2014 Aralık Anneleri

Yoktur cnm inşş. Telaşlanma hemen. Banada oluyo sertleşthı zamn cok hareket etmiyo. Ikı gındur cok az oynadı benmkide. Dun butun gunde hiç durmadı maşallh. Arada oluyo oyle
Ne bileyim telaslandim hemen ya inşallah dediğin gibidir.... acaba bu sertlesme falan neden oluyor yaaa

İlk gun sutlerini sagip saklamak lazimmis. Bi de cok ses yapmayan bi makine almak lazim dediler.

Canım göğüs kalkanı bak bu resimdeki Ben bundan aldım. Ablamda bunu kullandı. Bu göğüs ucuna bunu koyuyorsun hem kapağı var hava aldırıyor. Sütyen ile teması keserek bakteri üretmiyor hava aldığı için. Süt akarsa da haznesine akıyor ziyan da olmuyor. Pedler hava aldırmadığı için bakteri ürettiği için biz bunu tercih etmiştik ablamda.
Diğer dediğin göğüs koruyucularda şöyle kelebek gibi olanlar. Bunlar yara olan ve ya ucu olmayan göğüslerde bebişin rahat emmesini sağlıyormuş. Bunların da koruyucu özelliği varmış.
Göğüs ucunu hiç kafana takma. Büyü onlar merak etme. Bebiş emdikçe daha da büyüyecektir. Benimde birinin ucu var diğerinin pek yok
Şimdi kafam karıştı benimde kelebek olanda koruyorsa ikisinede ayrıca para vermek gereksiz. Ama kalkan olanı emzirirken kullanamıyorsun diye biliyorum.
Umarım daha çok kafanı karıştırmamışımdır.
Yok canım ya hemen korkma. Sertleşme günde 3 defaya kadar normal demişti benim doktorum. Tabi bu sertleşme belkide bebişin bir yere toplanmıştır o da olabilir.

G

Günaydin kuzum nasilsin? prensesimiz nasil? eksikleri tamamladin sen masAllah :)
gögüs kalkaninida gögüs pompasinida bence dogumdan sonrasina birak kuzum belki ihtiyacin olmicak bosuna masraf yapma. bide doguduktan sonra insan daha iyi anliyormus eksikleri. o zaman hep beraber alirsin insAllah

Öyle ince düşünüyoruz ki. Gören duyan diyecek doğumdan sonra 1 yıl evden çıkmayacak bunlar herhalde diye. Halbu ki hepimizin evlerine yakın eczaneler muhakkak vardır. Amma çok telaş yapıyoruz yaaa.
Kızıyorum bazen kendime. Eksik kalsa ne olacak. Sonra alıverirsin.
3 aylık kullanacağı bezi bile dün marketten alıyordum ablam dedi yuhh artık abartma yıllık stoklasaydın

Kızlar, bu bezler pişik yapmıyor mu? normalde kumaş bezler inanılmaz pişİk yapar ama şu liner dediğiniz şey buna engel de oluyor mu??
canim bende arkadastan ogreniyorum inanki.esimle aksam arastirdik sagolsun siteleri atmis bana. daha cok ingilizler kullaniyormus. bende simdi her ikisinide denemeye karar verdim.pampers(prima) da alcam ilk gunler icin ondan sonra mantikli geldi.bildigin pamuk cunku. ne varsa eskilerde var.simdi ciltlerimiz ne halde bakinsaniza..bu arada bi arkadasta kasiniyorum demis.vucut catlarkende kasiniyor ama bunun bir sebebi kullandigi vucut sampuani da olabilir.cok cok az kullansin.hamileyken kimyasallara dikkat!!! ben sadece bitkiselleri kullaniyorum.artik tr de de var. yves rocher marka. doga dostlarina duyurulur

Ne bileyim telaslandim hemen ya inşallah dediğin gibidir.... acaba bu sertlesme falan neden oluyor yaaa

Günaydin Selviboylu hamisim :)
hic moralini bozma sakin takma bende aylardir öyle. Doktor dedi egerki agri sancilanma olmuyorsa korkma. o sertlesme doguma hazirlik oluyormus, ana rahim kendini cekiyormus o yüzden oluyor. benim 4ayliktan beri abartisiz öyle. rahim agzina baktir kisami yoksa normalmi ona gôre erken dogum riski olup olmadigni söyler doktorun.

harikasin ya:) aynen oyle ben gogus pompasi felan hic dusunmedim yani bakarim netten eger alsaydim hangisini alirdim der ve bi kagida yazardim. sonra da ihtiyacim olursa alirim.ben hep likir likir sutum gelcek diye dusunuyorum bu konuda. istemeden bilinc altimiz etkilenir bence bu konudan. gogus kalkani bile almadim hastane veriyomus.bakalimki ona ihtiyac olcakmi?iyi dusunelim iyi olsun

Yok canim cok guzel anlatmissin valla cok tesekkur ederim. Gogus ucum var bnm ama minnak :) anneme cekmisim sanirim. Onun koca gogusleri var ama uclari kucuk. Ben o zaman kucuk boy kelebek koruyucu alicam. Cok aci cekersem koruyucuyla emziririm alisana kadar. Ama tabi bi sefer koruyucu bi sefer kendi gogusunu vermek lazim yoksa nasil alisacak gogus uclarimiz emzirmeye dimi ama? Hassaslik ortadan kalkinca ped kullanmaya baslarim. Bir ara da goguslerim buyumuyo diye takmistim kafaya simdi de gogus ucunu bu bebisler her seyi yaptirir insana. Gogusler dogum evresinde 3 kata kadar buyuyebiliyomus cok sasirdim bunu ogrenince

off cok kasiniyorum heryerim kasiniyo uyku resmen haram oldu yaa kan idrar tahlillerimde temiz cikti bu nasıl bisi ya doguma kadar dustan cikmiycakmiyim anlamadim

bende çok kaşınıyorum ya çıldırıcam neden acaba?

Anladim canim benimm içimi rahatlattin:)sağol ... Off zaman geçtikçe insan daha da bir endişeleniyor yaaa

öncelikle sagol.o fiyonk evet silikon bi aletle cikartiliyor.bak eger istanbuldaysan eminonunde herseyi bulabilirsin ben ilk defa yaptim. seker hamurunu annem istanbuldan yolladi digerlerini netten aldim. yapimi cok basitmis. ben arayip sordum tr de birisine bana 100 adete 400 tl dedi, inanki o parayi yavruma harcarim daha iyi.seker hamuru meslesinde hassasim sakin hepsini alipta insanlarinda gunahina girme.helal olan tek marka seker&sugar markasi. bunu al netten alirsin 200 gr i 3 kusur tl idi.ben sari beyaz ve pembe aldim.kargo ile anneme geldi annemde bana yolladi. 3 paket sari 3 paket pembe 1 paket beyaz aldim. sadece bi kutu pembe ve bi kutu sari harcadim.seker hamurunun miktari kalibina ve adedine gore degisir.ben cubuklu yaptim kurabiyeleri.100 adet icin 600 gram bi renk 600 gramda baska bi renk al.simdi aletlerimin resmini de atacagim. yaptiktan sonra 3 hafta sakladigin vakitte taze oluyormus. ben iki gun once yaptim partiden.dogum icinde biberon seklini aldim onu yapcam cubuksuz yapcam.onlarida kasim ayinda yapcam ve saklamalik oldugunu soylicem.

Evet canim haklisin sanirim... Nerelere giriyor ki bu bebiş bir de cikmiyor beni endişelendiriyor yaaaa

Hehe aynen oyle valla.. bnm de esim diyo ki bezleri stoklayalimm kisin ortasi bi de zirt pirt bez alamam yahu dur dedim bi dogsun 1 nu. Ve 2 nu.yi bi bitirsin cocuk :) bnm esim bendn de panik yaa.. biberonu bile en kucuk boy degil de buyugunu aldik. Diyo ki bnm pasam bu kadarcik seyle doymaz zaten dogar dogmaz ne kadar beslenecegini saniyosa artik insallah mamaya gerek kalmaz. Ama arada sagarim biberonla veririm diyorum. Herkesin yaninda gogusumu cikaramam ben. Cok yakinlarim tamam da bi suru insan gelecek.

aletlerim bunlar daha fazlasina gerek yok.o silikonun icine minnacik seker hamuru koyuyosun arkasina bastiriyosun cikio o fiyonk cok basit git gide daha duzgun oluyor sabir isi kolay ama vakit aliyor

çok çok tesekkur ederim allah razi olsun :) bend mavi beyaz iki renkten 500 gr akşam diyodum 600 er gr alayim o zaman. Evet ben istanbuldayim canim dediğin seker hamuru markasini eminönünde bulabilir miyim acaba sadece internette mi satiluyor yoksa aynen fiyatlar çok pahali tabiki emek isteyen şeyler hem guvenilir malzeme kullandigini da bilemeyiz ama paramiz olsa bile bence insanin becerisi ve kendine güveni varsa bebeği için bunlari yapabilir çok da zevkli zaten

Yaa hani kurabiyeee??? Gecmise baktim goremedim aletlerin fotosunu eklerken kurabiyelerinkini de ekler misin? Tesekkurler..

mutlaka vardir sen sor saticilara.baktinki yok aksamina evden siparis ver kapida odemede var. kapina kadar gelio.benim buyuklukte 33 tane cubuklu cikti.33 tane icin 200 gr pembe 200 gr sari harcadim. ona gore karar ver 500 gr da yetebilir.bu arada kurabiyenin kenidini butik kurabiye tarifi yaz o siteden al.mutlaka tereyagi kullan ve hamuru iyice yogurup dolapta dinlendir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…