ya canım herkes sabun tozunun kalıntı yaptığını söylüyor ama yıkamayı mı bilmiyorlaraz mı koyuyursun sen deterjanı, ilave durulama da yapmıyormuşsun. şu an hayran kaldım sana valla :)
Günaydın kızlar,
Haftasonu o kadar yoruldum ki, bebek için hazırlayacağımız odayı düzenledik, boşalttık. temizlik yaptık. ben çok bir şey yapmadım aslında ama inanılmaz yoruldum. neyse en azından kafamdaki işler yapılmış oldu. şimdi bayram falan derken zaman bir anda geçecek, sonradan sıkışmak istemiyorum.
ya çok güzel güle güle kullan canım, benim aradığım gibi tam. boynere bakacağım bi, orada da varmış. bulamazsam ben de bundan alırım artık
ay n'oluyor bize böyle, ben de aynıyım. antredeki tablomuz birkaç gündür gözüme batmaya başlamıştı, dün indirttim eşime onları, sonra hemen ayna almaya götürdüm adamı. duramadım resmenKolay gelsin sana da canım, bildiğim kadarıyla zımpara, boya ve vernik uygulaman gerekiyor.
ya canım herkes sabun tozunun kalıntı yaptığını söylüyor ama yıkamayı mı bilmiyorlaraz mı koyuyursun sen deterjanı, ilave durulama da yapmıyormuşsun. şu an hayran kaldım sana valla :)
Ablam da Dalan Roxy kullanmıştı çocuklar 4 yaşına gelene kadar sürekli ve bir tek ilk aldığımda ilave durulama ile yıkadım diğer zamanlarda normal yıkadım hiç te kalıntı ile karşılaşmadım diyor. Acaba kalıntı kalanlar ilacı çok mu koyuyor ki ?valla bende bu grupta duydum kalıntıyı. diğer grubumuzda herkes en az 2 yıl kullandı hiç kalıntı var diyen olmadı kalabalık da bir grubuz. siyahlarını da beyazlarını da ara renkleri de hep sabun tozu ile yıkadım hacışakir. ilave durulama da yapmadım. çok hassas davranmamak gerektiğini düşünüyorum bünyesi alerjik olmasın, alışsın diye.
bilmiyorum canım deterjan gözünü full doldurmuyorum ben. bir ölçü kabı var onla atarım. 3 çorba kaşığı kadar gelir heralde, oğluma kullandığım ölçek. eve gidince ölçeyim sizin için:)Ablam da Dalan Roxy kullanmıştı çocuklar 4 yaşına gelene kadar sürekli ve bir tek ilk aldığımda ilave durulama ile yıkadım diğer zamanlarda normal yıkadım hiç te kalıntı ile karşılaşmadım diyor. Acaba kalıntı kalanlar ilacı çok mu koyuyor ki ?
Sonuçta dünya kadar suyun içinde o kadarcık deterjan illa ki erir diye düşünüyorum
kızlar günaydınn. haftasonu öldüm öldüm dirildim. çok yoruldum bissürü iş hallettim. ama bu sabah sinirlerim tavan yaptı. cumartesi günü mobilyamız geldi kuruldu çok şükür oda da halı perde fonu gibi bi kaç eksiğimiz kaldı. resmide atıcam
dünde bebek bakım çantası aradım durdum ehr yerde. çarşıdaki modelleri hiç beğenmedim. beğenmediğim şeylere bile 80-90 civarı diyoalrdı. daha sonra bi bebe butik mağazasında deri bi çanta gördüm çok hoşuma gitti 185 TL dedi 175 TL ye verdi nakitte. neyse aldım geldim eve sonra beni bişey dürttü netten çantaya bakayım dedim ve internette ne göreyim ürün tekzen.com. da 116 TL. sinirlerim alt üst oldu. sabah mağzaya gittim kadın bana demezmi biz iade alamıyoruz sadece değişiklik yapıyoruzdedim ne hakla ben aldığım ürünü sebep belirtmeden 30 gün içnide iade etme hakkım var. benim ihtiyacım yokken sizden 175 TL lik ne alabilirim. öyle bişey yok diyo iade alma hakkı mağazasının insiyatifine bağlı diyo. bayağ bi tüketici hakları vs. konuştum. karttanda tek geçim yaptırmıştım sonra filelrimi aldı sorucam size öğlen dönerim dedi. ben mi yanlış biliyorum kızlar. iade etme hakkım yokmu 1 gün önce aldığım şeyi?
valla bende bu grupta duydum kalıntıyı. diğer grubumuzda herkes en az 2 yıl kullandı hiç kalıntı var diyen olmadı kalabalık da bir grubuz. siyahlarını da beyazlarını da ara renkleri de hep sabun tozu ile yıkadım hacışakir. ilave durulama da yapmadım. çok hassas davranmamak gerektiğini düşünüyorum bünyesi alerjik olmasın, alışsın diye.
Ohh ne güzel siz bebiş odalarını düzenliyorsunuz ben eviMalum bizim odamız baya bii geç gelecek tee ben 36. haftamdayken
Hiç bir şey yapmasak bile oturduğumuz yerde bile yoruluyoruz resmen
Evet canım zımpara yapmak gerekli, benim boyam sentetik o yüzden verniğe gerek yok ama gözümde büyüdü sehpa. Bu akşam biraz uğraşacağım eğer çok zor gelirse atacağım vallaEşim elini bile sürmez kızdı biraz Hayır birde yapamazsam gururuma da yediremem. Gİder benzer sehpa alır ben boyadım bile diyebilirim
O kadar işin içinde niye araya soktuysam kendime de kızıyorum. Git bebişin kıyafetlerini yıka. Sabunlarını paketle ama yokk kafama takmıştım ya sehpayı illa yapacağım doğurana kadarHayırlısı olsun diyorum ne diyim bakalım neye benzeyecek
elifcim ilk bebeğimde eşim yanımda kaldı refakatçı. çok da güzel baktı bana. annem sabah 10 gibi gelip akşam 19 gibi gidiyordu. annem yanımdayken de beni yürütme bebeğin alt değiştirme bebeği emzirmeye verme vs işlerini hep eşim yapmıştı. şimdi dün akşamdan beri onu düşünüyorum. doğuma gittiğimde oğlum ne olacak?? hastaneyi birbirine katar,2 gece 2 gündüz hastanede olamaz. eşimden başka kimseyle de kalmaz. eşim evde oğlumla kalsa bana kim bakacak. annem de kv de yaşlı pek bakabilecek durumda değiller.. siz nasıl düşünüyorsunuz?
kızlar gebeliğimizin başından beri 2-3 kez yazdım kimse dikkate almadı. ama yine yazayım. vaselin kakao kremi kullandım ben ilk gebelikte de bunda da. ergenlik çatlaklarım var, annem ablam harita gibi çatlamış gebeliklerde. yani yapı ve genetik olarak çatlamaya müsaitim. üstelik hızlı kilo aldım 28 haftada 12 kiloya çıktım maalesef. ama tüm bunlara rağmen ben de bi milim çatlak yok. kime tavsiye ettimse memnun kaldı. kesinlikle deneyin bundan sonrası için.
bana dr 22. haftada detaylı usgye girdiğimde artık bebek dışarda olanı biteni duyar ve yüksek sekten ürker, rahatsız olur. düğün konser vs gürültülü ortamlara gitme hatta yüksek sesle tartışmayın bile demişti..
benim ilk bebeğimdeki grupta da 60 küsür gebeden 2 normal doğum oldu, gerisi sezaryan:) ne hikmetse herkesin ya kafa büyüktü ya makat geliş:)) doktorlar kolaya kaçıyor kesinlikle. bu grupta kaç normal doğum çıkacak çook merak ediyorum:))
pişik kremi sebamed. çok pişerse misal kakalı kaldı fark etmedik çok pişti, o zaman hametan.
kıyafetleri 2,5 yıl hacışakir sabun tozu ile 30derecede , ilave durulama yapmadan yıkadım. kalıntı vs yok.
çok kullanışlı kesinlikle, bende oyle kullanıyorum oğlumda.
bizim cinsiyetlerde aynı, doğum ayı da aynı. ilkim de aralık bebeği. ctesi annemle bazanın altını hurçları deşeledik, çıkarttık ne var ne yok.6 makine çamaşır çıktı. arielle yıkadım, kuruyor şimdi. sadece 1-2 hastane çıkışı ve 3-5 body alıcam, ilk günler giysin diye. hayata 2.el kostümlere başlamasın yazık:))) annem bari bir yelek öreyim yazık çocuğa diyor ama abisinin 10 tane yeleği yepyeni duruyor gerek oyk dedim.
şimdi arielle yıkadım 3 yılın isi pisi gitsin diye. 1 ay sonra deterjan koymadan 2-3 kez durulama yapar, ütüler yerleştiririm.
senin büyük kaç yaşında? cinsiyetler ne?
Ben kendimiz için yıkarken bile çok doldurmuyorum ki. SAğol canım :)bilmiyorum canım deterjan gözünü full doldurmuyorum ben. bir ölçü kabı var onla atarım. 3 çorba kaşığı kadar gelir heralde, oğluma kullandığım ölçek. eve gidince ölçeyim sizin için:)
Evet çok köpüren bir şey. bende çok koyulduğunda kalıntı bıracağını düşünüyorum ben daha yıkamadım. alıp yıkayacağım ve az koyacağım :)Günaydın :)
Ben de dalan roxy kullandım 2 yıla yakın. Fazla koyduğunuzda kalıntı bırakıyor. Zaten sabun tozu çok köpüren bişey. Fazla koymazsanız yeterli de gelir kalıntı da bırakmaz
Bebişlerimiz sağlıklı iyi olsunlar diye onlar için yapmadığımız şey kalmadıGünaydın herkese. Bugün tetanos aşımın 2. dozunu oldum geldim. Diğerini de inşallah Mart ayında bebişimle birlikte gidip olacağım:) şeker düşmesi için diyete devam bir yandan da. Ama yasaklar olduğu için canım hep yasak şeyleri çekiyor diyorum kendime az daha sabret bebişin için sonra yersin inşallah. Allah herkese sağlık sıhhat versin valla en önemli şey bu. Annelik duygusu da apayrı bir şey mesela önceden kendim için diyet yaparken yasak olan şeyleri de yerdim ama şimdi bebeğim sözkonusu olunca diyetin dışında tek bir şeye el sürmüyorum her şey aşkım oğluşum için o sağlıklı olsun yeter bana:)
Bizim mobilyacı su zımparası ile zımparalayınca havalandırmak gerekmez dedi de. Bakacağız artık. Zaten orada yatmayacak olmazsa kapısını kapatıp camını açıp havalandıracağız. Bizim erkene alınma gibi bir durum olmaz sanırım. Hayırlısı artık :)bekliyoruz resmi canım :)
mağazanın satış sözleşmesinde yoksa iade almazlar normal şartlarda, ancak aldığın ürün hatalı olursa almak zorundalar. ama bence bu kadar fiyat farkı da hata sayılır, sen tüketici haklarını arayıp sor bence de, inat edersen razı geleceklerdir
anladım canım. ben de deneyeceğim ya en sağlıklısı bu çünkü, baktım olmadı jel deterjana geçerim artık
benimki de 35. haftada gelecek canım ama haftasonu gidip daha erkene alacağız eğer yapabiliyorlarsa. çünkü havalandırmak da lazım en az bir hafta, 35. hafta geç olabilir diye düşündüm.
hastalık gibi oldu sanırım ya bebek gelmeden ele ilgili bütün işler bitsin istiyoruzinşallah istediğin gibi olur canım, olmazsa da dediğin gibi gidip alırsın beğendiğin sehpayı
Canım resim boyutu büyük geliyor olabilir. Resmin boyutunu küçültmeye çalış.kızlar resim atamıyorumdoğum listemi ekliyeceğim ama olmuyor biri şu siteye el atsın sürekli resimleri yüklüyor görünüyor ama sonra işlem hatası diyor
aman kuzum boş ver yeme bebeğin için çok önemli şu an tükettiklerin bende öyle çok dikkat ediyorum zararlı seyleri çıkardım iyice.. bazen canım çok çekiyor o zaman meyve yiyorum öyle bastırmaya çalışıyorumGünaydın herkese. Bugün tetanos aşımın 2. dozunu oldum geldim. Diğerini de inşallah Mart ayında bebişimle birlikte gidip olacağım:) şeker düşmesi için diyete devam bir yandan da. Ama yasaklar olduğu için canım hep yasak şeyleri çekiyor diyorum kendime az daha sabret bebişin için sonra yersin inşallah. Allah herkese sağlık sıhhat versin valla en önemli şey bu. Annelik duygusu da apayrı bir şey mesela önceden kendim için diyet yaparken yasak olan şeyleri de yerdim ama şimdi bebeğim sözkonusu olunca diyetin dışında tek bir şeye el sürmüyorum her şey aşkım oğluşum için o sağlıklı olsun yeter bana:)
canım benim annem hayatta değil. doğumda kayınvaldem ve kardeşim gelecek. kızım onlarla kalır sorun çıkarmaz. zaten benim hastane 1 gece tutuyormuş. gündüz gelirler hepsi gece olunca yine eşim kalacak. zaten tecrübeli artık :) kardeşin görümcen falan yok mu. kalmaz mı onlarla. hastanede olmaz ki çocukla. 2 gece bi de. zaten hastanenin de izin vereceğini sanmıyorum. seninle yine eşin kalsın geceleri.
iyi sizin baya eşya çıkmış. ben sadece hatıra olsun diye bir hurç saklamıştım. hastane çıkışı ilk elbisesi ilk ayakkabısı mevlüt takımı ilk montu o kadar. hepsini vermiştim zamanında. onlar da yer yer sararmış. onları yıkadım normal deterjanla. dediğin gibi doğuma yakın bebek deterjanıyla yıkar ütülerim..dolayısıyla hiç birşeyimiz yok diyebilirm. hala da doğru dürüst birşey almadım. baby mall den biraz bişiler aldım. bu hafta sonu biraz daha bişiler alıcam. 1 ay sonra yerimden kalkamam ben. karnım kocaman doğumum gelmiş gibi. bacağıma dayandı göbüşüm. gece sağımdan soluma dönme ihtiyacım geldiğinde önce oturuyorum yatakta öyle dönüyüroum düşün :)
canım inşallah ya.umarım iyi çıkar.öznur yaptırmış c.tesi iyi değilmiş sonuçlar.çok yüksek çıkmış.200 lerden falan bahsediyordu.bugün dahiliyede randevusu vardı.bakalım nasıl olcak.son ay mıcanım inşallah benim de iyi çıkar ben tatlı canavarıyımm kötü çıkarsa yandımmm:)çalışmaya devam.bi aksilik çıkmazsa son ana kadar çalışayım diyorum.evde insan kendini dinleyince daha çok hasta oluyorum.yoğunluk daha iyi gelioo:)tamam sen görüş ayarlayalım canım
canım inşallah ya.umarım iyi çıkar.öznur yaptırmış c.tesi iyi değilmiş sonuçlar.çok yüksek çıkmış.200 lerden falan bahsediyordu.bugün dahiliyede randevusu vardı.bakalım nasıl olcak.son ay mıben niye böyleyim ya hiç ama hiç çalışasım yok.sürünerek geliyorum resmen.birikmiş yıllık iznimi kullanıp bayramdan sonraki 3 gün gelip 30.haftada bırakmayı düşünüyorum.düşün o kadar erken :) sanırım yolun etkisi var biraz.her gün 100 km gidip geliyorum.bezdirdi bu durum beni galiba.9da başlayan mesaiye 6:30da kalkıp hala da geç kalıyorum ya
küçültüyorum yine aynını yapıyor telefondan da yüklesem aynısını diyorCanım resim boyutu büyük geliyor olabilir. Resmin boyutunu küçültmeye çalış.
Eskişehirdeyim canım ama ne yazık ki ilçede işim.otobüsle in bin çok zor olmaya başladı.bebek için endişeleniyorum yoksa ben aynı yere 4 senedir gidip geliyorum.hamilelikte zorladı ama çok sıkıldıııııııııımmmmmmcanım Eskişehir de değilmisn? 100 km nereye gidiyorsun hergün kıyamam sana
Günaydın canım. Mobilyanı merakla bekliyorum. Kurmaya gelenler titiz mi ? ayrıntılı bir yazı bekliyorum senden bu konuda malum bizimkilerde ordan sorun yaşadın mı ? Ayrıca resim de bekliyorum
Çanta işine gelince, en sağlıklı sonucu tüketici haklarını arayarak öğrenebilirsin. Ara hemen onlara sor. Onlar hakkın var ya da yok diyebilirler. Ama çoğu mağza etik gereği sadece değişim yaparız deyip olayı geçiştiriyor. Sen biraz sert çıkınca belki iade yaparlar. ama haklarını bilmek adına tüketici haklarını ara bence. İnş Allah problemsiz istediğin gibi sonuçlanırda rahatlarsın. Çarşıda çanta beğenmek gerçekten çok zor. Adam gibi model olmadığı halde istedikleri fiyatlar aşırı yüksek. Ben bu gidişle büyük boy normal kol çantası alıp onla idare edecekmişim gibi geliyorDaha hiç beğenemedim çünkü çanta.
sağol canım amin.biliyorum tatlım anneni. mekanı cennet olsun, nur içinde yatsın..
benimkiler de 68-65. birinin menüsküs yırtığı var ayakta fazla kalamaz, diğerinde vertigo var başı döner devamlı.
ablam ve görümcem öğretmen. başka meslek olsa rapor vs alır gelir kalırlardı ama öğretmenler işte. yengem ev hanımı ama onunda 6 yıldır evliler bebeği yok. olmuyor mu yapmıyorlar mı bilememekle beraber olmadığını tahmin ediyoruzeğer bebekleri olmuyorsa ondan refakat rica etmek hoş olmaz ( oğlum eşim ya da ben dışında kimseyle yarım saat bile kalamaz. doluya koyuyorum almıyor, boşa koyuyorum dolmuyor.
ben sakladım herşeyi çünkü kısa sürede ikinci yapmayı istiyorduk. tecrübeli olunca alışveriş de kolay oluyor. babymalle gitsen 2 saatte tamamlarsın canım eksikleri.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?