kız beni de korkuttun şimdi,eşimin boyu da uzun kafası da büyüktür ona falan benzersse benimki de, ama daha önceden doktor söylerdi dimi canımm.aynen dediğin gibi sağlıkla doğsun da sezeryanla da olsunnoff sabahtan beri sitede calisma var. Bugün özel bi doktora gittim annemin arkadasinin esi. kendisi 40 senedir jinekolog. bide o görsün oglumu dedim esimle gittik. 3 hafta önden gidiyormus kafasi babasinin fizyolojisine sahip ödem falan yok cocuk büyük dedi eger iyi desteklerseniz boyuda bayaa uzun olur dedi. oglum hala yan duruyo kafana takma ama kafası küçük olsa bile bu cocugun donme ihtimali cok az dedi. sezaryan olayi bende kesinleşti gibi bisi 3 ayri doktor soyledi artik alistik sezaryan fikrine oglum saglikla gelsin umrumda degil artik :)
Canim bu haftalarda bebegin durusuna gore belli oluyo mi nasil dogum olacagi acana yoksa basi büyük diye mi normal.olmaz dediler en basta?
:)im
kız beni de korkuttun şimdi,eşimin boyu da uzun kafası da büyüktür ona falan benzersse benimki de, ama daha önceden doktor söylerdi dimi canımm.aynen dediğin gibi sağlıkla doğsun da sezeryanla da olsunn
ohhh valaa miss,daha ne olsunndoktor eğer kafa çapı büyük olsaydı söylerdi canım ayrıntılıda söylenirdi. evett kuaföre giderim erken gidip hastaneye odamı süslerim herşeyimi ayarlarım oğlumuda alır çıkar gelirim yeterki sağlıklı doğsunlar :)
hayırlı geceler hanımlar,
şu salı bir gelseydi kontrolüm var oğlumu görecem inş.
ohhh valaa miss,daha ne olsunn
canım aslında 36ya kadar dönme ihtimali var 40 yıllık tecrübeme dayanarak konuşuyorum oğluşun yan duruyo makat geliş bile değil yan ve cenin pozisyonunda kafasıda büyük olduğu için artık yani %20lerde dönme olasılığı dedi. ama yinede belli olmaz tabiki ben umudumu yitirmedim dönedebilir ama bu seferde kafa problemi var o yüzden bizde bugün annem ben eşim sezaryanın avantajlarını anlatıp kendimizi kandırdıkamaan çok fazla takmıyorum normal doğum çok istiyodum evet ama olmuyosada olmuyo.
aynenn,uyuyamıyorum canım,bebiş karnımda döndükçe uyku kaçıyoGunaydin kuzumm sen de bnm gibi hep erkencisin
ok bugün ekliyorum o da sayfa sayfa :)Toplu ceksene canim hepsini.. tek tek ugrasma.. bi de su defter gibi olan listeni istiyorummm
benim bebişin de kafası büyükmüş doktorumuz öyle dedi 2 gün önceoff sabahtan beri sitede calisma var. Bugün özel bi doktora gittim annemin arkadasinin esi. kendisi 40 senedir jinekolog. bide o görsün oglumu dedim esimle gittik. 3 hafta önden gidiyormus kafasi babasinin fizyolojisine sahip ödem falan yok cocuk büyük dedi eger iyi desteklerseniz boyuda bayaa uzun olur dedi. oglum hala yan duruyo kafana takma ama kafası küçük olsa bile bu cocugun donme ihtimali cok az dedi. sezaryan olayi bende kesinleşti gibi bisi 3 ayri doktor soyledi artik alistik sezaryan fikrine oglum saglikla gelsin umrumda degil artik :)
bak bu da kulağımda olsun elbet işime yarar..Benim annemde karbonatlı ılık suyla yıkatırdı. o da işe yarıyor.
swift hani göğüs kalkanı vardı 19tl ye sen bi site yazmıştın tekrar yazabilir misin?Valla canım bende istiyorum da. Doğumun nasıl gerçekleştiğiyle alakalı olacak. Kendimi iyi hissedersem eşim ile kalmak isteyeceğim ama yok kendimi pek iyi hissetmezsem o zaman annem ya da ablamı isteyeceğim yanımda.
Benim kızda bayadr hep sag tarafıma vuruyo. Ama ultrasona gore kafası otaraftaydı. Bwnımki hep yuzustu yan yatıyo. Her gttgmzde aynı.benim bebişin de kafası büyükmüş doktorumuz öyle dedi 2 gün önce
bi sorun olur mu diye ısrarla sordum bi şey olmaz sadece normal doğarken baya bi işkence çekersin dedi ... öyle işte neden iri olurmuş bir şey demedi
bi de benim bebek oldu olası yan duruyor daha hiç şekil değiştirmedi dönüyor dolaşıyor yine yan yatıyor zilli
Canım normalde kaşıntm yoktu.fitili kullannca basladı. Ne sirkesı kullanm. Birde sogukmu ılıkmı su.Tatlım ,kaşıntı yapabilir ama sakın kullanmamazlık etme. Küçük bi pet şişeye sirkeli su yap, o suyla yıka özel bölgeni. Kaşıntısını alır. Geçen ay ben de bu durumdaydım, fitil ve sirkeli suyla atlattım.
İşte fitil kaşıntı yaptırıyor. Ne sirkesi olduğu farketmez. Küçük pet şişeye bir kahve fincanı sirke koy, üstüne soğuk su, her kaşındığında ya da günde 2-3 kez bu suyla yıka geçer.Canım normalde kaşıntm yoktu.fitili kullannca basladı. Ne sirkesı kullanm. Birde sogukmu ılıkmı su.
Benim ilk hamileliğimde de kızım kafası normalden büyüktü, normal doğumda vakum kullanmak zorunda kalabilirim , seni de kendimi de sıkıntıya sokmak istemiyorum demişti doktorum, zaten normal doğum gönüllüsü değildim, sezaryen oldum.benim bebişin de kafası büyükmüş doktorumuz öyle dedi 2 gün önce
bi sorun olur mu diye ısrarla sordum bi şey olmaz sadece normal doğarken baya bi işkence çekersin dedi ... öyle işte neden iri olurmuş bir şey demedi
bi de benim bebek oldu olası yan duruyor daha hiç şekil değiştirmedi dönüyor dolaşıyor yine yan yatıyor zilli
aynenn,uyuyamıyorum canım,bebiş karnımda döndükçe uyku kaçıyo
evet canım benim oğlum ya makat geliş duruyo yada yan hiç aşağıya doğru hamle yaparken görmedik. hakkımızda hayırlısı olsun canım :)Canim hic belli olmaz. Bebisin surpriz yapabilir. Bu aralar cok hareketliler. Gunde kac kere donuyo bnmki sen hissetmiyo musun donerken filan? Bnm bi yakinima da hep boyle dediler. Cocuk buyuk catin dar yan duruyo falan.. hatta gun verdiler sezaryan icin.kizin bir hafta once sancisi tuttu normal dogurdu geldisen yine de umudunu kaybetme derim daha erken. Tabi ki her seye hazirlikli ol ama son ana kadar bekle. Ama sezaryan da olursa olsun yeterki sagliginiz yerinde olsn ikinizin de. Hem bazi normal doguranlar var 1 ay kalkamiyo yerindn. Bazi sezaryanlilar da iki gune ayaklaniyo.. bu arada canim senin bebis gecen ayki kontrolunde de mi yan duruyodu merak ettim?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?