- 26 Mayıs 2013
- 163
- 33
- 53
Benim kızımın da sürekli boğazına kaçıyordu sol göğsümü emerken akış hızı fazlaydı galiba. Nasıl korkuyordum gırtlak yapısıyla da alakalı hala su içerken boğazına kaçırır bana çekmiş ben de öyleyim. Onlar mükemmel yaratılmıştır dedi dr hiç korkma kendini kurtarır zamanla alıştım her gün oluyordu çünkü.ayyy şimdi bende korktm yaaa,nasıl oldu ölee,bebek tıkandı mı aman allah korusun ödüm kopar öyle şeylerdenn
Yumurta,yogurt ve sut hergun yemeye calisiyorum. Tabiki yogurt ev yapimi
Kizlar valla ben de yememe dikkat edemiyorum ins bebek besleniyordur.Hergün meyve süt ürünleri tüketmeye dikkat ediyorum.Tabiki ev yogurdu saglikli ama pastorize olmayan bisey yeme icme yaziyo her yerde ben pastorize yiyorum hep mecburen.Tabiki ev yapini gibi olmaz ama korkuyorum iste brucella kaparim diye.Ayrica bende gebelik basinda toxoplazma negatif cikmisti bagisikligim yok diye etten tiksindim disarida iyi pismis yiyorum yada kayinvalidem yapiyo.Korkuyorum o mikrobu da cok arastirdim yesillikten de cok geciyomus o nedenle yesillik de pek yiyemiyorum tiksindim iste.Vitamin aliyorum hergün meyve ceviz süt hergün yiyorum elimden geldigince.Ama her gün tatli da yiyorum ya cikolata ya sütlü tatliTatli sevmeyen ben her gün sekerli bisey arar oldum.icimdeki ye tatliyi cikar hakkiyi takiliyo resmen� Seker cikmadi ben de ama vicdanim sizliyo az önce bi cikolatayi götürdüm yine napcam ben bilemiyom var mi ben gibi sekerli biseyler aseren??? Bubarada bugün bi doktor Afrikada nasil kadinlar normal kilolu bebek doguruyor siz beslenemesenizde bebek sizden ceker ihtiyacini siz halsiz kalirsiniz dedi mutlu oldum:)
. Canım ben babymalden bebek arabası olarak chıcco lite way yada kraft bukleyi cok araştırdım .. Piyasaya gore en uygun babymall fıyatlarıydı .. Bıberon vs dıger malzemelere bakmadım ama telstıl olaraks uygun ürünler var . Bide bebek bezi almadıysan primi premuumm en uygun babymallde gördük biz
iyice araştır tatlım zeytin yağı bebek cildine zarar veriyor bir zaman sonra saf kullanımı zaten kesinlikle önerilmiyor ısıtıp asidini alman gerekli.Ben de doğal şeyler sürmekten yanayım. Zeytinyağının kremlerden daha zararlı olduğuna inanmıyorum. Ama yağı kaynatmak iyi bi fikir gibi gelmedi.
Ya bir de sürekli yağa falan alıştırmamak mı lazım acaba vücudun yağ dengesiyle oynamış oluruz sanki.. ?
İsste her cocuga ayni etkiyi yapmiyor sarisin beyaz tenli bebeklerde dahada yan etkileri artiyormus. 1-2 saat emmesini beklicez tum kiyafetler vicik vicik olcak hadi yaz olsa dursun eminceye kadar kisin direkt giydirmek lazim.Kızlar bebişe zeytinyağı sürmekle alakalı birşey söylemek istiyorum. Banyodan sonra bebeğin her yerine sürdüğünüz zaman, 1-2 saat içinde cilt onu tamamen emiyor, ne koku ne en ufak bir yağlı tabaka hiçbirşey kalmıyor, cildi beslediği de cabası. Benim yeğenim çok ufak doğduğundan anneannem her gün onu baştan aşağı zeytinyağıyla yağlardı , ben kendi çocuğuma da zaman zaman yapmışımdır. Kimyasallarla dolu bebeyağı sürmektense zeytinyağı hem acayip besleyicidir hem de doğaldır. Cezvede çok az zeytinyağını bir taşımlık fokurdatıp hemen kapatın, o asidi gitsin ve soğutun. Daha sonra bebişinizin her altını açtığına sürün, alın size pişik kremi.. Yani bazı şeylere de önyargılı olmamakta fayda var.
Gunaydin annislerr bizim bebek odamiz onumuzdeki sali gunu geliyooocok heycanliyim yaa :) bu arada yulaf ezmesi bebise kilo aldiriyomus dogru mu??
Günaydın kızlar. Dün akşam english home a halı bakmaya gitmiştik. Gitmeden önce hangi mağzada kaç tane var öğrenmiştik. En yakınımızdaki avm ye gittik. Ambalajsız koymuşlar üzeri kilenmiş. Göz göre göre de kirli alamadım :) Ama dokusu yumuşak ve 30 derece de makinede yıkanabiliyor ve altı lastik gibi zemine yapışacak kayma olmayacak. Hoşuma gitti aslında. Netten sipariş vermeyi düşünüyorum ama özellikle arayıp leke meke olmamasına dikkat etmelerini söyleyeceğim.
Sagol cnm Dıkkat edıyrm yedıklerıme extra neler bebişe faydalı. Hangı yedıklerım on yarıyo bılmıyorumki.Canim hic uzulme bi dahaki haftaya o acigi kapatir bebegin.. bazen fazla kilo alip bazen daha az alabiliyolar. Bnm de onceden haftada 100 gr dan fazla aliyodu. Son kontrolumde mesela daha az almisti. 6 gun hic problem degil. Bir ay geriden gelenler var onlari dusun. Sen yine yediklerine dikkat et.
Ben de kendimi tutmaya çaılışyorum. Eşimin işyeri çekmecesinde iki tane çukulata gördüm ama almadım tuttum kendimi. Haftasonu ya da akşam iş yerinin önünden geçerken bile eşimin çekmecesindeki çukulatalar aklıma geliyor başka bişey değil düşün.Dört beş gündür yediklerime dikkat etmeye çalışıyorum ama resmen hayalimde pastalar ,tatlılar, pudingler, kekler, çikolatalar uçuşuyo :) Yazarken bile canım çekti. içimdeki şeytan kalk bi havuçlu kek yap diyo :) üstelik benimki kız niye bu kadar tatlı istiyorum bu aralar anlamadım.
Maşallah bebişlere. Aktarda falanmı var yulaf ezmesı. Nekadar katıyosunuz yogurda. Duymyştum ama hiç denemedimbence doğru olabilir canım. ben her sabah yoğurtla karıştırıp yiyiorum bebişim çok şükür 1 hafta önden gidiyor boyuda kilosuda. boylu ve kilolu bi bebiş olucak bence bu bebiş dedi doktorum
Maşallah bebişlere. Aktarda falanmı var yulaf ezmesı. Nekadar katıyosunuz yogurda. Duymyştum ama hiç denemedim
Kizlar ben napicam yardim edin bana .Esime kus zararli dedigim zaman napayim atayim mi diyo cok seviyo zaten eve almadin annemde duruyo diyo.Ben kayinvalideme gittigim zaman hic actirmiyorum ama dediginiz gibi tüyler zararli.Baska emanet edicek kimsemiz de yok gurbetteyiz cünķü bir kayinvalidem bi biz variz esim ataninca geldik buraya.Baska odada dursa da zararli degil miCanim en azindan 1 yasina kadar birine emanet edebilirsiniz kucuk cocuklarda zarari cok diye biliyorum tuylu hayvanlarin. Sen bu oneriyi soyle ablamda bebegi olunca kusunu baskasina verdi. Cocugun daha onemli esinide ikna et.
Sagol cnm Dıkkat edıyrm yedıklerıme extra neler bebişe faydalı. Hangı yedıklerım on yarıyo bılmıyorumki.
Sağol canım ya zaten verdim siparişi bende netten ama söylediklerin le daha da rahatladım. Kullanan yorumları her zaman önemlidir. İşyerinden arkadaşımda kullanıyormuş halılarını gayet güzel diyor oda. Ohh gelsin de seveyim :)canım o halılardan ben kendı yatak odama aldım cok kullanıslı valla makınaya at yıka dedıgın gıbı kaymıyoda.ben ındıırmden almıstım hatta 45 tlydı sanıırm netten aldım hıc leke fln yoktu .
Kizlar ben napicam yardim edin bana .Esime kus zararli dedigim zaman napayim atayim mi diyo cok seviyo zaten eve almadin annemde duruyo diyo.Ben kayinvalideme gittigim zaman hic actirmiyorum ama dediginiz gibi tüyler zararli.Baska emanet edicek kimsemiz de yok gurbetteyiz cünķü bir kayinvalidem bi biz variz esim ataninca geldik buraya.Baska odada dursa da zararli degil miNapicam ben esim zararli olacagina inanmiyo olmadi annem bize gelip bakacak ona götürmeyecegiz ne bileyim aksam zaten eve gelicem.Benim onun evine bebegi birakmamam lazim o zmn of ya esim niye kabullenmiyo bilmiyorum ((
Cok sagol canm bilgilerın içinyok canım marketlerde var. etinin koydum resmini de. bir kase kadar yoğurda 3 kaşık falan koyuyorum sabah onu yiyorum. hatta onu yedikten sonra kahvaltı yapma gereksinimi bile duymuyorum çoğu zaman tokluk hissi veriyor çünkü. zaten yumurta kırmızı et gibi bütün vitaminleri içeriyormuş. dünya sağlık örgütü hamilelerin özellikle kullanmasını istemiş. ben bunu yediğimden beri kilo alışımda durdu. toplamda 6-7 kilo falan almışım. bu kiloların hepsinide buna başlamadan önce 2 ay içinde aldım.
Sagol cnm Dıkkat edıyrm yedıklerıme extra neler bebişe faydalı. Hangı yedıklerım on yarıyo bılmıyorumki.
Aynen katiliyorum sana canimm :) sabah bir tekmede uyandirdi beni kerata. Karnimdan firlicak sandimhuhuuu napiyosunuz kizlar? tekmeler artik cok sertlesti sizinkiler ne durumda?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?