merhaba annişlerr biz muayenemizi olduk geldik:)
herşey yolunda çok şükür. suyumuz boyumuz kilomuz gayet iyiymiş. sat a göre 29+6 usg ye göre 31+0. yani bir hafta ilerde görünüyormuş. 1715 gr 40 cm olmuş minik kelebeğim. yanakları tombiş tombiş olmuş.
buraya kadar herşey güzel tabi ama muayene bitip de iş benim tartıma tansiyonuma bakma sırasına gelince durum değişti. şimdiye kadar kilo aldım diye sevinen dr um tırnaklarını çıkardı resmen bugün banatam 4 kg almışım 1 ayda. naptın böyle ne yedin bu ödem olamaz dedi. (toplamda 12 kg aldım.) toplamda aldığın kilo normal sayılır ama 1 ayda 4 kg çok fazla tansiyonunu bile etkiler dedi. tansiyonum normal çıktı gerçi. ya bu ay ardarda doğum günü partileri, kahvaltı davetleri falan oldu biraz ölçüyü kaçırdım kabul ediyorum ama 4 kg alacak kadar da abartmadım baya moralim bozuldu. ben böyle 4 er 4 er alırsam yine 20 kg yla tamamlıcam . makarna hamur işi pilav yasak. makarna çok canım çekerse haftada 1 kepekli olandan. ekmek sadece kahvaltıda o da mümkünse kızarmış olsun dedi.öğün aralarında açlık hissedince 1 bardak süt iç açlığını bastırır dedi. birkaç grissini vb. çayın yanında bisküvi çikolata yok. birkaç fındık badem kayısı vb...
bi tarafım diyo ki evet bu kurallara harfiyen uyayım min kg la bitireyim. bi tarafım da (sol taraf:)) amaaan zaten şekerim falan yok nasılsa veriyorum kızımda da 20 kg aldım verdim bebeğim zayıf kalır belki diyo.
soran arkadaşlar vardı. saç boyasını sordum 6. aydan sonra bitkisel olanlara izin veriyoruz çok istiyorsan boyatabilirsin dedi.doğumdan kısa süre önce boyatıcam galiba. karnımın çok büyük olması nedeniyle önceki dikişlerime zarar verir mi dedim hayır rahat ol dedi. 32. haftam ctesi ye denk geldiği için 32+2 de alacağım raporumu. yani 13 ekimde onun için de muayene olucam ve o tarihten sonra 15 günde bir göreyim dedi. dışarda yürüyemediğim için koşu bandında yürüyüşü soracaktım unutmuşumilk aylarda izin vermemişti. şu kilo muhabbetinden sonra hafif tempoda yürümeyi düşünüyorum.
işte böyle annişler çok uzattım :)
canım sende bizdensin desene.bende burdakileri görünce panik oluyorum.annemler falnda kızıyolar bi doğsun acele etme diye.yavaş yavaş alırız artık:)Kızlar sizi görünce bi ferahladım çünkü bende daha hiç birşey almadım bayramdan sonraki hafta kararlaştırdık eşimle bakalım allah izin verirse kuzucuğumun alışverişini yapıcaz umarim geç kalmamışızdır
ayy maşallah kuzuna canım çook kocaman olmuş ya .. bende 1 ayda 4 kg alınca doktor çıldırmıştı uzun süre istifra ettin o ara az kilo aldın die kızamıorum die tatlıya bağlamıştı ama şimdi çarşamba randevum var 2 kiloyu geçmemem lazım gidene kadar bakalım nasıl olacak tartı her gün değişiyor bazen azalıyor anlamıyorum sanırım her gün aynı saatte tartılmak lazımmışş
Ben her sabah açken yani belli bir saatte tartılırım ama 1,5 aydır hep 69-70 arasıyım. Yemem de normal. Kilo almayınca bebiş gelişmiyor mu diye de düşünüyorsun aslında. Alınca çok aldım almayınca bebiş zayıf mı olacak. Doğurana kadar rahat yok anladımbu ayda noldu acaba bize :) benimde gecen haftaydı dr kontrolum son bi ayda 5 kılo almısım .. bi ayda insan nasıl bu kadar kılo alır bılemıyorum ki .. benım bide cok şükür elim ayagım hiç şişmedi.. hatta hamılelik onccesi 7 kılo vermıstım kılo verdıkden sonra yuzuklerımı takamıyordum. şimdi denıyorum toplamda 15 kılo almısım hala yuzuk olmuyo
Bizde ablamla terlik ya da babet birde taç yapacağız. Hatta kapı süsümüzü de kendimiz yapacağız. Beğendiğim kapı süsüne 80 TL dediler. Bana 30 TL ye mal edecekmişiz gibi geliyor. Benim paşam'a yaparken ablamınkilere de yapacağız odalarına kalıcı birer kapı süsü olacak.canım setlerini 60-70 e satıolar instagramda kendim yapmayı planlıorum bi de çengelli iğneyle tutturulabilir yapcam pembe ve mavi pijamalarıma uygun olarak aynı terlikle bikaç farklı model olcak inş
Bana sağlık ocağı doktorun isterse vururuz demişti. İkinciyi vurmuyoruz demişti. Bende sormayı unuttum arada kaynadık gittikkızlar beni ikinci tetanoz aşısı için çağırdılar? siz ikinciyi vuruldunuz mu?
Cok tatliydi gercekten:)kızlar video cok şirin bi bakın derim ..
merhaba annişlerr biz muayenemizi olduk geldik:)
herşey yolunda çok şükür. suyumuz boyumuz kilomuz gayet iyiymiş. sat a göre 29+6 usg ye göre 31+0. yani bir hafta ilerde görünüyormuş. 1715 gr 40 cm olmuş minik kelebeğim. yanakları tombiş tombiş olmuş.
buraya kadar herşey güzel tabi ama muayene bitip de iş benim tartıma tansiyonuma bakma sırasına gelince durum değişti. şimdiye kadar kilo aldım diye sevinen dr um tırnaklarını çıkardı resmen bugün banatam 4 kg almışım 1 ayda. naptın böyle ne yedin bu ödem olamaz dedi.
ohh keyfe bakSelammm kizlarrr muayenemizi olduk geldiiiikkkk cok mutluyummmm :):):) herseyimiz normalmis. Boyumuz, kilomuz vs... durusumuz bas asagi cok sukur. (Her kontrolumde zaten kafasi rahim agzinda) beni bastan beri zorluyo aslinda agri yapiyo ama olsun insallah bu durum degismez. Gecen ay bebegim biraz zayifti ama bu ay cok iyi baktim ona yediklerime dikkat ettim baya bi. Su anda 10 gun kadar onde gidiyormusuzznormalde 29+6 yiz ama usg ye gore 31+3 gunlukmusuz. Kilomuz 1720 gr. Boyumuz 41,50 cm. Masallah pasama ayrica hep yuzunu gizliyodu. Bu sefer yuzunu dondu bizee tostombik olmuss yanaklarii :)) annem benimm yuzunu gorur gormez gozlerimden yaslar bosaldi cok duygulandim bir ayda 2 kilodan fazla almisim dr.um kizdi. 1,5 kiloyu gecmemeye calis dedi. Ya aslinda cok yemiyorum pek hamurisi ve serbetli tatli da yemiyorm ama almisim iste. Toplamda 6 kilo zatn ona iyi dedi. Vitaminlerim bitmsti onlari yeniledi. Hamileligimde hic balik yiyemedimi soyledim. Fena halde tiksiniyrm su an. Onceden cok seviyodum halbuki. Onun icin balik hapi omega yazdi. Sirt agrisinin cok siddetli oldugunu soyledim. Yere egilme duzgun dik otur yorulma dedi. Ama mumkun mu yani ben duramam.. elimde degil.. neyse cok uzattim bizden bu kadar hee bu arada 36 da cati muayenesi yapacakmis
Ellerine sağlık çok güzel olmuş.kapı süsü denmiş :)
kendi ellerimle yaptığım oğlumun kapı süsü.
ohh keyfe bakSenden mutlusu yok. Bebişini görmüş, hemde tombiş miş yanakları, boyu kilosu her şeyi iyiymiş ohhh ne güzel Nazar değmesin.
Çatı muaynesi için 36 erken değil mi yaaZaten tırsıyorum ondan Zaman yaklaştıkça
Ellerine sağlık çok güzel olmuş.Maharetli hatun seni. Kimbilir daha neler yaparsın o zaman sen
gunun 3. sorusu gelıyor :)) benim kaşlarım seyreldi. benimle aynı problemi yaşıyan var mı?
Benim çok hevesim var. Her yeri süsleyesim geliyor ama süsleme malzemeleri bebişe aldıklarımızdan daha pahalıya geliyor nerdeysesağol canım :) hepimiz öyleyiz. ana olcaz kolay mı?
çok böyle şeylere hevesim yok canım ama, bir cibindirik yapmayı düşünüyorum birde sabunla buzdalabı süsü. hatıra oluyor neticede :) elimden geldiğince artık :)
Selammm kizlarrr muayenemizi olduk geldiiiikkkk cok mutluyummmm :):):) herseyimiz normalmis. Boyumuz, kilomuz vs... durusumuz bas asagi cok sukur. (Her kontrolumde zaten kafasi rahim agzinda) beni bastan beri zorluyo aslinda agri yapiyo ama olsun insallah bu durum degismez. Gecen ay bebegim biraz zayifti ama bu ay cok iyi baktim ona yediklerime dikkat ettim baya bi. Su anda 10 gun kadar onde gidiyormusuzznormalde 29+6 yiz ama usg ye gore 31+3 gunlukmusuz. Kilomuz 1720 gr. Boyumuz 41,50 cm. Masallah pasama ayrica hep yuzunu gizliyodu. Bu sefer yuzunu dondu bizee tostombik olmuss yanaklarii :)) annem benimm yuzunu gorur gormez gozlerimden yaslar bosaldi cok duygulandim bir ayda 2 kilodan fazla almisim dr.um kizdi. 1,5 kiloyu gecmemeye calis dedi. Ya aslinda cok yemiyorum pek hamurisi ve serbetli tatli da yemiyorm ama almisim iste. Toplamda 6 kilo zatn ona iyi dedi. Vitaminlerim bitmsti onlari yeniledi. Hamileligimde hic balik yiyemedimi soyledim. Fena halde tiksiniyrm su an. Onceden cok seviyodum halbuki. Onun icin balik hapi omega yazdi. Sirt agrisinin cok siddetli oldugunu soyledim. Yere egilme duzgun dik otur yorulma dedi. Ama mumkun mu yani ben duramam.. elimde degil.. neyse cok uzattim bizden bu kadar hee bu arada 36 da cati muayenesi yapacakmis
Bugün belimde bir ağrı başladı ya. Böbreklerim kasıklarım falan da ağrıyo sanki. Oturunca iyiyim de ayağa kalkınca sızlıyor
Bilmem ki ben de. Bugün bi salak gibiyim valla hiçbir şey yapasım yok pufffkasık ağrısı bende de var canım 2 gündür ya. ayağı kalkınca kasıklarımda adet ağrısı gibi ağrı oluyo. biraz yürüyünce geçiyor. otururken bişey yok. neden oluyo acaba? kasılma denen şey bu mu ki?
Kızlar hala çok hastayımbebeğe geçer diye çok korkuyorum. Sizce böyle bir şey olabilir mi, duydunuz mu? Yarın dr randevum var. İnş o iyidir :,(
ohh keyfe bakSenden mutlusu yok. Bebişini görmüş, hemde tombiş miş yanakları, boyu kilosu her şeyi iyiymiş ohhh ne güzel Nazar değmesin.
Çatı muaynesi için 36 erken değil mi yaaZaten tırsıyorum ondan Zaman yaklaştıkça
Ellerine sağlık çok güzel olmuş.Maharetli hatun seni. Kimbilir daha neler yaparsın o zaman sen
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?