2014 Aralık Anneleri

aynen düz mantık Ama dün akşam odası hakkında konusuyorduk. Ben dedim bütçemiz sarsılmaz ama zorlayacak odadan vazmı geçsek diye . O kadar heveslendik hayal kurduk olmaz, bu saatten sonra vazgeçemeyiz dedi bi hoşuma gitti onunda hayalleri varmış büyük paşam benim ayyy bak yine mıncırasım geldi keşke yanımda olaydı şimdi. Neyse hevesimi akşama saklayayım
Hem buraya hem oraya koyarız burası da başı boş kalmasın
Sen sadece sabunmu yapacaksin cnm seker falanda yapicanmi? Biriside vosvoslu birsey yapmisti oda güzeldi. Aslinda bende 50 tane sabun 50 tane seker yaptirsammi diyorum. Ben sana musteri olurum bitirince suslu hallerini koyarmisin:)
Mevlüt için sadece sabun ve annelerin isteği üzerine havlu dağıtacağız. Hastane odasına da katlı serviste karışık şeker ve şekerlemeler, çikolatalar falan düşünüyorum. ama öyle tek tek paketlemeyeceğim. Eline alan ağzına atsın yesin Şu anda öyle diyorum da son ana kadar sabit kalır mı bilmem. Daha bir sürü iş var. bir de o çıkmasın dedim. Hem kavanozda şeker dağıtsak ne olacak açıp şekerini yeyip etiketini çıkarıp kavanozu kullanacaklar. Benden bir hatıra olmayacak madem uğraştırmasınlar beni boşa
Süslemesini yapınca koyarım canım. Müsait olursam yaparım valla :)
Eminim benim eşimde içim geçsin diye dört gözle bekliyordur
Kesinlikle haklısın, deneyimlisin bir de bu konuda ama eğer şeker yoksa da boşuna diyet yapmış olacaksın.
Bu bebişler resmen bizi eğitecek anlaşıldı.
Bende erkekte yay burcunu hiç sevmem aslında ama herkes te farklı taşıyor burcunu. benim tanıdığım yay evlerden ırak. Amin.

Kis icin hic bisey yok bende hamilelikten beri kayincalidemde yiyoruz cogunlukla bel agrisindan yemek yapamiyorum zaten sevmezdim iyice sogudum. Ne güzel yemeklerinizi yapiyosunuz kisliklari düsünüyosunuz.Ben de alip koyayim bari ne yiyecegiz bilmem kisin hersey gaz yapiyomus baksaniza Neler koyulmali kizlar acaba?

anacım sabah geldim açtım kk yı işler yığılmaya başlayınca iki sayfa okumadan kaldı öle pencere açık ama bakabilen kim ama hatırlanıpta adımı görünce çok hoşuma gittiğini söyleyemeden geçemicem valla tam kayıt haftası işler feci yoğun eve gidincede evle uğraşıyorum malum evi taşıdım ama bitti sayılır yerleştim desem yeridir gerçi 10 günümü aldı otura kalka ama her yer mis tertemiz olduu o hh rahatladım valla hamileliğime gelince telaşeden bu ara zaman çabuk geçti sayılır yarın sağlık ocağında şeker yüklemem var perşembede doktorda kontrolümm bakalım ne kadar büyüdük en son gittiğimde 330 grdı 800-1000lerden bahsediyorsunuz heyecanlandım .çok şimdii ama hiç rahat değilim göbişim bu ay birden büyüdüü ve aşırı hareketliyiz masada çalışırken bile unutup dayanıyorumm tepikler gelimce doğruluyorum tekrar omuzlarım düşük otururdum ama artık izin vermiyo paşa batıyo rahatsız oluyorumm dik durmam gerek oda çok yoruyo benii kıyafet konusunda erken felan kimseye kulak asmıyorum gerçi pek kimsemde yok ya buralarda kızımdan kalanları saklamıştım aradan 10 yıl geçsede çokk iyi şeylerdi malum çok az giydiler ufak şeyleri evi de yerleştirirken öle kaldırmak istemedim bi güzel yıkadım astım akşama kurumuş olurlar dolaba yerleştirrim ekstra bişi almadım kızımın gardrobunu beraber paylaşacaklar ona kadar yer var e bid epark yatak alıcam bid haki aya almayı düşünüyorumm hoşgeldin bebek kutusu yapıcam herşeyi hazır ama içine ne koyacağıma karar veremedim şeker lokum felan diyorum ama bayatlamazlarmı kızlar yaa ohh ne çok brikmişim valla

sizler kış için neler yaptınız arkadaşlar.

ben hiç bir şey yapmadım, zaten 1 yıllık evliyim geçen kışın malzemelerini annemle kayınvalidem koymuştu dolabıma, her şeyim hazırdı. bu yıl da onlar yaparlar herhalde
Sen neler yapacaksın, bana da akıl ver :)

Kizlar bu arada.esiniz size yanasiyor mu Benimki kaciyo resmen korkuyo bisey olur bak karnin kocaman oldu diye Ben diyorum resmen ki hic söyleyemezdim ah hormonlar ah Kacinci haftada birakmamiz gerek acaba doktor da bisey demedi ama ???

canım okadar zorki hemde grinin tonları var tabloda hepsi birbirine benziyo bizde kışlık işine annem bakıyo ben hiç anlamam o işlerden arkadaşlarım domates falan yapıyo çok özeniyorum yaa zamanının bile bilmem ben hazır geldiği için annem verirse yeriz vermezse gider dolabından alırız

Ohhh rahatladım csnım .. Hadi gecmiş olsun

Anne , kayınvalide uzak olunca bana düştü kışlık hazırlıkları .. Bide ee malum dogum zamanı kalabalık olucaz gelecek dedeler nineler :) ben barbunya,bezelye , azcık köz kırmızı biber, bide yeşil ve kırmızı biberleri dogradım kışın rahat oluyor . Bu haftasonu da domates sosu yapıcam cok kolay oluyor cok tükettık gecen kış.. Birde kayınvalidem cok guzel yapıyor taze fasulyeyı o biraz domates soslu fasulye yapıcak böylelikle bitecek inşllah

tamam canım teşekkür ederim fikirlerin için :)
Rica ederim malzeme alacaksan site önerebilirim. Hammaddeler diye bir site var ben ordan aldım. Birtek boya ve kokuyu almadım oradan. Boya ve koku bursa da bir mağzadan.
Büyük ihtimalle uyuyup kalırız o yorgunlukla
Ben kış için hiç bir şey yapmadım. Sadece köyden kayınvalidem yemek için taze fasulye göndermiş onlar fazla geldi 2-3 poşet onları attım dolaba. Başka da bir şey yapmadım. ama yapmam gerek ne yiyeceğiz kışın. Bezelye falan koymak lazım. Artık pazarlıkları da eşim alıyor pazar yüzü görmüyorum ya ne var ne yok hiç bilmiyorum valla.
Ohh çok şükür bir şey olmamasına sevindim. Sabun çok kolay zor değil ama tabi biraz ayakta kalman gerekiyor. Sık sık 15 dakikada bir kalkıp uğraşman gerekiyor. ama zevkli :)

Oooo siz odayı planlamışsınız zaten. Oraya gidince hepsine bakacaksınız zaten. Orda koltuklara yayılır konuşur karara varırsınız :9
Ben işleri attım kenara. Yurt dışı cevap bekler benden salllaaa ben hamişim mola benim hakkım (patron duymasın)
İyi bari yerleşmişsin. Kıyafetleri yıkamakla da iyi etmişsin. Aklında duracağına olmuş bitmiş işte ne güzel. Oooo sen çok küçükken gitmişsin şimdi şoka uğrarsın kilosunu duyunca. Kocaman oldular maş allah.
Kutuları kendiniz mi yapacaksınız hazır kutu mu sipariş edeceksiniz ? fikirlere açığım ben doğurana kadar kaç fikir değişecek acaba

Yeşil ve kırmızı biberleri doğradın kavurmadan mı koydun dolaba. Ben bir kere kavurmadan çiğden koydum. Salınınca buz kokusu oldu ve iyice saldılar kendilerini. Beceremedim büyük ihtimalle. Sen nasıl yapıyorsun merak ettim.

kendim yapıcam canım arkadaş hazır sölemiş mevlütünde almıştım bi tane örnek elimde açtım onu kartona kalıbını alıp kesicem katlıcm kurdelesini de bağlıcam üzerinede netten bebek etiketleri bulup etiket a4üne renkli yazıcıdan basıp kesip yapıştırcam :) şimdilik fikrim bu maddiyatımı fazla zorlayamam çünkü yeterince zorlanmış durumda maliyetsiz bi şekilde çıakrıcam

Kizlar bu arada.esiniz size yanasiyor mu Benimki kaciyo resmen korkuyo bisey olur bak karnin kocaman oldu diye Ben diyorum resmen ki hic söyleyemezdim ah hormonlar ah Kacinci haftada birakmamiz gerek acaba doktor da bisey demedi ama ???
hehehhe vahhh nedense daha benimki korkmuyo yanaşıyo valaaa koş peşinden koşşş

hadi geçmiş olsun, güle güle otur yeni evinde canım :)
ben de kutu hazırladım, içine renkli büyük drajelerden koyacağım ama şöyle doğuma 1-2 hafta kala alıp koymayı düşünüyorum bayatlamaması için. zaten her şey hazır onu koymak 2 dk.lık iş son anda bile olur. sen de öyle yapabilirsin :)

Canım doğradım sadece kavurmadım..tek kullanımlık bi poşete mınik mşnik koydum böldüm gibi poşeti .. Bide kullanacağım zaman erken çıkardıysam altına kağıt havlu koy alıyor suyunu.. Koku olmadı 2 senedir yaptım bu senede olmaz inşllah

Haha bizde durumlar çok vahim. Ben koşuyorum o kaçıyor arada yakalıyorum o zaman da tırsak tırsak. Korkma bir şey olmaz diye diye iş bitiyor. ayy çok açık oldu ama öyle
aşırı tırsak çıktı
Sizde ki durum iyiymiş her halükarda yiyorsunuz
Nasıl kartona. Düz mü desenli karton var mı ? Foto paylaşın bende daha masraf yapamam ama elden gelen şekilde kutu falan yapıp şekerleri koyabilirim. Hazır almayayım. Dünya kadar masraf oluyor zaten.
Canım kutularının fotosunu sende koysana nasıllar bakalım bi fikir olsun. Hazır mı aldın kendin mi yaptın ?

Deneyeyim bakalım bende. Kışın iyi oluyor ama koku olunca yenmıyor. Belki ağzını mı iyi bağlamadım nedir. Beceriksizliğim tutmuş demekki

ben doktoruma hiç sormadım ama benim eşimde tedirginlik var yanı haftada belki yapıyoruz gibi bişey ama kısıtlı pozisyon ve şiddette oldugu için çoğu zaman yarıda bırakıyoruz. bide bende kuruluk var bu sorunu yaşayan varmı?

Ben de burdayım da şu anda internetten tahlil sonuçlarıma baktım şekerim biraz yüksek çıkmış ve doktorumun beni aramasını bekliyorum bakalım ne diyecek. İnşallah ciddi bir durum olmaz

Ben de burdayım da şu anda internetten tahlil sonuçlarıma baktım şekerim biraz yüksek çıkmış ve doktorumun beni aramasını bekliyorum bakalım ne diyecek. İnşallah ciddi bir durum olmaz
Çok mu yüksek çıkmış. İnş Allah ciddi bir şey değildir. Haber verirsin yine merak ederiz.

Çok mu yüksek çıkmış. İnş Allah ciddi bir şey değildir. Haber verirsin yine merak ederiz.
Çok yüksek değil ama normal değerlerden biraz üstte. Diyet verecek sanırım diye düşünüyorum. Ama benim babamda dedemde falan var şeker risk grubundayım o yüzden ben de. Bebişime bir şey olmasın da Allah'a emanet..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…