2014 Aralık Anneleri

Sagol canim..turkiyede olsam hepinize yapardim.benim gibi almanyada olan varsa sesini duyursun bana yapar yollarim nolcak zevk aliyorum yaparken
ayy sağoll canım çok düşüncelisinbebişler için yapılan her şey çok zevkli oluyor zatenn....canım sen malzemeleri netten falan mı sipariş verdin acaba

kızlaaaarrr neler yapıyorsunuz? nasıl gidiyor hazırlıklar? bakalım kaçımız kasım annesi olucaz ben hep kendimi kasım annesi olacakmış gibi hissediyorum
ben kesinnn kasım o da inşallah ekime falan kayma olmaz yaaa

ayy sağoll canım çok düşüncelisinbebişler için yapılan her şey çok zevkli oluyor zatenn....canım sen malzemeleri netten falan mı sipariş verdin acaba
Yaptigim orgulerin malzemelerini annem turkiyeden yolladi ipleri keceleri tulleri vs..kiyafetlerimizi kastediyorsan onlarinda bazilari lcw anneanneden yine.buradan aldim cogunu.onlarda zara sterntaler ve benetton marka.arada h&m ve c&a danda var.arabamiz maxi cosi zaten.simdi cok cici seyler buldum hepsini netten alcam son hazirliklar.odamiz iki haftaya evimizde.artik boya badana kurulum islemlerimiz var.kiyafetlerini yikadim utuledim.tek oldugum icin cok temkinliyim

evett artıkk son hazırlıklar hepsi de çok güzeldi canım iyi günlerde güle güle kullanın:)babyshower hediye örgülerini kastedmiştim bir de kapı süsünü sen yapmamış mıydın yanlış mı hatırlıyorum acabasen yaptıysan kastım ondandır daa

Tesekkürler, moral oldu. Dedigim gibi kumas bezlerin degisik türleri var. Tek tip birsey yok, markalar, modeller malzemeler degisiyor. Bambu, mikrofiber, yün, pamuklu gibi. Modeller ön katlamali, tek parca, cepli, pedli, ic bezli, dis bezli gibi degisiyor...Ben cok sik camasir yikayamam ve kisin kolay kurutamam diye cabuk kurudugu ve daha ucuz oldugu icin ön katlamali pamuklu ic bez ve 6 tane cepli su sizdirmaz dis bez aldim. Dis bezlerde genelde beden olmuyor, citcitli, bebegin boyuna ve kilosuna göre büyüp kücülüyor; ic bezleri de beden atlamasina bakarak her birinden 24 tane aldim ki 2 günde bir ya da 3 günde bir yikayim diye. Türkiyede yasasam kurutma derdim olmazdi, daha farkli bir tercih yapardim belki, bambu daha zor kuruyor mesela ama gece uykulari ve yolculuklar icin daha kullanisli.

Aldiklarim söyle: http://www.stoffywelt.de/images/product_images/original_images/capri_1_boy_august.jpg

digerlerinden de örnek vereyim.

Mesala su resimde, mikrofiber dis bezle, mikrofiber ped kullanilmis, üzerine bahsettigim kullan at pecete konulmus.
http://i2.photobucket.com/albums/y11/anneg/Blog photos/imse_vimse_diaper_liner_sizes.jpg

su resimde, ön katlamali bez, su gecirmez dis bezle kullanilmis ve yine kullan at pecete ile kullanilmis.
http://vestashop.ca/sites/vestashop.ca/files/imagecache/product_full/bio-soft-liners-placement.png

kullan at kisim yakindan söyle: http://www.runningwithsafetyscissors.com/wp-content/uploads/2014/02/493806122_104.jpg

Biraz karisik oldu ama tek cesit olmadigi icin kalabalik yapmak istemedim. Youtubedan videolara bakip yapip yapamayacagina karar verebilirsin. Söyle söyliyim ben 8 aylik kullan at kismini önden depoladim ve 2 yasina gelene kadar kullanacagi bedendeki bezlerle 300 euroya hallettim isi, 2 senede hazir beze verecegim para 2000 euro civari olurdu.

ben kesinnn kasım o da inşallah ekime falan kayma olmaz yaaa
evet canım seninde bayaa yüksek ihtimal kasım annesi olman. aynen canım ekim olmasınlarda kasım olsunlar. benim oğlum hiç öyle aralığa duracakmış gibi gelmiyor zaten sezeryan olursa kesin kasım ama olaki normal olursada aralığı beklemez diye düşünüyorum. kaldıki çokta beklemek istemiyorum

Sagol :) evet ben yaptim hepsini el emegi gorunen ne varsa resimlerde bana ait.arastira arastira bi hal olsamda becerdigimi dusunuyorum.malzemeleri annem aldi eminonunden.zaten kapi susunun malzemesi iki cesit kece.pembe olan kalin kece bi kalip. Ince olanda beyaz kece.icinede boncuk silikon doldurdum.cizimleri baka baka kursun kalemle yaptim.uzerine diktim. Orgu elbise icinde kartopu anti alerjenik ip yolladi ördüm diktim ortasina kurdele yaptim arkasina tulleri yuvarlak kesip icine renkli helal badem sekerleri koyup bagladim ve inuda arkasina diktim.bayagi ugrastiriyor ama zevkli

hayırlı sağlıklı vakti ne zamansa o zaman gelsinler inşallah

İyii gecelerrr güzelll annişlerr ve minnik bebişleriii

Merhaba kizlar dun yazmistim su geldi diye eşimin kuzeni kadin dogumcu onu aradik dun gece sancin ve kanaman yoksa endise etme dedi, bir daha gelirse ara dedi ama bir daha gelmedi. Bebegin hareketlerinide hissedioruz hatta bugun bide ustune kalktim istanbula gelmisken eminonune havuzlu hana gittik. Bebege bikac bisi aldim eksik kalan, bide mevlutte dagitmak uzere lavantali magnetli suslerden aldik, onlari icine koymak icin suslu sepetlerden aldik. Pijama takimlari falan cok şıktı ve envai cesit vardi. istanbulda olanlara tavsiye gidebilirler guzel seyler var .

Aman kendine dikkat et de canım bunlar zaten hayırlısiyla son hazırlıklar diyebiliriz.... Güle güle kullanin cicislerinizi:)

hepsini tek tek inceledim cok tesekkurler harika yazmissin.simdi dis bez denilen olayi anladim.biraz netten bende baktim.tek kullanimlik kagitlarida anladim ama su kismini anlamadim o su vs geciriyormu? yani o tek kullanimlik olani neden yerlestiriyoruz?bebis cis ve kakasini yaptiginda sadece onu tuvalete atip sifona basmamiz yeterlimi?ic bez kismindada sorum var. bu ic bezlerin on katlamali bez diye adlandirilmasinin sebebi ney?youtubeden nerden izleyebilirim almanca veya turkce olarak bulamadim.pampers urununun de bu ic bezleri varmi?ben dm ve rossmann mallarini cok begenmiyorum esim aldirmaz.bu arada dedigin gibi kisin kurutma problemi cok buyuk.ben bide bezler icin cop kovasi almistim bu durumda onlar bosami cikacak?bide bu yontemi kullanan etrafinda varmi.. ayyhhh ne kadar cok soru sordum kusura bakma.vaktin olunca yazarsan sevinirim

bu eglenceli balonlari bebegimin besiginin bulundugu duvar icin tasarladim partimdede perdeye süs yaptim con net cikmadi ama bu yastiklari kisi sayisina gore yaptim lavanta yastiklarimiz(dogum icin kalp seklinde yaptim) bunlar limonata bardaklarimiz ben tasarladim bunlar davetiyemiz kardesim tasarladi bende kurdele ve inci yapistirdim ve kartona bastirdim bu renkli zarflarin icine doldurup pul yapistirip arkadaslarimi bu sekilde davet ettim bunlar yastiklarin sunum hali bunlarda kurabiyelerimin paketli sunuma hazir hali

Eklentiler

• 20140903_170158.webp
    110,5 KB · Görüntüleme: 163
iste sonunda resimleri atabildim organizasyon sirketleri tabikide herseyi kusursuz yapiyorlar..almanyada tek basima yapabildigim bu kadar oldu arkadaslar.hemde nerdeyse herseyi bedavaya imal ederek en guzelide bu.simdide bebk sekeri ve hediyeliklerle vakit geciriyorum...umarim begenirsiniz ve parti yapmak isteyenlerede fikir olur.bizimki nacizane boyleydi

Kızlar instagramda bu hesabı buldum, ig kullananlar ekleyebilir arada güzel paylaşımlar oluyor. Bundan böyle sancı yok "doğum dalgası" var

Eklentiler

• image.webp
    77,9 KB · Görüntüleme: 150

Ne kadar cok ugrasmissin cicilerle ellerine saglik =). Hepsi cok güzel.

O tek kullanimlik sey, tabi bilemiyorsun bebek cis mi kaka mi yapicak, kaka yaptiginda anne sütü de emiyorsa biraz civik oluyor, bulasiyor onu suyla akitmakla ugrasma diye bir kolaylik. Gerek degil ama pratik. Yoksa su geciriyor tabi ki. Gecirmese pisik olur. Alttaki kumas bez de islaniyor. Yikanan kisim o. Her bez degisiminde onu degistiriyorsun. Dis bez kirlenmiyor, kirlense de islak bezle siliyorsun o naylonumsu 2dkya kuruyor.

Ön katlamali, önden katlanmis bez denmesinin sebebi bu bezler 3 parca kumasin birlesmis hali. ilk parcada 4 orta parcada 8 son parcada 4 pamuklu bez üst üste dikilmis, bunlari katlayinca 16 kat oluyor, emiciligi yüksek oluyor. kat yerleri belli oldugu icin önden katlanmis deniyor. Kullanilip yikandikca da emiciligi artiyor.

Diger bez cesitlerine suradan bakabilirsin: http://www.blumenkinder.eu/shop/Stoffwindeln:::13.html

Pampers hazir bez markasi ve kimyasal, bu bezler dmde rossmanda satilmaz. Stoffwindeln diye internetten alabilirsin. Almanya bu konuda biraz "geri". Bildigim kadariyla Münihte sirf kumas bez satan bir magza var. Kumas bez deyince eskilerin mullwindelnlerini düsünüyorlar, o yüzden tanidigim kullanan biri yok ve önyargiyla ugrasiyorum, sabirla anlatiyorum, cünkü hem bebeklere zarar hem cevreye zarar.

Ben ebayden istedigim her markayi bulabildim. Youtubeda Almanca stoffwindeln yazdiginda bir sürü video cikar ama bu isi en cok kullanan Ingilizler dünyada. Bildigim kadariyla bir kac Türk markasi da var, Türkce bloglarda da kumas bez kullanan annelerin yazdiklarini okuyabilirsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…