızlarını sevmem :) İçimizde akrep varsa lütfen alınmasın
Dayanıklılık katıyoruz vücutlarına kıymet bilen yok
Hadi inş Allah her şey gönlünüzce olur. Bende duvarlarda çok kararsızım. Offf offf. ne yapacağız hiç bilmiyorum. Tek duvarı bebe mavisine boyamak istiyorum ama hangi duvar olacak orası meçhul
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?