2014 Aralık Anneleri

Benim annemde zamaninda beni sarmis sarmalamis, bronsit olmusum :) sakın cok sarmayin kizlar. Bakın benm k.validem kizi oglunu banyodan sonra saclarni kurutmazmis, simdi saclarni kurutmuyorlar sapasaglamlar,
Benide annem saclarimi kurutur, tam 1 saat odadan disari cikarmazdi, suan kurutmayinca sinuzit oluyorum.

kızlar sakın sıcağa alıştırmayın bebeklerinizi. bebekler sıcaktan hiç hoşlanmazlar. ben kızıma hiç alıştırmadım. bi çıtçıtlı body (kışsa uzun kollu), üstüne tulumu ya da alt üst takımı neyse. bir de penye yelek giydiriyordum. yün yelek bile hiç giydirmedim. şimdi de maşallah hiç üşümez kolay kolay hasta olmaz kat kat giyinmeyi hiç sevmez bunalır.
aklınızda olsun bebeğin elleri soğuksa sıcaklıyor demekmiş. kızımında elleri hep soğuk olurdu. kv dem üşüyor bu çocuk diye sarmalamaya çalışırdı. dr a sordum. elleri soğuksa fazla sıcaklıyor demekmiş ve eller klima görevi görerek vücudu soğutmaya çalışırmış..

Kızlar dogum için doktoruyla konuşan varmı. Yada doguma guderken kıyafetler dışında extra getırılmesı gerekenler neler. Netten baktm baya ama bazıları fena abartml. Bardak catal tuz sekere kadar koymuşlar. Inlarn hastanesnde kantin diye bişey yok heralde. Anlamadm gıttı

Selamlar kızlar.. 29 kasım dogum ama doktorum 1 aralikta olabilir dedi.
Yatma olayini ilk defa duydum, mevlutte bizde şık bi elbise giyilir, sac baş yaptiririz vs.. duvak mevludu gibi ayni..
Bende bir elbise alacagim insallah..
ben de duymadım yatma olayını. aynen anne giyinir süslenir saç makyaj o biçim :) misafirlerle beraber olur. ihtiyaç molaları hariç tabi :)

nettekiler de çok pahalı ya
nettekiler de çok pahalı ya
evet cnm cok pahalıya. Nerden bulcaz bılmıyrm

Selamlar kızlar.. 29 kasım dogum ama doktorum 1 aralikta olabilir dedi.
Yatma olayini ilk defa duydum, mevlutte bizde şık bi elbise giyilir, sac baş yaptiririz vs.. duvak mevludu gibi ayni..
Bende bir elbise alacagim insallah..

bizde bi güzel yatak yapılır lohusa gecelikleri giydirilir. bebişede yeni mevlüt takımları alınır yatakta beraber yatılır öyle mevlüt dinlenir canım. bursa'da böyle ama ben yapamıcam galiba. sen hangi şehirdesin?

ben de duymadım yatma olayını. aynen anne giyinir süslenir saç makyaj o biçim :) misafirlerle beraber olur. ihtiyaç molaları hariç tabi :)

işte bende öyle yapmak istiyorum ama maalesef daha çevremde böyle bişeye rastalamdık. yani bizim akraba çevresinde. annemde görmediği için kzııyor yatcaksın diye ama arkadaşlardan böyle süslenip püslenip elbise giyenler olmaya başladı. anneme diyorum ama bakalım. yatmam ya

kızz sibell ne dertlisin bugün yaa doğum telaşı sarmış seni anlaşılan,panik olma yaa halledilir bi şekilde bu arada kantin açıklamana da çok güldü heee, yemek falan da getirmeli yanımızdaa

hmm anladım canım. o zaman adet yerini bulsun annenin de gönlü olsun diye şöyle bi uzanıverir kalkarsın sonra:) değişik geldi bana duymamıştım. her yerin bi adeti var işte..

ne zaman yapılıyor sizde mevlüt. bizde 40 ı çıkınca yaparlar. o yüzden ben doğumdan sonra alırım diyorum elbiseyi. şimdi nasıl ölçülerde olucam bilemiyorum

Yok be patron resmen bebişlerimiz. Onlar nasıl istiyorsa öyle hareket ediyoruz. Kendimizden geçtik onlar için
hadi ya yer mi tuttun nereyi? bende yaza gelseydi bahçeli bir yer tutarım diyodum ama kışa gelince ne bileyim hevesim kalmadı. siz kalabalıksınız galiba ortalama kaç kişi için tuttun canım sen salonu?
Ördekli hamamını tuttum canım. 120 kişilik. Benim evim 2+1. Yatak odası+bebiş odasında anca sandalyede oturulur. SAlonum büyük ama kaç kişi alacak ki. Oturmaya yer yok yani o kadar insana. Ev mevlütü yaptığımda oturma odamda vardı. Her yer dolmuştu 60-70 kişi olmuştu. Bebekte daha kalabalık olur kesin. O yüzden salon tuttum. Birde rahatıma geldi. Evde yatırırlardı beni. Şimdi elbisemi giyip süzüleceğim ortalıklarda oğluşumla Hem mevlüt bittiğinde dağılmamış bir eve gireceğim
Evet sıcağa alıştırmayın lafını çok duydum. Aaa bak sen şu minik ellere ne işe de yarıyormuş. Öğrendiğimiz iyi oldu.
Yok canım bardak, çatal ne gerek. Yemek zaten hastane veriyor e bardağını çatalınıda verir. Zaten su sebilleri ve yanlarında bardakları falan oluyor. Ayrıca kantini falanda olur. Daha çok erken doktorla bunları konuşmak için. Hasta hizmetleri ile konuşmak gerekir zaten diye düşünüyorum.

ördeklide çok güzel olur canım mevlüt gerçekten ama siz kalabalıkmışsınız yaa. o kadar kişiyi ev almaz zaten benim o kadar kişi olmaz dedik 50-60 kişi falan gelir mevlüde

aynen ya o küçük sallanan beşiğinde çok hoş olur bence yatsa dimi mevlütte. bizde giyinsek yanında dursak olur. amaann ne derlerse desinler.
Biz sepet beşiği salona götürmeyi düşünüyoruz. Yanında da ben oturacağım
ne zaman yapılıyor sizde mevlüt. bizde 40 ı çıkınca yaparlar. o yüzden ben doğumdan sonra alırım diyorum elbiseyi. şimdi nasıl ölçülerde olucam bilemiyorum
Bizde önceden 40 ı çıkması beklenirdi ama yok o kadar bekleyemem ben. 20 si çıkınca yapacağız. Bende elbise alma işini doğumdan sonra ya bıraktım. Bu halimizle ne alacağız ki

Mersindeyim ben canimm..
Logusa pijemasi alrken , satis sorumlusu bana sulu bir pijema gosterdi, ben istemem bunu dedim,begenmedigimi söyledim, sirf mevlut icin aliyorlar bunu dedi, ben sasirdim nasil yani mevlutte mi giyiliyor dedim evet dedi,ama ben hic denk gelmedim kimse de.

ördeklide çok güzel olur canım mevlüt gerçekten ama siz kalabalıkmışsınız yaa. o kadar kişiyi ev almaz zaten benim o kadar kişi olmaz dedik 50-60 kişi falan gelir mevlüde
Evet kalabalığız baya. Sülale geniş. Özellikle benim ki. Eşimin çok değil.

oo bursa'da dantelli gecelikler giyilir özel lohusa yatak örtüleri serilir anne yatağına ona yatılır bide kırmızı kurdale kızın başına

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…