bak soğanı duymuştum. hatta çok bilmiş bi yengem var. doğumdan önce bana resmen yalvardı kadın soğan suyu sür yara olmasın göğsün diye. hatta hastaneye beni görmeye geldiğinde yanında getirmiş soğanı emzirmeden önce süreyim diye :)tabi ben hiç dinlemedim o zaman bebeğe bişi olur kokudan rahatsız olur da emmez falan diye. ama kadın haklıymış sonradan öğrendim. öyle bi method varmış deneyenler memnundu falan.sabah ya da öğlen pamukla pıt pıt sürüyorum kolonyayı sonra kurumasını bekliyorum bi kaç kere daha uyguluyorum aynı şeyi iyice kuruduktan sonra pıt pıt lansinoh sürüyorum cidden iyi geldi ayşe öner rakı veya soğan suyu da sürebilirsiniz diyor am ikisi de fena kokuyor o yüzden kendisi hamilelerine kolonya sürdürüyormuş.
Canim nasil kullaniyoruz bebek emdiktensonra koyup camasirimizin icine oyle mi geziyoriz gözükmüyo mu acaba?
Kegel ne yaaBen hiçbir şey bilmiyorum bu egzersizler hakkında.
Canim cok begendim tam bebis isi renkleri cok soft böyle ferahlik veriyo insana.Güle güle kullanin insallah.Halımızıda aldık. Netten sipariş verdim şimdi. EŞim zaten diyor maden online sipariş vardı niye beni yoruyon. Artık oda alıştı online alışverişlerimeBaşlarda çok kızıyordu. 4 yılın sonunda kendisi teklif etmeye başladı online yok mu bunda diye
Halımız bu English home mağzalarından çıkmayanlar bilir bu halıyı
Eki Görüntüle 1245105
Canim hepimizde ayni dertler var takma ben de ise baslayinca napacagim diye düsünüyorum benim kadar dikkat eder mi kayinvalidem bakicak ama bebisin yaninda bi de muhabbet kusu olcak baska odaya koysa zarari olur mu bilmiyorum atamayiz da esimin kusu kayinvalidem bakiyo ama bebege bakinca o da olacak napicam ben kara kara düsünüyorum.Bide deri hastaligina bile neden olabiliyormus. Ne duyduysa yapmaya calisiyor zeytinyagi zararli bisi degil ama onun cildi cok narin hassas olcak ve baya agir kokuyor ben bile zeytinyagli krem kullaniyorum catlak icin ondan bile tiksinmeye basladim artik. Bende surdurtmem doktor izin vermedi derim. Bu sefer caktirmadan surer dogumdan sonra gelcekler yanima o anlari dusunmekten hamileligime odaklanamiyorum..
ya evet bende nisa hastanesini düşünmüştüm yolu dert ediyordum ama aklımda doktor ismi nedir peki, birde nisa hastanesi medipol.un yan kuruluşu değil mi canım
ben hastane odasına lohusa şerbeti,bebek çikolatası, evde yapacağım süslü çikolata topları ve gül lokumu götürmeyi düşünüyorum. servis yapacağımız tepsileri de pembe tüllerle hafif süslemeyi düşünüyorum. bi arkadaşımda görmüştüm çok cici ve şıktı. bebek hediyeliklerini hastaneye götürmeyeceğim. eve geldiklerinde vermeyi düşünüyorum.
lohusa tacı için nette çok model var ama 40 tl den başlıyor. ben süslü taşlı bişi istiyordum. sürekli gittiğim bi takıcım var. ona istediğim modeli rengini falan tarif etmiştim. bulmuş bi tane getirtti sağolsun. ona uygun da terlik olması lazım ama bulamam. düz bi terlik alıp aynı renk tül ve taşlarla bu işlerden anlayan yakın bir arkadaşım yapacak. ama lohusa geceliği alamadım. bulamadım daha doğrusu istediğim gibi birşey arayışlardayım tam karar veremedim. Bi de ben tesetturluyum gelen giden oldukca basimi kapatmak zorundayim. Pijamami krem-kirmizi alsam tacimi kimse yokken takip foto cekinirim diyorumm. Biri geldiginde de kirmizi suslu ortu takarim diyorum. Dogumdan cikinca mavi gecelik giyerim malum oglusum olacak. Mavi bi ortu.. hem pijama icin hem de gecelik icin krem rengi bi sabahlik alirim uzun. Ikisi icin de uyumlu olur. Krem suslu puslu de bi terlik alirim. Bn de doguma bebek figurlu kurabiyeler yaptirmayi dusunuyorum. Acaba bebek sekerleri de hazirlasam mi? 40 indaki mevludunde dagitmak daha mantkli olmaz mi? Karar veremedim.
Ay ne guzel dusunmussun yaa bnm de kafamda bikac fikir var ama tam karar veremedim.ben hastane odasına lohusa şerbeti,bebek çikolatası, evde yapacağım süslü çikolata topları ve gül lokumu götürmeyi düşünüyorum. servis yapacağımız tepsileri de pembe tüllerle hafif süslemeyi düşünüyorum. bi arkadaşımda görmüştüm çok cici ve şıktı. bebek hediyeliklerini hastaneye götürmeyeceğim. eve geldiklerinde vermeyi düşünüyorum.
lohusa tacı için nette çok model var ama 40 tl den başlıyor. ben süslü taşlı bişi istiyordum. sürekli gittiğim bi takıcım var. ona istediğim modeli rengini falan tarif etmiştim. bulmuş bi tane getirtti sağolsun. ona uygun da terlik olması lazım ama bulamam. düz bi terlik alıp aynı renk tül ve taşlarla bu işlerden anlayan yakın bir arkadaşım yapacak. ama lohusa geceliği alamadım. bulamadım daha doğrusu istediğim gibi birşey arayışlardayım :)
Canim en azindan 1 yasina kadar birine emanet edebilirsiniz kucuk cocuklarda zarari cok diye biliyorum tuylu hayvanlarin. Sen bu oneriyi soyle ablamda bebegi olunca kusunu baskasina verdi. Cocugun daha onemli esinide ikna et.Canim cok begendim tam bebis isi renkleri cok soft böyle ferahlik veriyo insana.Güle güle kullanin insallah.
Canim hepimizde ayni dertler var takma ben de ise baslayinca napacagim diye düsünüyorum benim kadar dikkat eder mi kayinvalidem bakicak ama bebisin yaninda bi de muhabbet kusu olcak baska odaya koysa zarari olur mu bilmiyorum atamayiz da esimin kusu kayinvalidem bakiyo ama bebege bakinca o da olacak napicam ben kara kara düsünüyorum.
Ya zaten hastane dışında bıyere cıkmıcam ben. Arabayla gdıp gelıcez. Şimdilik yeter bence astronotbende alıcaktım. arkdaş yeni bebek durmaz içinde dedi :S kararsız kaldım ya
İster istemez sıkıntılı dönemlerden geçiyoruz ama takmamaya düşünmemeye çalışacağız başka yolu yok malesef. Üzülüp durmakla ele bir şey geçmiyor canım ya. Bebişlerimiz iyi olsun yeter. Kilo aldıran muz, kaşar var benim bildiğim.aaa düzceli birini buldum canım benimde memleket düzce ama kırklareline atandığım için şuan burda görev yapıyorum 4 senden beri burdayım anam memleketin kıymetini bil valla keşke dönebilsem oraya
günaydın kızlar bu arada anca takip edebiliyorum hiç yazma fırsatı bulamadım malum çok yoğunuz inanınki şöyle ayaklarımı uzatıp yatıp dinlenemiyorum bile gündüz iş akşam eve gidince yemek çamaşır bide okullar açıldı kızım 4.sınıfa başladı ödevler felan çok yoğun geçiyo ne zmaan sabah oluyo ne zamn akşam anlayamıyorumkıyafetimiz bizimde tmm gibi ama daha yatak banyo bakım ürünlerim duruyo bayramda gidince memleketten almayı düşünüyorum doktor ve hastane konusunda zaten muzdaripim uzaktakine de gidemiyorum malum maddi şartlarr bia n önce bitsin şu aylarda hem evimde oturayım hem dinleneyim hemde bebeğime kavuşayım tabi bid e tüm bunların yanında manevi olarak annemlerin olaylarıda devam ediyoo nasıl problemli bi hamilelik geçiriyorum ya moral olarak allah yardımcımız olsun valla çok şükür ki bebeğim ii gerçi kilosu biraz az geldi sanki kızlar ya 25.haftamın içinde gittim 800gr dı şeker de sınırda çıktı ne yesemde kilo alsa bebişim varmı önerisi olann öpüyorum hepinizi
teşekkürler canım..Ay ne guzel dusunmussun yaa bnm de kafamda bikac fikir var ama tam karar veremedim.
Bi de ben tesetturluyum gelen giden oldukca basimi kapatmak zorundayim. Pijamami krem-kirmizi alsam tacimi kimse yokken takip foto cekinirim diyorumm. Biri geldiginde de kirmizi suslu ortu takarim diyorum. Dogumdan cikinca mavi gecelik giyerim malum oglusum olacak. Mavi bi ortu.. hem pijama icin hem de gecelik icin krem rengi bi sabahlik alirim uzun. Ikisi icin de uyumlu olur. Krem suslu puslu de bi terlik alirim. Bn de doguma bebek figurlu kurabiyeler yaptirmayi dusunuyorum. Acaba bebek sekerleri de hazirlasam mi? 40 indaki mevludunde dagitmak daha mantkli olmaz mi? Karar veremedim...
bak soğanı duymuştum. hatta çok bilmiş bi yengem var. doğumdan önce bana resmen yalvardı kadın soğan suyu sür yara olmasın göğsün diye. hatta hastaneye beni görmeye geldiğinde yanında getirmiş soğanı emzirmeden önce süreyim diye :)tabi ben hiç dinlemedim o zaman bebeğe bişi olur kokudan rahatsız olur da emmez falan diye. ama kadın haklıymış sonradan öğrendim. öyle bi method varmış deneyenler memnundu falan.
bende var o yastıklardan...iyi oluyo hakkatenGÜNAYDSIN CANIMMMM
HEHEHEHEEEEE ODA DOĞRU EMZİRME YASTIĞI ALMAYI DÜŞÜNÜYOMUSUNUZ KIZLAR BİDE GÜVENLİ YATIŞ YASTIĞI BEBİŞLER İÇİN
kaşar peyniri ve muz tüket tabii benim gibi kabızlık sorunun varsa sakın muz yemeKızlar slm. Dün doktora gıttım ilk defa moralim bozuk ayrıldm. Bebegım hep haftasıyla aynı gıdıyodu. Bu sefer 6 gun gerıde cıktı. Napmam lazm. İyide beslenıyorum. Sutumu yogurdumu yumurtamıda yiyorum. Off cok taktm kafaya ben bunu. Doktorumda onemsiz hiç düşünme bile dedı ama olmuyo işte.
Instagram kullaniyrm canim. Sayfa isimlerini yazarsan sevinirim. Ekleyip bi goz atarimteşekkürler canım..
bak bebek kurabiyleri de çok güzel oluyor. eğer instagram kullanıyorsan orda çok fazla seçenek var. evine kadar getiriyorlar. ben kızımın doğum gününde taa izmirden ankaraya sipariş ettirmiştim. sapa sağlam geldiler süslü poşetler içinde.
krem sabahlık da iyi fikir. ben kızım da pembe giymiştim. ee malum bu da kız değişiklik olsun diye krem ya da pudra tonlar da istiyorum.
ayyy bende zaten vardıcanım ben kızıma hamileliğimin son ayında hemoroid olmuştum. zaten hamilelikte çok görülen bir durum. o zaman hem dr um tavsiye etmişti hem de nette okumuştum. vajinanı popoyu sıkıp bırakma gibi düşün. ordaki kasları güçlendiriyor. onu günde 50 kere falan yapıyordum. gerçekten de hiç bi ilaca falan gerek kalmadan geçti bir daha da olmadı. şimdi bunda da olmasın diye aklıma geldikçe yapıyorum. kegel egzersizi diye netten bakarsan daha detaylı anlatımı vardır. ben tam anlatamamış olabilirm:)
Evet çok softt, ferah ferah bende çok beğendim valla :) Sağol canım.Canim cok begendim tam bebis isi renkleri cok soft böyle ferahlik veriyo insana.Güle güle kullanin insallah.
Canim hepimizde ayni dertler var takma ben de ise baslayinca napacagim diye düsünüyorum benim kadar dikkat eder mi kayinvalidem bakicak ama bebisin yaninda bi de muhabbet kusu olcak baska odaya koysa zarari olur mu bilmiyorum atamayiz da esimin kusu kayinvalidem bakiyo ama bebege bakinca o da olacak napicam ben kara kara düsünüyorum.
Canım tesettürlü de olsak süsümüzden mi olcazAy ne guzel dusunmussun yaa bnm de kafamda bikac fikir var ama tam karar veremedim.
Bi de ben tesetturluyum gelen giden oldukca basimi kapatmak zorundayim. Pijamami krem-kirmizi alsam tacimi kimse yokken takip foto cekinirim diyorumm. Biri geldiginde de kirmizi suslu ortu takarim diyorum. Dogumdan cikinca mavi gecelik giyerim malum oglusum olacak. Mavi bi ortu.. hem pijama icin hem de gecelik icin krem rengi bi sabahlik alirim uzun. Ikisi icin de uyumlu olur. Krem suslu puslu de bi terlik alirim. Bn de doguma bebek figurlu kurabiyeler yaptirmayi dusunuyorum. Acaba bebek sekerleri de hazirlasam mi? 40 indaki mevludunde dagitmak daha mantkli olmaz mi? Karar veremedim...
Kesinlikle bazı şeylere ön yargılı olmamalıyız. Bizden daha çok biliyorlar sonuçta bazısı yanlış evet bazısı gerçekten işe yarıyor. Zeytinyağının zararı olabileceğini hiç düşünmüyorum. Heleki ısıtıp asiti çıkarılanın. Ben de sürmeyi düşünüyorum açıkçası. Sonuna kadar katılıyorum dediklerine.Kızlar bebişe zeytinyağı sürmekle alakalı birşey söylemek istiyorum. Banyodan sonra bebeğin her yerine sürdüğünüz zaman, 1-2 saat içinde cilt onu tamamen emiyor, ne koku ne en ufak bir yağlı tabaka hiçbirşey kalmıyor, cildi beslediği de cabası. Benim yeğenim çok ufak doğduğundan anneannem her gün onu baştan aşağı zeytinyağıyla yağlardı , ben kendi çocuğuma da zaman zaman yapmışımdır. Kimyasallarla dolu bebeyağı sürmektense zeytinyağı hem acayip besleyicidir hem de doğaldır. Cezvede çok az zeytinyağını bir taşımlık fokurdatıp hemen kapatın, o asidi gitsin ve soğutun. Daha sonra bebişinizin her altını açtığına sürün, alın size pişik kremi.. Yani bazı şeylere de önyargılı olmamakta fayda var.
Canim takma kafama taktikca bebek daha cok etkilenir bende dun gittim haftasiyla uyumlu dedi. Boy kg ne kadar?Kızlar slm. Dün doktora gıttım ilk defa moralim bozuk ayrıldm. Bebegım hep haftasıyla aynı gıdıyodu. Bu sefer 6 gun gerıde cıktı. Napmam lazm. İyide beslenıyorum. Sutumu yogurdumu yumurtamıda yiyorum. Off cok taktm kafaya ben bunu. Doktorumda onemsiz hiç düşünme bile dedı ama olmuyo işte.
Kızlar bebişe zeytinyağı sürmekle alakalı birşey söylemek istiyorum. Banyodan sonra bebeğin her yerine sürdüğünüz zaman, 1-2 saat içinde cilt onu tamamen emiyor, ne koku ne en ufak bir yağlı tabaka hiçbirşey kalmıyor, cildi beslediği de cabası. Benim yeğenim çok ufak doğduğundan anneannem her gün onu baştan aşağı zeytinyağıyla yağlardı , ben kendi çocuğuma da zaman zaman yapmışımdır. Kimyasallarla dolu bebeyağı sürmektense zeytinyağı hem acayip besleyicidir hem de doğaldır. Cezvede çok az zeytinyağını bir taşımlık fokurdatıp hemen kapatın, o asidi gitsin ve soğutun. Daha sonra bebişinizin her altını açtığına sürün, alın size pişik kremi.. Yani bazı şeylere de önyargılı olmamakta fayda var.
Canim hic uzulme bi dahaki haftaya o acigi kapatir bebegin.. bazen fazla kilo alip bazen daha az alabiliyolar. Bnm de onceden haftada 100 gr dan fazla aliyodu. Son kontrolumde mesela daha az almisti. 6 gun hic problem degil. Bir ay geriden gelenler var onlari dusun. Sen yine yediklerine dikkat et.Kızlar slm. Dün doktora gıttım ilk defa moralim bozuk ayrıldm. Bebegım hep haftasıyla aynı gıdıyodu. Bu sefer 6 gun gerıde cıktı. Napmam lazm. İyide beslenıyorum. Sutumu yogurdumu yumurtamıda yiyorum. Off cok taktm kafaya ben bunu. Doktorumda onemsiz hiç düşünme bile dedı ama olmuyo işte.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?