ben bugün 28+0 oldum ama hala kafam kaç ay oluyo diye karışık:)
Bazı sağlık ocaklarında hemşirelerden kaynaklanıyor bu durum. Doktor değil gebelik takibini yapan çünkü. Hemşirenin sorumsuzluğu. Senin de rutin kan değerlerini sisteme girmeleri gerekiyor aslında. Sen git olmazsa. Hiç çağarmıyorsunuz de.
Amin canım inş Allah.
Ben ilk haftalarda ictim canim iyi geliyodu.Ayy bebek karismis haberine ben de sasirdim ve korktum simdi hemen esime tambihledim bebegi takip et diye.Rabbim yavrularimizi Hafaza melekleriiyle korusun insallah .Amin
Kizlar midesi cok yanan agzina gelen var mibya ben maden suyu iciyorum ama doktoruma desem mi acaba gaviscon iciyomus gebeler genelde icen var mi iyi gelir mi?
Canım, nst cihazıyla baktılar, allaha şükür herşey yolunda dediler.canımm yat uzan dinle karnını biraz,tatlı bişiler ye su falan iç,biraz daha bekle de hareket etmezse doktoruna danışırsın
ohh iyi bari rahatlamışsındırrCanım, nst cihazıyla baktılar, allaha şükür herşey yolunda dediler.
hemde nasıl, Allah bir daha o korkuyu yaşatmasın.ohh iyi bari rahatlamışsındırr
kızlar resime bakın kaç aylıksınız bulun ben 26. haftayı bitiriyorum yani 7 ye geçiş yaptımben bugün 28+0 oldum ama hala kafam kaç ay oluyo diye karışık:)
günaydın kızlar,
şu ay hesabıyla ilgili annem benim hafta hesabımı hiç dikkate almıyor. o kendince adet tarihime göre ayı doldurup doldurmadığıma bakıyor :) ben ay hesabıyla ilgili karışıklık yaşamıyorum da kafama takılan şu. hani bazılarımızın ultrasonda biraz önden ya da geriden geliyor ya haftası, bu durum bebeğin kilosunu vs. mi etkiliyor sadece yoksa doğum haftasına da etki ediyor mu? ya ada ikisini de mi belirliyor acaba ?
anladım canım, teşekkürler:)aslında ultrason ölçümü doğruyu pek göstermiyor bebeğin kafa çapını ölçüyor doktor tabii milim şaşarsa ölçüm kilosu da farklı çıkıyor yani bebeği tartmıyorlar kafa çapından yorum yapıyorlar.. bir çok bebek ultrason kilosundan farklı doğmuştur ve halen doğmaktadır çok gelişmiş cihazlar en doğru yanıtı verebilir sadece.. bebeğin ileri ve ya geride olması senin yumurtlamanla alakalı tahminden iki gün önce veya sonra yumurtlamış olabilir veya yumurtanın kalitesi iyi olabilir gerçi ben bunu prof a sorduğumda halen bunun sebebi bulunamıyor demişti.. doğum zamanını etkilemiyor çünü bebeğin önden gitmesi değil senin adet tarihin baz alınıyor doğum için.. zaten en az fazla bir bebek 8-9 gün önden ilerleyebiliyor 9 ayı doldurduğunda bebeği saran kesenin üzerinde yolk adı verilen ince bir zar var onun yırtılması sonucu vücut bebeği parazit olarak görüp dışarı atma isteği duyuyor bunun hissedilen yanı yoğun sancı yani 9. ay bittiğinde hani 10 gün diyor ya doktor o 10 gün aslında yolk kesesinin kendiliğinden yırtılması.. çok uzattım lakin bebeğin önden gitmesi bir şey ifade etmiyor
bir de çok ileri giden bebeklerde bilimsel olarak bir sorun var gözüyle bakılıyor genellikle de şeker çıkıyorgünaydın kızlar,
şu ay hesabıyla ilgili annem benim hafta hesabımı hiç dikkate almıyor. o kendince adet tarihime göre ayı doldurup doldurmadığıma bakıyor :) ben ay hesabıyla ilgili karışıklık yaşamıyorum da kafama takılan şu. hani bazılarımızın ultrasonda biraz önden ya da geriden geliyor ya haftası, bu durum bebeğin kilosunu vs. mi etkiliyor sadece yoksa doğum haftasına da etki ediyor mu? ya ada ikisini de mi belirliyor acaba ?
Gunaydıngünaydın kızlar,
evet doğrudur, şeker ne kadar yüksekse bebekte obezite riski o kadar artıyor sanırım.bir de çok ileri giden bebeklerde bilimsel olarak bir sorun var gözüyle bakılıyor genellikle de şeker çıkıyor
benim de başlangıçta 8-9 gün kadar geriden geliyordu, geç döllenme demişti doktor. şimdi ise 1 hafta kadar öne geçti. ama yine de kendi hafta hesabımızdan şaşmamayacağız demek ki, sağol canım:)GunaydınBenim de başlarda 2 hafta önden gidiyordu ,anlayamıyordum acaba erken mi doğacak diye Sonra araştırınca ultrasonla senin doğum haftanın farklı olmasının cok normal olduğunu, doğum süresinin kısalacağı anlamına gelmediğini öğrendim.Bebeğin gelişimiyle alakalı bir durum bide ultrason kalitesiyle alakalı diye biliyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?