mümkün mertebe kimyasallardan uzak kalmayi düsünüyorum, bu yüzden kumas bez kullanmaya karar verdik. Esimle de konusarak tercihimizi ön katlamali bezlerden yana kullandik, ihtiyac olursa hepsi bir arada tipindekilerden de alirim zamanla. 2 yillik kumas bez stogumu da cok uzuca mal ettim. Pisik vb kumas bezde sorun olmuyor ama onun icin de sadece hindistancevizi yagi kullanimi ya da kullanilacak beze göre kantaron yagi tavsiye ediliyor. Benim de ebem banyosu icin bile süt ve zeytinyagini tavsiye etti, islak mendil vb. sadece arabada mecbur kalirsam kullanirim. Alt temizligi icin boy boy pazenler kestim. Bezlerle beraber onlar da yikanacak. Ben de Almanya'dayim .
Ben ankara'dayim. Simdilik sadece toplam 5 adet 3 farkli marka hepsi bir arada yikanabilir bez aldim. Onlari da internet kampanyalarindan. En ucuzu 23 tl en pahalisi 59 tl. En begendigim bambino mio oldu, o 40 kusur lira. ama kullaninca netlestiricem.Eskisi gibi akitma gerektiren bezler kullanilmiyor artik, yoksa ben de cesaret edemezdim. Windeln vlies/ diaper liner denen suda eriyen tuvalet kagidi inceliginde bebegin cildini de tahris etmeyen kumasimsi rulolar var, bezin icine onu koyup, hooop sifonla yolluyorsun. Elin falan hic batmiyor bile. Bunlarin organik olup kompost yapilabilenleri de var. Ic bez kirlendiyse islaksa kirli sepetine gidiyor, dis bez temiz oluyor, yeni ic bez yerlestirip icine yine bir parca kagit koyunca hop hazir. Ben kumas bez kullanicam diyince insanlar nedense cok asagiliyor, cok ilkel buluyor. Sanki elde bebek nutellali bez citilicekmisim gibi aciyorlar. Heheh. Ben Münster'e yakin minik bir sehirdeyim.
Ben ankara'dayim. Simdilik sadece toplam 5 adet 3 farkli marka hepsi bir arada yikanabilir bez aldim. Onlari da internet kampanyalarindan. En ucuzu 23 tl en pahalisi 59 tl. En begendigim bambino mio oldu, o 40 kusur lira. ama kullaninca netlestiricem.
İslak bez disari cikinca lazim olur diye uni baby'nin yenidogan olanindan aldim. İcinde sadece pamuk ve su var.
Bi de hemen yikanabilir beze gecemezsem diye ilk 30-40 gun icin organik bez mi alsam diyorum ama cok pahali. :S
Acaba atilan bez alip araya organik ara ince bez -liners- mi koysam? Sacma mi olur bilemedim..
Pisik icin aynisefa ve zeytinyagi kullanmayi dusunuyorum. Sabun hic kullanmamayi istiyorum.
Gogusucu icin de lansinoh aldim ama bu bitince doakozmetik'ten shea yagi ve kakao yagi ve bisiler karistirip surcem. Oradan bebise teatree yagi da alcam hastalik icin.
cok cok sagol canim harikasin. ben simdi bu isi esimle konusmaliyim. almancam var ama harika degil yolladiigin siteyi iyice incelemem lazim..bakalim dusuncen cok guzel tabikide ama zor bi is.saglikli yasam kolay degil malesef.karar veririrm yakinda vermek zorundayim hastane cantama eklemem lazim son eksiklerim kaldi.. :)Ne kadar cok ugrasmissin cicilerle ellerine saglik =). Hepsi cok güzel.
O tek kullanimlik sey, tabi bilemiyorsun bebek cis mi kaka mi yapicak, kaka yaptiginda anne sütü de emiyorsa biraz civik oluyor, bulasiyor onu suyla akitmakla ugrasma diye bir kolaylik. Gerek degil ama pratik. Yoksa su geciriyor tabi ki. Gecirmese pisik olur. Alttaki kumas bez de islaniyor. Yikanan kisim o. Her bez degisiminde onu degistiriyorsun. Dis bez kirlenmiyor, kirlense de islak bezle siliyorsun o naylonumsu 2dkya kuruyor.
Ön katlamali, önden katlanmis bez denmesinin sebebi bu bezler 3 parca kumasin birlesmis hali. ilk parcada 4 orta parcada 8 son parcada 4 pamuklu bez üst üste dikilmis, bunlari katlayinca 16 kat oluyor, emiciligi yüksek oluyor. kat yerleri belli oldugu icin önden katlanmis deniyor. Kullanilip yikandikca da emiciligi artiyor.
Diger bez cesitlerine suradan bakabilirsin: http://www.blumenkinder.eu/shop/Stoffwindeln:::13.html
Pampers hazir bez markasi ve kimyasal, bu bezler dmde rossmanda satilmaz. Stoffwindeln diye internetten alabilirsin. Almanya bu konuda biraz "geri". Bildigim kadariyla Münihte sirf kumas bez satan bir magza var. Kumas bez deyince eskilerin mullwindelnlerini düsünüyorlar, o yüzden tanidigim kullanan biri yok ve önyargiyla ugrasiyorum, sabirla anlatiyorum, cünkü hem bebeklere zarar hem cevreye zarar.
Ben ebayden istedigim her markayi bulabildim. Youtubeda Almanca stoffwindeln yazdiginda bir sürü video cikar ama bu isi en cok kullanan Ingilizler dünyada. Bildigim kadariyla bir kac Türk markasi da var, Türkce bloglarda da kumas bez kullanan annelerin yazdiklarini okuyabilirsin.
Canim cok gecmis olsun korkuttun bizi valla Aman Allah korusun fazla gezme dinlen bebisine iyi bak Allah'a emanet olun.Merhaba kizlar dun yazmistim su geldi diye eşimin kuzeni kadin dogumcu onu aradik dun gece sancin ve kanaman yoksa endise etme dedi, bir daha gelirse ara dedi ama bir daha gelmedi. Bebegin hareketlerinide hissedioruz hatta bugun bide ustune kalktim istanbula gelmisken eminonune havuzlu hana gittik. Bebege bikac bisi aldim eksik kalan, bide mevlutte dagitmak uzere lavantali magnetli suslerden aldik, onlari icine koymak icin suslu sepetlerden aldik. Pijama takimlari falan cok şıktı ve envai cesit vardi. istanbulda olanlara tavsiye gidebilirler guzel seyler var .
Cok begendim cok hos görünuyorlar eline saglik.Eki Görüntüle 1254195 Babyshower partimin kurabiyeleri hemde ilkkk sefer yaptim basarilimi? Paketlenmiş resimlerini atamiyorum bu konuda ya ben beceriksizim ya da ben
sagol canim. avent gogus kalakani standart en iyisi ya da genelde m beden aliniyormus.turkiyede olmadigim icin bilgi veremeyecegim tam anlamiyla.ben almadim cunku hastanemizde veriyorlarmis iki adet. ilk vakit onu kullanirim sonra avent alir esim eczanedenCok begendim cok hos görünuyorlar eline saglik.
bu arada lansinoh lanolin almalisin gogus kremi olarak en zararsizi oymus kremler arasindasagol canim. avent gogus kalakani standart en iyisi ya da genelde m beden aliniyormus.turkiyede olmadigim icin bilgi veremeyecegim tam anlamiyla.ben almadim cunku hastanemizde veriyorlarmis iki adet. ilk vakit onu kullanirim sonra avent alir esim eczaneden
Hemen ekiliyorum işte buna ihtiyacım var :)Kızlar instagramda bu hesabı buldum, ig kullananlar ekleyebilir arada güzel paylaşımlar oluyor. Bundan böyle sancı yok "doğum dalgası" var
Canım yıne de dikkat et merak ettik seni .. Hadi gecmiş olsun bu arada bende ist gitmek cok istıyırum aslında kurban bayramından sonra ailem Gebze'de gitmek istıyırum tek basıman.. Bakalım ıyı hissedersem gıdeyımMerhaba kizlar dun yazmistim su geldi diye eşimin kuzeni kadin dogumcu onu aradik dun gece sancin ve kanaman yoksa endise etme dedi, bir daha gelirse ara dedi ama bir daha gelmedi. Bebegin hareketlerinide hissedioruz hatta bugun bide ustune kalktim istanbula gelmisken eminonune havuzlu hana gittik. Bebege bikac bisi aldim eksik kalan, bide mevlutte dagitmak uzere lavantali magnetli suslerden aldik, onlari icine koymak icin suslu sepetlerden aldik. Pijama takimlari falan cok şıktı ve envai cesit vardi. istanbulda olanlara tavsiye gidebilirler guzel seyler var .
Evet canım öğretmenim ben de 37 ye kadar çalışmayı planlıyorum bi aksilik olmazsa inşallah bizim de küçük karyola bodrumda çıkarılıp monte edilecek benim eşim de beceremez öyle işleri babama güveniyorum valla:) kıyafetleri de bayramdan sonra ayarlayıp yerleştircem inşallah çarşı işini bi günde hallederim de dediğin gibi yıka ütüle zor geliyor erken de yapmak istemedim bakalım hayırlısıöğretmenmisin? 37ye kadar çalışacakmısın? ben çalışıcam kısmetse ama bende korkuyorum kasım ayına birşey kalmasın bayram dönüşü herşey bitsin istiyorum. benim de gözümde büyüyor bunlar nasıl ütülenecek diyepark yatağımız balkonda jumbo boy çöp poşetinin içinde duruyor 2 yıldır. onu banyoya sokup şampuanla güzelce yıkayıp durulamam lazım. suyu süzülsün banyoda, sonra balkonda kurusun. bu da gözümde büyüyor, çünkü eşim de ben de park yatağı açıp kapamak konusunda özürlüyüz :) eşim beceremeyecek ve bıtbıtbıt söylenip duracak eminim, ne uğraşıyon yıkamayla gidip yenisini alalım diyecek :)))))
Hmm anladım tırsmayayım boşa. Haha eşle yapılan la aynı mı canımSende bana söylettin
Yapmak lazım valla haklısın. Hem normal isteyip hem boş boş oturmakla olmuyor bu işler
Bende sezaryan olacaksa bile sancım geldiğinde olmasını istiyorum. Bebişim kendisi seçsin doğum tarihini
31+4 te 31. haftan bitmiş oluyor. 32. haftanın içinde olmuş oluyorsun.
29+5 = 29 haftalık 5 günlük yani 29 bitmiş. 30 u bitirmek üzeresin. Bu yüzden 31+ larda rapor almak gerekiyor. Benim bayrama denk geliyor o ayrı
maşallah canımmmmmmbenim de çarşamba randevum var çook merak ediorum kaç kilo Yusufumuz ..
çatı muayenesi kısmını okuyunca idrak ettim yaklaştık baya doğuma şafak sayabilirizz vee korktum ilk defa
6 kilo mu benim yarım kadar almışsın ben 13kg aldım hemde son ay 5kg birden aldım ki abur cubur yemiyorum ben çok kontrollü gidiyorum ama alıyorum tamamiyle genetik kilo alımı tabii aç maymun gibi yememekte gerek son aylarda 3-4 alırsın onu da doğumda verirsin biter gider :)
ayy maşallah canım evet baya yakınlar birbirlerine :) canım ben 59 la hamile kaldım şu an 71 kg yum. toplamda 12 kg normal gibi olsa da son 1 ayda 4 kg birden almama kızdı dr haliyle :) nasıl aldım inan ben de bilmiyorum. zaten en çok ona moralim bozuldu. deli gibi yiyip içsem gam yemicem de..
Saol cnm bende normalde ankarada oturuyorum ama yillik izindeyim simdi, benim annemlerde tuzlada oturuyor onlari ziyarete geldik. Üsenmedim kalktim tuzladan eminonune hic abartmıyorum trafikte 4 saatde gittim. Neyse cok akıl isi degildi ama yinede degisiklik oldu. Eşim sen bu gezentiliğinle yollarda doğurursun diyor o baska mesele:))Canım yıne de dikkat et merak ettik seni .. Hadi gecmiş olsun bu arada bende ist gitmek cok istıyırum aslında kurban bayramından sonra ailem Gebze'de gitmek istıyırum tek basıman.. Bakalım ıyı hissedersem gıdeyım
hayırlı sağlıklı vakti ne zamansa o zaman gelsinler inşallah
Ben salı günü sordum bi sıkıntı yok gidrbilirsn dedi uçak yolculuguna bile izin verdimaşallah canım ya büyümüş bıdıklar
biz bayramda istanbula gidelim dedik ama doktor yolculuğu yasaklamaz inş, sen söyleyince korktum şimdi :)
Benmde gobek deliğim felaket kasiniyor yaffoff cok kasiniyorum heryerim kasiniyo uyku resmen haram oldu yaa kan idrar tahlillerimde temiz cikti bu nasıl bisi ya doguma kadar dustan cikmiycakmiyim anlamadim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?