2014 Aralık Anneleri

Cnm bol bol kasılma yaşayan biri olarak araya gireyim istedim.
Tüm karnın sertleşmesi de belli bir bölgenin sertleşmesi de kasılmadır. Elinle dokunduğunda taş gibi hissedersin. Haftalar ilerledikçe kasılan alan ve şiddeti artar. Kasılma olacağını içerden hissedersin.

Günde bikaç defadan fazla oluyosa dikkate alınmalı. Erken doğum işaretidir. İlaç, istirahat vs ile önlem alınmalıdır.

Günaydınlar herkese;
Bizde de ceyiz gibi bebişin herşeyi odası hariç ananeye aittir. Arabasını, çantasını, anakucağı falan babaanneye alabilirse birde odası. Ama biz çok karıştırdık olayları. İkisine de aynı bütçeyi ayırttık dengesizlik olmasın diye. Biz eşimle kafamıza göre gidip beğenip alıp paralarını onlardan alıyoruz :) Birde bizim şansımız ablamdan arabası dahil,bambu beşiği ve bir sürü kıyafet (hiç kullanılmamış ve az kullanılmış) kaldı. O yüzden anane ve babaneye ortak odayı aldıracağız ve kalan eksikleri tamamlatacağız. Bizde hastane masrafları oda hazırlığı, süslemeler ile falan ilgileneceğiz. Bizim velet çok şanslı. Daha şimdiden mama sandalyesinden, aktivite masasına, oyun halısına, ilk adım arabasına kadar her şeyi var. Hemen hemen hepsini de ablama ben almıştım. Şimdi bizim ki kullanacak :)

amin canim gerçekten annelerimizin bir tane ne varsa onlarda var

zaten çok kiyafet almamak lazimmis ben daha hicbir şey almadim anneme güveniyorum ilk 6 ay yetecek kiyafet almak en iyisiymis zqten cok cabuk buyuyolarmis kuzularimiz öyle bir sene giyeceği kadar kiyafet almaya gerek yokmuş bebegin gelişiminin nasil olacagini da bilemeyiz çünkü. Bende tecrübesine inanıyorum annemin beraber gidip herseyini kuvetini biberonunu Emziğini şampuan falan filan alicaz işte acele etmiyorum hic :)

ne güzel canim ya bizim babaanneden yana sansimiz yok pek birşey yapacagini sanmiyorum beklentim yok yani zaten bizden geçindiği için ama annem sağolsun odamiza koyacagimiz beşiği ve kıyafetleri, bakim ihtiyaclarini falan alicak arabayi da dayisi alicak. Bizimki her iki ailenin ilk torunu olacagi için kuzenlerinin esyalarini kullanma sansimiz olmayacak maalesef masrafimiz çok olucak :))

Eşim tarafında ilk torun bizim kide ama bizim tarafta 3. olacak. Ablamın bir kızı bir oğlu var.
Açıkçası bende kayınvalidemlerden pek umutlu değildim. Çünkü tüm düğün mobilyalarımızı falan biz aldık hiç yardım etmediler. Bebişte de aman aman bir yardım değil aslında ama neyse işte. Bunada şükür diyelim. Biz daha çocuk düşünmeden ilk kullanacağımız beşiğimiz, kıyafetlerimiz bile hazırdı ablamdan dolayı. Bizle hep dalga geçerlerdi. Bir tek mama ve bez parası vereceksiniz birde zahmet olacak bebiş yapacaksınız diye Diye diye yaprırdılar bebişi :) Bizim ki çok şanslı. Öyle bir teyzesi var. Her alışverişe çıktığında bize de bir şey almadan dönmeyecek biliyorum. Başladı bile zaten. Allah yardımcımız olsun her konuda. Ne kadar bize çok masraf düşmüyor desekte baya masraflı bir şey bu bebişler. Hiç eksikleri bitmiyor :)

braunun kulaktan ateş ölçerini alıcam ben sanırım ırt 4520

Kizlar ebe bi komsum var o bana alindan al dedi.kulajtan olcmek zor oluyomus zarar verilebiliyomus.ben alindan bakiyorum ama ben de karasizim marka konusunda.

bebeğim doğmadan braun kulaktan ölçer aldım. bebek doğduğunda hastanede visite gelen ebeler hemşireler ikimizin ateşini de alından ölçüyordu. acaba alından mı alsaydım dedim o zaman. kulaktanı yaklaşık 7 ay kullanabildik. büyüdükçe izin vermedi ellettirmedi kulağına. gidip alından aldık. şimdi onu kullanıyoruz. büyük rahatlık alından ölçer. diğerinde çocuk durmuyor sağlıklı ölçüm yapamıyoruz. alından ölçen ile şu an kendisi ölçer bir de otusyedigokuş ateşim anne diye rakam söyler sıpammmm:)))

ama yemişsin de çıkmış şekerin üzülme. ben üzülüyorum çikolata şeker dondurma yemedne çıktı. inşallah diyetle düşer, insülin gerekmez
sezaryandan da ürkme bu kadar. benim ilk bebeğimdeki grupta 50 küsür gebeydik, herkes normal doğum taraftarıydı 3 kişi normal yapabildi. ne hikmetse hepsinin ya kafa büyük ya suyu az ya bilmem ne dedi drları, ya da sona yaklaştıkça korkular başlayınca gebeler kendileri sezaryana yöneldi vs. merak ediyorum bu grupta ne olacak:))

Benim aklıma takılan. Normalde yeni doğan bebişlerin makattan ölçülmüyor mu ? En sağlıklı sonuç öyle diye biliyordum yanlış mı ?
Ben hep normal istiyorum korkarakta olsa Ama doktor kalkıp sezeryan olacaksın derse de yapacak bişi yok. Sezeryanda kişiden kişiye göre değişiyor normal doğum gibi. Bazısı çok rahat atlatıyor, bazısının ki sıkıntılı oluyor. Hayırlısı ile kurtulalım en kolay yoldan inş Allah.

hiç ölçmedim makattan. bu kadar deşelemeyin canım yaaa. az relax:)

Günaydın kızlar, kramplarım ve ben sizi sevgiyle selamlıyoruz :)

Cok beğendim canım cok guzel .. Markası neymiş nette. Satış yok mu

babyhome canım, instagram da gördüm ben. kullanıcı isimleri "mybabyhome". havale ile satışları varmış aslında ama ben zaten bayramda İstanbul'a gideceğim için mağazalarına gidip görüp alırım dedim.

kızlar ben çok mu rahatım bebişe daha hiç bişey almadım bi iki zıbın aldıysam o kadar bulantıdan yana çok dertliydim yeni gözümü açabildim şimdide işyerinden arkadaşlarım çok rahatsın diye kızıyolar siz her eksiğini tamamladınız heralde

yok canım ya bizim de adam akıllı yaptığımız ilk şey, 2 hafta önce odasının siparişini vermek oldu. yeni yeni başladık. başladık dediğimde kıyafet falan. daha ne bebek arabası, ne emziktir biberondur hiç bir şey almadım :) karar verince bir günde bile alınır yani geç kalmış sayılmazsın bence :)

saol canım cevabın için:) ne biliyim ne kadar gamsız bi anneyim diye üzüldüm kendi kendime odasını kullanmayacak zaten diye oda yapmaktan vazgeçtim şimdilik bide öyle bi durum var

saol canım cevabın için:) ne biliyim ne kadar gamsız bi anneyim diye üzüldüm kendi kendime odasını kullanmayacak zaten diye oda yapmaktan vazgeçtim şimdilik bide öyle bi durum var

yok canım ya yalnız değilsin çok arkadaş var yeni başlayan :) ama artık yavaş yavaş alsak da iyi olacak, ağırlaşmadan halletmiş oluruz en azından alacaklarına karar vermekle başlayabilirsin

kızlar şu avent'in anne memesine yakın biberonu hangisi, alanlar bilenler söyleyebilir mi?

günaydın hayırlı cumalar güzel anneler ve bebekleri nasılsınız
birgün kıpır kıpır olan meleğim bugün yatışta sanırım depik nöbetine durdum nefes bile almıyorum kaçırmamak için
dün akşam karnım çok sertti bir anda adet ağrısına benzer bi rağrı girdi ama karnımın her yerine o kadar çok korktumki salonda bi o yana bi bu yana yürüdüm eşim banyodaydı kanepeye attım kendimi oturdum derin derin nefes aldım gaz sancısı olsun diye dua ettim içimden eşim duştan çıkınca ne hayır dedi bende gaz sancısı herhalde dedim yüzümden korkum belliydi herhalde o da telaşlandı sonra dışarısı buz gibi olmasına rağmen balkonun kapısını açtım kanepeye sol tarafıma uzandım uyukluyorum ama karnımın sertliği geçmedi arada ayaklarımı salladım aşağı yukarı yatağa geçtim yatakta oturur vaziyette uyumaya çalıştım eşim geceleri çok derinden ve sık nefes aldığımı söylüyor bende bazen farkına varıyorum ama yorgunlukla çok derin uyuyorum

günaydınnnn neden o kadar uuzn sürdü ki canım yaaa,benimde sertleşiyo arada ama 5 en fazla 10 saniye sürüyo geçiyo sonraa

hiç ölçmedim makattan. bu kadar deşelemeyin canım yaaa. az relax:)
İlk gebelik anam bizimki sen tecrübelisin tabi

kızlar şu avent'in anne memesine yakın biberonu hangisi, alanlar bilenler söyleyebilir mi?
Ben ekledim resimleri bak canım. Cam olanın küçük boyu 120 ml bu . Ben 120ml ve 240 ml olarak cam aldım. Şekilleri çok güzel çok estetik ama bebiş ne diyecek bilmiyoruz

Ben geçen yıl kızıma almıştım emziği anne memesine benzetilerek yapılmış biberon hepsine olur uyumludur heralde canım.Ben 125 ml almıştım. Kendin görünce anlarsın daha yassı resmini atabilirsem.

Eklentiler

• 515931046497.webp
    8,3 KB · Görüntüleme: 58
Benim geçen hafta aynı günde 2-3 defa tam ortada olmuştu sertleşme. Bir daha hiç olmadı ama benimkiler o kadar uzun da değildi. Doktora sorduğumda Gün içerisinde 2-3 defa olması normal. Şiddetli olursa içten hissedersen sorun, sadece ellediğinde sertlik ise sorun değil demişti. Belki de poposunu ya da sırtını dayadı bebiş. Ondan da kaynaklı olabiliyormuş. Ama sen yinede doktoruna gidince söyle.

günaydınnnn neden o kadar uuzn sürdü ki canım yaaa,benimde sertleşiyo arada ama 5 en fazla 10 saniye sürüyo geçiyo sonraa
valla canım anlamadım bende normalde sertlik oluyordu ama önemsemiyordum ama aniden sertleşmeyle birlikte karın ağrısıda olunca tedirgin oldum aniden oldu ve hem gaz sancısı gibi hem de adet sancısı gibi oldu çok tedirgin oldum elimi karnıma sardım yürüdüm sonra oturup derin derin nefes aldım uzandım geçti ama uzun sürünce tedirgin oldum birde eşim galesiz biri o da benim tedirginliğimi farkedince o bile korkuttu beni

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…