2014 Aralık Anneleri

ben bugün 28+0 oldum ama hala kafam kaç ay oluyo diye karışık:)

kafanın karışmasını istemiyosan şöyle yap, haftandan 2 çıkar, 4e böl. mesele 30 haftalıkken 30-2=28 28/4=7 yani 7 ayı doldurmuş oluyosun. böylece 9 ay 10 günde doğurursun :)

swift naptınız mobilyanızı aldınız mI?

Kizlar ay hesabinda kafalar epey karismis ben size formulunu yazayim siz hesaplayin :)
Ornegin 27+2 gunluk hamilesiniz
27*7+2 cikan sonucu 30 a bolunce ortalama ay cikar ben soranlara 6bucuk aylik diyorum 7 bitmedi cunku :)

Ben ilk haftalarda ictim canim iyi geliyodu.

Bugün ikeaya gittik oglusuma dolap ve sifonyer avize aldik bide duvar boyasi aldik bian once bitsede esyalarini yerlestirsem :)

günaydın arkadaşlar herkese iyi pazarlar:)
dün ilk defa bebek alışverişine başladık inanılmaz keyifliydi. unutmuşum bu telaşları. zaten neyi ne marka alacağıma önceden karar verdiğim için gidip sepete koyma işi kalmıştı sadece:) hatta önceden aklıma gelmeyenleri orda görmüş oldum iyi oldu (saç fırçası tarağı biberon fırçası vs vs )..babymall e gittik cennette hissettim kendimi. ankaralı arkadaşlar mutlaka uğrasın derim. birçok üründe en iyi fiyat orda. belki nette 2-3 tl daha uygun olanları vardır ama o da kargosuyla aynı fiyata geliyordur. yoruldukça cafesinde oturdum sonra devam ettik falan. her yer hamile kaynıyordu çok şekerdi :) aldıklarımdan aklıma gelenlerin fiyatlarını yazayım size de fikir olsun dedim

avent 125 ml natural biberon: 23tl
chicco physio kauçuk emzik:13tl (2 li olanlar daha ucuza geliyordu ama tutmaz falan diye tekli aldım. kauçuk daha sağlıklı olduğundan tercihim kauçukdu ama şu tüylenme sorunu kafamı karıştırıyordu. onu söyledim. bu modelin yağlımsı bi dokusu olduğu için hiç bi şekilde tüy tutmaz dediler dokundum gerçekten öyle.aldım bende bakalım görücez:)
sudocrem pişik kremi: 19tl
chicco burun aspiratörü:14 tl
prima premium 1 numara:25tl
unibaby yenidoğan ıslak pamuk 12 li:49 tl (ıslak mendil kullanıp kullanmama konusunda kararsızım. yıkamayı düşünüyorum. bir de ipeğin pamuğu vardı. makyaj pamuğu şeklinde daha büyük tabi. 60 tane olan paketi 4,90 dı. bir de ondan aldım bakalım denicem.
bunların dışında nakonun antibakteriyel antialerjik çıktçıtlı bodylerinden aldım boy boy 5 tl.idil baby nin 5 li hastane çıkışını aldım 58 tl. bir de 10 lu bi takımını çok çok beğendim ama 178 tlydi. onu sonraya bıraktım. 1 tane 5 li bir tane 10 lu yeterli oluyor zaten hastane için.
aziz bebenin alt açma setini aldım 37 tl
bunların dışında mini mini çoraplar aldım 3 lü 3tl ye:) birkaç tulum aldım.nakonun penye yelekleri 5,90 (yün yelekleri sevmediğim için kızımda da hep penye yelek kullanmıştım çok rahattı. babanesi biraz örmüştü allahtan kızım da hiç sevmedi boynuna falan değince basardı çığlığı:) o da benim bahanem olmuştu giydirmemek için:)
ateş ölçerler pahalıydı. onu da sonraya bıraktım netten alıcam.
bebek arabalarına baktık. chicco little vay plus indirimdeydi. en çok satılan ürünmüş. 799 dan 699 a düşmüş kısa süreliğine. adam bize anlatırken 15 dk içinde bi taraftan da 3- 4 tane sattı. kapış kapıştı resmen. eşim demek ki iyi bişey alalım falan dedi ama benim aklım quinnylerde olduğu için hızlıca uzaklaştık ordan:)quinny nin zapp extra 2 si çıktığı için bir önceki modeli 1100 tl ye düşmüş. ben zapp 2 nin biraz daha düşmesini bekleceğim.
aklıma gelenler bunlar. kalan alacaklarım için haftaya dolaşcaz artık. birkaç hafta içinde herşeyini tamamlamam gerektiğini anladım 3 saatte 2 kere oturdum dinlendim. ayaklarım ve belim ağrıdı baya.
herkese sevgüler keyifli alışverişler :)

Kızlar Günaydın

Ay hesabı şu şekilde; mesela ben bugun 28+3 oldum. 28 ×7=196 gün
196+3=199 gündür gebeyim.
180 gun 6 ay eder. Yani ben 6 ay19 gunluk gebeyim. 7. Ay bitmedi henuz

7ay bitişi 210 gunluk olunca. 30+0 olunca 7 bitecek. 8den gun almaya basliycaz

günaydın kızlar bugün daha daha iyiyim ateş ve ter topu çıkıyor sırtımdan ama rahatlatıyor bugün son antibiyotiğimi almam gerek ama kararsızım almama konusunda sanırım tedavimi kendi hür irademle bırakıcam zaten toparlardım sayılır :)
ay hesaplamasına gelince geçen gün doktor bana 27 haftalıksın yani 6. ay dolmuş 7 desin dedi.. basit hesaplamalarda 6,25 çıkıyor bu demek oluyor ki 6 bitmiş 7yi çeyrek geçiyor :) amaaan ben sorana 7 diyorum geçiyorum

günaydın kızlar,
şu ay hesabıyla ilgili annem benim hafta hesabımı hiç dikkate almıyor. o kendince adet tarihime göre ayı doldurup doldurmadığıma bakıyor :) ben ay hesabıyla ilgili karışıklık yaşamıyorum da kafama takılan şu. hani bazılarımızın ultrasonda biraz önden ya da geriden geliyor ya haftası, bu durum bebeğin kilosunu vs. mi etkiliyor sadece yoksa doğum haftasına da etki ediyor mu? ya ada ikisini de mi belirliyor acaba ?

[/QUOTE="bitter53, post: 36901688, member: 581488"]Kizlar ay hesabinda kafalar epey karismis ben size formulunu yazayim siz hesaplayin :)
Ornegin 27+2 gunluk hamilesiniz
27*7+2 cikan sonucu 30 a bolunce ortalama ay cikar ben soranlara 6bucuk aylik diyorum 7 bitmedi cunku :)[/QUOTE]
Bu formul tam kafama oturdu:)

aslında ultrason ölçümü doğruyu pek göstermiyor bebeğin kafa çapını ölçüyor doktor tabii milim şaşarsa ölçüm kilosu da farklı çıkıyor yani bebeği tartmıyorlar kafa çapından yorum yapıyorlar.. bir çok bebek ultrason kilosundan farklı doğmuştur ve halen doğmaktadır çok gelişmiş cihazlar en doğru yanıtı verebilir sadece.. bebeğin ileri ve ya geride olması senin yumurtlamanla alakalı tahminden iki gün önce veya sonra yumurtlamış olabilir veya yumurtanın kalitesi iyi olabilir gerçi ben bunu prof a sorduğumda halen bunun sebebi bulunamıyor demişti.. doğum zamanını etkilemiyor çünü bebeğin önden gitmesi değil senin adet tarihin baz alınıyor doğum için.. zaten en az fazla bir bebek 8-9 gün önden ilerleyebiliyor 9 ayı doldurduğunda bebeği saran kesenin üzerinde yolk adı verilen ince bir zar var onun yırtılması sonucu vücut bebeği parazit olarak görüp dışarı atma isteği duyuyor bunun hissedilen yanı yoğun sancı yani 9. ay bittiğinde hani 10 gün diyor ya doktor o 10 gün aslında yolk kesesinin kendiliğinden yırtılması.. çok uzattım lakin bebeğin önden gitmesi bir şey ifade etmiyor

anladım canım, teşekkürler:)

bir de çok ileri giden bebeklerde bilimsel olarak bir sorun var gözüyle bakılıyor genellikle de şeker çıkıyor

GunaydınBenim de başlarda 2 hafta önden gidiyordu ,anlayamıyordum acaba erken mi doğacak diyeSonra araştırınca ultrasonla senin doğum haftanın farklı olmasının cok normal olduğunu, doğum süresinin kısalacağı anlamına gelmediğini öğrendim.Bebeğin gelişimiyle alakalı bir durum bide ultrason kalitesiyle alakalı diye biliyorum.

benim de başlangıçta 8-9 gün kadar geriden geliyordu, geç döllenme demişti doktor. şimdi ise 1 hafta kadar öne geçti. ama yine de kendi hafta hesabımızdan şaşmamayacağız demek ki, sağol canım:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…